Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Érick Gutiérrez staat na ‘stevig miljoenenbod’ van Chivas voor vertrek bij PSV

Laatste update:

Érick Gutiérrez staat voor een transfer naar Chivas Guadalajara, zo meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De 28-jarige middenvelder heeft volgens betrokkenen een gelimiteerde transfersom in zijn contract, die rond de vijf miljoen euro zou liggen. Dat is meer dan eerder aangenomen.

Volgens Elfrink praat PSV nog over de betalingscondities en eventuele bonussen met Chivas. De Mexicaanse club wil Guti graag terughalen naar zijn geboorteland, terwijl de 36-voudig international daar zelf ook voor openstaat. Gutiérrez verlengde vorig jaar zijn contract bij PSV tot medio 2025. Zijn vorige zaakwaarnemer liet destijds een gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro in de verbintenis van de middenvelder opnemen.

De verwachting is dat de transfer in de komende dagen rond gaat komen. Gutiérrez verlengde vorig jaar zijn contract toen hij net een ijzersterk seizoen achter de rug had onder Roger Schmidt, maar onder zijn opvolger Ruud van Nistelrooij belandde de Mexicaan toch weer op een zijspoor. Gutiérrez had het zwaar met het gebrek aan speeltijd en was absoluut niet tevreden, maar stelde zich op in teambelang door weinig te klagen.

PSV telde vijf jaar geleden zeven miljoen euro neer voor de centrale middenvelder, die overkwam van CF Pachuca. Volgens Elfrink zit het terugverdienen van dat bedrag er voor de Eindhovenaren al heel lang niet meer in. Gutiérrez kon zich in Eindhoven nooit ontwikkelen tot een sleutelspeler in het elftal, al had hij in sommige periodes wel een belangrijk aandeel. In totaal staat hij op 141 officiële duels voor PSV, waarin hij 12 goals en 12 assists produceerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind 5 miljoen nog best een meevaller, had maximaal 3 verwacht

29 juni 2023 om 12:53

Ik denk dat bijna iedereen een lager bedrag verwacht had.

29 juni 2023 om 12:57

Alsnog zou ik hem voor 5 miljoen eigenlijk niet willen laten gaan. Nu gaat hij terug naar Mexico en lijkt zijn carriere een beetje roemloos dood te bloeden, terwijl hij voor PSV veel belangrijker was dan zijn interne vertrouwen doet geloven.

Gun hem veel beter dan dit en zou hem (al wil hij zelf niet meer) stiekem nog een jaar willen behouden. Kampioen te worden met hem

29 juni 2023 om 13:02

Wel? 2 jaar contract, prima speler, een vervanger halen voor 5 miljoen is al lastig. Vind het echt heel weinig

29 juni 2023 om 13:06

28 jaar, geen onbetwist basisspeler, clausule in contract. 5 miljoen is echt niet weinig. Had 3/4 verwacht.

29 juni 2023 om 13:15

Als Guti speelt ga je geen kampioen worden, heeft nooit gebracht wat van hem gedacht werd. Is gewoon geen basisspeler!! Ben blij dat we er nog meer aan overhouden dan verwacht. En door.

29 juni 2023 om 13:19

@Fossen, Het is niet weinig perse. Maar je haalt geen gelijkwaardige speler met zijn ervaring en multifunctionaliteit.

29 juni 2023 om 13:29

Ik weet niet in hoeverre ik hem multifunctioneel vind. Maar of je voor dit bedrag geen vervanger haalt durf ik niet te zeggen.
Spierings was gratis op te halen (hoewel hij zelf dan liever naar een andere club wilde) en wie had gedacht dat je Xavi Simons gratis op kon halen.

29 juni 2023 om 13:35

"als Guti speelt ga je geen kampioen worden"

Het zal toeval zijn, maar afgelopen seizoen heeft Guti in vier eredivisiewedstrijden helemaal niet gespeeld. In die vier wedstrijden pakte PSV totaal twee punten.

29 juni 2023 om 13:37

@MessiBazoer, nee dat denk ik ook zeker niet inderdaad. Maar dan is 5 miljoen (bruto dan) in ieder geval het hoogst haalbare denk ik. Wel benieuwd wie PSV op het oog heeft voor de 6 positie komend seizoen.

29 juni 2023 om 13:46

1, spiering al weg. 2, matusiwa, vrij prijzig. 3, vinicius souza. Van city group. Het zou me verbazen als lange jan met een exotische vondst komt..

29 juni 2023 om 15:25

Dat is idd toeval, pak de jaren daarvoor er dan ook maar bij! Plus, had PSV dit jaar ook met een B team kampioen moeten worden omdat Ajax het liet liggen, helaas ging Feijenoord er als lachende 3e met de prijs vandoor ging.

29 juni 2023 om 16:33

Hoe kunnen ze nog onderhandelen over bonussen, terwijl de clausule er al is? Als ze die betalen hoeven ze ook geen bonussen te bespreken toch?

Voor een clubwatcher zit Rik er toch vaak naast qua bedragen en clausules. 5 miljoen is in mijn ogen te accepteren, dit toevoegen aan de transfersom voor Matusiwa.

29 juni 2023 om 13:08

Denk dat het lagere bedrag wat Elfrink eerder noemde niet heel gek was als verwachting. Dat er een clausule van 5 miljoen was, was toen nog niet bekend natuurlijk.

29 juni 2023 om 13:12

Ja misschien ben ik al snel tevreden met alles boven die enkele miljoenen. Ik hoop vooral dat PSV nu snel doorschakelt en een goede vervanger haalt.

Mooi bedrag nog. Krijger die zich goed heeft opgesteld maar geen basismateriaal is als je de champions league in wil. Dat zag je soms pijnlijk in de europa league zoals tegen sociedad. Psv kan met die 5 miljoen wel iets doen. Echter moet de scouting nu wel eens gaan leveren. Kijk naar feyenoord hancko wieffer paixao en giminez voor mooie bedragen. Het wordt tijd dat daar ook eens kritisch naar wordt gekeken want de mooie vondsten buiten simons zijn er al jaren niet meer ..

5 miljoen is nog een prima bedrag. Had een stuk lager verwacht.

Een clausule van 5 miljoen terwijl hij meer dan dat gekost heeft?? Is dat tussentijds met een contractverlenging afgesproken om te voorkomen dat ie transfervrij wegging? Anders snap ik er niets van…😅

29 juni 2023 om 12:56

Is inderdaad afgesproken. Speler heeft zich zeer goed opgesteld ondanks 12e man te zijn. Dan maak je die afspraak bij verlenging anders had die transfervrij weggelopen 😉

29 juni 2023 om 13:59

Thanks voor de uitleg 😊

29 juni 2023 om 13:37

Zijn vorige contract liep af in 2023. In 2022 heeft hij bijgetekend tot 2025, blijkbaar met als voorwaarde die clausule. Was PSV daar niet mee akkoord gegaan, dan was hij nu dus wellicht gratis vertrokken.

Vindt het jammer want ik vindt dat hij altijd in de basis hoort te staan bij Psv.
Een gifkikker hoor je in je team te hebben, het is weliswaar niet zijn positie maar een Ramalho en Obispo staan er wel in en dat vindt ik van die rauwdouwers en Psv onwaardig

29 juni 2023 om 13:30

Ik vind dat spelers zoals Til, Teze (op rechtsback), Ramalho, Obispo altijd moeten spelen bij PSV

Trouwens een Obispo zie ik wel slagen in Duitsland of in een systeem met 3 Cv's. Heeft wel wat.

29 juni 2023 om 13:44

@MrKrillin als jij dat zegt moet je haast wel voor Ajax zijn haha.
Als ik een neutrale oordeel geef, vindt ik die gasten gewoon echt slecht, vooral tov Guti.

29 juni 2023 om 13:36

Die moeten net zo goed weg, maar vooral omdat ze tekort komen. Maar Guti is ook net-niet en hij gaat zeker niet nog eens bijtekenen. Dus dan liever nu 5 miljoen, dan volgend jaar gratis weg. Met die 37 voor Sangare, heb je toch een prima potje geld om 2 vervangers te halen.

Als je onder 3 verschillende trainers nooit een ontbetwiste basisspeler hebt kunnen worden, dan moeten we helaas concluderen dat dit nu het moment is om te verkopen en 5 miljoen een mooi bedrag is. Daarnaast is ons middenveld ook wel toe aan spelers met een bepaalde dynamiek en energie en moet er in breedte maar ook in de basis echt specifieke kwaliteiten bijkomen. Ondanks het avontuur nooit is geworden waar we op hoopten, heb ik wel heel veel respect hoe hij zich altijd correct en zelfkritisch heeft opgesteld, wat hem ook geliefd maakte in Eindhoven.

29 juni 2023 om 14:24

"als je onder 3 verschillende trainers nooit een ontbetwiste basisspeler hebt kunnen worden"

Dat was hij onder Schmidt uiteindelijk wel. In 2021-2022 vanaf november vrijwel altijd in de basis.

Guti altijd een zwak voor gehad. Begon heel erg sterk met goals en assists samen met zijn maat Lozano en had de sleutel tot het kampioenschap kunnen zijn onder v Bommel, maar die was koppig en bleef spelen met Hendrix-Rosario, wat onbegrijpelijk was. Daarna ver weggezakt en zich toch weer teruggeknokt onder Schmidt en was in het laatste seizoen van Schmidt 1 van de betere van PSV. Jammer dat Ruud dan weer zo weinig gebruik van hem heeft gemaakt, want hij bracht gewoon balans op het middenveld. Het ga je goed Erick, hopelijk zien we je nog eens in de basis bij Mexico op het WK!

Prima bedrag voor een speler die 100% weggaat. Heeft in de loop van jaren toch zijn toegevoegde waarde gehad en nu gun je hem ook een club waar hij meer gaat spelen en een belangrijkere status krijgt. Ik hoop dat PSV dit geld gaat insteken in een centrale middenvelder.

Was inmiddels toch wel goed genoeg om Sangaré op te volgen. Jammer maar wel begrijpelijk dat hij gaat.

Ik blijf het zeggen dat je dit jaar veel meer uit hem had kunnen halen als hij standaard naar Sangare was geplaatst. Guti is een betere voetballer dan wat wij tot nu toe van hem gezien hebben. Dat zag je echt met vlagen. Maar hij heeft nooit de vertrouwen gehad, die hij imo wel had moeten krijgen. Ondanks alles is hij een profesional gebleven. Vind het nog steeds jammer dat hij gaat en wat mij betreft zou hij prima passen bij een middenmoter in Spanje of Bundesliga en voor die 5 mil. zou ik het zeker doen.

Ik zal Guti echt gaan missen als hij vertrekt. Kwam binnen als een mooie, technische Guardado-achtige speler en kreeg in zijn eerste jaren echt te weinig kansen. Maar hij mopperde nooit, bleef positief en ontwikkelde zich tot een echte strijder. Een speler die 100% gaat voor elke bal, die kan stofzuigen maar ook nog steeds mooi kan voetballen, die bij elke invalbeurt de hele ploeg wat peper in de reet steekt.

Maar ik begrijp heel goed dat hij nu weg wil. Het is al vijf jaar geleden dat hij naar PSV kwam, en er is natuurlijk geen enkele Mexicaan die er van droomt om zijn hele carriere te slijten in de eredivisie. Zeker niet als je in die vijf jaar lang niet altijd een vaste basisspeler bent geweest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren