Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Parool: Kroes zet met Ajax in op buitenlandse coach én technisch directeur

Laatste update:

De kans is groot dat Ajax komend seizoen een coach en een technisch directeur uit het buitenland heeft, zo schrijft Het Parool. Het Amsterdamse dagblad was vrijdag aanwezig bij de aandeelhoudersvergadering, waar het veelvuldig over Sven Mislintat ging. Zijn opvolger komt waarschijnlijk opnieuw uit het buitenland.

"De voornaamste eerste opdracht van Kroes is het binnenhalen van een opvolger van Mislintat, die naar verluidt opnieuw uit het buitenland zal komen", weet Het Parool. "Daarna zullen zij in onderling overleg een trainer aanzoeken die volgend seizoen het stokje overneemt van John van ’t Schip. Ook daarbij wordt buiten Nederland gezocht."

Kroes mag vanwege een concurrentiebeding pas vanaf 15 maart aan de slag bij Ajax. "Achter de schermen staat hij met clubleden in contact, maar hij moet op zijn tellen passen", weet Het Parool. "Volgens ingewijden heeft AZ hem al twee keer gewaarschuwd dat hij het concurrentiebeding met voeten treedt en aansprakelijk kan worden gesteld."

De afgelopen weken was Kroes al veelvuldig aanwezig in de Johan Cruijff ArenA bij wedstrijden van Ajax en werd hij ook gevangen door de camera's van ESPN. Dat er op de achtergrond al wordt gewerkt aan een flinke reorganisatie staat dan ook vast.

In het boek Ajax in crisis haalde Kroes keihard uit naar Mislintat en diens handelwijze als directeur voetbalzaken bij Ajax. "Vier linksbacks?! Ik had de mensen een klap in hun nek gegeven als ik er als algemeen directeur weet van had gehad. Vier linkerverdedigers en geen enkele rechtsbuiten. Het is echt verschrikkelijk."

Ook noemde Kroes Milsintat 'een meesteroplichter' en 'een charmante zwendelaar'. De Duitser was amper vijf maanden in dienst bij Ajax, alvorens hij beschuldigd werd van betrokkenheid bij de transfers van enkele spelers. Dat onderzoek is nog altijd in volle gang.

Het Parool benadrukt dat de relatie tussen de huidige directie en de Raad van Commissarissen (RvC) goed is. "De hoofdrolspelers (inclusief ‘adviseur’ Louis van Gaal, oud-jeugdtrainer van Kroes) staan op goede voet met elkaar. Kroes, die al sinds zijn negende voor de club speelt, kent Ajax van binnenuit. Als bedrijfseconoom en oud-spelersmakelaar heeft hij een gedegen profiel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vrij logisch want er is nou eenmaal niets Ajax waardig beschikbaar in Nederland. Waarom wordt daar trouwens een artikel aan gewijd? Is het zo bijzonder of eng om een buitenlander aan het roer te zetten puur en alleen omdat het een buitenlander is?

18 november 2023 om 09:45

Jaap stam vind ik wel passen, ajax dna, ervaring in de top en kaal!

18 november 2023 om 09:50

Pure middelmaat als trainer.

18 november 2023 om 10:00

Ik gok dat dit sarcastisch is haha.

18 november 2023 om 10:59

Dan te bedenken dat Bosz voor het oprapen lag, en dat uiteindelijk hij, met alles gewonnen, bovenaan staat.Wat er met hem mogelijk was geweest dit seizoen in Amsterdam zal altijd een raadsel blijven

18 november 2023 om 12:11

Jaap stam Ajax DNA? Die gaf er als speler halverwege een seizoen gewoon de brui aan omdat het zo slecht ging. Heeft misschien anderhalf seizoen afgebouwd bij Ajax toen hij al volledig over de Hill was. Daar zit geen Ajax dna bij

20 november 2023 om 12:36

Goed gezien, wellicht had ik nog moeten vermelden dat ik voor Feyenoord ben.

18 november 2023 om 09:45

Als je niet zoekt, vind je ook niets. Toen Ten Hag werd gehaald was die ook niet Ajaxwaardig volgens velen.

18 november 2023 om 09:49

Noem eens wat namen dan binnen Nederland. Bestuurlijk zijn er wellicht wat mogelijkheden. Max Huiberts van AZ bijvoorbeeld (waar AZ niet aan mee gaat werken maar goed..) Maar welke trainers? Ik zie ze niet binnen NL.

18 november 2023 om 09:55

Reiziger bijvoorbeeld, laatst een stukje over hem gezien bij ESPN. Komt goed over, communiceert goed en lijkt tactisch ook sterk te zijn

18 november 2023 om 09:56

Jordi Cruijff.

18 november 2023 om 09:58

Weer een trainer met nauwelijks ervaring?

18 november 2023 om 10:00

Jordi Cruijff heeft zijn naam mee, daarmee is alles gezegd.

18 november 2023 om 10:00

Goede trainers in Nederland zie ik ook niet. Bosz en Slot, maar die zijn niet realistisch. In het buitenland heb je misschien Kluivert, maar dan houdt het wel op. Ten Hag noem ik bewust niet, want dat vind ik eigenlijk ook niet realistisch. Ik denk dat als ten Hag ontslagen wordt bij United, dat hij dan een soort 'rustperiode' inlast en ondanks zijn ontslag denk ik dat ten Hag sowieso nog bij een goede en mooie club van goed niveau in het buitenland terecht kan. Zal mij bijvoorbeeld niets verbazen als, ik noem maar wat, Leverkusen bij ten Hag uitkomt als hij wordt ontslagen en Xabi Alonso na dit seizoen daadwerkelijk vertrekt.

Misschien zelfs een team als AC Milan, waar je hier en daar weleens hoort dat het tijd is om een nieuwe trainer aan te stellen, of Napoli (hebben recent Mazzari aangesteld, maar weet niet of hij het lang vol zal houden en als ik mij niet vergis in hij aangesteld als interim). Als TD zijn ze blijkbaar bezig met die Beuker. Werd een paar weken terug vermeld dat Ajax een akkoord had bereikt, maar sindsdien is het stil. Ik zie hem wel graag komen, want hij is wel iemand die een hele duidelijke structuur en visie heeft wat veel overeenkomt zoals het hoort bij Ajax. Hij wilde zich dan vooral focussen op het technische gedeelte en een soort dealmaker naast zich hebben, die alles dan rond zou maken en wie weet kan dat dan Kroes zijn.

Wordt weliswaar algemeen directeur, maar heeft ook ervaring in het technische gedeelte als oud-zaakwaarnemer en hij zich ook bezig hield met de in- en uitgaande transfers als aandeelhouder van Go Ahead Eagles.

Huiberts vind ik ook echt top. Maar zoals jij al aangeeft, zal AZ daar sowieso niet aan meewerken. Wel een echte vakman, die al jaren heel goed werk verricht bij Az.

Hieronder heb ik wel een aantal buitenlandse namen genoemd die ik graag als trainer bij Ajax zie, waar ik vooral een voorkeur voor Svensson heb.

18 november 2023 om 10:05

Tsja weinig ervaring op het hoogste niveau. Wel rustig opgebouwd.
En over Jonk was men voorheen ook positief dacht ik, maar daar heb ik zelf niks van gezien

18 november 2023 om 10:14

Joseph Oosting. Zal wel lacherig over worden gedaan maar dat deden velen ook over Ten Hag.

18 november 2023 om 11:01

Zou Oosting niks zijn? Ontwikkeld zich uitstekend. Wel een enorme gok, maar was Ten Hag ook.
Alles moet toch samen vallen met een goede technische bestuurlijke backup

18 november 2023 om 11:06

Breng ze nou niet op ideeën. Straks moeten we in Enschede weer op zoek naar een nieuwe trainer.

18 november 2023 om 10:13

Waarom zouden ze Frank de Boer niet eens polsen als technisch directeur en Seedorf als trainer? Of zeg ik hiermee iets heel raars?

Beide ajacieden, beide beschikbaar dacht ik?

18 november 2023 om 10:25

Ja je zegt iets raar. De Boer heeft 0 ervaring als technisch directeur en Seedorf heeft nog nergens gepresteerd als trainer.

18 november 2023 om 11:00

Seedorf vond ik geweldig bij AC Milan. Door conflict met Berlusconi moest die echter het veld ruimen

18 november 2023 om 12:24

Seedorf heeft zich als een ordinaire geldwolf gedragen bij Milan. Hoe hij bij zijn vertrek die 5 miljoen eiste was tenenkrommend. De man denkt dat hij boven iedereen staat. En dan noemen ze hem een legende...

18 november 2023 om 12:24

Zou ik eerder andersom doen. Seedorf runt bedrijven die heeft wel meer ervaring als beleidsbepaler. De Boer hoe zeer gefaald als trainer heeft het bij Ajax meer dan goed gedaan. Maar dat Ajax DNA is ook zwaar overrated. Dat is nu omdat er een paar slechte mensen alles verpest hebben opeens een eis. Zet gewoon goede mensen neer.

18 november 2023 om 13:29

Misschien, dat je eerst moet weten waarom hij 5 miljoen eiste van Milan ipv, roepen, dat hij een geldwolf is. Iemand die zich wereldwijd zo heeft ingezet voor kansarme mensen, maakt hem absoluut geen geldwolf. Hij heeft juist hele goede dingen gedaan met zijn centjes.

4x CL winnen met 3 verschillende clubs en tot de beste middenvelder van Italië en de CL uitgeroepen worden door de Fifa, maakt hem zeker wel een legende.

18 november 2023 om 15:37

Hoe dan ook vind ik het walgelijk hoe mensen die al zo veel geld hebben gaan eisen om 5 miljoen te krijgen. En jij mag Seedorf een legende vinden. Ik vind hem overschat. Speelde ook altijd als een dweil bij Oranje, en was op een gegeven moment te zelfingenomen om een oproep van Van Basten te accepteren.

18 november 2023 om 21:39

Ja als speler een legende als trainer nergens dus ja

19 november 2023 om 17:48

7 van de 10 x moest hij rechtsbuiten spelen. Heeft meerdere keren aangegeven, dat het zijn positie niet is. Dat is net alsof je Messi centraal achterin zet. Ik begrijp, dat Bergkamp, de voorkeur kreeg boven hem, want die was eerder in het Nederlands elftal en heeft dat ook bewezen. Maar de keren, dat hij op 10, 6 of 5 speelde, speelde hij gewoon prima en altijd Goed of voldoende. Maar ik begrijp, dat men alleen de Seedorf op de rechtsbuiten willen herinneren.

By the way, hij had recht op dat geld, daar heeft hij en de club voor getekend. Met dat geld heeft hij weer zat kansarme mensen kunnen helpen.

18 november 2023 om 10:56

Daar geloof ik niet echt in. Nou vind ik het geen probleem als een club buiten de landsgrenzen zoekt, maar er lopen in Nederland echt wel kundige mensen rond. Je moet ze alleen wel in kaart hebben. Met een 'bord-op-schoot-scouting' ga je inderdaad geen Ajax-materiaal vinden, zeker niet voor een nieuwe technisch directeur waar je iets aan hebt voor de langere termijn.

18 november 2023 om 12:14

Het is toch ook wel bijzonder? Morten Olssen was de laatste zo'n 20 jaar terug. Ajax en een buitenlandse coach is nou eenmaal niet gebruikelijk.

Goed idee. Het afstappen van het Ajax DNA heeft de afgelopen 2 jaar voor louter succes gezorgd. Of de coach moet Pep Guardiola zijn, maar het gras bij de buren is niet altijd groener. Juist de creatieve Nederlandse manier van werken heeft bij Ajax voor succes gezorgd.

18 november 2023 om 09:48

Wie dan? Enkel Slot en ten Hag vind ik geschikt maar beiden gaat niet gebeuren.

18 november 2023 om 09:55

Schaars inderdaad. Maar ik pleit al die tijd voor Jordi Cruijff, Joseph Oosting doet het ook erg goed. Verder zou ik eerder naar oud Ajaxspelers met een diploma kijken, zoals Michael Reiziger of Wim Jonk.

18 november 2023 om 10:07

Schaars? Die heeft al helemaal geen Ajax dna.

;p

18 november 2023 om 10:09

Niet weer een “stijn” aub

18 november 2023 om 10:21

Stijn Vreven schijnt z’n assistent te worden 😜

18 november 2023 om 10:45

Haha, ik had die reactie al verwacht Yoda. En liet 'm daarom maar staan 🤭

18 november 2023 om 09:50

Ten Hag was bij zijn komst toch ook alles behalve een coach met Ajax-DNA. Hij was wel Nederlands maar veel dichter bij het hebben van dat DNA komt hij niet. Toch heeft hij vrij behoorlijke resultaten met Ajax weten te behalen. Heb je dan liever een (nieuwe) Frank de Boer?

18 november 2023 om 09:58

Ten Hag speelde natuurlijk wel in de Ajax filosofie en was daarmee in aanraking gekomen bij het Bayern van Guardiola. De Boer is bij Ajax niets mis mee geweest. Cruijff, Oosting, Jonk, Reiziger zijn zomaar wat namen.

18 november 2023 om 10:36

Ten Hag speelde over het algemeen vrij reactief voetbal bij Utrecht. Ik zou nou niet direct zeggen dat die Ajax-DNA heeft. Verder speelde hij, net als al zijn opvolgers, 4-2-3-1 met één echte sloper op het middenveld. Wat is dan precies het verschil tussen hem, Schreuder, Steijn en van 't Schip? Qua speelstijl liggen er misschien wat accenten anders maar verder zie ik als enige echte verschil de prijzen die hij won. Is dat dan eigenlijk het enige specifieke aan het Ajax-DNA? Het winnen van prijzen?

Overigens is de Boer vast wel beschikbaar als je zegt dat hij de komende paar jaar coach van Ajax kan zijn. Maar zou je dat nu echt willen?

Verder vind ik de namen die je noemt, buiten misschien Reiziger, iet wat vreemd. Jonk speelt momenteel 3-5-2/5-3-2. Niet echt volgens het 'Ajax-DNA' dus. Oosting is bij uitstek een coach die zijn speelstijl aanpast op de spelersgroep. Die bezit in geen enkel opzicht het 'Ajax-DNA'. Verder heeft Cruijff nooit een club van niveau getraind en kent niemand de speelstijl van zijn teams. Wie zegt dat zijn speelstijl werkelijk bij Ajax past?

18 november 2023 om 10:47

MemyselfanI. Je snapt hopelijk wel dat de rol van een coach iets verder gaat dan een opstelling op papier zetten he? Ten Hag zette met Ajax gigantisch hoog en compact druk, maakte in de eerste periode de rol van Frenkie heel belangrijk door die bal van achteren op te halen en de rush in te zetten, en periode daarna werden zijn backs enorm belangrijk die het middenveld inschoven en zo een extra optie op het midden werden. De Ajax filosofie is natuurlijk vooral dat hoge druk zetten, veel aanvalsspel en dat aanvalsspel creëren met goed positiespel. Die elementen heeft Ten Hag er totaal ingesleten bij Ajax. Overigens als Oosting kijkt naar zijn materiaal en het daar op aan past dan lijkt ie wel geschikt, want dat doet Ten Hag dus ook.

18 november 2023 om 11:02

@inkemontana Dat is natuurlijk makkelijk praten want Ten Hag zijn opvolgers hadden geen Frenkie in hun selectie. In het algemeen hadden alle opvolgers van Ten Hag geen echt goede selectie tot hun beschikking. Dan kun je wel hoog druk willen zetten maar met de huidige achterhoede kan dat natuurlijk niet. Gaei, Hato, Sutalo en Sosa hadden in de tijd van Ten Hag geen van alle gespeeld. Verder zijn die eerste drie überhaupt niet klaar voor het niveau top-Eredivisie. Ook een Oosting bij Twente speelt niet zo hoog en die heeft toch wel een aanzienlijk betere verdediging tot zijn beschikking dan Ajax. Daarmee zeg ik overigens niet dat ik denk dat hij hij geen goede coach voor Ajax zou zijn (ik zie hem ook als de meest logische opvolger voor Slot). Ik gaf enkel aan dat hij, net als Ten Hag, ook echt geen Ajax-DNA bezit. Als een coach dat blijkbaar kan ontwikkelen dan vind ik dat gezeur om het Ajax-DNA trouwens al helemaal een onzin verhaal.

18 november 2023 om 11:30

Ten hag heeft zijn eigen filosofie.
Wel grappig dat elke ajaxied een trainer die het goed doet bij hun, die manier van spelen als "ajax spel"neerzet.

18 november 2023 om 12:13

Ik hoor je het steeds hebben over "de ajax filosofie".
Maar spelen PSV en Feyenoord dan volgens de ajax filosofie?
Spelen de Redbull teams,Liverpool,Brighton,enz enz,enz....ook allemaal volgends de ajax filosofie?

18 november 2023 om 13:49

Hoeft niet, maar in de beginnende glorie tijden van Ajax, was dat wel 1 van de dingen die geen ander team deed. Het hoeft niet zo te zijn, dat Ajax het heeft uitgevonden. Maar de manier van spelen en het hoog drukzetten, daar werd Ajax in de jaren '70 wel mee bekend en het Nederlands elftal met 4-3-3 met de punt naar achteren.

Ze wonnen met de stijl 3 EC1 achter elkaar en niemand speelde zo in die tijd en daarvoor ook niet of werd met deze stijl bekend. Maar iedereen zijn eigen stijl.

Omdat het goed werkte begon Ajax vanaf de D'tjes zo op te leiden. Vandaar dat je het ook de filosofie van Ajax of die Ajax hanteert en train je onder deze filosofie en niet anders, dan is het voor de club en naar buiten automatisch een Ajax filosofie. Heeft niets te maken, dat zo trainen een Ajax filosofie is, Nee het is zo trainen en opleiden via deze filosofie.

Jammer dat men struikelt over AJAX filosofie. Het zijn ook meestal de mensen die niets met Ajax te maken hebben en ook helemaal de geschiedenis niet kennen.

Luister goed naar wie en welke club Guardiola, Ten Hag en Slot verwijzen, als het gaat om de stijl die zij nu dagelijks hanteren als trainer.

Juist Ja....johan Cruijf en Ajax.

18 november 2023 om 09:51

@myvision wie zou jij nu durven neerzetten dan? Keizer, Schreuder, v Basten, Wouters en Steijn waren die wel
succesvol dan? Daarbij moet je ook kijken in welke situatie je zit en welke trainer daarbij past.

18 november 2023 om 10:00

Ik vind het juist wel goed dat Ajax is buiten Nederland kijkt. De trainers uit Nederland zijn echt van laag niveau, op een paar onhaalbare opties na. Voldoende buitenlandse coaches die ook spelen op de Ajax manier.

18 november 2023 om 10:02

Joseph Oosting lijkt de nieuwe Ten Hag te worden, denk je dat die onhaalbaar is?

18 november 2023 om 10:11

Waarom de nieuwe ten Hag? Doet die het zoveel beter dan Jans?

18 november 2023 om 10:17

Oosting de nieuwe ten Hag? Vind je dat niet een beetje overdreven? Ik denk dat er 2 Nederlandse coaches bij Ajax zouden passen en goed genoeg zijn, dat zijn slot en ten Hag. De rest komt tekort. Dus is het volstrekt logisch om verder te kijken.

18 november 2023 om 10:41

Ja hij doet het wel beter Lierse1997 met mindere speler toch nog meer punten gehaald dan Jans vorige seizoenen.

18 november 2023 om 10:58

Maar vind je het nu echt zoveel beter? Ik zie eerder continuïteit.

Al is het wel knap dat hij zo presteert met 0.0 kwaliteit aan flankspelers.

18 november 2023 om 10:15

Ange Postecoglou zag ik deze zomer op de lijstjes verschijnen. Hadden ze die kunnen halen, dan had het er heel anders uitgezien denk ik. Dat is nou juist een type trainer die aanvallend voetbal nastreeft, dat doen niet enkel Nederlanders

18 november 2023 om 11:01

@myvision - Deels eens, maar je moet alles wel erg goed in kaart hebben, wil je nu met een Nederlandse verrassing op de proppen komen. Een volgende Ten Hag loopt er niet rond, Slot is onhaalbaar en bij Jans zijn er vraagtekens. Dan zit je al snel op namen als Oosting (die overigens leuk voetbal speelt met FC Twente) en Jansen (die resultaten goed kan maximaliseren). Dan kun je misschien beter in het buitenland zoeken.

Wel zou een Nederlandse technisch directeur moeten kunnen lukken. Er lopen echt wel mensen rond die verstand hebben van het smeden van een collectief, maar je moet ze wel kunnen vinden. Als dat laatste al niet lukt, ga je ze in het buitenland ook niet vinden. Daar valt of staat het bij naar mijn mening; het vermogen om goede mensen te vinden. Als dat ontbeert, maakt het niet uit of je het binnen of buiten de landsgrenzen zoekt.

18 november 2023 om 12:45

Het gaat niet enkel om de persoon. Ook de wisselwerking tussen coach en technisch directeur moet heel goed zijn. Dat was bijvoorbeeld met overmars en Ten Hag heel erg goed.

18 november 2023 om 11:27

Hoezo afstappen?
Schreuder heeft wel gegelijk ajax dna.
Heitinga is ook binnen ajax opgeleid.
Of mischien is dit vloeken in de kerk, maar is "het ajax voetbal" niet gewoon achterhaald en stil blijven staan.

18 november 2023 om 11:34

@ervaring - Het Ajax DNA is ook gewoon een over-geromantiseerde term en min of meer een verzamelnaam voor 'aantrekkelijk en aanvallend voetbal'. Als een coach dat bewerkstelligt en tussendoor ook nog wat jeugd inpast, krijgt hij de stempel 'Ajax-DNA'. Dat gebeurde ook bij Ten Hag.

18 november 2023 om 12:50

Ik hou niet zo van die term maar dat is wel weer een verschrikkelijke simplistische opvatting van het Ajax DNA.

18 november 2023 om 12:08

Ik vindt Lopetegui wel een interessante optie. Heeft de nodige ervaring, speelt over het algemeen mooi voetbal. Deed het vorig jaar ook uitstekend bij Wolves, maar is opgestapt/ontslagen na onenigheid met het bestuur.

Heb liever een goede coach met zelfde speelwijze Ajax maar zonder echt 'Ajax-DNA' dan een matige coach die dat wel heeft, zoals FdB.

18 november 2023 om 10:03

FdB heeft buiten ajax niets meer gepresteerd, maar 4x kampioen worden met matige selecties was een enorme.prestatie. aangezien er nu weer een matige selectie is, zou het dus wel eens een goede combinatie kunnen zijn. FdB speelde wat mij betreft heel realistisch voetbal en elke speler wist wat hem verwacht werd. Idem met cocu in zijn periode bij psv. Sowieso heel vergelijkbare trainerscarrieres

18 november 2023 om 14:49

Hoezo matige coach..🤔..wel 4x kampioen achter elkaar met een matig elftal...dus waarom niet.

18 november 2023 om 20:03

FdB werd met een matige selectie inderdaad 4 x kampioen. Belangrijk detail is wel dat ook de tegenstand toen hele matige selecties had. Dat is nu heel anders, zowel Feyenoord als PSV hebben een uitstekende selectie. Als je nu FdB haalt, wordt het echt een groot drama

Dan hoop ik op ze minst dat ze proberennn potter binnen te halen als trainer van ajax.

De verhalen die ik lees over Kroes lijken me zeer positief. Dit is geen Van der Sar, maar echt iemand met daadkracht. Ik denk dat hij als AD past in het rijtje Eenhoorn en Te Kloese. Daadkrachtige AD die precies weten wat ze willen.
Ajax is al een gezonde club maar onder zijn leiding denk ik budget op spelersgebied omlaag zal gaan. Echter, je hebt een AD die zelf zaakwaarnemer is geweest een club heeft gehad en zelfs ervaring heeft met jeugd opleidingen en organisatie structuren. De man klinkt echt als een perfecte en gedroomde AD niet te vergeten hij doet het niet voor het geld dat heeft hij zat.
Ik vrees als Feyenoord fan zijnde dat hij Ajax echt weer naar de top brengt. Ik denk wel dat men kritiek zal geven op zijn eventuele zuinigheid. Als verhalen kloppen he zal hij geen Tadic salarisen laten betalen.

18 november 2023 om 10:03

De verhalen over alle voorgangers werden ook positief onthaalt. Ik zou echt de rust bewaren, niet direct weer de polonaise lopen. Grote verschil met de laatste twee jaar is vooral van Gaal op de achtergrond en de aanstelling van 2 echte Ajacieden in de RVC met ongelofelijk veel ervaring, van Praag kent de klappen van de zweep als geen ander. Ook Kroes roept vooraf van alles, maar of dat zo slim is vraag ik me af. Uiteindelijk draait het om resultaten. Er moet nog een hoop gebeuren bij Ajax, dus laat hem eerst maar eens wat kleine overwinningen boeken in de organisatie.

18 november 2023 om 11:07

Dat zei men van z'n voorgangers ook. Praatjes vullen geen gaatjes. Hij zal het moeten laten zien. Wat hij vindt of denkt van de mensen voor hem, is totaal niet relevant. Je kunt onmogelijk beoordelen of deze man klaar is voor een club als Ajax.

Leuk dat hij een succesvol bedrijf binnen de voetballerij heeft opgestart, maar dat kun je in niets vergelijken met het runnen van een club als Ajax. Het maakt bovendien ook niet uit wat voor functies je hebt bekleed, maar waar, hoe succesvol je daarin bent geweest en dat soort aspecten. We hebben het hier niet over een alleskunner die bij de gehele Europese top heeft staan werken, integendeel. Excelsior wou hem en AZ wou hem voor een soort van bijrol in de bestuurskamers, maar dat verliep schijnbaar ook niet vlekkeloos, aangezien hij na anderhalf jaar alweer mocht vertrekken.

Overigens krijgen PSV en Feyenoord (ervan uitgaande dat ze eerste en tweede worden) wederom een flinke financiele boost en de waarde van de selectie stijgt eveneens. Bij Ajax moet er waarschijnlijk wederom veel geld bij. Het voordeel bij de laatstgenoemde is dat het beleid simpelweg niet meer slechter kan, dus verbetering gaan we vast wel zien vanaf de zomer van 2024. Echter kruipen de topclubs op het moment weer naar elkaar toe, in ieder geval voor het moment. Het is dus onmogelijk om nu voorspellingen te doen.

De beste keus lijkt mij. Buiten Bosz en Slot zie ik geen goede coaches voor Ajax, maar dat is totaal niet realistisch natuurlijk dat Bosz of Slot naar Ajax vertrekken. In het buitenland zie ik enkel Kluivert misschien als optie, maar daar houdt het wel bij op wat betreft Nederlandse opties. Van 't Schip moet sowieso tot eind dit seizoen coach blijven, niet langer.

Ik had gehoopt dat Ajax afgelopen zomer al voor een buitenlandse coach ging, maar toen kwamen ze met Steijn. Zelf heb ik toen vaak de namen Knutsen, Hjulmand, Hassenhüttl en Svensson genoemd. Knutsen is natuurlijk afgelopen zomer ook al benaderd, maar kwam toen om verschillende redenen niet en ik denk ook niet dat hij alsnog zal komen. Hjulmand is nu bondscoach van Denemarken en heeft in het verleden vaak geroepen dat hij een groot fan van Cruijff is en dat hij een liefhebber van Ajax is. Niet dat een nieuwe trainer steevast moet vasthouden aan het Cruijff-principe, want ik zou wel graag een coach willen zien die tactisch sterk is, goed voetbal kan spelen maar ook dingen kan aanpassen en dat dat misschien wel ten koste van het Cruijff-principe gaat. Maar Hjulmand is gewoon een prima coach en zou ik een prima optie vinden.

Hassenhüttl heb ik ook altijd een goede coach gevonden. Heeft prima werk verricht bij Southampton, enkel vorig seizoen niet toen hij halverwege werd ontslagen, en bij Leipzig. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar Svensson. Heb dat altijd al een goede coach gevonden en dit seizoen presteerde hij dramatisch met Mainz, maar in de seizoenen hiervoor gewoon ontzettend goed werk verricht en een coach die tactisch heel sterk is, dingen aan kan passen, spelers beter maakt en goed voetbal met zijn teams speelt.

Hij zit nu zonder club, nadat hij een paar weken geleden is ontslagen bij Mainz. Misschien dat hij na een 'rustperiode' in wilt stappen bij Ajax volgend seizoen.

Niet alle buitenlandse directeuren en trainers hoeven misperen te zijn, maar ik denk dat een Nederlandse TD wel wenselijk is. Deze zijn niet voor de hand liggend maar Jordi Cruijff lijkt mij wel geschikt.
Het zijn allemaal aannames die worden gedaan we moeten gewoon afwachten. Ik denk dat de combinatie Kroes Sneijder voor het technische gedeelte voor Ajax 1 t ok een prima optie is. Dan heb je die Beuker die de rest kan regelen met Huntelaar en de Lang.

18 november 2023 om 11:13

Er zijn vast wel genoeg mensen die zo'n functie adequaat kunnen bekleden, maar de vraag is of de kennis er is om die mensen te vinden en ze (waar nodig) te begeleiden in hun functie. Daar zit bij iedere club het werkelijke probleem. Het is veelal 'bord-op-schoot-scouting'.

Kroes wordt nog meer 'netto' dan Overmars (als in: zuinig), dus indien er een buitenlandse naam komt, denk dan niet aan een grote jongen of zo. Ik denk nog steeds dat Knutsen van Bodo / Glimt een goede kans maakt. Onder Kroes shopte AZ ook flink in Noorwegen, dus het zou alleen maar in de lijn der verwachting liggen.

En ik dacht dat met Beuker ze iemand op de korrel hadden voor technisch manager? Persoonlijk zie ik liever daar iemand met een rijke voetbalcarriere, zodat er sprake is van een ruim netwerk. Ik weet niet hoe gewiekst Jari Litmanen is als zakenman, maar in die orde van grootte dient Ajax te kijken. Maar betekent dat dan niet dat de 'burn out' van Huntelaar een vooraankondiging was van een definitief vertrek?

18 november 2023 om 11:20

Kroes was geen technisch directeur bij AZ. Hij moest enkel voetbalkennis exploiteren binnen en buiten de landsgrenzen.

Daarbij is het ook wel zaak dat Kroes aan de centen denkt, want Ajax heeft gewoon erg veel geld verloren en de kans is nog steeds erg groot dat er ook voor volgend seizoen enorme gaten ontstaan. Het moet dit jaar al vorderingen liquideren en als Ajax niet een enorme inhaalslag maakt op de ranglijst (dan moet je echt denken aan plek 2 of 3), zullen er weer tientallen miljoenen bij moeten. Dan is het maar de vraag wat je nog op de transfermarkt kunt.

Door termen als 'eigen vermogen' en cijfers als de waarde van de club onderschatten mensen hoeveel schade Ajax op het moment leidt en hoeveel dat doet voor de financiele positie met betrekking tot transfers e.d. Dan helpt het ook niet mee dat PSV en Feyenoord momenteel in de lift zitten. Tevens stijgen AZ en FC Twente ook mee op financieel vlak, al zal Ajax daar geen hinder van ondervinden over een langere termijn.

18 november 2023 om 13:41

Hij was wel (mede-)eigenaar van de Eagles, dus ik denk wel dat verstandig zakendoen aan hem is besteed, als je ziet wat hij daar heeft neergezet - een ogenschijnlijk financieel gezonde, degelijke middelgrote voetbalclub met nog genoeg ruimte voor traditie en eigen zgn. DNA dus Ajax lijkt me in goede handen in dat opzicht.

Maar mijn vraag ging eerder over welke trainer en welke manager er nog bij gaan komen.

Ik zou na de miskleun met Mislintat niet opnieuw een buitenlander halen voor die positie tenzij het bijvoorbeeld een ex speler is die de club goed kent (arnesen bijvoorbeeld). Ook een buitenlandse trainer is geen garantie voor succes. Kan me niet voorstellen dat er in Nederland geen potentiële toptrainers werken zoals bijvoorbeeld Van Gaal en Ten Hag destijds. De kunst is echter om deze trainers te scouten en daar heb je weer goede technische mensen voor nodig binnen je club.

18 november 2023 om 11:09

Blijf vooral in het zelfde kleine vijvertje vissen. Dan ga je nooit meer groeien

18 november 2023 om 11:19

De grote vijver van Mislintat heeft anders ook niets opgeleverd. Ajax moet vooral dicht bij zichzelf blijven, met name bij het aanvallende voetbal en het opleiden van spelers die in dat systeem kunnen voetballen, inclusief de typische Amsterdamse bluf. Hiermee heeft de club grote successen behaald.

18 november 2023 om 11:21

@soccerfan_1 - Het gaat niet om de grootte van de vijver, maar of je exact weet wat zich allemaal in de vijver bevindt. Daar zit het grote probleem voor de meeste clubs. Ze weten doorgaans niet eens wie wel of niet geschikt is.

18 november 2023 om 11:34

Klopt Sirius en dat geldt niet alleen voor spelers. Het blijft onbegrijpelijk dat Ajax lichtgewichten als Jan van Halst en Alfred Schreuder heeft gehaald. Als ze de vijver wat beter hadden verkend en zich verdiept hadden in het verleden van beide mensen, dan waren ze nooit bij Ajax aangesteld. Het begint allemaal met kennis en kunde in de top van je organisatie. Dat Kroes, voordat hij überhaupt al is begonnen bij Ajax en bovendien een concurrentiebeding heeft, zich nu al in de media uitspreekt over de nationaliteit van de TD en trainer, zegt veel over Kroes en is weinig hoopvol.

18 november 2023 om 11:57

8 Biljoen mensen bij voorbaat afschrijven op basis van 1 individu.. goed bezig! Na de miskleun Hamstra wil ik dan ook geen Nederlander meer. Dus dan maar geen TD meer aannemen aangezien we samen de hele wereldbevolking hebben afgeschreven?

In alle eerlijkheid, maar ik begin de rol van Kroes behoorlijk dubieus te vinden. Heel goed om de gretigheid te zien en komt over als een man die direct dingen wil aanpakken. Precies de eigenschappen die we nodig hebben. Tegelijkertijd verwacht ik ook enige respect naar je huidige werkgever toe en om je de laatste paar maanden daar vol voor in te zetten. Vergeet niet dat hetzelfde wat hij nu bij AZ doet, hij in de toekomst ook bij Ajax kan doen zodra een grotere club zich voor hem meldt.

Het zegt eigenlijk ook wel hoe dom zo'n concurrentiebeding is. Je probeert iemand bij je te houden die overduidelijk al met z'n hoofd bij zijn nieuwe werkgever is. Je mag hem daarnaast ook niet verbieden om in contact te blijven met Ajax medewerkers of om de club of hun wedstrijden in zijn vrije tijd te bezoeken.

Lijkt een beetje erop alsof je partner stapelverliefd is op een ander, maar jij per se eist dat zij iedere avond bij jou op de bank zit. Dat ze vervolgens alleen maar in app contact is met haar nieuwe vlam neem je blijkbaar voor lief. AZ is in dit geval een redelijke cuckold.

18 november 2023 om 11:24

Kroes bekleedt momenteel geen functie bij AZ. Zijn contract liep afgelopen zomer af, maar daar zat dus een concurrentiebeding in. Daardoor mag hij een bepaalde periode geen overstap maken naar een club die contractueel wordt gezien als concurrent. In het bedrijfsleven zie je dergelijke clausules ook met regelmaat voorbijkomen. Dat zijn verder ook geen hele rare eisen. Jouw hele betoog gaat dus niet echt op in deze. AZ heeft ook geen enkele reden om mee te werken. Het is immers niet in hun voordeel en voor een financiele bonus hoeven ze het ook niet te doen.

18 november 2023 om 11:32

Je hebt helemaal gelijk. Het is mij totaal ontgaan dat Kroes 1 september bij AZ was gestopt. Mijn hele betoog mag inderdaad de prullenbak in.

Waarom wordt er niet eerst bekeken hoe het gaat met van 't Schip aan het roer, want ik denk dat John het best graag zou willen om na dit seizoen door te gaan als hoofdtrainer.

Ik mag het hopen dat we een buitenlandse coach krijgen. In Nederland loopt er op dit moment niets rond wat leuk aanvallend voetbal speelt. Slot kan niet en ten hag gaat niet terug komen.

Dat lijkt me logisch want er is geen Nederlandse optie als coach. Anders ga je weer hetzelfde doen wat je met Schreuder, Heitinga en Steijn hebt gedaan. Ook Van t’schip is natuurlijk niet een coach waar je naar streeft als Ajax zijnde. De enige capabele Nederlanders zijn Slot, Ten Hag en Bosz. En die zijn allemaal natuurlijk bezet. Als TD heb ik eerlijk gezegd niet zoveel verstand van maar dat zullen we maar zien.

18 november 2023 om 11:28

Ook Slot, Ten Hag en Bosz zijn ergens begonnen. Er lopen echt wel meer trainers rond die het zouden kunnen, maar je moet het lef hebben ze een kans te geven en nog belangrijker; je moet hun kwaliteiten erg goed in kaart hebben.

Iedereen had het bestuur van Ajax kunnen vertellen dat Schreuder, Heitinga en Steijn geen Ajax-coaches waren. De meesten deden dat ook. Echter heeft een gemiddelde voetbalvolger te vaak meer voetbalverstand dan de bobo's in de bestuurskamers die vaak niet eens een voetbalachtergrond hebben.

Oh, is het al Maart 2024.....wat is dit.

18 november 2023 om 11:30

Tja, dit is inderdaad niet wat het concurrentiebeding inhoudt. Ik vraag me ten eerste af of het verstandig is om nu al met dit soort woorden te komen, aangezien hij hiermee aangeeft indirect al bezig te zijn bij Ajax. Ten tweede lijkt het me dat dit AZ de gelegenheid geeft om naar het concurrentiebeding te wijzen.

18 november 2023 om 12:42

Tja, al is het pas 18 november, mag de man geen mening hebben?
Van meet af aan was al duidelijk dat het kinderachtige gedrag van AZ niet zal voorkomen dat Kroes achter de schermen al begonnen is. Bewijs het maar. Kroes kan gewoon naar wedstrijden toe. Is toch niet verboden? En een mening hebben of zeggen wat jij denkt hoe het moet, is hier ook niet verboden

Hadden we qua trainers al na Ten Hag moeten doen, Mislintat had ook in eerste instantie een buitenlandse coach op het oog maar de RvC zag dit niet zitten. Behalve Bosz, Slot, Ten Hag is er echt geen enkele trainer van niveau.

Ben benieuwd met welke naamZe dan komen, zou wat zijn als ajax dan weer aankomt met knutsen, daar was mislintat ookLang mee bezig, mij lijkt spalleti ook wel wat, deed het goed bij napoli vorig jaar, en daar gaat het nu ook een stuk minder, ondanks dat er niet veel belangrijker spelers vertrokken zijn op Kim na

Zou niet weten wie de trainer van Ajax moet gaan worden. Hoop dat Ajax Ajax weer word.

Ik zou voor Thomas Letsch gaan. In Nederland al goed gedaan, zeer degelijk in Duitsland. Met Vitesse tactisch goed neergezet en heeft ook ervaring in diverse rollen bij Redbull. Zou goed jeugd moeten kunnen inpassen en zou zelfs een dubbelrol kunnen hebben denk ik .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren