Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Optie gelicht: huurling van 10 miljoen keert niet terug bij Ajax

Laatste update:

Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax, zo maakt FC Porto bekend. De Portugese club had een optie tot koop op de huurling en gaat die lichten. Ajax houdt zo'n tien miljoen euro over aan Conceição.

Hoewel Conceição in Amsterdam af en toe zijn klasse toonde, wist hij nooit niet uit te groeien tot onbetwiste basisspeler. Om die reden werkten de Amsterdammers mee aan een huurtransfer, met optie tot koop, naar zijn jeugdliefde Porto.

In zijn geboorteland speelde Conceição dit seizoen 38 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en zeven assists. Opvallend genoeg pakte de vleugelspeler daarnaast liefst tien gele kaarten (één indirecte rode kaart).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

FC Porto is dusdanig onder de indruk geraakt van Conceição dat ze besloten hebben de optie in zijn contract te lichten. Ajax nam de kleine buitenspeler in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro over van datzelfde Porto.

De jongeling speelt dit seizoen onder de vleugels van zijn vader, Sérgio Conceição. Porto bezet met nog vier wedstrijden te gaan de derde plek in de Portugese competitie. De achterstand op koploper Sporting Portugal is immens: achttien punten. Beide ploegen treffen elkaar op 26 mei in de bekerfinale.

In dienst van Ajax kwam Conceição tot 28 officiële wedstrijden in alle competities. Daarin wist hij eenmaal te scoren en was hij drie keer aangever. Zijn enige treffer maakte de Portugees in de Champions League tegen Rangers FC.

Voor het beloftenteam van Ajax kwam Conceição zeven keer in actie (vijf goals). De linkspoot had nog een contract tot medio 2027 in Amsterdam. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige waarde op vijftien miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig hebben wij Forbs....

23 april 2024 om 20:35

Waarom gaat het steeds fout…. Hebben één van de betere laat ze deze gaan.

23 april 2024 om 20:44

Daar ging het vorig jaar al mis, maar goed Conceicao was bij Ajax wel een Younes 2.0. Ik vind het zonde, maar ook niet erg als die hele meuk buitenlanders van de afgelopen 2 jaar vertrekt, potentie of niet. Ze zullen vast potentie hebben (zie ook een Mikautadze), maar ze passen in niks bij Ajax en met zo'n start zal het heel lastig voor ze worden in de toekomst.

23 april 2024 om 21:25

Ik zie anders graag buitenlanders van kaliber Neres, Antony, Kudus, Alvarez, Licha en Tagliafico komen.Het gaat in deze meer om de scouting en degenen die over de transfers gaan. Daar zit het probleem.

23 april 2024 om 21:28

Conceicao is juist een Ajax speler. Buitenspeler met bravoure die vaak zijn man op zoekt, en die ook uit kan spelen. Dat talent zag je altijd al. Hij moet/moest alleen wat meer rendement gaan leveren. Dat je die dan als enige rechtsbuiten in de selectie verhuurt, ook nog met zo'n belachelijke optie tot koop.. Tja.. Of Porto houdt die en verkoopt hem over een jaar voor 30. Of doen hem in de zomer meteen voor 18 van de hand.

Idem met zo'n Mikautadze. Best een goed talent, maar in Amsterdam geen enkele kans gehad. En als hij al mocht spelen, dan nooit in de spits. Metz koopt die straks gewoon en pakt er in dezelfde window nog een pak winst op.

Blijkbaar krijgen "eigen" talenten als Hato en Rensch een heel seizoen om te schutteren en wanprestaties te leveren. Maar aankopen zoals Conceicao en Mikautadze schrijven we na drie invalbeurten al af. Hetzelfde die je met Bassey, die het bij Fulham best redelijk begint te doen.

Sutalo en Gaaei zijn de volgende twee die elders gaan draaien en het dubbele waard worden. Dat geef ik je hierbij op een briefje..

23 april 2024 om 21:44

Conceicao was juist een typische Ajax buitenspeler. Vorig jaar zag je hem ook al zo vaak een paar mannetjes voorbij spelen. Getalenteerd was die altijd al geweest met zijn dribbel. Je moest alleen aan zijn rendement werken. En dat doet hij toch al aardig bij Porto en die zien dus ook die potentie in hem. Bij Forbs zie je bijvoorbeeld helemaal niks dit seizoen. Die kan alleen maar vanaf de zijlijn rennen. En die had je voor 14 miljoen gekocht.

23 april 2024 om 21:49

Ook die zouden dit seizoen ruk spelen. Er is geen plan. De coach weet niet wat hij moet doen en het is chaos binnen de club. Je kan wel alleen kijken naar de spelers, maar echt niks bij Ajax klopt.

24 april 2024 om 03:05

Met die spelers zou je meedoen om de titel. 100%. Neres, Brobbey en Antony voorin. Kudus op 10, Alvarez en Henderson erachter. Of Kudus op rechts en Berghuis op 10. Licha en Nico achterin zou je defensie al staan als een huis.

23 april 2024 om 20:41

Die gaat veel meer opleveren let maar op die Forbes is geen miskoop

23 april 2024 om 20:46

XAJA

Laat ik voorop stellen dat ik hoop dat je gelijk gaat krijgen maar waar heb je het over?

Forbs kan er echt helemaal niets van.

23 april 2024 om 21:07

Ik denk dat Forbs voor bepaalde speelstijlen echt wel toevoeging kan hebben, heeft snelheid, dreiging en werklust. De speelstijl van Ajax (ook al is die amper te herkennen nu) is dat echter niet. Een speelstijl waarbij men wat afwachtender speelt en veel ruimte achter de rug van de tegenstander heeft, daar kan hij excelleren.

23 april 2024 om 21:22

Forbs is absoluut een miskoop. Hij heeft helemaal niets geleverd, en gaat ook niet meer leveren.

23 april 2024 om 21:24

Maar wat raar is, de jeugd van City speelt net als Ajax normaalgezien doet. En daar schoot hij de pannen van het dak.

23 april 2024 om 21:27

Ga je nou echt een jeugd elftal vergelijken met Ajax?

23 april 2024 om 21:36

Zijn punt is simpel. In jong Ajax speelt Forbs ook niet goed, maar bij jong man City de sterren van de hemel

Het is niet zo moeilijk. Wij schrijven spelers heel snel af. Zijn in een nieuw land komen in een chaos terecht met een coach die niet weet wat hij wil. Niet zo gek dat bij niemand rendeerd bij Ajax.

Forbs gaat ergens anders wel vlammen, die jongen heeft talent.

23 april 2024 om 21:37

Niemand levert bij Ajax, want het is chaos en een coach die geen vertrouwen uitstraalt, niet weet wat hij wilt. Forbs gaat ergens anders wel renderen, heeft talent. Je moet spelers wel in hun kracht gebruiken

Satulo kan ook wel wat, maar bij Ajax ook bagger.

23 april 2024 om 21:45

En toch was Forbs het begin van het seizoen best goed bezig, en meerdere wedstrijden zelfs je beste speler.

Maarja, toen kwamen Bergwijn en Berghuis terug en kreeg hij plots geen minuut meer. Terwijl het juist degene was waar het meeste vanaf kwam. Vind je het gek dat die een knauw op heeft gelopen en zonder vertrouwen speelt..

23 april 2024 om 21:47

@Arends,

Je kan dit wel heel stellig beweren hoor, maar er zijn anders ook genoeg grote talenten die zich niet meer weten te herpakken.

Dat er momenteel chaos bij Ajax is en veel druk bij die spelers ligt begrijpt iedereen en kan zeker invloed hebben. Maar goed ik vind wel echt dat je van sommige spelers meer mag verwachtten.

23 april 2024 om 21:47

Forbs is juist een speler die eigenlijk niet past bij Ajax. Is vooral een prima speler voor ploegen die op de counter spelen. Zijn snelheid is leuk langs de lijn maar niet voor het Ajax spel, waar ze juist de bal willen hebben. Vorig jaar zag je bij Conceicao juist dat hij mannetjes voorbij kon spelen. Dat zag je al in de CL tegen Napoli bij vlagen. Is juist zonde dat je die jongen niet een kans hebt gegeven. Want hij kostte maar 5 miljoen vergeleken met 14 miljoen voor Forbs.

23 april 2024 om 22:12

@depay, Forbs was in het begin juist er goed, veel dreiging. Zoals hierboven wordt genoemd kreeg hij geen speeltijd meer toen Berghuis en Bergwijn terugkwamen. Van t Schip wist laatst zijn naam niet eens. Sorry hoor, maar daaruit kun je toch wel opmaken dat die jongen nergens in geholpen wordt en de coach de weg kwijt is. Satulo kan ook veel beter dan dat hij bij Ajax laat zien. Je mag van sommige spelers meer verwachten, maar niet van talenten. De oudere spelers moeten dragen, maar als je dan ziet dat vd Boomen cv staat en Taylor op wingback, dan valt er weinig op te staan. Dat is gewoon absurd .

Een Blind doet het fantastisch bij Girona, dat zou bij Ajax ook niet zo zijn. Want spelers weten niet wat ze moeten doen. Als ik nu Ajax kijk doet het pijn aan mijn ogen. Er is geen plan niks, lijkt op ga maar lekker spelen boys ..

Ik had gehoopt op Mikautadze

23 april 2024 om 20:16

Moeten ze die niet gewoon een seizoen de kans geven?

23 april 2024 om 20:20

Nee, tenzij Brobbey vertrekt. Bankzitter zal hij ook niet willen zijn en ik denk dat hij ook nog een leuk salaris ontvangt

23 april 2024 om 21:32

Mikautadze verdient in verhouding met de rest van de aankopen echt niks. Die zitten vrijwel allemaal tussen de 1 en 3 miljoen (op Hendo na). Komt natuurlijk ook van het 2e niveau af, dus lekker goedkoop. Conceicao verdiende bijvoorbeeld veel meer.

23 april 2024 om 20:19

en waarom precies? Mikautadze kan veel meer opleveren dan die lage optie van Metz.

Echt top weer ajax! Heb je eens een rechtsbuiten... wat een wanbeleid maar goed wie is daar nog verbaast over

23 april 2024 om 20:19

Ben het er deels mee eens hoor, maar vorig jaar liepen heel veel supporters vooral over hem te klagen dat hij 0 rendement heeft. Nu hij het bij een andere club goed doet zou het ineens een verlosser zijn.

23 april 2024 om 21:41

Fans zeuren teveel. Kijk eens naar Blind, kon er geen reed meer van. Hij laat dit jaar bij Girona idd zien dat hij er geen reed van kan ...

Het is een bagger zooi bij Ajax, een coach die van alles probeert. Het is niet gek dat niemand rendeerd bij Ajax

23 april 2024 om 20:19

Deze jongen had bij Ajax echt bizar weinig rendement. Het komt er bij Porto wel uit maar daar deed hij het ook prima voordat hij naar Ajax vertrok (met zijn vader als coach). Bij Ajax was het gewoon Younes 2.0. Kon tijdens de voorbereiding ook geen potten breken tegen een Duitse derdedivisionist. Nee, Forbs is voor minder afgebrand dit seizoen, en ondanks dat Conceicao een veel betere basistechniek heeft is Forbs gewoon effectiever en doelgerichter.

Op basis van zijn presteren bij Ajax is het niet vreemd dat er afscheid van hem is genomen. Het is wel vreemd dat er geen vervanger op rechtsbuiten is aangekocht alleen.

23 april 2024 om 20:24

Hij heeft wel ook 8 keer geel in 23 potjes dit jaar? Hoe dan 😅

23 april 2024 om 20:25

Hij lijkt veel op zijn vader, dat is wel duidelijk.

23 april 2024 om 20:44

Conceicao is ook wel een kleine rat met een grote mond (van zijn vader). Doet ook altijd stoer tegen scheidsrechters en spelers terwijl iedereen hem even kan optillen en wegzetten.

Zodra een wedstrijd niet goed verloopt, ligt het altijd aan de scheidsrechter. Mensen vinden Porto een mooie club maar sinds een paar jaren is daar echt een naar cultuurtje. Het is geen protesteren meer maar dikke intimidatie zoals met vijf man voor de scheids gaan klappen en volledig uitschelden. Zo had F Conceicao de scheids 3 maal voor ho*renzoon uitgemaakt na een verdiende gele kaart.

23 april 2024 om 20:21

Niemand die het afgelopen zomer het gek vond dat hij werd verhuurd met optie tot koop.

23 april 2024 om 20:31

Wel toen we zonder rechtsbuiten overbleven. In principe is het oké dat hij gaat voor 10 miljoen (5 winst). Maar dan moeten we wel een rechtsbuiten hebben naast Berghuis. Ik snap op zich de verhuur en verkoop wel als je alleen naar Conceicao z'n kwaliteiten kijkt. Maar niet als je het huidige team van Ajax ziet.

23 april 2024 om 20:36

Hoe zit het eigenlijk met doorverkooppercentage en bonussen als de oorspronkelijke club hem terugkoopt?

24 april 2024 om 02:07

Haha geen idee. Zou mooi zijn als Porto zichzelf indirect betaalt.

23 april 2024 om 20:55

Ik denk eerder dat Ajax blij mag zijn dat ze voor deze gast 10 miljoen hebben ontvangen. Hebben ze goed gedaan

23 april 2024 om 22:18

Dit beleid is in september gemaakt. Porto houdt Ajax gewoonweg aan de afspraak. Zonde, maar wel makkelijk 5 mln verdiend.

Had zeker niet misstaan in het huidige Ajax zonder een rechtsbuiten buiten Berghuis

Prima verkoop. Heeft potentie, maar is ook komend seizoen nog geen basisspeler materiaal denk ik. Nu zoveel mogelijk spelers proberen te slijten en te cashen en langzaam weer gaan bouwen.

23 april 2024 om 20:24

Man is bijna wekelijks een van de gevaarlijkste aanvallers bij Porto, zeker wel basismateriaal

23 april 2024 om 22:37

Als je bij porto zo presteert dan kan het ook zeker bij ajax. Die niet eens een rechtsbuiten hebben.

23 april 2024 om 22:47

Nog zo’n iemand die weinig kijk heeft op voetbal. 10 mil. is een koopje volgend jaar gaat die daar weg voor minimaal 50 mil.

23 april 2024 om 23:34

Nog geen basisspeler bij Ajax, maar ja Porto is dan ook geen Ajax, maar daar speelt hij alles en is hij vaak een van de uitblinkers. Maar ja, voor Ajax komt hij te kort...... meen je dat nou???

Toch wel balen. Je zag de potentie bij deze jongen. Gelukkig hebben we Forns en Bergwijn nog 🥲

Blijf het jammer vinden, ik zag het namelijk wel in hem. We gaan het zien, wens hem in ieder geval veel succes toe.

Jammer ik denk dat hij beste een goede kunnen zijn beter dan dat we nu hebben

Dacht dat Mislintat een contract bij Dortmund had getekend en niet bij Porto?

23 april 2024 om 20:17

Mislintat heeft concei ook niet gehaald bij Ajax dus snap je opmerking niet

23 april 2024 om 23:20

Voor deze speler wordt er mijn inziens teveel geld betaald. Dat heeft meneer mislintat ook een aantal keren gedaan. Vandaar mijn opmerking. Zo duidelijker?

24 april 2024 om 09:39

Ah het is een vergelijking nu snap ik hem.

Komt vooral over als een verwijzing ip vergelijking.

Ja, die wil natuurlijk ook nooit meer terug.

Had hem graag nog bij Ajax gezien maar wilde zelf ook niet graag terug denk ik. Toch nog 10 miljoen aan over gehouden.

23 april 2024 om 20:29

5 bedoel je… verkopen voor 10 - 5 miljoen aankoop = 5 miljoen over

23 april 2024 om 21:09

Nee, dat is de winst op zijn transfer. Aangezien die jongen al op de loonlijst staat, zijn transfersom al betaald is, schrijf je dit jaar gewoon 10 miljoen bij.

23 april 2024 om 21:10

Nee 10 wijsneus, die 5 was allang uitgegeven en op basis van zijn. Prestaties bij Ajax zou hij niets opleveren.

Leuke acties weinig rendement beste optie 10m 5m voor betaalt

Toch weer winst gemaakt op een miskoop, niets mis mee

23 april 2024 om 23:36

Ach ja een miskoop die bij Porto wekelijks speelt en vaak uitblinker is.. wat een miskoop...

Echt dood en doodzonde. We hebben geen fatsoenlijke rechtsbuiten in onze selectie. Alle spelers die op die positie spelen, komen nog een bushokje voorbij. Het oogt bij hem af en toe een beetje lomp, maar hij heeft ontzettend veel potentie en je had hem over een paar jaar met gemak voor veel meer geld verkocht.

Balen, want het was in potentie de beste rechtsbuiten bij Ajax. 10 miljoen euro is een koopje voor Porto, daar heb je tegenwoordig niet eens een Forbs of Mikautadze voor.

23 april 2024 om 20:24

Jawel hoor, alleen is daar gewoon veel te veel geld voor betaald.

Die 10+ pakken want je gaat met sommige aankopen van vorig jaar ook de 10- tegen komen, de schade zoveel mogelijk beperken deze zomers en dan weer bouwen aan kwaliteit

Goed dat ze afscheid nemen van die Mikautadze en Conceicao. Wat hebben ze bij Ajax nou aan twee aanvallers die daadwerkelijk kunnen scoren?

Ook weer een speler die niet kon aarden en nauwelijks werd ondersteund door Ajax, daardoor weer snel richting Portugal gegaan. Erg jammer want dit is gewoon een groot talent en Ajax heeft er niets mee gedaan.

23 april 2024 om 23:14

Dat gebrek aan ondersteuning lijkt wel een serieus aandachtspunt te worden idd. Heel raar. Lijkt me als club toch niet zo lastig te regelen.

Doodzonde voor Ajax. Je had hem gewoon het vertrouwen moeten geven en dan was die nooit vertrokken. Zeker omdat je wist dat Kudus zou gaan vertrekken. Doet hij Porto goed en is nog steeds erg jong. Tja enige positieve is dat je wel winst hebt gemaakt op Conceicao. Maar ja dat geld moet je toch uitgeven aan een nieuwe rechtsbuiten. Of je wil Forbs de kans geven maar ja die krijgt al amper minuten.

Zonde zeg, je zag aan alles dat die jongen talent had. Snel, technisch, veel dreiging naar voren. Alleen nog een beetje ongepolijst. Had een van de betere spelers geweest als hij dit seizoen had gebleven. Naja nu maar te hopen dat ze deze 10 mln goed gaan investeren. Ik zou zeggen, haal Sandler op bij NEC. Verdedigend kunnen we wel een kwaliteitsinjectie gebruiken.

Nog €105 miljoen te gaan.

Leuk spelertje maar veel te licht, dit soort spelers doen het leuk in een ploeg waar zij de ruimte krijgen. Bij Ajax sta je 9 van de 10 keer te spelen tegen een muur van 9 man. Dit is toch alweer 10mil in the pocket. Ben ervan overtuigd dat Ajax een hoop troep weet te kopen met een minimaal verlies of juist met winst. De mooie tijden komen weer dichterbij.

23 april 2024 om 21:29

Eerste reactie waar ik het mee eens ben. Hij was wendbaar, technisch en lichtvoetig, maar rendement had hij niet. 10M verdiend en door.

Akpom, Medic, Sosa, Gaaei, Tahirovic, Forbs, Rensch, Rulli, Avila, Bergwijn en Forbs next please.

Helemaal prima, wordt ook niet gemist. Leuk ventje maar 0 rendement. Bij Porto doet hij het ook niet bijzonder goed en zijn zijn cijfers ook niet fantastisch.

Hij heeft de gunfactor, maar meer dan dat ook niet. 10 miljoen erbij, hopelijk volgt er snel nog meer transfernieuws

is toch allemaal niet heel moeilijk denk ik?
zal vast een jongen met talent zijn, bij ajax zag je het soms. Verder was het vooral jong, druistig en weinig rendement. Ja, vorig seizoen was het hele ajax vrij dramatisch en stond op zijn plek ene kudus.
Maar ik vind het verder niet heel gek dat hij in zijn thuisland wat beter uit de voeten komt.
Zo kan je namelijk ook tal van nederlandse jongens opnoemen die in de eredivisie prima zijn maar buiten de grenzen geen knikker raken (snel voorbeeld, sam lammers bijv.)

maar goed, leuk voor die jongen en ajax heeft 5mil "winst".

Ach deze jongen was het toch niet echt bij Ajax. Dan kan je er nu beter 10 miljoen voor krijgen. Hopen dat je Forbs ook nog voor zijn aankoopbedrag kan slijten dan heb je toch alweer zo’n 25 miljoen om twee nieuwe vleugelspelers aan te kopen.

Tja, die had je 25 wedstrijden moeten laten staan…

Tja, bij Ajax was het vorig jaar al chaos, nu erger. Geen 1 speler rendeerd. We hebben ook geen coach die het normaal neerzet. Die Forbs is de volgende die bij een andere club gaat vlammen. Alle randvoorwaarden kloppen niet.

Een ander voorbeeld is Blind, moest maar stoppen kan er geen klote van weg met die vent . Zit nu bij Girona doet het fantastisch en mag de CL volgend jaar in

Ajax kan goeie spelers kopen, maar als alle randvoorwaarden niet kloppen, zoals dat nu het geval is, dan rendeerd geen 1 speler. Een paar uitzonderingen daar gelaten

Met dit elftal en een coach die het goed neerzet had Ajax echt stukken beter gespeeld. De chaos ernaast helpt natuurlijk ook niet.

Onbegrijpelijke deal voor zo weinig geld. Een typische Ajax-buitenspeler, maar niet op waarde geschat binnen Ajax en ook door veel supporters niet (voor dit seizoen). Ontwikkelt zich dit seizoen uitstekend bij Porto wat mij totaal niks verbaast. Heeft veel te weinig kansen gehad bij Ajax, zijn potentie was overduidelijk.

23 april 2024 om 22:15

Dat klopt, maar een speler is gelijk ruk als die niet gelijk goed speelt. Dat hij jong is en in een vreemd kant wordt even vergeten.

Forbs is de volgende waar dit bij gebeurd hoor.

24 april 2024 om 12:42

Forbs is alleen wel een totaal ander type die in mijn ogen niet bij Ajax past, maar juist bij clubs onderin de PL. Veel meer een speler voor de omschakeling, daar kom je bij Ajax veel minder aan toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren