Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Onbegrip voor keuze van Ronald Koeman: ‘Hele vreemde onderbouwing’

Laatste update:

De keuze van Ronald Koeman om Bart Verbruggen te laten keepen tegen Ierland en Gibraltar is opmerkelijk, zo stellen Süleyman Öztürk en Dennis van Eersel in FC Rijnmond. Waar de bondscoach afgelopen dinsdag al verkondigde tijdens de resterende EK-kwalificatieduels aan te treden met de doelman van Brighton & Hove Albion, hebben beide journalisten een persoonlijke voorkeur voor Feyenoord-doelman Justin Bijlow.

Koeman was tijdens de persconferentie in Zeist afgelopen dinsdag direct duidelijk. “We hebben vanochtend met de keepers gezeten en aangegeven wie er gaat spelen, dat is Bart Verbruggen.” Ook vertelde de bondscoach over de reactie van Bijlow. “Hij was wel aanwezig bij de mededeling, maar ik heb niks aan hem gemerkt.”

In FC Rijnmond krijgt Öztürk de vraag of Verbruggen beter is dan Bijlow. “Leuk dat je het vraagt, want die vraag heb ik mezelf ook gesteld”, aldus de journalist van Voetbal International. “Dat is omdat ik Bijlow zeer sterk vond keepen in de wedstrijden na zijn terugkeer, ook in de Champions League. Direct een heel hoog niveau. Ik vind hem de nummer 1 van Oranje.”

Mario Bilate, voormalig spits van onder meer Sparta en NAC Breda, sluit zich bij Öztürk aan. “Als jij met het Nederlands elftal verzorgd voetbal wil spelen van achteruit is de keuze nog makkelijker, want er is op dit moment in Nederland geen keeper die voetballend beter is dan Bijlow.” Volgens Bilate beheerst Bijlow alles. “De rust die hij uitstraalt, het lokken van de tegenstander en de juiste keuzes maken. Met hem erbij ben je echt met vijf man aan het opbouwen.”

Onderbouwing
Van Eersel heeft zich met name gestoord aan de uitleg van Koeman. “Ik vind de onderbouwing met name een beetje krom, moet ik zeggen. Als je kijkt naar andere posities in het veld: Frenkie de Jong is nu geblesseerd, in de verdediging hebben we veel blessures. Als die straks weer terug zijn, dan gaan die gewoon weer spelen. Want je moet als bondscoach de beste opstellen. In dit geval gebeurt dat niet.”

“Ik ken de historie van Bijlow”, doelt Van Eersel op zijn vele blessures. “Maar nu is hij weer fit. Hij heeft al een tijdje weer gespeeld bij Feyenoord, dus ik vind het een hele vreemde onderbouwing.” Bijlow keepte tot dusver acht interlands voor het Nederlands elftal, waarin hij elf keer moest vissen. Drie keer wist de geboren Rotterdammer zijn doel schoon te houden.

Onlangs verlengde Bijlow zijn contract bij Feyenoord, waardoor hij in De Kuip nog tot medio 2026 vastligt. De 25-jarige doelman maakt al sinds 2016 deel uit van de selectie van de regerend landskampioen. In 127 officiële duels voor Feyenoord moest Bijlow 134 treffers incasseren. 48 keer hield hij de nul.

Wie is de beste opgeroepen doelman van Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En wat nou als hij vind dat Verbruggen gewoon de beste is dan? Deze 2 verkondigen hun mening nu als een feit.

18 november 2023 om 10:10

Dat is dan ook hun werk.

18 november 2023 om 10:22

Nee, feiten en meningen zijn verschillende dingen.

18 november 2023 om 10:33

Elke kijker met meer dan een handjevol hersencellen weet toch dat ze hun mening daar verkondigen en geen feiten aan het oplezen zijn? Dit is echt zeuren om het zeuren.

Bijlow is in potentie misschien de beste keeper, maar wat heb je eraan als hem maar in minder dan de helft van de wedstrijden kan opstellen? Laat die jongen maar eerst bewijzen dat hij een tijdje blessurevrij kan blijven, want zeker op de GK-positie in Oranje is het na de afgelopen jaren wel weer eens tijd voor wat stabiliteit onder de lat, en daarmee bedoel ik dat je gewoon een vaste keuze moet hebben.

18 november 2023 om 10:40

En toch heeft Bijlow, ondanks een gebroken pols, meer wedstrijden bij zijn club gespeeld dan Verbruggen dit seizoen. Dus ja...

18 november 2023 om 10:48

Gaat niet om het aantal wedstrijden, gaat om het moment dat je beschikbaar bent voor je land. En dat is bij Bijlow te vaak niet.

18 november 2023 om 11:35

Als hij niet beschikbaar is kan hij niet keepen, is hij het wel dan wel. Dus dan kan ie meedoen

Ik word heel erg moe van het Bijlow ophemelen. Hij is constant geblesseerd en heeft tot nu toe in Oranje nog niks speciaals laten zien. Ik kan me niks herinneren wat hij meer heeft gedaan dan Verbruggen maar hij krijgt telkens weer dat nummer 1 stempel. Alsof die analist Verbruggen constant ziet bij Brighton om te kunnen weten dat Bijlow voetballend beter is.

18 november 2023 om 10:19

Niets herinneren wat hij meer heeft gepresteerd dan Verbruggen?
JC schaal gewonnen, NL beker gewonnen, kampioen van NL, Conference league finale gespeeld, kwartfinale Europa League gespeeld, nu speelt in de CL.

Verbruggen heeft 1 seizoen gekeept bij Anderlecht en werd 5e ofzo?
En is nu 2e keeper bij Brighton.

Tuurlijk Bijlow is onbetrouwbaar qua blessures, maar jouw denigrerende toon is ook weer teveel van het goede!

Desalniettemin begrijp ik dat Koeman voor vastigheid kiest en dat daarom Verbruggen nu blijft staan.

18 november 2023 om 10:24

Hij heeft het toch over Bijlow in Oranje? En daar heeft hij inderdaad niets laten zien. Met name afgelopen juni in de nations league zat letterlijk elk schot op doel erin, waarvan een aantal houdbare ballen.

18 november 2023 om 10:48

Totale onzin dit.. Bijlow had misschien één schot van afstand tegen Kroatië kunnen houden maar de rest was volstrekt onhoudbaar. Maar enige vorm van objectiviteit mag de pret van hij Bijlow-bashen natuurlijk niet drukken.

18 november 2023 om 17:52

Bijlow bashen ook echt, haha. Ik geef gewoon mijn mening en heb geen enkele reden om bijlow te willen “bashen”. Sorry dat ik je op je Feyenoord zieltje heb getrapt.

18 november 2023 om 12:04

Verbruggen heeft een half seizoen degradatie voetbal gespeeld en is nu niet eens onbetwist nummer 1. Nee, dat is idd gelijkwaardig aan Bijlow
En waarom zouden die analisten Brighton niet bekijken?
Mogen we jouw mening ook wegstrepen dan?

Ben ik het niet mee eens FC Rijnmond.
Bijlow js miss qua keeper wel het beste, echter kiest Koeman nu gewoon voor een vast iemand en dat heb je vooralsnog niet met Bijlow.

Ik snap Koeman wel, Verbruggen is nooit geblesseerd een speelt z'n wedstrijden. Bijlow is er te vaak niet, en daarnaast is het verschil ook weer niet zo groot. Dan zou ik voor rust kiezen en gewoon Verbruggen laten keepen

18 november 2023 om 12:08

"en speelt zijn wedstrijden".. . Minder dan Bijlow dit seizoen.
Maar prima om Verbruggen nu te laten staan

18 november 2023 om 14:24

zijn er misschien minder, maar op bijlow kan je niet bouwen, ieder seizoen is die man wel een keer geblesseerd, als je regelmaat achterin wilt dan is het gewoon tijd om er een te kiezen zolang die regelmatig speelt. Als die vaste tweede keeper wordt vind ik het wel weer een ander verhaal

'' In FC Rijnmond krijgt Öztürk de vraag of Verbruggen beter is dan Bijlow. “leuk dat je het vraagt, want die vraag heb ik mezelf ook gesteld”, aldus de journalist van Voetbal International.''

Je moet eigenlijk de vraag stellen of Bijlow dermate veel beter is dan Verbruggen dat het gerechtvaardigd zou zijn om eerstgenoemde met zijn blessuregevoeligheid op te stellen. Denk dat de meesten het er wel over eens zouden zijn dat het antwoord op die vraag best wel eens 'nee' zou kunnen zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Bijlow het bij Feyenoord uitstekend doen maar in Oranje heeft ie dat hoge niveau nog niet (over langere periode) kunnen halen. Dan snap ik heel goed dat Koeman voor Verbruggen kiest, die overigens ook nog veel te bewijzen heeft. Als we nou iemand van het kaliber Courtois of Ederson hadden gehad en daarachter een tweede keeper die echt veel minder is, ja dan snap ik dat je een topkeeper die terugkomt van een blessure meteen opstelt. Is ook de reden dat de opmerking dat Frenkie De Jong na een blessure meteen weer wordt opgesteld eigenlijk een beetje stupide is, die is zo verschrikkelijk veel beter dan zijn concurrent.

18 november 2023 om 10:41

Dat is natuurlijk de grootst mogelijke onzin. Bij het Nederlands elftal dienen gewoon de best mogelijke spelers op dat moment te spelen. Als Bijlow fit is dan moet je hem gewoon opstellen. Als we jouw beredenering hadden gevolgd dan had Robben bijvoorbeeld nooit een interland gespeeld.

Verder zit Verbruggen doorgaans ook gewoon op de bank. Moet je dan een Verbruggen, die op een heel seizoen waarschijnlijk minder speelt dan Bijlow, de voorkeur geven? Verbruggen heeft nog geen 30 wedstrijden betaald voetbal in zijn benen. Op basis waarvan zou die de voorkeur moeten krijgen?

18 november 2023 om 10:53

Op basis van het simpele feit dat hij het goed heeft gedaan in beide Oranje elftallen. En zeker niet een slechtere doelman is dan Bijlow.

18 november 2023 om 11:12

Het goed heeft gedaan? Tegen Frankrijk laat hij een bal doorgaan die recht op zich afkomt waardoor we verliezen. Verder heeft hij tegen zowel tegen Griekenland als Frankrijk niet één echte redding weten te maken. Als ik jou was zou ik de samenvattingen echt nog eens terugkijken.

Nogmaals, stop eens met dat onnodig Bijlow-bashen. Het is overduidelijk dat hij, zolang hij fit is, gewoon de beste keeper van Nederland is.

Alleen al jouw bewoording, 'minder slecht'. Komop zeg, doe op zijn minst een beetje je best om een schijn van objectiviteit te wekken.

18 november 2023 om 12:00

' Komop zeg, doe op zijn minst een beetje je best om een schijn van objectiviteit te wekken.'

Ja en jij als Feyenoord-supporter bent natuurlijk het toonbeeld van objectiviteit. Dat je het überhaupt je toetsenbord uitkrijgt. .

Verder dienen in Oranje inderdaad de best mogelijke spelers opgesteld te worden. Alleen is het heel goed te begrijpen dat je als bondscoach enige stabiliteit wilt hebben, zeker bij je keeper. Denk dat we het er wel over eens zijn dat die keeperscarrousel onder Van Gaal geen van de doelmannen echt goed heeft gedaan. Als je dan geen keeper hebt die met kop en schouders boven de rest uitsteekt is het gewoon verdedigbaar dat je nu kiest voor degene die er de vorige interlandperiode ook stond. Je kan hoog of laag springen maar Bijlow is fysiek gezien gewoon niet betrouwbaar genoeg en heeft niet de exceptionele kwaliteiten om dat nadeel weg te nemen. En nog even los van dat vind ik Bijlow tot nu toe in Oranje ook nog niet vaak het hoge niveau halen dat ie bij Feyenoord zeer regelmatig wel haalt. Slecht is anders, maar net als de andere keepers onderscheidt hij zich ook niet enorm.

18 november 2023 om 13:13

“Komop zeg, doe op zijn minst een beetje je best om een schijn van objectiviteit te wekken.“

De ironie. Dat zie je zelf ook wel in. Ik snap Keizerstad1994 heel goed. Verbruggen heeft het zeker niet slecht gedaan, doet het bij brighton ook meer dan uitstekend, Bijlow is om de haverklap geblesseerd en tot slot vind ik ze op hetzelfde niveau zitten. Dan kom je al snel uit bij de jongere van de 2 en daarnaast ook diegene die er de vorige keer in stond.

18 november 2023 om 13:28

Verbruggen heeft in die paar potjes bij Brighton al 2 flinke blunders gemaakt. Hij doet het misschien net prima, maar ook echt niet meer dan dat. Neig eerder naar teleurstellend. Daarom is ie ook 2e keus.

18 november 2023 om 14:26

De impact van Robben was vele malen groter dan die van Bijlow in Oranje. Vreemde vergelijking.

Op dit moment zitten Bijlow, Verbruggen en Flekken allemaal niet zo ver van elkaar vandaan in mijn optiek. Dan kies je voor een Btje vastigheid, wat volkomen logisch is.

Ik vind Bijlow ook de betere keeper. Maar toch vind ik de keuze van Koeman op het moment heel begrijpelijk. De blessures van Bijlow zijn helaas gewoon een probleem. Ook bij Feyenoord word ik er af en toe een ziek van. En hijzelf nog veel meer natuurlijk. Vind het erg sneu voor hem. Maar als Bijlow voorlopig fit blijft krijgt hij vanzelf wel weer de kans.

18 november 2023 om 13:27

Heerlijk objectief van je! Helemaal met je eens.

Ik word er wel echt moe van dat we constant van keeper aan het wisselen zijn. Toen Bijlow in de basis kwam hoopte ik de keeperwissels eindelijk een keertje opgelost waren. Wel moet ik zeggen dat Bijlow het ook moeilijk maakt om op hem te bouwen. Veel te blessuregevoelig om voor een consistente periode onder de lat bij Oranje te staan.

Een eindeloze discussie die blijkbaar niet te stoppen valt. Verbruggen is een prima keeper, heeft het goed gedaan bij zowel Jong Oranje als ook de bondself, dus waarom wisselen? Vanwege voorkeur of clubkleur? Bijlow is een redelijke keeper, maar echt niet beter dan Verbruggen. Daarbij, Koeman heeft een keus gemaakt en daarmee kan er gestopt worden met wie moet er op doel?

18 november 2023 om 12:09

"Bijlow is een redelijke keeper, maar echt niet beter dan Verbruggen"
Haha waar baseer jij dit op dan?

18 november 2023 om 12:36

Op wat ik zie. Zonder clubvoorkeur.

18 november 2023 om 12:41

Naja Verbruggen heeft in de potjes dat ie mee mag doen al wat lelijke ketsers gemaakt. Bijlow is niet vaak genoeg fit, maar dat ie niet beter is dan Verbruggen is erg lastig te verdedigen. Al heb ik natuurlijk wel het voordeel van clubvoorkeur.

Verbruggen of Bijlow dat maakt in deze geen verschil uit. Het is niet dat ze significant van elkaar verschillen qua niveau. En dan ga je naar andere zaken kijken en klaarblijkelijk heeft Verbruggen een streepje voor.

Ik weet niet wie nu de keeperstrainer is van Oranje. Als het nog steeds Frans Hoek is, dan mag ik hem wel! In verleden koos deze keepertrainer Pasveer boven Bijlow. Zo bijzonder is Bijlow blijkbaar dus niet.

Ik snap het wel door de blessures van Bijlow. Al vind ik een 2e keeper in de basis zetten altijd wat raar. Verbruggen is in potentie ook vast wel een goede keeper, al is Bijlow vooral met de voeten aanzienlijk beter. Maar goed, nu kan ie iig niet bij Oranje geblesseerd raken.

Ik heb liever een vaste eerste doelman, dan continue dat gewissel. Dus laat Bijlow maar op de bank, want die is er te vaak niet bij.

Prima voor nu, zeker met de vele afwezigen achterin. Voor Bijlow vooral zaak om fit te blijven en het te laten zien de komende maanden. Met Verbruggen, Bijlow en Flekken wordt het in ieder geval een mooie strijd tot aan het EK. Een weelde vergeleken met een jaar geleden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren