Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onvrede over Van 't Schip groeit: Ajax-spelers klagen, wens Brobbey genegeerd

Laatste update:

De spelers bij Ajax zijn ontevreden over de hoeveelheid groepstrainingen die ze krijgen onder John van 't Schip. Dat meldt X-gebruiker @KlerryHunstra, de voormalige Hamstelaar, die nog altijd goed ingevoerd is bij de Amsterdammers. Spelers zouden uitzonderlijk veel vrij krijgen, en dan maar op eigen gelegenheid naar de club komen. "Steijn deed dit ook, dit is het begin van het einde."

KlerryHunstra start zijn relaas onder een serie beweringen van een collega-Ajax-watcher. De X-gebruiker met de handle @brancobalvers beweert namelijk dat Brian Brobbey nog altijd geen spitsentraining krijgt, maanden nadat hij dat verzoek indiende.

Ook zou de selectie deze week drie dagen vrij hebben: maandag, dinsdag en vrijdag. "Er heerst een totaalgebrek aan topsportcultuur bij ons cluppie...", luidt @brancobalvers de noodklok.

@KlerryHunstra bevestigt de geruchten, en voegt daar nog het nodige aan toe. "Het klopt als een bus. Spelers klagen dat er te weinig groepstrainingen zijn. Morgen (vrijdag, red.) zullen er gelukkig een aantal op eigen gelegenheid op de club komen. Maar het is een feit dat na een verlies tegen AZ de spelers 2 dagen niet op de club hoefden te komen."

Wat op soortgelijke wijze onder Maurice Steijn gebeurde, aldus @KlerryHunstra. "Steijn deed dit ook. Dit is het begin van het einde."

Na een korte opleving lijkt Ajax opnieuw in vrije val te zijn geraakt. De recordkampioen, die nog even laatste stond dit seizoen, won al viermaal op rij niet meer in de Eredivisie, en bekerde met meer geluk dan wijsheid door in de Conference League.

Zondag tegen FC Utrecht hoopt Ajax eindelijk weer eens te winnen. De Domstedelingen zijn echter al vijftien duels op rij geslagen in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfoe, in hoeverre is dit betrouwbare informatie Ajacieden?

Knap trouwens, dat Brobbey zich zonder specifieke training zich zo stormachtig ontwikkeld.
Je bent als Ajax toch helemaal krankjorum dat je zijn trainingsverzoek niet indient. Bizar.

Tsjaa en van 't Schip, topgozer, maar ik vind zijn interviews zo niet-inspirerend.

1 maart 2024 om 10:04

Er was toch een artikel geweest dat Brobbey een apitsentrainer had gekregen. Dus weet niet hoe betrouwbaar dit is.

1 maart 2024 om 10:19

@kenada Bosman zou idd de spitsentrainer zijn, maar ze hebben nog niet samen getraind begrijp ik...

1 maart 2024 om 11:35

Bosman is al ergens in december aangesteld als spitsentrainer, alleen heeft Brobbey gezegd dat ze heel veel wedstrijden spelen in korte periode en dat ze dan voornamelijk hersteltrainingen hebben.

Heel veel mensen snappen dit niet, maar je kan wel (straf)trainen tot ze erbij neervallen en dan heb je zondag of te weinig spelers of een uitgeblust elftal.
Topsport is voeding en balans. Voldoende rust om optimaal te kunnen presteren. Waarom denk je dat die Rogier Meijer loopt te klagen voor vanavond? Een extra dag rust voor de spelers is idealer om tijdens de wedstrijd meer intensiviteit te brengen.

Je kan spelers ook te veel vrij / rust geven, dat lijkt nu bij Ajax aan de hand te zijn mocht ik dit artikel geloven.

1 maart 2024 om 12:35

Laten zo, die jongen heeft nog nooit zo goed gespeeld als nu hij geen spitsentrainer heeft

1 maart 2024 om 16:50

Je kunt ook trainen zonder fysieke inspanning. Denk hierbij aan tactische analyses met de spelers, met aan de hand van videobeelden verbeterpunten doornemen qua organisatie, opbouw, looplijnen. Dan kun je daar een dag later op trainen. Dat lijkt me zinvoller dan ze maar gelijk naar huis te sturen.

1 maart 2024 om 10:16

Klerry Hunstra is meestal redelijk betrouwbaar. En dat Brobbey nog steeds geen trainingen heeft gehad heeft hij zelf gezegd in interviews (niet als klacht, maar toen hij er naar gevraagd werd gaf hij aan dat hij nog niet begonnen is). En dat de Ajacieden afgelopen dagen vrij waren is ook een feit.

1 maart 2024 om 10:59

Hoe de fuck is het mogelijk dat de selectie maandag, dinsdag en vrijdag vrij is na zo'n dramatische reeks wedstrijden en met Utrecht voor de boeg?! Dat kan toch niet waar zijn man...?

1 maart 2024 om 11:14

Inderdaad, dit team heeft sowieso veel sturing nodig. Dan vervolgens als staf lekker die gasten veel vrijheid geven. Ach ja, als Twentesupporter vind ik dit niet zo erg. Europees is het wel zonde.

1 maart 2024 om 11:33

Als ik Bergwijn moet geloven trainen de spelers thuis

1 maart 2024 om 12:00

Dat zou wel echt bizar zijn inderdaad. Kan me ook echt niet inbeelden wat daar het idee achter zou moeten zijn.

1 maart 2024 om 13:15

Er is maar 1 antwoord op die vraag en dat kan vermoeidheid zijn. Maar je gaat mij niet wijsmaken dat de spelers moe zijn.
Ik denk dat hij de 5-4-1 opstelling zo goed vond verlopen dat de spelers 3 dagen rust verdient hebben.

1 maart 2024 om 13:22

Nee precies, het antwoord kon ik ook wel raden

1 maart 2024 om 10:21

@gluubster, we moeten eens ophouden met elkaar na roepen en ons eigen ogen en oren gebruiken. Brobbey heeft zich hier en daar wellicht wel verder ontwikkeld, maar het scoren waar Koeman hem over afviel beheerste hij al. Het koppen kan wellicht ook beter maar dat kon hij ook al. Alleen lag hij toen zo onder het vergrootglas en iedereen had er mening over dat je hem af en toe heel wild voor de doel zag, wat ook weer monde in vele gemiste kansen, is gewoon een mentaal dingetje. Ik denk dat hij zich vooral mentaal verder ontwikkeld heeft, maar kwalitatief had hij het al in zich. Liet hij ook al in zijn eerste periode bij (voordat hij wegging) zien. Dus dat iedereen spreekt over stormachtige ontwikkeling vind ik ook overdreven, mocht hij weer twee kansen missen dan branden we hem weer zo goed weer af.

1 maart 2024 om 10:53

Njaa, wellicht heb je een punt hoor, maar laat ik dan een andere invalshoek gebruiken:

Ik vind het razendknap dat een spits met zo weinig bruikbare ballen er toch nog zoveel maakt zonder specifieke training(wat bij een topclub heel normaal is toch?!).
Tel daarbij op dat het hele team om hem heen geen stap gezet lijkt te hebben, sterker nog; er zijn zelfs veel spelers minder geworden zo lijkt. Dat maakt het in mijn ogen toch wel bijzonder voor zo'n jonge gozer die trouwens een seizoen geleden nog moeite had met het volmaken van een wedstrijd.

1 maart 2024 om 11:08

Beiden hebben helemaal gelijk. Gluubster, je ziet bij Brobbey inderdaad veel intrensieke motivatie waardoor ie zichzelf vooral op fysiek gebied (wedstrijd vol maken) hard heeft doorontwikkeld. Verder gewoon een spits met enorm veel talent en kwaliteiten. En daarin heeft Caribbean dan weer gelijk, dat zat er al in en liet hij al zien toen hij net doorbrak, alleen iedereen ging elkaar na-papegaaien dat hij zogenaamd een slechte afmaker was toen hij even een periode op dat gebied een dip had.

1 maart 2024 om 12:55

Brobbey komt de laatste maanden beter uit de verf omdat ie eindelijk op een professioneel conditieniveau zit. Waar hij zich eerder verstopte omdat ie het niet vol kon houden is ie nu veel meer aanwezig. Maar dat komt ook omdat Ajax nog maar één systeem speelt: alle ballen op Brobbey.
Internationaal is hij als spits nog lang geen top en zou ik het vreemd vinden dat hij basis Oranje wordt.

1 maart 2024 om 10:21

Zeer betrouwbaar alles wat deze persoon op Twitter lekt de afgelopen 2 jaar klopt vrijwel altijd. Van transfers tot RVC en trainersstaf/spelersgroep deze persoon krijgt echt alles doorgespeeld.

1 maart 2024 om 10:27

Zou best kunnen kloppen. Toch apart dat ze 3 dagen in de week vrij krijgen. Bij de meeste clubs krijgen ze alleen maandag vrij. De rest van de week word er dan gewoon vol getraind.

1 maart 2024 om 11:39

Spitsen trainer? Hij doet altijd het zelfde. Brobbey is heel sterk met zijn lichaam. Dat is zijn kracht. En hij heeft daar succes mee. Dus zou ik dat niet veranderen.

1 maart 2024 om 14:14

Dit ging vooral over het afmaken en daar zit bij Brobbey nog wel wat rek in, als hij nog wat aan het koppen kan werken en wat rust voor de goal dan kan hij zomaar de nummer 1 spits van Oranje worden en de Premier League onveilig gaan maken.

1 maart 2024 om 12:32

Die informatie is wel betrouwbaar. Beide zijn goed ingevoerd bij Ajax en verkopen geen onzin. Dus ga er maar van uit dat het klopt. Wat een waardeloze instelling weer. Hoe kun je een ploeg die zo dramatisch speelt en zojuist een cruciale wedstrijd verloren heeft, nou 3 dagen vrij geven?? Dan heb je het echt niet begrepen en is Van 't Schip dus gewoon slappe hap.

1 maart 2024 om 12:43

Misschien wil Schip eens wat anders proberen? Als je altijd hetzelfde doet krijg je nooit een ander resultaat. Misschien hebben ze de afgelopen weken hard getraind met als resultaat 4 wedstrijden niet gewonnen en de dramapot tegen Bodo.

Misschien probeert hij nu met een andere rustbalans eea te veranderen. Lijkt me dat 3 vrije dagen een incident zijn en niet structureel. Dit lijkt een beetje stoelpoten zagen bij van Schip

1 maart 2024 om 13:47

Misschien moet Van t Schip dan proberen om tactieken te leren. Met 5 verdedigers spelen werkt niet als iedereen verkeerd gaat staan...

1 maart 2024 om 14:16

Maar is het handig om die drie vrije dagen in te plannen in een week dat je net een nieuw systeem heb gekozen en waar de spelers toch nog wel wat training in nodig hebben. Dan beter de spelers op de club hebben voor een tactische bespreking en wat rustige en tactiek gerichte training dan ze maar vrij te geven en hopen dat ze zondag ineens wel snappen wat ze moeten doen.

1 maart 2024 om 14:51

Precies dat Jeroenimo. Hij had die vrije dagen prima kunnen gebruiken om het systeem met 5 verdedigers te trainen.

Dagen niet trainen? Wat doen die gasten dan? Af en toe een dagje vrij snap je wel, maar zelfs dan kan je naar de club komen. Je wist van tevoren dat van t Schip net zo matig is als Steijn.

1 maart 2024 om 09:53

Enige voordeel voor van t Schip was dat het uberhaupt niet slechter kon. Met het huidige spel denk ik dat zelfs de 5e plaats enorm lastig wordt om vast te houden. (Wat een plek in Europa is als Feyenoord de beker wint)

1 maart 2024 om 10:34

Ja maar het is niet alsof t schip het nu extreem veel beter doet. Hij is echt Steijn 2.0 met het geluk dat hij geen TD boven zich heeft waar hij mee kan ruziën. Hij valt spelers meermaals publiekelijk af, heeft geen lijn in het spel, verliest blijkbaar nu ook de kleedkamer, geen topsport mentaliteit, niet sterk in interviews en de resultaten zijn ook belabberd.

1 maart 2024 om 11:28

In de beker verliezen van amateurs lijkt mij toch wel de dieptepunt van dit jaar. En dat was niet onder Steijn.

1 maart 2024 om 12:06

@RomBomCu Bart Sanders van de Pantelic Podcast zei het voor de winterstop al perfect: Van 't Schip was prima om tot de winterstop het goede gevoel in de selectie terug te brengen, maar eigenlijk had in de winterstop al een nieuwe trainer aangesteld moeten worden. Van 't Schip is namelijk geen tactisch meesterbrein en heeft dat ook nergens in zijn carrière laten zien

1 maart 2024 om 12:09

Gek genoeg was dat voor mij echt absoluut niet het dieptepunt van het jaar. Dat was een beetje een koude douche, maar op dat punt ging het al zo dramatisch dat het gewoon de zoveelste grote teleurstelling was. De thuiswedstrijd tegen Ludogorets was denk ik de slechtste wedstrijd die ik ooit van Ajax heb gezien, waar je niet eens op doel schoot. In eigen huis afgemaakt worden door Feyenoord om vervolgens je eigen fans de Arena te zien slopen was denk ik voor mij echt het absolute dieptepunt.

De grootste teleurstellingen waren denk ik dat op de momenten dat het weer iets beter leek te gaan er een punt kwam dat de concurrentie morstte, je echt een gooi kon gaan doen naar plek 4 of zelfs 3 en je het daarna zelf laat liggen. Juist omdat je toch stiekem weer een beetje hoop kreeg. Bijvoorbeeld de 2-2 tegen PEC voor de winterstop, of nu dat je na de 1-1 tegen PSV er echt goed voor leek te staan en dan ineens aan een reeks begint die zijn dramatische weerga niet kent. In een normaal seizoen zou die verliespot tegen Hercules waarschijnlijk inderdaad een ongekend dieptepunt zijn, maar in dit seizoen is het voor mij gewoon de zoveelste treurige voetnoot.

1 maart 2024 om 12:15

Ik vind het dieptepunt toch echt wel 18e staan in November. Eruit vliegen tegen amateurs komt wel in de buurt. En dan lees ik ook nog eens van sommige Ajacieden dat Ajax van t Schip gewoon langer moeten aanhouden. Lijkt mij totaal niet toch?

1 maart 2024 om 12:44

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat van het Schip langer dan dit seizoen trainer blijft. Je kunt best wedstrijden verliezen of gelijkspelen, maar ik verwacht dat ook de directie van Ajax vooruitgang in het spel verwacht en dit is niet echt (of echt niet) het geval.

1 maart 2024 om 10:33

Geen groepstraining. Dus wel andere vormen neem ik aan.Edit: Excuus, je doelt waarschijnlijk op die 2 spelers. Dat is wel vreemd inderdaad.

Ik heb het ook gelezen; 3 dagen vrij deze week terwijl je ze het liefst 2 weken op trainingskamp zou sturen om aan de onderlinge afstemming + tactisch plan te werken.

Maar, dit kan iedereen verzinnen dat het niet logisch is om deze week, met het huidige spel, 3 dagen vrij te geven. En ik denk dat Van 't Schip verre van een toptrainer is, tactisch is hij matig, maar het is ook verre van een domme man. Hij is echt niet achterlijk, dus als hij deze keuze maakt, zal daar echt een goede reden voor zijn. Misschien is het een idee om dat te vragen aan Van 't Schip waarom hij dit doet, ipv mee te lopen met de tendentieuze fans.

1 maart 2024 om 10:30

Maar aan het spel te zien moet het wel kloppen toch. Iedereen praat over de kwaliteit van de spelers. Maar je ziet bij bijna elke tegengoal dat veel spelers niet goed staan. Aanvallend is er amper een tactiek te herkennen. Want het is alle ballen op Brobbey en hopen dat er iets goeds valt. Ik zou dit wel geloven dat er amper goed getraind wordt.

1 maart 2024 om 11:19

@juvedeef, wat ik al schreef, van de onderlinge afstemming en het tactische plan klopt inderdaad geen hout, eens.

Ik denk ook dat de informatie klopt hoor, maar mijn punt gaat over de reden waarom. Ik zie hier in de comments, en gisteravond op Twitter waar het begon; direct de conclusie getrokken worden dat dit weer een bewijs is dat Van 't Schip er niets van snapt en hij enorm waardeloos is.

Mijn punt is dat ik niet geloof dat Van 't Schip niet inziet dat zoveel mogelijk onderling trainen om de connectie te verbeteren, en tactisch trainen broodnodig is. Dat ziet iedereen, en Van 't Schip is echt niet dommer dan met alle respect, iemand van 20 met een Twitter-account die regelmatig een wedstrijd ziet.
Daarbij komt dat hij de groep bijna dagelijks ziet, heeft dus veel meer informatie dan wij. Dus als hij dan 3 dagen vrij geeft op een moment dat het het minst logisch is, dan denk ik dat hij daar een verhaal bij heeft. Dus zou ik als Voetbalzone, Telegraaf, etc. even vragen aan Van 't Schip naar het hoe en waarom, wat is er aan de hand? Waarom doet hij dit?

Als hij dan met een idioot verhaal komt, dan kan je inderdaad daarna direct zijn kwalificaties in twijfel trekken op basis van deze actie.

1 maart 2024 om 12:43

Volledig mee eens dat journalisten hier naar moeten vragen. Want vanaf de zijkant is het niet logisch wat er nu gebeurt met Ajax. Al vanaf het begin van dit jaar is er geen tactiek en organisatie te vinden op het veld. En mentaal gaat het ook niet lekker. Je ziet al veel jongens dat ze ongelukkig zijn momenteel. Spelers zien er hierdoor slechter uit dan ze werkelijk zijn.

Een kritische vraag zou wel fijn wezen zodat we wat meer achter de waarheid kunnen komen. In plaats van het gissen wat we nu moeten doen.

Veel werk aan de winkel voor de nieuwe directeur van Ajax. Benieuwd waar hij allemaal mee gaat komen dit jaar.

1 maart 2024 om 11:52



Geen domme man? Van het Schip lijkt me een hele lieve en goede man, maar het is wel een vrij simpele knakker die verre van vooraan stond toen de intelligentie werd uitgedeeld. Mijlenver achter heren als Bosz en Slot bijvoorbeeld, meer in de buurt van Steijn bijvoorbeeld. Het is geen helder licht. Een beetje een simpele sjonnie, zo heet hij in feite ook, Sjon.

1 maart 2024 om 12:11

Hahahaha goud

1 maart 2024 om 12:30

Hier stoor ik mij toch wel enorm aan, dat iemand over een ander durft te zeggen dat iemand een simpele knakker is die niet vooraan stond toen intelligentie werd uitgedeeld.

1 maart 2024 om 12:36

En waar baseer je op dat hij niet vooraan gestaan heeft? En een simpele knakker? Dat lijkt op een conclusie van iemand die helemaal niet is op komen dagen toen de intelligentie werd uitgedeeld.

1 maart 2024 om 12:59

Als naar bekerwedstrijden kijkt zie je dat amateur en KKD ploegen het in ieder geval voor elkaar krijgen om met een gesloten verdediging het lastig te maken voor Eredivisie clubs. Als je dat al niet voor elkaar krijgt bij Ajax, ook met deze spelers, kun je er als trainer niks van.
Ik dacht altijd dat Maduro gehaald was vanwege zijn tactische kwaliteiten. Nou hij zit er al vanaf het begin en ze verdedigen nog net zo slecht als in augustus.

Drie dagen vrij... Dat is wel heel veel... Kan natuurlijk roddelpraat zijn, maar als topsporter is er niets mis met dagelijks lang trainen. Alleen de intensiteit moet je rekening mee houden. Kan me best voorstellen dat dit al een groot verschil is met toptrainers. En topspelers. Trainingsarbeid.

In FM taal. Mistlintat heeft allemaal semi professionele contracten uitgedeeld? Dan trainen ze ook zo weinig. Scheelt inderdaad wel centen

En dan zijn er ook nog zogenaamde kenners die vinden dat hij volgend seizoen ook trainer moet zijn....

Drie dagen vrij in deze vorm tegen Utrecht dat al 17? potjes op rij niet verloor. Mijn hemel. Ik schaam mij per week meer om hoe het bij de club gaat. Drie dagen vrij na deze wanprestaties , je gooit drie dagen weg om aan het nieuwe systeem te werken. Wat een treurnis.

1 maart 2024 om 13:20

Zal mij niets verbazen als Ron Jans met een simpele taktiek aankomende zondag Ajax weg zet en laat zien wie de betere trainer is.
Ongelooflijk idd dat 5-4-1 zo dramatisch ging en je de week daarop besluit om 3 dagen daar niet op te gaan trainen. Bijna komisch.

Het verbaast me helaas niks. Maar ja, wat ga je doen? Schip ontslaan? Dat lijkt me ook niet bevorderlijk voor het topsportklimaat. Bovendien kom je dan bijna daadwerkelijk bij de materiaalman uit als vervanger.

Wat Ajax nodig heeft is iemand die bereid is zich aan de club en het team te committeren, én die de vrijheid krijgt het team naar zijn hand te zetten, en dus de ruime steun van het bestuur heeft. Schip heeft zichzelf aangekondigd als ad interim. Ergens is het logisch dat hij qua methodiek niet serieus afwijkt van zijn voorganger. Hij zal geen Groots Plan in het team slijpen, hij past slechts op de winkel totdat degene komt die dat wel komt doen.

De enige oplossing is, denk ik, dat Alex Kroes zodra hij aangesteld wordt direct een nieuwe trainer aanstelt. Niet wachten tot de zomer. Kondig daarbij ook expliciet aan dat deze nieuwe trainer natuurlijk ook dit seizoen ambitieus moet zijn, maar dat de plaats op de ranglijst aan het einde van dit seizoen op geen enkele manier ter zake zal doen bij zijn beoordeling. Begin gewoon nu vast met bouwen.



Nou misschien een spelersruil tussen Ajax en Man Utd? Daar willen de spelers juist minder trainen toch?maar even serieus, je ziet vrijwel aan alles dat John het heeft opgegeven. Het veldspel is de laatste weken nog minder dan onder Steijn, terwijl John zeker al een halfjaar met deze spelers samenwerkt. Zoveel tijd had Steijn niet eens.

Vast een prima gozer hoor deze trainer, maar zijn enige bijdrage is een klein beetje het vertrouwen teruggeven waardoor spelers (met pijn en moeite) een reeks overwinningen konden neerzetten. Maar tactisch is het een waardeloze coach.
Ajax heeft volgend seizoen een coach nodig van het type Ten Hag, Van Gaal etc. Een tactische strateeg die ook niet vies om wat discipline door te voeren. Zou Ralph Hasenhuttl niet wat zijn? Heeft bij Leipzig en in het begin bij Southampton goede dingen gedaan. Speelt geen 4-3-3 weliswaar, maar misschien moet Ajax ook een keer daarover heen stappen.

Tsja Van t Schip loopt nu gewoon tegen dezelfde problemen aan als Steijn. De wedstrijd van zondag wordt ook ongelofelijk lastig en dan liggen straks de play-offs op de loer. Donkere tijden voor onze vrienden uit Amsterdam.

1 maart 2024 om 12:50

Dat ben ik niet volledig met je eens. Steijn had geregeld te maken met een incomplete selectie. Dit vanwege de diverse interlands. Deze week was de selectie helemaal compleet en had je prima vooral tactisch kunnen trainen. Dan kun je toch nog rekening houden met blessuregevallen maar wel op afstemming trainen.

Zijn dit gebruikers die eerder bewezen betrouwbare inside-informatie hebben of gaan we nu echt een heel VZ artikel wijden aan twee random gebruikers die speculeren op twitter? Misschien mis ik iets maar dit is wel niveautje roddelpraat hoor.

Misschien is er een goede reden dat ze vrij waren (als dat al zo was), wees een journalistiek medium en vraag het de staf eens zou ik zeggen voordat je zo’n speculatief artikel de wereld in slingert. Iets met hoor, wederhoor.

Wat de werkelijke waarheid is, geen idee. Maar ik zou niet verwachten van een Ajax-man als John, dat deze mentaliteit er is. Hij weet zelf toch heel goed hoe slecht de club er sportief voor staat en dat er heel veel werk te verzetten is. Mits hij gewoon al zijn conclusie heeft getrokken en ziet dat er simpelweg niet op te trainen is omdat zijn spelers uberhaupt niet het (potentiele) niveau hebben. Op een enkeling na uiteraard.

1 maart 2024 om 10:23

Je kan altijd trainen. Als een speler niet goed genoeg is dan ga je niet opeens stoppen met trainen (of minder trainen, in tegendeel juist).

Als dat het argument zou zijn dan kan je net zo goed helemaal stoppen met voetballen dit seizoen.

1 maart 2024 om 10:30

Misschien dat hij dit zelf niet kan maar deze groep zit echt wel meer in dan dat hij eruit haalt, hij is gekomen om vastigheden te creëren niet om het Ajax spel terug te brengen maar zelfs een vaste opstelling lukt hem in 4 maanden niet dan ga ik het nog niet eens hebben over de tactiek die elk trainer van niveau binnen een maand erin heeft, want veeleisend qua spel is het publiek dit jaar niet.

Je blijft je verbazen over de toestanden bij Ajax dit seizoen, elke keer weer. Van 't Schip is toch wel echt door de mand gevallen, het hosanna gevoel was ook wel erg groot toen Steijn wegging. Alex Kroes zal flink met de bezem moeten gaan, door de staff, organisatie en selectie

1 maart 2024 om 11:31

Met veel trainen kun je zelfs met beperkte voetballers zorgen voor een werkend en samenhangend systeem.

Lijkt me wel tijd om afscheid te nemen van John, heb ook het idee dat hij na de Australië trip er niet echt meer helemaal bij is. Veel keuzes worden nu vanuit Valkanis gemaakt waar we binnen nu en een week vast wel wat meer negatiefs over gaan horen.

Bijzonder hoeveel macht deze fanaccounts tegenwoordig hebben. Rutger van 1908.nl bij Feyenoord, Elfrink bij PSV en deze jandoedel bij Ajax. Alles wat zij de wereld inslingeren, zelfs tweets, worden gulzig opgepakt door de VZ’s en VP’s van deze wereld en dat geeft het nòg een extra lading.

Ook al zegt iedereen het met een korreltje zout te nemen, zie je het alsnog vaak terugkomen als argumenten in discussies. Bij journalisten, bij analisten, hier op fora. Weet persoonlijk niet wat ik van deze ontwikkeling moet vinden, die gasten dragen namelijk totaal geen verantwoordelijkheid en hoeven dus ook niet te vrezen voor consequenties mbt foutieve informatie.

1 maart 2024 om 10:35

Dit is alleen geen fanaccount, Ajax is vorig jaar zelfs een intern onderzoek gestart vanwege het lekken van deze persoon. 1908 en Elfrink doen alles met goedkeuring van hun clubs en zitten er daardoor ook wel is flink naast.

1 maart 2024 om 10:45

Homelander: ben je het niet alsnog eens dat je een account dat weleens goede informatie heeft misschien niet als heilige bron moet worden neergezet in de complete beeldvorming rond een club? Ik blijf dat wel een grijs gebied vinden eigenlijk. Voor hetzelfde geld is deze Klerry gelinkt aan een speler die weinig mag spelen of die een akkefietje heeft met de coach. Op pure feiten als transfers kun je dat best meenemen als bron maar op speculatie over dit soort zaken lijkt me dat toch onwenselijk.

1 maart 2024 om 10:53

Ben ik wel mee eens maar als je zo vaak gelijk hebt over dit soort situaties dan moeten sites als VZ dit wel oppikken als bron. Het is geen podcastmaker die wat roept, alles wat deze persoon lekt de afgelopen 2 jaar valt gewoon te verifiëren. Het ergste vind ik dat Ajax van deze persoon weet en het gewoon iedere keer weer laat gebeuren.

1 maart 2024 om 11:00

Toch vind ik dat het wel aan VZ is om dat dan daadwerkelijk te verifiëren voordat je dit online gooit. Je legt hiermee toch wel een bommetje onder de staf en de club voordat je het hele verhaal kan vertellen.

1 maart 2024 om 10:41

Helemaal met je eens Zan! Zouden eens moeten stoppen met dit soort speculatieve artikelen want je ziet dat het gelijk overgenomen wordt als feiten hier. Het zou VZ sieren als ze dit soort zaken niet 1 op 1 zonder context in een artikel gooien, maar ook gewoon zelf hun eigen informatie inwinnen om de speculatie aan te vullen met feiten.

Dit lijken me dusdanig grote aantijgingen aan het adres van Ajax en JvS dat je als nieuwssite ook wel even zelf onderzoek kunt gaan doen of je dit ergens kan bevestigen naast een berichtje op X.

1 maart 2024 om 12:44

Wat zal het hier dan heerlijk rustig zijn hè. Dan lezen we alleen nog maar bevestigd voetbal gerelateerd nieuws. Of een samenvatting van een interview.

1 maart 2024 om 13:42

Zo ver hoeft het nou ook weer niet te gaan. Maar je kunt toch op zijn minst twee kanten van een zaak proberen te belichten als journalist. Het internet staat vol met onzin, het is juist aan nieuwsmedia om dat te filteren op relevantie. Je kan zeggen dat Klerry iets relevanter is dan een gemiddelde X gebruiker die maar wat roept, maar het blijft een 'insider' die afgaat op roddels die hij heeft gehoord.

Ik vind dat je als medium wel een verantwoordelijkheid hebt om bepaalde kwaliteit van de artikelen te waarborgen, en allerlei aannames op basis van wat twee X gebruikers op twitter gooien "begin van het einde". Tja.

Er zit uiteindelijk toch ook wel iets tussen wat jij voorstelt en wat VZ hier doet?

Een bericht dat meer vragen dan antwoorden oplevert. Je zou zeggen dat als spelers meer willen trainen, dat Ajax dat dan toch moet faciliteren? Waarom wil van 't Schip daar dan niet aan? Heeft hij geen zin en gaat hij zelf liever golfen? Of kan hij de training desnoods niet uitbesteden aan een assistent?

1 maart 2024 om 10:42

Dat Ajax niet de juiste mensen heeft lijkt me duidelijk, maar als het probleem is dat er te weinig getraind is, dan is dat toch op te lossen? Het gaat mij meer om het artikel, dat hangt van speculatie aan elkaar.

1 maart 2024 om 10:34

Dat krijg je dus als je een nieuwsartikel baseert op twee uitspraken van X gebruikers in plaats van zelf ook nog op onderzoek uit te gaan om een zo compleet mogelijk plaatje te schetsen. Losse flodders, speculatie en eigenlijk meer vragen dan antwoorden. En veel leden hier slikken het als zoete koek.

Als je als speler am ambitie hebt en beter wil worden, ga je toch gewoon trainen, ook als je niet hoeft. Er zit duidelijk geen initiatief in de spelersgroep en geen wil om dat beetje extra werk te leveren. “We hoeven niet te trainen vandaag. Oh, dan ga ik maar thuis zitten, beetje playstation spelen”

1 maart 2024 om 12:44

Ik zou een ervaren kracht halen, bv een type Henderson, die kan die cultuur weer terugbij de club

Tja, als er geen echte kapitein aan het stuur staat van de 2 bootjes, NV en AFC, krijg je geen sturing. Hopelijk krijgt dat vanaf 15 maart wel een begin van. En dan direct maar doorpakken en dit seizoen zo snel mogelijk vergeten. Probleempje. De oude fossielen van Praag, van Gaal, van Halst, Blind en de RVC, op Eringa na, zitten er nog steeds en vinden het op dit ogenblik blijkbaar best goed gaan met de bezigheidstherapie van Johnny. Waarom Ajax niet naar de kloten helpen om zelf vooral die leuke samenkomsten op de Eretribune maar niet te missen. Je verwondert je al niet meer wat voor wanorde er heerst in Amsterdam…..

1 maart 2024 om 11:17

Dat vroeg ik me nou laatst nog af, heeft Van Gaal nou eigenlijk nog een rol? Het was met toeters en feest onthaald dat hij adviseur was geworden. En sindsdien heb ik eigenljk niks meer gehoord erover. Loopt dat nou nog?

1 maart 2024 om 11:55

Beuker (aangesteld als directeur voetbal) schijnt uit zijn koker gekomen te zijn. Verder heb ik er ook bar weinig over gehoord inderdaad.

We verliezen weer een aantal wedstrijden en de bullshit komt weer naar boven. Toen we van 18e naar de 5e plek gingen zonder nederlagen hoorde je deze onzin niet. Denken mensen nu echt dat ajax maar 2 dagen in de week traint?

1 maart 2024 om 11:15

Haha, nee toen waren er een aantal oppertunisten die serieus dachten dat plek 1-2 nog haalbaar was. Maar aan het einde van de rit is er natuurlijk niks veranderd. Zowel qua kwaliteit in de selectie als tactisch op het veld. Die laatste plaats met Steijn was ook enorm vertekenend. Je stond misschien historisch laag, maar je had ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Met die 6 punten erbij stond je meteen alweer in het linker rijtje. Het was ook nooit zo slecht, maar het is nog steeds geen topploeg.

Onvrede over spelers groeit: Ajax-trainers klagen over gebrek aan kwaliteit en inzet. Ik vraag me soms wel eens af wie nou precies het recht heeft om heel ontevreden te zijn. De trainer is nog steeds zoekende naar het juiste samenspel (net zoals Steijn trouwens) en de spelers kunnen de verwachtingen ook gewoon niet waarmaken. Al mik je Van t Schip er nu ook uit gaat dat echt niks veranderen. Ik had Steijn gehouden. Dat was ook geen gelukkig huwelijk, maar dat had na het vertrek van Mislintat misschien nog wat geworden.

1 maart 2024 om 11:34

Ja, de klad zit er flink in. In eerste instantie was John een goede pleister oplossing maar tactisch houdt het niet over. Achteraf gezien was het beter om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen in de winterstop. Dan kon er al aan patronen voor volgend jaar gewerkt worden. Ik denk niet dat Steijn behouden een optie was geweest, nadat hij de hele selectie onder de bus had gegooid wilde vrijwel niemand meer een stap voor hem zetten. Zowel tactisch en communicatief was het beneden alle pijl onder Steijn.

1 maart 2024 om 12:19

Er was op dat moment gewoon niemand beschikbaar die in wilde stappen (voor langere periode) en je zorgt er daarmee in potentie ook nog eens voor dat de nieuwe coach met dit materiaal al gelijk 3-0 achter komt te staan bij de fans. De balans mist compleet in dit elftal, conditie is ruk door de slechte voorbereiding. Loop je risico dat je nieuwe beoogde hoofdcoach ook na een paar maanden wordt ontslagen omdat hij de zooi die Steijn en Milsintat hebben achter gelaten ook niet op de rit krijgt dit seizoen. Waarom denk je dat ze een sympathieke clubman hebben neergezet. Dat is marketing-wise gewoon best wel slim. Wie je er ook neerzet diegene gaat toch wel falen en krijgt kritiek over zich heen, dan liever iemand met zoveel goodwill dat de fans het wat makkelijker laten gaan. Ik denk alleen dat ze JvS zijn tactische vermogen wel ietwat overschat hebben want als je straks geen 4e of 5e wordt heb je wel een probleem.

Daarnaast, Kroes begint pas over 2 weken. Lijkt me handig om een nieuwe hoofdcoach uit te kiezen met de nieuwe AD.

"de Domstedelingen zijn echter al vijftien duels op rij geslagen in de Eredivisie."

@voetbalzone, ik gok dat jullie ongeslagen bedoelen

1 maart 2024 om 12:01

Ron is nog al van de harde hand. Daarom ook ideaale opvolger voor van 't schip komend seizoen

3 dagen vrij haha. Waar is het topsportklimaat bij Ajax? Echt drama zeg zeker omdat het al slecht gaat. Van t’Schip is ook veel te soft. Kan er al tactisch niet veel van en dan dit…

Is dat hele spitsen trainer gedoe niet een beetje overhyped? Iemand die zegt, nee, niet zo aannemen maar zo en dan zo op goal schieten. En zo lopen.

Brobbey maakte minder goals toe ie nog wel speciale spitsen training kreeg.

Huh ? Nieuw systeem erin slijpen en dan een paar dagen vrij ? Er is echt behoefte aan een trainer a la Slot of Bos die met het team aan de slag gaat !
Hoop dat bestuursleden toch eens het licht gaan zien .

Als het slecht gaat met een willekeurige club, dan hoor je altijd van dit onzinnige verhalen om alleen maar om nog meer onrust te kweken.
Dus simpelweg ik geloof hier niet in

Ik vraag mij dan wel af hoe weinig Martha dan zijn best doet. Als het al normaal is meerdere dagen in een week niet te trainen dan zou het bijna moeten betekenen dat Martha helemaal nooit op komt dagen.

Zonder gekheid, een aantal personen hebben bevestigd dat het klopt. Maar ik denk dat er op dit forum helemaal niemand is die dit een goed idee vindt. Iedereen ziet dat dit team juist behoefte heeft aan veel samen trainen om zo te zorgen voor een betere afstemming.

Mocht dit waar zijn dan weten we waarom de nieuwe spelers het systeem niet eigen zijn. Ook het invoeren van een ander systeem, wat misschien beter bij het spelersmateriaal zou passen , heeft dan geen zin.
Hoog tijd dat er mensen in de organisatie hun verantwoordelijkheid pakken, zo niet dan is het beter om afscheid te nemen.
Bergwijn maar roepen dat de spelers professioneel genoeg zijn, maar blijkbaar laten ze hun oren hangen naar de trainer. Een beetje spelersgroep had al eerder aangegeven dat dit niet de manier is.
Van 't Schip een vriendelijke man en iemand die Ajax de helpende hand heeft geboden, maar duidelijk niet de soort trainer die de selectie nodig heeft. Dit geldt tevens ook voor de gehele technische staf.
Het is te hopen dat er op bestuurlijk gebied snel de juiste mensen worden aangesteld om de schade zoveel mogelijke te beperken.

Ik snap wel dat wanneer je tegen AZ verliest je even 2 dagen moet bijkomen zodat de spelers het op hun playstation opnieuw kunnen proberen. De coach kan er a la Ten Hag ook voor kiezen om de dag erna de wedstrijd te bespreken en fouten uit te lichten.
Als deze informatie waar is, vraag ik mij af of Van het Schip nog wel houdbaar is wanneer zondag verloren word van Utrecht.

Lekker ... niet spelers op elkaar afstemmen ... komt niemand uit de verf. Zijn ze straks geen moer meer waard. Kostte Mislantat ons ruim honderd miljoen of kost niet trainen straks 50 miljoen aan verkoopwaarde ?

zo lekker 3 dagen vrij. Dat hebben ze ook wel verdiend na zoon sterke reeks, en wij ons maar afvragen waarom het niet loopt, en de spelers niet 90 min tot het gaatje kunnen. Ach 1 ding is wel duidelijk nu.van het schip is ook niet de juiste man voor volgend seizoen

Ik snap ook gewoon niet hoe de structuur binnen de club zit op het moment. Je hebt een teammanager (siemerink) wiens baan het is om de topsportcultuur te faciliteren. Die moet dan dus ook regelen dat zo'n Brobbey met Bosman aan de gang gaat. Dan heb je mensen die verantwoordelijk zijn voor de fitheid van de spelers en die zien toch ook dat niemand fit is en iedereen geblesseerd raakt. Dan ga je toch juist trainingen verzorgen en niet de spelers drie dagen per week vrijgeven. Dat gaat verder dan Schip, dat is gewoon een fout in de cultuur en de structuur van de club. Spelers die in een nieuw systeem moeten gaan spelen dat ze niet kennen en niet snappen moet je juist op de club hebben om dat systeem erin te krijgen. Echt, ik snap niks meer van Ajax op het moment.

Mocht dit verhaal echt waar zijn dan is dat wel erg kwalijk en pijnlijk voor Ajax. PSV en Feyenoord maken financieel en sportief gezien steeds meer stappen vooruit terwijl het bij Ajax steeds minder lijkt te gaan.

Ajax had een riante voorsprong sportief en financieel op PSV en Feyenoord. Maar door goed beleid in Eindhoven en Rotterdam en slecht beleid bij Ajax is van die riante voorsprong steeds minder over.

Ajax heeft nog steeds een grote naam en is een grote club met een grote prijzenkast, maar als er niet heel snel dingen gaan veranderen, dan zullen PSV en Feyenoord de komende jaren weleens de dienst kunnen gaan uitmaken in de Eredivisie

Ron Jans lijkt mij voor 2 seizoenen een meer dan logische oplossing. Je moet gaan bouwen met de spelers die je hebt en dan kan Jans als geen ander!

Ajax draait alleen goed onder disciplinaire trainers: Michels, Van Gaal, De Boer, Ten Hag. Dat dienen ze mee te nemen in de profielschets van de volgende hoofdtrainer. In dat opzicht weet ik niet of Ron Jans zo goed bij de Amsterdamse club past. Wel spreekt in zijn voordeel dat hij een pedagogische achtergrond heeft, zoals o.a. Michels, Van Gaal en Adriaanse voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren