Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV wilde niet verkopen: ‘Natuurlijk had ik op meer kansen gehoopt’

Laatste update:

Sam Lammers heeft er vertrouwen in dat hij uiteindelijk zal slagen bij PSV. De spits is dit seizoen door de club uit Eindhoven verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij wél basisspeler is. In het Philips Stadion moest hij namelijk Luuk de Jong voor zich dulden, terwijl PSV met Maximiliano Romero nog een concurrent voor Lammers in huis haalde. De 21-jarige aanvaller wilde dit seizoen veel wedstrijden spelen en dat kon niet in de hoofdmacht van de regerend landskampioen.

Lammers was afgelopen weekend trefzeker tegen VVV-Venlo (1-1). Het was zijn eerste competitiedoelpunt in het shirt van Heerenveen. Na drie wedstrijden stond hij nog droog en dat moest hij regelmatig aanhoren. "Andere mensen waren er drukker mee dan ik. Nu kan ik mij lekker focussen op de wedstrijden", zegt hij tegen de NOS.

De talentvolle aanvaller hoopt door te breken bij PSV, ook al is dat lastig door de aanwezigheid van Romero en De Jong. Laatstgenoemde werd de afgelopen transferperiode in verband gebracht met een vertrekt uit Eindhoven, maar uiteindelijk verlengde hij zijn contract. “Hij is gewoon een goede speler en belangrijk voor het team”, aldus Lammers over De Jong. “Natuurlijk had ik op meer invalbeurten en kansen gehoopt. Maar het stond gewoon goed en we werden kampioen, dus dan begrijp je dat de basis blijft staan.”

Lammers rekent erop dat hij ooit de eerste spits van PSV is. “PSV heeft sowieso aangegeven dat ze veel vertrouwen in mij hebben. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze mij niet willen verkopen”, aldus de aanvaller, die de keuze had uit meerdere clubs uit de Eredivsie. "Ik wilde gewoon ballen, hele wedstrijden spelen. Dat is de enige manier om mezelf door te ontwikkelen. Dus ik ben blij dat ik bij Heerenveen zit.”

Denk jij dat Sam Lammers op termijn uitgroeit tot de eerste spits van PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het maar vreemd, ik denk dat Lammers meer in zijn mars heefr dan de onzekere Luuk de Jong, een spits zondee killerinstinct is geen echte spits. Hij is allee handig in de lucht en werkt hard. Prima 2e spitsie ala Huntelaar.

5 september 2018 om 10:45

Heb je Lammers of De Jong wel eens zien spelen? Door je reactie ga ik daar namelijk ernstig aan twijfelen. Lammers is op dit moment niet goed genoeg, misschien dat hij dit seizoen heel erg gaat groeien. De Jong is gewoon super belangrijk voor PSV...

5 september 2018 om 10:59

Er wordt wel altijd geroepen dat de Jong super belangrijk voor PSV is, maar waar is dat op gebaseerd? Volgens mij valt het wel mee namelijk. Hij werkt enorm hard, maar het levert nauwelijks iets op. Je ziet de Jong wel altijd druk zetten en achter verdedigers aanrennen, maar effectief de bal veroveren doet hij zelden omdat hij gewoon snelheid te kort komt. Hij wordt als balvast gezien maar ik zie hem toch enorm vaak balverlies leiden wanneer hij aangespeeld wordt. Komt daarnaast handelingssnelheid te kort en blinkt uit in het missen van kansen. Ja, met zijn hoofd is hij ijzersterk en kan hij belangrijk zijn, maar daar is ook alles mee gezegd. Lammers had op dit moment zeker niet misstaan als eerste spits bij Psv.

5 september 2018 om 11:06

De Jong maakt vaak belangrijke goals, gaat voor in de strijd en leidt de aanval. Hij is een zeer belangrijk aanspeelpunt als het eventjes niet loopt, dan wordt het middenveld overgeslagen en legt hij de bal klaar. In de eredivisie is hij vrijwel elke verdediger fysiek de baas. Daarbij is De Jong totaal niet zelfzuchtig en een echte teamplayers. Dat is precies wat we nodig hebben met 2 buitenspelers die veel voor eigen kans gaan. Dat PSV een Angelino heeft gepakt is dan ook heerlijk voor hem en zo gaat hij dit seizoen gewoon belangrijke goals maken. Pakte overigens in zijn eentje 3 punten tegen PEC.

5 september 2018 om 11:10

"er wordt wel altijd geroepen dat de Jong super belangrijk voor PSV is, maar waar is dat op gebaseerd? Volgens mij valt het wel mee namelijk. Hij werkt enorm hard, maar het levert nauwelijks iets op."

Kijk voortaan gewoon eens wedstrijden van Psv. Als je dit seizoen niet is opgevallen hoeveel ballen er op De Jong gespeeld worden en hoeveel hij doorkopt of neerlegt op Lozano en Bergwijn, die dit seizoen heel dicht bij hem spelen in plaats van breed aan de zijlijn (zodat de backs in die ruimte over de zijkanten kunnen komen), dan vraag ik me af waar jij naar hebt zitten kijken. Juist daar zit de groei van het PSV spel van dit seizoen, ten opzichte van vorige seizoen. Dankzij De Jong komt PSV veel beter aan voetballen toe dan verleden seizoen. En dat is de verdienste van De Jong.

Luuk de Jong is geen Marco van Basten. Maar zoals jij hier Luuk de Jong wegzet, dat herken ik totaal niet.

5 september 2018 om 11:31

Ik twijfel eerder aan jou. De Jong is gewoon, zoals Frankrami aangaf, een erg onzekere spits. Dat hij zo nu en dan een goaltje meepikt is niet zo bijzonder. Hij scoort gewoon te weinig.

5 september 2018 om 11:39

Prima, twijfel lekker aan mij, terwijl je er zelf geen kaas van hebt gegeten. Je kijkt waarschijnlijk geen enkele wedstrijd van PSV live en je volgt ze zeker niet op de voet. De Jong is zeer nuttig als spits van PSV en dat jij daaraan twijfelt doet daar niets aan af. Van Bommel, die elke dag met hem op het veld staat, denkt daar kennelijk ook zo over.

5 september 2018 om 11:43

Het punt is dat de Jong heel vaak de mogelijkheid krijgt om de bal klaar te leggen voor andere spelers, goals te maken of op een andere manier kansen te creëren. En het gaat gewoon te vaak fout bij hem. Met een betere spits heb je gewoon meer kansen en meer goals.

Hoewel het seizoen pas net begonnen is heb ik even wat statistieken vergeleken met Huntelaar, en daar zit toch wel een groot verschil in. De Jong heeft minder goals, meer doelpogingen, meer balverlies, meer slechte balcontroles, veel meer foute passes. Het enige waar hij het dik op wint is het aantal gewonnen kopduels. Dus ik blijf erbij dat dat zijn enige sterke punt is.

5 september 2018 om 11:47

Statistieken zeggen juist niet alles in dit geval, ik zou zeggen kijk gewoon eens een wedstrijd van PSV...

5 september 2018 om 11:49

@jarretelletjes,

Jou kunnen we toch niet serieus nemen. Eerst zet je Sneijder in een ander artikel weg als een matige speler die een jaartje aardig speelde bij Inter. En nu zie je niet in dat Luuk de Jong een waardevolle speler is voor Psv. Een speler die weliswaar wat meer mag scoren, maar dat meer dan goed maakt door zijn waarde als aanspeelpunt en Koning van de doorkopbal als PSV zwaar onder drukt staat. Dat jij dat niet ziet zegt voldoende over je gebrek aan voetbal inzicht.

5 september 2018 om 11:53

De conclusie die jij trekt vind ik niet helemaal juist. Locadia zou de meeste kansen van de Jong met gemak hebbem afgemaakt dit seizoen maar voor spelers als Bergwijn, Pereiro en Lozano is het wel lekker om met de Jong te spelen want hij is erg goed in het doorkoppen. Doorkoppen is iets wat gewoon hartstikke effectief kan zijn om vanuit niets een grote kans te krijgen.

5 september 2018 om 12:15

Doorkoppen is zeker effectief, maar kansen afmaken is voor een spits het belangrijkste, en dat ka de Jong niet goed. Nu heeft de Jong 2 wedstrijden goed gespeeld en is hij weer super belangrijk. Volgende keer speelt PSV gelijk omdat de Jong wederom drie 100% kansen mist en dan kan hij er weer niks van volgens iedereen.

5 september 2018 om 12:21

Jarretelletjes

"hij scoort gewoon te weinig."

68 goals in 129 duels. Vertel eens, welke spits in de eredivisie kan op dergelijke cijfers bogen? Want ik denk dat je, als je stelt dat hij 'te weinig' scoort, op zijn minst dus een speler of zes tot tien zult moeten noemen die vaker scoren. Begin maar:....

5 september 2018 om 12:27

Benzema

Ja klopt maar dat is ook de makke hier een beetje, Huntelaar komt uit de PSV opleiding en Luuk de Jong niet.

Los daarvan, ook jij mag rustig uitleggen dat er zo enorm veel spelers in de eredivisie rondlopen die allemaal veel meer scoren dan Luuk de Jong. Maar noem ze eerst maar eens. En Huntelaar scoorde er 13 verleden seizoen, De Jong 12. Nou, hebben we het dan over een enorm groot verschil of ontloopt het ekaar dan weinig? Zeg eens eerlijk?

Maar los daarvan, de crux, is dat Huntelaar echt alléén voor het scoren is. De Jing voor het scoren maar daarnaast nog heel erg veel meer, voor het team. Huntelaar is geen wezenlijk en belangrijk onderdeel van het Ajaxspel. Dolberg is gewoon al drie klassen beter. Dus als Huntelaar niet scoort, heeft hij, bij wijze van spreken, verder nul inbreng. De Jong kan, zelf als hij niet scoort, gewoon super belangrijk zijn voor Psv.

Ik vind het verder trouwens prima hoor. Hoe meer kritiek op De Jong, van fans van andere clubs, hoe beter! Laat ze maar lachen, PSV supporters weten wel beter, die zien de waarde van De Jong en zien dat hij belangrijk is. Dat Ajaxfans hem niet belangrijk vinden en hem heel slecht vinden: prima verder, niets mis mee.

5 september 2018 om 12:30

Als De Jong de kansen mist dan schiet Bergwijn of Lozano hem wel een keer binnen, blijft gelukkig een teamsport.

5 september 2018 om 12:30

Benzema

"doorkoppen is zeker effectief, maar kansen afmaken is voor een spits het belangrijkste, en dat ka de Jong niet goed."

Dat is jouw visie. Maar jij bent gewoon, net als wij allemaal hier, gewoon een beste stuurman, die aan de kant zijn mening geeft. Ik hecht waarde aan mijn eigen waarnemingen en aan die van de PSV trainers. Die zijn het oneens met jou! Kansen afmaken is een wezenlijk onderdeel van een spits maar is niet 'het belangrijkste'. Zeker al niet als je er in 128 duels al 68 in hebt liggen. Want kennelijk missen mensen dat toch steeds, maar de feiten liegen niet. Noem jij ze maar, die vaker scoorden dan hij.

Luuk de Jong zal nooit Van Nistelrooij zijn maar jij doet of hij nooit scoort. Nou, dat heb je dan volkomen mis.

5 september 2018 om 12:37

Ik zeg niet dat hij nooit scoort. Ik zeg dat hij veel kansen mist. Daar zit toch een wezenlijk verschil tussen.

5 september 2018 om 12:38

Precies, het is gewoon een wapen. Wanneer het voetballend niet lukt om een goede aanval op te zetten kun je altijd met een lange bal De Jong aanspelen. Hij wint bijna alle kopduels. Zo kun je het spel ook snel verplaatsen. Natuurlijk mist hijzelf ook veel grote kansen. Maar zolang je in de eredivisie als ploeg 14 keer hebt gescoord in 4 wedstrijden en 6 keer in 2 wedstrijden cl kwalificatie dan maakt het niet veel uit dat je kansen mist.

5 september 2018 om 12:59

"er wordt wel altijd geroepen dat de Jong super belangrijk voor PSV is, maar waar is dat op gebaseerd?"

Op 20 goals en 12 assists in 2014-2015
Op 26 goals en 10 assists in 2015-2016

Hij heeft een mindere periode gehad, maar in de laatste 4 wedstrijden (eredivisie en Europees) was hij toch alweer goed voor 3 goals en 4 assists. Ik denk dat hij dit seizoen weer ouderwets op minstens 20 goals en meer dan 10 assists gaat eindigen.

En daarnaast verzet hij enorm veel werk voor zijn medespelers. Verdedigers bezig houden, ballen aannemen en vervolgens meegeven aan de vleugelspelers. Ik denk dat Lozano en Bergwijn momenteel enorm profiteren van het werk dat De Jong voorin opknapt.

Mijn vader (een Ajax-supporter) was ook heel sceptisch over De Jong, maar thuis tegen Bate heeft hij een keer in het PSV-stadion gezeten en toen moest hij toch bekennen dat hij vond dat De Jong veel belangrijk werk deed.

5 september 2018 om 13:11

Dit seizoen 7 officiële wedstrijden, 3 doelpunten en 4 assists.

5 september 2018 om 13:57

cabinessence

"mijn vader (een Ajax-supporter) was ook heel sceptisch over De Jong, maar thuis tegen Bate heeft hij een keer in het PSV-stadion gezeten en toen moest hij toch bekennen dat hij vond dat De Jong veel belangrijk werk deed."

Doet hij ook. Maar je hebt altijd mensen met tunnelvisie die alleen naar statistieken kijken. En die dan gaan bepalen dat het 'alleen om goals draait' bij een spits. Is onzin.

5 september 2018 om 10:50

Dat Luuk op dit moment niet met scherp schiet betekent niet dat hij niks anders kan dan hard werken en prima koppen.. Dat is gewoon onzin. Daarnaast mag Lammers dit seizoen bewijzen dat hij meer in zn mars heeft, want anders zie ik hem niet zo snel eerste spits worden bij Psv. Daar zal Romero sowieso hoger in de pikorde staan.

5 september 2018 om 10:53

Toch typisch beleid van Psv. Luuk de Jong is idd nog erg belangrijk. Maar direct achter hem kun je Sam Lammers prima laten rijpen. Ik heb m in de jeugd vaak gezien, gozer heeft techniek én kan scoren. Aanvallend Nederlands talent zoals dit moet je koesteren. Maar wat doet PSV die haalt als backup voor Luuk nog effe een dure Argentijn. Typisch.

5 september 2018 om 11:07

Clarkkent2, PSV ging er natuurlijk vanuit dat De Jong vroeg of laat zou vetrekken. Brands trok Romero aan, die na een half seizoen acclimatiseren de strijd met Lammers kon aangaan als De Jong zou vertrekken. Romero moest echter de ene tegenslag na de andere verwerken en ik denk dat PSV om die reden heeft besloten om Luuk te behouden. Zodoende kon Lammers worden verhuurd, en Romero in eigen huis worden opgelapt en klaargestoomd. Wel leuk geprobeerd hoor

5 september 2018 om 11:23

Clarkkent2

"toch typisch beleid van Psv."

Typisch Psv, ja? Wat is hier exact 'typisch Psv' aan, want dan zou ik dan graag willen weten. Want wat zou er mis kunnen zijn met het halen van een kwalitatief goede speler eigenlijk? En heb je nog minstens vijf van dit soort voorbeelden, of is dit ene geval direct symbolisch voor 'het beleid'?

En ach, er zijn wel meer clubs die gewoon mooie Nederlandse talenten hebben (laat ik ze Noa Lang en Nunnely noemen) die eigenlijk gekoesterd zouden moeten worden maar waarvoor in hun plaats een in Belgie spelende peperdure spits (van bijna tien miljoen) wordt gehaald die dan op de vleugel moet gaan spelen. Zo gaat dat bij topclubs Clark! Of doet Ajax dan ook aan 'typisch PSV beleid'?? Mooie Nederlands talent als Eiting, Bijleveld en Matusiwa staan stil in hun ontwikkelingen omdat de dure Tadic, Blind en Ziyech gehaald zijn. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Slaat nergens op, om dit 'psv beleid' te noemen.

Overigens, ik ben een Lammers fan, maar hij heeft afgelopen seizoen kansen gekregen maar eigenlijk iedere keer niet erg goed gespeeld. En nu mag hij het laten zien bij Heerenveen. Tot nu toe ook niet echt overtuigend, mocht je de wedstrijden van Heerenveen gezien hebben.


5 september 2018 om 12:47

"ik vind het maar vreemd, ik denk dat Lammers meer in zijn mars heefr dan de onzekere Luuk de Jong, een spits zondee killerinstinct is geen echte spits."

De laatste vier wedstrijden van De Jong:
- Bate uit: 1 assist
- PEC Zwolle uit: 2 goals
- Bate thuis: 1 goal, 1 assist
- Willem II thuis: 2 assists

Nee,inderdaad. Heb je niks aan.

5 september 2018 om 19:14

Hahahha kijk gewoon naar zijn spel, hij is maar zeker op 1 gebied en dat is aanspeelpunt in de lucht. Verder zijn al zijn skills ondermaats. En het onzeker gedeelte doelde ik voornamelijk op het feit dat een echte spits egoistisch moet zijn, de drive om een goal te maken, het idee dat hij het ook kan. Zolang het geen kopbal is gaat Luuk met trillende benen naar de bal. Bate uit noem je op, daar heb ik een prachtig voorbeeld, zijn schwalbe terwijl hij 1 op1 op de keeper af liep en hij gewoon een goal kon scoren, maar ging voor een penalty. Man man man

5 september 2018 om 19:26

Ik weet niet of je ooit een wedstrijd van PSV in het stadion ziet (in Eindhoven of bij een andere club als PSV op bezoek komt), maar let voor de gein maar eens echt goed op De Jong. Het zal je waarschijnlijk verbazen hoeveel nuttig werk hij doet, zelfs als hij niet scoort.

Niet goed genoeg voor PsV met de spitsen die eraan zitten te komen zie ik in hem ook international. Bouado van AZ die donkere jongen van de jeugd van Ajax en Van Malen zie ik veel meer in .
Als je goes genoeg bent wordt er wel plek voor je gemaakt Cocu slachtofferde Luuk voor de Jong Cocu durfde wel maar Lammers was niet goed genoeg.

5 september 2018 om 10:59

Van Malen? Bouado? Met die donkere jongen uit de jeugd van Ajax bedoel je denk ik Brobbey. Die is goed, maar i.m.o. vooral omdat hij fysiek meer ontwikkeld is dan zijn leeftijdsgenoten. Sontje Hansen, dat is de toekomstige spits van Ajax als je het mij vraagt.

5 september 2018 om 12:51

Die Brobbey is met dat fysiek eigenlijk nog vaak verrassend behendig en technisch. Gevaarlijke vergelijking, maar ik vind het een beetje een type Lukaku. Diens grote kracht is natuurlijk ook zijn fysiek, maar die kan toch ook wel redelijk voetballen en redelijk behendig zijn. Anders speel je niet op dat niveau.

5 september 2018 om 16:01

Bedoel je dat hij behendig en technisch is, of dat hij verrassend behendig en technisch is voor iemand met zijn fysiek?

Ik begrijp je vergelijking met Lukaku wel, maar op dat niveau zit Brobbey (nog) niet. Lukaku speelde op zijn 16e al in het eerste van Anderlecht en scoorde ook in de CL tegen Ajax nota bene.

Anyways, ik vind Brobbey een goede spits maar vraag me af of hij de top gaat halen, omdat ik denk dat hij het dus nu vooral van zijn fysiek(e overwicht) moet hebben. Als Brobbey tegen volwassen kerels moet spelen wil ik nog wel eens zien hoe hij zich staande houdt.

5 september 2018 om 11:20

Dan vergeet je het grootste talent Redan van Chelsea nog. Die jongen heeft zelfs al 20x gescoord voor Nederland onder 17. Cocu heeft ook wel wat dingen verkeerd gezien dat blijkt wel weer als je bijvoorbeeld naar Rosario kijkt je gaat mij niet wijsmaken dat, dat een mindere middenvelder was dan Luckassen vorig seizoen. Lammers heeft echt wel de potentie om basisspeler van PSV te worden. Die goal die, die tegen VVV maakt echt een klasse goal. Ik denk dat dit de meest twee benige voetballer van de eredivisie is ik weet niet eens of hij nou links of rechts is. Buiten dat is hij ook iemand die lekker meevoetbalt, een mannetje uit kan spelen, kan koppen en een redelijk koele afmaker is. Die jongen kan er echt wel komen hoor maar bij PSV heb je met Vertessen en Piroe 2 erg goede talenten en van Romero mag ook wel wat verwacht worden.

5 september 2018 om 12:53

Het is wel doodzonde dat die Redan bij Chelsea speelt. Daar gaat hij never nooit de kansen krijgen in het eerste. De komende twee jaar is het daar nog prima voor zijn ontwikkelingen, maar daarna moet hij gewoon wedstrijden gaan spelen op een niveau dat hoger ligt dan dat van jeugdelftallen.

5 september 2018 om 12:32

dat mensen hier nog op ingaan... dit is toch een bijdrage waar op geen enkele manier chocola van te maken is?

6 september 2018 om 20:48

@Constant kante ik zat idd de reacties op deze post te lezen om te kijken of iemand dit kon vertalen

Op dit moment is de jong het meest compleet , maar Lammers kan zeker voetballen. Komende twee jaar kijken of die belangrijk kan na worden voor PSV. Eerst wat vlieguren maken.

Heeft wel een leuke schaar en trucjes in huis maar voor de rest blijft het tot nu toe een modale spits. Achja meestal als een jongen een seizoen de kans krijgt en gaat scoren dan weet je nooit waar zijn plafond ligt.

Ik weet het niet met hem. Goed dat hij iig nu bij Heerenveen speelde. Hij scoorde wel veel in de JL, maar in de ED oogt hij toch wat traag.

Vind de kritiek op PSV dat Lammers niet meer kansen krijgt bij de club en het feit dat met Romero een concurrent in huis gehaald wordt niet helemaal terecht. Een topclub moet met veel scenario's rekening houden - transfers, blessures en teleurstellende prestaties - voor zowel nu als in de toekomst. De spaarzame kansen die Lammers wel kreeg heeft hij allerminst gegrepen. In potentie heeft Lammers qua techniek en tweebenigheid veel meer te bieden dan Luuk de Jong, alleen is de aanvoerder van PSV wel erg belangrijk voor het team. De Jong is weinig blessuregevoelig, dus is Lammers beter af met een jaar Heerenveen. Als hij er in Friesland 15 of meer maakt, doen ze hem echt niet zomaar van de hand hoor. Dan gaat hij samen met Romero en Piroe de concurrentie aan.

Vind het bij Heereveen nog niet veel , gaat veel voor eigen succes omdat hij denk ik het gevoel heeft de beste op t veld te zijn. Moet hard gaan werken om er te komen.

5 september 2018 om 12:14

Is dat zo? Ik kijk soms wat van Heerenveen om Lammers aan het werk te zien maar vind dat hij zelden bruikbare ballen krijgt.
Hij kan een aanspeelpunt zijn, je kan hem hoog aanspelen en hij is ook handig genoeg om in een drukke 16 wat te doen maar hij krijgt zijn ballen vooral op de rand van de 16 of hobbel balletjes.

5 september 2018 om 12:44

Olevoorpsv klopt, hij wordt niet echt gevoed nee. Ik heb alle vertrouwen in Lammers zeker met van Bergen erbij. Lammers laat het nog wel zien.

Lammers moet helaas de ballen halen op het middenveld, zit vaak 30 meter tussen Lammers en de meest aanvallende middenvelder. Lammers heeft al een glimp van zijn mogelijkheden laten zien en ik heb er alle vertrouwen in dat hij na zijn 1e goal het zelfvertrouwen heeft om er nog minimaal een stuk of 14 te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren