Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman vindt rood voor Ajax-speler volkomen logisch: ‘Heel gek en smerig’

Laatste update:

Devyne Rensch zal waarschijnlijke gemengde gevoelens overhouden aan de 2-0 overwinning van Ajax op FC Utrecht van zondag. De verdediger werd in de slotfase namelijk naar de kant gestuurd vanwege een harde charge op Sam Lammers. Rensch mist hierdoor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard van volgende week zondag.

Rensch was kort na de 2-0 van Kenneth Taylor te laat in een duel met Lammers. De Ajacied raakte de spits van Utrecht vol op het been, waarna de spits van Utrecht het uitschreeuwde van de pijn. Rensch leek zich van geen kwaad bewust, maar desondanks trok arbiter Sander van der Eijk de gele kaart.

Daar bleef het echter niet bij voor Rensch. VAR Rob Dieperink vraag Van der Eijk namelijk om naar het scherm aan de zijkant te komen. Na uitvoerig overleg kreeg de rechtsbenige verdediger van Ajax alsnog een rode kaart.

Rensch leek verrast en teleurgesteld door de rode kaart in de tachtigste minuut. De beelden van de overtreding op Lammers lijken Van der Eijk echter gelijk te geven.

Ajax-trainer John van 't Schip greep direct in na het wegzenden van Rensch. Hij haalde Kristian Hlynsson naar de kant en bracht verdediger Jakov Medic in. Ajax overleefde de slotfase met tien man en won met 2-0 van Utrecht.

Kwakman


Kees Kwakman is het volstrekt eens met de rode kaart voor Rensch. "Hele gekke actie, hele smerige overtreding. Met best wel hoge snelheid komt hij aan. Dus dit is een juiste beslissing. Rensch komt zomaar met gestrekt been in", zei de analist na afloop bij ESPN.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slecht van de VAR, scheids staat er vlakbij en heeft het goed gezien. Wilde het advies van de VAR ook eigenlijk niet overnemen zag je duidelijk.

3 maart 2024 om 14:37

Onzin, gewoon terecht rood. Stapt veel te ver over de bal heen.

3 maart 2024 om 21:04

En 10 minuten later gebeurt exact hetzelfde aan de andere kant en dan grijpt de var niet in. Wat mij betreft 2x rood

Terecht rood in mijn ogen, Rensch heeft echt het niveau niet dus het is prima dat hij even moet brommen. Ook al mag het niet vind ik het wel karma voor Lammers dat hij nu ook weet hoe contact echt voelt. Wat een huilstruik.

3 maart 2024 om 15:04

Rensch is de hele wedstrijd steeds dwarsgezeten door Lammers dus dit was een zielige wraakactie. Utrecht had wel wat meer geel mogen krijgen deze wedstrijd echter

3 maart 2024 om 16:00

Een wraakactie zelfs… schrijf je verder nog meer fictie of alleen op Voetbalzone.

Gewoon ongelukkig over de bal heen gestapt kan gebeuren. Rood en weer door.

3 maart 2024 om 18:03

Dit was niet ongelukkig over de bal hoor. De agressie en snelheid waarmee hij bewust over die bal ging duidde op een doelbewuste actie. Was een buitensporige inzet en moet met een fikse schorsing bestraft worden.

3 maart 2024 om 19:01

Wraakactie? 😅 Dit was gewoon gebrek aan kwaliteit

3 maart 2024 om 22:55

Het was niet ongelukkig over de bal heen gestapt 😂 Hou op met me hoor.

3 maart 2024 om 15:36

onzin wat niveau betreft.
Rensch kan op alle posities achterin uit de voeten en heeft dat dit jaar ook gedaan.
Ik ben in ieder geval heel blij met hem dit jaar.

3 maart 2024 om 17:16

Is dit het welbekende eigen jeugd syndroom? Kortom, eigen jeugd kan niets fouts doen. Die gozer komt op alle facetten tekort, gooit er 30% energie in maar wordt door velen structureel beschermd. Het feit dat hij overal maar wordt neergezet toont al aan dat hij nergens specifiek echt in uitblinkt

3 maart 2024 om 19:01

Hij wordt overal neergezet omdat hij een goede basistechniek heeft en vrij all-round is. Gewoon handig om erbij te hebben.

4 maart 2024 om 09:27

Ik kan ook op alle posities achterin staan Cas1, wellicht ben ik dan wel de oplossing.

Ik betwijfel of het een rode kaart was geweest als die situatie omgedraaid was. Tegenstanders komen geregeld weg met zulke charges tegen Ajax. Wel opvallend dat het echt jaren geleden is dat een tegenstander een rode kaart heeft gehad tegen Ajax. .

3 maart 2024 om 14:51

Zeg het maar niet te luid op, Ajax heeft immers altijd de arbitrage mee.

3 maart 2024 om 14:53

Toch niet zo lang geleden? In ieder geval geen jaren. Januari 2023 in de Arena tegen FC Twente kreeg, heel toevallig (not), Rensch ook rood. Daarvoor kan ik mij nog Taylor (onder ten Hag) in zijn beginperiode bij Ajax 1 tegen RKC Waalwijk herinneren die rood (ook terecht) kreeg na een smerige overtreding. En seizoen 20-21 o.a. Tagliafico tegen Sparta en 1 week later Alvarez tegen Vitesse.

3 maart 2024 om 14:55

Ajax krijgt wel rode kaarten. Tegenstanders van Ajax niet.

3 maart 2024 om 15:21

Ah sorry, verkeerd gelezen.

3 maart 2024 om 17:15

Ajax dus ook nauwelijks 😂😂😂 Eentje in 2023, eentje in 2022 en eentje in 2021 als ik Rochester zo lees.

Rensch laat in werkelijkwaar elk topduel het afweten. Inmiddels de honderd officiele duels gepasseerd voor Ajax, maar vrijwel nooit maakt hij de 90 minuten vol. Hij raakt geblesseerd, pakt rood, of in 1 duel tegen PSV, allebei tegelijkertijd. Die hoort toch niet meer in Ajax 1?

3 maart 2024 om 14:45

En het is echt lachwekkend hoe sommige mede ajacieden hem de hand boven het hoofd houden. Altijd is het Sutalo die waardeloos is of Sosa maar Rensch die al 3 jaar er niks van bakt en als een juffrouw verdedigt , moet zogenaamd centraal gaan staan met Hato.

Hij schampt hem maar rood was het niet naar mijn mening.
Anders kan je voor elke keer als iemand op iemands voet trap wel rood geven.
Later gaat het harder op een voet (bij Taylor) en geeft ie helemaal niks want deze was er bovenop en die ander schampte hem.
Beetje rare beslissingen, overtredingen ja allebij en misschien door de rare manier van inkomen van Rench kan je misschien geel geven omdat het er dom uitziet.
Maar de 0 gehouden voor de verandering en 2 gemaakt volledig tegen mijn verwachtingen in ❌️❌️❌️

3 maart 2024 om 15:06

Eens dat beide gevallen ogenschijnlijk gelijk zijn, maar compleet anders worden geïnterpreteerd door de VAR. De VAR zal t weten maar ik vind t lastig uit te leggen

3 maart 2024 om 15:25

Die kerel kreeg gewoon geel, al werd dat niet heel duidelijk in beeld gebracht.

Maar de situaties zijn toch wel heel anders, Rensch raakt de bal helemaal niet en heeft geluk dat hij hem schampt, anders breekt ie die kerel z'n enkel.

De andere situatie bij Taylor wordt de bal geraakt, maar schampt hij erover en staat op de voet van Taylor. Terecht geel dus, want eerst wordt de bal gespeeld en geen enkele intentie om Taylor zo te raken.

3 maart 2024 om 15:26

Schampen? Alleen de intentie om zo over een bal heen te stappen en je voet op het been van een tegenstander te planten om zo de bal af te schermen is toch gewoon rood? Ik vond deze 100% terecht, het is gewoon oerdom. Als Rensch de bal aanvalt is er niks aan de hand. Iqbal daarentegen staat op de bal en stapt daarna ongelukkig over de bal op de voet bij Taylor, daar mag de VAR ook zeker naar kijken. Al vond ik die wel door die reden minder rood dan Rensch.

3 maart 2024 om 15:27

Die kerel kreeg helemaal geen geel. Utrecht heeft 2 kaarten gehad, allebei in de eerste helft.

3 maart 2024 om 15:27

Die kerel die Taylor op zn enkel ‘schampt’ heeft geen geel gekregen, hoor. Daarom was er ook een striemend fluitconcert.

3 maart 2024 om 15:37

@stpn

Rensch heeft duidelijk de bedoeling om tussen speler en bal in te komen. Komt ook in met de kont naar achteren. En heeft pech dat hij de speler ongelukkig raakt.

De Utrechter trapt Taylor volledig bewust vol op zijn voet.

Zoals iemand eerder hierboven al zei;
Lijkt opvallend dat Ajax veel vaker een beslissing tegen krijgt dan mee. Zeker qua kaarten.

Was een paar jaar geleden eens een onderzoek naar geweest (verkeerde beslissingen vd scheidsrechter). Bleek dat Ajax in de eredivisie het meest, of een vd meeste, nadelig voor wordt gefloten en dat dit Ajax onterecht veel punten had gekost.

3 maart 2024 om 16:13

Ja leuk allemaal, alleen kreeg Iqbal helemaal geen geel

Gewoon een onbehouwen overtreding en totaal niet nodig als je 2-0 voorstaat, ik vindt het een vette rode kaart en ach Rensch mis je toch niet.

Ja ik vond het ook rood. Onnodig en niet collegiaal van Rensch, gelukkig schampte hij de enkel meer dan dat hij hem vol raakte. 3 minuten later doet Iqbal hetzelfde (over de bal heen, gestrekt been, noppen vooruit, raakt Taylor) en dat is geen kaart? Maar goed ik houd niet van klagen op de arbitrage. Prima gefloten verder voor zover ik zag.

Ik vind het echt een schandalige rode kaart. Je ziet aan de lopende band daadwerkelijk gevaarlijke overtredingen. Tackles van achteren zonder enige intentie de bal te spelen. Harde overtredingen op benen die (net niet) vast staan. Met als toppunt die op Stengs afgelopen week. Dát zijn gevaarlijke tackles waar je tegenwoordig keer op keer met maximaal geel mee wegkomt. Want ja, het is "interpretatie scheidsrechter."

Maar oh wee als je op een voet stapt, dan heb je het gedaan met de VAR tegenwoordig. Zoiets ziet er lullig uit - helemaal als je het 93 keer terug kijkt in slow motion, en doet even pijn. Maar er is nog nooit iemand geblesseerd geraakt van iemand die op je voet stapt. Als je voor dit soort dingen rood gaat geven.. Dan hadden spelers als Mascherano, Pepe en Ramos geen wedstrijd uitgespeeld..

3 maart 2024 om 15:08

Ik vond het een twijfelgeval, maar niet 1 die door een VAR gegeven dient te worden als de scheids hem duidelijk en van dichtbij beoordeeld heeft.

Daarnaast heb ik genoeg overtredingen (de andere kant op) gezien die vergelijkbaar zijn. Vandaag bij Taylor (de intensiteit was wat lager maar vol op de enkel), uit tegen RKC op Hlynnson heel smerig van achteren.

Al ben ik er niet rouwig om. Vond Rensch wederom één van de mindere vandaag dus hopelijk volgende week Hato, Kaplan, Sutalo.

Ik denk dat iedereen, met een beetje voetbalverstand, het wel rood vond .

3 maart 2024 om 15:39

En mensen met veel voetbalverstand?😉

3 maart 2024 om 16:36

🤣😂🤣😂juist niet.

Rensch wil door zijn voet over de bal te zetten een block maken en de bal afschermen, maar zet hem vol op de enkel. Met de VAR weet je dat dit rood gaat zijn. Zag er heel ongelukkig uit, maar volgens de regels wel rood.

3 maart 2024 om 15:40

Schampt de enkel. Scheids kan het prima zien, de VAR niet, dus moet zich er niet mee bemoeien. Geel prima

3 maart 2024 om 16:04

Vol op de enkel? Hij schampt de enkel. 3 minuten later was het vol op de voet/enkel.

3 maart 2024 om 16:44

Het was niet vol op de enkel he. Hij schampte het been van Lammers lichtjes.

3 maart 2024 om 18:17

Begrijp me niet verkeerd hoor, van mij hoeft dit ook geen rood te zijn. Er worden veel te veel van deze VAR rode kaarten gegeven, waar normaal gesproken niemand het over heeft als ze niet gegeven worden. Vol op de enkel is misschien wat gechargeerd, hij schaaft inderdaad met z’n noppen over z’n enkel. Ajax en de VAR is sowieso niet echt een gelukkig huwelijk dit eredivisie seizoen.

3 maart 2024 om 22:03

Ja ben het met je eens dat dit met de VAR rood kan zijn, maar dat zou niet zo moeten zijn. Hij is er om situaties te beoordelen die een scheidsrechter niet goed kan waarnemen, niet eigen rechtertje spelen op basis van slow-motion.

Vond het een beetje een slappe rode kaart. Heel dom door Rensch, maar anderzijds schampt hij heel lichtjes het been van Lammers. Er was totaal geen sprake van een gevaarlijke tackel. Dit was weer een voorbeeld van een typische VAR-rode kaart.

Daar is sherlock holmes! Tuurlijk terecht! Lomp en debiel ingekomen block

Vond die scheid ook niet best, stond vaak een aanval van ajax in de weg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren