Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raúl onder de indruk: 'Wat zij iedere dag doen, is nooit eerder vertoond'

Laatste update:

Raúl kijkt met bewondering naar de verrichtingen van Cristiano Ronaldo, met wie hij één jaar samenspeelde in het wit van Real Madrid. De Portugees kroonde zich afgelopen weekend met zijn land tot Europees kampioen en schreef daarmee opnieuw geschiedenis. "Wat hij doet, is fabelachtig", zegt de clubicoon van los Merengues in AS.

/

De inmiddels gestopte Raúl gunt het zijn oud-teamgenoot van harte. "Ik heb een goede relatie met hem", vertelt hij in het interview. "De bewondering is wederzijds. Ik heb slechts één jaar met hem in de kleedkamer gezeten, maar het was een belangrijk jaar en de boel begon op stoom te raken", herinnert hij zich.

Vervolgens trekt Raúl de onvermijdelijke vergelijking met Lionel Messi. "Wat Cristiano en hij dag na dag doen, is nooit eerder vertoond. Door niemand. Of misschien door een paar anderen. Ik kan niks zeggen over de periode voor mij, maar Cristiano en Messi zijn van een andere planeet. Bij de nationale ploeg is het dan lastig, maar Cristiano heeft nu een grote stap gezet door met zijn land het EK te winnen."

Cristiano Ronaldo moet de FIFA Ballon d'Or winnen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou nou Griezmann verdiend hem.
Messi ook wel vooral na zijn copa Amerika toernooi.
Ronaldo verdiend hem ook alleen speelde dan wel weer een matig EK.

14 juli 2016 om 13:05

Ronaldo heeft de 2 grootste prijzen van het jaar gewonnen. En heeft ook nog eens veel gescoord. Zoals Pogba het al zei, Ronaldo verdiend de Ballon D'or.

14 juli 2016 om 13:18

Sportief!

14 juli 2016 om 13:20

Nee real en portugal hebben de twee grootste prijzen gewonnen. bij real is hij wel belangrijk geweest maar zijn ek was wel matig hoor.

14 juli 2016 om 13:33

Hoe kan je nu al zeggen wie de Ballon D'or gaat winnen? Het is pas juli. Misschien raakt Ronaldo 6 maanden lang geblesseerd en speeltie heel 2016 niet.

14 juli 2016 om 13:49

Hij was matig maar ook belangrijk in de halve finale. Daarnaast ook in de poule fase waarvhij 2 belangrijke doelpunten maakte.

14 juli 2016 om 14:01

@jelleho

Nee hij is niet sportief. Hij denkt gewoon logisch en oprecht na. Vooral dat 2de is moeilijk.

14 juli 2016 om 14:13

Heeft wel 3 goals en assists gegeven maarja dat is matig.....

14 juli 2016 om 14:13

3 assists

14 juli 2016 om 14:32

Klopt de 2 grootste prijzen gewonnen!
met het grootste geluk van de wereld!
Tegen Wolfsburg was wn geluk en het hele EK was al helemaal een en al geluk voor hem!
Ik zeg alleen maar dat die 3 hem verdienen wie dat precies word bepaal ik niet!

14 juli 2016 om 14:34

Ja 3 goals tegen wolfsburg maken is geluk toch!

14 juli 2016 om 14:56

@thiagomessi, Chapeau! Eindelijk een Messi fan die een beetje volwassen kan toegeven dat Ronaldo iets verdient.

14 juli 2016 om 15:32

Pepe won dezelfde prijzen en was uitstekend in de belangrijke wedstrijden zonder te scoren. Ronaldo scoort heel vaak (en ook heel vaak tegen kleintjes) maar was in de grote wedstrijden een stuk minder aanwezig. Waarom dan geen Pepe volgens jouw logica?

15 juli 2016 om 01:08

@ eriksen_8:

Hij was half geblesseerd en dan nog zijn land op sleeptouw genomen. Behalve in de finale dan, die overtreding van Payet was too much voor hem, helaas.

@stagiaire:

Kan je ook niet, maar zoals het er nu uit ziet en Griezmann, Messi en Ronaldo dit niveau vast houden wint Ronaldo de gouden bal. Geeneens discussie over te voeren.

14 juli 2016 om 13:06

Waarom griezman omdat hij een penalty tegen real in de finale had gemist en ook nog is een 100% kans gemist tegen Portugal in de finale?

14 juli 2016 om 13:10

Ik denk dat Bale en Suarez hem meer verdienen dan Griezmann. Maar Ronaldo gaat hem blijkbaar winnen omdat dat een grotere naam is (en dit betekent meer geld) en omdat hij de 2 grootste prijzen van het jaar heeft gewonnen.

14 juli 2016 om 13:23

Bale heeft maar 17 wedstrijden meegepakt bij Real dit jaar, dan hoor je niet in aanmerking te komen. Suarez zou ik ook een goede winnaar vinden maar als je de CL en het EK wint(waarin hij 3 belangrijke goals maakt) en 51 goals scoort, dan kun je er vrijwel niet omheen en verdien je de prijs. Zonder het EK had ik echter ook voor Suarez gekozen maar het EK winnen met een redelijk land steekt er toch wel bovenuit.

14 juli 2016 om 14:10

@ramesterio

Ronaldo zal als hij de overige periode goed presteert 100% zeker de Ballon d'or pakken. Dit komt omdat niet kijkers maar mensen die daadwerkelijk dichtbij de voetbalwereld staan deze prestatie zullen eren inplaats van omlaag praten omdat zij begrijpen wat het is om zo'n periode mee te maken waar je de CL en EK direct achter elkaar wint. Ga maar na in de geschiedenis van voetbal hoevaak dat topspelers overkomen is.

14 juli 2016 om 13:14

Ik ben zelf Atleti supporter en een groot fan van Antoine, maar ik begrijp werkelijk niet waarom mensen roepen dat hij de Gouden Bal verdient. Hij heeft aanzienlijk minder gescoord dan Suarez, Ronaldo en Messi en heeft geen enkele prijs gepakt.

14 juli 2016 om 13:50

Omdat Griezmann feen goed EK speelde? ?? Ik weet het ook niet

14 juli 2016 om 14:07

@diego_Forlan

Dat komt omdat Ronaldo het overduidelijk verdient maar men wie dan ook probeert boven hem te schuiven. Met alle respect zoals je zegt voor Griezmann die een goed seizoen achter de rug heeft bij zowel Atletico als Frankrijk maar in beide de belangerijkste wedstrijden verloor waarin hij zelf ook een beslissende penalty miste en in de EK finale ook belangerijke kansen. In andere wedstrijden noemen ze je gek als een speler 2 finales verliest en blijkbaar beter is dan zijn directe concurrent die in diezelfde finales won(gegeven, in een niet erg goed en in de ander niet aanwezig)

14 juli 2016 om 14:07

**andere wedstrijden = andere sporten.

14 juli 2016 om 15:15

A@diego,

Het gaat niet om winnen van prijzen en scoren van doelpunten! Het gaat erom wie het beste is!

15 juli 2016 om 01:05

@ kevin2003:

Hahaha een matig EK. Cristiano Ronaldo heeft zijn land hoogst persoonlijk naar de finale geholpen. Net als Real Madrid in de Champions League, plus topscorer met 16 doelpunten.

Er is er maar 1 die de gouden bal verdiend, en dat is Cristiano Ronaldo

15 juli 2016 om 01:55

Misschien was Ronaldo geen wereldtop op het veld deze EK maar ik weet zeker dat hij ook buiten het veld heel veel voor zijn teams betekend. In de finale ook, die man liep als een coach langs de lijn en zijn eigen coach zei er niks van. Ronaldo verdient deze gouden bal. Een perfect jaar voor hem.

Ze moeten een Disney film maken van Ronaldo en Messi. Nog nooit eerder vertoond

15 juli 2016 om 00:23

Hahaha, je hebt al 442ns. Ook leuk toch?

@kevis2003, Ja Je hebt gelijk! Messi haalde een eenzame hoogte in de Copa!
Was het nou de 3 of vijfde ring van de tribune?

En ja, het halen van de lands titel en copa del Rei telt zeker meer dan Top Scorer CL, CL winnaar en EK winnaar.

Je hebt er duidelijk kijk op!

14 juli 2016 om 13:24

Het gaat over 2016. Daar waar Ronaldo over dit jaar gezien niet het meest heeft gescoord in de CL. Waar hij wel een EK won, maar niet door zijn klasse. Ik zeg niet dat Messi hem winnen moet, maar dat Ronaldo hem winnen moet is ook zeker geen zekerheid. Sterker nog, wat mij betreft gaat het tussen Griezman en Suarez momenteel! Ogen/zijn momenteel sterker dan deze 2

Daarnaast is hierover discussiëren, wat ik tegenwoordig dagelijks zie, toch je reinste nonsens? Het is juli!

14 juli 2016 om 13:59

@lanjouwer

Hij won geen EK door zijn klasse? Grappig dat hij dan waar hij het zeker lastig had(dat is zeker waar) hij de meeste kansen dan wie dan ook heeft gecreëerd, de meeste schoten op doel en het toernooi afsloot met 3 doelpunten die allen enorm belangerijk waren en 3 assists die allen belangerijk waren. De statistieken spreken zoals gewoonlijk voor Ronaldo maar men probeert altijd maar redenen te vinden om die man omlaag te praten zelfs als hij dus de CL en het EK direct achterelkaar won en daarbij de belangerijkste aanvalsleider van zowel Portugal als Real was. Tel daarbij op dat hij sinds dit jaar all-time topscorer van het EK is en ook al zijn CL record met een enorm aantal doelpunten heeft aangescherpt.

Griezmann en vooral Suarez zijn enorm goede spelers maar kom op wat moet hij nog meer doen om zichzelf te bewijzen? Kijk op welke leeftijd hij dit ook nog eens doet.

Dat is dus het punt voor sommige mensen zal hij zich nooit bewijzen, die hebben jaren geleden al hun standpunt ingenomen dat wat hij ook doet hij het nooit meer verdient dan een ander

14 juli 2016 om 14:14

@lanjouwer, Huh, sorry to burst your bubble,

CL topscorer:

2012-2013 = Cristiano Ronaldo
2013-2014 = Cristiano Ronaldo
2014-2015 = Cristiano Ronaldo (gedeeld met Messi en Neymar)
2015-2016 = Cristiano Ronaldo

Top scorer allertijden in CL = Cristiano Ronaldo met 93 Goals (messi 2de met 83).

En Waarom zou Griezman de Ballon moeten winnen? Omdat jij het Ronaldo niet gunt of omdat Griezman 2 finales heeft verloren?
Dat hij top scorer van de EK is geworden telt niet zwaarder dan CL Topscorer, zilvere schoen op EK etc.
Alleen LA liga doelpunten die tellen voor de European golden shoe moest Cristiano dit jaar Suarez en Higuain voor laten gaan.

En dan denk jij dat die 2 het meer verdienen dan Cristiano?

Ja, erg objectief! Absoluut niet omdat je het Cristiano niet gunt natuurlijk! Maar gelukkig heb jij het niet voor het zeggen. Lol

14 juli 2016 om 14:28

@drose1 Vergeet niet hoe belangrijk hij is geweest buiten z'n spel om. Een echte leider die in het veld niet matig was en buiten het veld zeker niet. Dit zien mensen niet zo goed omdat ze simpelweg nooit echt zullen weten wat er nodig is om successen te behalen gezien de gasten die hem naar beneden proberen te halen (op hun manier dan want ze halen alleen zichzelf naar beneden) weten niet eens hoe het is om goed te zijn in iets laat staan de allerbeste (of lig een van de allerbeste) maar goed op deze site is het lastig om dit te kunnen vertellen aan gasten die 20 jaar jonger zijn dan Ronaldo (gemiddeld)

14 juli 2016 om 14:28

@drose1 Vergeet niet hoe belangrijk hij is geweest buiten z'n spel om. Een echte leider die in het veld niet matig was en buiten het veld zeker niet. Dit zien mensen niet zo goed omdat ze simpelweg nooit echt zullen weten wat er nodig is om successen te behalen gezien de gasten die hem naar beneden proberen te halen (op hun manier dan want ze halen alleen zichzelf naar beneden) weten niet eens hoe het is om goed te zijn in iets laat staan de allerbeste (of lig een van de allerbeste) maar goed op deze site is het lastig om dit te kunnen vertellen aan gasten die 20 jaar jonger zijn dan Ronaldo (gemiddeld)

14 juli 2016 om 14:50

@zeerdorp: Ik heb het net gecheckt, maar ik dacht dat Messi meer goals had in de CL in 2016. Nu blijkt dat Ronaldo er toch twee meer had. Weliswaar ook 3 wedstrijden meer, maar dat ter zijde.

Als je dan weer andere statistieken pakt: Op het EK had Ronaldo 208 minuten nodig per doelpunt. Messi in de Copa America 75 minuten per goal. Dus dit plusje kan je geven aan Messi.

In de CL heeft Ronaldo zeker de beste statistieken. Ik weet zo niet hoe dat is over 2016, maar in het gehele CL-seizoen heeft hij maar een dik uur nodig per doelpunt. Daar waar Messi dik anderhalf uur voor nodig is. Ronaldo heeft in de CL overigens wel het dubbele aantal minuten gemaakt dan dat Messi heeft. Niet enkel door blessure, maar ook doodsimpel omdat Barca er eerder uit lag. In de CL is er overigens maar 1 iemand die bijna dezelfde statistieken weerlegt als Ronaldo, dat is Giroud . De CL is dus voor Ronaldo, dikke plus.

Tot slot heb je nog La Liga (beker tel ik niet mee, daar zitten zoveel nietszeggende partijen bij). Daar is Suarez met 40 goals de topscoorder. Dus deze plus kan je weer geven aan hem.

Kortom, wat mij betreft kan je er nog weinig zinnigs over zeggen. Ik vind doelpuntstatistieken sowieso weinigzeggend. Kijk naar het EK. Ronaldo krijgt alle lof, terwijl ik hem oprecht niet goed vond. Ik ben zelfs van mening dat ze beter speelden zonder hem, het spel stokt als hij de bal krijgt. Pepe is de man van het toernooi in dat opzicht. Deze Ballon D'or hoeft wat mij betreft tot op heden niet naar 1 van deze aanvallers te gaan. Ik vind 1 niet duidelijk beter dan een ander. Maar een Pepe (of Boateng bij Bayern) mogen deze prijs wel krijgen.

14 juli 2016 om 14:53

En tot slot durf ik echt wel te stellen dat ik vrij objectief ben. Ik heb met beiden (allen) niks. Ik vind die hele prijs zelfs nogal ruk. Je kan het niet vergelijken. Schaf af. Doe alleen een beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller en maak elk van deze prijzen even belangrijk. Dit is zo'n populistische prijs. Vooral met twee van zulke grootheden onder ons. Voor beiden valt altijd wel iets te zeggen...

14 juli 2016 om 15:01

@lanjouwer,

"maar ik dacht dat Messi meer goals had in de CL in 2016. Nu blijkt dat Ronaldo er toch twee meer had."

Hmm, Messi heeft er 6 gemaakt en Cristiano 16, hoe kom je aan het verschil van 2?

"pepe is de man van het toernooi"

Hier hebben we absoluut geen discussie over, Pepe is wat mij betreft beste speler van de EK, beter dan Cristiano of Griezman!

Dat Griezman er 6 heeft gemaakt is een beetje geflatteerd gezien hij tegen een kapot gestreden Ijsland de meeste maakte.
Wil niet zeggen dat ik Griezman de prijs niet gun, wat aanvallers betreft was hij zeker de beste op de EK.

14 juli 2016 om 15:33

@zeedorp: 3 om 5 doelpunten. 2016 gaat het toch over? Dat Ronaldo er 11 maakte in het half jaar ervoor, dat doet er niet toe

14 juli 2016 om 15:59

@lanjouwer, Zou het zo werken??? Volgens mij gaat het om het seizoen en niet om het kalender jaar, zo staat het toch ook niet op de Uefa site?

14 juli 2016 om 16:08

Voor zover bij mij bekend gaat het om het kalenderjaar. Ik hoop nu wel dat iemand die het 100% zeker weet hier even uitsluitsel over geven kan. Daarom snap ik dus niet nu al de discussie. Dat is telkens mijn punt ook een beetje

14 juli 2016 om 18:12

Het gaat inderdaad over een kalenderjaar, maar ik kan me voorstellen dat onderaan de streep, alle goals zullen worden meegenomen. De winst van de CL kun je moeilijk loskoppelen van de prestaties die Ronaldo heeft geleverd en daar horen de goals uit 2015 ook wel bij.

*edit 2015 ipv 2016

14 juli 2016 om 13:57

"en ja, het halen van de lands titel en copa del Rei telt zeker meer dan Top Scorer CL, CL winnaar en EK winnaar"

Dus cl topscorer telt meer mee dan de copa?;. Daarnaast klopt het van geen kant wat je zegt want voor beide was la Liga de grootste prijs, daarnaast snap ik die ronaldo/messi discussie niet echt rondom deze Ballon' dor aangezien Suarez hem het meeste verdiend dit jaar, gevolgd door Ronaldo , Messi en griezmann

14 juli 2016 om 14:05

Ja natuurlijk, want Ronaldo had zo een groot aandeel dit EK, not. Zonder Ronaldo hadden ze dit EK ook gewoon gewonnen. Want het was de verdediging, inclusief de keeper dus, wat uitblonk dit EK.

Alsof Portugal zonder Ronaldo niet van Wales zou winnen, met Eder in de spits tegen Wales was de wedstrijd alleen maar makkelijker geweest, want hij is veel dreigender, en speelt ook niet 9 van de 10 ballen terug. Portugal wordt 3e in de makkelijkste poule van dit EK, een poule met Ijsland, Hongarije en Oostenrijk, hoe kan je hier nou 3e worden? Weten niet eens één wedstrijd te winnen, is toch gewoon een schande.

Ronaldo is in één van de 7 wedstrijden dit EK doorslaggevend geweest met een doelpunt, en dat was tegen Wales, wooow. Dit Wales speelde de wedstrijd van hun leven tegen Belgie, met één van de uitblinkers van het toernooi Ramsey, die tegen Portugal helaas niet speelde.

Als je de Copa hebt gekeken, dan had je je gerealiseerd dat wat Messi deze Copa heeft laten zien van ongekend niveau was, niet alleen zijn goals, en zijn ongelooflijke assists, maar ook hoe hij voetballend alle wedstrijden gedomineerd heeft. Hij heeft zijn team letterlijk naar de finale gebracht. Ook in de finale tegen Chili was hij de beste speler, met meest gecreëerde kansen, meest succesvolle dribbels, keypasses etc.

Hij heeft net niet het geluk dat zijn teamgenoten de paar 100 procent kansen, waaronder een paar door hem gecreëerd afmaken, waar bij Portugal Eder een doelpunt maakt uit eigenlijk geen kans. En waar Ronaldo al helemaal geen aandeel had in heel de finale, en Ronaldo voetballend helemaal niks heeft laten zien dit EK. Maar om één of andere reden kijken er maar weinig mensen naar wat Ronaldo voetballend laat zien. Hij was volgens velen zelfs de man van de wedstrijd in de finale omdat hij zijn team stond te coachen, ja logisch.

Je hoort van alles, geweldig de selfies, de zilveren schoen die hij weg geeft, coachen van zn team etc. Op basis van dit allemaal verdiend hij elke prijs. Hoor niemand over hoe geweldig hij voetballend was, zou ook een beetje raar zijn.

In de Champions League scoorde hij zeker veel tegen Malmo en Shaktar, en tegen de nr8 van de Bundesliga was hij ook geweldig. Maar tegen de wat betere tegenstanders zoals PSG was hij 2 wedstrijden nergens te bekennen, wonnen ze dankzij een goal van een verdediger, Nacho, in de halve finale tegen City heb ik hem ook nergens kunnen bekennen tijdens de wedstrijd. Daar gingen ze door dankzij een eigen goal van City. En in de finale was hij nog onzichtbaarder tijdens de wedstrijd, wat eigenlijk nauwelijks mogelijk was. En wonnen ze dankzij een buitenspel goal.

Maar toch ondanks dit alles is Ronaldo de beste voetballer en verdiend hij de gouden bal. Als hij nou van onschatbare waarde was dit EK of in de CL, voetballend wedstrijden gedomineerd heeft etc. zou ik het begrijpen. Maar dat was hij totaal niet

14 juli 2016 om 14:23

Net of er bij Argentinie 10 debielen op het veld staan. Argentinie heeft een veel betere ploeg dan Portugal. Die winnen ook echt wel zonder Messi hoor..

Messi is gewoon te weinig beslissend geweest dit jaar, Ronaldo daarentegen wel. De 2 grootste gepakt dit jaar en hierin ook beslissend geweest..

En kom nou niet met het gelul in de finale blablabla, want je moet ook de finale zien te halen en zonder Ronaldo was dat Real en Portugal waarschijnlijk niet gelukt.

Op basis waarvan verdient Suarez hem? omdat hij in La liga meer gescoord heeft? La liga en Copa del rey gewonnen. Met Uruguay direct naar huis gestuurd.

Objectiviteit blijft lastig hier

14 juli 2016 om 14:35

@soccerpulse,

"want Ronaldo had zo een groot aandeel dit Ek"

Zeker weten!!

Zonder hem was Portugal niet door de groepsfase heen gekomen, of ben je de 2 doelpunten en een assist tegen Hongarije vergeten??

"portugal wordt derde in de makkelijkste poel in de WK, tegen Ijsland etc."
Wat wil je daarmee zeggen? Is dat niet hetzelfde Ijsland waar Nederland 2 keer van heeft verloren en Engeland naar huis heeft gestuurd? Erg zwak argument dus!

Verder is Ronaldo ook ontzettend belangrijk geweest bij de kwalificatie van Portugal en het zorgen dat Real ubehaupt in de Finale van de CL kwam.
Kan je wel minderwaardig over Wolfsburg praten maar hij is degene die la Remontada heeft mogelijk gemaakt.
Niemand anders heeft gescoord en had Real dus uitgeschakeld geweest.

En wat je zegt over Messi, het zal wel, Hij zal wel prachtig hebben gedribbeld en weet ik veel wat voor Argentijnse Tango hebben gedanst maar Cristiano heeft de 2 belangrijkste bekers van dit jaar gewonnen op voetbal gebied, zelfs als Messi de Copa America had gewonnen telt dat niet zo zwaar als de EK en wat Club voetbal betreft gaat niets boven het winnen van de champions league!

je kan er dus van alles van vinden maar dit is gewoon hoe het is.

CL + EK = Meer dan Verloren Finale Copa America + Lands Titel.
Suarez heeft alleen de gouden schoen, als dat een graadmeter was geweest had Ronaldo weet ik veel hoe vaak al de Ballon gewonnen, dat is destijds ook nooit doorslaggevend geweest.

Hier een stukje uit de golden shoe wikipedia pagina:

"cristiano Ronaldo is the only player to have won the European Golden Shoe four times."

Ik weet dat het pijn doet bij Cristiano Haters en Messi fans maar het is gewoon hoe de wereld in elkaar zit. Leg je er gewoon bij neer en focus je op beter tijden is mijn advies!

Scheelt een hoop oprispend maagzuur!

14 juli 2016 om 15:04

"zonder hem was Portugal niet door de groepsfase heen gekomen, of ben je de 2 doelpunten en een assist tegen Hongarije vergeten??"

Tja als je het zo bekijkt was Portugal zonder de goals van Nani, de beslissende goal van Quaresma tegen Kroatie, de beslissende penalty van Quaresma, de goal in de finale van Eder ook geen kampioen geworden. Ronaldo was in één van de 7 wedstrijden doorslaggevend bij een overwinning, één!! Als hij nou voetballend gedomineerd had, dan kon je het daar nog op gooien, maar liet voetballend niks zien, dus dan had hij wel wat vaker beslissend mogen zijn met goals.

"portugal wordt derde in de makkelijkste poel in de WK, tegen Ijsland etc."
"wat wil je daarmee zeggen? Is dat niet hetzelfde Ijsland waar Nederland 2 keer van heeft verloren en Engeland naar huis heeft gestuurd? Erg zwak argument dus!"

Haha, ja het slechtste Nederlands elftal ooit, het Nederlands elftal dat zich niet eens kon kwalificeren voor het Ek, dat zegt ook genoeg. Bedankt voor de opheldering.

"verder is Ronaldo ook ontzettend belangrijk geweest bij de kwalificatie van Portugal en het zorgen dat Real ubehaupt in de Finale van de CL kwam."

Ontzettend belangrijk bij de kwalificatie??? Meen je die??? Hij zat in een groep met Albanie, Denemarken, Servie en Armenie, en wist alleen in één wedstrijd tegen Denemarken en Albanie te scoren, en had 0 assists. Waar heb je het over man.

"kan je wel minderwaardig over Wolfsburg praten maar hij is degene die la Remontada heeft mogelijk gemaakt."

Het was niet dat hij solo's scoorde tegen Wolfburg, hij scoorde een intikker van 2 meter, een mooie kopbal, maar beide goals wel dankzij de aanvoer, dus dan is het toch meer een team goal. Hij heeft zelfs tegen de nr8 van de Bundesliga voetballend niks laten zien verder. Echt, als Inzaghi nu nog gespeeld had dan zou hij ook een kanshebber geweest zijn voor de gouden bal.

"en wat je zegt over Messi, het zal wel, Hij zal wel prachtig hebben gedribbeld en weet ik veel wat voor Argentijnse Tango hebben gedanst maar Cristiano heeft de 2 belangrijkste bekers van dit jaar gewonnen op voetbal gebied, zelfs als Messi de Copa America had gewonnen telt dat niet zo zwaar als de EK en wat Club voetbal betreft gaat niets boven het winnen van de champions league!"

Ja, je geeft het zelf al aan...cristano heeft alles gewonnen, liefde maakt blind. Pepe heeft ook het EK en de CL gewonnen. en Pepe had op het EK een veel groter aandeel dan Ronaldo, maar goed....ronaldo hoeft voetballend niks te laten zien, tegenwoordig hoeft hij niet eens vaak besslissend te zijn om de allerbeste gevonden te worden. Kansloos.

"je kan er dus van alles van vinden maar dit is gewoon hoe het is.
CL EK = Meer dan Verloren Finale Copa America Lands Titel."

ik zie het CL (waar hij totaal geen aandeel had in de halve finale en finale) en EK waar hij gewoon één van de 11 was, en waar een Quaresma en Eder zelfs nog belangrijker waren. En als zij in plaats van Ronaldo hadden gespeeld makkelijker de groepsfase waren doorgekomen.

Messi heeft La Liga, Wereld Beker, Europese Supercup, Copa Del Rey, Copa Finale, topscorer 2016, dus meeste goals, en ook de meeste assists, en voetballend het meest gedomineerd van alle spelers.

"suarez heeft alleen de gouden schoen, als dat een graadmeter was geweest had Ronaldo weet ik veel hoe vaak al de Ballon gewon
nen, dat is destijds ook nooit doorslaggevend geweest. "

suarez is een geweldige doelpuntenmaker net als Ronaldo, alleen minder kansen nodig. Maar ik zie een doelpunten maker niet echt als een kanshebber voor de gouden bal

"hier een stukje uit de golden shoe wikipedia pagina:
"cristiano Ronaldo is the only player to have won the European Golden Shoe four times."

Ik weet dat het pijn doet bij Cristiano Haters en Messi fans maar het is gewoon hoe de wereld in elkaar zit. Leg je er gewoon bij neer en focus je op beter tijden is mijn advies!
Scheelt een hoop oprispend maagzuur!"

Ik weet niet wat ik met deze info moet, maar hier kan ik weinig mee, Inzaghi scoorde ook altijd veel, en scoorde in ieder geval een stuk vaker dan Ronaldo in de belangrijke wedstrijden, maar dat maakte hem geen geweldige voetballer.

14 juli 2016 om 15:47

"net of er bij Argentinië 10 debielen op het veld staan. Argentinië heeft een veel betere ploeg dan Portugal. Die winnen ook echt wel zonder Messi hoor.."

Zonder Messi gaat het een stuk lastiger, want dit seizoen speelde Messi de eerste 3 WK kwalificatie wedstrijden niet en toen verloor Argentinië van Ecuador, en speelde gelijk tegen Paraguay en Brazilie. De 3 wedstrijden erna was Messi er weer bij en wonnen ze alle 3 de wedstrijden tegen Chili, Colombia en Boliva. Waar Messi dus voetballend alle wedstrijden domineerde en tal van kansen creëerde, kansen uit het niets, met dribbels en steekpasses. Dus Argentinië heeft het wel degelijk moeilijk zonder Messi. Je kan wel goede namen op papier hebben, maar dat maakt het nog geen goed team.

14 juli 2016 om 16:14

Lol jij bent echt niet serieus te nemen
Je kan wel een hele boek schrijven en alles ophemelen wat met Messi te maken heeft en alles naar beneden halen wat met Ronaldo te maken heeft, maar daar mee zorg je er niet voor dat iedereen vergeten is dat Messi in de 4de finale weer compleet onzichtbaar was en Argentinie de 1ste prijs ooit doorboort door de penaltie naar de maan te schieten..
Argentinie heeft trouwens de 1ste wedstrijd gewonnen van Chili zonder Messi terwijl ze met Messi al 2 jaar lang niet kunnen winnen van het machtige Chili
Dus Argentinie is gewoon zonder Messi beter af.
Maar ik bewonder je doorzettingsvermogen wel je weet niet van op houden met Messi te verdedigen.
Messi kan een voorbeeld aan jouw nemen.
Die geeft namelijk heel snel op

14 juli 2016 om 19:03

"zonder Messi terwijl ze met Messi al 2 jaar lang niet kunnen winnen van het machtige Chili"

hahaha wat een grappenmakers zijn jullie ook, de door liefde blind gemaakte Ronaldo fans. Argentinie won in maart dit jaar M E T Messi met 2-1 bij Chili voor de WK kwalificatie, terwijl ze de eerste 3 kwalificatie wedstrijden Z O N D E R Messi niet konden winnen. Dus wie is er nou niet serieus te nemen?? Dat zegt ook al genoeg dat je zegt dat Messi onzichtbaar was in de finale, kansloos.

15 juli 2016 om 08:39

Gast je bent een hater niet normaal hahaha kinderen zijn vermakelijk.

Maar ff serieus Portugal is gewoon Europees kampioen einde discussie. Dus in welke poule ze zaten boor het EK of tijdens het EK maakt echt Niks uit. We hebben gewonnen einde discussie.

Cr7 wint de twee grootste voetbal prijzen van het seizoen. Is CL topscorer en maakt er 2 meer dan Messi in de competitie. Het is niet meer dan logisch dat hij de gouden bal wint.

Griezmann is een goede speler maar heeft NIETS gewonnen. Suarez heeft veel gescoord en de titel gewonnen dus zal wel derde worden. Messi 2e en Ronaldo dik verdiend de eerste. Of hij nou in vorm was of niet. Zonder Ronaldo hadden we niet eens op het EK geweest en in de finale gestaan.
Maar blijf maar afgeven en zuur zijn ik kan niet anders dan lachen erom.

15 juli 2016 om 16:25

@soccerpulse, ik ga er niet meer op reageren hoe erg mijn vingers ook jeuken. Het is net als snoep van een klein kind afpakken. Wat jij hier uitkraamt uit pure haat is gewoon vermakelijk. Mooi om te zien dat het succes van Ronaldo jouw zoveel pijn bezorgt! Priceless!!!!

Het is mij alleen niet helemaal duidelijk of het is omdat je Ronaldo zo haat of omdat hij concurrentie is voor de door jouw verafgode Messi. Maar uiteindelijk vind ik het niet echt boeiend. Het feit dat je er zo van wakker ligt en er bijna een maagzweer aan overhoudt is voor mij al voldoende.

Uiteindelijk heb ik voor mensen als jij die het niet kunnen opbrengen om de prestaties van een ander te waarderen niets anders dan zware minachting!

14 juli 2016 om 14:19

Dat is opvallend. Toen ronaldo zijn meest productieve seizoen had maar geen prijzen won moest ronaldo hem winnen want prijzen zijn niet belangrijk voor de gouden bal, alleen individuele prestaties. En nu tellen prijzen ineens wel heel zwaar mee. En dan wil ik niet de discussie aan snijden hoe groot zijn aandeel hier in was maar dat is toch wel erg hypocriet. Ik weet niet of jij dit ook zij een aantal jaar terug maar alle robaldo fans en de propeganda machine van real in ieder geval wel.

Tja Messi is zeker samen met Ronaldo 1 van de beste spelers allertijden maar ja hij zal altijd die kritiek krijgen dat hij het alleen bij Barca heeft laten zien.
Ronaldo zal nooit die kritiek krijgen.
Die heeft het laten zien bij Sporting, United, Real en Portugal.
Met laten zien bedoel ik dan beslissend zijn, je team op sleeptouw nemen in de finales en een waardige aanvoerder zijn.
Nee Messi staat achter en moet met iets nieuws komen om Ronaldo bij te houden.
De tijden van schitteren bij Barca zijn voorbij.
Hij moet het laten zien bij een andere club of bij Argentinie maar dat gaat moeilijk door die rage quit.

14 juli 2016 om 13:28

Haha hij hoeft de kenners niks te bewijzen hoor , je kraamt een hoop onzin uit ! Portugal wint is wat doormiddel van een prachtige loting , spelen alleen maar gelijk en gaan nog door als 3e ! Dit EK was de grootste aanfluiting

14 juli 2016 om 13:40

Mensen moeten daar over ophouden alleen maar jaloezie. Wat nou als Nederland in de plek van Portugal de stond dan zou niemand zeggen hoe slecht het ek wel niet was en dat oranje toch door alleen slechte wedstrijden het ek wint. Alsof oranje in 2010 zo bijzonder was toch doet iedereen blij en stoer dat ze in de finale stonden en toen hadden ze een wat makkelijkere loting en hadden ze zelfs moeten winnen Spanje. Portugal is kampioen klaar accepteer het.

14 juli 2016 om 13:45

Ik zeg het niet omdat Portugal gewonnen heeft , ik heb een hoop flutwedstrijden gezien! De nummers 3 die nog doorgaan dat gaat toch nergens over.

14 juli 2016 om 14:48

@mblacky,

En vergeet niet dat ze ook door de scheids zijn geholpen!!

Zag je niet hoe Frankrijk werd benadeeld tegen Portugal??

En al die makkelijke penalties die ze hebben meegekregen!
Nee, ik denk zelfs dat de prijs is gekocht! Ik zeg doorgestoken kaart!

Het is prachtig om te zien hoe al die haters er wakker van liggen, jaloezie en misgunning is denk ik de beste herkenning voor je prestaties!

Ik heb ergens gelezen dat een commentator van de Portugese sportzender het volgende geroepen schijnt te hebben:

"alle haters gefeliciteerd met de kampioenschap cynisme een afgunst, wij zijn Portugal! Europees Kampioen 2016!!!"

Klopt eigenlijk als een bus!

14 juli 2016 om 13:50

Als we het gaan hebben over de beste voetballers allertijden dan kan je Ronaldo daar meteen wegcijferen. Kijk naar Cruijf, Pele, Maradona, de legendes. Waren dat doelpuntenmakers? Konden zij deze statistieken neerzetten? Nee, maar is dat wat ze de grootste voetballers allertijden maakt? Haal de goals weg bij Ronaldo en je hebt niets bijzonders meer, haal de goals bij Messi weg en hij staat nog steeds in dat rijtje. Filipo Inzaghi mocht niet eens meedoen met de rondo tijdens de training, maar een goaltjesdief pur sang, maar is t dan meteen een goede voetballer?

14 juli 2016 om 14:03

@fouadsky

Pele geen doelpuntenmaker? Haha ongeloofelijk hoe je dat kan zeggen. Hij was de enige die dezelfde statistieken van zowel Messi als Ronaldo kon nabootsen. Dat je Inzaghi vergelijkt met Ronaldo is des te lachwekkender. Ongeloofelijk.

14 juli 2016 om 18:05

Lees de boodschap, de kern en kom niet met mierenneukkerij. Ja Pele scoorde veel goals, maar was meer dan alleen een doelpuntenmaker. Wat legt Ronaldo op de mat als hij niet scoort. Durf te stellen dat Inzaghi zelfs harder werkt voor t team. Is ronaldo een betere voetballer dan Inzaghi, ja maar dat is niet zo heel bijzonder vind je niet

14 juli 2016 om 13:59

Zullen spelers zoals Maldini,Puyol,Totti,Giggs ook kritiek krijgen omdat ze het maar bij 1 club lieten zien ?

14 juli 2016 om 14:07

@uefacl je kunt ook zeggen dat messi Argentinie naar 4 finales geschoten heeft.
Op het wk en de laatste copa was hij gewoon heel beslissend.

Hij heeft het in de finale niet afkunnen maken, maar portugal heeft de finale ook gewonnen zonder Ronaldo. Daarnaast speelde Ronaldo voor zijn doen een heel matig wk. 4 wedstrijden onzichtbaar. 2 wedstrijden ook redelijk onzichtbaar, maar wel gescoord...en de finale afwezig.
Daarnaast hebben ze maar 1 wedstrijd in 90 minuten kunnen winnen. 3x gelijk en 1x strafschoppen.
Niet dat dat iets afdoet aan zijn kwaliteiten, want een topper is het, en het EK blijft een geweldige prijs, maar t is niet zo alsof hij portugal hoogstpersoonlijk het EK bezorgd heeft.

En waarom moet messi het ergens anders laten zien dan bij barca. Het gaat erom dat je het laat zien, lekker belangrijk bij welke club dat is.

Messi heeft het vaak genoeg in de CL tegen Engelse topclubs laten zien. Waarom zou je er dan aan twijfelen dat hij het niet zou kunnen als hij bij een Engelse topclub speelt?

Moet ie dan opeens met een vierkante bal spelen?

14 juli 2016 om 14:31

Messi heeft 4 finales met Argentinie bereikt en alle 4 verloren, maar tuurlijk dan ligt dat niet aan hem..
Zoiets noemen ze trouwens de lat hoger leggen.
Messi heeft bij Barca al alles gewonnen tijd om de lat hoger te leggen en naar een andere club te gaan.
Dat hebben Zidane, Maradona, Cruiyff en Ronaldo ook gedaan.
Wil je in die lijst komen dan zul je met wat beters moeten komen dan alleen bij Barca presteren.

14 juli 2016 om 14:46

@babymongo
Buiten het Messi vs Ronaldo verhaal of Ballon d'or waar ik me natuurlijk niet in ga mengen gezien dit soort discussies net zo veel waarde hebben als het zien groeien van een bladluis (met alle respect voor bladluizen) en alles zegt over de personen in kwestie en niks over Ronaldo of Messi vraag ik me toch af hoe jij het kan presteren om te zeggen dat Ronaldo een matige Ek heeft gewonnen. Uiteraard is het leuk voor kinderen van 12/13 om te denken dat een speler een land in z'n eentje naar een titel kan schieten maar in de grote mensen wereld werkt dat anders.

Natuurlijk kan je in je onuitputtelijke simpelheid non-argumenten gaan napraten maar je zet jezelf natuurlijk flink voor schut op deze manier (jouw posts lezend is dit niet de eerste keer en vast niet de laatste keer)

Grappig dat je Messi dan wel beslissend vind op het afgelopen WK (copa heb ik niet gezien dus kan ik er niet over oordelen) en Ronaldo vind je matig.

Ronaldo heeft in het veld gezorgd dat Portugal in de finale is gekomen want als hij niet tegen Hongarije had gescoord waren ze de poule niet eens door en als Quaresma niet had gescoord tegen Kroatie dan had Ronaldo ook niet tegen Wales gescoord etc..etc.. beetje simplistisch klinkt je betoog vind je niet? Ronaldo is trouwens niet alleen binnen het veld maar ook buiten het veld doorslaggevend geweest voor deze groep. Maar goed, zoals ik hierboven zei kan je dat alleen maar snappen als je A de intelligentie daarvoor hebt en B je weet wat het is om succesvol te zijn. Portugal heeft drie keer gelijk gespeeld en de rest gewonnen anders zouden ze geen kampioen worden. Er is niets voor niets een verlenging en een penaltyreeks in het leven geroepen. Natuurlijk is Portugal ook het enige land die ooit in de verlenging heeft gewonnen of op penalty's daarom is het vrij matig wat Ronaldo heeft laten zien.

Ik geloof echt dat je geen puber bent maar helaas kan je geen verschil maken in een forum die zich kenmerkt door puberaal hyena gejank.

14 juli 2016 om 14:50

natuurlijk ligt dat ook aan Messi. Hij mist tenslotte een strafschop tijdens de copa...duidelijker kun je niet "falen" op dat moment.

Maar hij heeft tijdens de laatste 3 finales ook intikkers aan higuain gegeven, die ze mist, waar hij normaal zou scoren.

Messi heeft er mede voor gezorgd dat barca de succesvolste ploeg van deze eeuw is. Daarnaast hebben ze voetbal laten zien wat nooit eerder vertoond is. En jij noemt dat de lat niet hoger leggen?
Zoiets kan op meerdere manieren.

Zidane, Maradona, Cruijff en Ronaldo hadden allemaal een reden om weg te gaan. Bij de ene was het geld, bij de andere was het dat ze naar een betere ploeg konden.
Was zidane vanaf bordeaux naar Real gegaan, had hij wellicht ook nooit ergens anders gespeeld.

14 juli 2016 om 14:54

@babymongo,

"op het wk en de laatste copa was hij gewoon heel beslissend."

Klopt als een Bus!!

Door zijn gemiste Penalty hebben ze hem niet gewonnen!

Ik heb begrepen dat ze de bal nog aan het zoeken zijn.

[on] Sorry voor het sarcasme, maar ik word een beetje koekoek van dit soort mongo's! [/on]

14 juli 2016 om 15:01

@sb ik reageer alleen op uefacl die zegt dat Messi niks presteert bij argentinie en Ronaldo doorslaggeven is met zijn land.

Terwijl ze duidelijk even belangrijk zijn voor hun land.

t feit dat ronaldo nu het EK heeft gewonnen, wil niet zeggen dat dat hij op eens belangrijker is voor zn land.
Wat heeft Ronaldo meer op het laatste ek laten zien dan messi op de copa.

Ik zeg niet dat Ronaldo niks toevoegt...ronaldo is altijd belangrijk. Ik zeg alleen dat messi net zo belangrijk is...en gewoon weer legio goals en assists gegeven heeft op de copa.

Enige verschil....portugal wint de finale (zonder ronaldo). Messi verliest de finale, mede door een gemiste strafschop van hem...terwijl higuain weer een intikker mist.

Op basis daarvan kun je moeilijk zeggen dat Ronaldo belangrijker is voor zn land dan Messi.

Griezmann mist kansen die hij nooit mist tegen Portugal...anders hadden we het hier niet over.
Higuain mist een kans die hij nooit mist tegen chili...anders hadden we het hier niet over.

Bij die momenten waren messi en ronaldo niet eens betrokken, maar het maakt ronaldo opeens beslissend en messi niet?

14 juli 2016 om 15:01

@zeedorp
ik reageer alleen maar op de non argumenten van uefacl

14 juli 2016 om 15:37

@babymongo

Waar heb je het allemaal over? Ben je echt zo dom dat je serieus dit antwoord op mijn post geeft? zo lang ook! Jouw post heeft net zo veel te maken met mijn post als mijn vrouw gaat lopen schreeuwen dat het buiten spel is bij een ingooi. (doet ze overigens niet, ze heeft een hekel aan voetbal dus ze kijkt niet eens maar bij wijze van uiteraard)

14 juli 2016 om 14:25

Wat heeft ronaldo bewezen bij portugal dan? Alleen 2 wedstrijden zichtbaar geweest? . Als griezmann die kansen afmaakte dan zou ronaldo zogenaamd niks bewezen hebben. En dat is ook zo . 4 wedstrijden onzichtbaar

14 juli 2016 om 15:13

@wirshaad,

"als griezmann die kansen afmaakte"

Dat is toch verbrande turf?
Als Raphael Guerrero zijn vrijtrap niet op de lat was gekomen etc. bla bla bla.

Zo kunnen we wel doorgaan.

Als Oranje niet 2 keer van Ijsland had verloren.

Als Ronaldo voor Oranje had gespeeld....

Als Cruyff nog leefde en mee speelde..

Als Maradona bij Argentinië speelde....


Als de zon had geschenen,, hadden we een mooie zomer ...

Als de bananen niet krom waren leken ze op komkommers


Als America niet zo ver was ging ik er elke dag een hamburger halen.

Als Ferraris goedkoper waren had ik er 10.

Als ik meer geld had gehad had ik mijn eigen voetbal team gekocht

Als er niet zulke suffe posters als jij op dit forum rond hingen had ik nu iets nuttigs gedaan i.p.v. op jouw onwijs zielige post antwoord te geven.

tja, Als!!

Wel grappig dat het elke keer maar weer zou moeten gaan tussen CR en LM. Keepers, verdedigers en middenvelders worden tegenwoordig al gauw buiten beschouwing gelaten. Het gaat volgens mij alleen nog maar om doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten...

14 juli 2016 om 14:17

@c.jordan

Ik zal het heel logisch verklaren waarom doelpuntenmakers altijd belangerijker zijn. Verdedigers kunnen een wedstrijd op nul houden, maat zonder aanvallers win je niet wat logischerwijs het hoofddoel van een sport is. Zelfs bij basketball waar ze enorm veel nadruk leggen op de verdediging, waar verdediging zelfs het belangerijkste onderdeel van het spel is verwachten ze dat topspeler een two-way player is dus aanvallend ook sterk. Waarom? Omdat je zonder te scoren of door te weinig te scoren niet wint. Middenvelders zijn de ondersteuning voor de verdediging en aanval waardoor zij zowel belangerijk als het minst belangerijkst zijn. Zelfs bij een team dus als Atletico zijn de aanvallers en in deze vooral Griezmann het belangerijkst. Met dat enorme stabiele middenveld en verdediging lijkt dat overduidelijk het belangerijkste deel van het team maar zonder Griezmann die dan de 1-0 maakt in de 83ste minuut is alles voor niks geweest.

14 juli 2016 om 14:21

Het is op jonge leeftijd in Brazilië heel makkelijk te zien. De beste spelers spelen in de aanval, de iets minder goede op het middenveld en de minsten achterin en dan is er ergens een speler die het langste is en daarom op doel werd gezet. Overal heel de wereld zie je dit en dat is omdat wij onbewust wel weten dat aanvallers het belangerijkste zijn maar jammer vinden dat goede spelers op andere posities te weinig erkenning krijgen. Daarom zouden ze bij de Ballon d'Or ook een beste aanvaller, middenvelder, verdediger, keeper prijs moeten hebbem.

14 juli 2016 om 14:21

Het is op jonge leeftijd in Brazilië heel makkelijk te zien. De beste spelers spelen in de aanval, de iets minder goede op het middenveld en de minsten achterin en dan is er ergens een speler die het langste is en daarom op doel werd gezet. Overal heel de wereld zie je dit en dat is omdat wij onbewust wel weten dat aanvallers het belangerijkste zijn maar jammer vinden dat goede spelers op andere posities te weinig erkenning krijgen. Daarom zouden ze bij de Ballon d'Or ook een beste aanvaller, middenvelder, verdediger, keeper prijs moeten hebbem.

14 juli 2016 om 14:21

Het is op jonge leeftijd in Brazilië heel makkelijk te zien. De beste spelers spelen in de aanval, de iets minder goede op het middenveld en de minsten achterin en dan is er ergens een speler die het langste is en daarom op doel werd gezet. Overal heel de wereld zie je dit en dat is omdat wij onbewust wel weten dat aanvallers het belangerijkste zijn maar jammer vinden dat goede spelers op andere posities te weinig erkenning krijgen. Daarom zouden ze bij de Ballon d'Or ook een beste aanvaller, middenvelder, verdediger, keeper prijs moeten hebbem.

Is hij nu beter dan Messi? Ja en nee, zoals heel zijn loopbaan al. Messi en Ronaldo hebbe beide verschillende kwaliteiten!! Gewoon genieten van deze heren. Op het EK is wel 1 ding naar boven gekomen. Iets wat ik al veel langer beweer maar nooit bevestiging van kreeg. Ronaldo is meer teamspeler dan iedereen denkt. Voetballend was zijn EK zeker niet top, maar de manier waarop hij zijn land er mee doorsleurde gedurende het tornooi bevestigd, eindelijk, wat ik lang beweer!

14 juli 2016 om 13:30

Meer een teamspeler really? XD. Ik vind Ronaldo meer een een leider dan Messi' maar Messi is toch echt meer een team speler dan Ronaldo en Ronaldo zet zichzelf in als Leider wnr hij de kans nog zit of wnr het goed gaat, wnr het slecht gaat dan zie je hem alleen maar zeuren en janken' daarin zie je echt dat hij geen teamspeler is

14 juli 2016 om 14:19

Janken dat deed messi volgensmij

14 juli 2016 om 14:27

Berko. Jou domme hoofd. Denk eens logisch na. Als cristiano 4 finales achter elkaar zou verliezen zou ik zijn kop wel willen zien. Hij zou nog erger janken. Dus denk alsjeblieft na als je zo praat. En voor de duidelikkheid messi speelde een dodelijke copa met vrije trappen goals en assist. Ronaldo was 4 wedstrijden onzichtbaar maar jaa

14 juli 2016 om 14:34

De copa vergelijken met het ek? Volgens mij heb jij een domme kop.

14 juli 2016 om 14:39

Alsof oostenrijk en hongarije van wereldniveau zijn?

14 juli 2016 om 14:40

En je praat wel over janken? Ronaldo jankt elke wedstrijd als die de bal niet krijgt, en als hij het krijgt dan verpest hij de aanval. Hij blinkte uit tegen Hongarije. Voorderest was hij onzichtbaar. Zo een iemand verdient echt geen ballondor omdat hij 2 belangrijke prijzen heeft gewonnen

14 juli 2016 om 13:44

Waar basseer je dat op? Omdat ie in de finale langs de kant liep te roepen en te doen? Was inderdaad positief van hem, maar een teamplayer? Ik herinner me nog goed dat ie in een aantal wedstrijden liep te janken, omdat het niet liep. Teamplayer ben je altijd, in goede en slechte momenten, niet alleen wanneer het uitkomt

Ik vond eerlijk gezegd Ronaldo dit jaar alleen in de CL echt top, Messi was over t algemeen toch beter. Maar heeft wellicht te maken met mijn Barça-bril. Sowieso neem ik de Ballon D'or al ff niet meer serieus, is gewoon puur lobbywerk achter de schermen...

14 juli 2016 om 14:24

rscabarca

Ja vandaar dat hij alweer meer doelpunten maakte dan wedstrijden speelde in la liga. Of is het omdat hij scoorde op Barcelona dat je la liga even vergeet

14 juli 2016 om 14:25

Hij scoort vaak 3 doelpunten tegen de kleintjes hoewel zijn spel zwak is en verdwijnt dan totaal in de topmatchen. Statistieken vertellen niet alles. Ronaldo is op de weg terug.

14 juli 2016 om 14:36

Jouw statistiek klopt niet, CR scoorde 35x in 36 wedstrijden. Je vergist je waarschijnlijk met Suarez: 40 in 35 wedstrijden. Los daarvan, stop met je blind te staren op die statistieken, of is volgens jou Suarez nu ook beter dan Cr?

Beoordeel gewoon zijn individuele prestaties in elke match apart en die zijn nu eenmaal vaak niet zo denderend geweest bij Ronaldo.

14 juli 2016 om 14:43

Oh je bent het even gaan opzoeken, mijn excuses dat ik er dan even naastzit. Mij blind staren op statistieken, als je er 16 maakt in de champions league dan kan je niet anders dan naar statistieken kijken, dan zijn het gewoon feiten waar je niet onderuit kan. Zijn prestaties zijn gewoon goed of ga is iemand die 60 wedstrijden of meer speelt op zijn 31 ste niet in staat eens minder te zijn. Cristiano is de baas net als Messi. Dat je hem afvalt is compleet belachelijk

14 juli 2016 om 14:49

Voor alle duidelijkheid, zoals in mijn eerste reactie staat heb ik het over *dit jaar*. En 16 goals in de CL is inderdaad fantastisch, ik schreef dan ook dat ik hem in de CL echt top vond (niet omwille van die goals alleen). Maar in la liga was hij minder (nog steeds veel gescoord natuurlijk), ook op het EK was het voetballend niet zo goed. Maar ik betwijfel of jij la liga hebt gevolgd dit seizoen.

14 juli 2016 om 15:04

Je betwijfelt op ik La liga heb gevolgd haha, ik denk dat jij amper gekeken hebt? alvast niet naar Real. Ronaldo is gewoon van stijl veranderd. Niet meer zoals bij Manchester United, maar een echte killer voor de goal. Als je er 35 maakt dan heb je dat alvast geweldig gedaan. Bij Portugal was hij ook gewoon belangrijk, maar daar is het moeilijker voetballen. Hij heeft ze over de streep getrokken tegen Hongarije en tegen Wales. Dus belangrijk was hij zeker, ook naast het veld waar hij als echte kapitein fungeerde. V

14 juli 2016 om 14:24

Ronaldo in 2015 ja. Ik vind Ronaldo sinds 2016 voetballend zwak en nauwelijks beslissend in de topmatchen. Zowel in de CL als EK waren er ploeggenoten die beslissender en beter waren in de beslissende fase.

2 uitschieters waren Hongarije en Wolfsburg, 2 teams die totaal geen top zijn en veel ruimte lieten voor de tegenaanval.

De ballondor moet gegeven worden aan de speler met de beste individuele kwaliteit vanaf 22 november 2015 tot 22 november 2016. Ronaldo mag dan wel 2 Belangrijke prijzen winnen, maar goed was die niet. 4 wedstrijden van de ek onzichtbaar. Terwijl messi ging schitteren in de knockoutfase van de copa

14 juli 2016 om 14:29

Goed was hij niet? Het ek vergelijken met de copa? Portugal vergelijken met argentinie? 3 goals waar van 2 ervoor zorgden dat portugal door de groepfase heenkwam. En 3 assists die ook allemaal belangrijk waren. Topscoorder in de cl. 2e topscoorder in de liga. en 2e topscoorder op het ek. En hij zal er nog wat goals bij hebben als real niet door een domme fout uit de copa del rey lag. En kijk wat messi doet scoort tegen landen als panama met argentinie. En dat vergelijk jij met het ek....

14 juli 2016 om 14:36

Berko alsof hongarije en oostenrijk van wereldniveau is.

14 juli 2016 om 14:42

Beter dan panama

14 juli 2016 om 14:42

Die 3 goals en 3 assist was allemaal in 2 wedstrijden. Waarvan 1 assist een kansloze schot was. Waar was ronaldo de andere 4 wedstrijden? In jou kont zeker

14 juli 2016 om 14:44

En wie ben jij te zeggen dat Oostenrijk en hongarije beter is dan panama Bolivia venezuela en amerika? Dat weet je nietm messi heeft daarin 4 goals en 5 assist. Ga die vrike trap terugkijken schitterend

14 juli 2016 om 14:50

Hij was in jouw kut

14 juli 2016 om 14:51

Ga die hakbal terug kijken schitterend

14 juli 2016 om 15:16

Jou kont word zeker elke dag anaal genomen. Waar was hij de andere wedstrijden dan?

Ronaldo hoort de ballon do'r te winnen! En zeker als hij de 1e seizoenshelft ook goed presteerd. En de mensen die zeggen dat hij niet belangrijk was voor het ek. Hij heeft wel 3 goals en 3 assists gegeven die allemaal belangrijk waren. En heeft er in de cl 16 ingeschoten en in de competitie 34 en met portugal ook wat goals in de kwalificatie en op het ek. en heeft de 2 belangrijkste prijzen gewonnen die je dit jaar kon winnen. En als ronaldo hem niet wint hoort suarez hem te winnen.

14 juli 2016 om 14:27

2 van die 3 assists waren gekraakte schoten, wat een held. 1 kopbalgoal tegen Wales en 2 tegen een zwak Hongarije. wooooowwww wat een wereldjaar

Bijdrage in de semis en finale in de CL, zero. Echte topspeler die Ronaldo. Zonder Modric en al die toppers was hij waardeloos, hij creeert zelf niets.

14 juli 2016 om 14:30

Berko domme oen. 16 goals tellen niet mee. Het gaat alleen over 2016. En messi heeft betere cijfers en statistieken dan ronaldo in 2016

14 juli 2016 om 14:41

1. Wie ben jij om mij een oen te noemen zielig ventje dat je bent.
2. Ronaldo heeft wel de 2 belangrijkste prijzen gewonnen met real en met portugal wat een mindere team is dan argentinie en dat in een moeilijker toernooi speelt
3. 2016 is nog niet voorbij

14 juli 2016 om 15:03

Het gaat niet om de prijzen maar ook om de bijdrage. Ronaldo, de echte, won het WK in 2002, was outstanding, de beste speler van het toernooi. Cristiano was minder goed als enkele van zijn ploeggenoten dus je argument is niet van tel. in de CL in 2016 was hij wederom minder goed en beslissend in de eindfase.

De beste speler is toch gewoon de beste speler? Moeten we bij de Ballon d'or nou wel of niet kijken naar de status, prijzen, statistieken, positie op het veld? Of kijken we naar de daadwerkelijke kwaliteiten van een speler? Het mindere is dat je met die gedachte iedereen wel kan nomineren, want waar staaf je iemands kwaliteiten op. Ik vind Iniesta een topspeler. Maar iemand anders kan - ik zeg iets geks - Tete of Bazoer topspelers vinden. Of een Ruben Neves. Of whatever. Maar zolang ze niet scoren, zullen ze wat minder opgemerkt worden.

BALLONDOR 2016 (DE BESTE SPELER VAN HET JAAR)


MESSI
ARGENTINA 8 WEDSTRIJDEN (618 MINUTEN GESPEELD) 6 GOALS + 5 ASSIST.

FC BARCELONA
38 WEDSTRIJDEN (3405 MINUTEN GESPEELD) 35 GOALS + 20 ASSIST!!!.


RONALDO
PORTUGAL
10 WEDSTRIJDEN (821 MINUTEN GESPEELD) 6 GOALS + 2 ASSIST


REAL MADRID
32 WEDSTRIJDEN (2853 MINUTEN GESPEELD) 38 GOALS + 7 ASSIST.

BEPAAL JIJ NU WIE DE BALLONDOR MOET WINNEN OP INDIVIDUELE STATISTIEKEN?

als de vraag is, wie is beter in 2016? Dan is het antwoord Lionel Messi
46 wedstrijden 41 goals + 25 assist ( *vanwege zijn rol als aangever )

Ronaldo 42 wedstrijden 44 goals 9 assist.


Als de vraag is, wie heeft dit jaar de belangrijkste prijzen gewonnen, dan is dat Cristiano Ronaldo

14 juli 2016 om 15:07

Het gaat om de bijdrage in de eind fase van die toernooien. So what dat Cristiano die 2 prijzen won. Zijn ploeggenoten speelden beter als Cristiano zelf. Een prijs is een argument als je zoals Messi de belangrijkste matchen besliste of zoals Ronaldo in 2002 de hoofdreden bent dat die prijs gewonnen werd.

14 juli 2016 om 17:41

Messi besliste de belangrijkste wedstrijden? ? Dat deed hij juist net niet.
In de wedstrijd tegen Real Madrid thuis was Messi onzichtbaar terwijl Ronaldo die wedstrijd besliste .
In no time werd een enorme voorsprong in La Liga nog bijna verspeeld en Real Madrid haalde in 2016 dus ook meer punten dan Barcelona.
In de kwartfinale van de Champions League was Messi in beide wedstrijden tegen Atletico onzichtbaar, Ronaldo speelde in de finale misschien ook niet sterk maar hij besliste wel de wedstrijd.
En in de Copa America faalde Messi zelf van 11 meter.
Messi was alles behalve beslissend in de belangrijke wedstrijden.

14 juli 2016 om 19:05

Ik bedoel wanneer Messi de ballon d'or won, niet dit kalenderjaar. Hoewel hij wekelijks veel beter voetbalt als Ronaldo kende hij een dip. Voor Ronaldo was het volledig jaar 2016 een dip buiten Wolfsburg mss.

14 juli 2016 om 17:11

Je kan wel betere statistieken hebben maar uiteindelijk draait het erom wanneer je het laat zien. Als een speler die statistieken voornamelijk behaald in onbelangrijke wedstrijden tegen kleine tegenstanders en er op de belangrijke wedstrijden tegen grote tegenstanders er niet staat dan heb je er weinig aan. Iemand met mindere statistieken kan dus ook beter zijn.

Sinds de komst van Bale doet Real Madrid echt mee om de prijzen en deze EK liet hij weer ongeloofelijke dingen zien. Voor mij is momenteel Bale echt de beste van de wereld.
Ik heb Bale altijd beter als Ronaldo gevonden.

14 juli 2016 om 16:00

Modric, niet Bale. Modric doen Real draaien, creeert ruimte voor anderen zoals Bale en Ronaldo. Niet Bale of Ronaldo maar Modric is hun meest belangrijke schakel.

14 juli 2016 om 16:32

Klopt Modric heeft er ook voor gezorgd dat Portugal het EK kon winnen..
Zonder Modric kan Ronaldo niet renderen..
Heb je nog meer argumenten waarom Ronaldo de Ballondor niet verdient?
Zo leuk om te lezen..

14 juli 2016 om 19:04

Ronaldo rendeerde niet dit EK en was de 4de-5de beste speler aan de Portugese kant. Wat ik haat aan dommere mensen zoals jij is dat bij elke winst je de media blind volgt die alle aandacht op Ronaldo en Messi richten.

Ronaldo wint dan wel 2 prijzen, maar Pepe ook en die was beter in kalenderjaar 2016, beter in de CL eindfase, had een veel beter EK dan Ronaldo. Ronaldo zijn bijdrage was gewoon niet zo bijzonder.

Rendeert enkel noch optimaal op de counter als afwerker met wereldklasse voetballers achter hem die de ruimte voor hem creeëren.

In de competitie was hij sinds januari voetballend ondermaats en scoorde zelden belangrijke doelpunten. Kan enkel noch iets forceren op de counter.

Objectief gezien behoort hij niet meer bij de beste voetballers, was hij ook nooit.

Mij maakt het eerlijk gezegd helemaal niets uit wie er wint. Maar ik gun het Ronaldo wel na dit jaar. Ik vind dat hij het ook verdiend na het EK als je ziet hoe hij het team ook op sleeptouw nam zelfs als die geblesseerd was.
Er word altijd vergeleken tussen Messi en Ronaldo. Maar vaak zijn er mensen die niet na de kwaliteiten kijken maar gewoon na de persoon. Club voorkeur zal ook wel meetellen. Als je gewoon reëel bent dan heeft de 1 andere kwaliteiten dan de ander. Alleen veel hebben moeite om te waarderen wat die ander goed of beter kan en overschreeuwen dat met lijsten statistieken. En een paar minuten later komt iemand van het andere kamp weer met een lijst statistieken. Objectiviteit is ver te zoeken tegenwoordig. Waarom niet gewoon blij zijn dat we deze voetballers in dit tijdperk hebben?

Ik gun het Ronaldo, maar eerlijk gezegd verdiend niemand dit jaar de ballon d'or.

Messi heeft met Barca de titel gepakt en is met Argentinie in het finale gekomen van de copa, maar heeft daarna een slechte naam gemaakt door zijn internationale carriere op te geven.

Ronaldo was dit jaar ook matig totdat hij 2 prijzen heeft gewonenn. Maar als je het moet toegeven is Ronaldo's aandeel hierin niet echt groot en heeft hij dit meer te danken aan zijn club en geluk.

Toch is het duidelijk wie de Ballon d'or Gaat winnen. Ronaldo verdient de ballon d'or iets meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren