Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart waarschuwt Ajax: ‘Daarom de beste club ter wereld’

Laatste update:

Rafael van der Vaart kijkt uit naar de duels tussen Real Madrid en Ajax, twee voormalige werkgevers, in de achtste finales van de Champions League. De oud-voetballer geeft woensdag in gesprek met Marca aan dat de titelverdediger de borst kan natmaken. “Ajax is geweldig bezig, beschikt over geweldige talenten en winnen alle wedstrijden met geweldig voetbal”, somt de voormalig international op. “Ze spelen aanvallend voetbal, scoren veel en de supporters zijn fantastisch.”

“Het zullen moeilijke wedstrijden voor Real Madrid zijn”, denkt Van der Vaart. “Het is moeilijk om een voorspelling te doen. In Nederland denken de mensen dat Ajax absoluut gaat winnen, maar ik wil iedereen eraan herinneren dat Real in de Champions League Real is. Het zal dus ook een moeilijke wedstrijd voor Ajax zijn. Ze zullen kans maken om een ronde verder te komen, maar ze zullen op hun best moeten zijn om de kwartfinales te halen.”

De filosofie van Johan Cruijff komt nog altijd in het spel van Ajax voor, zo benadrukt Van der Vaart. “Ajax heeft dezelfde filosofie als Barcelona. Ze willen de bal en naar voren spelen. Ze zullen tegen Real Madrid net zo spelen als tegen een kleine club. Zonder angst. Dat is iets wat de club groot maakt.” Het gebrek aan ervaring kan Ajax opbreken. “Dat is het voordeel waar Real Madrid over beschikt, ze hebben heel veel ervaring. Ze zijn het gewend om finales te spelen. Het is wel zo dat Ajax volwassener is geworden sinds de verloren Europa League-finale tegen Manchester United.”

Van der Vaart weet dat Real Madrid in eigen land niet aan de verwachtingen kan voldoen, maar de Champions League is de Madrileense topclub de laatste jaren op het lijf geschreven. “Daarom is Real Madrid de beste club ter wereld. Ze hebben twaalf Champions League’s. Dat heeft geen enkele club. Als je voor Real Madrid speelt, voel je dat de landstitel belangrijk is, net als de beker, maar de Champions League is een ander verhaal. Of een vierde Champions League op rij mogelijk is? Ja, absoluut. Als er een club is die daartoe in staat is, is dat Real Madrid. Je moet ze nooit uitsluiten en zeker niet in Europa.”

Van der Vaart ziet Juventus ook als een favoriet voor de eindzege, zeker met Cristiano Ronaldo in de gelederen. “Elk team mét Cristiano Ronaldo zal altijd favoriet zijn. Hij maakt zijn ploeggenoten beter. Je geeft hem de bal en je weet dat hij kan scoren. Een garantie voor succes. Of ik toch een voorspelling voor Ajax - Real Madrid wil geven? Ik ben daar erg slecht in, maar ik denk dat het in Nederland 2-2 wordt.”

Wie komt een ronde verder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'denken de mensen absoluut dat Ajax gaat winnen'? Misschien in zijn omgeving, maar dat absoluut kan er wel af. Ajax heeft zeker een kans en gaat beter voor de dag komen aan een paar jaar geleden, maar is hier iemand die denkt dat Ajax 'absoluut' gaat winnen?

16 januari 2019 om 08:36

Absoluut!


Die mensen heb je altijd.

16 januari 2019 om 09:23

Yep, de helft in de poll stemt al voor winst Ajax.

16 januari 2019 om 10:47

Ik denk ook dat Ajax gaat winnen thuis in iedergeval. Maar Rafa zegt helemaal niks verkeerd in dit interview. Alles wat hij zegt kan ik me helemaal in vinden en wat mooi dat hij voor deze clubs uitgekomen is. Rafa was in zijn goede tijd gewoon een fenomeen. Zeer en zeer goede voetballer!

Real kan wel van AJAX winnen, maar de CL winnen gaat me te ver. Te wisselvallig daarvoor

16 januari 2019 om 08:37

Elk team dat in deze fase van de competitie zit en de selectie van Real heeft kan winnen.

16 januari 2019 om 08:41

Met de selectie van Real bedoel ik uiteraard een selectie van om en bij dat niveau, Real heeft nog steeds zeer goede voetballers en vooral een pak ervaring, zeker in de CL.

16 januari 2019 om 08:44

Dat is dus alleen Real?

16 januari 2019 om 08:47

Rochus

Let op de “om en bij”.

16 januari 2019 om 08:50

Om en nabij, nu duidelijker Rochus?

16 januari 2019 om 10:55

Jouw "om en de nabij" had ik uiteraard niet gezien voordat ik mijn reactie poste.

Quote: 'in Nederland denken de mensen dat Ajax absoluut gaat winnen'

Ik ken niemand die zegt dat Ajax absoluut gaat winnen. Ik hoor enkel dat men denkt dat Ajax tegen Real een kans maakt dit jaar. Waar het andere jaren misschien 5-10% kans was, is het nu misschien 30% kans. Maar absoluut gaat winnen: nee. Real is de favoriet.

16 januari 2019 om 08:43

Eerder 40-60, Ajax heeft echt wel wat in huis dit jaar.

16 januari 2019 om 11:11

Bijna definitie van pessimisme wat je hier laat zien. Een heel interview van Rafael van der Vaart, waar hij weet ik veel hoeveel dingen zegt en jij bent aan het zoeken naar dat ene negatieve dingetje om hem op te pakken... Ben je stiekem Valentijn Driessen ofzo?

De jeugdige vreugde en onbezonnenheid van Ajax, of de ervaring en klasse van Real Madrid. Kan niet wachten!

16 januari 2019 om 09:49

Lijkt mij ook geweldig. En dan is het toch altijd leuk als de underdog wint?! Maakt het verhaal heroischer

16 januari 2019 om 10:49

Het zou geweldig zijn als ajax de eerste ploeg is in 4 jaar die real weet uit te schakelen!

Ik kijk hier echt wel naar uit, zeg ik als PSV fan. Ajax heeft een serieus sterke selectie met goede en diverse spelers. Zeg ik dat de kans groot is dat ze doorgaan? Absoluut niet. Uiteindelijk is Real met de ervaring en dure spelers die ze hebben nog altijd favoriet voor het tweeluik, maar kansloos is Ajax zeker niet. Dat was PSV destijds tegen een sterk Atletico ook niet, toen waren we zo dicht bij de kwartfinale. En ik schat dit Ajax zelfs iets hoger in dan het PSV van toen.

16 januari 2019 om 08:50

Nee kansloos ben je nooit en PSV was dat ook niet tegen Atletico maar Ajax moet een hele goede dag hebben en Real een mindere want zo liggen de verhoudingen nog altijd hoor , Real mag dan minder draaien maar het blijft een topploeg en dat is Ajax niet internationaal gezien maar je moet gewoon er voor gaan en zien hoeveel je komt , ik denk dat dit het eindstation van Ajax is maar dat is op zich niet erg want ondanks dat heb je toch weer wat meer aanzien gekregen in Europa zeker gezien de wedstrijden tegen Bayern maar we moeten wel realistisch blijven .

16 januari 2019 om 10:10

Het scheelt dat Ajax dit seizoen al meer goede dan slechte dagen heeft, en Real juist omgekeerd. Vooral het gebrek aan scorend vermogen lijkt Real vreselijk op te breken. Een doelsaldo van 28 voor en 24 tegen in de competitie is voor een club als Real natuurlijk historisch slecht. Deze wedstrijd komt voor Ajax in mijn ogen dan op het juiste moment.

16 januari 2019 om 08:52

Ik, als vader van een dochter die op school zit met een jongen wiens vader een LA Galaxy fan is, ook hoor!

Tuurlijk is en blijft Real favoriet, maar ik denk dat heel voetbalminnend Nederland wel op een stunt hoopt en dat de kans dit seizoen nou eenmaal groter is dan voorgaande jaren.
Persoonlijk denk ik ook niet dat Real dit seizoen de CL gaat winnen. Ze zijn nu nog steeds zoekende na het vertrek van Ronaldo en de winterstop is al geweest.
Er had allang een nieuwe plan van aanpak moeten liggen en die is er ook onder Solari niet.

Het zit ze natuurlijk ook niet mee dat er veel blessures zijn, maar een club als Real hoort die dingen op te kunnen vangen en niet op een vijfde plek te staan.

16 januari 2019 om 09:26

Stel je voor. Real Madrid volgend jaar niet in de Champions league😱 Vanuit gaande dat ze blijven spelen zoals ze doen en CL niet winnen.

De thuiswedstrijd wordt gewoon cruciaal. Als we die kunnen winnen en een verschil kunnen maken dan maken we kans. Anders wordt het gewoon bijzonder lastig.

16 januari 2019 om 10:11

Europees gezien zou winst mooi zijn, maar zelfs met een 0-0 thuis ben je niet kansloos.

Mag ik voorop stellen Ajacied in hart en nieren te zijn?
Ik ben wel een realistische en vergelijk deze wedstrijd met Zwolle-Ajax en dan is Ajax helaas Zwolle... natuurlijk gaan we aanvallen en druk zetten en krijgen we waarschijnlijk een cruciaal overtreding momentje(de ligt in Zwolle-Ajax geval)tegen maar Madrid heeft echt wereldtop die nog maar een prijs hebben waar het om gaat en dat haalt iets in die voetballers naar boven wat genoeg is om Ajax uit te schakelen en als we niet oppassen op de pijnbank te leggen! Ik ga in de arena kijken en genieten van mijn club die het tegen de beste Vd wereld opnemen en mij totaal geen illusies maken maar wel trots zijn!

16 januari 2019 om 21:26

Ik kan me nog een bekerfinale tegen Zwolle herinneren

Spreek mooi voor jezelf Rafaël. Ik geloof er niets van dat we Real uit gaan schakelen, er.is altijd nog een scheids/UEFA die zeer bepalend kan zijn.

16 januari 2019 om 09:32

Ik denk dat je zijn woorden niet zo exact moet nemen. Wat hij meer bedoelt is dat er ijn Nederland best wat mensen zijn die denken dat Ajax gaat winnen.

Een andere uitspraak over de supporters kan je minder serieus nemen. Er zitten bij de Ajax supporters te veel rotte appels tussen die alleen maar trammelant schoppen en ik vind dat hij dat best wel even had mogen benoemen ipv dat ALLE supporters van Ajax fantastisch zijn.

16 januari 2019 om 09:52

Wie beweren dat dan? Ik ben ze nog niet tegen gekomen. Wel beweren ze dat Real op dit moment niet in beste doen is. Dat wil niet zeggen dat Ajax nu gaat winnen. Alleen dat er iets meer kans is maar dan moet Ajax zelf ook nog boven zichzelf uitstijgen. Ik denk dat helaas de laatste ronde is voor ajax. VdVaart is echt een vermoeiende kerel om naar te luisteren. Slechte analist met zn doorrookte en verlepte stem. Bah

16 januari 2019 om 10:27

Hij noemt het woord 'alle' helemaal nergens. Hij zegt simpelweg 'en de supporters zijn fantastisch', doelend op de geweldige sfeer in de J.c. Arena tijdens iedere Europese thuiswedstrijd. Waarom zou Van der Vaart dan in moeten haken op een paar tjappies die her en der trammelant schoppen, dat is toch totaal niet aan de orde hier en niet van belang voor zijn uitspraak verder?

17 januari 2019 om 13:30

Ik heb meerdere mensen om mij heen die dat denken. Dus dat is maar net welke mensen je om je heen hebt. Maar die mensen zijn er dus wel degelijk.

17 januari 2019 om 13:36

Neen, hij noemt het niet expliciet en natuurlijk heeft hij het over de supporters die zich wel gedragen, maar dat is wel zoals ik het interpreteer. Niet iedereen zal het zo interpreteren. Maar los van interpretatie vind ik dat (ex-)voetballers dat probleem wel eens vaker mogen benoemen, vooral omdat ik denk dat zij de meeste invloed hebben op dit soort supporters.

Mn twee geliefde clubs

Maar er is er altijd maar 1 in je hart

❌❌❌
..

In Nederland is echt geen sfeer ontstaan dat Ajax "absoluut" gaat winnen. Laten we gewoon blij zijn met het feit dat we weer eens de poule overleeft hebben met een nederlandse club.
En laten we ook hopen dat RM niet ineens in een hoedanigheid het veld gaat opkomen van "de beer is los" en flink gaat uitpakken.
De mensen die ik spreek zijn in ieder geval behoorlijk realistisch en slechts gematigd positief (ja er is een kans).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren