Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Persconferentie Borussia Dortmund belooft weinig goeds voor Bosz

Laatste update:

Borussia Dortmund geeft zondag om 12.00 uur op een persconferentie meer duidelijkheid over de huidige sportieve situatie. De verwachting is dat de Bundesliga-club het congé van Peter Bosz wereldkundig zal maken, al valt ook niet uit te sluiten dat de Nederlander in ieder geval tot de winterstop de kans krijgt om het tij te keren. Duitse media verzekerden zaterdagavond hoe dan ook al dat Bosz ontslagen is.

Borussia Dortmund begon juist zo sterk aan het seizoen. In de eerste zeven wedstrijden won Dortmund er zes en speelde het één keer gelijk. Vanaf oktober werd echter op één bekerwedstrijd na geen enkele keer meer gewonnen. Ook in de Champions League bleef Dortmund zonder ook maar één overwinning. Alleen de duels met APOEL Nicosia eindigden niet in een nederlaag voor die Borussen: twee remises.

Bosz liet na de wedstrijd tegen Werder Bremen al weten dat een ontslag op de loer ligt. "Het kan nu zomaar ineens afgelopen zijn met mij hier", erkende hij in gesprek met FOX Sports. "De leiding is al extreem lang rustig gebleven. Dortmund is een topclub die niet wint. Dan weet je als trainer dat er iets kan gebeuren."

Hoewel directeuren Hans-Joachim Watzke en Michael Zorc tot dusver hun steun uit bleven spreken, durfde Bosz niet te zeggen hoelang het nog rustig zou blijven in het Signal Iduna Park. "Dat weet je natuurlijk nooit. Ik zit bij een heel grote club."

Denk jij dat Borussia Dortmund het vertrek van Peter Bosz aankondigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat je het niet hebt gered Peter. Probeer het maar bij het NL elftal!

Nou Ajax technisch hart schuif je trots dan opzij en zie in dat je een fout gemaakt hebt en zet Keizer dan aan de kant en haal Bosz terug. Nu weet je dat je Bosz voor heel wat jaren als coach kan behouden.

10 december 2017 om 09:36

Dat moet je van beide kanten niet willen. Ajax niet omdat hij na de finale nog zei dat hij wilde blijven terwijl hij later met het statement kwam dat hij sowieso wel weg zou gaan na meningsverschillen in januari dit jaar.

Bosz zou het ook niet moeten doen, kan eigenlijk alleen maar slechter gaan dan het vorig seizoen, wat op de titel mislopen na gewoon een goed seizoen was. Ook Europees zie ik het niet zo goed gaan als toen. Komt nog bij dat in het begin er rumoer was over Bosz zijn Feyenoord-verleden, nu vergeven lang niet iedereen zijn manier van vertrek bij Ajax.

10 december 2017 om 10:54

Alsof Bosz onder deze mensen gaat terugkeren. Daarom is hij juist weg gegaan. En de betreffende mensen in het technisch hart zullen niet gaan vertrekken om komst Bosz mogelijk te maken.

10 december 2017 om 11:39

Waarom zou je zo'n geflopte coach terug willen halen? Heeft ook nog nooit wat gewonnen. Ajax moet vooruitkijken...

Dit soort persconferenties kunnen twee kanten op. Bosz is ontslagen of er wordt uitgesproken dat hij de steun krijgt tot aan de winterstop en dat ze dan opnieuw gaan evalueren. Ik vind het in ieder geval bewonderenswaardig hoe rustig het blijft rondom de club, ook vanuit de supporters. Grote klasse. Ik vind het jammer voor Bosz, ben enorme fan van zijn spelopvatting en ik vind het fantastisch als een Nederlandse trainer succes heeft, maar de wetten van het voetbal zijn ondoorgrondelijk. Ik hoop dat hij nog even de kans krijgt en de winning mood weer weet te vinden, anders kan je carrière na één spectaculair seizoen bij Ajax zomaar een enorme deuk oplopen.

10 december 2017 om 11:38

Ik heb echt het idee dat het team Bosz niet meer ziet zitten. Ze scoren meestal wel maar de verdediging van Dortmund is om te huilen. Ik meen dat ze de eerste 6-7 wedstrijden op 0 tegendoelpunten stonden. En de 6-7 wedstrijden erna opeens op 20000 tegendoelpunten.

Bild kan een boulevard-krant zijn, maar ze hebben goede bronnen binnen Dortmund. Jammer voor Bosz. Vraag me alleen af hoe hij zo goed Duits spreekt. Beter dan een Verbeek of Van Gaal in ieder geval.

10 december 2017 om 09:37

Heeft in Duitsland gevoetbald.

10 december 2017 om 09:51

Ja, voor een half jaartje.. Stel je voor hoe goed zijn Japans dan wel niet moet zijn. Daar heeft hij anderhalf jaar gezeten .

10 december 2017 om 10:23

Als je één persconferentie van hem volgt weet je dat hij perfect Duits kan.

10 december 2017 om 10:45

Het is toch niet heel lastig om te bedenken dat een Nederlandse man de Duitse taal veel sneller leert dan Japans?

10 december 2017 om 10:07

Bild is een sensatiekrant op vlak van sportnieuws. Ze geven altijd snel info prijs vooraleer de clubs en het Duits sportagentschap de info officieel meedelen.

10 december 2017 om 10:10

Hij heet eigenlijk bosch haha. Nee hij heeft in Duitsland gevoetbald en waarschijnlijk een duitse taal knobbel

10 december 2017 om 11:13

Volgens mij woonde hij ook bij de grens van Duitsland en zei hij een keer dat hij veel Duitse TV keek en zo goed Duits kon en hij heeft daar gevoetbald.

Wel lekker achter af hij wist niet hoe snel hij Ajax moest verlaten toen Dortmund kwam. Nu krijgt hij wel een grote zak geld mee. Zou hij nou niet gedacht hebben de laatste weken wat heb ik toch weggegooid ik had het bij Ajax zo goed op de rit. Een jaar van prijzen pakken kwam eraan en dan verlaat je de club bij de eerste best trein die langs komt en dan krijg je naar 4 maanden de zak dat vind ik dan wel mooi. ik denk als hij bij Ajax was gebleven en zo door waren gegaan als ze deden dan was er nog wel een keer een grote club gekomen voor hem nu mag hij weer een paar stappen terug doen.

10 december 2017 om 10:45

Als je werk goed gaat maar je kunt niet goed overweg met collega’s en er komt een groter bedrijf langs met meer geld en mogelijkheden, wat zou jij dan doen?

10 december 2017 om 11:18

Dan ben je niet goed op de hoogte. Bosz heeft tot 2x toe BvB afgewezen, nadat voor PB duidelijk was dat Ajax niet wilde meewerken aan zijn invulling van de technische staf(op de rvc en Overmars na) toen heeft hij idd het aanbkd in beraad genomen. Voordat BvB kwam had ook B.Leverkussen zich gemeld bij PB die ook toen te kennen gaf bij Ajax verder te willen.
Van de Sar heeft Overmars duidelijk overruled en heeft eigenhandig een beslissing hierin genomen.
Don't blame PB maar Vd Sar!

Daarbij komt ook nog eens positieverbetering in beeld waarbij alle randvoorwaarden beter waren dan bij Ajax,als je club dan vervolgens niet wil mee bewegen met de trainer dan ga je idd andere opties overwegen met als gevolg dat hij dus vertrok.

10 december 2017 om 13:02

Hoe kom je aan al die vermeende feitelijkheden en insideinformation . Blijkbaar ben je beter op de hoogte dan menigeen media, ik heb nooit ergens gelezen dat de RvC en Overmars meewilden werken aan zijn invulling/eisen, dat Van der Sar Overmars persoonlijk overruled heeft, hij al twee keer Dortmund had afgewezen of dat Leverkusen concreet was. Of je verzint maar wat of je komt uit de omgeving van Bosz zelf.

Ik zou het jammer vinden als hij niet tot de winterstop de kans krijgt. Ik zou het wel snappen hoor, het gaat al twee maanden dramatisch. Maar aan de andere kant dat zijn maar twee maanden, geef een coach toch wat langer de tijd om op te bouwen. Het is niet zoals enkele seizoenen terug dat ze tegen degradatie vechten.

10 december 2017 om 10:27

Dortmund houdt het nog lang vol met hem vind ik. Het is echt drama wedstrijd na drama wedstrijd. Het had gisteren tegen de nummer 17 ook zomaar 1-3 of 1-4 kunnen worden. Als je het zo slecht doet en er geen verbetering in zit kun je beter stoppen. Daarnaast is hij de spelersgroep verloren.

Het is jammer, want ik houd wel van Bosz zijn visie, maar hij is totaal niet bereid om daarin te leren. Hij zal hierna ook wel moeilijk weer een topclub krijgen, want iedereen kan zien hoe koppig hij is. Het heeft ook niet meegezeten en Aubameyang heeft dotten van kansen gemist en voor Bosz zijn spel is het essentieel, dat elke kans een doelpunt is. Maar feit blijft dat Bosz nu in de spiegel moet kijken. Je kan gewoon niet hele wedstrijden hoog gaan staan en al helemaal niet als je daar de spelers niet voor hebt. Het jammere vind ik, dat ik Bosz hiervan niet ga zien leren denk ik. Hij heeft gewoon niet genoeg variatie.

Tja, waar zou de persco anders over kunnen gaan? Koffie drinken met de journalisten? Nieuwste Lederhose aanprijzen?

Ongelofelijk dat Nederland nu ook in geen enkel serieus voetballand nog een trainer heeft op het hoogste niveau. Hoe hebben we het toch zo ongelofelijk kunnen verprutsen?

Trouwens, Koeman of Bosz als toekomstige bondscoach, ik weet het niet hoor... Ze hebben beiden toch wel een flinke tik gekregen na hun ontslag. Voor De Boer geldt dat ook. De vraag is toch echt of we niet gewoon een bondscoach moeten halen die het overal goed doet. Dan maar een buitenlander, wat maakt het uit? Liever Europees kampioen met een Duitser aan het roer dan troosteloos laatste in de EK-poule met een Nederlander die de Hollandse School blijft proberen.

Ik denk dat ze al lang een nieuwe trainer hebben. Volgens Duitse media staat hij al om 3uur op het veld.

10 december 2017 om 11:46

Inderdaad het wordt uiteindelijk de Oostenrijker Peter Stöger die zonet ontslagen was bij Keulen.

Enige wat ik dan denk is verdorie!!!! Hebben ze ons beroofd van onze trainer die ons dit seizoen nog verder kon brengen en dan dumpen ze hem weer binnen een paar maanden. Terug naar Ajax volgens seizoen gaat natuurlijk nooit gebeuren maar man wat zou ik er veel voor over hebben om hem terug te halen.

Watzke mag een verklaring afleggen aan de leden en de fans. Met alle respect voor zijn verdienste op financieel vlak. Op sportief vlak is hij echt geen makkelijk mens. Vandaar de ruzie met Rummenigge in het verleden en de onenigheid met Tuchel. Hopelijk is dit voor hem een les. Ontsla pas trainer als sportieve situatie niet rooskleurig is en klaar de onenigheden uit. Nu ziet men wat het ontslag van Tuchel teweeg heeft gebracht op sportief vlak.

Misschien is dit wel iets strategies van Lvg. Misschien wil hij de interesse van Bayern wekken aangezien Jupp niet gaat verlengen. Ik zou het igg aanmoedigen. Kom maar lekker terug bij ons Louis

En het is definitief: hij is ontslagen. Opvolger: ex-trainer van Köln

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren