Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV Vrouwen slaat slag en plukt 84-voudig international weg bij Ajax

Laatste update:

Desiree van Lunteren kiest voor een opvallende overstap in de Pure Energie Eredivisie vrouwen. De 28-jarige middenvelder ruilt Ajax na afloop van dit seizoen namelijk in voor PSV, zo maakt de Eindhovense club woensdagmiddag wereldkundig. Van Lunteren zette na de voorspoedig verlopen medische keuring haar handtekening onder een contract dat haar tot medio 2023 aan PSV verbindt.

Veel volgers van het vrouwenvoetbal spreken van een verrassende keuze, maar Van Lunteren denkt daar zelf anders over. "Ik kan me voorstellen dat het zo wordt gezien, maar voor mij is de keuze logisch", benadrukt de rechtsbenige middenvelder in een verklaring op de website van PSV. "Ik was toe aan iets nieuws en wilde in Nederland actief blijven. Het eerste gesprek dat ik met PSV, de trainer en manager had, was erg positief. Daarna was de keuze vrij makkelijk. PSV is een mooie en grote club die kampioen wil worden. Dat is het enige dat telt en ik zie het als een uitdaging om daar een bijdrage aan te leveren", aldus Van Lunteren, bezig aan haar tweede periode bij het vrouwenteam van Ajax.

Van Lunteren, die in december moeder werd van een zoontje, werkt momenteel hard aan haar terugkeer bij Ajax Vrouwen. "Voor mij stond dat direct vast", vervolgt de aanwinst van PSV haar uitleg. "Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat terug wilde komen. Ik ben niet klaar met voetballen op het hoogste niveau en vind de afwisseling tussen moeder zijn en voetballen erg leuk. Misschien heb ik hierdoor juist wel een stap in het inlevingsvermogen gemaakt. Dat kan ik weer tijdens trainingen en in het veld gaan gebruiken", zo besluit Van Lunteren.

De ervaren middenvelder kwam in totaal tot 84 interlands voor de Oranje Leeuwinnen, voordat ze in november 2019 afzwaaide als international. Met de nationale ploeg veroverde ze in 2017 in eigen land de Europese titel, terwijl twee jaar later de WK-finale werd bereikt. In de eindstrijd bleek de Verenigde Staten te sterk (0-2 nederlaag). Van Lunteren kwam eerder in haar loopbaan uit voor AZ, Telstar en SC Freiburg.

Verstandige keuze van Desiree van Lunteren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel lullig natuurlijk. Je betaalt iemand het hele seizoen door, terwijl ze niet kan voetballen vanwege een zwangerschap en vervolgens stapt ze als ze weer kan voetballen transfervrij over naar je grote concurrent.

10 maart 2021 om 16:48

Ik weet dat dit niet is wat je bedoelt hoor, maar dit is dus ook een 'probleem' in het bedrijfsleven. De kans dat vrouwen zwanger kunnen worden is in sommige gevallen nog altijd een reden om te kiezen voor een mannelijke kandidaat in een sollicitatieronde. Ik denk dat dit gewoon iets is wat we als maatschappij moeten accepteren en niet meer weg moeten zetten als 'lullig'.

10 maart 2021 om 17:11

Psvfan en Masterd, dit wordt over het algemeen volledig vergoed door het Uwv, dus over het geld hoef je je niet druk te maken als werkgever. Het punt is alleen dat je een vervanger moet regelen. Met voetbal is dat ingewikkelder dan in het normale bedrijfsleven. Je moet een beschikbaar iemand hebben voor een langere huurperiode, want een voetbalster stopt niet pas na 8 maanden zwangerschap. Maar dat vrouwen daarom niet meer gekozen worden is (gelukkig) echt minder van deze tijd. Het zal nog steeds gebeuren, maar de verschillende corporates waar ik heb gewerkt zijn echt bezig om de verschillen tussen de aantallen mannen en vrouwen steeds kleiner te maken. Dat je als vrouw niet gekozen wordt omdat je zwanger kan worden, is natuurlijk echt discriminerend. Net als dat op sommige plkken/functies men nu perse een vrouw il om het gelijk te trekken. Dat is ook oneerlijk en dus discriminatie.

10 maart 2021 om 17:22

Ik reageer niet vaak, maar het klopt wat Formus zegt. Het UWV vergoedt grotendeels de afwezigheid. Neemt niet weg dat je iemand voor geruimte tijd kwijt bent uiteraard.

10 maart 2021 om 16:51

Werkgevers krijgen hier een vergoeding voor dus de loonkosten worden gecompenseerd.

10 maart 2021 om 16:54

Daarentegen moet je wel op zoek gaan naar iemand die die functie tijdelijk in kan vullen. Dan is het nog mogelijk dat de vervanger het zo goed doet dat je de vrouw die terug komt van verlof eigenlijk niet meer terug hoeft. Ik kan me voorstellen dat er wel over nagedacht wordt bij een sollicitatieronde..

10 maart 2021 om 17:01

Ja, juist vanwege haar had Ajax dit geregeld en dan gaat ze er zo mee om. Gelijk die regel weer afschaffen. En niet doorbetalen bij zwangerschap. Dat werd nooit gedaan.

10 maart 2021 om 17:19

1953 belt net, het wil zijn opvattingen over werkende vrouwen terug.

10 maart 2021 om 17:21

Ja laten we de vrouwen weer straffen voor het krijgen van kinderen. Belachelijk.

10 maart 2021 om 18:17

Stemrecht kunnen we ook wel stopzetten. Dat werd ook nooit gedaan.

10 maart 2021 om 18:20

Kinderen krijgen is geen griepje die je oploopt,het is vaak een bewuste keuze of in sommige gevallen domheid.
Als je een carriere wil dan zal je daar dua ook rekening mee moeten houden en in het geval van een sporter is het een totaal andere situatie dan in het bedrijfsleven waar men wel tot 8 maanden blijft doorwerken.

10 maart 2021 om 19:17

Toch vreemd dat mannen daar minder rekening mee moeten houden dan.

10 maart 2021 om 20:02

Mwah, de transfersommen bij het damesvoetbal is te verwaarlozen. Voor de speler zelf moet er natuurlijk ook perspectief zijn. Heeft Ajax haar een aanbod gedaan?

Welkom bij het Bayern München van Nederland!

10 maart 2021 om 16:53

Hahaha alleen op dit artikel geklikt omdat ik een soortgelijke reactie wilde plaatsen maar je was me voor Skede. Jullie kopen de hele competitie leeg, geen reet meer aan op deze manier

10 maart 2021 om 17:21

Wat heb ik hier mee te maken? Est-1913 is een gewaardeerd lid maar nog geen Skede 😉

10 maart 2021 om 17:24

Ik hoop niet dat je jezelf tot rang hebt verheven Skede, anders ben je (zoals Kieft dat zo mooi verwoord) wel erg in jezelf gaan geloven

10 maart 2021 om 21:01

Haha was geintje joh 😉

Grappig heb ooit nog met haar in de klas gezeten. En nu speelt ze bij mijn cluppie.. het kan verkeren.

Opvallende transfer, hopelijk haalt ze er veel persoonlijke voldoening en plezier uit deze overstap. Maar succes in teamverband mag uiteraard uitblijven, dat gun ik alleen de vrouwenafdeling van mijn eigen club.

Zie je wel dat het kan. Niets bijzonders hoor. Gewoon een andere werkgever. Vreemd en voor mij onbegrijpelijk dat er zichzelf fan noemende mensen die boos worden (en zelf bedreigingen uiten)
Veel succes mevrouw

10 maart 2021 om 18:42

Helemaal mee eens Cas1! Men moet ook gewoon normaal blijven doen als Brian Brobbey straks transfervrij naar PSV verkast en daar zeker niet boos om worden.

10 maart 2021 om 18:58

Tja, ook die jongen is straks transfervrij en mag tekenen waar hij wilt. Maar dat zou wel een pijnlijke zijn, terwijl Ajax hem wilt verlengen naar PSV gaan. Dat was met Viergever toch anders, die tegen de zin van supporters afgedankt was. Daarom hadden de meeste Ajacieden wel begrip voor die transfer. Maar ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar echt wel even ziek van zou zijn.

10 maart 2021 om 19:17

Gaat niet gebeuren adzevedo! Brobbey gaat zijn kansen in het buitenland zoeken, is mijn inschatting. En denk ook stiekum dat Cas1 meer het oog had op een move in de omgekeerde volgorde, namelijk dat Ihatteren naar Ajax gaat, einde dit seizoen.

10 maart 2021 om 19:26

Ben ik Volkomen met je eens of je nou serieus bent of niet in deze.

10 maart 2021 om 19:27

Klopt, maar omgekeerd vind ik ook geen probleem
Het is natuurlijk wel zo op dit moment dat je alleen van Ajax naar Psv gaat als je aan het afbouwen bent, niet als je de ladder van het sportieve succes aan het beklimmen bent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren