Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook PSV cancelt trainingskamp door positieve coronatests

Laatste update:

PSV vliegt dinsdagochtend niet naar Spanje. De club zou aanvankelijk naar Marbella afreizen voor het winterse trainingskamp, maar kampt met meerdere positieve coronatests, zo maakt de club dinsdagochtend bekend. Het trainingskamp zou tot 10 januari duren in Spanje, maar in plaats daarvan is besloten om in Eindhoven te blijven. De selectie traint de komende dagen op De Herdgang.

PSV is daarmee de tweede Nederlandse topclub die afziet van het trainingskamp. Eerder besloot Feyenoord al om in Nederland te blijven. Ook in Rotterdam werd het onverantwoord geacht om met een aantal positieve coronatests af te reizen naar de Spaanse zon. De Rotterdammers meldden zaterdag dat er zowel besmettingen zijn binnen de staf als de spelersselectie, maar bracht toen niet naar buiten om wie het ging en hoe groot de corona-uitbraak is.

Ook bij PSV is het niet bekend welke spelers een positieve test hebben afgelegd. De club meldt alleen via de officiële kanalen dat het deze winter niet naar Marbella afreist. Het vliegtuig van de Eindhovenaren zou dinsdagochtend opstijgen, maar blijft dus aan de grond. Maandag heeft de club verschillende tests afgenomen die hebben uitgewezen dat er meerdere coronagevallen binnen de selectie zijn. Het oefenduel met Karlsruhe SC op 9 januari komt daardoor te vervallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Gewoon kostenbesparing om Veerman en Bazoer te halen.

4 januari 2022 om 09:39

Als de financiële situatie zo nijpend is zou ik ze niet halen 😉

4 januari 2022 om 09:52

Bazoer zou eventueel transfervrij zijn.

Beter dat het nu gebeurd dan over een week. Hopelijk worden ze niet te ziek.

4 januari 2022 om 09:13

Nouja, Zahavi en Max hadden er vorige keer langer dan 2 weken last van. Dus ben bang dat het niet zomaar voor de herstart van de competitie opgelost is.

4 januari 2022 om 11:37

En die voetballer van Willem II is op de IC terecht gekomen. Is voor iedereen weer anders. Je kan milde klachten hebben maar nog wel maanden longproblemen waardoor je heel snel buiten adem bent. Das voor voetballers natuurlijk niet handig.

4 januari 2022 om 12:43

Dat was in het begin van de corona periode, is niet te vergelijken met de variant die nu rondwaart, verschillende onderzoeken hebben al aangetoond dat dit een mildere variant is die niet diep in de longen trekt wat kwa ziektebeeld dus gunstiger zou moeten zijn.. Alleen NL is eigenwijs en wil eerst zelf onderzoek doen terwijl verschillende landen die onderzoeken al gedaan hebben en allemaal tot de conclusie zijn gekomen dat het besmettelijker is maar minder ziek makend

4 januari 2022 om 09:18

Het is maar afwachten wat voor kettingreactie dit teweeg brengt. De incubatietijd van het virus is een aantal dagen en het duurt ook even voordat je positief test. Kan zo maar zijn dat er de komende dagen nog meer besmettingen opduiken bij PSV. Ben benieuwd. Het is sowieso niet prettig want je onderbreekt een voorbereidingsweek en kan zelf niet trainen met de groep als speler + je verliest door de ziekte al wat conditie.

Verstandige beslissing lijkt me. Erg vervelend om het jaar zo te beginnen, hopelijk blijft het bij een gering aantal en zijn de zieken snel weer fit. Positieve is dat t nu gebeurt zodat waarschijnlijk voor de wedstrijd tegen Ajax corona weer uit de selectie is.

4 januari 2022 om 08:56

Hopelijk is het inderdaad voor Ajax, het weer helemaal uit de selectie maar ik ben wel erg benieuwd hoeveel besmettingen het zijn en wie vooral. Mocht het sangare betreffen dan zal het nog een positieve meevaller zijn dat hij dan niet naar de Afrika cup zou kunnen gaan.

4 januari 2022 om 08:57

Sangaré is al in Afrika bij Ivoorkust.

4 januari 2022 om 11:38

Ach ja bij Ajax kan het ook gebeuren dus dan staan er 2 jeugdelftallen op het veld straks

4 januari 2022 om 08:58

Dat niemand snapt dat je niet herhaaldelijk besmet kan raken... Een besmetting sluit een volgende besmetting niet uit. Het verlaagd de kans dat je ernstig ziek raakt wel aanzienlijk.

4 januari 2022 om 09:03

Het is toch bewezen dat als je besmet geweest bent, een 2e besmetting binnen bijvoorbeeld 4 week bijna nihil is?

4 januari 2022 om 09:04

Ja maar de kans dat je het 2x in 1 maand krijgt is toch wel heel erg klein

4 januari 2022 om 09:22

tenzij het een totaal andere variant is zou het eventueel wel kunnen. Maar een besmetting kort nadat je een besmetting hebt gehad komt vrij weinig voor.

4 januari 2022 om 09:35

Zoals ik het heb begrepen ben je voor bijvoorbeeld 85% beschermd. Dat wil dus zeggen dat je met ieder contact moment 15% hebt om het virus te krijgen. Je kan hiermee prima naar de supermarkt, maar stel je zit een week met een besmet persoon op een kamer, dan zullen er een veelvoud van contactmomenten plaatsvinden.

Overigens goed dat psv besluit om niet te gaan. Ons land zit nog in een lockdown. Best absurd om te bedenken dat je ondanks dit, nog wel gewoon mag reizen. Verstandig om nu intern het virus in te dammen!

4 januari 2022 om 09:52

Professionele sporters hebben een uitzonderingspositie dus zo absurd is dat niet, daarbij mogen jij en ik ook gewoon reizen alleen zitten daar bepaalde regels aan vast.. En zolang besmettingen leiden blijven zal elk land nog heel lang op donkerrood blijven staan

4 januari 2022 om 10:29

Thermisol, leuke draai geef je in je laatste alinea. Maar dat PSV niet gaat komt gewoon uit overmacht en dat ze dus niet kunnen gaan. Ten eerste moeten ze dan mensen hier laten. En ten tweede: stel je bent in Spanje en je daar word je positief getest (nav nauw contact met je teamgenoten hier), dan zit je helemaal met de gebakken peren. Moet je mensen daar achterlaten.
Het is niet uit goedheid dat PSV dit doet. Puur uit overmacht. En dat is ook helemaal prima.

4 januari 2022 om 10:37

Hallo Formus, dat bedoel ik inderdaad ook! Puur uit overmacht dat ze het niet doen, niet vanwege reizen in zijn algemeenheid haha.

Maar als je leest dat een trainer in de premierleague gewoon een speler met koorts opstelt omdat deze niet expliciet een negatieve test had maar wel koorts, dan ben ik blij dat ze bij psv niet onder een steen leven en het gewoon in z’n geheel afblazen. Dat was meer de insteek van de laatste alinea, dat ze er dan toch niet voor kiezen om alsnog te gaan met spelers die nu nog negatief testen.

4 januari 2022 om 18:51

Tot omicron was dit indd de richting waar de wetenschap en cdc heen ging.

Daar gaan we weer.. Beter is het die Omikron variant die ze hebben opgelopen.

Is dit dan omikron waar die besmettingen vandaan komen of de andere varianten? Houden clubs dit nog bij?

4 januari 2022 om 09:21

barca

Oprechte vraag, maar waarom zouden de clubs dit moeten bijhouden? Gaan zij nog wat doen met de data of er opsturen?

4 januari 2022 om 09:50

Mrkrillin die variant is besmettelijker toch? Lijkt mij dat je dan misschien iets strenger bent om de besmettingen tegen te gaan.

4 januari 2022 om 09:37

Volgens mij maakt de GGD niet duidelijk welke variant je hebt als je positief test, zij bepalen op basis van steekproeven welke varianten er in Nederland zijn. Ik snap ook niet waarom clubs dat bij zouden moeten houden. Wat kunnen ze met die informatie?

4 januari 2022 om 09:51

Sterker nog het is verboden voor jou om te onderzoeken welke variant je nou precies hebt

Ja de Omikron variant blijft een enorm besmettelijke varienat, als dit zo door gaat dan raken de ziekenhuizen weer overvol.
Ik maak me ernstig zorgen over het verloop van dit virus, hele gezinnen worden ontwricht en bedrijven staan op omvallen. Wat een ellende.

Aan alle PSV-spelers: veel beterschap!

4 januari 2022 om 09:30

Dat is dus de vraag of met deze variant de ziekenhuizen ook vol raken. Voorlopig lijkt deze variant een stuk milder en dat icm een hoge vaccinatie graad denk ik dat het wel eens mee kan vallen.

4 januari 2022 om 09:31

Ik hoop het van ganser harte maar al twee jaar lang leef ik onder zware stress en ervaar heel veel druk vanwege dit virus.
Ben er niet gerust op.

4 januari 2022 om 10:13

... ervaar heel veel druk vanwege deze maatregelen*
Covid houdt ons 'niet in de greep'. Het zijn de maatregelen

4 januari 2022 om 10:36

Prem sterkte nog even. Ook hier komt weer een eind aan.

4 januari 2022 om 09:32

Hij is besmettelijker maar onderzoeken vanuit Engeland en Zuid Afrika hebben al aangetoond dat deze variant minder ziekmakend is dus met die overvolle ziekenhuizen zal het wel mee gaan vallen, daarbij is het nog steeds zo dat 90% minimaal van de gevallen er niets aan overhoudt of er amper last van heeft

4 januari 2022 om 09:39

Als dit zo is Kokkieafca0341 dan zou ik enorm blij zijn, we leven al bijna 3 jaar onder het juk van dit virus.
Alleen ben ik er niet gerust op, de kans is ook aanwezig dat het weer fout gaat.

4 januari 2022 om 09:42

Het is al wel terug te zien in de cijfers ook, meer besmettingen maar minder ziekenhuisopname en daar gaat het uiteindelijk toch om lijkt me.. Besmettingen zeggen me niet zoveel, als er 100.000 per week besmet raken en 10 komen in het ziekenhuis, dan valt er best mee te leven.. Helemaal uitbannen lukt toch niet, aan de normale griep gaan/gingen ook genoeg mensen dood, zo zal dat met covid ook zijn

4 januari 2022 om 09:47

Gaat wel snel bij jou. Het is nog niet eens 2 jaar in Nederland. 3 jaar is wat overdreven. Vervelend voor je dat je er zo gestresst door bent.

4 januari 2022 om 09:52

Kokkieafca0341 ''hij is besmettelijker maar onderzoeken vanuit Engeland en Zuid Afrika hebben al aangetoond dat deze variant minder ziekmakend is'' wat is de reden dat er nu dan een boostercampagne bezig is om mensen te beschermen tegen omikron? Waarvoor moet je je dan vaccineren als je er niet zo ziek van wordt. Ben ik oprecht naar want als ik het rond vraag dan doen mensen het vooral om hun App te kunnen verlengen zodat ze normaal dingen kunnen doen. Naar mijn idee echt totaal verkeerd om daarvoor boosters te nemen.

4 januari 2022 om 09:56

@kenada, sorry een typfoutje. Het is inderdaad 2 jaar.

4 januari 2022 om 10:01

Dat moet je niet aan mij vragen waarom die booster campagne er is, ik zeg alleen dat onderzoeken uit Engeland en Zuid Afrika hebben aangetoond dat hij minder ziekmakend is dan de Delta variant.. Boosters zullen ze wel doen om de kans op ziek worden nog kleiner te maken, en idd ik doe het ook alleen maar omdat je tegenwoordig een vinkje nodig hebt, heb zelf al corona gehad vorig jaar en vond het niet iets benoemenswaardig om daar een vaccin voor te nemen, majah met kinderen wil je toch blijven meedoen in de maatschappij

4 januari 2022 om 10:06

Kokkieafca0341 Bedankt voor je eerlijke reactie. Ik denk dat niemand ook het antwoord weet op die vraag. Ik kan mij goed voorstellen dat als je oud bent een booster neemt om de kans nog kleiner te maken voor ziek worden. Maar dat jonge mensen boosters nemen tegen iets waar je toch niet ziek van wordt om toch te kunnen mee doen aan de maatschappij... Het zal wel aan mij liggen maar het feit dat mensen eigenlijk gedwongen worden om te boosteren om mee te kunnen doen aan de maatschappij en anders verloopt je App weer, ik kan er met mijn hoofd niet bij.

4 januari 2022 om 10:22

Het is inderdaad vreemd dat er nog steeds van die boostercampagnes bezig zijn. Het vaccin is gericht op de deltavariant. Omgricron is gelukkig niet zo dodelijk en het lijkt erop dat het virus per mutatie zijn kracht aan het verliezen is. Fauci zegt dat de omgrcron niet een opmars maakt door de vele die een natuurlijke immuniteit hebben opgebouwd. En er zijn nog meer voorbeelden.
Ik denk persoonlijk dat ze de situatie aan het misbruiken zijn om de QR code maatschappij te behouden en de digitale ID door te drukken

4 januari 2022 om 10:27

Omdat je de besmettingen liever laag houdt. Omdat een infectie langdurige gevolgen kan hebben voor mensen, het is duidelijk dat het virus in je organen gaat zitten. Bovendien is er in Engeland toch wel een vrij zorgwekkende stijging van de ziekenhuisopnames te zien inmiddels. Ik denk dat dit de eerste keer deze hele crisis is, dat de Nederlandse overheid pro-actief handelt.

4 januari 2022 om 10:27

Nr11 ''ik denk persoonlijk dat ze de situatie aan het misbruiken zijn om de QR code maatschappij te behouden en de digitale ID door te drukken'' Dat zou je inderdaad willen denken maar als je dat uit spreekt wordt je meteen als wappie neer gezet. Ik betwijfel het virus niet maar ik vind het wel vaag om je te moeten vaccineren tegen een variant waar je niet ziek van wordt. Ook lees ik gister dat Hugo rekening houdt met 4 booster rondes in 2022, voor wat..?

4 januari 2022 om 10:29

@cameo123 ''omdat je de besmettingen liever laag houdt.'' Besmet wordt je toch wel toch? Met of zonder vaccin. Het vaccin helpt namelijk niet tegen besmettingen.

4 januari 2022 om 11:01

Die mensen die ons meteen als 'wappie' willen stigmatiseren moeten we maar proberen te negeren en te focussen op de personen die wel willen luisteren en wel kritisch willen zijn. We moeten juist vragen stellen en ons afvragen of we wel zo'n toekomst willen hebben. Er zijn genoeg mensen die geen QR maatschappij willen hebben maar die hoor je niet. 4 boosterprikken slaat helemaal nergers op. 4 boosterprikken voor 'vrijheid' slaat helemaal nergens op. Tuurlijk, het virus bestaat, al dan steeds minder dodelijker, maar wat willen we hiervoor opgeven?
Google: ' Digitale identiteit met al je persoonsgegevens? Als het aan Nederland en de EU ligt wel '. De plannen voor een digitaal passpoort liggen al op tafel. En het is geen ''wappie nieuws''

4 januari 2022 om 11:45

@barcalover123 Het vaccin werkt absoluut tegen besmetting en verspreiding, alleen met de huidige variant en de teruggelopen effectiviteit (op dat gebied) van de vaccins werkt het minder dan voorheen. Daarom is een booster ook van belang.

4 januari 2022 om 09:32

Hopelijk is dit de eerste variant in een reeks die ervoor zorgt dat mensen steeds minder vaak ziek worden, maar dat zal de tijd moeten leren.

Hopelijk blijft het bij dit groepje en deze week beperkt. Tis maar een trainingskamp. Zijn Feyenoord en PSV de enige clubs die getroffen zijn btw? Ik vind je laten besmetten met corona wat onprofessioneel eerlijk gezegd,maar das een andere discussie. Snap de emo. Kerst en Nieuwjaar vier je met groepjes etc. Het blijven mensen natuurlijk.

4 januari 2022 om 09:26

Ja het blijven mensen. Ik werk zelf in de zorg en heb een morele verantwoording mij strikt aan de maatregelen te houden. Deze pandemie duurt echter erg lang en ik moet toegeven dat ik met kerst en oud-en-nieuw niet zo streng ben geweest. Ik weet daarbij dat ik nooit in het ziekenhuis zal belanden met dit virus en al helemaal niet op de IC aangezien ik het virus al heb gehad + 3 vaccinaties + jonge leeftijd. Ik zelf zal dus nooit de zorg belasten en de kans dat ik andere mensen besmet is heel klein want bij klachten blijf ik wel thuis + ik draag een masker ten alle tijden. Toegegeven, helemaal ideaal is het niet, maar anders is het leven ook niet meer leefbaar.

Wat ik wel vreselijk vindt zijn de dikke 50-ers met COPD en diabetes die zichzelf niet laten vaccineren. Momenteel ligt er bij ons een vrouw op de IC die even daarvoor op de spoedeisende hulp had gezegd dat vaccineren niet echt bij haar past. Ze ligt inmiddels 3 weken geintubeerd op de IC, dat kost klauwen met geld en heel veel verpleegkundige mankracht. In haar plek hadden 10 mensen een grote hartoperatie kunnen ondergaan maar nee, madame vond dat vaccineren niet echt haar ding was.....daar kan ik met mijn hoofd niet bij.

4 januari 2022 om 10:28

Johan bedankt voor je antwoord . We blijven mensen. Chapau voor het werk wat je verricht. Respect.

Ik snap niet waarom zo'n trainingskamp eigenlijk in het buitenland moet zijn? Voor het goeie weer? Zijn de spelers van suiker gemaakt? Gewoon lekker in eigen land blijven. Kosten besparen en genoeg nieuwe omgevingen in eigen land.

4 januari 2022 om 09:12

Volledig eens. Lekker op de Hollandse klei in weer en wind. Laat ze er maar aan wennen.

4 januari 2022 om 09:18

Het zal ongetwijfeld iets te maken hebben met dat de club wil dat de spelers even uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden zodat ze zich even volledig kunnen focussen op het voetbal zonder afleiding. Nieuwe ervaringen op doen, spelen tegen andere clubs, team building, etc.

Het is juist een voordeel om in Ned te blijven. Rust, zeker nu. Redelijk weer hier.Geen sneeuw ed.
En een financiele besparing.
Het is eerder gebeurt dat clubs niet wegkonden.juist die clubs presteerden beter 2de deel van het seizoen

Beetje overdreven voor een paar besmettingen je trainingskamp cancelen. Waar is de tijd dat volwassen mannen gewoon met verkoudheid in de regen door bleven trainen. We zijn verwend geworden in 2022…. Jammer

4 januari 2022 om 09:50

Je begrijpt toch wel dat als Psv in Portugal en einde van de week opeens nog meer spelers besmet zijn dat ze daar het land niet uit mogen? Heeft niks met verwend te maken maar met wereldwijde regels, of we het er nou mee eens zijn of niet

4 januari 2022 om 10:00

Dan test je ze toch even niet. Als ze dan nog klachten hebben 24 uur even op je kamer blijven. Het gaat hier om topsport daar moet alles voor opzij gezet worden psv wil toch kampioen worden?

4 januari 2022 om 10:29

Op deze manier is iedereen besmet bij terugkomst.

4 januari 2022 om 12:48

@Ajax, en jij denkt dat je zonder test het land kan verlaten en een ander land binnen kan wandelen? Het is geen 2019 meer helaas

Lekker woke van PSV om een trainingskamp te cancellen. Houdt die waanzin nu nooit eens op.

4 januari 2022 om 10:47

Als ik ergens moe van wordt is t wel mensen die er populistische termen uit slingeren die A niet van toepassing- en B vrij polariserend zijn. C bol staat van gebrek aan solidariteit, empathie en kennis in deze.

4 januari 2022 om 10:57

Kijken of je het nog waanzin noemt als je mensen uit je familie verliest aan dit virus.

Dit krijg je ervan als je asymptomatisch massaal gaat testen met overgevoelige PCR tests.

Ai slecht nieuws om mee wakker te worden zo, ik ben best benieuwd om welke spelers het gaat die positief getest zijn. hoop verder dat een echte corona uitbraak weg blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren