Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pellè: ‘De scheids die ons besteelt, komt ermee weg’

Laatste update:

Graziano Pellè staat sinds zondag in het middelpunt van de belangstelling. De Italiaanse spits ging na de wedstrijd tegen FC Twente door het lint en schopte om zich heen bij het verlaten van het veld en het betreden van de catacomben. De aanklager betaald voetbal besloot Pellè een boete op te leggen en een voorwaardelijke schorsing. Pellè vindt het jammer dat alle aandacht nu naar hem gaat.

/

De topscorer van Feyenoord geeft in Voetbal International aan dat alles zich nu op hem richt, terwijl de aandacht eigenlijk naar Serdar Gözübüyük zou moeten uitgaan. De scheidsrechter van zondag, die voor komend weekend geen wedstrijd heeft toegewezen gekregen van de bond, is in de ogen van Pellè degene om wie het draait in het hele verhaal. “De scheidsrechter die ons besteelt, komt overal mee weg.”

Pellè vreest dat Gözübüyüks beslissing Feyenoord wel eens problemen kan opleveren aan het einde van de rit. “Je kunt mijn woede overdreven vinden, alleen: stel dat we aan het eind van het seizoen de voorronde van de Champions League missen op twee punten, wat gaat de KNVB dan doen?”, vraagt de aanvaller zich hardop af in het weekblad. Tv-icoon en oud-voetballer René van der Gijp bespreekt Pellè ook in zijn column.

Hij zegt dat de Italiaan zichzelf is gaan overschatten en dat dat allemaal de schuld van Feyenoord is. “Die hebben het zover laten komen. Pellè had natuurlijk allang ergens anders moeten spelen. Ze hadden eerder hun winst moeten pakken op een speler die boven zichzelf is uitgestegen”, vindt Van der Gijp.

Heeft Graziano Pellè gelijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verder heeft Pelle helemaal gelijk. Die Gozubuyuk is ook de grootste showfluiter die momenteel op de velden rondloopt. Is meer met zichzelf/ zijn image bezig dan met ' zich op de vlakte houden' en gewoon fluiten.

26 februari 2014 om 13:43

@ Westend

De scheidsrechter die "feyenoord besteelt" is ook niet echt aan de orde naar mijn idee.

- De eerste overtreding, Marsman op Immers.
De eerste overtreding van Marsman op Immers was een penalty, geen rode kaart aangezien er geen overduidelijke scoringskans word ontnomen volgens de reglementen. Het zou een penalty moeten zijn. Maar de grensrechter kijkt naar de rug toe en die kan het dus onmogelijk zien. Gozobuyuk staat op 20 meter van de 16 meter en stond daar goed gepositioneerd ivm het normaliter spelen van de lange bal. Die moet dus vanaf een meter of 25 beoordelen of het een penalty is. Moeilijke beslissing.

Het had een penalty moeten zijn, exclusief rode kaart. De rode kaart had je eventueel kunnen geven. Maar vanaf 25 meter dit zien is wel erg moeilijk. Is dan ook niet zo raar dat hij het niet ziet.

- De handsball van Bengston
We kunnen ondertussen wel stellen dat het absoluut geen hands was. Zijn arm hand hangen gewoon naast zijn lichaam en hij trekt zijn arm nog naar achteren om de bal te proberen te vermijden.

- Het late doelpunt van Twente
Het was geen hinderlijk buitenspel. De goal is volledig terecht goedgekeurd. De eerste goal van Pelle was vergelijkbaar en duidelijker hinderlijk buitenspel en dat word ook goedgekeurd. Mensen vergeten ook dat Mathijsen met 2 handen aan Castaignos trekt en hij daardoor blijft staan. Wederom gewoon een goede beslissing.

Er is dus in de hele wedstrijd 1 foutieve beslissing genomen. Maar als je kijkt naar de positie van de grensrechter scheidsrechter is het ook logisch dat deze niet bewust was van het daadwerkelijke vasthouden. Dit heeft hij ook achteraf toegegeven.

Conclusie:
Weer lekker overdrijven van Pelle zijn kant, Feyenoord is niet bestolen. Dat geloven alleen de Feyenoorders.

26 februari 2014 om 13:50

Er wordt geen scoringskans ontnomen??? Immers pakt de bal af en het doel is leeg en hij staat op 10 meter van de doellijn, geen tegenstander behalve Marsman in de buurt. Nou snap ik wel dat je denkt het is Immers er hij schiet hem toch wel mis, maar als je dat al geen scoringskans meer gaat noemen dan weet ik het ook niet meer hoor.

En wat denk je dan van de elleboog van Bjelland en de moordaanslag van Bengtsson op Boetius? Bengtsson komt gewoon met een gestrekt been op een halve meter hoogte invliegen op Boetius. Als Boetius niet was opgesprongen was het einde carrière geweest voor Jean Paul.

26 februari 2014 om 14:12

@vedette

heb je gezien waar de rechtsback van Twente staat? Kijk de beelden nog even terug. Die staat op nog geen 3 meter van de plek waar de overtreding word gemaakt. En dat terwijl Immers nog geeneens bij de bal kan.

Maar het is zowiezo een penalty, en zoals ik later zeg kan je een rode kaart er voor geven. Maar het hoeft niet per definitie. Dit heeft te maken met het feit dat een "doorgebroken" speler niet bestaat. Het gaat om een scoringskans in de reglementen. En naar mijn idee is de rechtsback dichtbij genoeg om nog een duel aan te gaan met Immers om de bal.

De elleboog van Bjelland vond ik net zo lomp als het inkomen van Pelle. Die steekt namelijk ook zijn arm volledig uit. Die kan je gewoon aan beide kanten geven.

De overtreding van Bengston is helemaal niet op een halve meter hoogte, overdrijven is ook een vak. Hij is te laat en raakt Boetius. Is gewoon een gele kaart. Absoluut geen rood.

Wat dacht je van het feit dat Janmaat ook volledig de bal mist bij de overtreding op Tadic? Of de elleboog van Mathijsen in de nek van Castaignos?

Gozobuyuk liet veel doorgaan. Aan beide kanten had hij meer kaarten kunnen trekken maar hij floot juist heel weinig. Janmaat en Mathijsen hadden geel kunnen hebben. Net zoals Bjelland had hem ook kunnen hebben. Bengston kreeg hem al. Dus het mes snijdt aan beide kanten, alleen word dat door Feyenoorders makkelijk vergeten.

26 februari 2014 om 14:19

@De-lano

- Marsman op Immers
De eerste overtreding geen rode kaart? Als je als laatste man een doorgebroken speler neerhaalt, krijg je, ondanks dat er nog een keeper in het doel staat, gewoon rood. In dit geval is het de keeper die de speler neerhaalt, dus staat er helemaal niemand op doel. Lijkt me toch een behoorlijke scoringskans.

- De handsball
Het was inderdaad een te korte afstand en daarbij houdt hij zijn handen langs zijn lichaam. Je zou echter wel kunnen fluiten voor gevaarlijk spel van de Twente-speler (ik weet niet wie het was), maar goed. Het was niet heel overduidelijk.

- Doelpunt Twente
Castaignos staat naast Mulder en je ziet hem ook heel even naar de bal bewegen om zich vervolgens in te houden. Het is naar mijn mening hinderlijk. Het is niet alleen hinderlijk om in de baan van de bal te staan. Er omheen kan ook hinderlijk zijn

26 februari 2014 om 14:40

Ik heb de beelden teruggezien en Bengtsson staat op dat moment nog buiten het 16 meter gebied. Op het moment dat de overtreding wordt gemaakt staat hij op de 16 meter lijn en dat is ongeveer op 8 a 10 meter van de plek waar Immers en Marsman bezig zijn. Als Marsman niks doet dan is Immers echt wel veel eerder bij de bal dan Bengtsson.

Halve meter is idd wel een beetje overdreven, maar hij komt wel echt flink hard in hoor. Het is een twijfelgeval en de helft van de scheidsrechters zou hem denk ik gewoon geven. Zeker de Higlertjes van deze wereld. Met geel kan ik leven, maar het had ook rood kunnen zijn, want het is wel met de intentie om Boetius te blesseren. Met zo'n tackle kan je namelijk nooit voor de bal gaan en het had echt einde carrière voor Boetius kunnen zijn.

Pelle maakt zich enkel breed in het duel met Bjelland en Pelle raakt Bjellend ook totaal niet. Hij steekt alleen zijn handen uit zoals iedere voetballer doet bij een kopduel of wanneer hij de bal op de borst wil aannemen. In de herhaling is ook echt duidelijk te zien dat Bjelland het echt op Pelle heeft gemunt. Je ziet aan zijn gezicht dat hij Pelle echt wil raken en dan is het in mijn ogen ook gewoon zeker een rode kaart. Zeker als je dan ook nog eens echt een elleboog geeft.

Janmaat overtreding op Tadic. Bedoel je dan die in de 16 meter in de 63ste minuut? Want die is gewoon echt op de bal. Daar gaat Janmaat fors door, maar hij blokt perfect de bal en daar valt Tadic zelf overeen.

Tenzij je de overtreding in de eerste 10? minuten bedoelt. Ik weet niet of die op Tadic was, maar die kan ik nog wel herinneren. Dat was ook gewoon een gele kaart, maar ik denk dat Janmaat daar het geluk had dat het nog erg vroeg in de wedstrijd was en het de eerste overtreding van de wedstrijd was. Daar zou je volgens de regels geel voor moeten geven, maar je hebt bij topwedstrijden vaak zo dat de scheidsrechters de eerste overtreding nog onbestraft laten, omdat ze de wedstrijd niet gelijk willen verpesten. Maar dat had inderdaad geel moeten zijn.

Elleboog van Mathijsen op Castaignos is echt onzin hoor. Hij legt zijn hand in de nek, maar gebruikt het niet als wapen en Castaignos ondervindt er ook geen hinder van.

26 februari 2014 om 14:55

@ Emre6

Zoals net ook al aangegeven, je kan er een rode kaart voor geven. Zoals verteld is doorgebroken speler totaal niet relevant aangezien het helemaal geen regel is. Het gaat echt om het feit of het een scoringskans is. Persoonlijk vind ik dat de rechtsback heel erg dicht bij de bal is waardoor het niet direct een scoringskans is. En dus geen rode kaart. Natuurlijk zullen de meningen daar over verschillen.

- doelpunt Twente

Castaignos staat daar in het eerste geval omdat Mathijsen met 2 handen aan de arm van Castaignos trekt en hem naar achteren trekt. De beelden spreken voor zich. Vervolgens duwt Mulder Castaignos opzij. Dat zijn dus al 2 overtreidngen op Castaignos. Had dus een penalty moeten zijn.

Vervolgens staat Castaignos overuidelijk ruim een meter schuin voor Mulder. Vooral het gedeelte schuin is belangrijk. Aangezien Mulder de schutter gewoon kan zien en het schot ook kan zien.

Dus gene hinderlijk buitenspel en een geldig doelpunt.

26 februari 2014 om 15:08

@ Vedette

Tussen Immers en Marsman en het eerder bij de bal zijn emt de rechtsback zal een persoonlijke mening zijn tussen ons beiden. Dat geeft niet, ik denk dat de rechtsback er wel bij kan waaardoor het geen scoringskans is en dus geen rood. Wel blijft de penalty natuurlijk.

De overtreding op Boetius is gewoon een gele kaart. Hij is te laat voor de bal en het is geen schandalige tackle. Hij is gewoon te laat en raakt daarbij Boetius. Is gewoon een gele kaart en deze is ook gegeven. Goed gehandeld dus.

Pelle maakt zich niet alleen breed, zijn elleboog zit ook gewoon bijna tegen het hoofd van Bjelland aan. Het is een kopduel tussen beiden die zichzelf allebei breed maken met hun ellebogen.

De overtreding van Janmaat op Tadic, ik heb gedeelte nu 5x terug gekeken maar Janmaat raakt de bal volledig niet. Zijn rechterbeen gaat volledig langs de bal en raakt Tadic echt op zijn scheenbeen. Is rond de 60e minuut. Janmaat raakt echt Tadic en niet de bal met zijn rechterbeen. Ik kan alleen geen afbeelding of link posten van het raakpunt. Maar zet het beeld maar eens stop en je ziet dat Janmaat duidelijk Tadic raakt.

De elleboog van Mathijsen in de nek van Castaignos was naar mijn idee toch wel vrij grof hoor. Castaignos ligt niet voor jan joker 2 minuten op de vloer.

Maar al met al zijn er een hoop momenten geweest waar de scheidsrechter voor had kunnen fluiten aan beide kanten. Dat deed hij niet en liet daarmee het spel aan beide kanten doorgaan. De enige fout die hij echt gemaakt heeft is geen penalty geven voor de overtreding van Marsman. En dat gaf hij achteraf ook gewoon toe.

Daarom vind ik het zo belachelijk dat Pelle zo loopt te klagen. Want als Gozobuyuk helemaal strict volgens de regels had moeten fluiten dan had hij inderdaad veel meer kaarten en penalties aan beide kanten moeten geven. Maar hij besloot veel toe te laten van beide kanten waardoor de wedstrijd mannelijker en interessanter werd. Dus naar mijn idee heeft hij overal vrij goed gefloten, op 1 of 2 momentjes na.

26 februari 2014 om 15:22

Dan ging het bij Janmaat dus wel over die 'overtreding' in de 63ste minuut. Sorry hoor, maar dat vind ik echt een keurige tackle. Janmaat blokt de bal. Weliswaar heel fors, maar hij blokt de bal. Dat Tadic daardoor valt zorgt er niet voor dat het een penalty moet zijn, want Janmaat raakt eerst gewoon keurig de bal. De scheidsrechter staat daar ook op 2/3 meter en kan het niet beter zien dan dit.

Het zal wel aan mij liggen, maar dit is in mijn ogen echt geen overtreding.

Hier is overigens de link ervan:

http://goo.gl/4xrijd (met hoofdletter R en D, anders werkt hij niet)

Vanaf 4:35

26 februari 2014 om 15:28

@De-Lano:

Ik wil alleen 1 ding kwijt! Jij ziet dit niet als 100% scorings kans? Voorbij de keeper met een leeg doel, 5 meter er vandaan.

Zonder speler er meer er bij, of een bunker, of een berlijns muur er voor Niks!

Dat vind jij geen 100% scorings kans?

Mag je me uitleggen wat er dan wel 1 is? haha

26 februari 2014 om 16:18

@ Vedette

Ik heb het beeld een aantal keer stilgezet. En met zijn rechterbeen raakt Janmaat alles behalve de bal. Op de volgende afbeelding is te zien dat Janmaat de bal volledig mist en het scheenbeen van Tadic vol raakt.

Hij gaat met zijn voet volledig over de bal heen en raakt het standbeen van Tadic. Ik kon het beeld niet precies stil zetten bij Foxsports tv om een printscreen daarvan te pakken. Maar hij recht Tadic echt vol. (de img weglaten natuurljk)

http://i60.tinypic.com/307xlsh.jpg

[img]http://i60.tinypic.com/307xlsh.jpg[/img]

26 februari 2014 om 16:29

De-Lano, Je vergeet dat de keeper al is uitgeschakeld dus ook al staat bengtsn op 1 lijn met immers wa bovendien niet het geval is dan nog is het een rode kaart.
jemaakt jezelf belachelijk.
Die hands bal in de laatste 16 kan je idd over discuseren maar zoals jij aangeeft dat een doorgebroken speler niet bestaat wat idd klopt. Bestaat aangeschoten hands ook niet. Alleen hier in Nederlad hanteerd men dat. Hands is hands en in de 16 een penalty. Bewust is hands is spelbederf en kan geel of rood voor gegeven worden.
Elleboog van Bengtson is idd lastig beoordelen doet een speler het bewust of niet. Zal altijd een discussie blijven dus leg me er bij neer dat dat geen overtreding is . Zelfde geld dan natuurlijk ook voor Mathijssen op Castaignos. Zelfde geval maar jij ontkracht eerst de overtredin van Bengtson en vervolgens haal je een overtreding van Mathijssen aan op Castaignos. Hoezo meten et twee maten. Janmaat op Tadic kan je ook direct ontkrachten met een door jouw opgegeven argument. Aangezien jij het 5x heb bekeken en met het pauze drukken uiteindelijk tot de cconclusie komt dat Tadic word geraakt is dit onmogelijk door de scheids te zien zoals jij de penalty ontkracht in de eerste minuten. Overigens heb je gelijk dat hij Ttadic eraakt maar je vergeet erbij te vermelden dat Janmaat wel de bal speelt. Dus was een correcte tackle.
Een overtreding met het risico een speler te blesseren (gestrekt been) is sinds twee seizoenen rood. (nieuwe regel) dus overtreding op Boetius was weldegelijk rood. Ik snap dat jij de scheids goed vond fluiten, maar ik deel die mening niet. 3 grove fouten welke Twente een goal opleverde en Feyenoord een goal gekost heeft en twee niet gegeven rode rkaarten aan Twente. Je kan dan in mijn ogen niet zeggen hij heeft goed gefloten want verder viel het wel mee.

26 februari 2014 om 16:59

@ Ejens

Ik zal gelijk de spelregels er bij pakken voor je zodat je weet wat wel en wat niet bestaat. Aangeschoten hands bestaat niet, maar onbewust hands bestaat wel degelijk.

Citaat uit de spelregels van de Knvb (letterlijk overgneomen)
"hands
Hands houdt in, dat de speler de bal opzettelijk met de hand of arm speelt/raakt. De scheidsrechter moet het volgende in overweging nemen:
- de beweging van de hand naar de bal (niet van de bal naar de hand)
- de afstand tussen tegenstander en de bal (onverwacht hands)
- de positie van de hand hoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat er altijd sprake is van een overtreding.

Deze 3 gecombineerd vertellen wel degelijk dat onbewust hands (aangeschoten hands) wel degelijk bestaat en dat het dus absoluut geen handsbal was. De hand was naast het lichaam en maakt geen beweging naar de bal (regel 1). Het schot komt van vrij dichtbij (regel 2) waaruit je regel 3 zelf kan concluderen.

- Bengston/pelle en Mathijsen/castaignos.
Ik noemde in mijn eerste post beide voorbeelden expres niet. Ik vond dat er bij allebei terecht werd doorgespeeld. Pas toen 1 van de twee benoemd werd heb ik het andere voorbeeld er bij gehaald. Maar beide zijn beoordeeld en allebei werd er doorgespeeld. Terecht naar mijn idee. Tevens is er wel een verschil in overtreidngen. Bengston en Pelle gingen tegelijkertijd het kopduel aan. Mathijsen springt in de nek van Castaignos. Twee verschillende situaties.

- Situatie Janmaat - Tadic
Allereerst betekent het niet automatisch dat als je de bal raakt er geen sprake meer is van een overtreding. Wederom een denkfout die vrij normaal is bij mensen aangezien de reglmenten dat niet vertellen. Je hebt namelijk 4 vormen van inzet van een tackle: , Zuiver, Onvoorzichtig, onbesuisd en met buitensporige inzet.
- Zuiver spreekt voor zich. Tegenstander word niet geraakt
- onvoorzichtig, als ene speler een duel ondoordacht aangaat (vrije schop/penalty)
Zoals je kunt lezen is zuiver niet van toepassing. Hij raakt de tegenstander absoluut. En dus kom je bij de volgende wat onvoorzichtig is. Hij zet een tackle in maar te hard en raakt daarbij de tegenstander vrij hard. Dit moet bestraft worden met een penalty of vrije schop. Niet met een gele kaart aangezien dat pas vanaf onbesuisd in gaat.

- Tackel op boetius
Kom je weer bij het rijtje van zuiver, onvoorzichtig, onbesuisd, en buitensporige inzet. De redenering die jij beschrijft word nergens vermeld. Sterker nog, het woord gestrekt komt in het gehele reglement niet voor.

Onbesuisd staat als het volgende in de boeken: "dat de speler gehandeld heeft zonder het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen."
"een speler die onbesuisd speelt moet een waarshcuwing ontvangen."
Een waarschuwing is een gele kaart volgens de reglementen.

Volgens mij is dat prima van toepassing op de tackel op Boetius. Hij probeerte de bal maar is veel te laat. En daardoor raakt hij Boetius. Zonder dat hij over de gevolgen heeft nagedacht. Een prima voorbeeld van hoe je onbesuisd zou kunnen beschrijven.

Dus als je de reglementen er bij pakt, dan heeft gozobuyuk relatief goed gefloten. Hij had iets strenger kunnen zijn maar dan had hij aan beide kanten strenger kunnen zijn. stuk voor stuk de bijpassende reglementen bij jou voorbeelden erbij gehaald en bij alle voorbeelden zit je stuk voor stuk mis. Als je volgende keer iemand wilt verbeteren, pak dan aub de juiste informatie.

26 februari 2014 om 17:37

@De-lano, je verwoord het allemaal keurig maar je bent niet serieus te nemen als je vind dat er nog iemand in de buurt staat van Immers dus er hoeft geen rode kaart te worden gegeven.
Dan kan je de rest net zo goed niet opschrijven en zeggen ik kijk door een gekleurde bril of eigenlijk door een bril met zwarte glazen.

Weet je Feyenoord heeft gewoon 2 punten verloren door de scheids.
Zo simpel is het.
Iedereen kon zien dat de scheids op de hand was van Twente en zelfs met die hulp had Twente geen kans tegen dit Feyenoord de eerste 60 minuten.
Als je het in je eigen hoofd goed wilt praten moet je dat vooral doen maar misschien gewoon in je eigen kring.

26 februari 2014 om 18:34

@ Wehave

Jammer dat je niet gefundeerd kunt reageren. Ik leg met behulp van het scheidsrechters reglement uit dat Gozobuyuk op de eerste overtreding na een aardige wedstrijd heeft gefloten. De eerste overtreding is gewoon een penalty. Over een rode kaart valt te twijfelen vind ik persoonlijk. Maar die kan hij geven. Maar als hij hem niet had gegeven had ik het ook begrepen.

Voor de rest heb ik stuk voor stuk uitleg gegeven over bepaalde fragmenten die volgens mensen beslissend waren. En daarin heeft de scheidsrechter allemaal prima gehandeld volgens de spelregels.

Dus op 1 beroerd moment na, heeft hij prima gefloten. En dus heeft Feyenoord het puntverlies aan zichzelf te wijten. Iedereen die kon zien dat de scheidsrechter 'op de hand van Twente was' snapt de spelregels niet en heeft weinig toegevoegde waarde aan een topic.

Accepteer gewoon eens dat Feyenoord niet zo benadeeld is als iedereen denkt en roept. Keer op keer worden alles acties waar Feyenoord zogezegd benadeeld zou zijn keurig uitgelegd met de regels erbij. Maar men blijft volhouden dat zij, zonder kennis van de reglementen, het goed hebben en de Knvb het fout. Daar is maar 1 woord voor: simpel

26 februari 2014 om 20:42

Schandalig hoe Koeman en Pelle blijven doordrammen over complotheorieen. Ja de scheids was belabberd en maakte in de derde minuut een enorme fout. Get over it. Weet je hoeveel fouten er wekelijks gemaakt worden, hoeveel punten dat sommige clubs kost? Feyenoord maakt zich met deze uitspraken echt compleet belachelijk.

Overigens wacht ik nog op de opmerking van Koeman dat de 0-1 afgekeurd had moeten worden, een grensrechter die niet ziet dat Immers hinderlijk buitenspel staat mag natuurlijk niet op dit niveau fluiten

26 februari 2014 om 18:07

Ik kan me nog herinneren dat bijvoorbeeld een Huntelaar gewoon geschorst werd omdat hij alleen maar kritiek had op een scheidsrechter. Deze man kan gewoon alles maken en heeft er nog een grote bek bij ook.

Nee he komt die man ook weer in het nieuws. Hou je nou maar gewoon even op de achtergrond. Zoveel spijt heb je niet van je daden. Per direct als nog schorsen. Feyenoord moet Pelle voorlopig is uit de media houden hij zegt nooit iets nuttigs.

26 februari 2014 om 12:43

Daarnaast is de scheidsrechter geschorst, want hij fluit aankomend weekend niet. En dat alleen omdat hij een fout heeft gemaakt (hoe belangrijk ook, maar zonder opzet), Pelle daarentegen heeft zich willens en wetens misdragen en laat hier zien dat het geen incident is of tijedelijke opwelling uit emoties. Als ik Feyenoord was zou ik hem zondag maar niet opstellen, want als nog steeds met dit gevoel rond loopt dan heeft hij binnen een half uur een rode kaart.

Haha kom er maar in.
Denk zelf dat pele zijn mond moet houden.
Voor de rest zijn er wel excuses op zijn plaats voor de mensen die Feyenoord veroordeelde over een eventuele beroep.
Was alleen gebaseerd op een topic. Niet vanuit Feyenoord

Lekker slim van je pelle om dit te zeggen. Best kans dat de aanklager weer een vooronderzoek gaat instellen.

26 februari 2014 om 13:09

Ooit van vrijheid van meningsuiting gehoord? Pelle zegt volgensmij niks verkeerd. Gebruikt geen vreemde of lelijke taal. De scheids stal 2 punten die Feyenoord duur kan komen te staan aan het einde van de rit.

26 februari 2014 om 13:19

@jolle,

als feyenoord 2 punten te kort komt had deze Pelle wat meer kansen moeten benutten, bijvoorbeeld uit bij Nac, of uit bij Go Ahaed, RKC of ga zo maar door. Hij komt oom steeds weg met zijn fouten ( pingels missen, en andere grote kansen missen)

Verder is dit dus een reactie die je kan verwachten als zijn club hem niet straft op zij wangedrag (zoveelste keer al dit seizoen, PSV thuis bijvoorbeeld en op het trainings veld al aantal keer)

26 februari 2014 om 13:30

Wat zeg j enu allemaal voor onzin? Maakt de meeste doelpunten van de Erendivisie bijna. Als het aan iemand niet zla liggen aan het einde van de rit is het Pelle wel!

Niks gedaan bij PSV en op de trainingen!! Hij heeft hier verder gewoon gelijk in!

hij heeft een straf gekregen. De zelfde als Romero kreeg bij AZ voor het zelfde! Toen hoorde je niemand er over! Er is duidelijk uitgelegd wat het verschil was met dit en Pieters!

en wat dit betreft heeft Pell eook gewoon gelijk! Het is de meest waardeloze man met fluit in Nederland. Maakt er altijd zijn eigen show van! Maar normaal fluiten hooo maar!

26 februari 2014 om 13:43

Wat is het verschil dan tussen pelle en pieters? Die uitleg heb ik namelijk gemist

26 februari 2014 om 13:43

Jawel, hij zet de scheidsrechter in een kwaad daglicht.. Reden genoeg om hem alsnog te schorsen voor een of twee wedstrijden.

De scheids heeft Feyenoord overigens geen punten afgenomen, dat heeft Feijenoord zelf gedaan.. Door exorbitant tijd te rekken (zelfs een kaart voor Mulder voor tijdrekken) en alleen maar achteruit te lopen na de 0-2 hebben ze Twente terug in de wedstrijd gebracht. Dat hebben ze helemaal zelf gedaan!

26 februari 2014 om 15:24

Nee dat zet hij totaal niet! Hij zet zich zelf in een kwaad daglicht! En dit is het zelfde als bij een normale rechtzaak. Waar een advocaat ook zal verwijzen op een eerder incident. En dat was met Romero het geval toen. Dus gelijk straf!

Hahahaha en ga je nu zeggen geen punten afgenomen? Na 5 min rood en een strafschop tegen is de wedstrijd beslist! Vervolgens nog eens trafschop niet nemen. En een buitenspeel doelpunt niet geven! Nee totaal niet zijn schuld verder.

En ja Knvb zegt wel was geen buitenspel. Maar al de oud top scheidsrechters wel! En hij mag toch wel ineen sin de Jupilear fluiten dit weekend! Verder kwam er tijd bij door Mulder verder deed niemand datbij Feyenoord! (en ja kaarten van Uzubu zijn wel toon aangeven deze wedstrijd haha, stond al zo goed te fluiten).

Wees gewoon eerlijk en weet dat je dit gehele punt aan hem te danken hebt!

27 februari 2014 om 09:42

@ Eerlijk010

Als ik jou was zou ik mijn uitleg (hierboven) van de spelregels even lezen. Dan kan je namelijk zien dat Gozobuyuk 1 fout heeft gemaakt in de wedstrijd en dat was in de 3e minuut. De rest is prima volgens de regels gefloten.

Tevens zeg je dat na een rode kaart + penalty in de 3e minuut de wedstrijd gelopen is. Het is al (veel) vaker gebeurt dat een ploeg met 10 man ook ongelofelijk goed voetbalt en gevaarlijk is. Je weet nooit hoe de wedstrijd had kunnen lopen. Beetje optimistisch dus.

Feyenoord heeft dit puntverlies aan zichzelf te wijten. En aan niemand anders.
Maar daar hebben Koeman en schijnbaar Pelle vaker ene handje van. Iedereen behalve zichzelf bekritiseren.

Ik hoor Koeman niet over het feit van zijn dramatische wissel, ik hoor Koeman niet over de onterechte 0-1 (buitenspel), Ik hoor Koeman niet over de overtreding van Janmaat op Tadic (gele kaart + Penalty), Ik hoor Koeman niet over de elleboog van Mathijsen op Castaignos (rode kaart + penalty). Maar heb je Koeman ooit wel eens gehoord vorig seizoen over het aantal onterecht gegeven penalties? Nee natuurlijk niet, want toen had Koeman er voordeel bij.

Beetje jammer, Koeman en Pelle kennen de regels niet (jij schijnbaar ook niet) en voelen zich daardoor bestolen. Maar kijken niet verder op welke punten ze ook geluk hebben gehad. De scheidsrechter maakte een fout in de 3e minuut. Maar voor de rest had ook Feyenoord zomaar met 10 man en een penalty tegen kunnen eindigen.

Neem je verlies eens als een man en niet als een klein kind. Accepteer dat je de laatste 20 minuten heb lopen knoeien als team en dat je het zelf verpest hebt. Het wijzen naar anderen is zo makkelijk en zo kinderachtig.

Graziano, zo is het wel goed. Maak jezelf nou niet belachelijk.

26 februari 2014 om 12:57

Dat heeft hij voor de buitenwereld natuurlijk al lang gedaan...

OT: volgens mij is een dergelijke kritiek op de scheids ook wel eens beloond met een wedstrijdje schorsing, dus ik krijg écht steeds meer het gevoel dat Pelle een wedstrijdje tribune wil. En dat allemaal om maar 1 echt foute beslissing (immers/marsman vroeg in de wedstrijd).

Dat betekent dus niet dat je alles wat los en vast zit sloopt als je benadeeld word.

Ik kan wel meer wedstrijden noemen waar een penalty gegeven had moeten worden. Reageerden die ook allemaal zo?
Verder was het geen buitenspel.
Oftewel, Pelle leert helemaal niets van de situatie..

26 februari 2014 om 20:27

Doelpunt had best afgefloten kunnen worden voor hinderlijk buitenspel. Net als de 0-1 van Feyenoord waar Immers ook in buitenspelpositie het zich van de keeper blokt. Vreemd genoeg heb ik daar nog niemand over gehoord.

Nou pelle. Dat is ook jullie eigen schuld. Je mag absoluut niet mopperen met de straf die je hebt gehad. Flauw dat je nu zelf commentaar gaat geven.

Ja hoor daar begint het weer! In plaats van eigen verantwoordelijkheid te nemen weer met het vingertje naar anderen wijzen. Totaal geen reëel zelfbeeld hebben ze daar in Rotterdam.

26 februari 2014 om 13:32

Wat is dit voor Waardeloze opmerking?!?! Daar in Rotterdam?? Omdat 1 iemand dit doet en zo reageert!?!?

Zal vooral even op jezelf letten.

26 februari 2014 om 15:16

Hehe natuurlijk bedoel ik niet dat iedereen in Rotterdam zo denkt, je leest gewoon wat je wilt lezen. Pelle voetbalt toch in Rotterdam of niet? En hieruit blijkt niet dat hij zichZelf ook maar iets echt kwalijk neemt.
De 'straf' van Feyenoord was trouwens wel lachwekkend, niet eens een boete.

Jezus wat een gehuil van Pelle. Alle clubs worden wel is benadeeld of bevoordeeld. Hij kan nu wel alles aanwijzen als reden van het niet winnen van de kampioenschap. Maar hij kan ook in de spiegel kijken met zijn collega's. Op de plaats waar ze nu staan is al top. Plek 2 nog altijd mogelijk. Dan doe je het als Feyenoord gewoon goed. Koeman haalt het maximale er uit

Oh oh oh...dit is weer zo een domme uitspraak. Kom je overal goed vanaf, zeg je dit. Je bent niet echt slim Graziano...

Ik mis bij de Feyenoorders (spelers, coach en fans) een beetje de 'you win some you lose some' uitspraken. Of de 'ach, aan het eind van de rit heb je net zo veel meevallers als tegenvallers'. Of 'zonde, maar we hebben 'm ook vaak genoeg mee gehad.'

Die uitspraken liggen namelijk wel al voorgebakken op de plank wanneer een andere club zich bestolen voelt bij de gemiddelde Feyenoord-fan hier op Voetbalzone.

26 februari 2014 om 13:29

even serieus, dit heb ik bij heel veel clubs gehoord, ook bij Ajax bijvoorbeeld, weet nog genoeg wedsrijden maar de meest voor de hand liggende is wel de CL wedstrijd tegen Real, waar Ajax gewoon genaaid werd, ook de laatste toen Balotelli de strafschop versierde.

Dit moet Pelle niet zeggen, maar laten we eerlijk zijn, de scheidsrechters zijn dit jaar wel erg vaak te beslissend geweest in wedstrijden en dat kan niet, we vragen allemaal om respect dit en respect dat maar er gaat zoveel geld in dit spelletje om dat scheidsrechters bijna niets meer verkeerd kunnen en mogen zien, de emoties lopen vaak door verkeerde beslissingen te hoog op en keer op keer blijkt maar weer hoe belangrijk het eigenlijk is om hulp middelen voor scheidsrechters te krijgen.

26 februari 2014 om 13:50

@ Justbecause

De reden dat je het hoorde bij Ajax in de afgelopen jaren omdat het zo'n beetje de meest benadeelde ploeg is geweest zowel Europees als nationaal. De afgelopen 4 seizoenen is Ajax de meest benadeelde ploeg geweest in Nederland. Terwijl Feyenoord boven aan staat in datzelfde rijtje met meest bevoordeelde ploegen.

In dat opzicht mogen Ajacieden iets eerder klagen over benadeeld worden. Tegelijkertijd hebben vele ajacieden ook gezegd in de laatste wedstrijden dat het niet best ging maar dat het geluk wel een keertje mee mocht zitten.

Feyenoord heeft afgelopen seizoen verreweg het meeste geluk gehad met de scheidsrechter. Is gewoon gebleken uit statistieken. Dat kan gebeuren en dat heeft iedere club wel eens. Maar als je dan een keertje 2 wedstrijden op rij geen geluk hebt met de scheidsrechter. Dan moet je ook niet klagen. You win some, you lose some.

ps: de scheidsrechter heeft alleen de overtreding van Marsman op Immers verkeerd geinterpreteert. Zoals eerder al uitgelegd was er absoluut geen handsball van Bengston en was het doelpunt ook gewoon terecht. Dus hij maakt 1, misschien beslissende, fout.

26 februari 2014 om 14:02

Pfff nu doe je precies het zelfde, je verwijt feyenoord dat ze niet moeten zeuren maar ondertussen is ajax het meest benadeeld en mogen die wel klagen.
Denk dat jij ook een klein calimero mutsje op je hoofd hebt groeien???

26 februari 2014 om 14:21

@ Totti

Ik zeg alleen dat Ajax na zoveel pech in 4 jaar tijd iets meer reden had tot klagen. Feyenoord heeft pas pech in de laatste 2 a 3 duels. Daarvoorafgaand hebben ze 3 jaar lang het meeste geluk gehad van alle ploegen.

Iemand die 3 jaar lang voordeel heeft gehad en 3 wedstrijden nadeel
Of iemand die 3 jaar lang nadeel heeft gehad en nu 5 wedstrijden voordeel

Welke van de 2 heeft meer reden tot klagen?

Ondanks alles hoor je weinig ajacieden klagen, alleen een aantal mensen die niets anders kunnen dan klagen en totaal niet objectief kunnen zijn.

26 februari 2014 om 15:11

Feyenoord heeft niet 2 a 3 duels pech. Ze hebben al het hele seizoen 'pech'. Het zit gewoon al het hele seizoen niet mee met de scheidsrechter. Vorig seizoen misschien wel, maar het seizoen daarvoor ook weer niet. Toen waren wij samen met Roda ook weer de meest genaaide ploeg dus wat is je punt. Het gebeurt aan beide kanten hoor.

Die scheids krijgt toch geen wedstrijd? Pelle laat zien dat hij er niks van geleerd heeft, niet zeggen sjonge jonge wat was ik stom bezig, maar weer wijzen naar een ander en zo de aandacht proberen te verleggen.

26 februari 2014 om 12:49

Dat is meer om hem rust te geven, heb nog niemand van de Knvb gehoord dat het was omdat die zo slecht floot. Pelle moet zich nu gewoon stil houden, want dit gaat te ver. Blij zijn dat je geen schorsing hebt gekregen en nu weer op zondag richten.

26 februari 2014 om 13:04

Zou kunnen hoor, maar ik vind rust geven nadat er veel ophef is over iemands functioneren altijd behoorlijk verdacht. Maar misschien ben ik te wantrouwig en krijgt hij inderdaad rust.

"wat als die 2 punten ons nou afhouden van Cl". Sorry hoor maar dan had je die 2-0 maar beter moeten vasthouden en niet zo dom constant terug moeten lopen. Feyenoord heeft alles aan zichzelf te danken/wijten en waar ze staan aan het einde van het jaar is de enige juiste plaats voor Feyenoord

Dat staat toch compleet los van het wangedrag van hem...

Hij moet schuldbewust zijn en niet naar alles en iedereen wijzen. De uitleg van "we snappen de frustraties" die de KNVB geeft slaat werkelijk nergens op. Dus als de buurman mij frustreerd mag ik zijn ruiten ingooien. Politie snapt dat toch wel... wat een BS

26 februari 2014 om 12:45

Volgens mij staat het Twente vrij om aangifte te doen van vernieling dus de je redenatie is ietwat kort door de bocht.

Kan de Knvb hem nu dan schorsen? Guzu heeft 1 fout gemaakt bij die penalty. De rest kun je allemaal tegen elkaar wegstrepen. En die penalty kon Guzu en de assistent waarschijnlijk niet eens zien. Ik snap zijn frustratie, maar kijk aub eerst na jezelf. voor je andere bij betrekt. Je hebt een voorbeeld functie en maakt je zelf alleen maar belachelijker, door er op in te gaan. Elke club heeft soms voordelen en soms tegenslagen en nu is Feyenoord een keer benadeeld. Dus niet zeuren. Enige club die de laatste jaren echt recht heeft op klagen is Roda.

26 februari 2014 om 12:49

Niemand heeft een voorbeeldfunctie. Als je zijn gedrag nadoet als jeugdvoetballer dan schort er iets aan de opvoeding van deouders en de leidinggevende capaciteiten van de trainer

26 februari 2014 om 12:53

Natuurlijk heeft Pellè wel en voorbeeldfunctie want voor vele kleine jongens in de buurt van Rotterdam zal hij een held zijn. Waarschijnlijk dromen er een hoop om ooit in zijn plaats in De Kuip te staan. Dat wil uiteraard niet zeggen dat wanneer iemand zijn gedrag kopieert er niet meer schort en dat dit volledig de schuld van Pellè is. Maar om te ontkennen dat hij een voorbeeldfunctie heeft is ook niet juist.

26 februari 2014 om 12:56

Zeker heb je een voorbeeldfunctie! Wangedrag leidt vaak tot kopieergedrag. Daarnaast ben je als voetballer een uithangbord van je vereniging. Dat Feijenoord dit gedrag goedkeurd zegt al genoeg. Feijenoord had zich hiervan moeten distantiëren en hem een forse boete opleggen.nu wordt het wangedrag beloont en mag hij het nog even dunnentjes overdoen in de VI.

Het laatste ben ik overigens wel met je eens. Wangedrag moet al in de kiem gesmoord woorden bij de opvoeding. Laten we het er op houden dat Pelle dus niet goed is opgevoed

26 februari 2014 om 13:07

Geen voorbeeldfunctie? En de schuld bij de ouders neerleggen? Volgens mij snap jij niet wat een speler is. Jari Litmanen is voor veel mannen van +- 30 jaar een held. Hij was de perfecte prof. Iedereen wilde hem zijn als je een partijtje ging spelen. Pelle had net zo groot als Litmanen kunnen worden, maar hij gooit de laatste maanden zijn eigen ruiten in, rode kaart Heracles, wan gedrag in Enschede en nu dit weer. Elke jongen van 10 jaar en ouder keek op tegen Pelle. Nu zullen ze eerder geneigd zijn, Pelle te kopiëren en dan nog niet eens te bedenken naar de jeugdspelers op Varkenoord. Of denk je dat die niet mee krijgen. En dan kun je wel zeggen dat het aan de ouders ligt, maar denk je nou echt dat ouders alles in de hand hebben? Kinderen worden tegenwoordig opgevoed op school kinderdag verblijven en buitenschoolse opvangen en opa en oma's. Je kunt dit niet meer vergelijken met 20 jaar terug, toen de vader ging werken en de moeder op de kids past. Kinderen die bijna nooit de ouders zien, kijken vaak naar hun helden en kopiëren het gedrag.

26 februari 2014 om 13:11

tuurlijk heeft een voetballer een voorbeeldfunctie in positieve en negatieve zin. Als gedrag van voetballers het publiek niet zou beinvloeden zouden ze geen gretig onderwerp zijn in allerlei reclame campagnes. Positief gedrag beinvloed en negatief ook. Als we dit gedrag met zijn allen normaal gaan vinden hoe kun je dan spelers in het amateurvoetbal aanspreken op soortgelijk gedrag? Niet dus.

26 februari 2014 om 13:24

@brand_fr

dus geef je nu aan dat er wat schort aan de capaciteiten van Koeman, dit is namelijk niet de eerste keer dat hij zich emotioneel uit.......

26 februari 2014 om 20:27

inderdaad ... ik denk dat koeman hem heeft geprobeerd in te tomen door hem aanvoerder te maken. Door hem een functie te geven. Heeft helaas niet geholpen.

26 februari 2014 om 20:30

we keuren het toch publiekelijk af? Iedereen spreekt er schande van, of niet? Dus is het afgekeurd gedrag.

Als jouw of mijn kind het na zou doen corrigeren we dat. We houden hem/haar voor dat dit gedrag afkeurenswaardig is. Daar ben je opvoeder voor.

Niet wanneer Feyenoord of welke club dan ook een speler publiekelijk aanpakt, want dat gaat het ene oor in en het andere weer eruit.

Als we de punten gaan aftrekken die Feyenoord kado kreeg dit seizoen (o.a. tegen Ado), dan mag RKC wel bezwaar maken als zij degraderen.

Ik snap de hetze ook niet. Er zijn genoeg voorbeelden in de voetballerij waarbij gedrag is vertoond wat er niet thuis hoort, maar lange na niet zo'n (media)aandacht krijgt.

Nemeth heeft in zijn tijd bij RKC een karatetrap gemaakt tegen de deur van de catacombe na een rode kaart, kreeg geen aandacht verder. Jonas Olsson breekt in de tijd bij NEC zijn hand na het bewerken van een deur, kreeg geen aandacht verder. Kregen beide zelfs niet eens een straf daarvoor.

Als men de misstanden wil aanpakken op de voetbalvelden, dan begin eerst op de amateurvelden. Wekelijks is het nog raak met incidenten. Respect? Dat woord is een lachertje geworden..

26 februari 2014 om 13:14

Het is helemaal geen Hetze. Er zijn evenveel voorbeelden van spelers die zijn gestraft voor wangedrag, Pieters, Lens en bijvoorbeeld vertonghen voor het zingen van een lied. Zelfde geldt voor Immers in zijn tijd bij Ado.

Je moet niet beginnen bij het amateurvoetbal maar juist bij de profs. Als zaken ook niet op beeld staan dan kan een aanklager er ook niets mee. En het wangedrag van Pelle begon al naast het veld.

26 februari 2014 om 13:25

Wat is een hetze? Dat Pelle hier publiekelijk word aangepakt is toch volkomen zijn eigen schuld!!! Of ben je vergeten dat er een jaar geleden afspraken zijn gemaakt tegen wan gedrag en volgens valt dit er wel degelijk onder. Agressie langs de lijn en op het veld. Veel dingen kun je niet vergelijken met dit, aangezien dit voor die tijd is gebeurd. Hij is een voorbeeld, dus hadden ze hem wel degelijk moeten aanpakken. En wat betreft de hetze!!! Die maakt Pelle nu zelf. Hij zet zich zelf gewoon voor schut. Maar daar mogen we van de Feyenoorders vaak niks over zeggen en die komen met vergelijkingen over Ajax. Daar moeten ze ook snel eens mee ophouden.

26 februari 2014 om 13:39

ja ik snap het wel, het is Feyenoord en geen ( met alle respect) een wat kleinere club. Andere spelers als Ramos hebben de zelfde straf gekregen als Pelle Pieters kreeg 3 wedstrijden voor zijn overtreding en 1 voorwaardelijk voor het ruitje, Lens word gestraft omdat hij bewust iemand opwacht en gaat knokken....als men er toch een verhaal van wil maken moeten ze ook eens kijken naar wat er op de velden gebeurd. Vaak genoeg zie je overtredingen die niet worden bestraft, gefrustreerde spelers op het veld, vrij agressieve houdingen naar scheidsrechters toe na een niet gegeven kaart of overtreding, het continue vragen om kaarten en zeuren tegen tegenstanders, daar is waar het begint.

In dat opzicht moet ik Pelle gelijk geven, hij wordt vanaf die wedstrijd beschreven als een monster, terwijl de personen die de boven genoemde voorbeelden begaan worden overgeslagen en als normaal gezien of heeft te maken met wedstrijd beleving....geen idee, pak alles aan en niet alleen Pelle.

Uiteraard had Pelle nu wel gewoon zijn mond moeten houden.

26 februari 2014 om 13:45

Word Pieters ook nog steeds achtervolgt doordat geval en Kluivert nog steeds bekritiseert om het ongeluk. Een hetze word 9 van de 10 keer door de persoon zelf gecreëerd. Door zo te reageren zet Pelle zich zelf in een zwart dag licht. Meneer krijgt nu een stempel op zijn hoofd zitten, die hij er moeilijk afkrijgt.

Heb hem vorig seizoen niet gehoord toen Vitesse in de Kuip werd genaaid toen de bal op de stip ging omdat de speler de bal met het hoofd over de achterlijn kopte en de scheidsrechter daar een arm bij zag.

Dit hoort helaas bij het spel en gezien de discussie achteraf kan je de scheidsrechter niet verwijten bewust geblunderd te hebben. Bij dat penalty moment van Immers kun je niet van de scheidsrechter verwachten dat hij dat ziet en de grensrechter kon ook alleen naar ruggen kijken.

Maar het zal wel de schuld van de arbitrage zijn dat Feyenoord in 11 wedstrijden waarin het op voorsprong is gekomen 18 punten heeft laten liggen. Wellicht dat daar ook een probleem zit en dat je die 2 punten die je te kort komt daar vandaan kunt halen? Als je echt goed bent kun je ook de doelstellingen halen met fouten van de arbitrage, zoals Ajax vorig seizoen. Die hadden de arbitrage niet mee en werden toch kampioen.

Gewoon alsnog een schorsing dan maar, misschien snap hij het dan wel

Vind je het gek dat alle aandacht naar hem gaat, vooral omdat de Knvb zo´n belachelijke sanctie erop zet.
Ik kan de frustratie volkomen begrijpen, maar dat maakt nog steeds niet goed om andermans eigendommen te gaan kapot maken. Hij mag zich schamen voor wat hij gedaan heeft, maarja dat doet hij natuurlijk weer niet. Lekkere aanvoerder heb je dan.

Ik zou je mond maar even houden en je handjes dichtknijpen Graziano.

Ongelooflijk deze uitspraak. Zo vaak hebben ze scheids mee als ze thuis spelen nu 2x tegen en gaan ze gelijk klagen. Ze hadden gewoon beter moeten spelen en moeten opletten in de laatste min was er niets aan de hand.

26 februari 2014 om 12:46

Omdat Feyenoord een paar makkelijke penalty's tegen Ajax kreeg gaat iedereen ervan uit dat ze de scheidsrechter vaak mee hebben. Dit seizoen zit het vaker tegen dan mee en dus kan die kreet ook de prullenbak in. Vier penalty's niet gegeven in de laatste drie wedstrijden, penalty uit bij Ajax, twee penalty's en rood tegen Twente thuis, allemaal doorslaggevend.

26 februari 2014 om 12:59

Nee, want zoveel penalty's krijgt Feyenoord nu ook weer niet tegen Ajax. Het is meer dat een Suarez hem nooit kreeg in de kuip en Mols 2x Guidetti wel na een schwalbe. Maar dat is enkel zo bij klassiekers.

Vorig seizoen hoefde een tegenstander alleen een bal over de achterlijn te koppen en kreeg men al een penalty in de kuip. Dat is hetgeen waar iedereen op doelt. meer dan 10 penalty's vorig seizoen, waar een Ajax er 2 kreeg. Daar doelt men op. Dit seizoen is het FC Twente met die mazzel, want die hebben nog meer penalty's mee dan Feyenoord, PSV en Ajax bij elkaar.

26 februari 2014 om 14:03

En waar ligt dat aan denk je? Feyenoord komt veel vaker in de 16 dan Ajax dus dan is er ook een grotere kans op penalty's. Vorig seizoen had Feyenoord met Schaken en Boetius 2 snelle buitenspelers die snel werden neergelegd. Ajax had Babel en Cuenca, die kwamen nooit in de 16. Bovendien speelde Feyenoord heel veel op Pelle die in de 16 staat. Als er dan hands wordt gemaakt of Pelle wordt onderuitgetrokken dan moet je gewoon een penalty geven. Bij Ajax gebeurt dat niet, omdat zij een totaal andere speelstijl hebben. Ajax heeft geen spelers die met de bal aan de voet de 16 inlopen om een actie te maken, maar zij gaan combinerend de 16 in. Dan is het veel moeilijker om een overtreding te maken en krijg je dus ook minder penalty's. Verwacht je dat het wordt rechtgetrokken omdat Ajax minder penalty's krijgt? Nou dat gebeurt anders dit seizoen wel.

Feyenoord heeft een aantal keer een penalty meekregen ja tegen Ajax, maar Ajax zelf ook. Denk nog maar eens terug aan eerder dit seizoen met Fischer die zomaar opeens ging liggen.

26 februari 2014 om 14:53

Waar het aan ligt? Aan pech of geluk. Jouw hele verhaal over in de 16 komen is leuk en aardig, maar gaat voorbij aan het feit dat Ajax vorig seizoen voldoende penaltymomenten had, maar ze niet kreeg.

Bijvoorbeeld SC Heerenveen thuis waar men zelfs de bal met 2 handen mocht wegduwen in de 16 meter, met een Gozobuyuk er bovenop die er niet voor floot. Die wedstrijd hadden er 3 gegeven moeten worden, maar dat gebeurde niet. Dat heet dan gewoon pech

Laatste weken krijgt Ajax ze wat makkelijker, dat is dan geluk, want bijvoorbeeld die Cuenca laatst kreeg was wel erg makkelijk, net als die van Fischer in de klassieker overigens. Heb duidelijkere penalty's niet gegeven zien worden.

Nu heeft Feyenoord een periode dat de duidelijke penalty's niet gegeven worden. Dat heeft niks met hun speelstijl te maken, maar met pech. Of wil je beweren dat beiden ploegen zo anders zijn gaan spelen dat waar Feyenoord ze anderhalf jaar lang makkelijk kreeg, dat nu bij Ajax het geval is.

26 februari 2014 om 12:52

Ik ken maar 1 makkelijke pingel in de kuip en dat was guidetti die te makkelijk viel. Verder is het feyenoords fout niet dat scheidsrechter angsthazen zijn als ze in de kuip fluiten, maar zegt het genoeg over het zeer zwakke niveau van onze scheidsrechters

Wat Gijp zegt is jammerlijk, iedereen wil de beste spelers in de Eredivisie houden, nu is dat het geval is het weer niet goed. Ook dit seizoen doet hij het weer naar behoren, komend seizoen is de winst ook nog wel te pakken.

Om terug te komen op het incident. Hij vindt het jammer dat de aandacht naar hem uit gaat, dat is te begrijpen maar dat is wel zijn eigen schuld. Daarbij komt dat iedereen wel iets te jammeren heeft gedurende het seizoen, het is knullig dat het toevallig achter elkaar komt. Ook dat hoort bij het voetbal, jammer is alleen dat alleen de scheidsrechter er nu op wordt aangesproken. Een grensrechter had hinderlijk buitenspel ook best kunnen constateren zou je zeggen, vooral omdat dat het enige was waar hij op dat moment echt op moest letten (al is de scheids uiteraard de eindverantwoordelijke).

Ach jammerlijk jammerlijk, het enige in dit verhaal dat niet bij het voetbal hoorde wat het gedrag van Pelle. Al wijst de straf op enig begrip.

Wat een misselijk ventje zeg. Hij mag wel heel snel zijn mond houden nu met zijn milde straf. Van Peppen wordt vervolgd toch? Nou Knvb kijk er is even naar. ik had als Ajacied zelfs een beetje respect voor "het fenomeen" Pelle, ik denk zelfs heel Nederland. Maar dat is nu echt compleet aan het verdwijnen.

Pelle leert ie het nooit! De scheids was die ook verantwoordelijk voor de dramatische start? De wanprestaties tegen Heracles, Ado , Rkc ,Go ahead! Kappen nou met het gezeik! Wij zijn Feyenoord! Het lijkt wel of we Calimero zijn .zij zijn groot en wij zijn klein en dat is niet eerlijk! Kappen NOU Geen Woorden Maar Daden. Laat HET Zondag Zien. Liever EEN Slecht Feyenoord DIE Strijd DAN EEN Feyenoord DIE Goed IS Maar Steeds Naar Excusses Zoekt

Ik las op de site van het AD een geweldige Column:

--------------------------------------------------...
Alleen Feyenoord en Koeman worden genaaid. Dubbel!

Door: Sjoerd Mossou
26-2-14 - 08:08 bron: AD Sportwereld

column En dan weigert 'de krant uit de stad' je ook nog eens te steunen, omdat ze daar zo nodig het objectieve journalistje willen uithangen. Als je er heel nuchter naar kijkt, wordt Feyenoord dubbel genaaid, en dat is potverdorie niet voor het eerst.




Het is volkomen normaal dat de 28-jarige aanvoerder van Feyenoord na afloop de hele t***zooi kort en klein schopt, als een doorgedraaide malloot, want dat krijg je er dus van, van al die naaistreken heel de tijd.

Toen ik gisterochtend hevig zat te broeden op een onderwerp voor dit stukje, slingerde Ronald Koeman een tweet de wereld in, alsof hij heel stilletjes met me meevoelde. De trainer van Feyenoord maakte eerst een foto van twee krantenpagina's, en typte er daarna een kort tekstje bij. Er stond: 'de AD net gelezen! Fijn om te lezen dat ze de club uit hun stad zo steunen!'

Dat 'fijn' was ironisch bedoeld, dat begrijpt u. Ronald Koeman vond het juist niet fijn om te lezen allemaal. Volgens Ronald zou het 'de Ad' sieren als het de club uit 'hun stad' eens wat nadrukkelijker zou supporteren. Weg met de nuance en de kanttekeningen. Weg met de keerzijde. Weg met de objectiviteit.

Ik geef eerlijk toe: bij nader inzien ben ik het daar roerend mee eens. Vroeger dacht ik altijd dat elk team soms 'genaaid' wordt zoals Feyenoord zondag in Enschede, omdat scheidsrechters nu eenmaal mensen zijn, die in een split second fouten maken, of blunders zelfs.

Ik vond dat altijd wel geestig, al die voetballers en trainers en supporters die vol overtuiging roepen dat ze 'weer genaaid' zijn, alsof heel de wereld een soort ronddraaiend complot is, waarin alleen onze club wordt 'genaaid' - en niet die andere. Ik dacht dat het slechts een emotionele, puberale reflex was. Een geruststellend verbond van alle amateurvoetballers ter wereld, allemaal heilig overtuigd van Het Grote Onrecht. We zijn weer genaaid, jongens, echt. Zwaar genaaid. Ik zweer het je. Ze moeten nondeju ook altijd ons hebben.

Maar zo is het dus niet, mensen. Alleen Feyenoord en Ronald Koeman worden genaaid. Bij nader inzien is het heel begrijpelijk dat een trainer daar gore schande van spreekt en voor de camera bloedserieus de integriteit van de scheidsrechter in twijfel trekt. Had-ie Feyenoord maar niet zo moeten naaien.

Het is volkomen normaal dat de 28-jarige aanvoerder van Feyenoord na afloop de hele t***zooi kort en klein schopt, als een doorgedraaide malloot, want dat krijg je er dus van, van al die naaistreken heel de tijd.

Dat Feyenoord zijn aanvoerder geen boete of schorsing oplegt, lijkt me ook heel logisch, want dit was gewoon 'een stukje emotie'. Mag het verdorie een keer, als je altijd maar genaaid wordt door Jan en alleman?

Dat Feyenoord nu negen punten achterstaat op Ajax; het is iedereen aan te rekenen, maar niet de spelers van Feyenoord, en Ronald Koeman al helemaal niet. U kunt nu wel zeggen dat het elftal volledig intact is gebleven en dat Ajax & co verre van geweldig presteren dit seizoen, of dat Feyenoord wel erg vaak door het ijs zakt na een voorsprong, maar dat is me te gemakkelijk.als je altijd maar genaaid wordt, ben je snel klaar. Dan kun je het verder ook niet helpen natuurlijk.

En dan weigert 'de krant uit de stad' je ook nog eens te steunen, omdat ze daar zo nodig het objectieve journalistje willen uithangen. Als je er heel nuchter naar kijkt, wordt Feyenoord dubbel genaaid, en dat is potverdorie niet voor het eerst.richting de Klassieker van zondag zou ik het daarom kort willen houden, ook namens de rest hier, want uiteraard zijn wij de beroerdste niet: HUP Feyenoord!!!
--------------------------------------------------...
Feyenoord moet het eens een keer bij zichzelf gaan zoeken inplaats van de scheidsrechter of de grasmat of allerlei bijzaken.

26 februari 2014 om 12:58

Had hem ook gelezen. Heerlijk! Cynisme druipt er van af.

26 februari 2014 om 13:16

Een verademing zo'n bijdrage / column als reactie op het gebrek aan zelfreflectie van Pelle en het Feyenoordteam als geheel.

Ik hoor niemand bij Feyenoord praten over de dekkingsfouten van Matthijsen, Immers die een corner weggeeft in plaats van dat hij de bal in de 5e minuut van de blessuretijd gewoon moet wegrossen. Áls, als als, ..... dan hadden we zondag op 2 punten van Ajax kunnen staan. Maar als Feyenoord thuis gewoon van Heracles gewonnen had, uit bij Pec, RKC enz hadden ze nu al los gestaan van Ajax.

Niet huilen maar werken. Geen woorden maar daden was volgens mijn de spreuk toch?

Natuurlijk snap ik de frustratie van Feyenoord(ers), maar wat Pelle hier doet (na drie dagen en goed wegkomen na wangedrag opnieuw naar de scheids wijzen) haalt bij mij een hoop sympathie en begrip weg.

26 februari 2014 om 14:15

Natuurlijk een domme reactie dit van Pelle, maar volgens mij vergeten mensen dat dit artikel maandag is opgenomen. Dus 1 dag na zn uitbarsting en nog voordat de straf werd uitgesproken. Nu lijkt het alsof Pelle een nog grotere idioot is, maar deze kanttekening moet denk ik wel even genoemd worden.

26 februari 2014 om 14:05

Nou een lekkere geweldige column. Iedereen denkt ook dat het AD hartstikke Pro Feyenoord is, maar dat zijn ze juist niet. Het AD heeft bijna alleen maar conflicten met Feyenoord en ze schrijven daarom vaak negatief over Feyenoord. Ik snap dan ook eerlijk gezegd niet waarom er zoveel mensen zeggen dat het AD op de hand van Feyenoord is, want dat zijn ze echt totaal niet.

Wat ik wel een beetje mis bij de tegenstanders van Pele is het besef dat deze jongens alles gedaan hebben die voorsprong vast te houden. Dat is ze ook gelukt, tot 10 seconde voor het einde van de wedstrijd een machtsgeile (semi)amsterdammer ons alsnog de wedstrijd ontneemt.

Die 2-1 is de fout van Feyenoord, helemaal mee eens, maar die 2-2 had nooit geteld mogen worden. Dus in principe heeft Feyenoord dus haar voorsprong vastgehouden, dan mag je best een beetje boos zijn volgens mij. Of dat gepaard hoort te gaan met schoppen en slaan tegen voorwerpen, kun je over twisten. Maar de woede bij de Feyenoorders is volkomen terecht.

Daarnaast ben ik het er wel mee eens dat je af en toe wat mee krijgt en af en toe tegen. Alleen heb ik het gevoel dat sinds dat artikel van vorig jaar in de NRC geloof ik, over de Kuip, de Knvb besloten heeft vooral niet meer in het voordeel van Feyenoord te fluiten.

26 februari 2014 om 12:43

2-1 mocht wel tellen, volgens mij heeft de Knvb dat heel duidelijk uitgelegd. Zoek het eens bij jezelf wederom, altijd maar miepen over anderen daar in Rotterdam.

26 februari 2014 om 12:44

Wat ik mis bij Pelle, is het besef dat de scheidsrechter hem afgelopen weekeinde ook geel (misschien zelfs rood) had kunnen geven voor het doorhalen met zijn onderarm in de nek van Bjelland in de 21e minuut.

Was hij tegen Ajax zeker geschorst geweest.

Wat ik bij jou mis is het besef dat voorafgaand aan de duw van Mulder tegen Castaignos, de spits van Twente met beide handen werd vastgehouden door Joris Mathijssen. Dat was namelijk de oorzaak van de positie van Castaignos! In het meest gunstige geval voor Feyenoord, hadden ze nog een penalty tegen gehad, 5 seconden voor het einde.

26 februari 2014 om 13:15

Wat ik bij Feyenoorders mis is dat ze dit seizoen in 12 wedstrijden 14 keer een voorsprong hebben weggegeven en dat dit enkel tegen FC Utrecht nog in een winst werd omgezet. Voor de rest altijd puntverlies(winst na penalty's bij Heracles om de beker).

Dan kun je nu wel gaan wijzen naar de arbitrage maar de 18 punten in de Eredivisie heeft verloren nadat het in een wedstrijd op voorsprong is gekomen lijkt mij een probleem waar je eerst naar moet kijken. Arbitrage heb je geen invloed op. Op het achteruit lopen bij een voorsprong wel. Leuk hoor om de aandacht af te lijden door naar de arbitrage te wijzen, maar het echte probleem zit hem niet daar.

26 februari 2014 om 20:34

Zeg Butch, kijk de 0-1 en de 2-2 nog eens rustig terug. Ik ben erg benieuwd naar de overeenkomsten en de verschillen.

Gozuboyuk heeft zijn fout openlijk toe gegeven en de knvb heeft hem dit weekend geen wedstrijd gegeven, wat op mij over komt als een wedstrijd "schorsing" voor de desbetreffende scheidsrechter, ook al hebben ze via de media gecommuniceerd dat de scheids goed zat. Pelle heeft net een vooronderzoek achter de rug en heeft met de uitspraak van de aanklager alle mazzel en deze Pelle gaat nu deze domme uitspraken lopen doen ? Ik snap de leiding bij Feyenoord niet, hij had beter z'n mond kunnen houden of in ieder geval niet zulke aantijgingen moeten doen.

Edit: schrijffout

26 februari 2014 om 12:56

Dat verdedigen van een scheids na een slecht gefloten wedstrijd en vervolgens geen wedstrijd te geven is een zwaktebod. Je zou hem het weekend erna een topper moeten geven o
M te laten zien dat je een scheids steunt. Nu laten ze hem vallen

Kom op Pelle,dit gebeurt bij elke club in Nederland. Pelle kan zich beter druk maken om het spel,2-0 voorstaan en nog gelijk spelen. Thuis verliezen bv van een Heracles etc,zoek daar maar eens de fouten ipv op de scheids te zeuren.

Oke,je bent "bestolen" en dat is heel vervelend,maar zo als al eerder aangegeven,dat gebeurd wel vaker en niet alleen bij Feyenoord. Wat de knvb dan gaat doen wanneer jullie 2 punten te kort hebben voor CL? nou de voorledige competitie over nieuw spelen.....wat is dit voor een reactie? dezelfde vraag stelde die gozer van Vi....snapte ik toen ook al niet.

Ow en pelle,of je reactie nou te begrijpen was of niet, heel netjes was het niet,je bent er heel goed mee weg gekomen. zowel kwa schorsing maar zeker kwa geld bedrag dus misschien is het beter om even stil te zijn.

Kijk eerst naar jezelf! Feyenoord roept het op zichzelf dat ze nog een gelijkmaker om de oren krijgen als ze zo bezig zijn in de laatste minuten. Daarbij mocht Feyenoord 2 punten tekort komen aan het eind van de rit, dan moeten ook kijken naar de andere wedstrijden waar ze punten laten liggen. Feyenoord had in de 2e minuut idd een penalty moeten hebben en marsman rood, maar als je kijkt waar de scheids en de grens staan kunnen ze nooit zien dat marsman vast houd. Bij de 0-1 van Pelle stond Lex Immers in het gezichtsveld van Marsman en bij de 2-2 was dat niet het geval bij mulder.

serieus...volgens mij kan deze jongen na zn trieste gedrag beter even zn mond houden.

Ga dan gelijk even alle wedstrijden van het hele seizoen langs.
hoevaak heeft de scheids jullie punten opgeleverd?
Hoevaak heeft de scheids ajax, twente of vitesse punten gekost?

Ik vind het nog steeds belachelijk dat feyenoord niet een standpunt heeft ingenomen tegen het gedrag van pelle

26 februari 2014 om 12:41

Nee jongen, je moet niet zo gaan praten. Je moet gewoon kijken waar Feyenoord het laat liggen en dat is ook in genoeg wedstrijden.

Als je gaat kijken hoe vaak de scheids Ajax, Vitesse of Twente punten heeft gekost en hoe vaak Feyenoord is geholpen kom je nog bedrogen uit. Want ik kan me een wedstrijd in de Kuip herinneren tegen Twente waarbij Twente nogal in het zadel werd geholpen door ene Makkelie. Maar goed, niks ten nadele van die wedstrijd, die verdienden we sowieso wel te verliezen.

Maar om nou telkens op die manier te gaan praten, vind ik heel goedkoop proberen te scoren.

26 februari 2014 om 12:46

Dat is 1 wedstrijd, waar wel degelijk terechte kaarten werden getrokken. Ga dan goed kijken en naar penalty's die je mee kreeg? Tevens was en is het verkeerd dat Makkelie wedstrijden van Feyenoord krijgt. Die beste man komt uit Dordrecht en was altijd fan van Feyenoord. Een jaar geleden nog foto's gezien van hem, dat hij stond te juichen in '99 op de Coolsingel. Maar goed, soms krijg je wat mee en soms krijg je tegen. Zo is het nu eenmaal en zal (mits camera beelden er ooit komen) altijd zo blijven.

26 februari 2014 om 12:52

Ja zo keek jij net als Pelle alleen naar feyenoord, en de wedstrijd tegen biv. Psv dan? Precies mond dichthouden en in je handjes knijpen met je straf als Pelle zijnde.. Wat een hypocriet gedoe zeg van veel Feyenoorders!

26 februari 2014 om 13:20

@ Reservebankje

Dan moeten ze Kuipers ook geen wedstrijden van Twente geven, wat ze ook doen. Er zijn genoeg scheidsrechters die onderscheid kunnen maken.

@ Manonthemoon

De wedstrijd tegen PSV kregen we een terechte penalty bij Arias en kreeg Rekik wonderbaarlijk geen rood. Daarna krijgt Bruma een tweede gele kaart voor duidelijk vasthouden. Arm om de nek en omlaag sleuren. Uiteindelijk verdient gewonnen, ondanks de misschien wat goedkope 3-1 waar BMI een lichte overtreding maakt langs de lijn. Maar uiteindelijk was het van twee kanten niet best, want PSV had misschien wel met negen man kunnen eindigen. Dus ik kijk gewoon naar alle wedstrijden en iedere club wordt wel eens geholpen door de scheidsrechter. Jullie kijken alleen maar naar de Kuip en dat scheidsrechters zogenaamd beïnvloed worden. Dat gejank ben ik meer dan zat, want aan het eind van het seizoen moet je alle gevallen maar eens op een rijtje zetten. Kan me niet voorstellen dat Feyenoord er zoveel beter uit komt dan de rest.

Alleen de afgelopen twee weken zijn we al 300% genaaid door de scheidsrechters.

26 februari 2014 om 13:26

@martyn7 nu zeg je hetzelfde als wat ik deed en bij mij vond je het goedkoop scoren.

26 februari 2014 om 13:31

@martijn7 Welke wedstrijden heeft Kuipers gefloten bij Twente dan? Nou geen 1 kan ik je vertellen. Hij heeft bij de Knvb aangegeven dat hij geen wedstrijden voor Twente wil fluiten, aangezien hij 3 supermarkten heeft in Oldenzaal en dat bijna al zijn klanten voor Twente zijn. Hij wil niet worden beïnvloed worden.

Als je alle wedstrijden kijkt, kun je ook wel eerlijk beoordelen. Twente (dit seizoen) heeft best wel geluk, Feyenoord ook. Ajax en Roda hebben vaak recht op klagen. Dus dan kijk je niet alle wedstrijden. Misschien de laatste 2 van Feyenoord, maar ga aub niet zeuren op de scheids, want daar mag Feyenoord helemaal niet over zeuren en helemaal meneer Pelle niet. Want zoals je gelezen hebt, heeft hij hier ook weer geluk gehad met zijn voorwaardelijke wedstrijd.

26 februari 2014 om 13:32

Hoe kom je erbij dat Kuipers wedstrijden van Twente fluit?

26 februari 2014 om 13:34

Hij is gewoon bang daarvoor. Hij zou het kunnen fluiten, maar heeft zelf aangegeven dit niet te doen. Hij denkt puur in commercieel belang, dat mag. Als hij Twente een keer zou benadelen is hij bang dat zijn C1000 filialen naar de klote gaan

26 februari 2014 om 13:39

Commercieel belang? Hij heeft 3 supermarkten in Oldenzaal. Denk je dat hij Bengtson van het veld stuurt iedereen naar Enschede Weerselo Denekamp gaat rijden, omdat meneer hem rood gaf?

26 februari 2014 om 13:43

Mij hoor je niet zeggen dat Feyenoord er dan beter uitkomt, maar ook niet slechter het zal om het even zijn, Pelle doet hier nu wel alsof alleen Feyenoord benadeeld word dus alleen hun punten missen.

Mij hoor je verder niet over de Kuip want ook dat werkt twee kanten op, sommige bezwijken onder de druk van het publiek andere willen juist laten zien er tegen bestand te zijn en fluiten dan juist tegen Feyenoord om niet de schijn tegen te hebben aan kuipvrees te lijden..

Ik kan me zo bij Ajax ook wedstrijden achter elkaar herinneren waarin we rode kaart kregen, geen pingels, wat gewoon punten kostte, neemt niet weg dat Ajax zelf het heeft laten liggen net als Feyenoord nu ook, Pelle had die bal er gewoon in moeten koppen was dit allemaal niet gebeurd. Immers had die bal weg kunnen trappen, Mathijssen had goed kunnen dekken, Feyenoord had de corner beter kunnen verdedigen etc. Eindstand kan je dan wijzen naar de scheids, terecht, maar doe niet alsof het alleen bij feyenoord gebeurd..

26 februari 2014 om 13:47

Klopt en volgens mij Nijhuis ook!? Wat ik daar dan eigenlijk juist lastig aan vind, je geeft aan een voorkeur te hebben, dat heeft iedereen, maar omdat je dus niet objectief kan zijn fluiten ze die wedstrijden liever niet. Ik vind dat je dan eigenlijk ook geen wedstrijden van concurrenten mag fluiten want die wedstrijden kan je toch ook beinvloeden zodat 'jouw' clubje er baat bij heeft..

26 februari 2014 om 13:54

Heb je wel een punt. Maar bij Kuipers heb ik het idee, dat hij niet na de stand fluit. Hij heeft ook wel foutjes en ook wel in toppers, maar niet dat er zoveel byzonders aan de stand zal veranderen. Tevens als hij dat zou doen, heeft hij zondag wel een heel moeilijk punt. Alles tegen Feyenoord fluiten, zodat Twente eventueel zeker is van 2e of voor het kampioenschap fluiten. Denk dat Kuipers hier dus niks mee gaat doen, want vind hem ver weg de beste scheids van Nederland en die gaat niet zijn WK benoeming op de tocht zetten. En wie wou je anders op deze wedstrijd zetten?

26 februari 2014 om 13:59

@reservebankje
ik vermoed dat hij niet bang is dat mensen ergens anders boodschappen gaan doen, maar wel dat-ie beseft dat de kans erin zit dat een stel leeghoofden de boel eens komen verbouwen als-ie iets niet goed doet...

Over de commerciele belangen, dat is een uitspraak van Kuipers zelf:
"ik heb aangegeven geen FC Twente te willen fluiten", zegt Kuipers in Voetbal International. "ik kan dat zelf heel goed scheiden. Voor mij is het rood tegen een andere kleur, maar ik heb commerciële belangen in de regio."

"het merendeel van de klanten in mijn supermarkt is Twente-supporter", weet de arbiter. "de regel bij de Knvb is dat scheidsrechters niet fluiten in de stad waar ze vandaag komen, dus als Oldenzaler zou ik in Enschede moeten kunnen fluiten. Maar ik denk dat dit voor iedereen het beste is."

26 februari 2014 om 13:59

Nee, wij zeggen ook niet dat Kuipers geen geschikte scheidsrechter is. Alleen waar ik het wel mee eens ben, is dat als je dan toch geen wedstrijden in je woonplaats mag fluiten (of in Kuipers zijn geval op eigen initiatief) dan hoor je dus ook gewoon de concurrenten uit te sluiten. Maar goed, in Kuipers zijn geval is het wel duidelijk dat die neutraal kan fluiten. Niemand anders kan Feyenoord - Ajax op dit moment fluiten. Nijhuis heeft het al verziekt bij veel clubs en ook Güzübüyük kan op dit moment niks goed doen.

Dus gewoon Kuipers erop zetten, dan kan niemand voorafgaand aan de wedstrijd zeiken over de scheids. Ik denk dat iedereen, zowel Ajax als Feyenoord, het eens is met de aanstelling van Kuipers.

26 februari 2014 om 14:07

Het probleem is, dat er weinig scheidsrechters overblijven. Een Braamhaar die uit Enter komt, nabij Almelo een Nijhuis uit Enschede een Kuipers uit Oldenzaal. Een Makkelie Feyenoord een Jol vroeger bij Den Haag. Makkelie mag dus dan de hele top niet fluiten evenals Kuipers Nijhuis. Braamhaar mag de middenmoot niet fluiten. Word dan wel heel lastig iemand te laten fluiten. We leven eenmaal in een klein land en we wonen nogal compact op elkaar. Het enige wat je dan kunt doen is alle scheidsrechter uit Belgie in NL laten fluiten en andersom. Het is gebleken, dat dat ook geen succes was. Dus gewoon zo door blijven gaan en fouten erkennen zoals Guzu dat ook deed. Want het blijft mensen werk en het is vaak al lastig genoeg.

26 februari 2014 om 14:12

@moustro Klopt wat je zegt, maar dat is niet het hoofd moto van hem. Als regionaal scheidsrechter hebben we geregeld spreek avonden en studie avonden. Kuipers heeft dit al meer malen uitgelegd. Zijn grootste waarde is dat hij niet word beïnvloed word en geen bedreigingen krijgt. Commercieel belang is zeker 1 van de zaken, maar geloof me, dat is het laatste punt waar hij aan denkt, want de markt waarde in Oldenzaal heeft hij al wel.

26 februari 2014 om 14:15

Ik ga ook uit van dat de scheids zo goed mogelijk probeert te fluiten, en ieder mens maakt fouten, vind het altijd alleen wel apart als je aangeeft als scheids wedstrijden van 1 bepaalde club niet te willen fluiten. Ik verwacht niet dat ze bewust beinvloeden maar daarom vind ik juist dat ze dan ook gewoon Twente moeten fluiten ook omdat je uberhaupt de schijn niet tegen wil hebben. Kuipers is sowieso de beste scheids die we hebben, de enige goede eigenlijk..

26 februari 2014 om 12:59

Volgens iedereen is er aan het einde van het seizoen geen verschil meer tussen scheids mee en tegen. Hoe kan jij dan beweren dat Feyenoord de scheids meeer mee heeft en de rest meer tegen?

Met een slappe straf probeert de Knvb alles te sussen maar Feyenoord is door meerdere foutieve beslissingen van de scheids erg benadeeld. Twee keer een penalty onthouden en een buitenspelgoal waarbij de scheidsrechter een niet wil inzien dat Mulder wel degelijk qua zicht gehinderd werd.
Met de beelden geconfronteerd, bleef Serdar bij het standpunt dat hij buitenspel terecht niet heeft toegekend. Daarmee heeft hij zichzelf gediskwalificeerd. Terecht dat Serdar niet meer zou moeten fluiten.

Het gedrag van Pelle begint nu wel een beetje zielig te worden om eerlijk te zijn.. De enige schuldige aan dat puntenverlies is Feyenoord zelf, door niet door te drukken bij de 0-2 maar constant achteruit lopen.. Dat hij nog geen spreekverbod gekregen heeft van Feyenoord..

26 februari 2014 om 12:43

Dat is onzin, je hebt verloren doordat de scheidsrechter een paar fouten maakte. Dat gezever van moet je zelf maar de kansen afmaken of beter verdedigen zijn clichés. Dit zou ik ook zeggen als een andere club benadeeld zou worden hoor.

26 februari 2014 om 12:45

Feyenoord verloor van zichzelf, mentaal niet sterk genoeg om met een dreun om te gaan. Zelfreflectie is verboden denk ik in Rotterdam, niemand die het gedrag aanpakt maar problemen elders zoekt. Veel woorden maar geen daden vanuit de club, laf hoor.

26 februari 2014 om 12:53

Altijd gemakkelijk om de scheids de schuld te geven.. Daar zijn ze overal goed in.. Als je gewoon objectief kijkt moet je eerst naar jezelf kijken.. Waarom opeens anders spelen als jr 0-2 voor staat en niet op dezelfde manier door te gaan.. Na de 1-2 zag je al een aantal hoofdjes omlaag hangen.. Twente begon er weer in te geloven en bleef drukken, en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-2

26 februari 2014 om 13:44

Twente had na ruim een uur pas het eerste schot op doel. Bovendien is het spel van Feyenoord conditioneel niet negentig minuten vol te houden. Tel daarbij op dat de nummer 2 van de eredivisie met enkele aanpassingen vol op de aanval gaat spelen en dan komen die kansen er wel. Fysiek moet er bij Feyenoord zeker nog wat vooruitgang worden geboekt en bij die laatste goal mag zo';n man daar nooit zo vrij staan.

26 februari 2014 om 14:04

El Fenomeno
Twente had in de 6e minuut een uitgespeelde kans voor open doel.... Promes raakt de bal compleet verkeerd, dus geen doelpunt..

Waarom is het spel van Feijenoord geen 90 minuten vol te houden? Wel eens naar Ajax gekeken? Of Red Bull Salzburg? Simpel: als Feijenoord dit geen 90 minuten kan, moeten ze maar even verder trainen voor er weer een jaar europees voetbal in de kuip te zien is...

Kanonnen zeg. Dan kom je weg met een boete en voorwaardelijke schorsing en doe je er nog een schepje bovenop. Je zou bijna denken dat hij er helemaal klaar mee is om te voetballen. Dit is dus totaal niet handig. Hij heeft geen wedstrijd dit weekend, dus goezeboelejoek is gestraft vanuit de Knvb.

Dan nog iets, als we twee punten tekort komen... Man man, als we gewoon winnen van Go Ahead Eagles, Ado Den Haag en Twente met een 0-2 voorsprong had je nu één punt van Ajax gestaan of iets dergelijks. Maar nee, opeens is het de schuld van de scheidsrechter dat we misschien twee puntjes tekort komen. We laten het iedere keer liggen in kleine wedstrijden, misschien moeten we ons daar eens zorgen om maken als Feyenoorders. Heracles thuis hoor je ook niet te verliezen, maar daar verliezen we ook van. Dit soort uitspraken kan ik echt niet tegen.

Wat is deze jongen toch snel van een sympathieke leuke kerel, naar een verwaande kwast die zich onze lieve heer waant. Het is natuurlijk al waanzinnig en bespottelijk, dat noch Feyenoord noch Knvb deze man niet schorsen voor zijn misdragingen.

En dan nog zulke domme dingen spuwen in een microfoon, met het risico dat alsnog een onderzoek word opgestart door de aangeklager. Onbegrijpelijk.

Ik zie geregeld Koeman schreeuwen langs de kant. Vaak om niks. Als we daar ook eens goed na gaan kijken en met zijn uitspraak afgelopen zondag en deze reactie van Pelle, dan heb ik 1 conclusie: Het hondje gaat op zijn baasje lijken!!!

Wat een stuitend gebrek aan zelfreflectie zeg. Pellè heeft eigenlijk totaal niet erkend dat hij fout zat in zijn gedrag en toont ook geen berouw. Sterker nog hier geeft hij eigenlijk aan dat hij zijn gedrag normaal vindt en dat het acceptabel is. Wellicht dat iemand binnen Feyenoord dhr. Pellè eens uit moet leggen wat mijn en dijn is en dat je emoties dient te beheersen zeker als je aanvoerder bent van een van de grootste voetbalclubs in Nederland en je dus ook een voorbeeldfunctie hebt. Verder vergeet Dhr. Pellè gemakshalve even dat hij zelf ook met dit overdreven gedrag wegkomt want noch zijn club noch de Knvb hebben hem tot op heden een straf opgelegd (een voorwaardelijke wedstrijd en een relatief zeer lage geldboete is geen straf nee).

En die hele opmerking over bestelen en het wijzen naar Gözübüyük vind ik ook erg makkelijk en overdreven. Ja, Feyenoord had niet veel geluk bij zijn beslissingen maar het is wel erg makkelijk om alles op hem af te gaan schrijven. Als je 2-0 voorstaat met minder dan 45 minuten te spelen dan moet je toch vooral naar jezelf kijken als je het laat lopen lijkt me. Natuurlijk had het geholpen als Gözübüyük andere beslissingen genomen had maar ten eerste is fluiten mensenwerk en moet hij in een split-second zonder hulpmiddelen een beslissing nemen. Gözübüyük heeft niet de herhalingen waarin je ziet dat Marsman het been van Immers vastpakt en moet inschattingen maken. Dat kun je de beste man niet kwalijk nemen lijkt me. Ten tweede lijken mensen te vergeten dat er elke wedstrijd ‘fouten’ worden gemaakt door de scheidsrechter. Soms zijn deze in je voordeel en soms zijn deze in je nadeel…. Maar de focus wordt altijd gelegd op de wedstrijden en momenten waarop de scheidsrechter in jouw ogen in je nadeel fluit. Toch zullen er heel veel clubs zijn die juist van mening zijn dat zij met name in De Kuip ook regelmatig benadeeld worden. Vreemd genoeg hoor je daar Pellè dan weer niet over in zijn relaas. Nogmaals dat is niet alleen een ‘Feyenoord-probleem’ maar dat is nu wel de partij die heel verongelijkt doet.

Tenslotte slaat de opmerking bestelen echt helemaal nergens op want de definitie van dat woord is volgens Van Dale ‘1. iem. van zijn eigendom beroven: iem. Bestelen’. Volgens mij is Feyenoord geen eigendom ontnomen en moet je drie punten verdienen na 90 minuten door meer te scoren dan je tegenstander.

Maar dit zal nog wel even dooretteren en in de toekomst helaas vast nog vaker voorkomen. Het zou mensen sieren om eerst naar het gedrag van zichzelf te kijken voordat er naar een andere gewezen wordt. En dat gold dit weekend niet alleen voor Pellè/feyenoord maar ook voor Van Peppen/roda JC. Komend weekend zal er wel weer een ander zijn die opstapt en dit gedrag vertoont. Zonde maar het schijnt er tegenwoordig bij te horen. Het belooft in ieder geval weer een enerverend voetbalweekend te worden en hopelijk ligt de focus van alle aandacht en discussie volgende week weer op het spel en niet op dit soort randzaken.

26 februari 2014 om 13:06

Amen. Na je eerste zin had je al een duimpje omhoog van mij. Stuitend gebrek aan zelfreflectie, in plaats van het boetekleed aantrekken gaat ie lopen zeiken over de scheids. Hij moet verdomme blij zijn dat ie mee mag doen tegen Ajax.

26 februari 2014 om 14:11

Inderdaad. Alsnog schorsen vanwege z''n uitspraken.

ik snap dat hij en feyenoord zich bestolen voelt, e het was inderdaad een rode kaart en penaltie, maar om zo door het lint te gaan, daarvoor is belachelijk en het lijkt dat hij niet leert van de situatie.
Want nu maakt hij zich toch weer belachelijk. Dat de scheidsrechter fouten heeft gemaakt is natuurlijk zeer zuur en zou ook aangesproken moeten worden en dat zal dus ook wel gebeurd zijn, wat wij niet weten. Maar hou je commentaar nu bij je, spijt heb je niet, omdat je geen mens pijn hebt gedaan. Nee dat niet, maar wel de naam van feyenoord beschadigd en de club twente beschadigd in de vorm van schade aan camera en lamp en schijnbaar ook de dogout.
Ik vindt de straf belachelijk laag, als je de andere straffen bekijkt van de andere spelers. En €5000,00 is voor hun een schijntje waar wij minimaal 2 a 3 maanden voor moeten werken.

Wauw oke ipv in je handjes knijpen dat je een voorwaardelijke straf krijgt, nee vooral naar de scheids wijzen omdat je hem tegen had, alsof Feyenoord en Pelle de enige zijn die last hebben van het falen van de scheids hier, elk weekeinde is er wel een club die kan klagen, Roda had al stadions mogen verbouwen en Ajax ook.. Waar was Pelle toen feyenoord gematst werd tegen Psv?

Pfff wat een zielepietje zeg..

Lijkt me nu wijselijk als Pelle even zijn mond gaat houden heeft niks te klagen met de beslissing van de Knvb

Gozubuyuk hoe vervelend ook heeft tijdens zijn werk fouten gemaakt die elk mens kan maken, zoals Pelle tijdens zijn werk een niet te missen kans mist. Het is niet Gozubuyuk geweest die na de wedstrijd spullen kapot heeft getrapt dus ja daarom krijg jij de aandacht meneer Pelle, of denk ej dat heel NL je een handje boven het hoofd gaat houden zoals Koeman en Feyenoord..

Huh?
Pelle komt er zelf ook mee weg toch?

Ondanks dat hij misschien aanvoerder is (maar zich niet zo gedraagt) is hij wel de laatste die hier iets over moet zeggen.

Vervelend mannetje
Veel geld op de bank dus de boete is een schijntje voor hem
En Feyenoord komt met geen enkele reactie op de wanvertononing van meneer Pelle
Als dit bij een andere club gebeurd en er worden geen maatregelen genomen, spreekt men er schande van
En nu wordt alles met de mantel der liefde bedekt daar in Rotterdam
Dat is pas goed wegkomen
Als een supporter iets in een stadion vernield, krijgen ze een stadion verbod
Schandalig
Alleen voor zijn uitlating mogen ze hem wat mij betreft op het matje roepen
Want hij heeft er maar weinig van geleerd, of natuurlijk niet begrepen, want hij spreekt en verstaat geen Nederlands

Wat is dit nu weer zeg. wow ik wist niet dat voetballers altijd een perfecte wedstrijd spelen, geen fouten maken en dat elk schot van Pelle op doel een goal is. voetballers maken nog altijd meer fouten tijdens een wedstrijd dan een scheids. Gaat ie de volgende keer bij een verkeerde beslissing in het voordeel van Feyenoord de overwinning terug geven? of naar de scheids lopen en zeggen dat ie het verkeerd heeft gezien. Wat hypocriet allemaal. Als ze die 0-2 gewoon over de streep hadden getrokken dan hoorde je niemand er over.

Die man moet eens in de spiegel kijken, die kerel is een vandaal en komt er ook mee weg maar daar horen we hem dan niet over. Deze wedstrijd zal Feyenoord niet opbreken, hun eigen wisselvalligheid is daar de oorzaak van. Echt, deze man is de weg kwijt.

Hup alsnog schorsen! En dan niet voor as zondag, maar gewoon paar potjes daarna. Wat een flapuit, eerst jezelf zo gedragen, vervolgens met heel veel mazzel geen schorsing krijgen en dan het alsnog wagen om de scheids weer te schofferen... Het enige wat de scheids afgelopen weekend echt verweten kon worden is het niet geven van die pingel en het niet geven van Rood aan Pelle (dat kan nl tot een half uur na de wedstrijd) Pannekoek

26 februari 2014 om 13:44

Helemaal mee eens. Dit is gewoon brutaal, zowat een open sollicitatie om alsnog een schorsing aan de broek te krijgen. Hij moet blij zijn dat hij niks gekregen heeft van zowel de Knvb als Feyenoord, maar nee hij begint weer onzin te lullen.

Hij laat zich wel kennen door die onzin te roepen. Wat kan hij slecht tegen zijn verlies. Het was niet de schuld van de arbitrage maar van heel Feyenoord dat je niet gewonnen hebt!

26 februari 2014 om 14:50

Kleine kanttekening dat Pelle dit maandag heeft gezegd en dat het nu pas naar buiten komt, omdat de VI pas vandaag uitkwam. Nu lijkt het alsof hij het vandaag heeft gezegd, maar dat is dus niet het geval.

Maakt het er niet minder op dat het dom is van Pelle om dit te zeggen, maar hij zei dit dus voordat hij zijn straf te horen kreeg. Dat vergeten jullie dus even. Maakt het toch een tikkeltje minder erg.

In principe heeft Pelle in deze wel gelijk. De scheidsrechter komt hier mee weg, door alleen maar een wedstrijdje niet te mogen fluiten komend weekend. Anderzijds snap ik dat ze hun scheidsrechter de hand boven het hoofd bieden en hem niet publiekelijk afvallen, maar zeggen dat het geen buitenspel is en de scheids gelijk vind ik erg krom over komen!!!!

Pelle heeft by the way nou ook niet echt recht van klagen met zijn voorwaardelijk en boete. Hij komt er goed mee weg door zo tekeer te gaan met andermans eigendom en dan ook dood leuk op camera aangeven dat hij er absoluut geen spijt van heeft, omdat hij niemand iets heeft aangedaan. True story dat laatste, maar alsnog geeft t m geen recht om van alles maar kort en klein te rammen.... Als je dan toch de stoere bink wilt uithangen, sla dan eens goed door op een muur!!! Kan die vast wel hebben.

Dat laatste doe ik, wanneer ik compleet uit mn plaat ga, goed doorslaan dan hopen dat er niets gebeurt met je hand..... Zo wel, denk je de volgende keer wel na om het nog een keer te doen. Werkt prima moet ik zeggen!

26 februari 2014 om 13:16

De scheidsrechter wordt in principe een wedstrijd geschorst....
Deze opgeblazen Italiaan komt er beter mee weg dan de scheidsrechter hoor... (daarbij is het missen van een wedstrijd voor een scheidsrechter financieel vele malen erger dan vele mensen doet beseffen...)

26 februari 2014 om 14:22

Neeeeeee, hij wordt niet geschorst.... Hij heeft nu geen wedstrijd toegewezen gekregen, gebeurt met enige regelmaat dat een scheidsrechter rust krijgt. Dat het nu toevallig hij is, met de beslissingen die hij heeft genomen, is geen toeval, maar uiteindelijk zal hij ongeveer evenveel wedstrijden fluiten als een ander. Dus geen schorsing.

Daarnaast geef je aan dat het missen van een wedstrijd financieel veel gevolgen heeft. Waarom? Hij heeft ook gewoon een urencontract of iets dergelijks. Hij krijgt echt niet per wedstrijd in de eredivisie betaald hoor. Europees, jaa, maar nationaal, nee. Kan t me niet voorstellen in ieder geval. Dat is namelijk geen hypotheek regelen.

Het is maar goed dat hij niet bij Ajax speelde vorig seizoen en het seizoen ervoor... Of bij Roda...

Nee maar waar gaat dit over zeg, ja, arbitrage was slecht, eens, maar meneer Pelle heeft ook vaak genoeg zijn werk slecht uitgevoerd volgens mij...
Moeten we het daar dan ook maar weer over gaan hebben?

Daarbij heeft hij mazzel dat hij niet geschorst wordt, houd je mondje dicht, reageer het eens lekker af in het krachthonk en ga dan maar weer gewoon verder met je leven hè...
Kom op hoor, wat is dit nou voor aanvoerder? Maar goed, Feyenoord en Koeman roepen dit ook over zichzelf af aangezien Feyenoord zelf ook nog geen donder gedaan heeft, zelfs niet eens streng uitgesproken dat ze zich distantiëren van dit soort gedrag... Helemaal niks.

26 februari 2014 om 13:17

"het is maar goed dat hij niet bij Ajax speelde vorig seizoen en het seizoen ervoor... Of bij Roda..."

Of bij het Feyenoord van het seizoen dáárvoor. Wees dan een vent en noem die ook.

26 februari 2014 om 13:29

Was dat zo erg dan?
Dat wist ik niet, tja, vergeef me maar ik kijk Feyenoord niet zo vaak (en als ik kijk herinner ik echt niet alles wat ouder is dan 3 jaar hoor), misschien verrassend als Ajacied zijnde maar het is zo......

26 februari 2014 om 13:50

Nee, maar je baseert je reactie op de statistieken die het uitwezen, lijkt me zo ( hoop ik) , en zo'n zelfde onderzoek zegt dat over Feyenoord in het jaar ervoor, vandaar.

Maar misschien liet je het niet bewust weg inderdaad, die aanname is helemaal mijn fout.

Direct alsnog schorsen die knaap.
Hij mag dankbaar zijn dat hij er zo mee weg komt en dan jog zulke praat uitkramen!

Hij moet eens denken wat er zou gebeuren als Feyenoord 2 punten tekort komt aan het eind van de rit omdat meneer geschorst zou zijn door zijn domme gedrag.

Wel grappig dat mensen nog steeds denken dat je aan judo mag doen op het veld. Iemand om ver duwen mag met je schouder (en zelfs als je dat te wild doet krijg je een vrije trap tegen), maar met je heup en bovenbeen iemand omver kegelen om de bal te veroveren is in het voetbal nog steeds goed voor een vrije trap tegen. Dus Gozubuyuk zat fout inderdaad, want hij kende Twente geen vrije trap toe.

Maar nu is het duidelijk. Pelle vanmiddag alsnog schorsen. En als hij in hoger beroep gaat, gewoon nog 5 wedstrijden erbij geven in dat hoger beroep. Dat zouden ze trouwens acuut moeten invoeren. Als je in hoger beroep gaat en je verliest dat krijg je er standaard 5 wedstrijden bovenop. Dan zijn we ook van dat geouwehoer af om voor een belangrijke wedstrijd in beroep te gaan zodat je die nog wel kunt spelen. Dan bedenkt een club of een speler zich wel 3 keer of hij echt gelijk heeft. En Pelle zit gewoon fout wat de scheidsrechter ook beslist heeft.

Supporters onthouden vanuit de emotie alleen dingen tegen hun eigen club, alle dingen tegen andere clubs worden niet onthouden omdat ze niet belangrijk voor hen zijn. Daarom voelt het eigenlijk nooit dat je bevoordeeld wordt en alleen maar dat je benadeeld wordt. Dus iedere supporter vind dat zijn eigen team vaker benadeeld wordt dan andere teams. Dat is pure psychologie.

26 februari 2014 om 13:28

Ah, jij bent een van die drie mensen die het zo proberen te draaien dat mmers een overtreding maakt bij die actie. Mooi.

Je weet dat de knvb én de scheidsrechter je op basis van de beelden ongelijk geven?

26 februari 2014 om 14:21

Zou hier zijn voorwaardelijk niet kunnen worden omgezet worden in onvoorwaardelijk? En idd, wat je zegt over Immers klopt, alleen zou je hier nooit het gelijk halen helaas.

Jammer dat hij dit nu moet zeggen, hou je aub even een beetje op de achtergrond...

Voorbeeldfunctie heeft hij al niet meer, tenminste niet in mijn ogen. De boel kapot schoppen en dan nog de schuld op de ander leggen... Scheids heeft een fout gemaakt en dit ook ridderlijk toegeven. Pellé maakt een fout en legt de schuld bij een ander. Verschil in volwassenheid.

Hij is de grote man bij Feyenoord, gedraag je dan ook zo. Respect weet je nog? Als dit een week na de dood van de grensrechter had gebeurd had hij een dikke schorsing gehad. Nu krijgt hij een voorwaardelijke straf, bovenop zijn voorwaardelijke straf. Iets wat enkel in Nederland kan volgens mij. Respect en discipline ver te zoeken.

Vrij zwak overigens dat (met name Ajacieden) heel Feyenoord nu veroordelen plus de stad Rotterdam. Feyenoord heeft niks met dit gedrag te maken, Rotterdam al helemaal niks. Zeker als Ajacieden mogen we niks zegen, denk maar terug aan Saurez. Gedraag je dan ook aub hier even wat meer volwassen.

Buiten dit blijft Pelle een topspits en ik ben blij dat hij mee doet in de klassieker. Laat die wedstrijd een mooie zijn en niet vollidig in het teken van het gedrag van Pelle zijn

De scheidsrechters zouden eens in actie moeten komen en gewoon een club boycotten waar ze teveel commentaar van krijgen. Dus aankomende zondag fluit niemand de klassieker. Dan zouden ze raar staan te kijken! Heb eens respect voor de scheidsrechters. De meesten van jullie zijn nog niet in staat een wedstrijd van D-pupillen fatsoenlijk te fluiten en dan wel commentaar hebben. Als je het zelf beter kunt trek dan een zwart pak aan, neem een fluit mee en ga er zelf staan. Zolang scheidsrechters geen gebruik mogen maken van videobeelden en we dat in het voetbal maar volhouden moet we na 30 herhalingen ophouden over de scheidsrechter die alles ter plekke moet zien. Onmogelijk. Zelfs bij D-pupillen is dat al lastig.

Owww nu snap ik het..... Er was afgesproken dat Gozubuyuk Martina zou dekken.... Geen wonder dat hij dus 5 meter ruimte had en alle tijd om aan te leggen...
Zonder gekheid, het zit Feyenoord niet mee de afgelopen wedstrijden, de penalty tegen tegen Nac krijgen ze in een soort gelijke situatie tegen Twente niet meegefloten en na 2 minuten had natuurlijk Marsman een penalty tegen en waarschijnlijk rood moeten krijgen.

Maar kom op zeg, zorg er gewoon voor dat je aan het eind van de rit niet afhankelijk hoeft te zijn van een scheidsrechter. Waarom je beste aanvaller wisselen voor een linksback? Het is dezelfde blunder die Koeman beging tegen Milan in de kwartfinale door ik dacht Zlatan te wisselen en Bergdolmo te brengen.... Lekker met 5 verderdigers spelen man, laat de tegenstander zonder druk opbouwen en op stomen....
Je hoort niemand over Immers die zowat laatste man ging spelen en super knullig de fatale corner cadeau doet aan Twente

Ik snap heel goed dat mensen zich genaaid voelen, los van het feit dat er ook genoeg situaties zullen zijn waar Feyenoord of welke andere topclub zijn voordeel heeft gehad van de arbiters, ik mis gewoon de zelfreflectie bij hun.

Als je eind van het seizoen 2 punten te kort komt had je tegen NAC moeten winnen en geen punten moeten laten liggen tegen Heracles en Zwolle. Kom op man. Lekker makkelijk om te zeggen dat het dan aan de scheids ligt die in 1 wedstrijd heeft tegen gezeten maar welke je zelf ook had kunnen beslissen.

Ik snap wel dat het vervelend is maar dit is echt te simpel voor woorden van hem.

Ah, het excuus aangaande het mislopen van de 2e plek staat al klaar!

Mag ik de heren bij Feyenoord er fijntjes aan helpen herinneren dat Feyenoord in het verleden ook wel eens punten onterecht zijn toegekomen door scheidsrechterlijke dwalingen? Net als bij iedere andere club trouwens, ik word helemaal hondberoerd van dat gehuil in de media. De volgende keer dat Twente loopt te huilen in de media staat er een troep mensen klaar om ze te herinneren aan de bonuspunten uit deze wedstrijd. Ik zal dat ook doen.

Daarbij wil ik nog even vaststellen dat de enige situatie waar op dit moment vaststaand over geklaagd mag worden de overtreding van Marsman is. De vermeende penalty voor hands en het vermeende buitenspel doelpunt wordt door sommigen als situaties zonder enige twijfel gepresenteerd, terwijl dit discutabele momenten zijn.

Het lijkt wel alsof Feyenoord de enige club in Nederland is die een keer iets niet heeft gekregen waar het misschien recht op had. Alleen dit weekend heb ik al meerdere fouten van de arbitrage gezien, maar bij Feyenoord denkt men dat ze de enige zijn ofzo...

Pelle hou toch je grote brutale mond! Als er iemand goed weg komt ben jij het. De scheids heeft een fout gemaakt door Feyenoord geen penalty te geven in de derde minuut, maar verder was hij niet beslissend. Dat de 2-2 afgekeurd werd, al dan wel of niet terecht, kan je hem moeilijk kwalijk nemen! Van de 10 scheidsrechters zeggen 5 dat het goed was en 5 zeggen dat 'ie afgekeurd moest worden. Daarnaast zijn de regels vrij duidelijk en bovenal: het aanvallende team dient de voorkeur te krijgen bij twijfel, wanneer het om een buitenspelsituatie gaat.

Daarnaast heeft de scheidsrechter zijn fout toegegeven en tevens uitgelegd. Jij daarentegen hebt er geen eens spijt van... hoe triest!

Nee Pelle, de scheids maakte een fout maar jij ging compleet door het lint als een volstrekt idiote stier. Jij bent degene die goed weg komt, dat de Knvb je geen schorsing geeft. Hopelijk draaf je ook zo door nadat je zondag weer geen 3 punten hebt. Zielig mannetje!

Tuurlijk is dit niet op die volstrekt belachelijke Pelle gericht, die leest dit toch niet, als hij al fatsoenlijk kan lezen zonder een boek uit frustratie uit elkaar te scheuren natuurlijk. Maar het moge duidelijk zijn dat als er iemand zich moet schamen bij Feyenoord en juist z'n mond nu even moeten houden, vooral over afgelopen zondag, het Pelle is.

Pelle mag het één en ander wel in een juist perspectief zien.

Een fout van een scheidsrechter is menselijk.
De boel in elkar trappen is gewoon a-sociaal !

Kan je hem nu alsnog schorsen? Knvb is druk bezig met respect en normen en waarden, maar laat alles van Pelle toe en hij gaat nu gewoon vrolijk verder.

Knvb heeft aangegeven dat het geen buitenspel was, blijft alleen die penalty over. Wat vindt Pelle van de vele onterechte penalty's die Feyenoord de laatste 2 jaar heeft gekregen?

Zou Twente eigenlijk een stadionverbod aan deze man kunnen geven wegens baldadigheid?

Bij de knvb moeten ze wel van sm houden dat kan niet anders .
Eerst vernederen ze zichzelf door die dolgedraaide malloot niet te schorsen om vervolgens door hem en zijn trainer in intervieuws nog voor schut te worden gezet en nu blijft pelle over hun eten pissen en kijken ze wederom leidzaam toe.

Niks dan respect voor de grootste bond van ons land die voorop wil lopen als het gaat om normbesef en wederzijds respect.
Daarom moesten ze de keiharde maatregel wel nemen om Gözübüyük een weekend geen wedstrijd te geven.
Passende maatregelen voor iemand die direct na de wedstrijd nog "gesteund" werd na telefonisch consult.......

Als een scheidsrechter fouten maakt is daar altijd iemand die de lul is .
Waar Bruce Lee Pelle en zijn maatje Koeman even aan voorbij gaan is het feit dat de daadwerkelijke fouten die leidde tot de 2-2 uitslag geheel en al aan het dramatisch verdedigen ligt .
Good old Joris had pas in de bus terug naar rotterdam in de gaten dat hij Castagnos geheel vrij uit zijn rug liet lopen en bij de 2-2 die dus volgens de knvb regelementen geen buitenspel was , werd er een speciale ruimte gecreeerd voor twente om de bal in te schieten.
Niemand die daar ook maar dacht dat die twente speler wel eens een schot op doel zou gaan lossen.

Grove fouten door de verdediging die welhaast bestraft moeten worden met een weekendje geen wedstrijd voor die jongens.

Grote kans dat hij alsnog geschorst wordt en dat zou nog terecht zijn ook, hij komt met zn rare gedrag al heel goed weg, en dan dit soort dingen gaan roepen, dan ben je niet helemaal lekker. Hij heeft nog eens ongelijk ook, tuurlijk was t een penalty aan het begin maar dat gebeurt in veel meer wedstrijden, dat de scheids iets fout ziet. Er wordt zoveel over hem gepraat omdat spelers normaal niet op deze domme manier reageren als 'onrecht' wordt aangedaan, dus is dat is bijzonder in dit geval. Als van peppen al een vooronderzoek aan zijn broek krijgt omdat hij zegt dat de scheids de wedstrijd verneukt denk Ik dat pelle nog wel een probleem gaat krijgen met deze woorden en zn voorwaardelijke schorsing. En terecht.

Pelle was binnen het veld volop bezig om niet geschorst te worden, maar lijkt nu buiten het veld vooral bezig om wel geschorst te worden.

Pelle gaat wel even voorbij aan al die makkelijk gegeven penalty's in de Kuip voor zijn eigen club. Dat heeft meer dan die 2 punten opgeleverd. Daarnaast werkte een slechte beslissing van de scheidsrechter in zijn eigen voordeel bij zijn eigen goal, waar Immers in de baan van het schot buitenspel stond. Het niet aanbieden van excuses tezamen met deze domme opmerking van Pelle doen vermoeden dat hij de confrontatie bewust opzoekt. Het lijkt wel of hij de klassieker niet wil spelen of zich onmogelijk wil maken bij de club. Anders kan ik deze acties niet verklaren. Koeman zal toch ook niet zo blij zijn met het gedrag van zijn aanvoerder.

26 februari 2014 om 14:08

zou je zo vriendelijk willen zijn om mij een paar voorbeelden te geven van de onterecht gegeven penalty's?

26 februari 2014 om 15:42

Ik heb het over makkelijk gegeven penalty's, niet over "onterecht" gegeven penalty's. Degene die mij vers in het geheugen ligt is die van Boëtius, die eventjes een hand op zijn schouder voelt en een penalty meekrijgt.

26 februari 2014 om 16:13

wat is nou makkelijk gegeven? Het is terecht of onterecht in mijn ogen is daar geen tussenweg in.

26 februari 2014 om 17:35

Vandaar al die discussies dus. Als je ziet wat er in sommige wedstrijden veroorloofd is en in andere niet, dan zie je dat in de ene wedstrijd, of bij de ene club, een onderuit getrokken speler geen strafschop oplevert, terwijl een hand op de schouder bij de andere club dat er wel eentje wordt. In het laatste geval spreekt men van een gemakkelijk gegeven penalty. In een ideale wereld zou het zo zijn, zoals jij dat graag wilt, maar je weet zelf ook wel dat er twijfelgevallen zijn en dat er inconsequent wordt gefloten. Feyenoord heeft ook zijn deel gehad, vooral in de Kuip, waarbij de scheidsrechter de thuisclub het voordeel van de twijfel gaf. Om alleen over de nadelige beslissingen te praten is erg opportunistisch en in dit geval vind ik dat Pellè gewoon zijn mond dicht had moeten houden, temeer omdat hij er met zo'n strafje is afgekomen.

Wat een huilie huilie hier overal over zoiets kleins. Iets met een mug en een olifant. Nu weer lekker over op de orde van de dag en niet allemaal de moraalridder gaan uithangen als het uitkomt.

Waar was Pelle zijn reactie na puntverlies bij Nac?

Pelle is een soort halfgod in Rotterdam en denkt daardoor zich alles te kunnen permitteren. Hij denk dat hij het team bij de hand moet nemen (positief), maar hij denkt ook als een bezetene te moeten reageren na een wedstrijd waarin het tegen zat met de scheidsrechter. Heel vreemd, want we hebben Pelle de zondag ervoor niet zo zien reageren toen hij zelf een groot aandeel had in het puntverlies van Feyenoord bij Nac. Toen hebben we hem niet overdreven boos het veld af zien rennen en materiaal zien vernielen. Nee, want Pelle zelf kan nergens niks aan doen en schelden en tieren doet een 'halfgod' niet op zichzelf maar wel op de scheidsrechter.

Natuurlijk floot de scheidsrechter een aantal keer in het nadeel van Feyenoord, maar de reactie van Pelle gaat alle proporties te buiten. Als het de gewone burger niet meezit, dan rent die toch ook niet scheldend de straat op om het te botvieren op een bushokje? Dan zouden we diegene allemaal voor gek verklaren, maar blijkbaar mag een voetballer (voetbal is immers het einde van de wereld) dat wel mogen? Ik vind dat de Knvb een statement had moeten maken en Pelle had moeten schorsen voor wangedrag. Niet omdat het nu om Pelle gaat, maar omdat normen en waarden ook in de voetballerij op de eerste plaats horen te staan. Voetbal is tenslotte toch onderdeel van de maatschappij. Kortom, graag in het vervolg dit soort idiote acties bestraffen met een schorsing.

Graziano, wat een absolute held.
Doet wat hij voelt;
Zegt wat hij denkt.
Maar ja, het is bekend, als je in Nederland maar even boven het maaiveld uitsteekt wordt je afgebrand.
In ons calvinistisch landje preferen we de types brave schoonzoon.
Heerlijk, eindelijk weer eens een uitzondering. En nog een fantastische voetballer ook.

26 februari 2014 om 14:46

Volgens mij leven we hier in een land, waar juist veel word getolereerd. Grote criminelen die de toevlucht zoeken in ons land. Waar vernieling van het straat meubilair aan de orde van de dag is. Waar drugs gewoon op de hoek van de straat is te vinden. Waar je onbeschaamd na de hoeren kunt gaan. Nee echt een land van de ideale schoonzoon. Ik snap dat je Pelle geweldig vind, maar snap dan wel, dat Pelle een negatief invloed heeft tegen onze kinderen. Het is niet meer dan normaal, dat er hier nadrukkelijk naar word gekeken. Het zou juist helemaal een ramp worden als we spelers / mensen niet wijzen op hun fouten. Ik hoop eigenlijk dat Pelle dit zelf ook leest, want dat hij een temperament vol Italiaantje is weten we en is niks mis mee, maar hij hoort zich wel aan te passen aan de maatschappij.

26 februari 2014 om 15:16

'boven het maaiveld uitsteken'??? Het gedrag van Pelle is van een nivo zwaar onder NAP hoor, niks boven het maaiveld. Wat voor normen en warden heb je als je dit gedrag als boven het maaiveld kwalificeert? Voor mij had Pelle niet geschorst hoeven te worden hoor, maar het minste dat je kunt doen is toch wel zijn gedrag afkeuren?

Maar goed, F'noord doet er alles aan deze week om de Kuipvrees bij de arbiters flink aan te wakkeren. Hopelijk staat Kuipers stevig in de schoenen en laat hij zich niet intimideren door het publiek dat om een penalty huilt bij ieder haartje dat scheef gaat zitten op Pelle's gecoiffeerde hoofd.

Ajax is gewaarschuwd door de incidenten rond Vertonghen/guidetti (bal wordt gespeeld maar toch een pingel geven) en Moisander/pelle (absurde rode kaart na twee volslagen onschuldige acties) en nog vele andere ...



26 februari 2014 om 20:36

Ben ook niet gerust op het feit dat al deze commotie Feyenoord zondag niet gaat helpen. We kennen de agressie rond het veld in de Kuip en ben erg benieuwd hoe Kuipers zich staande gaat houden. Voetballend kan dit Feyenoord Ajax best verslaan, maar zou me echt niet verbazen als Feyenoord weer een discutabele penalty gaat krijgen. Wat er in Enschede is gebeurt kan Feyenoord nog mooi gebruiken.

26 februari 2014 om 21:50

Het is niet voor niets dat de term 'kuipvrees' al volkomen ingeburgerd is. De arbiters zwichten daar met gemak voor het gebrul van de thuissupporters. Maar daar hoor je Koeman natuurlijk niet over.

Als Blind zondag bij jullie zo tekeer gaat wil ik jullie mening wel een s horen.

26 februari 2014 om 14:39

en dan wil ik alle ajaxcieden dan ook wel eens horen. Zouden ze dan nog zo'n uitgesproken meningen hebben?

Of een speler van Roda dan of weet ik wie. Ik vind dat jullie het af hadden moeten maken in die 95 minuten. Maar dat deden jullie niet, jammer maar om zo te reageren??

Ongelofelijk. Mag blij zijn dat hij geen straf krijgt en gaat nog een scheidsrechters beschuldigen.

Ik snap de woorden van Boskamp niet met dat hij roept dat Feyenoord Pelle is gaan overschatten. Kijk wat voor doelpunten Pelle maakt. Het zijn niet alleen maar intikkers, maar ook gewoon hele mooie goede doelpunten. ondanks zijn leeftijd, groeit Pelle nog steeds.

Daarnaast heeft Pelle deels gelijk. Hij heeft het over het mislopen van 2 punten, maar je loopt eigenlijk meer als 2 punten mis, daar Twente er 1 te veel heeft gekregen. Daarnaast ook nog eens de 2 punten die je bij NAC mis loopt.

Zal de Knvb dan echt niets met Gozubuyuk doen?

Zowel de 0-1 (immers) als de 0-2 (schaken ) was buitenspel. Janmaat had nog een penalty tegen moeten krijgen en Pelle voor zijn wangedrag rood en een schorsing.
En dan nog zoveel klagen, dat zegt veel over hoe Feyenoord gewend is geraakt aan arbitrage die bijma nooit bij een twijfelgeval tegen je fluit.

Ik raak een beetje geïrriteerd van die selectieve verontwaardiging.
* Hoeveel wedstrijden dit seizoen heeft Feyenoord overwinningen uit handen gegeven, door wedstrijden niet gewoon af te maken? Dat is meer dan die lullige 2 punten die Feyenoord door deze scheidsrechter verloren zou hebben!
* Waarom hoor ik Pelle alleen maar als er beslissingen gemaakt worden die in hun nadeel zijn. Als het andersom is zal je hem niet horen.....

Overigens dit geldt niet alleen voor Pelle hoor, dit helaas heel normaal in het voetbal.... Helaas dat clubs hier zelf niets tegen doen. Het zelfreinigende gehalte is echt 0,0
Ik blijf erbij dat Feyenoord Pelle zelf zou moeten schorsen...

Ik moet eigenlijk wel lachen om de domme reactie van Pellé. Hij zet zichzelf nu echt voor paal en tart ook z'n lot met zulke woorden. Kan me even niet herinneren of hij twee jaar geleden ook in Heerenveen aanwezig was, maar toen Feyenoord die tweede plek op een presenteerblaadje kreeg omdat Heerenveen moest verliezen stond iedereen in de Kuip ook zo te klagen?

Het is ook een schande dat zowel die rare jongen als de knvb alleen maar voor de dag komen om te vertellen dat ze gelijk hebben uitgezonderd 1 dubbele blunder. Je zou toch eens hopen dat het geblunder van deze omvang beloond wordt met een degradatie maart de jl of amateurs.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren