Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ould-Chikh wil pad van illustere voorgangers volgen

Laatste update:

FC Twente leverde de voorbije jaren veelvuldig erg getalenteerde buitenspelers af aan buitenlandse clubs. Eljero Elia, Marko Arnautovic, Nacer Chadli, Dusan Tadic en Quincy Promes verdienden allemaal mooie transfers, nadat ze eerst imponeerden in Enschede. Bilal Ould-Chikh hoopt in de toekomst ook aan dat rijtje te mogen worden toegevoegd. Hij wordt nu al scherp in de gaten gehouden door topclubs uit Duitsland.

/

Een overstap naar Bayern München of Borussia Dortmund komt nu echter nog te vroeg, vindt Ould-Chikh. In de zomer informeerden er wel verschillende clubs naar hem, maar zowel FC Twente als de zeventienjarige aanvaller wilde niet nadenken over een transfer. “Ik wilde in Nederland blijven omdat ik voelde dat het te vroeg was om de stap naar het buitenland te maken”, zegt Ould-Chikh in gesprek met Goal. “Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van spelers die Nederland op vroege leeftijd hebben verlaten en dan weer terugkeren in de Eredivisie.”

“Die voorbeelden neem je mee in je overwegingen”, zegt het talent. Alfred Schreuder zette hem in de eerste weken van het seizoen 2014/15 driemaal in als invaller. Daarnaast speelde Ould-Chikh drie wedstrijden mee met Jong FC Twente. Hij hoopt op de lange termijn in de voetsporen te treden van een paar illustere voorgangers. “Zij maakten de stap naar het buitenland toen zij er echt helemaal klaar voor waren. Dat is het pad dat ik ook wil bewandelen.”

Dat Bayern en Dortmund hem in de gaten houden, vindt Ould-Chikh mooi. “Het is vleiend en het is voor mij een teken dat ik op het juiste spoor zit. Dus dat is mooi. Het is nu misschien nog te vroeg om die stap te maken, maar wie weet wat er in de toekomst gebeurt. Je weet maar nooit”, aldus de buitenspeler, die Arjen Robben als een voorbeeld ziet. “De manier waarop ik speel is te vergelijken met zijn speelstijl. En dan is er ook nog iemand zoals Lionel Messi. Van hem kan ik ook veel leren.”

Verwacht jij veel van Bilal Ould-Chikh bij FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog nooit van gehoord, terwijl ik ook het voetbal in de Jupiler League volg. Weet iemand anders iets over deze speler? Wat is zijn kenmerk?
Kreeg bij het lezen van dit artikel meteen een flashback aan de maanden voor de Bakkali-hype, hopelijk gaat deze jongen het beter doen.

26 september 2014 om 11:51

Maakte zn debuut al vorig seizoen jn het eerste van twente en is een ongelofelijk groot talent.
Zelfs op fifa (sorry voor de anti-fifäers) groeit hij uit tot een wereldspeler.

26 september 2014 om 11:51

Heb hem alleen bij het EK u17 gezien, maar lijkt een snelle, technische speler te zijn, vrij iel nog, maar is natuurlijk nog erg jong. Is trouwens een linkspoot die op rechts staat (althans bij u17).

26 september 2014 om 11:55

Hij is opgenomen in de eerste selectie, dus zal ook niet elke wedstrijd bij jong Twente spelen. Misschien daar ook een zwak punt van hem, omdat hij (zoals de laatste wedstrijd) zich niet altijd even goed kan motiveren voor de beloften. Datzelfde zie je ook wel bij Zivkovic.

26 september 2014 om 11:57

Getructe speler met snelheid en aan overvloed aan techniek, uitstekende dribbelaar en een goed schot. Zoals hij al zegt lijkt hij een beetje op Robben qua speelwijze, maar er zitten ook heel veel verschillen tussen beide spelers. Verder is hij ook heel klein, 1 meter 66 als ik het goed heb.

26 september 2014 om 13:20

Waarom? Omdat ze allebei Marrokaans zijn??

Waarom niet gewoon ieder mens als individu benaderen..???

26 september 2014 om 13:57

Nee hij bedoeld gewoon dat Bakkali gehyped werd na zn schitterende optredens en geef hem eens ongelijk? Het is toeval dat het 2 Marokkanen zijn hij bedoeld het niet zo

Goed van hem dat hij nadenkt, veel jongens op zijn leeftijd krijgen toch al snel de $ tekens in hun ogen bij het horen van die clubs. Komt erg volwassen over voor zijn leeftijd..

26 september 2014 om 11:52

Ja dat zegt ie nu. Maar let op wanneer er echt een club voor hem komt. Gaat ie gewoon. Zoals zo veel spelers die een jaartje leuk spelen meteen vertrekken. Zo gaat het al jaren in de eredivisie.

26 september 2014 om 12:02

Ja misschien, maar dat hij nu nadenkt duid erop dat hij dan ook wel eerst goed zal nadenken. Ik hoop voor hem dat hij tzt een weloverwogen beslissing neemt, welke dat ook zal zijn.

Mooi om te lezen. Hopelijk ontwikkelt hij zich goed door. Hij heeft in ieder geval een beter plan dan veel van zijn leeftijdgenoten

Wijs besluit van misschien wel het grootste talent op de Nederlandse velden.
Maar we hebben ook vaker gezien dat jeugdige spelers A zeggen en B gaan doen...

Ik hoop dat hij in de toekomst de juiste keuzes zal gaan maken, dan zie ik hem ver komen!

26 september 2014 om 11:57

Hmm, grootste talent van de Nederlandse velden vind ik overdreven, een van de grootste uit zijn lichting (wat een zéér sterke lichting is btw) is beter verwoord imo.

26 september 2014 om 12:25

Daarom zeg ik ook: misschien wel..
Zelf durf ik ook niet met 100% zekerheid te beweren dat hij hét grootste talent is.

26 september 2014 om 13:09

Samen met Nuri van Ajax het grootste talent van Nederland uit zijn leeftijdscategorie.

26 september 2014 om 13:42

Vergeet Bergwijn niet

26 september 2014 om 15:59

Van Beek (ajax ) en Slabbekoorn ( feyenoord) schat ik minstens zo hoog in.

26 september 2014 om 17:19

Die jongen is Nederlands Elftal potentieel.

We moeten voorkomen dat hij een 2e Bakkali wordt. Voor de rest is hij nog erg jong, dus zal nog even duren voordat hij echt aan kan sluiten.

Hoop dat hij alsnog voor Oranje kiest, vond hem erg goe b

26 september 2014 om 12:09

*bij de onder de 17.

Jammer dat geen een van de genoemde spelers is doorgebroken in het buitenland.. Eerlijk gezegd had ik dat wel verwacht.

26 september 2014 om 12:25

Niet mee eens. Elia deed het in zijn eerste seizoen geweldig bij HSV en verdiende daarmee een transfer naar Juventus, daar kwam de klad er in en nu is hij weer aan het opkrabbelen. Doet het inmiddels weer redelijk goed bij Bremen.

Marko Arnautovic is een twijfelgeval, bulkt van het talent maar deed het niet meer dan redelijk bij Bremen en nu bij Stoke City.

Nacer Chadli speelde vorig seizoen 34 wedstrijden voor Spurs en heeft dit seizoen een vaste plek in de basis, scoorde 3 keer in 4 PL wedstrijden.

Dusan Tadic en Quincy Promes zijn sterkhouders bij hun clubs, in Engeland zijn de analisten helemaal wild van Tadic en Promes wordt in Moskou op handen gedragen.

26 september 2014 om 12:28

Wat zie je als doorbreken?
Ontpoppen tot wereldtopper? Dat is voor echt een hele kleine groep weggelegd..

Tadic, Elia, Chadli en Promes doen het momenteel allemaal prima en spelen toch op een niveau dat duidelijk boven het eredivisieniveau ligt.

26 september 2014 om 12:30

Chadli doet het gewoon goed en Promes pakt zn minuten evenals Tadic dus wat probeer je nu duidelijk te maken?

hij mag van mij wel wat vaker speeltijd krijgen ipv die Ryo van Arsenal die ik erg vind tegenvallen . veel balverlies en best wel een blinde in de combinatie

Speelde regelmatig met ons mee toen hij een kind van 12 was. Zelfs toen kon je zien dat hij heel erg getalenteerd was. Ik wens je het allerbeste toe Bilal!

Het lijkt wel of hij de bal aan een touwtje heeft; die uitspraak gaat echt op bij hem, heerlijke dribbelaar!

Leuk voetballertje, ben hem sinds vorig seizoen gaan volgen en viel me tot nu toe alleen nog maar positief op. Gun hem het beste, maar het is niet onverstandig om nog pak 'm beet 5 jaar in NL te blijven, goed dat hij nog niet meteen aan Bayern en Dortmund denkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren