Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Overmars bevestigt interesse: ‘Maar een vertrek is nu nog niet aan de orde’

Laatste update:

Marc Overmars heeft als technisch directeur bij Ajax een zware taak om ieder jaar een selectie bij elkaar te stellen die mee kan strijden om het kampioenschap. Iedere aankoop ligt onder een vergrootglas en dat brengt bakken kritiek met zich mee. Overmars heeft inmiddels een dikke huid gekregen en zegt goed om te kunnen gaan met de negativiteit rondom zijn persoon.

/

"Ik zit al vanaf mijn zestiende in de absolute topsport. Dan word je al vrij snel geconfronteerd met negativiteit", zegt Overmars in gesprek met Ajax Life. "Ik moet wel zeggen dat ik wat minder kijk en lees. Soms denk ik wel: jullie zouden het echte verhaal moeten weten. Maar dan ben ik alleen maar bezig met mezelf te verdedigen. Dat had ik hier de afgelopen drie jaar best kunnen doen. Ik heb ook nog wel een boekje liggen, hoor. Maar volgens mij is er uit mijn mond weinig spugerij gekomen."

Dat Overmars het niet eens zo verkeerd doet bij Ajax, blijkt wel uit vermeende interesse van Everton. Afgelopen zomer werd de oud-speler van Barcelona gelinkt aan een overstap naar the Toffees. "Ik reageer niet op de naam Everton. Er was een aantal clubs geïnteresseerd, maar een vertrek is nu nog niet aan de orde. We hebben hier gezamenlijk de insteek een langdurig traject in te gaan. Ik geloof daar in en wil met iedereen hier iets moois bereiken."

Denk jij dat Marc Overmars bezig is aan zijn laatste jaar bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Financieel gezien zijn z'n aankopen goed. Alleen mist de selectie van Ajax echt veel te veel ervaring. Van de hele selectie, zijn er twee spelers met internationale ervaring (westermann en Krul, en beide spelen nog niet eens in de basis). Ajax moet eens durven een aantal oudere en ervaren spelers te halen. Ze zorgen niet voor winst, maar kunnen wel echte aanwinsten zijn. Vooral qua Europees voetbal kan dat meehelpen.

29 oktober 2016 om 12:00

Hoe wil je dat doen, die "oudere en ervaren" spelers halen? Laten ontvoeren en opsluiten in de Arena?
Geen enkele "oudere en ervaren" speler die iets kan toevoegen aan Ajax heeft zin om in Nederland te komen voetballen. En de redenen daarvoor zijn al langer bekend..

29 oktober 2016 om 12:04

Guardado, Moreno en De Jong zijn er al drie die PSV binnen heeft gehaald. Je moet goed zoeken maar het kan wel.

29 oktober 2016 om 12:22

Moreno en De Jong zijn voor Ajax, zeker nu, echt geen toegevoegde waarde. Guardado in zijn vorm van de vorige seizoen wel, in zijn huidige vorm ook niet. Maar ben het met je eens. Zoek en je zult vinden.

29 oktober 2016 om 12:36

Elke speler is wel eens uit vorm en als je niet in vorm bent, ben je vaak geen aanwinst nee, maar Guardado en Moreno maken normaal iedere eredivisieclub beter hoor.

29 oktober 2016 om 12:40

Leuk hoor Guardado maar dat was een pure gelukstreffer, ze wilden eigenlijk Defour halen maar die ging naar Anderlecht (om daar vervolgens te floppen) en toen moest PSV overschakelen naar een mindere keuze. Een speler die overal gefaald was en ergens een nieuwe kans nodig had.

De Jong is niet beter dan Milik dus die twee jaar hebben we hem niet nodig gehad en nu is zelfs Dolberg al beter.

Moreno was naast Bruma een hele goede speler maar vind hem echt niet beter dan Sanchez.

Dus als Ajax dat soort spelers zou halen zou iedereen vreselijk klagen.

29 oktober 2016 om 15:00

Weet je wel hoe defour het nu doet in engeland dan?

29 oktober 2016 om 16:05

Ja vooral de jong die het laat afweten op de monenten dat het moet, dat is echt een speler die ajax zou halen.......

29 oktober 2016 om 12:06

Je hebt een volle kaart op de bullshit bingo! Hoeveel clichés kun je in een klein stukje tekst stoppen? Welke spelers zijn dan haalbaar en voegen wat toe? En kom niet aan met ik ben geen scout.. je bent ook geen technisch directeur en dat belet je ook niet!

29 oktober 2016 om 13:03

www.transfermarkt.nl/statistik/vertragslosespieler zie ik toch wel een aantal interessante transfervrije spelers tussen staan.

Spelers als Raul Meireles (had afgelopen zomer volgens de geruchten ook interesse om naar Feyenoord te komen) ,jefferson Farfan en Martin Caceres (toegegeven die lijkt me niet haalbaar) staan daar ook tussen.

Dat zijn spelers die zeker veel toe kunnen voegen
Of ze haalbaar zijn qua tekengeld en salaris ligt natuurlijk aan Ajax zelf,
soms moet je eens een uitzondering toestaan om de kwaliteit en (internationale) ervaring van je elftal te verhogen
of ze dat bij Ajax willen is natuurlijk ten tweede.

En op de huurmarkt zullen deze winter ook vast wel spelers beschikbaar komen
waar je een koopclausule aan zou kunnen koppelen,zoals bv PSV met Guardado heeft gedaan.

31 oktober 2016 om 13:46

In theorie zitten daar best leuke namen tussen, maar gaan deze mannen nog echt wat toevoegen? Haal je die voor de breedte of wil je die een rol van betekenis laten spelen? Persoonlijk vind ik het altijd een makkelijke roep om ervaring, maar de lijst va spelers die wel gehaald zijn maar niks hebben toegevoegd is schrikbarend lang. Persoonlijk vind ik de selectie van Ajax nu voldoende in balans. Er zit best een aardige mix in tussen talent en ervaring. Van de 3 spelers die je noemt vraag ik me af of ze uberhaupt een basisplaats zouden hebben.

Meireiles (die ken ik eigenlijk niet heel goed), maar ten koste va wie zou die moeten spelen?
Farfan, Die is te ver over zijn top. Gaat die het nog opbrengen om vroeg druk te zetten etc?
Caceres, Is die nog snel genoeg om ver van de goal af te spelen? Kan die nog in het ajaxspelletje mee? Is dit gewend de inspeelpass te geven etc?

Psv heeft met guardado en moreno het heel goed gedaan, maar hoeveel kun je er daarna nog opnoemen?

29 oktober 2016 om 12:14

Financieel gezien heeft Marc Overmars het gewoon goed gedaan. Niets meer dan respect voor de wijze waarop hij bezig is. Wat is in jouw ogen ervaring dan? Iedereen heeft het over ervaring, maar als je een Nouri en Cherny ziet voetballen, met alle respect maar zet die twee er dan liever bij dan pak hem beet Van der Vaart en Huntelaar. Sanchez is ook een baas. Westermann gaat hem weinig leren hoor. Ajax moet er gewoon voor zorgen dat de contracten voor zeer lange tijd vastliggen. Alleen voor de hoofdprijs weg. Ze zijn gezond dus ze hoeven niet te verkopen. Dat kan je wel aan Overmars overlaten.

29 oktober 2016 om 12:15

Ajax heeft niet de intentie met het beleid om enkele oudere en ervaren spelers te halen, die de doorstroom en doorbraak ven jeugdige talenten in de weg staan. Sowieso komen zulke voetballers van internationale allure niet in de Eredivisie spelen. Sportief en zeker financieel is dat totaal onaantrekkelijk.

Ajax bouwt traditioneel op de spelers uit de opleiding, met waar nodig een aangekochte versterking met groeipotentieel. De club zal ook nooit een club worden die een eerste elftal heeft met de helft of zo oudere gehaalde voetballers. Dat strookt met het beleid. Jongens wordt piepjong gebracht en hebben op 22,23 jaar soms al zo'n vier jaar ervaring.

29 oktober 2016 om 13:31

Ajax probeert wel degelijk regelmatig spelers te halen uit een oudere leeftijdscategorie in een poging om de jonge spelers te begeleiden. Elk seizoen wordt er weer een Zimling, Poulsen, Heitinga, Westermann, etc gehaald. Ook dit seizoen werd geprobeerd om Huntelaar terug te halen. Al die pogingen zijn alleen zelden een success. Maar reken maar dat Overmars graag een speler in de leeftijdscategorie en de toegevoegde waarde van El Ahmadi of Guardado wilt halen.

Alleen het belangrijkste is dat er wordt gekeken naar kwaliteit. Dat gaat altijd boven leeftijd of ervaring. En daar gaat het vaak mis. Want een speler die en goed is en 25-30 jaar oud kan in het buitenland een veelvoud verdienen in vergelijking met hier.

29 oktober 2016 om 13:50

Dat zeg ik toch ook? Ajax probeert wel 1 of 2 ervaren spelers te halen, maar die moeten wel toegevoegde waarde hebben. Alleen van de spelers die willen komen is dat altijd een gok. Ook met Guardado of El Ahmadi was dat op het moment van halen helemaal niet zeker of ze in de functie van ervaren mentor die rol op zich konden nemen. Guardado verpieterde op de bank in Spanje en El Ahmadi was er gewoon bij toen Feyenoord een jaar geleden acht duel op rij verloor. Zijn toegevoegde waarde was toen ook nihil. Verder kiezen zowel PSV als Feyenoord voor andere uitgangspunten in het beleid en staan er meerdere routeniers in de basiself.

29 oktober 2016 om 14:01

Ik weet niet waar je dat denkt te zeggen maar ik lees toch echt dit:

'ajax heeft niet de intentie met het beleid om enkele oudere en ervaren spelers te halen"

29 oktober 2016 om 14:10

Die zin in mijn post is een reactie op de post van topicstarter Noudyo die schreef:

'ajax moet eens durven een aantal oudere en ervaren spelers te halen'

Waarop ik antwoordde dat:

'ajax heeft niet de intentie met het beleid om enkele (een aantal dus) oudere en ervaren spelers te halen, die de doorstroom en doorbraak ven jeugdige talenten in de weg staan'

i.c.m.:

'de club zal ook nooit een club worden die een eerste elftal heeft met de helft of zo oudere gehaalde voetballers'

Met andere woorden: je moet mijn door jouw aangehaalde zin niet uit de context trekken. Even beter de hele tekst lezen voordat je concludeert dus.

Ik beweer nergens dat Ajax niet bereid is om ervaren spelers te halen.

29 oktober 2016 om 14:49

Volgens mij heeft Ajax dus wel de intentie om een aantal oudere, ervaren spelers te halen en falen ze daar simpelweg meestal in. Zoals ik al aantoonde met de eerder genoemde namen.

Dat Ajax voor de "helft of zo" uit oudere gehaalde voetballers zou moeten bestaan beweert niemand.

29 oktober 2016 om 15:23

@xyzz

Pfff, wat is dit voor zinloze wel/nietes discussie... Nog een laatste poging dan maar. Wat wil je me nou in de mond leggen allemaal?

Noudyo stelt c/q beweert, dat het raadzaam is als Ajax een aantal oudere en ervaren spelers zou moeten durven halen, die 'niet voor winst, maar kunnen wel echte aanwinsten zijn. Vooral qua Europees voetbal kan dat meehelpen.' Meerdere van zulke spelers dus, pak 'm beet 4 a 5. Met andere woorden een half elftal veldspelers of zo.

Ik zeg dat Ajax dat nooit zou doen, gezien het beleid is gericht op de doorstroom en doorbraak van eigen jeugd en niet op het elftal volgooien met aangekochte oudere, ervarener spelers. Een of twee valt binnen het beleid, maar routeniers die van internationale allure zijn, zijn schaars en kiezen niet voor de Eredivisie.

Dan moet je gokken op spelers met een deukje en hopen dat zijn een meerwaarde zullen hebben. Dat gaat in de praktijk vaker niet op dan wel. Soms pakt het goed uit met Guardado, El Ahmadi of Poulsen, maar die voltreffers zijn sporadisch.

Verder laat ik het erbij. Als je niet wilt snappen wat ik bedoel, dan houdt het op.

29 oktober 2016 om 20:42

Ik wil je niets in de mond leggen. Ik reageer alleen op wat je feitelijk zegt. En geef daarbij mijn mening.

29 oktober 2016 om 13:38

Man Ajax hoeft alleen nog 1x te winnen aankomende Europese wedstrijd en ze zijn al door. Kortom het gaat Europees prima dit seizoen. Ja het is geen CL niveau, maar je ziet nu bij psv dat ervaring niks helpt tegen de echte toppers die je normaal gesproken treft in de CL. Dit soort toppers kreeg Ajax dus jaar in jaar uit en nog deden ze het met al die jonkies niet minder dan dit ervaren psv. Ze overwinterde namelijk als derde en wonnen zo nu en dan van een Europese grootmacht. Kortom zo slecht is het niet. Men vergelijkt constant het psv van vorig jaar met het Ajax van daarvoor, maar psv speelde in een groep met teams die echt niet vh zelfde kaliber waren als de clubs die Ajax trof. Los vh feit dat psv het wel prima deed.

Pas dit seizoen heeft Overmars voor het eerst daadwerkelijke versterkingen gekocht. De jaren daarvoor was het toch magertjes. Vorig jaar stond er toch een onevenwichtige selectie. Een kwantitatief sterk middenveld zegt niets over de kwaliteit. Dit was een grote denkfout!

29 oktober 2016 om 12:52

Ja maar kijk eens naar Westermann en Het huren van een niet fitte keeper. Je vliegt weer tegen een zwakke broeder de voorronde CL uit omdat de selectie niet op orde is.
En datzelfde gebeurde ook vorig jaar.
Daarnaast het warrige beleid rond Ziyech. Marc is weldegelijk gevoelig voor wat ze in de media zeggen.

Dat niet alle jeugdspelers slagen die hij haalt, is logisch en ook totaal niet erg. Er zal er ook altijd wel wat doorbreken. Zie Dolberg.
Maar een selectie heeft ook een stabiele basis nodig. En daar slaagt hij niet in

29 oktober 2016 om 13:05

Op een jonge selectie bouwen heeft in de regel de consequentie, dat het instabielteit geeft. Of de selectie onevenwichtig is qua kwaliteit is een tweede. Je zou hooguit kunnen stellen dat de selectie op basis van leeftijdsopbouw onevenwichtig was, een euvel waar de meeste Nederlandse clubs mee worstelen. Ajax heeft im de competitie tot op de laatste dag meegestreden om de titel, dus zo overdreven kwalitatief slecht was het nou ook weer niet.

29 oktober 2016 om 16:00

Nou selectie op orde? Kijk nou eens naar de verdediging. Uit armoe speelt Sinkgraven links back en bakt er daar helemaal geen reet van. Dat zegt genoeg over de kwaliteiten van houthakker Dijks. Wat is dat weer een brevet van onvermogen gebleken om die terug te halen. Man man man wat is die slecht!!!!
Ik vind Viergever ook vrij zwak en hetzelfde geldt voor Veltman. Hoop dat Tete snel zijn plek als rechtsback weer inneemt.

29 oktober 2016 om 17:35

Hoe bedoel je selectie op orde? Daar heb ik het toch helemaal niet over?

Eigenlijk doet Overmars het heel erg goed bij Ajax. Hij heeft het vak even in de vingers moeten krijgen, maar nu heeft hij vooral een beleid gericht op de toekomst. Zijn aankopen worden steeds beter. In het verleden een paar mindere gehad, maar daar staat tegenover dat ze relatief goedkoop waren en zelfs vaak gehuurd.
Veel mensen wijzen op het gebrek aan ervaring in de selectie en zeggen dan dat PSV wel zulke spelers kan halen. Men denkt dan aan de Jong, Guardado en Moreno. Maar dit zijn spelers die voor een hoog salaris komen, in grotere competities nauwelijks aan de bak komen en achteraf geen grote transfersommen meer op zullen brengen. Dit is dus korte termijn politiek. Dit kan als een molensteen om een club gaan hangen. Twee jaar geen Champions League brengt PSV in grote problemen.
Het huidige Ajax heeft veel potentie. Er zijn een aantal spelers bij die hogerop zullen gaan en zelfs een paar toppers. Het is zelfs zo dat je, als je vorig jaar basisspeler was, je nu soms niet goed genoeg meer bent. Een hard gelag voor sommigen, maar de kwaliteit van de selectie is gestegen. Deze zomer zullen een aantal spelers Ajax gaan verlaten en dat biedt nieuwe kansen aan deze spelers. Ze zullen wel moeten investeren in zichzelf.
Daarnaast komt vanuit Jong Ajax ook de nodige concurrentie opdagen, terwijl de A1 dit jaar ook erg sterk lijkt.

29 oktober 2016 om 13:21

Toch heeft hij dit jaar wederom aardig wat fouten gemaakt en geen evenwichtige selectie samengesteld.

- Ajax begon het seizoen met 1 linksbuiten en 1 linksback.
- Veel te veel middenvelders in de selectie.
- Keeper verkopen vlak voor het sluiten van de transferperiode en vervangen met een keeper die de eerste 12 wedstrijden sowieso moet missen.
- Ziyech te laat halen nadat je een paar weken daarvoor zegt hem niet nodig te hebben.

Pluspunt:
+ Sanchez gehaald, een absolute baas.

Daarnaast heeft hij in het verleden natuurlijk te veel geld uitgegeven aan breedteaankopen zoals Sinkgraven en Gudelj die uiteindelijk vooral de doorstroming van meer getalenteerde spelers in de weg zit. Sinkgraven is ondertussen een veel te dure en matige linksback geworden.

Vooralsnog heeft Overmars matig gepresteerd bij Ajax.

29 oktober 2016 om 13:48

Je verhaal klopt van geen kanten. Linksbuiten heb je younes en Cernu evt Sinkgraven. Linksback, Dijkse, Viergever en Riedewald. De verkoop van Cillessen was perfect. Hij presteerde zeer wisselvallig de laatste maanden en met Boer en Onana heb je prima opvolgers. En Ziyech is er toch ?. Met hem had je de Champions League ook niet gehaald.

29 oktober 2016 om 13:58

Nee, jouw verhaal is degene die van geen kanten klopt.

Cerny is geen linksbuiten maar een rechtsbuiten. Sinkgraven is ook geen linksbuiten en Casseira ook niet.

Riedewald en Viergever kunnen linksback spelen maar zijn dat niet. Sinkgraven wordt nu zelfs opgesteld op die positie terwijl Riedewald op de bank zit. Dat zegt wel genoeg lijkt me.

Boer kan nooit een volwaardige keeper zijn van het eerste van Ajax. Kom op nou man. Rekenen op Boer en Onana was een pure gok maar had je net zo goed een aantal punten kunnen kosten. Ajax heeft het geluk dat Onana gelijk presteert.

Ziyech is er nu ja. Te laat om te helpen bij het halen van de CL nadat Overmars al gezegd had dat hij niet nodig was. Dat de Champions league niet behaald zou met Ziyech is pure speculatie. In de wedstrijd in de Arena was Ajax beter maar slaagde er niet in dat in score uit te drukken. Misschien had Ziyech wel een paar doelpunten/assists verzorgt. Niemand die het weet, jij ook niet. Door zo stellig te beweren kom je niet bepaald geloofwaardig over.

Oftewel, Ziyech halen was geen visie/beleid. In paniek heeft Overmars hier in blessuretijd raakgeschoten.

29 oktober 2016 om 15:11

Niet mee eens. Ziyech eerder halen had meer geld gekost en was geen garantie voor het halen van de Champions League.
Cillessen laat, maar niet te laat verkocht voor een goede prijs naar een topclub.
Gudelj hadden ze wat mij betreft ook niet hoeven halen, maar ik weet niet hoe het gelopen zou zijn zonder hem. Sinkgraven heeft in 2015 de tweede plaats veiliggesteld bij de vele blessures op het middenveld van toen. Was alleen een te grote stap voor hem, maar ik heb nog steeds vertrouwen in hem.
De enkele linksback klopt, maar er zijn spelers in huis die dat ook kunnen spelen. De buitenspeler klopt niet, want ze waren toen nog bezig met Traore, hoewel hij als spits kwam, en Bailey. Nu heb je met Traore 4 buitenspelers met daarnaast meerdere spelers die in noodgevallen op die positie kunnen.
Te veel middenvelders, ja, misschien, niemand wist toen dat Schone weer zo belangrijk zou worden. Wel klopt het dat sommige spelers daardoor op de bank zijn beland. Niet vreemd, want Bosz vraagt meer van zijn spelers dan de Boer.
Uiteindelijk is in elke linie een kwaliteitsinjectie gekomen.

Ik denk dat Overmars het gewoon goed doet. Hij verkoopt voor meer geld dan hij uitgeeft aan nieuwe spelers. Ook zie je bij Ajax dat er veel kwaliteit in de selectie zit, wat op termijn weer geld oplevert. Ervaren spelers met kwaliteit is voor de nl clubs onmogelijk. Uiteraard zijn er uitzonderingen. El ahmaddi bij Feyenoord nu echt goed en heeft ervaring Guardado ook een vol treffer geweest al is deze nu even in mindere doen. Maar het is niet makkelijk om aan dit soort buitenkansjes te komen. Scouten blijft het enige wat je kan doen. Echter het beleid om jong jongens binnen te halen en klaar te stomen voor het eerste lijkt langzaam aan te werken. Zie Dolberg. Daarbij de aankoop van jong talent Sanchez en de balans is niet zo slecht al men denkt. Echter het nadeel van veel talent is dat bijna elk talent met een terugslag te maken krijgt en als dat er een paar op htzelfde moment zijn dan heb je een probleem. Verder financieel kerngezond dus de toekomst ziet er goed uit, al zullen we de absolute top mmoeten laten gaan omdat zij nu eenmaal financieel veel sterker zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren