Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV vergeet titelstrijd van 2015/16 niet: ‘Ik denk niet dat Ajax alles wint’

Laatste update:

PSV voerde de competitie vanaf speelronde één aan, maar door de remise van zondag in Arnhem tegen Vitesse is de voorsprong geheel verdampt. Daags na de 1-4 zege van Ajax bij Willem II remiseerde het team van Mark van Bommel in GelreDome: 3-3. De bekende oorlogstaal klinkt alweer uit de kelen van de spelers en trainer.

“We zijn niet boos op elkaar geworden in de kleedkamer. We kunnen niemand verwijten dat hij er niet alles aan doet”, verzekert Luuk de Jong maandag in De Telegraaf. De aanvaller annex captain is de voorlaatste titel met PSV in 2016, toen Ajax op de laatste speeldag tegen alle verwachtingen in gelijkspeelde bij De Graafschap, natuurlijk niet vergeten. “Er kan nog zoveel gebeuren.”

“Kijk alleen maar naar de laatste vijf wedstrijden, de voorbije weken”, zegt de topscorer van de Eredivisie. “Ik heb gekkere dingen meegemaakt en denk niet dat Ajax alles wint. We moeten nu niet in de war raken.” Het verval van PSV sinds de winterstop is in de cijfers terug te zien. De Eindhovenaren haalden in de eerste seizoenshelft gemiddeld 2,82 punten. In de twaalf duels daarna lag dat moyenne op 1,92.

De balans van PSV in uitduels in 2019 is beneden peil voor een titelkandidaat; alleen de uitduels met Excelsior en VVV-Venlo leverden drie punten op. PSV heeft met De Graafschap en ADO twee thuisduels voor de boeg om zich te herpakken. “We zullen veel doelpunten moeten gaan maken, ja.” PSV heeft immers negen goals minder dan Ajax. “Natuurlijk hebben we nog vertrouwen in het kampioenschap. Anders kun je beter nu al stoppen”, benadrukt De Jong.

Van Bommel maakt zich naar eigen zeggen altijd zorgen, ook na een zege. Hij wijst erop dat de Eindhovenaren kansen blijven creëren. “We staan nu in punten gelijk met Ajax, maar het kan volgende week weer anders zijn. We geven nog steeds heel weinig weg. Nu zit het soms misschien net tegen, al is het natuurlijk ook niet zo dat we voor de winterstop alle wedstrijden met geluk wonnen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk ook dat PSV niet alles wint, maar hij heeft natuurlijk wel gelijk. Er is nog niks gespeeld. Programma is wel in Ajax haar voordeel.

8 april 2019 om 07:10

Vind je, Ajax speelt wel 3x uit en 2x thuis en psv andersom dus dat is wel een voordeel voor PSV.
De laatste duel is beslissend denk ik Ajax- Utrecht en Az - psv

8 april 2019 om 07:36

Ajax speelt 3X thuis : Excelsior, Vitesse en Utrecht.

8 april 2019 om 07:37

Ajax moet volgens mij drie keer thuis en twee keer uit

8 april 2019 om 08:00

Ja foutje bedankt je hebt gelijk.
Nou beter

8 april 2019 om 09:46

Ik denk dat het doelsaldo ook nog niet beslist is. Mocht Ajax een goed resultaat boeken tegen Juventus, dan zullen ze tegen excelsior op halve kracht spelen wat waarschijnlijk resulteert in een zakelijke 2-0 overwinning. Psv krijgt nu twee thuis wedstrijden tegen de Graafschap en Ado die ik ze beide wel met 5-0 zie winnen.

Het gaat hoe dan ook heel spannend worden

8 april 2019 om 10:03

Daarom lijkt het me handig tegen Excelsior met jongens als Huntelaar en wellicht zelfs Lang te beginnen.

"...al is het natuurlijk ook niet zo dat we voor de winterstop alle wedstrijden met geluk wonnen."

Ik denk dat er een grave accent op de "a" van "allen" hoort. Want de meeste wedstrijden werden met veel geluk gewonnen.

8 april 2019 om 08:33

"Want de meeste wedstrijden werden met veel geluk gewonnen"

Het blijft blijkbaar een populaire uitspraak hier om zoiets te stellen, maar welke wedstrijden van voor de winterstop zijn dat dan precies volgens jou? Ik kan alleen Groningen, PEC en Fortuna opnoemen waarbij je eventueel over 'geluk' kan spreken. Maar jij stelt dat het 'de meeste' wedstrijden voor de winterstop waren, dus welke dan?

Op basis van dit seizoen zou ik het mooi vinden als Ajax het kampioenschap pakt. Gezien het voetbal dat ze zowel Europees als nationaal hebben vertoond zijn ze voor mij al de beste. Dit moet Ajax nu echt bevestigen door de rest van de wedstrijden lekker te overtuigen.

Je zit inderdaad in een vergelijkbare situatie als in 2016. Toen moest je de laatste wedstrijden ook alles winnen, en we weten allemaal wat er is gebeurt op de laatste speeldag. Alleen tijden zijn wel veranderd. Ajax heeft een veel beter team en de hongerigheid naar prijzen is groot daar. Logisch want ze willen na 5 jaar niet weer met lege handen staan. Op de een of ander manier, moet je er nog vertrouwen erin houden zolang je nog kans maakt op de titel. Maar je maakt je hetzelf zo ontzettend onnodig lastig. Teveel gelijkespelen na de winterstop gaat ons fataal worden. Of die nederlaag in Amsterdam, ook totaal onnodig. Of gelijk thuis tegen Feyenoord, die op dat moment zwaar uitvorm waren. Veldspel is super matig. En Van Bommel is een eigenwijs die nog altijd met 2 controleurs speelt, wat al maandenlang niet meer werkt. Geen voetbal vanuit het middenveld, geen diepte, helemaal niks. Pereiro die iedere keer de klos is. Tja. We gaan het zien. Doelsaldo ga je niet goedmaken, dus je moet helaas hopen dat Ajax ergens wat laat liggen, en zelf je laatste 5 wedstrijden winnnen. Maar als je zo speelt uit tegen Willem Ii bijvoorbeeld, dan kan het snel over zijn.

8 april 2019 om 07:04

Verwijzen naar wedstrijden die je verloren hebt is wel simpel hoor!
Je hebt se gewoon verloren.
Hetzelfde met de wedstrijden die je overduidelijk hebt gewonnen en degene die je met enig geluk hebt gewonnen.
Uiteindelijk blijkt na 34 wedstrijden dat er een terechte kampioen staat.
Ikzelf hoop Ajax, maar het kan uiteindelijk ook gewoon PSV zijn.
Dat maakt het spelletje zo leuk.

8 april 2019 om 08:48

" Uiteindelijk blijkt na 34 wedstrijden dat er een terechte kampioen staat." IMO de grootste misvatting, die er is. Op basis van 34 wedstrijden bepalen we dat een ploeg de terechte, verdiende kampioen is. We koppelen 2 zaken aan elkaar, die geen directe link hebben. De ploeg die na 34 wedstrijden bovenaan stat is kampioen of dat terecht/verdiend is, is irrelevant. Maar dat hoeft zeker niet de terechte verdiende kampioen te zijn. Dat kan, zoals in Frankrijk of Italie. Maar als je binnen 3 pnt kampioen wordt dan kan geluk een hele grote impact hebben.

Zou overigens anders zijn als we gewoon een best of three zouden spelen, zoals bij hockey.

8 april 2019 om 09:50

De gene die aan het eind bovenaan staat is gewoon de terechte kampioen want iedere club heeft wedstrijden met geluk en pech ertussen , dus jou redenatie gaat gewoon niet op je hebt de meeste punten ergo de terechte kampioen ,

8 april 2019 om 09:54

Rolo, als je een best of three gaat spelen, zoals bij hockey, gaat het niet meer echt om de terechte kampioen. Want dan kan je de competitie met 30 punten voorsprong "winnen", maar toch naast het net vissen. Dan is de winnaar van de competitie uiteindelijk niet de kampioen. En dat is toch wel de bedoeling van een competitie. En bij zo'n best of three kan geluk juist van heel groot belang zijn. Een rode kaart, bal op de paal, een twijfelgeval goal. Alles kan bepalend zijn. In een volledige competitie wordt dat gemiddeld juist recht getrokken, daar kan je statistisch gezien in ieder geval meer van uit gaan. In mijn ogen is de Belgische opzet dan wel beter. Punten halveren na de reguliere competitie en dan een kleine competitie spelen. Dat is eerlijker voor de nr 1 (krijgt dan bv ook een gegarandeerde EL- of voorronde CL-plek) én dat het levert voor een competitie uiteindelijk een reëlere kampioen op, omdat de geluksfactor minder zwaar weegt. Wat vooral wel mooi is aan de play-offs is de spanning en ook dat een kleinere club kampioen kan worden. Én: je leert er heel veel van om onder die druk te spelen.

8 april 2019 om 08:51

De statistieken na de winterstop zijn erbarmelijk. Hetgeen wat ik voor de winterstop zag, zie ik nu niet meer terug in het team. Het blijven vasthouden aan het zelfde speeltype kan ik begrijpen. Echter kan ik niet begrijpen dat hij dan maar Jorrit en Elmo blijft opstellen. We zijn afhankelijk van de kopballen van de Jong en incidentele bevliegingen van Lozano en Bergwijn. Op deze manier verdien je het ook niet om kampioen te worden.

8 april 2019 om 10:06

PSV speelt inderdaad als een natte krant en ze hadden het vorige week moeten afmaken.
Vergeet niet dat Ajax na de winterstop ook gewoon matig is met uitzonderingen daar gelaten.
Ajax is elke uitwedstrijd kwetsbaar en kan sowieso niet tegen druk als het even wat minder loopt in de wedstrijd.

8 april 2019 om 10:29

Whahaha, de matige periode van Ajax is toch duidelijk al weken voorbij. Puntenverlies bij AZ had vrij weinig met matig te maken en veel meer met veel wedstrijden in een korte periode en pech. Ziyech die na 20 minuten uitvalt, Bizot die werkelijk waar fantastisch keept en een team dat gewoon toe was aan ff rust. Dan is AZ uit wel een heel vervelend potje. Die omstandigheid kan zich bijna niet meer voordoen, simpelweg omdat de bekerfinale apart in een weekend wordt gespeeld en niet midweekse. Daarnaast is de moeilijkste uitwedstrijd die nog op het programma staat Groningen. Goede ploeg, maar wel een klasse minder dan AZ, terwijl PSV nog naar AZ moet. En die zijn toch echt een klasse beter dan Vitesse. Het is juist veel meer zo dat PSV echt veel te weinig heeft geprofiteerd van de erbarmelijke fase van Ajax. In plaats van een mega voorsprong opbouwen liepen ze nauwelijks uit en momenteel is het bij PSV nog altijd zo erg dat haast elke uitwedstrijd billen knijpen is.

8 april 2019 om 12:14

@ninjakai
Ik vind Ajax nog steeds matig voetballen in uitwedstrijden.
Ze zijn echter enorm effectief niet meer en niet minder.
Ajax heeft zwaar terecht verloren van AZ. Az had veel meer kansen. Waarom altijd excuses zoeken voor verliespartijen?
Ook de winstpartij tegen Feyenoord in de beker was matig. Feyenoord mist kans op kans en de eerste de beste kans van Ajax gaat erin net als tegen Real.
Wanneer Ajax deze effectiviteit mist en tegenstanders wel op voorsprong komen dan is het huilen wat Ajax brengt.

8 april 2019 om 12:34

Deze week stond je anders binnen een uur 0-5 voor in emmen en in 65 minuten 1-4 voor tegen een goed draaiend willem 2. Zeker zo'n 0-1 als tegen willem 2 wil ik niet "matig voetballen" noemen. Ajax speelt uit gewoon veel beter dan psv momenteel. Hun beste uitoverwinning dit jaar was de 0-2 tegen excelsior terwijl Ajax nog steeds 1-5 wint van ado, 1-4 van willem 2 en 2-5 van emmen.

8 april 2019 om 12:55

@zytto
Willem2 mist een kans voor open doel en Ajax trapt de eerste de kans erin. Het was gewoon matig.
Ajax wordt uit bij Feyenoord compleet van de mat geveegd.
Ik ben niet zo onder de indruk van dit Ajax.
Als Ajax op achterstand komt en tegenstanders maken hun kansen af dan loopt Ajax niet zo uit. Dan wil ik het nog weleens zien.
Willem 2 is vooral in uitwedstrijden goed. Bovendien krijgt Willem 2 veel doelpunten tegen en Emmen ook.

Ik ben voor Ajax maar van mij mag psv kampioen worden. Financieel gezien maakt het bijna niets uit en er is meer kans op 2 clubs in de CL volgend seizoen. Veel liever halve finale CL dan kampioenschap.

8 april 2019 om 09:24

Ik snap dat niet zo. Ik ben ook Ajacied en ik hou er serieus rekening mee dat Ajax nog een keer uit vermoeidheid punten gaat verspelen en PSV daarvan profiteert. Ik heb soort van vrede met dat scenario, omdat ik al heel blij ben met de Europese prestaties van Ajax en in dat opzicht het seizoen al geslaagd is. En ook voor mij geldt: liever bereik ik de halve finale CL (of verder) en worden we tweede, dan kampioen en er uit tegen Juve.

Maar ik wil toch het liefste wel dat Ajax zichzelf beloont voor het goede seizoen met prijzen. Ik kan er slecht tegen dat Psv'ers het seizoen van PSV als beter zullen beschouwen als dat van Ajax als ze op twee puntjes verschil kampioen worden en zij een concrete (hoofd)prijs hebben en wij niet.

Twee jaar geleden vond ik het prima dat Feyenoord kampioen werd, omdat Ajax al genoeg te genieten had in de EL. Maar dat was anders: voor het Nederlands voetbal leek het me goed als Feyenoord weer aan zou sluiten om meer een top 3 te vormen (ipv best of the rest na de top 2). PSV heeft de afgelopen jaren genoeg gewonnen in NL, die hebben niet zo'n gunfactor bij me. En willen ze CL spelen, dan moeten ze eerst maar bewijzen dat ze daar thuis horen.

8 april 2019 om 10:05

Prima. Van mij mag Ajax er hard uitgaan tegen Juve zolang ze de komende 5 Eredivisie duels winnen. Het kampioenschap is echt prio nummer 1. Mocht je de CL winnen is dat natuurlijk veel meer waard dan die schaal, maar dat is een utopie. Een halve finale halen is geweldig maar niks tastbaars.

8 april 2019 om 10:38

Prio 1 bekerfinale winnen, Prio 2 alle 5 de eredivisie wedstrijden winnen met minimaal 2 goals verschil. Prio 3 CL. Wij hebben genoeg gedaan voor de Europese punten en de portemonnee. Nu is het tijd om de prijzenkast aan te vullen. Voor mij part sparen ze spelers tegen juve, zodat de kans op alleen nog maar winst in Nederland groter wordt. Zodra de KNVB een klein beetje mee denkt dan is de wereld te klein. Bekijk dan maar lekker ook. Waarom nog denken aan Nederland terwijl iedereen aan zichzelf denkt.

8 april 2019 om 11:59

Van mij hadden ze spelers mogen sparen voor de wedstrijd tegen juve. Geloof me Ajax word komende 10 jaar 8 keer kampioen dan maakt 1 of meer ook niet uit.

Ik moet altijd gniffelen om dit soort uitspraken. Waarom ziet hij Ajax niet alles winnen, en PSV wel? Altijd leuk voor de bühne dit soort uitspraken, maar ik zie Ajax veel eerder alles dan PSV op dit moment. Overigens denk ik dat ze beide niet alles gaan winnen, maar dat Ajax uiteindelijk met 3 punten voorsprong kampioen wordt.

8 april 2019 om 07:48

Het is de communicatie tactiek zoals die afgesproken is binnen Psv. Er is geen sprake van een crisis, ik herhaal, er is geen sprake van een crisis. Dus komt Dumbfries met: We gaan dit niet meer weggeven, na het punt verlies tegen Vitesse. Van Bommel: We spelen net zo goed als voor de winterstop. Volgende week kan alles zo weer anders zijn. Luuk: Ik denk niet dat Ajax alles gaat winnen.

Ondertussen dreigt PSV dit jaar met lege handen komen te staan. Geen prestaties in de CL, voor de winterstop uit de beker en tweede in de eredivisie. Maar er is niets aan de hand, ze geloven er echt allemaal nog in.

Als Ajax straks landskampioen wordt, dan breekt de hel los in Eindhoven, Niemand wilde het zien aankomen, terwijl de rest van Nederland PSV wekelijks meer en meer ziet worstelen doen ze in Eindhoven alsof ze gek zijn.

8 april 2019 om 08:36

Ja wat zullen ze in Eindhoven in paniek zijn na 3 titels in 5 jaar als ze tweede worden achter een Ajax met een stuk betere selectie.... Zucht.

8 april 2019 om 08:49

Het is niet alleen de competitie, zeer vroeg uit de beker gegooid en een zeer matige CL poule fase gespeeld.

Het gat met Ajax wordt nu wel heel erg groot. Ajax pakt zoveel tientallen miljoenen meer in de CL en daar komen nog een aantal mega transfers bij. Bij Ajax zie je de spelers ook beter worden, terwijl ze bij PSV sinds de winterstop stil staan of minder worden (bergwijn).

8 april 2019 om 08:51

Ze geven ook nog steeds niks weg, ondanks dat ze er 3 tegen krijgen tegen 10 man van Ajax en 3 tegen krijgen tegen een ploeg die maar liefst 10 winstpotten qua punten achterloopt. Ik snap dat ze de rust proberen te bewaren, maar het aantal rare opmerkingen dat Dumfries en van Bommel met name maken, dan kun je nog beter gewoon je mond houden.

8 april 2019 om 08:57

Paniek is een groot woord. Dat is er sowieso niet zo snel in Brabant maar ze maken zich natuurlijk wel zorgen. CL en transfers zorgen dat ajax 250-300 mln binnen krijgt. In de jaren ervoor gaf Ajax het geld niet uit. Nu wel. Als Ajax nog 2 spelers van het kaliber Tadic/blind (qua prijs) haalt dan wordt Ajax er wel veel sterker op hoor

De uitdaging voor Ajax is om de jeugd nog een kans te blijven geven. Maar ik vond het interview van Veltman wel veelzeggend. Hij gaf toe dat het niveau op de training een stuk hoger is geworden

Dan besef je wel dat er een kans is dat PSV de komende jaren minder kans heeft kampioen te worden dan dit jaar.

8 april 2019 om 09:22

@rolo1984

De problemen zitten mijn inziens dieper. Afgelopen jaren ging het met PSV niet zo goed in Europa, daardoor is de Uefa rating momenteel zeer matig. Wordt PSV geen eerste, dan betwijfel ik of ze via zes CL voorronde wedstrijden alsnog de CL weten te halen, ze zijn namelijk niet beschermt in de lotingen. Geen CL scheelt echt heel veel geld.

Doorbreken van de eigen jeugd is al jaren een zorgenkindje. Het leek erop dat van Bommel dat wist te doorbreken echter nu de druk erop staat valt de jeugd als eerste uit de basis elf.

Het lijkt erop dat Lozano deze zomer wil vertrekken. Het zal voor PSV zeer lastig worden wederom een speler van dat kaliber te halen.

Verder heeft PSV twee hele dure spelers die nooit spelen namelijk Guttierez en Romero. Deze zal PSV zo snel mogelijk willen verkopen echter er zal dan waarschijnlijk wel een behoorlijk verlies genomen moeten worden. Ik weet niet of dat impact op de balans van PSV gaat hebben maar wellicht weet een PSV fan voor hoeveel geld deze spelers op de balans staan?

Kortom, buiten het niet winnen van prijzen en het financiële gat met Ajax zie ik nog wel meer problemen bij Psv.

Ajax mag dit nu echt niet meer weggeven. Maar aan de andere kant, ik heb dit seizoen al drie keer gedacht dat onze titelkansen verspeeld waren. Dus het zal me niet verbazen dat Ajax nog tegen een zeperd aanloopt. Gelukkig voor Ajax moet AZ nog knokken voor de derde plaats, dus dat kan nog wel eens een lastige pot worden voor Psv

PSV staat voor. Alle Ajacieden in de pers: PSV gaat niet alles winnen.
Ajax staat voor. Alle Psv'ers in de pers: Ajax gaat niet alles winnen

Voetbal kan zo simpel zijn af en toe he.

8 april 2019 om 10:45

Nou, ik hoorde Ajacieden in de pers toch vooral zeggen, wij hebben een kans, maar zijn afhankelijk van PSV. Ja we staan bovenaan, maar ff afwachten wat PSV doet. Niets van dat gezwets als ze gaan niet alles winnen. Schone heeft hoogstwaarschijnlijk een media verbod. PSV mag de motivatie lekker uit zichzelf halen. Wij gaan ze niet helpen met domme uitspraken.

V bommel kijkt het altijd zo positief, ipen je ogen eens. Blijven kansen creëren? Ja via veelal lange ballen, voorzetten en standaardsituaties. Via goed veldspel? Bijna niet, maar vooral door opportunistisch te spelen. Steeds het blok laten staan, en pereiro of ihataren voor elkaar wisselen. Want dat zn makkelijke slachtoffers. Steeds weer met 2 controleurs, terwijl dat de slechtste spelers op het moment zijn. Wat heeft guti gedaan? Die heeft 1 kans als controleur gehad en direct geen kansen meer, terwijl die hendrix keer op keer mag blijven aankloten. Hij was gisteren letterlijk een pion in balbezit en balverlies met als toppunt het blesseren van mo, met als gevolg de goal. Veelal lange ballen en steeds weer veel extra aanvallers inbrengen, zonder de mensen in te brengen die ze kunnen wegsteken. V bommel gaat door zn eigenwijsheid gwn prijsloos eindigen, want die wilt niet toegeven dat het blok is uitgewerkt en stelt het steeds maar weer op...

Ze werken hard genoeg...als ze dan niet op voldoende niveau presteren zul je ze gwn op de bank moeten zetten en iemand anders opstellen. Kwaliteit moet gewoon leidend zijn. Ze lijken het maar niet in te kunnen zien. Ik moet eerlijk zeggen dat er onder cocu meer een topsport klimaat leek te heersen, terwijl nu alleen maar positief wordt gedaan.

Je moet ook ergens de hoop hebben dat het gebeurt... Maar ik denk dat het goed is als de Psv'ers deze week allemaal zijn mond gewoon houden. Volle bak die laatste 5 wedstrijden. 4-2-4 spelen en zorgen dat je veel scoort. Ik zie het niet gebeuren, maar laat te minste aan het publiek zien dat de wil er is...

8 april 2019 om 09:25

Hoop houden is altijd goed echter je moet wel realistisch blijven. Er is een enorm verval in prestaties tussen de eerste seizoenshelft en de tweede seizoenshelft. Volgens van Bommel speelt PSV echter even goed als voor de winterstop. Dat duidt erop dat van Bommel geen probleem ziet en dus op dezelfde voet verder zal gaan de komende weken. Het lijkt me dus sterk dat van Bommel een ander, meer aanvallend systeem gaat spelen.

8 april 2019 om 10:13

Maar een ding is wel veranderd en dat is dat je van prooi de jager bent geworden. Ik zie het ook niet meer gebeuren, maar zoals ik al zeg hoop ik gewoon dat ze zaterdag/zondag vanaf minuut 1 vol op de aanval gaan. Je hebt toch niks meer te verliezen...

8 april 2019 om 10:20

Dat vind ik niet. PSV zegt toch duidelijk overal dat ze het niet meer gaan weggeven. Dan zijn ze toch niet de jager?

Van Bommel zegt nog altijd dat PSV net zo goed speelt als voor de winterstop, een van de beste seizoen starters ooit. Dan gaat hij toch niets veranderen?

Voor PSV geldt, als ze geen kampioen worden dan hebben ze helemaal niets. Ajax kan zich nog beroepen op een geweldige CL campagne en kan nog de beker winnen. De druk bij PSV is dan echt veel groter, ze dreigen met lege handen te staan en dat na die geweldige eerste seizoens helft.

Je kunt het alleen maar als fantastisch beschouwend dat zowel Ajax als PSV niet echt afhaken in deze strijd. Ze steken er met kop en schouders bovenuit in wat in voorgaande jaren toch wel eens werd gezien als Mickey Mouse competitie.

Ajax heeft met aankoopbeleid en verhoging/verdwijning van het salarisplatform bewezen dat het zowel nationaal als internationaal mee kan doen om de knikkers en hoopt dit te bekronen met een of meerdere prijzen.

PSV heeft als collectief in de beginfase een aantal tegenstanders compleet vernietigd, maar kent een kleine terugslag. Ik denk dat dit met name te maken heeft met de "vorm" van spelers als Lozano en Bergwijn. Ondanks dat vind ik het echt knap van PSV dat het kan blijven aanhaken bij Ajax.

Hopelijk gaan we tot het gaatje met uiteindelijk een fantastisch slot en sowieso een prachtige ploeg als kampioen.

Realistisch gezien winnen zowel PSV als Ajax niet alle resterende wedstrijden. De vraag is wie de meeste punten gaat morsen. Het doemscenario wat mij betreft is als wij tegen FC Utrecht op de slotdag in eigen huis punten verspelen en PSV uit wint bij AZ.

Ajax en PSV zullen allebei misschien niet alles winnen. Afgelopen jaren heeft inderdaad wel bewezen dat de titelstrijd tot laat in het seizoen (lees: laatste speeldag) open kan liggen. Hopelijk kiest Van Bommel echt voor een ander middenveld in de overige wedstrijden. Er komt veel te weinig voetballend vermorgen van Rosario en Hendrix af. Probeer is met Sadilek en Gutierrez of Gutierrez en Rosario als blok voor de verdediging, met daarvoor dan Pereiro of Ihatarran. Hendrix en Rosario zijn als combi gewoon te zwak in aanvallend opzicht. PSV zou met hun selectie in het gros van de wedstrijden kunnen domineren, maar dat gebeurt niet.

Hoe zit het overigens met Thomas? Geen kans op spoedig herstel? Ik zou hem als back-up voor een aanvallende impuls op de plek van Hendrix ook wel zien zitten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren