Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volendam heeft aan 23 procent balbezit en 2 doelpogingen genoeg voor de winst

Laatste update:

FC Volendam heeft zaterdagavond de broodnodige punten gepakt in de Eredivisie. De ploeg van interim-trainer Michael Dingsdag was op bezoek bij sc Heerenveen met 1-2 te sterk. Opvallend: de ploeg had slechts 23 procent balbezit. Daarmee werd nog nooit een wedstrijd gewonnen sinds balbezitpercentages worden bijgehouden (2010). Volendam (11 punten) komt met de zege niet van de laatste plaats af, maar voert de druk op concurrenten Vitesse (ook 11 punten) en Almere City (13 punten) wel op.

Volendam reisde af naar Heerenveen met in het achterhoofd dat geen van de laatste zeven officiële wedstrijden werden gewonnen. De club haalde de laatste weken vooral in het nieuws vanwege de bestuurlijke onrust, wat onder meer leidde tot de trainerswissel.

De man die tegenwoordig de honneurs waarneemt in het vissersdorp is Dingsdag. Hij keerde terug in het stadion waar hij als speler het grootste gedeelte van zijn actieve carrière doorliep. Dingsdag, voormalig publiekslieveling in Heerenveen, won met de Friese club in 2009 de TOTO KNVB Beker.

De oud-verdediger zag zijn ploeg na een klein half uur op voorsprong komen via Bilal Ould-Chikh. De crosspass op de buitenspeler leek makkelijk te onderscheppen voor Oliver Braude, maar de Noor verslikte zich lelijk en zag Ould-Chikh schitterend raak schieten in de kruising: 0-1.

Volendam deed tot de goal niet veel meer dan tegenhouden en toonde zich dus uiterst effectief. Heerenveen stelde eveneens teleur en kwam er slechts sporadisch gevaarlijk uit. De beste kans was voor Mats Köhlert, die rakelings over kopte.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. Heerenveen was de ploeg met het balbezit, Volendam groepeerde zich rond de eigen zestien. De keren dat de bezoekers eruit kwamen, was het echter wel meteen raak.

Vijf minuten na rust zorgde Lequincio Zeefuik bij de tweede gevaarlijke uitbraak namelijk voor de 0-2. De aanvaller werd bediend door Zach Booth, draaide zijn directe tegenstander dol en schoot raak in de korte hoek. De treffer was minstens net zo fraai als die tegen Feyenoord, toen hij Gernot Trauner in de luren legde.

Heerenveen gaf zich niet gewonnen en bracht via Ion Nicolaescu de spanning terug in de wedstrijd. De spits, die koud in het veld stond, zorgde na ruim een uur spelen voor de aansluitingstreffer nadat hij de bal met wat geluk voor de voeten kreeg. De thuisploeg drong vervolgens wel aan, maar wist de gelijkmaker niet te produceren.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb er gewoon geen woorden voor... Hoe kan je hier 1-2 verliezen

17 december 2023 om 09:16

Ze hebben ook met 1-2 gewonnen 😉

Slechtste wedstrijd van het seizoen en met name van sahraoui en haye. Die konden gewoon meermaals een pass van 3 meter niet bij de goede kleur krijgen. V Amersfoort hopelijk nu ook eens klaar. Nico heeft geen 6 kansen nodig. Van ottele ook heel ver op de bank wegstoppen. Doet bij de 0 1 niet eens meer een slide poging om te blokken en word helemaal tureluurs gespeeld bij de 0 2. Kun je zo goed de winterstop in en dan doe je dit ermee. Geen woorden voor.

16 december 2023 om 23:15

Heel typisch Heerenveen dit. Er zit iets laconieks in waardoor je eigenlijk al in de eerste helft kan zien dat het niets wordt vanavond. En op voorhand is het ook al best makkelijk te bedenken dat Heerenveen weer eens in eigen huis tegen een degradatiekandidaat punten gaat verspelen.

Je zag eigenlijk al de hele pot dat het niks met Heerenveen ging worden. Ik weet niet wat Migi gedaan heeft maar ik heb daarom in de rust een hoop flessen Fryske Beerenburg veiliggesteld en verdiend, die odds waren toen nog geweldig.

Ik heb de laatste 30 minuten gekeken en het aanvalsspel van Heerenveen leek ook wel heel voorspelbaar. De tactiek lijkt letterlijk de bal zo snel mogelijk bij Sahraoui krijgen en die moet dan maar iets verzinnen.

17 december 2023 om 00:02

Dat is ook de tactiek, hij is voor ons toch de enige speler die echt de kwaliteiten heeft voorin kansen te creëren. Zeker wanneer een tegenstander het speelveld heel compact houdt.

In die drukte zou Nicolaescu ook nog een kans kunnen scoren, maar dan moet hij wel starten.

20 tegen 3 schoten. 19 tegen 2 hoekschoppen en toch verliezen. Spel is af en toe heel oneerlijk

16 december 2023 om 23:46

Volendam verdiende helemaal niks. Waardeloze spelopvatting. Maar Heerenveen verdiende ook helemaal niks. Slechtste positiespel die ik dit jaar heb gezien. En als de angstige kees niet eens een aanvallende wissel durft te doen maar alleen maar zelfde positie wissels doet. Echt een schande.

Van Wonderen heeft wat mij betreft tactisch echt geblunderd door Van Amersfoort op te stellen in zo'n wedstrijd. Vanaf moment 1 is het duidelijk dat Volendam niet gaat voetballen, en dat had je ook op voorhand kunnen weten. Dan wil je met een spits spelen die in de box dodelijk is, kan sleuren en balvast is. Van Amersfoort heeft best kwaliteiten, maar heeft over het algemeen wel een stuk meer ruimte nodig dan Nicolaescu. Petje af voor Volendam dat tot de laatste minuut hard maar fair heeft verdedigd.

17 december 2023 om 00:04

Van Amersfoort heeft vooral kwaliteiten in het druk zetten op teams die daadwerkelijk willen opbouwen. Zoals je zegt, dan kun je vandaag dus beter Nicolaescu opstellen.

Van Wonderen is niet een creatieve coach, zoveel is wel duidelijk. Wat niet werkt laat hij gewoon een dikke 90 minuten doormodderen. In plaats van snel Karlsbakk er bij te gooien in de spits, ging Heerenveen maar door met besluiteloos balletjes heen en weer spelen, zonder idee. En als de enige speler met creativiteit zijn dag of avond niet heeft, blijft er niets over. Ballen naar de juiste kleur spelen bleek een hels karwei en bijna niet mogelijk. Dan heb je ook nog eens een van Ottele achterin staan die helemaal geen kaas gegeten heeft van verdedigen. Bij de eerste goal weigert hij een laatste sliding in te zetten om te blokken, en bij goal nummer 2 was het lachen geblazen. Snel afscheid van nemen. Net als die inspiratieloze coach. Star en behoudzuchtig. Ook nog eens verkeerde spelers op bepalende posities opstellen.

Toch knap wat Volendam presteert als je kijkt hoe weinig ze aan spelers hebben uitgegeven in heel hun club geschiedenis.

17 december 2023 om 09:18

Ik vind er niks knap aan. Bus parkeren en hopen dat je een x scoort. Je zal er ongetwijfeld een paar punten mee pakken maar niet veel

17 december 2023 om 10:32

Ik weet ook niet of knap het juiste woord is, want wat is dan wel knap met dit materiaal? Ik noem het veel liever realistisch. Of had jij gedacht dat een ploeg als Volendam lekker Hollands naïef gaat aanvallen en vervolgens met 5-1 naar huis wordt gestuurd?

Ondanks dat ik vind dat het wat beter staat bij Volendam de laatste 2 potjes, denk ik toch dat dit slechts een korte opleving is. Heerenveen had, ook al waren ze best matig, nog kansen zat om minimaal gelijk te spelen en daarbij is de 0-1 is een gigantische persoonlijke fout. Die tweede van Volendam is wel goed gedaan van die Zeefuik. Dat vind ik echt wel een hele aardige speler!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren