Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Francisco Conceição ziet geen perspectief en laat Ajax spoedig achter zich

Laatste update:

Francisco Conceição staat voor een terugkeer bij FC Porto, zo bevestigt Voetbal International na eerdere berichtgeving van onder meer A Bola. De vleugelspeler maakte vorig seizoen de overstap van Porto naar Ajax, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren. Het zou gaan om een huurdeal, al is een verkoop of huurdeal met optie tot koop nog niet uitgesloten.

Conceição kwam vorig seizoen voor de vastgestelde afkoopsom van vijf miljoen euro naar Amsterdam. Hoewel de nu twintigjarige Portugees regelmatig goed inviel, kreeg hij van trainers Alfred Schreuder en John Heitinga bijna nooit een basisplaats. Ajax heeft deze zomer met Georges Mikautadze en Carlos Forbs twee spelers binnengehaald die op de rechtsbuitenpositie terecht kunnen, terwijl ook Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mika Godts een optie op die positie kunnen zijn voor Steijn.

Het perspectief op speeltijd is gering voor Chico, waardoor Porto eerder deze zomer al poogde hem binnen te halen. Ajax wees de eerdere voorstellen van os Dragões af. De Amsterdammers plaatsten Conceição relatief hoog in de salarisschaal, waardoor de club meer geld wilde zien. Nu is een akkoord toch dichtbij. Het is echter nog onduidelijk of het gaat om verkoop, verhuur of verhuur met (verplichte) optie tot koop.

Conceição treft bij Porto zijn vader Sérgio, de hoofdtrainer van de Portugese topclub. Conceição senior wil meer opties op de flanken hebben en ziet zijn zoon dan ook graag naar de club komen. Francisco Conceição, die nog tot medio 2027 vastligt bij Ajax, kwam in zijn jaar in Amsterdam tot 28 optredens in het eerste. Daarin was hij goed voor een treffer en drie assists. De inmiddels naar West Ham United vertrokken Mohammed Kudus genoot vorig jaar vaak de voorkeur op de rechtsbuitenpositie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dit toch echt een zaalvoetballer. Het ziet er allemaal leuk uit, maar weinig rendement. Afscheid van nemen.

30 augustus 2023 om 20:59

Waarom gelijk afscheid nemen? Verhuur aan een Twente voor deel salaris en bekijk hoe hij het doet.

Is snel, leuke dribbel maar heeft minuten nodig.

30 augustus 2023 om 21:26

Hij is te klein, te licht, heeft geen body.. lijkt echt meer op een jeugd spelertje , helaas gewogen en te licht bevonden. Als hij nou meer rendement had zou ik zeggen ok maar ook dat is gewoon heel pover.. Doorschakelen is het beste voor beide partijen in deze.

30 augustus 2023 om 21:30

Inderdaad dit type spelers lijkt gewoon niet bij Ajax te renderen. Hoevaak hebben we niet van dit soortsnelle lichtgewichten gehad. En ze zijn de laatste jaren eigenlijk altijd gefaald.

30 augustus 2023 om 21:39

Anthony?

30 augustus 2023 om 21:43

Die had toch veel meer body dan deze speler?

30 augustus 2023 om 21:49

Antony had meer body, denk dat Rochus doelt op gasten als Andersen en Sana

30 augustus 2023 om 21:51

Babangida

30 augustus 2023 om 21:55

Antony kon een man uitspelen, een paas correct afgeven of die bal het doel in poeieren. Allemaal kwaliteiten die Conceicao (op dit moment) niet bezit.

30 augustus 2023 om 21:55

Anthony had totaal geen body..

30 augustus 2023 om 22:05

Andersen, Sana maar Conceicao doet voornamelijk denken aan Younes. In bouw maar ook in speelstijl en gebrek aan rendement.

30 augustus 2023 om 22:29

Misschien omdat hij Portugees is en van Porto komt? Die jongen mist waarschijnlijk gewoon zijn land en voelt zich toch niet helemaal op zijn plek in Nederland. Waarom zou je hem dan naar Twente sturen als hij dat niet wil.

30 augustus 2023 om 22:32

Anthony is voor 100 mln verkocht. En Conceicao is echt nog super jong en liet, itt Vos, wel bij Jong Ajax zien er bovenuit te steken.

30 augustus 2023 om 22:50

Maar ook niet vaak genoeg. Dat Man united daar zoveel voor betaald heeft daar ben ik nog steeds vrolijk van....

30 augustus 2023 om 23:10

Andersen en Sana speelden natuurlijk ook wel in het slechtste Ajax elftal van de eeuw (op papier). Met Frank de Boer als coach en een stel spelers die van het niveau Heerenveen/Utrecht zijn. Hoe dat team ooit kampioen is geworden is mij een raadsel, zegt misschien ook wel wat over de groei van de gehele Eredivisie sinds toen.

31 augustus 2023 om 08:52

Dan heb jij niet goed opgelet. Antony had een afgetraind lichaam. Ik zou zeggen zoek dat doelpunt tegen Feyenoord op.

1 september 2023 om 04:51

Misschienligt het dan toch aan de coach dat ze kampioen werden!
De ene coach is de andere niet als je met sana rechtsbuiten kampioen word heb je toch wel wat in je mars en de rest wat later nooit meer wat heeft laten zien

30 augustus 2023 om 22:08

Heeft niet minder rendement dan Bergwijn hoor. Is gewoon veel gevaarlijker zelfs.
Hij heeft nooit een eerlijke kans gekregen

30 augustus 2023 om 22:20

Hoe kan je rendement hebben als je amper mag spelen. Vorig seizoen was hij de enige die nog voor wat gevaar zorgde als hij erin kwam. Gewoon verhuren zonder koopoptie

Ipv een extra rechtsbuiten laat Ajax er nog een gaan. En als je berichten van vanmiddag leest moet het hier bij blijven. Dan zit je toch niet zo ruim op de vleugels.

30 augustus 2023 om 21:00

Je hebt een 20 jarig talent dat tijdens invalbeurten heeft bewezen dat hij over voldoende potentie beschikt. Waarom verkopen en een nieuwe rechtsbuiten halen?

30 augustus 2023 om 21:07

Inderdaad. + de enige rechtsbuiten/buitenspeler met diepgang en echte snelheid. Akpom of de nieuwe spits van vandaag had je beter niet kunnen halen, en dan wel een echte rechtsbuiten.

30 augustus 2023 om 21:29

Potentie voor wat kom op. Hij heeft zeker nog 2 jaar nodig voordat hij echt rendement gaat leveren. Het is gewoon geen gelukkig huwelijk gebleken, helaas.

30 augustus 2023 om 21:31

Nou weet niet waar je naar hebt zitten kijken maar alles wat je zegt het levert 0,0 rendement op. Het houdt dan een keer op he.. je voert hier een hetze tegen Akpom op elke topic maar hebt hem nog in geen 1 wedstrijd met een Ajax shirt gezien in tegenstelling tot Conceicao.

30 augustus 2023 om 21:49

Dan moet je geduld hebben met hem. Als Ajax hem over 2 jaar zou halen dan zou ie 30M kosten. Dat gaan ze niet betalen.

Ik zou hem ook nog een seizoen aanhouden, want hij heeft specifieke kwaliteiten. Ik zou hem desnoods verhuren, maar echt niet verkopen.

30 augustus 2023 om 21:58

Maar als hij nou liever bij papi in Porto wil gaan spelen dan kun je maar beter het geld pakken en doorschakelen. Dan een ontevreden speler bij je club houden daar gaat ie echt niet beter van spelen en heb je beiden gewoon niets aan.

30 augustus 2023 om 22:35

Nou Cor, je hebt de wedstrijden van Conceicao eind vorig seizoen bij Jing Ajax wel gemist, zie ik aan jouw commentaar. Deze speler zou ik juist meer minuten in Ajax1 geven.

Ik ben het wel met je eens over joue opmerking over dat hij als Portugees toch lekkerder in z’n vel zit bij pappie in Porto. Hoewel dat niet echt van professioneel gedrag/ instelling getuigd.

30 augustus 2023 om 22:57

Maar wat hebben daar nou aan als het er niet uitkomt in het eerste. Ik was en ben nog steeds wel gecharmeerd van Conceicao, had ook liever gehad dat ie wel slaagde! Vind dat ie leuke acties in huis heeft en snel is, maar het feit is wel dat er 95% van de tijd niets uit die acties komt en dat is gewoon veel te weinig voor op zijn positie.

31 augustus 2023 om 09:34

Hij is 20(!), als hij minuten gaat maken tegen de Fortuna's, Almeres. Volendams van deze wereld zie ik echt wel groeipotentieel! Dan is het toch zonde om weg te doen?!

30 augustus 2023 om 21:04

Met Bergwijn/Berghuis/Godts/Forbs/ Mikautadze toch 5 spelers die ze op de flanken kwijt kunnen..

30 augustus 2023 om 21:12

En allemaal renderen ze het beste op een andere positie. Alleen Berghuis en Godts zie ik als optie voor rechts eigenlijk. Forbs en Bergwijn linksbuiten en Mikautadze is meer een spits.

30 augustus 2023 om 21:56

Mikautadze gaat gewoon hangend rechts spelen. Niks mis mee

30 augustus 2023 om 21:58

Dat zijn allemaal geen rechtsbuitens. Ze kunnen er spelen, maar Conceicao is een klassieke RB. Ik zie hem echt wel aan minuten komen

30 augustus 2023 om 23:04

Dat zie ik niet echt zitten. Is rechtsbenig en vind hem daar niet
echt de kwaliteiten voor hebben. Echt meer een spits.

Van alle spelers die genoemd worden als optie voor rechtsbuiten is alleen Berghuis een speler die daar ook daadwerkelijk succesvol heeft gespeeld. Het seizoen ingaan zonder een specialist op rechts gaat niet goed uitpakken voor Ajax.

30 augustus 2023 om 21:25

Als Berghuis de beste optie voor rechtsbuiten is heb je als Ajax zijnde sowieso een probleem.

30 augustus 2023 om 21:40

Een probleem is ook wel overdreven. In Rotterdam speelde Berghuis zijn beste wedstrijden als rechtsbuiten, en was hij zo ongeveer beste speler van de competitie. Maar er mag inderdaad wel wat bij, omdat ik vind dat Berghuis bij Ajax beter rendeert als 10.

30 augustus 2023 om 22:29

Joh toen had hij nog diepgang en snelheid in zn spel. Voelt zichzelf nu ook veel meer middenvelder.

30 augustus 2023 om 22:34

Berghuis is eigenlijk passe voor rechtsbuiten. Die is op 10 veel beter. Maar onze Sven heeft allemaal.mulifunctionele spelers gekocht. Misschien heeft die keeper in de jeugd ooit rechtsbuiten gespeeld. Laten ze aub Neres of zo halen, dan heb je in ieder geval een fatsoenlijke rechtsbuiten of van Dongen moet.zijn kans nu grijpen.

30 augustus 2023 om 23:51

Ik denk dat Borges op rechts gaat spelen. Zou Cisco er graag bij houden als backup, maar als hij per se weg wil dan moet je dat, als er geen uitzicht op een basisplaats is, ook niet in de weg staan.

Georges Mikautadze Spit en Forbs linksbuiten - We gaan het zien als

Conceição weg gaat zal ik toch nog wel een echte rechtbuiten halen.
Vind eigenlijk niet dat je berghuis daar een heel seizoen kan laten spelen.

Conceicoa zou je moeten verhuren aan een club als Twente waar hij kan gaan strijden om de gat die Cerny heeft achtergelaten.. Het is duidelijk dat hij voldoende potentie heeft, hij zet veel energie in de wedstrijd en durft zijn acties te maken. Hij is alleen heel licht en heeft een vrij zwakke trap en voorzet. Speeltijd, speeltijd en nog meer speeltijd is wat hij nodig heeft om zich te ontwikkelen die gaat hij niet bij Porto krijgen.

30 augustus 2023 om 21:09

Als hij echt zo veel verdiend lijkt me dat voor Ajax weinig aantrekkelijk. Twente betaalt geen top salarissen, waardoor Ajax het grootste deel zal moeten blijven betalen zonder dat ze er in het seizoen iets aan hebben. Overigens erg vreemd dat hij zo hoog in het salaris huis zit toch?

vind dit een speler die wel zijn waarde kan hebben, maar mist momenteel gewoon rendement.
ook bij jong ajax vind ik hem nooit echt opvallen.

had inderdaad leuk geweest als deze jongen in de eredivisie bij een club als volendam, almere oid zijn minuten kon maken.

30 augustus 2023 om 21:19

Juist in Jong Ajax waar de tegenstand wat minder is heeft hij heel veel goede dingen laten zien was daar steevast de meest dreigende speler en met 5 goals in 7 wedstrijden ook degene met het meeste rendement wanneer hij speelde.

30 augustus 2023 om 22:04

Redelijk met je eens, maar bij Jong Ajax blonk hij wel echt uit hoor. Was daar echt een nachtmerrie voor iedere back van de tegenstander

Ik vind hem wel een leuk talent. Ben best hoopvol dat hij nog gaat renderen. Soms denk je wel zo'n jongen moet een paar weken achter elkaar spelen. Maar in zijn redelijke invalbeurten is hij nooit beslissend geweest en maakte hij ook niet zoveel indruk dat je niet om hem heen kon. Het is een lastige situatie, zeker indien Steijn aangeeft weinig hem te gaan gebruiken. Maar persoonlijk zou ik hem nog niet verkopen.

Weet niet of die bij Porto wel echte minuten krijgt. Die heeft hij zeker nodig. Heeft talent, maar is geen killer, dat moet echt beter bij hem. Laat die jongen 20 wedstrijd op rij spelen en misschien dat hij het dan kan doen.

30 augustus 2023 om 21:42

Z'n pa is daar trainer hè. Kan nog wel eens gunstig uitpakken voor hem.

ach hou toch op joh, die jongen heeft geen moment laten zien iets anders dan een blind paard te zijn. Komt schromelijk te kort; laatste overblijfsel van het Schreuder debacle..

Gewoon houden en meer speeltijd geven. Zie hem liever op rechtsbuiten dan Berghuis of een van die andere opties. Verhuren kan ook om hem meer speeltijd te garanderen, maar ik zou hem zeker niet verkopen tenzij er Bakayoko-achtige bedragen op tafel komen.

Jammer dat hij na een jaar al weg wil. Want daar zit gewoon veel potentie in. Hij heeft een uitstekende dribbel en is ook snel. Enige wat hij mist is een goed eindproduct. Ook een van de weinige spelers die op die rechtsbuiten positie kon spelen. Nu heb je alleen Berghuis die daar kan spelen. Mikautadze en Akpom zijn toch spelers die vooral centraal in het veld hebben gespeeld. Jammer maar ja hopelijk is het niet een huurdeal met koop. Zonder is nog prima omdat die daar misschien wel kan spelen. Wat goed is voor Ajax als hij zich daar wat ontwikkeld.

1 jaar Ajax, geen mentaliteit om te vechten voor z’n plek. Dan maar opzoek naar een mindere uitdaging…. De I-pad generatie heeft een spanningsboog van een lik m’n vessie😢

30 augustus 2023 om 22:14

Klopt, vroeger bestonden zulke voetballers niet...wat een onzin. Ook vroeger waren er voldoende spelers die niet uit het juiste hout gesneden waren.

Had hem graag verhuurt zien worden aan mijn clubje, maar helaas vraagt Ajax ontzettend veel salaris en is dat niet te betalen

30 augustus 2023 om 22:14

Ajax vraagt niet veel salaris, Conceição verdiend gewoon veel salaris en dat kan Twente niet overnemen. Conceição wil niet minder verdienen om bij FC Twente te kunnen spelen.

Zo grappig, vorig jaar waren Ajacieden enthousiast over Conceição. Goede aankoop en veelbelovend talent uit Portugal. Nu wordt hij afgeschilderd als een te kleine zaalvoetballer zonder rendement. Niets is zo veranderlijk als subjectieve supporters.

30 augustus 2023 om 22:18

Nee hoor, dat heb je met talent. Als je er eentje aantrekt, ben je vol verwachting. Na een jaar zie je dat er na 28 wedstrijden, tegen de 800 minuten voetbal, er een keertje gescoord is en er slechts drie assists gegeven zijn.

Dat zijn cijfers die erg tegenvielen. Niet elk talent weet door te breken en een superspeler te worden. Dus neem je weer afscheid en krijgt de volgende de kans om het wel te laten zien.

30 augustus 2023 om 23:21

Dan ben ik bang dat Ajax na dit seizoen ook weer afscheid gaat nemen van veel van die veelbelovende talenten die Mislintat heeft gehaald.

31 augustus 2023 om 00:16

Dat is afwachten. Dit jaar hebben we afscheid genomen van Bassey, Daramy, Grillitsch, Sanchez en nu dus ook Conceição.

Vijf vertrokken zonder succes te hebben gehad.

Met Tadic, Kudus, Timber en Alvarez vertrokken vier succesvolle spelers van Ajax.

Denk dat dat zo de verhoudingen wel zijn dus bij tien aankopen zou ik toch wel rekenen op vijf tot zes mislukkingen.

31 augustus 2023 om 10:56

Zonder succes inderdaad. Maar uiteindelijk waren de verkopen nog wel een succes.
Bassey heeft gewoon veel geld opgeleverd. Sanchez is zo wat break-even nu vertrokken (als hij definitief wordt overgenomen) en Daramy heeft Ajax volgens mij zelfs (transferwise) winst op gemaakt...

Grillitsch heeft niet veel waarde gehad, maar was dan ook transfervrij.

Idealiter voor Ajax huur zonder optie tot koop. Maar denk niet dat Porto dat zou willen. Verder denk ik ook dat hij vooral veel minuten moet maken en dus beter aan een wat mindere club verhuren. Heeft wel enorme potentie

Wilt hij nu alweer weg? Wat had hij dan gedacht, dat hij een sterspeler is die alles doet spelen? Dan had hij dat moeten laten zien. Hij is snel en behendig maar een doodloper en rendement is veel te laag. En blijkbaar de mentaliteit van een goudvis.

Heel vreemd .. Ajax zit niet zo ruim in de buitenspelers , dacht ook echt dat deze jongen een kans verdiende ,aardige speler toch ?!

Ookal vind ik Conceicao helemaal niks, mag ik toch hopen dat er nog een rechtsbuiten komt. Conceicao dribbelde zich alleen maar vast en werd nooit echt gevaarlijk. Maar het wordt nu wel erg dun in de spoeling op rechts.

Was verfrissend in het begin, alleen weinig tot geen rendement, maar dat heb je vaker bij jonge spelers, helemaal uit het buitenland.
Had hem zeker een kans gegeven, maar ben maar een Feyenoorder die er wel vaker naast zat haha

Al met al begint het een behoorlijk vreemdelingen legioen te worden, herkenbaar als ik aan vorig jaar denk bij Feyenoord, werkte best goed dacht ik zo gezien mei de 14e.

Olie- olie- oliedom van Ajax. Conceicao had heel veel talent maar kreeg nauwelijks kansen en onder visieloze amateurs als Schreuder en Heitinga kon hij niet een verschil maken. Logisch. Ajax is een failliete koopclub die talent geen kans meer geeft. Steijn net zo visieloos trouwens als zijn voorgangers.

31 augustus 2023 om 00:22

Onder drie trainers werd het geen succes. Zou dat echt aan drie trainers liggen of waren de verwachtingen achteraf bekeken gewoon te hoog en is Conceicao wellicht een minder groot talent dan gedacht?

Wordt je zelf niet moe van die domme uitspraken van Ajax is een koopclub? Alle clubs kopen spelers, ook Ajax (10 stuks). Net zoals alle clubs ook spelers verkopen, zo ook Ajax (10 vertrokken dan wel gestopt).

En talent geen kans? Bij welke andere eredivisie club zie jij een 17 jarige wekelijks spelen?

31 augustus 2023 om 02:51

Besef je wel wat voor, pardon my french, idioten deze trainers zijn? Schreuder en Heitinga misstaan niet onderaan de Jupiler League. Steijn heeft überhaupt nog niet met Conceicao samengewerkt, want de beste man was geblesseerd... Ajax is wanbeleid.

31 augustus 2023 om 09:33

Laten we dan eens kijken naar de prestaties van aankoop Conceicao.

Hij heeft bijna 800 minuten gemaakt bij Ajax. Daarin scoorde hij een keertje en gaf hij driemaal een assist. Dat zijn geen bijzondere cijfers, ze zijn aan de matige kant.

Hebben drie trainers op basis van deze statistieken dan ongelijk? Toch niet zo raar dat men hem weer wil laten gaan en anderen de kans wil geven?

Nou dan hebben we nog naar een rechtsbuiten. Dus kom maar op met die vervanger!!

31 augustus 2023 om 10:54

Je kan op rechts nog altijd spelen met Forbs, Berghuis, Godts, Bergwijn of Van Axel Dongen.
Zijn niet allemaal rechtsbuitens, maar ze moeten er wel gemakkelijk kunnen spelen in mijn ogen.

Had hem graag in de Eredivisie verhuurd zien worden aan een FC Twente of iets in die richting. Gewoon lekker acties maken, vrij zijn, op een vleugel en hem goed in de gaten kunnen houden...

één van de weinige die een 1 op 1 opzoekt, alleen heeft hij nog weinig eindproduct/rendement.

31 augustus 2023 om 09:41

Het probleem is alleen dat FC Twente niet zijn volledige salaris over wil nemen. Dan houdt het op.

31 augustus 2023 om 10:54

Dat klopt. Was ook maar een voorbeeld hoor, haha.
Ik zou als Ajax zijnde hem in ieder geval niet definitief van de hand doen, tenzij er nog ene opvolger komt OF dat men een aardige geldsom ontvangt die niet te weigeren is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren