Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid heeft één grote concurrent in strijd om Erling Braut Haaland

Laatste update:

Manchester City gaat komende zomer een concrete poging doen om Erling Braut Haaland los te weken bij Borussia Dortmund. The Athletic schrijft dat de regerend kampioen ‘de komende weken en maanden’ om de tafel gaat met de entourage van de 21-jarige spits. Op dit moment wordt Real Madrid tot de voornaamste concurrent gerekend in de strijd om Haaland.

De naam van Haaland wordt de laatste tijd meer dan geregeld in verband gebracht met Real Madrid. Er werd reeds gemeld dat de spits zelf het liefst naar Real Madrid of Spanje zou willen verkassen, terwijl Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke de concrete belangstelling van de Koninklijke bevestigde. De prioriteit van Real Madrid ligt echter bij de komst van Kylian Mbappé, die bij Paris Saint-Germain in het bezit is van een aflopend contract en derhalve transfervrij kan worden binnengehaald.

Ook Barcelona werd de voorbije tijd genoemd als concrete gegadigde, maar The Athletic noemt het op basis van verschillende bronnen echter onwaarschijnlijk dat de Catalanen een serieuze rol kunnen spelen in de strijd om de peperdure Haaland. L’Équipe becijferde eerder deze week dat de komst van Haaland een club totaal 300 miljoen euro gaat kosten. Zijn tot medio 2024 lopende contract bij Borussia Dortmund bevat komende zomer een afkoopclausule van 75 miljoen euro.

Daar bovenop moet er bij een transfer van Haaland een commissie van 20 miljoen euro aan zowel zaakwaarnemer Mino Raiola als vader Alf-Inge betaald worden. Haaland verlangt bij zijn nieuwe club een zesjarig contract, met een jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen euro. Het zijn bedragen die momenteel te gortig lijken voor het financieel armlastige Barcelona. Bayern München en PSG gelden ook als mogelijke bestemmingen, maar Manchester City denkt een beter aanbod te kunnen doen dan die twee clubs. Verder lijkt ook Manchester United geen serieuze concurrent. The Red Devils zijn wel geïnteresseerd, maar er wordt getwijfeld of de belangstelling wederzijds is.

Manchester City wil komende zomer naast een linksback en een centrale middenvelder een spits aantrekken. Voor die vacature is Haaland de voornaamste kandidaat. De komende weken of maanden moet blijken of de vijftienvoudig Noors international oren heeft naar een transfer naar de club waar zijn vader tussen 2000 en 2003 onder contract stond. Mocht Haaland niet haalbaar blijken, gelden Alexander Isak (Real Sociedad), Dusan Vlahovic (Fiorentina) en Harry Kane (Tottenham Hotspur, alleen tegen een fair price gezien zijn leeftijd) als alternatieven.

Zie jij Erling Braut Haaland naar Manchester City vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 januari 2022 om 10:35

Sorry maar is Haaland wel geschikt voor het City spelletje? Haaland vind ik toch meer een counterspits die wanneer hij op gang is nauwelijks is af te stoppen (behalve door Timber bleek wel in de eerste wedstrijd van de CL tegen Ajax). Wanneer Dortmund het spel moet maken heb je in kleine ruimtes veel minder aan Haaland. Real speelt anders met snelle omschakeling en daar past hij denk ik beter dan bij City.

7 januari 2022 om 10:42

Ik reageer op het feit dat VZ abusievelijk meldt dat Haaland bij Real onder contract staat tot 2024.

Maar of hij geschikt is voor het spelletje van City? Met zijn kracht en snelheid past ie volgens mij bij elke club en/of speelwijze.

7 januari 2022 om 10:50

@Klemvastdiebal Ik denk dat XAJAcfa ofwel een fout maakt of gewoon graag bovenaan de comments staat.

7 januari 2022 om 11:07

Het zou kunnen dat hij dacht op een ander te reageren Bongiorno.
Een foutje is zo gemaakt.
Ik denk dat voor welke club Haaland ook zal kiezen, de speelwijze voornamelijk op zijn kwaliteiten aangepast zal worden.
En ik verwacht dat Newcastle United ook nog wel een waanzinnig bod zal doen, puur om in één klap een statement van financiële macht af te geven.
Als hij daar tekent zullen er alras velen gaan volgen.

7 januari 2022 om 11:18

Behalve door Timber? Haaland heeft 3 immense mogelijkheden gehad. 2x met geluk gepakt door Pasveer en 1 keer de lat opnieuw door Pasveer. Maar goed, lekker trollen jij.

On-topic; Real Madrid gaat Mbappe halen toch? Is Benzema, Vicinius, Mbappe en Haaland dan niet teveel ?

7 januari 2022 om 11:47

Voor nu wel inderdaad jmaassen, maar voor over 3 jaar heb je dan een voorhoede waar je u tegen zegt. Vinicius, Haaland, Mbappe. Mischien dan nog Benzema op 10 erachter, maar dan moet de rest van het middenveld wel oerdegelijk zijn.

Hij heeft reeds al aangegeven dat zijn voorkeur in la Liga ligt en een overstap naar Spanje wil maken. Daar zijn barca en real voor hem in de markt.

7 januari 2022 om 10:26

Barcelona kan toch helemaal niet. Ze zeggen dat wel, maar dan kan niet. Ze verhuren nu Coutinho zodat ze Torres in kunnen schrijven. Hoe moeten ze dan in godsnaam het salaris van Haaland betalen?

7 januari 2022 om 10:31

@vernon; Niet dat ik hier ga beweren dat het mogelijk is hoor, maar dit seizoen zijn er andere salarislimieten dan volgend seizoen (dit is gebaseerd op omzet, verliezen etc en die zijn natuurlijk compleet anders dan vorig seizoen). In principe wilt Haaland een bedrag verdienen wat Dembele en Coutinho nu samen hebben (zelfs stukken minder), waardoor het eventueel zou kunnen opvangen mochten die 2 vertrekken. Ik zou daarom niet te blind staren op het salarislimiet van dit jaar, gezien dit volgend jaar heel anders zal/kan zijn.

7 januari 2022 om 10:37

Maar gaat die volgend jaar positief veranderen? En Haaland wil volgens mij 30 miljoen netto, als we dit mogen geloven dan zit Coutinho op 16 miljoen (netto neem ik aan) en Umtiti zit rond de 12 volgens mij. Als die twee dus vertrekken dan heb je het nog niet opgevangen en dan vergeten we zelfs nog dat het vertrek van Coutinho al nodig was om het salaris van Ferran te kunnen betalen.

7 januari 2022 om 10:48

@lierse1997; Ik heb geen inzichten in de financiele cijfers, maar ik kan me eigenlijk op geen enkele manier voorstellen dat het verlies hoger dan 437 miljoen zal zijn van vorig jaar (alleen al doordat de stadions dit jaar gevuld zijn), de verkopen van o.a. Semedo, Trincao (hoogstwaarschijnlijk), Ilaix, Junior Firpo, Griezmann, Emerson, Todibo etc. Dat speelt qua omzet/verlies ook weer mee voor volgend seizoen. Daarnaast lijkt door het verzetten van kortlopende schulden naar langlopende schulden daar ook weer aan bij te dragen. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat het salarislimiet volgend jaar lager zal zijn dan dit jaar.

7 januari 2022 om 10:53

Bedragen die boven de salarislimiet zitten die worden er volgend seizoen wel gewoon afgetrokken bijvoorbeeld (en volgens mij zitten ze daar echt wel boven). En ook het geld dat in kas zit speelt een rol. En zou het niet voor scheve gezichten zorgen dat alles en iedereen salaris moet inleveren (‘normaliseren’ noemen sommigen het), maar dat er dan een speler komt die 30 miljoen netto verdient?

7 januari 2022 om 11:21

Griezmann is geen verplichte aankoop, trincao doet het nu niet bepaald top bij wolves dus ook geen zekerheid. Plus gigantische verlies dat barca weer gaat leiden. En iedereen moet maar loon afgeven en dan komt er mss een kereltje van 21jaar binnen die het dubbele van vele gaat verdienen of 3 dubbele. Goed voor je kleedkamer.

7 januari 2022 om 11:28

@lierse1997 Ik durf oprecht niet te zeggen hoe het nu precies staat met salarislimieten en of Barca er (ruim) boven zit of niet. Daar spelen schijnbaar ook een hele hoop andere factoren in mee als duur van het contract etc. Ik heb in ieder geval nooit gelezen dat Barca er ruim boven zit (wat is anders het doel van een limiet als je er ruim boven mag zitten ?). Geld in kas heb ik ook geen beeld bij, ik verwacht dat dit wel aanwezig is bij Barca momenteel. Over scheve gezichten kan ik ook niks zeggen. Ik las gisteren weer een bericht dat momenteel Pique de grootverdiener is met 28 miljoen en daarna Busquets, Alba (of dit klopt weet ik ook niet met zekerheid), maar dit zijn wel spelers die hun salaris verlaagd hebben in ruil voor een loyaliteitsbonus en die dus minder erg vinden om salaris te verlagen om weer mee te doen in de top. Het is allemaal vrij onzeker en ik verwacht dat Barca daar echt wel goed zicht op heeft met het huidige bestuur in tegenstelling tot de jaren hiervoor. Enige wat ik probeerde aan te geven is dat men steeds blind staart op 1) Barca leent geld en heeft schulden, 2) Salarislimiet is 97 miljoen dus ze kunnen niemand halen. Ik denk dat er veel meer mogelijk is dan dat men steeds schetst.

7 januari 2022 om 11:47

Maar Frenkie zit bruto toch ruim boven de 20 miljoen? Dat is dan al 1/5e van die salarislimiet die wordt ingenomen door 1 selectiespeler. En daar kwamen dan nog jongens als Dembele, Umtiti, piqué, Busquets en Coutinho bij.

Ik ken natuurlijk ook de in en outs niet dus het is een vrij nietszeggende redenering, maar die zegt toch dat je dan bijna onmogelijk onder die 97 miljoen kan blijven zitten.

7 januari 2022 om 12:04

Klopt, ik snap er eigenlijk ook te weinig van. Wellicht dat de 97 miljoen ook netto is (salary cap?). Ook weet ik niet precies of Frenkie nu boven de 20 mln bruto zit, ik dacht dat hij rond de 12 zat, maar eigenlijk zie ik telkens elk jaar compleet andere cijfers van de salarissen en is het me nooit duidelijk of iemand iets bruto of netto verdient. Griezmann zat bijvoorbeeld ook rond de 21 miljoen (volgens TV3 gisteren), Pique op 28 mln, Busquets ook ertussen. Wilt Haaland ook 30/35 miljoen netto of is dat bruto ? (netto zou wel belachelijk veel zijn overigens, dan is hij toch ruim de bestbetaalde spelers ter wereld ?) Messi zit bij PSG met een bruto van 40 mln.

7 januari 2022 om 12:15

Ik was ook aan het twijfelen of die cap netto of bruto was maar de cap van real was meer dan 600 miljoen, dus het lijkt me sterk dat dat ook netto is dan. En volgens de geruchten is die 30 miljoen netto volgens mij.

7 januari 2022 om 12:31

@barca--070Weet jij of Roberto z'n contract word verlengd? Verdiende voor de verlagingen ook zo'n 10/12M... Roberto als persoon zal ik nooit wat slechts over vertellen, maar we moeten stoppen met kijken naar sentiment. Spelers die niet goed genoeg zijn moeten we laten gaan! Dembele mag van mij ook vertrekken! Potentie blabla, ruwe diamant blabla als je helft van je wedstrijden geblesseerd bent en mentaliteit van 10 jarige hebt mag je vertrekken! Coutinho Dembele Roberto Umtiti Neto (die liet me in de Copa weer schrikken wat slecht) op deze spelers alleen al bespaar je een hoop salaris.

7 januari 2022 om 13:07

@Reppi; er zijn nog steeds onderhandelingen met Sergi Roberto tegen een lager salaris te verlengen. Dit zal ook bijdragen aan een beter salarishuis. Ben het eens dat het niet een geweldige speler is, maarja gratis de deur uit laten lopen is nog erger. Ik zou em bij een goed bod verkopen, maar ik denk dat er niet veel interesse is tegen zn huidige salaris en daardoor zal hij ‘gewoon’ blijven

7 januari 2022 om 14:15

@barca070

Ik weet het ook niet. Maar volgens mij is het op hoofdlijn heel simpel. Barca moet nu Coutinho verhuren om Torres te kunnen betalen. Dus die ruimte is al ingevuld. En dan heb je ook nog kans dat Coutinho terugkeert na die huurperiode. Dan heb je dat salaris er ook nog bij.

Voor Haaland moet dus verse ruimte gemaakt worden. Plus de transfersom. Ik zie dat niet gebeuren.

En dat Barcelona komend jaar minder verlies gaat lijden, dat zou kunnen Maar verlies lijden doen ze nog steeds. Dat is gewoon geld dat je kwijt bent. Dat moet ook ergens vandaan komen.

Volgende zomer wordt weer ouderwets smullen qua transfers.
Trouwens, dat City een spits nodig heeft klopt, maar voor de linksback positie hebben ze zowel Cancelo als Zinchenko, waarbij die laatste al nooit speelt. En wat middenvelders betreft hebben ze de Bruyne, Silva, Gundogan, Rodri, Fernandinho (die al wel op leeftijd begint te raken om eerlijk te zijn), Foden, eventueel Grealish en vast nog een paar die ik vergeet. Spenderen om te spenderen?

7 januari 2022 om 14:59

Cancelo is rechstback.

7 januari 2022 om 16:14

Wat je zegt over de backs klopt niet, City heeft Cancelo, en Walker voor rechts. Op links hebben we alleen Zinchenko en die is niet goed genoeg. Dat komt neer op 2 echte backs voor 2 posities, en één middenvelder die soms links mag spelen. Dat is niet genoeg. Middenvelder is alleen nodig als Fernandinho vertrekt en je maar één DM hebt.

Haaland & Vlahovic lijken mij qua type geen spits voor City. Vlahovic lijkt mij in de combinatie niet sterk genoeg en bij Haaland heb ik toch altijd meer het idee dat het een counterspits is. Vind hem wat dat betreft meer bij Real Madrid of Liverpool passen.
Benieuwd waar hij gaat eindigen.

7 januari 2022 om 10:40

Helemaalmet je eens. Counterspits puur sang die het van zijn snelheid en fysiek moet hebben maar verwacht niet dat hij 3 man passeert. City moet juist een spits hebben die bewegelijk is, een positie kan zakken, af en toe vuil werk opknapt voor een ander bijvoorbeeld de Bruyne als die een keer in de spits opduikt, dat gaat Haaland niet doen. Prima spits zoals Ibrahimovic dat ook is maar net zoals Ibrahimovic geen spits was voor Barca is Haaland dat niet voor City en overigens ook niet voor Barca. Haaland past meer in het spel van counter teams als Liverpool, Chelsea, Atletico Madrid en idd ook Real Madrid. Ploegen die goed zijn maar wel ijzersterk in omschakeling en iets minder in spel maken.

7 januari 2022 om 10:43

Waarom niet?

Het is niet zo dat Guardiola daar heel zijn leven zal blijven. Wie weet komt er een ander coach die wat directer City laat spelen dan dat ze nu doen, dan heb je wel wat aan Haaland en Vlahovic hé.

7 januari 2022 om 11:01

Haaland een counterspits? Haaland is gewoon een fenomeen, die kan alles jonge. Zou in elk topteam topscorer zijn.

7 januari 2022 om 11:20

Haaland staat toch eigenlijk altijd op de juiste plek en kan zonder snelheid ook redelijk goed mee in de counter? Soort stormram die niet zomaar te stoppen is als Lukaku en Lewandowski.

City en Pep lijkt erg op zoek te zijn naar een echte spits die betrouwbaar afrond en wilde eerder al Kane en hadden natuurlijk altijd Aguero. Ik zie ze zeker passen en in de markt, nu Kane eigenlijk niet heel veel soeps klaarspeelt.

Barcelona kunnen ze door strepen die heeft de knaken er niet voor snap niet dat grote spelers nog steeds in verband worden gebracht met Barcelona

7 januari 2022 om 10:40

Barcelona verder aarde om het te regelen, desnoods met een nieuwe lening.

7 januari 2022 om 10:42

Dat komt omdat Barca ook nog steeds een grote club is, dat imago ben je niet zomaar kwijt. Ze zijn wel druk bezig om dat imago steeds meer kwijt te raken natuurlijk. Zolang Barca een Ferran Torres kan kopen, zullen ze ook nog steeds met grotere namen in verband worden gebracht. Ik geloof namelijk dat er nog steeds veel voetballers zijn die dromen om te spelen voor Barca.

7 januari 2022 om 11:21

Zonder ingrijpen van de FIFA of La Liga gaat Barca gewoon door met lenen in de hoop op betere tijden. Ik zie ze gewoon in de race voor hem.

Ik denk dat hij met zijn snelheid beter past bij Real Madrid. Ipv van tiki taka bij Barca.

7 januari 2022 om 10:32

In welk tijdperk leef jij nog? Barca is momenteel tikkie breed, naast in plaats van tiki taka. In het begin hebben ze het daar ook gedaan met de razendsnelle Eto'o. Dus dat moet geen belemmering zijn. Los van het feit dat Barca geen cent te makken heeft.

Real zie ik hem wel doen. Haaland heeft zelf in een interview wel aangegeven dat hij naar Spanje wil. Daar zit zn vader volgens mij ook regelmatig lekker te zonnen.

Sportief succes lijkt me an sich reëler bij city aangezien die toch een eindeloze put geld hebben, terwijl Real toch grenzen heeft op dat gebied. Maar anderzijds is een duo vormen met Mbappé bij Real natuurlijk ook lekker aanlokkelijk, en je moet maar zien of de opvolging van Guardiola bij City vlekkeloos zal verlopen.

7 januari 2022 om 10:41

Maar feit is dat eigenlijk niemand zich voor City interesseert en ook niet zal doen. Valt weinig eer te behalen terwijl Real een gigantisch bereik heeft

7 januari 2022 om 10:46

Daar geloof ik zelf niet echt in. Chelsea is ook een wereldclub tegenwoordig en dat zal city ook snel zijn, als ze dat niet al lang en breed zijn natuurlijk.

7 januari 2022 om 10:50

Toch zijn er ook veel topvoetballers geweest die wel met hun volle verstand voor City hebben gekozen. Het lijkt dus lang niet voor iedereen uit te maken of je bij een club speelt die een enorme achterban en bereik heeft of niet. Ik heb zelf ook helemaal niets met City, vermoedelijk is salaris voor de spelers die voor City kiezen vaak doorslaggevend.

7 januari 2022 om 10:58

Maar niemand van het kaliber Haaland heeft ooit bij City gespeeld. Die kiest echt niet zijn club op basis van salaris. Daarnaast is het welbekend dat Mino een hekel heeft aan Guardiola dus de kans dat Haaland naar City gaat lijkt me minimaal

7 januari 2022 om 11:02

Voor alles is een eerste keer natuurlijk. Als city hem 40 miljoen netto voorstelt en Real 30 miljoen (even een uit de lucht getrokken voorbeeld) dan beïnvloedt dat een keuze al stevig. Kijk naar Neymar en Messi.

7 januari 2022 om 11:24

Je kan dit wel roepen van salaris maar haaland gaat naar de club waar hij de nr1 gaat zijn en een gigaloon krijgt. Dat is al lang duidelijk raiola wil alleen maar de meeste centen ophalen. En hoe minder haaland aan loon krijgt hoe minder de commissie is. Dus haaland gaat naar de club die het meeste betaald.

7 januari 2022 om 11:51



Sosu / Ik ben het met je eens man, het zou mij ook ten zeerste verbazen als Raioola opeens zaken gaat doen met City, want vergeet niet, Raiola werkt voor Manchester United, hij staat daar op de loonlijst, die zullen het echt niet prettig vinden als hij de stadsgenoot even gaat helpen. En Raiola vs Guardiola weten we ook allemaal. Raiola wil niemand, en zeker niet zijn topspits, naar Guardiola brengen na dat Zlatan debacle, dat zit er nog vers in bij Carmina Raiola

7 januari 2022 om 11:57

Welke functie heeft raiola dan bij Man U?

7 januari 2022 om 12:13

Lierse / Raiola probeerde dat vaagjes uit te leggen bij dat NOS interview. De reden dat hij zulke hoge commissies ving voor bijvoorbeeld Pogba's transfer, was omdat hij werkt voor Manutd, dan betaalt een club als Manutd hem nog een aparte commissie of bonus. Zijn exacte rol durf ik niet aan te kaarten, maar ik dacht dat het ging om iets van technisch adviseur. Ik garandeer je voor 100% dat hij voor Manutd gewerkt heeft, dat staat vast, of hij dat nu nog altijd doet durf ik niet te zeggen, maar ik geloof van wel

7 januari 2022 om 13:53

Daar ben je toch fout hoor met raiola, als haaland morgen zegt ik ga naar city dan heeft hij niks te zeggen. En dan gaat hij zijn trots opzij moeten zetten. Haaland bepaald naar welke club hij gaat. Vergeet niet dat papa haaland bij city heeft gespeeld.

7 januari 2022 om 15:26

Gast, wat lul je allemaal met Raiola die voor Manchester United werkt of heeft gewerkt? Je maakt alleen eigen aannames op basis van een interview waar jij(!) denkt en gelooft dat Raiola dat zegt.

7 januari 2022 om 16:15

@insidermadrid: Klinkt vergelijkbaar met de rol van SEG bij de transfer van De Vrij naar Inter, met als verschil dat Pogba blijkbaar wel op de hoogte is van de dubbele belangen

7 januari 2022 om 11:01

@lierse1997,

Denk je oprecht dat een duo vormen met Mbappe aanlokkelijk is?
Ik denk juist dat dit averechts gaat werken, Mbappe lijkt mij een vrij egoistisch mannetje op het veld, iemand die alleen aan zijn prestaties denkt, dus denk dat die alleen maar Haaland in de weg gaat staan.

7 januari 2022 om 11:05

Ik snap niet echt waar dat idee van een “egoïstische” Mbappé vandaan komt. Bij Monaco was hij allerminst egoïstisch ten opzichte van falcao. Bij Frankrijk is hij dat allerminst ten opzichte van Benzema en bij PSG is er niet echt een spits die een dergelijke vergelijking doorstaat maar daar heeft hij wel 91 assists in 150 wedstrijden (dit seizoen 17 assists in 25 wedstrijden).

7 januari 2022 om 12:28

@lierse1997,

Ik verwoord het misschien ook verkeerd door egoisme te noemen, ik bedoel meer dat hij alles wil geven om die Ballon d'or te pakken, dus als hij 20 assist en 20 goals maakt, maar door zijn assist maakt Haaland er 40, dan zou Haaland die troffee pakken, mede door hem. Ik denk dat er momenten gaan zijn waar ze allebei liever een keer die persoonlijke prijs pakken, dan de bal afgeven op hun teamgenoot & "concurrent" .

Niet dat hij nu altijd voor zichzelf gaat, maar we weten allemaal dat de jaren waarin Messi & Ronaldo domineerden, nu voorbij zullen gaan zijn, en Haaland en Mbappe toch de 2 namen zijn, die als eerste naar voren gaan komen voor de toekomst. Ik ben benieuwd of de Ballon d'or geen invloed gaat hebben op hun spel samen, maar laat me graag verassen. Lijkt me ook wel een verademing om deze 2 helden samen in een team te zien hoor !

7 januari 2022 om 13:12

De gaan ook niet heel hun carrière samenspelen als ze nu beide naar Real Madrid gaan denk ik dan. Dan zal er op een bepaald moment wel iemand een Neymarretje doen.

City heeft zeker een echte spits nodig, maar ik denk dat Haaland voor Madrid gaat kiezen.
Ik kan mij niet voorstellen dat Isak een spits is die de absolute top aan kan. Vlahovic zie ik nooit voetballen, dus geen enkel idee of hij bij City kan slagen. Ik hoop nog steeds dat Haaland kiest voor Liverpool, maar ik denk niet dat ze bij Liverpool zo diep in de buidel gaan tasten voor hem.

7 januari 2022 om 10:42

Nieuw tijdperk, nieuwe kwaliteiten. Zoveel topspitsen lopen er momenteel ook niet rond. Mbappe gaat naar Real. Lewandowski zou nog een optie kunnen zijn. Benzema zou je kunnen proberen als Haaland naar Real gaat (kan toch aardig uit de voeten in de kleine ruimte). Maar dan heb je het ook wel een beetje gehad.

IK hoop dat Haaland naar Real gaat en niet naar City. niet omdat ik een fan ben van Real. maar omdat het mij vet lijkt als Haaland en Mbappe beide naar Real zouden gaan.

7 januari 2022 om 11:00

Lijkt me ook vet, maar denk niet dat zij zelf staan te popelen om samen te spelen. Zullen elk hun eigen Legacy willen maken, beetje de nieuwe Ronaldo vs Messi. Spelers die alle 2 zelf in de spotlights willen staan, penalty's willen nemen, gouden bal willen winnen...

7 januari 2022 om 11:07

@chelsea/// heb je misschien wel gelijk in ja. we zullen gaan zien hoe het gaat lopen met Haaland en Mbappe .

Wat een idiote bedragen praten we toch over. Slaat nergens meer op.

Haller naar Man City lijkt me briljant, prima aanbieding voor ze en de meest scorende spits in de CL
Ook stukken goedkoper.

Ik zou het zo fijn vinden als het geld niet meer zo belangrijk is in de voetballerij, de salarissen zijn absurd maar eigenlijk de commissies voor poppetjes die een arbeidscontract opstellen, lees in dit geval recruiters, zijn nog gestoorder.
Ik hoop zo dat een club zegt tot hier en niet verder.

Stel je maar eens voor, Haaland bij City met aanvoer van De Bruyne, Foden en Bernardo Silva. Alsof ze de Premier League al niet genoeg domineerden. Nu komt de 4de titel in 5 jaar er waarschijnlijk aan. Kunnen er even goed 8 in 10 jaar worden.

Haaland zal een emotionele band hebben met Manchester City, spelen in de premier league en daar topscorer worden is een hele mooie uitdaging. Toch zie ik persoonlijk Haaland graag bij Real Madrid, samen met Mbappe. Dit is wel een buitenkans voor Real Madrid nu Mbappe uit z'n contract loopt heb je 200 miljoen korting op dit duo

7 januari 2022 om 11:47

Scirea / Een mooier moment dan komende zomer gaat er niet komen voor Real Madrid om deze 2 geweldenaren te halen, dat ben ik met je eens. Ik hoop dat het allemaal perfect in elkaar valt maar het wordt nog spannend. Real Madrid heeft nog nooit een Carmine Raiola speler gekocht, maar Haaland is wel een speciaal geval om voor het eerst zaken met Carmine Raiola te doen.

Stiekem denk ik dat Real Madrid net zoals de laatste jaren rustig aan zal doen en hooguit Mbappe gaat halen. Bij Real zit wel een econoom die verstand heeft van geld en niet zomaar uitgeeft wat er niet is. Als ze het wel doen zal dat zijn omdat Real dus hun spaarpotje gevuld heeft.

Liverpool, Bayern en Real kopen de laatste jaren overtuigend als de kans zich voor doet of het nodig blijkt. Bedachtzaam lijkt het.

7 januari 2022 om 11:43

Schop / Bedankt voor het compliment. Ja Florentino heeft 2 jaar lang heel goed aan de portemonnee gedacht. Er gaan ook grootverdieners weg na dit seizoen, denk aan Isco Marcelo Bale, hun contract loopt hoe dan ook af, en dan heb je nog mensen die kunnen verkassen zoals Jovic, Hazard, Mariano, Ceballos en Vallejo. Real Madrid gaat alleen komende zomer toeslaan voor Haaland als ze voor het blok worden gezet. Anders wachten ze gewoon tot 2023 maar ik zie en fenomeen als Haaland ook niet langer bij Dortmund blijven. Het wordt spannend deze zomer

De strijd om Haaland is al lang beslist. Als het Koninklijk wit een voetballer heel graag wil, dan gaat hij. Ze hebben de middelen in Madrid en iedere topvoetballer hoopt natuurlijk ooit in Bernabeu te spelen.

7 januari 2022 om 11:44

Parasiempre / Bedankt voor je mooie woorden. Real Madrid wil Haaland echt heel graag hebben en ik hoop dat het lukt. De middelen zijn er en het Bernabeu is altijd aantrekkelijk.

Als ik hem was zou ik lekker naar Real gaan. Kan daar echt een legende worden, en Real zit de laatste tijd weer echt weer in een goede opbouw. Goed weer, heerlijke cultuur, prijzen pakken, en lekker zijn zakken vullen.

7 januari 2022 om 11:41

Jonko / Hij kan zeker een legende worden bij Real maar ik denk niet dat Haaland zich 10 jaar lang op 1 plek gaat vestigen, helemaal niet met Raiola, die weet situaties altijd goed uit te spelen als het om contracten gaat

Wat zou een aanval van Benzema, Haaland, en Mbappe toch heerlijk zijn.. Om van te smullen. Ik denk dat iedere club wel zo'n voorhoede zou willen hebben. Met Haaland en Mbappe heb je voor de komende 10 jaar sowieso nog plezier van. Ben benieuwd waar beiden naar toe zullen vertrekken aankomende zomer.

7 januari 2022 om 11:40

Forza / Vergeet Vinicius Jr ook niet, idd een top aanval

7 januari 2022 om 11:42

Klopt inderdaad, jullie zijn nog wel even zoet met jullie aanvallers als Haaland en Mbappe ook daadwerkelijk naar Madrid gaan.

7 januari 2022 om 11:50

Maar hoe gaat dat in de praktijk werken eigenlijk? Benzema en Haaland zijn allebei centrum spitsen die je niet op de vleugel gaat zetten. Mbappé kan dit dan wel. Dat wordt dus kiezen tussen Benzema of Haaland. Dan heb je ook nog Vinicius. Wilt Madrid met twee spitsen spelen en twee vleugelspelers? Het is niet ondenkbaar, want volgens mij kom je dan uit op een soort van 4-4-2 of 4-2-2-2 formatie. Kan Madrid zo'n aanvallende stijl aan met hun verdediging?

7 januari 2022 om 11:56

Ik neem aan dat ze daar in Madrid wel een idee hebben wat ze met al hun aanvallers moeten wanneer Mbappe én Haaland zijn aangetrokken. Benzema kan het niveau op dit moment nog aan maar daar kan veel verandering in komen naarmate hij ouder wordt. Hij is nu 34 jaar dus alvast een 'vervanger' halen is geen slecht idee.

7 januari 2022 om 13:07

Benzema heeft in de tijd van Ronaldo toch ook wel laten zien dat hij er prima achter kan spelen. Hij is voetballend ook gewoon erg goed. Persoonlijk vind ik hem voetballend beter dan pure afmaker nummer 9.

7 januari 2022 om 13:20

4-2-4.

Kroos-modric voor de verdediging
linksbuiten vini- schaduwspits benz- spits haaland- rechtsbuiten mbappe.

Niet te stoppen. Iedereen levert ook zijn verdedigende bijdrage.

7 januari 2022 om 13:43

@westend

Oeh, dan heb ik mij die tijd anders herinnerd. Ik dacht namelijk dat Benzema gewoon in de spits stond en Ronaldo altijd van links kwam.

Maar goed, als hij iets achter Haaland staat dan is het als nog een 442 of 4222, want Benzema zal verdedigend niet te veel uitvoeren.

Ben ik de enige die City totaal niet als een concurrent ziet? Ik bedoel die Guardiola speelt vaak/altijd met een middenvelder op 9.. daar kan je als Haaland zijnd toch nooit gecharmeerd van zijn. Loopt het fftjes niet met Haaland op 9 bij City dan zet die Guardiola hem rustig aan de kant om Bernardo Silva op 9 te zetten. Het is vragen om moeilijkheden als Haaland naar City gaat. Ik denk dat er ook een kans is dat hij bij Dortmund blijft, ik weet niet of Real hem meteen wil oppikken maar lets see

7 januari 2022 om 11:50

Ik zie ze als concurrent omdat ze Kane wilde deze zomer. Denk dat Pep wel capabel is om zijn systeem aan te passen aan een fenomeen, dit seizoen spelen ze ook meer vanuit de spelers die ze hebben. Voorzetten als er ruimte is om voorzetten te geven en eerder schieten omdat ze zoveel schiet kwaliteiten hebben. City speelt per seizoen net even wat anders, maar inderdaad nog niet met een echte spits. Wat ik wil zeggen is dat ik denk dat Pep bij machte is om het team te laten spelen wat voor Haaland goed is.



Dat clubs veel willen betalen om een speler binnen te hengelen dmv een transfersom en salaris is ok.
Dat een makelaar en vader 20 miljoen willen vangen van diezelfde club is te belachelijk voor woorden en doet me aan Britney Spears denken. Die 40 miljoen komen er dankzij de speler en die heeft er dan ook recht op. Wanneer komt er een halt aan deze praktijken? Een headhunter verdient ook maar een beetje voor het binnenhalen van een geschikte werknemer. Trouwens iedereen kan zelf op een sollicitatiegesprek zijn salaris bepalen. Te weinig dan ga je niet en solliciteer je ergens anders. Dat zou ik als speler gewoon zelf doen: als je me wilt hebben, kost het je zoveel. Punt.

Zou fantastische voorhoede zijn met mbappe en Vinicius , Benzema blijft niet meegaan maar alle respect voor benz , hij heeft ons veel gegeven

7 januari 2022 om 12:10

Blijft niet meegaan? Ik denkt dat het toch een van de meest onderschatte spelers is. Hij staat er altijd in welke rol je hem ook geeft. Ik vind hem iets meer voetballend dan pure spits. Heeft zich prima in de bijrol gezet naast Ronaldo. Hij zou niet misstaan in dat drietal in plaats van Vinicius. Haaland, Mbappe en Vinicius zijn de toekomst. Maar een beetje ervaring erbij kan geen kwaad.

Real Madrid zou zeker Haaland en Mbappe moeten binnenhalen. Ook zou Pogba een goede speler zijn om binnen te halen.

Ceballos, Hazard, Jovic en Mariano moet je gewoon verkopen. Bale, Isco en Marcelo lopen uit hun contracten. Miguel kan je dan als backup houden is jeugd en goedkoop.

Dan heb je Pogba, Valverde en Camavinga als backups voor Modric, Kroos en Casemiro.

Mbappé kan ook spits en met Haaland en Benzema heeft Ancelotti 3 spitsen. Plaats je Mbappé rechts dan heb je alsnog Rodrygo, Vazquez en Asensio als backups voor de vleugels links en rechts.

Voor de 200 miljoen die niet is uitgegeven is transfervrij Mbappé en Pogba zeker mogelijk en een Haaland die 150 miljoen (transfer plus tekengeld) gaat kosten ook mogelijk als de overige spelers verkocht worden.

Kubo, Reinier, Vallejo en Odriozola halen het vast niet dus die kan je ook verkopen. Komende jaren kan je dan volle aandacht plaatsen op de defensie en middenveld. Lunin en Courtois kunnen nog jaren mee. Als Modric eenmaal stopt kan je Camavinga, Pogba daar plaatsen en Blanco (jeugd) doorschuiven als backup.

7 januari 2022 om 12:11

Met zoveel fransen zie ik ook graag Zidane weer . Wel een lekker machtsvertoon hoor, al die sterren.

7 januari 2022 om 12:36

Jep grotendeels eens met je. Alleen Pogba zou ik skippen. Vraagt teveel, vaak geblesseerd en is straks 29 jaar. Ik zou hem skippen en kijken naar een Gravenberch of Tielemans. En ook Majer is misschien een interessante optie.

7 januari 2022 om 12:53

@westend.

Als al deze spelers komen dan ben ik er zeker van dat Zidane ervoor zal openstaan om terug te keren als het minder loopt met Ancelotti.

@sociofan1
Met betrekking tot Pogba. Als je kijkt hoe hij kan spelen met genoeg vrijheid dan is dat geweldig maar hij wordt in een verdedigende rol gebruikt. Bij Juventus meen ik dat hij heel veel vrijheid had en daardoor uitgroeide tot een wereldster. Ik denk dat als je hem als aanvallende middenvelder gebruikt met daar achter twee verdedigende/controlerende spelers mogelijk in de vorm van een Casemiro of Camavinga / Valverde dus een hoop loopvermogen. Dan kan je een strooiende Pogba zien op snelle vleugels (vini/mbappe) en een balvaste Benzema/haaland. Valt die bal af dan weet iedereen dat Pogba vanuit de 2e lijn die ballen er sneller inschiet dan Kroos of Modric.
Denk dat hij beter past bij warmere klimaten (italie, Frankrijk, Spanje)

Overigens denk ik dat dit jaar en volgend jaar heel belangrijk zal zijn voor Rodrygo. Anders zullen ze sterk overwegen hem te verkopen. Er is heel weinig vertrouwen en dreiging zichtbaar bij hem terwijl hij veel beter begon dan Vinicius.

7 januari 2022 om 13:02



Bertos je denkt toch niet dat ze een heel team om pogba bouwen bij real madrid? Daarnaast is het vrijwel zeker dat ze van hem afzien en dat is maar goed ook. Hij heeft niet het niveau van real.

Rodrygo moeten ze zsm wegdoen want die heeft geen enkele toevoeging aan onze selectie.

Ik ben het wel eens met dat er een middenvelder bij moet komen en het liefst een die er meteen kan staan. Camavinga heeft nog veel tijd nodig en met alleen valverde achter de hand is dat niet genoeg. Ik zie graag renato sanches komen.

7 januari 2022 om 15:19

@realxiiimadrid

Nergens zeg ik dat ze een team om Pogba moeten bouwen en dat vul je in. Sterker nog ik zeg dat hij een goede backup zou zijn en een (tijdelijke) vervanger na 2023 als Modric stopt.

Dat je zegt dat hij het niveau niet heeft is ook niet waar want je ziet wat hij voor Frankrijk op een internationaal podium presteert en dat is gewoon wereldklasse letterlijk.

Als je overigens Renato haalt dan heb je nog een controlerende speler en juist een creatieve aanvallende speler heb je nodig. Hoevaak schiet Kroos en Modric van de 2e lijn waarbij het doel wordt geraakt en krachtig. Zelden. Het is bijna de vergelijking Ronaldo en vrije trappen. Ik volg elke wedstrijd sinds 2002 dus kan het weten.

Pogba nogmaals kan dat veel effectiever en laat het in grotere wedstrijden wél zien. Hij is nu transfervrij op te halen en dan kan je altijd nog een jongere topspeler binnenhalen in de zomer van 2023 een jaar later.

Rodrygo wat dat betreft is nog steeds jong en is nog steeds gevaarlijker dan Vazquez. Dat hij talent heeft is duidelijk en zoals er over Vinicius vorig jaar en het jaar ervoor werd gesproken, zo wordt er nu gedacht over Rodrygo. Vandaar dat ik aangeef dat dit jaar en volgend jaar heel belangrijk voor hem wordt met betrekking tot zijn toekomst.

7 januari 2022 om 16:48

Dus je zegt dat we het systeem moeten omgooien door met de punt naar voren te spelen en dat we twee middenvelders moeten opstellen die zorgen dat pogba vrijheid heeft maar je bedoelt daarmee dus niet dat we op die manier een team om pogba heen bouwen? Wanneer bouw je volgens jou een team om een speler heen dan? Nee pogba moeten we niet willen bij real. Als je ziet hoe vitaal onze middenveld de afgelopen jaren is geweest dan moeten we dat niet verpesten door te gokken op een speler die de afgelopen jaren enkel goed speelde bij het nationale elftal. Er zullen teveel consessies gedaan moeten worden om pogba te laten renderen en dat is hij niet waard. We hebben spelers als modric en kroos nodig die alles kunnen en in elke situatie of positie hun niveau halen.

En ik was 1 van de mensen die het niet zag zitten in vini omdat hij zo blind was maar ik heb wel altijd gezegd dat hij exceptionele kwaliteiten heeft die nodig zijn voor een buitenspeler, rodrygo heeft dat totaal niet. Rodrygo heeft niet de kwaliteiten of de potentie voor real madrid en het zou goed zijn om hem zsm te verkopen nu we er misschien nog wat voor krijgen.

Als ik Haaland was koos ik voor Spanje. Maar wie weet kiest die voor wie t meeste biedt. City lijkt me kapitaalkrachtiger. Het leven in Spanje beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren