Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Patroon ontdekt bij Ajax: ‘Dan heb je niets te zoeken in de Champions League’

Laatste update:

Khalid Boulahrouz vindt dat Ajax niets te zoeken heeft in de Champions League zolang de Amsterdammers constant dezelfde fouten blijven maken. Dat is de conclusie van de analist van Ziggo Sport na afloop van de 4-2 nederlaag tegen Napoli. De voormalig verdediger van onder meer Chelsea, Sevilla en Feyenoord vond de 1-0 van voormalig PSV’er Hirving Lozano na drie minuten veelzeggend.

“Vooraf hebben we het gehad over details. Als je dan je man zo makkelijk laat lopen bij de eerste actie in zo'n belangrijke wedstrijd… Ja, dan kun je het over details hebben, maar als je steeds dezelfde fouten blijft maken, heb je niets te zoeken in de Champions League”, was het eindoordeel van Boulahrouz na afloop van de wedstrijd. In de rust had De Kannibaal al een messcherpe analyse klaar over de eerste goal. “Calvin Bassey komt tot stilstand in het duel met Hirving Lozano en geeft de binnenkant helemaal vrij. Daarna kijken een stuk of zes man toe, alleen de popcorn ontbreekt nog.”

Ook over de vierde tegengoal heeft Boulahrouz zich verbaasd. Daley Blind ging gigantisch in de fout en liet zich de bal kinderlijk eenvoudig afsnoepen door Victor Osimhen, die de eindstand vervolgens bepaalde op 4-2. “Ik kan me niet voorstellen dat hij Osimhen niet zag aankomen. Hij coachte al dat de bal naar de keeper moet, dat wilde hij graag zien. Dan zou je denken: tik hem dan naar de keeper. Maar hij wilde de speler uitkappen die druk op hem zette.” Boulahrouz vindt dat een ervaren speler als Blind dat soort fouten niet meer mag maken.

Blind zelf probeerde zijn fout na afloop te verklaren voor de camera van RTL 7. "Ik zie de spits wel aankomen, dat had ik in de eerste helft ook. Toen twijfelde ik om open te draaien. Nu wilde ik het vooruit zoeken. Dat is gewoon een persoonlijke fout, dat weet ik dondersgoed, dat hoef je me niet te vertellen.” Dat wil overigens niet zeggen dat de 32-jarige verdediger vindt dat hij slecht speelde. "Een ongelukkige wedstrijd weet ik niet, maar het was zeker een ongelukkig moment."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
13 oktober 2022 om 00:14

Heb Blind altijd verdedigd, maar nu ook wel klaar. Echt een cruciale fout. Ipv 5 minuten volle druk erop, sta je ineens met 2 goals verschil achter. Mag nooit gebeuren. Risico mag je ook nooit nemen.

Ajax heeft ook niks te zoeken in de Champions League dit jaar. Liverpool is normaal gesproken sowieso een maat te groot en dit Napoli is alles wat Ajax nu niet is: op elkaar ingespeeld, volwassen en efficient. Na vorig jaar hebben we een jasje uitgedaan met het verlies van onze succestrainer en acht eerste elftal-spelers. Uiteindelijk is dat tot nu toe niet goed opgevangen en is het tijd voor een stevige evaluatie. Maar de reacties hier zijn trouwens ook wel erg overtrokken. Je kan een keer zo een jaar hebben. Zeker na de successen van de afgelopen jaren. Spelers als Conceicao (19), Bassey (22), Taylor (20) en toch ook wel Kudus (22), Rensch (19) en Brobbey (20) zullen volgend jaar hopelijk een stap verder zijn en Blind kan je langzaam doorselecteren. Kampioen worden, de beker winnen en de kwartfinale van de EL halen en je hebt alsnog een erg mooi seizoen.

12 oktober 2022 om 23:59

Ik denk dat de meeste Ajacieden hier goed begrijpen dat we, na wat er allemaal is vertrokken, kwaliteit hebben ingeleverd en dus mindere prestaties krijgen dan vorige jaren. Het frustreert alleen enorm dat men, met een op papier erg goede selectie, totaal geen verbetering/zelfs verslechtering laat zien én de trainer daar zo extreem tevreden mee omgaat... Tactisch is er geen plan en we maken elke wedstrijd dezelfde fouten. Dat we 2x verliezen van Napoli, oké, maar de manier waarop en de reacties van de trainer daarna... Nee... En het is ook niet alleen tegen Napoli. Wat we tegen kleine clubs in de Eredivisie nu laten zien slaat ook nergens op. Je schaamt je constant dood. En nogmaals, mindere prestaties oké, maar dit gaat qua prestaties, spel, wisselen, tactisch geblunderd en media-optredens zwaar onder de ondergrens door.

13 oktober 2022 om 00:08

Onder de ondergrens. Dat klinkt wel heel heftig!

13 oktober 2022 om 00:18

Dat is het helaas ook 😉

13 oktober 2022 om 00:41

En dat terwijl Schreuder altijd als het tactische brein naast Ten Hag werd gevonden. Schreuder is destijds door de Telegraaf omhoog geschreven omdat hij hun inside verklikker was.

13 oktober 2022 om 06:09

Ben ik ook van overtuigd, want zijn aanstelling had niks te maken met wat hij voor Ajax heeft neergezet bij andere clubs. Neem Twente. Daar legde hij hetzelfde non-voetbal op de mat. Bij Brugge ook. Dit is wat je krijgt als je Schreuder aanstelt en het is ruk.

13 oktober 2022 om 00:01

Ik zou als Ajax toch echt de transfermarkt opgaan in de winter. Pasveer is geen topkeeper, Rensch voegt weinig toe, Bergwijn is een simpele draver en Tadic en Blind zijn passe. Er moeten spelers bij komen met internationale allure. Dit elftal is voor de Eredivisie top, maar op CL niveau stelt het kwalitatief niet veel voor

13 oktober 2022 om 00:06

Helemaal gelijk japie. Al denk ik wel dat ajax in heel wat andere poules langer mee had kunnen doen.

Verder MOET er echt een rechtsbuiten en een linker centrale verdediger bijkomen. En eigenlijk ook een 6 als je die alvarez in de winter eindelijk kan verkopen.

13 oktober 2022 om 00:08

Inderdaad Ziyech en een keeper. Alvarez verkopen als dat nog kan. En dan maar in de EL vlammen, wat ook een mooi seizoen kan opleveren.

13 oktober 2022 om 00:11

Pasveer moet op termijn vervangen worden maar wat heeft iedereen toch tegen Rensch? Juist vandaag zag je dat hij 3 klasses beter aan de bal is als Sanchez en verdedigend eigenlijk ook minimaal van hetzelfde niveau.

Hij is nog wat wisselvallig maar een rechtsback kopen die verder is of meer talentvol is kost belachelijk veel geld en op termijn kapitaalvernietiging.

13 oktober 2022 om 00:14

Rensch heeft de pech dat hij laks overkomt en te snel geselecteerd is voor Oranje waardoor hij overkomt als een nieuw overhypt talent. Maar die hebben we echt gemist vandaag. In de Eredivisie doet hij het dit seizoen sowieso uitstekend en die jongen is pas negentien jaar. Het zou krankzinnig zijn om een speler die duidelijk nog in ontwikkeling is nu te frustreren door zomaar een nieuwe rechtsback te halen. Zeker als je weet dat gekochte backs bij Ajax vaak voorbij gestreefd worden door jeugd.

13 oktober 2022 om 00:16

Ziyech zou een droom zijn. Odyseass, Rensch, Timber, Bassey, Wijndal, Grillitisch, Taylor, Berghuis, Ziyech, Brobbey en Bergwijn na de winterstop? Alvarez voor 35-40 verkopen na hopelijk een goed WK en Ziyech en Odysseas (terug)halen.

13 oktober 2022 om 00:21

Hou toch op man. Rensch kan er niks van. Waar is hij nou écht goed in? Blinkt nergens in uit en loopt altijd te slapen. Vind hem ook meer een as speler overigens.

13 oktober 2022 om 00:22

Lijkt me dom beleid. Aangezien ze na de winter toch niet meer in de CL voetballen maakt het niet uit dat dit team voor de ED top is maar tekort komt voor de CL. Dan kan je beter wachten tot de zomer aangezien je in de winter extra betaalt voor je eerste keuzes op de markt. Bovendien krijgen de jonge spelers in deze selectie dan nog een half jaar langer tijd en kansen om ervaring op te doen en zich te ontwikkelen. Doe je alleen maar profijt mee met het oog op volgend seizoen.

13 oktober 2022 om 00:24

Heerlijke opstelling Suarez. Zie wel liefst Regeer een kans krijgen in 1, want Rensch vind ik nog altijd een centrale verdediger. Regeer is een middenvelder. Dat worden vaak betere/slimmere backs. Sanchez uiteraard ook niet opgeven. Maar hiermee kunnen we in ieder geval weer hopen op goed voetbal 🤞

13 oktober 2022 om 00:30

Ja oke, opzich wel met je eens dat je net zo goed kan wachten tot de zomer. Aan de andere kant kan je als je nu aankopen doet die nu inpassen ipv in de voorbereiding.

13 oktober 2022 om 00:32

Alvarez verkopen? Waarom dan? Je hebt juist nu sterkhouders nodig, dan moet je niet verkopen!?
Timber, Alvarez, Berhuis, Kudus, Brobbey moet je blijven houden.

13 oktober 2022 om 00:44

Rensch is snel, tweebenig, wendbaar, redelijk tot goed positioneel. Zet enorme stappen in aanvallend positie kiezen en inmiddels ook meer dan prima in een 1 tegen 1 duel. Het is niet de beste rechtsback ter wereld maar
zeker iemand met de potentie om in ieder geval bij Ajax te slagen en een mooie stap naar de subtop in een top 5 competitie te maken.

Én hij is 19, ga eens kijken bij de beste backs van de wereld en kijk of die voor hun 20ste nooit stonden te slapen. Verdedigen is voor een groot gedeelte ook een ervaringsvak.

13 oktober 2022 om 01:13

Omdat alvarez er niks van kan? Vandaag ook weer helemaal de vernieling in gedraaid door lobotka en co. Die man kan echt niet voetballen terwijl ajax zo ongelofelijk veel behoeft heeft aan een technisch sterke 6. En een pure breker is ook niet meer nodig op het middenveld sinds ajax op het geniale idee kwam om een voetballende verdediger als martinez te vervangen met een pure sloper (bassey).

13 oktober 2022 om 02:00

Ik vind Rensch persoonlijk minder dan zijn voorganger Dest. Mazraoui noem ik expres niet, want die was echt top en heeft nooit ter discussie gestaan. Ziyech zou voorin echt een topversterking zijn voor Ajax, met zijn creativiteit en passing. Berghuis is ook wel creatief, maar dat is zo ongeveer de enige bij Ajax

13 oktober 2022 om 07:41

Bergwijn een simpele draver? Sorry hoor maar dan heb je echt 0 verstand van het spelletje. Kijk eens naar Oranje en hoe belangrijk hij daar is. Ook de start bij Ajax was veelbelovend met een aantal goede goals. Die speelt minder sinds Kudus in de spits staat.

13 oktober 2022 om 08:28

Ik kan me de wedstrijd tegen Feyenoord uit herinneren. Seizoen na de halve finale. Mazraoui werd de hele wedstrijd voorbij gelopen en was schuldig aan de tegengoal omdat hij gewoon niet op aan het letten was. Dat seizoen stond hij zeker wel ter discussie en zeer terecht de manier waarop hij speelde. Alleen had hij natuurlijk het voordeel dat hij al topniveau had laten zien.

13 oktober 2022 om 08:30

Mazraoui heeft bijna altijd ter discussie gestaan Japie. Hij was in de jeugd nooit een toptalent en kwam bijna per ongeluk in de basis. In 18/19 was hij goed, maar ook de minste in een top-Ajax en was er soms veel kritiek op hem. In 19/20 draaide hij een slecht seizoen en werd hij naar de uitgang geschreven met een opkomende Dest. In 20/21 werd er getwijfeld aan zijn fitheid en kwam Rensch uitstekend op, waardoor in de slotfase van het seizoen media en supporters serieus twijfelde. Pas in zijn laatste seizoen zette Mazraoui een grote stap en werd hij fysiek veel beter, ging zijn rendement omhoog en werd hij een rustpunt bij Ajax.

13 oktober 2022 om 09:37

@SilverFront Oranje speelt vanuit de omschakeling, dan is Bergwijn met zijn snelheid een wapen maar qua techniek vind ik het niet heel bijzonder allemaal. Alles gaat op kracht en snelheid

13 oktober 2022 om 09:38

@Suarez7 Bij sommige Ajax fans wel ja, bij mij nooit. Nadat CL jaar dat Ajax de halve finale yaalde wist ik dat Mazraoui gewoon een topback was. Zeker voor Ajax. Die haalde toen echt een enorm hoog niveau

13 oktober 2022 om 00:03

Welke reacties zijn overtrokken? Dat Schreuder een amateur is? Een tactisch onbenul? Een ja knikker die nu eindverantwoordelijk is? Dat blind al 1.5 jaar met zijn afscheidstoernooi bezig is? Tadic die klaar is om zijn plek af te staan? Ook met dit spelersmateriaal had het veel beter gekund en gemoeten. Door de dwaas en zijn keuzes is alle zelfvertrouwen verdwenen, spel is inspiratieloos en passieloos. Een keeper, een spelverdeler en een adequate vervanger voor Antony had gehaald moeten worden, maar deze resultaten, of uitslagen, hadden nooit gehoeven en toont aan dat degene die de keuzes maakt totaal ongeschikt is. Een schande en idioterie wanneer deze man niet eruit gegooid wordt voor het weekend. Beschamend zelfs, wanneer het niet wordt ingezien door de mensen dat deze samenwerking gedoemd is te mislukken door de kwaliteiten van.

13 oktober 2022 om 07:28

Ik vind dat 8 eerste elftal spelers wel een beetje overdreven, vorig jaar speelde je van deze 11 spelers die basis speelden ook met Brobbey (gehuurd welliswaar vanaf de winter), Tadic, Berghuis, Alvarez, Blind, Timber en Pasveer. Klaassen speelde ook regelmatig. Dus met 8 spelers een jasje uit gedaan vind ik daarin wel wat overdreven in die zin, ja er zijn spelers weg en dat is niet goed opgevangen, de balans is volledig zoek.

13 oktober 2022 om 08:33

Mazraoui, Martinez, Gravenberch, Antony en Haller zijn in ieder geval vijf vaste basisspelers van vorig seizoen. Maar het gebrek aan spelers als Onana en Tagliafico is ook een hard gelag dit seizoen.

13 oktober 2022 om 16:53

ajax heb wat verkocht maar de meeste spelers die er vorigjaar waren lopen er .ajax heb gewoon niks te zoeken in de cl en zullen nu niet de hoofdprijs voor spelers meer krijgen.

Champions League waardige Ajax spelers : Kudus, Berghuis, Timber en Alvarez / Champions League onwaardige spelers: Overige spelers inclusief Blind, Baissey, Bergwijn en Tadic.

13 oktober 2022 om 00:06

Wij hebben de afgelopen jaren nooit hele elftallen met Champions League waardige spelers gehad. We hadden een trainer die zijn speelstijl dusdanig goed erin kon slijpen, zodat ook de spelers van Europa League niveau mee konden in de Champions League. Er waren veel automatismen in de ploeg die werkte. De ploeg speelde volwassen en gebalanceerd. Nu is dat allemaal weg. Het is God zegen de greep. Het is niks qua tactiek. Er worden geen lessen geleerd. Niks.

13 oktober 2022 om 00:07

Rot op met Alvarez haha. Vandaag ook weer in totale paniek onder druk. Lobotka gaat dan juist beter spelen. 50 miljoen geweigerd 🤣🤣🤣

13 oktober 2022 om 00:10

Was toch genant om te zien hoe makkelijk lobotka steeds wegdraaide bij edson bredson 😂. Die gozer is zo verschrikkelijk slecht zeg. Met een topper als martinez om hem heen nkg wel redelijk maar nu komt die gozer veel te veel aan de bal joh. Heeft echt de aanname van een giraffe

13 oktober 2022 om 00:13

Ja die Lobotka heb ik gewoon 180 min van zitten genieten, wat een rasvoetballer. En ook slechts 1.70m. Vandaag 6 van de 6 duels gewonnen ook nog eens. Prachtige voetballer, dat wil je op ‘6’ hebben staan als je goed voetbal wil spelen. Want wij hebben gewoon een ordinaire schopper met twee linkervoeten, enorm contrast.

13 oktober 2022 om 00:16

Bijna elke speler zakt door het ijs als er geen automatismen in het spel en vertrouwen in de ploeg zitten. Ook Alvarez. Die heeft ook gewoon bewezen zonder Martinez te kunnen presteren. Of denk jij dat al die balveroveringen van Alvarez op het middenveld vorig seizoen te maken hadden met een Martinez die meters achter hem stond en niet betrokken was bij die situaties? 😂

13 oktober 2022 om 01:15

Leuk dat ie af en toe de bal afpakt,
Maar hij speelt alles breed en terug. Bedoel ook meer dat martinez de opbouw kon doen, maar nu komt die alvarez veel te veel aan de bal (wat ik eigenlijk ook al uit heb gelegd in mijn vorige reactie). Mazraoui was ook erg belangrijk in de opbouw trouwens.

13 oktober 2022 om 06:12

Ook in dat opzicht kreeg Alvarez, ook dit seizoen, juist steeds meer complimenten in het begin. In het begin van dit seizoen, haalde hij echt een heel hoog niveau. Ook aan de bal. Dat jullie dat alweer vergeten zijn, zegt meer over jullie. Maar als de vastigheden in het spel en het vertrouwen wegvallen, kan geen enkel team presteren. Schreuder heeft heel de basis die Ten Hag in jaren heeft aangelegd weggezaagd en daar helemaal niks voor teruggebracht. Ja, dan zakt iedereen door het ijs.

13 oktober 2022 om 07:27

Alvarez kreeg de complimenten dat hij verbetert was in het voetballende gedeelte. Niet dat hij er daadwerkelijk goed in was. En zodra er ploegen kwamen die druk op ajax zetten bleek het snel klaar te zijn. Overigens vind ik hem dit seizoen juist verdedigend enorm zwak ogen. Maakt nog meer onnodige overtredingen, is vaak te laat door slechte positionering en laat bijzonder vaak zijn tegenstander lopen. Dus waarvoor hij er staat voert hij slecht uit en zijn mankementen zijn wat minder geworden, maar uiteindelijk nog steeds problematisch...

13 oktober 2022 om 00:16

Championsleague waardige spelers: Timber, Berghuis, Alvarez.

Spelers met CL potentie: Rensch, Bassey, Taylor, Kudus, Brobbey, Conceicao, Bergwijn.

Een half team is weg, geef het wat tijd. Grote talenten in een jaar waar ze een half team moeten vervangen afschrijven is waanzin.

15 oktober 2022 om 04:34

Alvarez vind ik enorm overschat. Compenseert wel iets met zijn agressie en kopduels, maar is zowel met als zonder bal nooit CL waardig. Naast zijn pijnlijk aan te kijken spel aan de bal valt het me op hoe makkelijk hij eruit gelopen wordt (ook tegen de kleintjes in de ED), hoe dom hij jaagt, en vaak te laat is met zijn tackles.

Dat hij VM staat begrijp ik wel want hij is al 4 jaar de enige VM in de selectie

13 oktober 2022 om 02:05

Timber zeker CL niveau. Berghuis, Kudus en Bergwijn misschien ook.
Blind en Tadic zijn helaas te oud. Alvarez vind ik zwaar overschat, doch verdienstelijk vorig jaar.

13 oktober 2022 om 05:09

Ga eens even snel je toetsenbord spoelen. Kudus is echt in helemaal NIKS CL waardig en juist de speler waardoor het aanvallend zo stroperig loopt, totaal geen aanspeelpunt, wil de bal zo min mogelijk passen en verschrikkelijk indecisive (NL woord ff kwijt). Het hele spel is achteruit gegaan sinds kudus in de spits staat, op 1 misschien 2 wedstrijden na, bergwijn deelt mee in die malaise. Ik ben kudus liever kwijt dan rijk en ik denk en mag toch hopen dat ik niet de enige ajacied ben die zo denkt

Het zou mooi zijn dat er een patroon te zien was, dat zou nog enige consistentie betekenen. Ik zie een team dat vorig seizoen nog consistent was nu gewoon maar wat doen. Als er iets knap aan Schreuder is, dan is het wel de snelheid waarmee hij het spel heeft afgebroken.

Werd hij trouwens niet beschreven als het technische brein achter het topjaar? Haha wat zouden mensen zich schamen die dat riedeltje volhielden.

13 oktober 2022 om 00:08

Haha ja, maar dat was meer de telegraaf volgens mij die gewoon ten hag wilden pesten. Overigens geloof ik best dat die schreuder een chille gozer is, want veel spelers lopen met hem weg, maar een chille gozer maakt geen goeie trainer.

Wie zou jij graag als opvolger van schreuder zien? Vind het zelf erg lastig om op namen te komen. Die trainer van denenmarken doet het goed bijvoorbeeld, maar of dat nou realistisch is..

13 oktober 2022 om 00:19

Ik weet het echt niet. Hjulmand is ook de enige naam die bij mij opkomt. Past heel goed in de Ajax filosofie. Ik ben echter bang dat ze bij Ajax weer heel star zullen zijn en per se een Nederlandse coach willen hebben en dan bij Bosz eindigen. Als dat gebeurt, dan stop ik dit seizoen met kijken.

Ik hoop oprecht dat ze een keer de stoute schoenen aantrekken en gewoon buiten de grenzen kijken.

13 oktober 2022 om 14:50

Al maak je Gerard Joling trainer, slechter dan dit wordt het niet.

13 oktober 2022 om 00:11

Je kunt Schreuder niet van alles de schuld geven, zeker niet met de stoelendans die er geweest is. Maar wel dat er geen plan B is en daarnaast wisselt hij raar en laat..

13 oktober 2022 om 00:12

En het vreemdste van alles is nog dat dit al bekend was voor zijn komst. Vraag het supporters van Twente of Brugge.. Schreuder is een trainer die het meest inspiratieloze spel op de mat legt. Spel waarbij de meeste spelers door het ijs zakken, omdat er totaal geen automatismen in zitten. We krijgen precies wat we op voorhand hoorde en zelf konden zien, maar er zijn toch mensen geweest die hem hebben aangesteld....

13 oktober 2022 om 00:18

Bosz is weer werkloos toch?

13 oktober 2022 om 00:31

@De Toekomst: Ik weet het ook echt niet. Ik hoopte oprecht dat het een goede zet was. Fundament stond, automatismen en teamgevoel waren er en moesten alleen met de nieuwe spelers verder gebouwd worden. EtH heeft het echt goed achtergelaten. Nu hebben we een trainer die het wiel opnieuw probeert uit te vinden door backs taken te geven die niet bij hun passen, de defensieve organisatie opnieuw te vormen en spelers tot iets totaal anders om te turnen. Ik snap gewoon niet waarom.

@techno: aub geen Bosz. Was een heerlijk EL jaar met hem, maar die man lijkt zich totaal niet verder te kunnen ontwikkelen.

13 oktober 2022 om 06:22

@Regulator, helemaal met je eens! Ten Hag liet het schitterend achter. Ja, er vertrokken spelers, maar hij kreeg ook zo'n beetje alle aankopen die hij wilde. We hebben ook nu gewoon een ijzersterke, brede selectie voor Ajax begrippen. Mensen kunnen veel zeggen over Blind en Tadic, maar die waren wel enorm op elkaar ingespeeld op links. Tadic had ook een goede klik met Brobbey als die in de spits speelde. Kudus was enorm goed op het middenveld. Etc etc. Maar hij gooit alles om en is nog steeds maar wat aan het schuiven. Meer als poging om iedereen tevreden te houden dan om te zoeken naar een samenstelling die de beste resultaten oplevert voor mijn gevoel. En over Bosz, ook liever niet, maar wel liever dan Schreuder. Her voordeel aan Bosz is namelijk wel dat hij precies weet wat hij wilt, daar structureel naartoe werkt en dat er ook in kan slijpen. Ook is hij iemand die, waar nodig, spelers durft te passeren en misschien heeft deze selectie dat ook wel nodig. Op die 2 punten kan hij dan wellicht het een en ander vlot trekken dat Schreuder nu heeft afgebroken, waardoor er voor een volgende trainer weer een goede basis ligt. Ik denk dat Ten Hag er ook voordeel van heeft gehad dat Bosz voor hem was en zijn spelers op tactisch niveau al erg veel had aangeleerd. Dus voor bijvoorbeeld 1,5 jaar zie ik Bosz wel zitten om even orde op zaken te stellen.

Blind (en tadic) zijn hun heldenstatus toch een partij aan het afbreken zeg. Het is echt klaar hoor met die oude mannen. Laat een nieuwe generatie opstaan. Blind ook elke keer met dat arrogante hoofd wanneer iemand kritiek levert.

En bassey voor 22 miljoen. Echt ongelofelijk. Die man is voetballend zo ongelofelijk matig. Dat gaat aan de bal ook nooi ajax niveau worden. Kan zich net als alvarez (die ik ook dramatisch vind) best aardig ontwikkelen misschien, maar zal nooit worden wat je van een ajax verdediger verwacht vrees ik.

13 oktober 2022 om 01:07

Voor 3/4mil meer had je Ziyech aan je zijde deze CL campagne. Natuurlijk is zijn salaris enorm alhoewel hij zeker bereid was om in te leveren, mits er een meerjarig contract voorgeschoteld werd.

Ik luister naar de analyses van Boskamp, Bouhlarouz en Maduro en kom toch voornamelijk tot de conclusie dat Janssen de enige is die kijk op het spelletje heeft. Het is basis verdedigen dat Bassey de buitenkant heeft. De binnenkant moet worden overgenomen door Taylor of Blind. Je kunt Lozano volgen maar bij een kaats ben je als back altijd gezien.

Problemen op de backposities met name. Bassey moet gewoon naar het centrum, nu pest Schreuder hem gewoon. Wijndal en Sanchez zijn heel matig onder druk, maar zijn wel dynamisch en modern, en jong. Baas en Regeer als back ups.

Nog steeds geen middenveld gezien met Taylor-Grillitsch-Kudus, dat is het beste wat we hebben in deze selectie. Misschien Berghuis erbij want die haalt nog een acceptabel niveau de laatste tijd.

Voorin met name Brobbey en Conceicao, twee specialisten op hun positie, allebei ook gevaarlijk in de counter met hun snelheid. Beiden vielen ook goed in vandaag. Het seizoen is echt nog niet verloren.

13 oktober 2022 om 00:19

Grillitsch? De man die een zomer lang transfervrij was en door geen enkele redelijke club werd opgepikt? Ik zie je hierboven Alvarez uitlachen en dan kom je met Grillitsch. Hoewel je met de rest van je reactie de spijker op zijn kop slaat vind ik dit heel vreemd.

13 oktober 2022 om 00:22

Je weet wat de reden is dat Grillitsch zo lang heeft gewacht? Hij/zijn vader kwam steeds met aanvullende eisen. Geen idee waarom, maar hij heeft echt heel veel aanbiedingen gehad. Kon alleen al Fiorentina, de Turkse top, Brighton en Feyenoord. En dit is slechts alles wat is uitgelekt. Hij heeft ook een lange blessure gehad, maar is alles wat een 6 van Ajax moet hebben. Vandaag ook rustig onder druk, en goed overzicht.

13 oktober 2022 om 00:48

Alvarez speelt al jaren op CL niveau bij Ajax en kon naar Leipzig en Chelsea. En dat is alleen wat uitgelekt is. Vond Grillitsch in zijn passing niet heel sterk vandaag. Veel kwam wel aan maar was net te zacht, hard of zonder toegevoegde waarde door de lucht.

En als hij echt zo goed was waarom betaalde de clubs de extra eisen niet? Ben ook wel benieuwd voor hoeveel hij bij Ajax op de loonlijst staat. Hij is echt niet een van de grootverdieners lijkt me.

13 oktober 2022 om 07:46

@hakim en al die clubs die je noemt zijn beduidend minder dan Ajax. Je doet alsof Real, Chelsea en Bayern genoemd werden. Overigens zou ik hem inderdaad wat vaker willen zien, maar om hem nu al beter te noemen dan Alvarez gaat mij echt te ver.

Voor de duidelijkheid; deze coach heeft niets te zoeken in de CL.. wat een aanfluiting, net zoals die Duitse assistent, die hij zo graag wilde. Ik kijk al uit naar de wedstrijd tegen Excelsior...., 2-1...

Je krijgt 100mil voor Antony en je wilt Ziyech niet terug halen voor 30mil? Je haalt een top speler voor Ajax begrippen binnen volwassen en ervaren, kan ook nog in teamgeest een enorme rol spelen want laten we eerlijk zijn Ziyech moet in januari gehaald worden 20/25 zou het maximale moeten zijn.

Conceicao is een verademing. Snel, flitsend, temperamentvol, energiek, en zit vol met gif. Precies wat je bij Berghuis en Bergwijn de laatste wedstrijden totaal aan ontbreekt. Begin gewoon een keer met Conceicao, Brobbey. Klaassen bracht ook veel energie en gif in het elftal. Alvarez, wat een slappe zak. Die man is echt dramatisch. Bassey die mag van mij wel op de bank zitten, die gast rent hele tijd met kip zonder kop. Weliswaar betrokken bij een assist, maar rent alle kanten op. Martinez bleef tenminste achterin en deed alleen daar zijn ding. Bassey die rent echt overal heen. En qua verdedigen laat hij zich te makkelijk aftroeven. Corrigeert het met zijn fysieke power, maar zonder fysiek mist hij gewoon zoveel om een absolute topspeler te zijn. Timber speelde ook ontzettend veel verstoppertje. Hoe kan je met zo een selectie niet overwinteren in de CL? Conceicao, Brobbey, Taylor, Klaassen, Blind, Tadic, Timber, Rensch, Beschamend dat niemand zijn teamgenoten verrot schold en zeg tot hier en niet verder. Waar is de Van Bommel of Robben??? Iedereen houdt zijn snaffel en heeft geduld net als Rutte. Ongelooflijk. Schreeuw eens een keer iemand zijn huid vol man. Niet normaal. Allemaal ideale schoonzoon tegenwoordig.

Probleem is dat Ajax met Schreuder geen toptrainer heeft.. en dan moet je wel erg veel kwaliteit inkopen om dat te maskeren.

Ik snap dat het momenteel makkelijk scoren is met Schreuder, maar de redenen waarom ik dit zeg is omdat Schreuder 2 dingen niet goed doet:
1. Schreuder blijft volharden in zijn plan om Ajax aanvallend te laten voetballen.
2. De wissels van Schreuder (en ook de rustpauze) laten Ajax niet beter voetballen. Oftewel hij is niet in staat om tactisch te wijzigen zodat het beter wordt.(iets wat Van Gaal en Ten Hag wel beheersen).

In dit geval zou ik tegen Schreuder willen zeggen dat hij een voorbeeld aan Van Bronckhorst mag nemen. Die schroomde niet om met zijn qua financiën beperkter ploeg dan Ajax bij een 3-0 achterstand de pot dicht te gooien en met 5 verdedigers te gaan spelen. Die greep dus wel in. Gisteren en ook vorige week zag ik een naïeve coach dit blijft volharden in een fout strijdplan... Ja, dan krijg je dus dit soort resultaten.

Dit gaat uitzingen worden tot we een betere coach hebben...

13 oktober 2022 om 08:05

Prima betoog verder hoor. Maar dan haal je precies het voorbeeld van Bronckhorst erbij die notabene gisteravond na een 1-1 rust er met 1-7 af gaat…

13 oktober 2022 om 08:24

Lol.. ik heb vanochtend de rest van de wedstrijden niet eens bekeken. Dan is het voorbeeld Van Bronckhorst misschien niet meteen de beste.

Waar ik op doelde is de eerste wedstrijd van Ajax tegen de rangers waar Van Bronckhorst met te aanvallende intenties begon en dat vervolgens omzette door met 5 verdedigers tegen Ajax te gaan spelen en de ruimtes achterin dicht te gooien.

Verder weet ik dus inderdaad niet of hij gisteren wel open huis hield of gewoon een tegenstander tegenkwam die echt een maatje te groot was... Lees net dat in dit geval Jurgen Klopp de goede wissel toepaste met Salah, in mijn ogen ook een topcoach..

Wat ik in ieder geval probeerde toe te lichten.. is dat goede wedstrijdtrainers zien waar het misgaat tijdens de wedstrijd en vervolgens in staat zijn om met een paar kleine aanpassingen of wissels het wedstrijd beeld te doen kantelen. Van de nederlandse coaches zie ik dat eigenlijk alleen Van Gaal en Ten Hag dat kunnen

Alfred Schreuder maakt Ajax belachelijk.
Hij praat als recht wat krom is en probeert zich in te dekken door de verkoop van spelers te noemen als excuus. Hij hielt de verkoop van Alvarez tegen en aangekochte spelers zet hij op de bank, die daardoor geen wedstrijd ritme hebben. Deze kale pannenkoek doet aan kapitaal vernietiging en ik snap niet dat de directie van Ajax stil blijft.
Het is treurig wat Ajax laat zien onder zijn leiding en erg genant.
Ajax liet Eerst Brobbey gratis gaan en uiteindelijk voor miljoenen terug gekocht. En meneertje Schreuder
denkt dat hij de baas is van Ajax om bijna alle aankopen op de bank te laten.
Schreuder : ROT OP

Oh ja , onder leiding van deze matige trainer speelt Ajax weer het welbekende en beruchte tikkie terug voetbal. Pasveer had in de thuiswedstrijd tegen Napoli vaker de bal dan Tadic.
Schreuder laat de spelers niet beter voetballen met het eindeloze kaats en achteruitvoetbal.
Aanvallers komen geen lantaarnpaal voorbij sinds deze kale trainer de leiding heeft.
Een middenveld met Alvarez ,taylor en Klaassen is misschien wel ok in de eredivisie maar bij lange na niet goed genoeg voor CL.

Blind heeft deze fout alleen gemaakt, omdat hij denkt dat hij onaantastbaar is (bij Schreuder)
Ook het feit dat hij reserveaanvoerder is en Gaal (blind sr?) hem altijd oproept/opstelt
Als Schreuder hem laat banken zal je zien welke Blind weer opstaat.
Hij is nou eenmaal een jongen die je voortdurend wakker moet houden, die moet motiveren. Doe je dit niet dan is hij gewoon een sulletje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren