Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oliedomme rode kaart wordt Van Gaal fataal in derby

Laatste update:

Manchester United heeft zondag een nederlaag geleden in de derby van Manchester. Die nederlaag was vooral toe te schrijven aan Chris Smalling, die een oliedomme rode kaart incasseerde. Daardoor moest Manchester United het lang doen met tien man. Door een doelpunt van topschutter Sergio Agüero zou het 1-0 voor Manchester City worden.

/

David de Gea werd bij Manchester United verkozen tot Speler van de Maand oktober en in de openingsfase van de derby liet de keeper maar weer eens zien waarom. De ploegen begonnen afwachtend en gelijkwaardig, maar na een minuut of vijftien werd Manchester City gevaarlijker. Tot twee keer toe verrichtte De Gea een prachtredding: eerst werkte hij een inzet van Jesús Navas weg, even later gooide hij zich voor de bal toen hij Agüero voor zich zag opdoemen.

In aanvallend opzicht kwam Manchester United er niet meer uit en zeker niet meer toen Smalling een oliedomme rode kaart pakte. Eerst liep de verdediger keeper Joe Hart in de weg, toen de sluitpost wilde uittrappen. Niet veel later stopte hij James Milner onder het gras voor een meer dan terechte tweede gele kaart. Van Gaal herstelde de verhoudingen achterin door Adnan Januzaj te slachtofferen voor Michael Carrick.

/

Smalling kreeg terwijl hij van het veld afwandelde een ijzige blik van Van Gaal en diens assistent Ryan Giggs. De rode kaart werd Manchester United voor rust nog niet fataal, al claimde Manchester City nog wel twee strafschoppen. Eerst werd Agüero aangetikt door Marouane Fellaini, even later ging Yaya Touré voor de neus van De Gea tegen het gras. Het werd voor Manchester United een kwestie van tegenhouden, zeker toen ook de tweede centrumverdediger van het veld moest. Marcos Rojo mocht in ieder geval nog vervangen worden: de Argentijn ontwrichtte zijn schouder na een flinke sliding. United speelde vanaf dat moment Carrick en Patrick McNair in het hart van de defensie.

Ondertussen bleef het penaltyclaims regenen: Daley Blind kreeg een bal tegen zijn arm en Agüero ging door toedoen van Carrick en Fellaini ook maar weer eens naar de grond. Verlossing kwam er via de topscorer van de Premier League. Touré stuurde Gaël Clichy weg met een heerlijke pass; de voorzet werd door Agüero gepromoveerd tot assist (1-0). Manchester City was oppermachtig en ging op jacht naar de 2-0, maar kwam niet verder dan een bal op de paal van Navas. Een slotoffensief van Manchester United leverde bijna nog een goal op, maar na een fantastische solo van Wayne Rooney zag Ángel Di María zijn inzet gekeerd worden door Joe Hart.

Zie jij Manchester United nog steeds als titelkandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg frustrerende wedstrijd. City had vandaag gewoon met minstens 3 of 4-0 moeten winnen. United verdiende geen gelijkspel of overwinning.

Deze scheidsrechter heeft echt minstens 2 penalty's niet gegeven. En United had eigenlijk de wedstrijd moeten eindigen met 9 man maar dan is het einde wedstrijd en dat gaat een scheidsrechter nooit doen. Erg laf.

2 november 2014 om 16:24

nouja, geen gelijkspel? united heeft zelfs met 10 man de laatste 20 minuten gedomineerd. Met de kopkans van felaini als hoogtepunt. Ben wel met je eens dat er meer penalty's moesten komen. al mag city niet klagen de scheids eerst niemand van city geel wou geven.

2 november 2014 om 16:26

@michielho

Het is niet omdat een ploeg op het einde nog wat lef toont en naar voren speelt dat ze daarom een gelijkspel verdienen. Als je kijkt naar de hele wedstrijd dan verdient City de 3 punten.

2 november 2014 om 16:27

de laatste twintig minuten gedomineerd is wel erg veel van het goede. City kreeg ook nog ggoede kansen op de 2-0 laatste 20 minuten. Touré was telkens dichtbij. 1 keer met goed wegdraaien met een gericht schot in de rechterhoek. en een gevaarlijke kopbal. Manchester daarentegen heeft de kopbal gecreerd plus de kans van Di Maria na een heerlijke actie van Rooney

2 november 2014 om 16:28

tot aan de rode kaart vond ik united ook niet heel veel onderdoen. City had 2 faces van ongeveer 20 minuten dat ze aan het rammen waren op goal. waar ze volgens mij paal of laat ook nog een keer raakte. het is iig een wonder dat het maar 0-1 is. daar zijn we het allebei over eens

2 november 2014 om 16:29

Einde nog lef toont? Weer zo'n domme opmerking. United stond met 10 man, en ze domineerden de laatste 20 minuten. Dat is dan toch echt wel matig en laf van City...
Knap overigens, dat de timing van je groene duimpjes gelijk staat aan het plaatsen van je reacties.

2 november 2014 om 16:33

United speelt het merendeel van de wedstrijd met tien man, niet echt raar dat ze dan niet beter zijn dan City toch? Vond ze het laatste kwartier nog best goed.

2 november 2014 om 16:33

Mee eens, City speelde echter met een man meer waardoor ze de wedstrijd domineerden. Als Smalling een brein zou hebben dan was het veel meer een wedstrijd geweest want met 11 tegen 11 was het redelijk gelijkwaardig. Nu heeft City gewoon de 3 punten verdiend.

2 november 2014 om 16:35

Ik als United fan heb nooit het idee gehad dat we gingen scoren. Zelfs wanneer wij in de aanval waren (wat overigens zelden tot nooit tot een kans leidde). City is gewoon veel beter. United kan leuk een beetje rondtikken op 30 meter van de goal, maar vanaf daar lukt het gewoon niet om door de muur van city heen te komen, zowel met 10 als 11 man.

2 november 2014 om 16:40

Die vrije trappen van Di Maria waren in tegenstelling tot zijn hoekschoppen wel uitstekend. Daar had maar een iemand perongeluk tegenaan hoeven te komen en het was een doelpunt maar vanuit 'open play' viel het aantal kansen nogal tegen.

2 november 2014 om 16:45

United had 1 vrije trap in een gevaarlijke positie, daar waar ik graag Rooney of Van Persie achter de bal had gezien. Vervolgens mikte Di Maria hem kansloos over. Van Persie heeft een veel betere trap dan Di Maria en moet naar mijn mening zowel de vrije trappen als de corners nemen.

2 november 2014 om 16:52

vond hem ook raar dat di maria die nam. verder waren die 2 hoekschoppen op het eind de slechste hoekschoppen die ik in de pl heb gezien de laatste tijd.

2 november 2014 om 16:58

Ik snap ook niet waarom Di Maria de hoekschoppen neemt. Nam hij dat ook bij Real Madrid? Ik vind namelijk dat hij dat echt slecht doet bij Utd.

2 november 2014 om 17:31

nou idd het was city dat snel 2 wissels doorvoerde en merkwaardig genoeg kreeg Manu vanaf dan echt wel een greep op de wedstrijd en was soms dichtbij de gelijkmaker maar anderzijds had city wel enkele terechte penaltyclaims waar de ref niet op inging en dat was ook al heel frappant !

2 november 2014 om 17:56

Michielho, United heeft niet de laatste 20 minuten met 10 man gedomineerd. Opdat moment stond City 1-0 voor met 1 man meer. Zij hoeven dan niet mee. Had het de laatste 20 minuten nog 0-0 gestaan dan had je united nergens gezien. Had het toen door wat voor reden ook 0-1 voor united gestaan dan had City ze alle hoeken van de veld laten zien.

Echter is het feit dat City de wedstrijd heeft gecontroleerd en gewonnen. Omdat ze gewoon beter waren.

2 november 2014 om 19:12

Tot aan de rode kaart vond ik United voetballend de betere ploeg.

2 november 2014 om 16:25

wie had nog meer rood moeten krijgen? ik heb een klein stukje gemist..

2 november 2014 om 16:32

De tackle van Rojo op Toure was een strafschop. Aangezien Toure alleen voor de keeper stond, had dit de tweede rode kaart betekend voor United. Dat was overigens ook het enige penalty moment en de mensen die zeggen dat Aguero er ook 1 of 2 verdiende, kijken gewoon niet vaak genoeg naar Engeland. Daar worden ze zelden voor zulke momenten gegeven.

2 november 2014 om 16:37

Ironisch overigens dat iedereen hier tegen de regel: penalty + rode kaart is, maar wanneer er een speler in scoringskans wordt neergehaald iedereen wel gelijk roept dat het buiten een strafschop ook rood moet zijn.

2 november 2014 om 16:39

Waar zie je mij dat roepen dan? Ik ben zeker tegen die regel, want met een strafschop straf je de ploeg al genoeg en daarnaast een gele kaart is prima. Echter, als de regels niet veranderen, had dit zeker de tweede rode kaart geweest. Ik kijk naar de feiten en jij? Nee, jij leest gewoon weer niet goed of zoekt mijn aandacht door erop te reageren met iets wat ik niet gezegd heb.

2 november 2014 om 16:43

Nee maar je gaat er wel van uit. Overigens gebruik ik het woord ''iedereen'', waarmee ik ook doel op de andere reacties die hier geplaatst worden. Snap je het nu of moet ik het nog een keer uitleggen?

2 november 2014 om 16:48

Bull, speelt de bal, was al in de lucht met z'n been voordat toure eroverheen stapte en neerging. Best verdedigende tackle de gele wedstrijd. Neemt niet weg dat aguero een penalty had moeten hebben en dat city verdiend gewonnen heeft.

2 november 2014 om 17:51

Ik ga ervan uit omdat dat de regels zijn. Moet ik je dat nog een keer uitleggen of zal ik je maar regelrecht doorsturen naar een leescursus. Je reageert op mij terwijl het 0,0 te maken heeft met wat ik zeg. Je haalt ineens die regel erbij, terwijl ik de feiten aanhaal. Wat is je punt precies?

2 november 2014 om 21:08

''je reageert op mij terwijl het 0,0 te maken heeft met wat ik zeg''
Na dit achterlijke statement denk ik dat reageren op jouw reacties inderdaad verspilde moeite is.

3 november 2014 om 17:48

Ik denk het ook, want wat je zei was gewoon compleet onnodig. Je begint uit het niets over wel/niet geven van rode kaarten, terwijl ik puur de feiten en regels aanhaal en nergens vermeld wat ik daar nou van vond. Vervolgens spreek je ook nog eens over 'iedereen', terwijl ik er zelf al tegen ben. Dat is dus niet iedereen, waarmee je heel veel mensen hier op het forum over een kam scheert. Misschien moet je volgende keer iets tegen me zeggen met toegevoegde waarde op mijn reactie. Dan krijg je van mij een fatsoenlijke reactie en kunnen we discussieren. Bedankt voor je tijd en moeite, maar het was niet nodig.

Fijne avond

2 november 2014 om 16:26

City is inderdaad te terechte winnaar.
Ik vond Fellaini opvallend goed spelen. Blind werd op het middenveld overlopen.
Valencia is echt een speler die helemaal niks toevoegt.

2 november 2014 om 16:34

Vond Blind eerste helft prima spelen. City idd terechte winnaar!
En klopt... voor die positie mogen ze van mij snel een nieuwe speler ophalen, want dit slaat alles. (ook Rafael valt tegen).

2 november 2014 om 16:44

Vond je Fellaini goed spelen? Nou, ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken maar hij was allesbehalve goed. Heeft totaal geen controle. Als er iemand echt goed speelde dan was het Blind! Blind, Rooney, di maria en De gea speelden een goede wedstrijd.

2 november 2014 om 16:57

Fellaini speelde juist een goede wedstrijd, samen met Rooney de enige die aanwezig was bij ManUtd.

2 november 2014 om 17:26

Di maria? absoluut niet. Blind speelde goed, voor zijn doen! Je zag vaak dat het hem soms net iets te snel ging (op momenten dat city meer druk op de bal uitoefende). De Gea, Fellaini en Rooney beste aan uniteds kant

2 november 2014 om 19:06

@karaer1908, Stel die vraag even aan jezelf, di Maria was echt niet goed voor zijn doen vandaag. Fellaini was aanwezig en met Rooney, de Gea de beste op het veld van United.

2 november 2014 om 16:26

Eerste helft waren ze beter, waarbij De Gea een paar keer knap een redding verricht.
'minstens 2 penalty's'? Ja, jij hebt je lolbroek ook aan zeker.
2 actie's waar je misschien een penalty voor kan geven, bij de 2e actie tikt hij gewoon de bal tussen de benen door.
2e helft bleef United met 10 man overeind, wat ik knap vindt.
City gaat zo geen kampioen worden, Chelsea is stukken beter.
Viel me tegen dit potje, ben benieuwd hoe United gaat spelen mét een fitte Falcao.

2 november 2014 om 16:29

Het waren 3 overduidelijke penalty's, en misschien zelfs 4 (handsbal Blind). Die trap van Rojo was penalty en rood, die van Fellaini is gewoon een tik van achteren zonder dat de bal geraakt wordt en in de tweede helft haakte dat ''talentje'' Aguero gewoon.

2 november 2014 om 16:33

Jij zou het vast leuk doen als scheidsrechter.... Met al je rode kaarten. Man man man. Dat tikje van Fellaini was minimaal, Aguero kon geen kant meer op, lekker makkelijk penalty's geven dan .
Handsbal? Hij had z'n handen tegen z'n lichaam, knappe scheids die daar een penal voor geeft.

2 november 2014 om 16:34

Als ze in Engeland fluiten zoals wij er naar kijken, volgens Nederlandse begrippen, worden er elke wedstrijd 4-5 penalty's gegeven. De mensen hier, waaronder jij, moeten maar eens gaan beseffen dat wij in een land met een van de grootste mietjes competitie ter wereld leven. Voor elk briesje waar je van omvalt wordt een vrije trap of strafschop gegeven. Dit is de Premier League, niet de vrouwen- en/of mietjescompetitie.

2 november 2014 om 16:35

Hahaha succes met het verwerken van je verlies he.

Van Rojo op Toure en die Mcnogwat op Aguero is in iedere competitie een penalty.

2 november 2014 om 16:37

Ik zeg ook nergens dat ze geen van allen gegeven konden worden. Hierboven beaam ik zelfs dat die van Rojo op Toure wel een penalty was, maar de rest krijg je gewoon geen penalty voor in Engeland.

2 november 2014 om 16:43

Toure viel eerder tegen Rojo aan dan dat er iets anders gebeurde. Daarnaast was hij de bal al kwijt.

2 november 2014 om 16:44

Ik vond die van Fellaini op Aguero wel een penalty, hij schopt zijn voet en is niet in de buurt van de bal. Heb ze makkelijker gegeven zien worden (chelsea dit seizoen, Liverpool vorig seizoen).

2 november 2014 om 16:45

Toure viel tegen het zwaaiende been van Rojo aan... right

2 november 2014 om 16:47

Hij lag al voordat hij geraakt werd, dus ja.

2 november 2014 om 17:13

Rojo had alleen oog voor de bal. Ze vielen wat ellendig op elkaar. Absoluut geen overtreding en al helemaal geen rode kaart.

2 november 2014 om 17:19

Helemaal mee eens Meddelin....United verdiende niks

2 november 2014 om 17:33

City had eerder ook al met 10 man moeten staan met die acties van Jovetic. Daarna ook nog een speler de tweede geel niet gekregen bij City. Komt bij dat de kaarten bij City in eerste instantie niet gegeven werden, waardoor City langer op het scherpst kon blijven spelen. Dus ik denk dat City met de arbitrage niets te klagen had.

Manchester City heeft dik en dik verdiend gewonnen in de stads derby! Het probleem bij Manchester United ligt over duidelijk achterin, het is 1 en al los zand. Ageuro liet zich weer gelden als de man van de wedstrijd.. heerlijke voetballer.

2 november 2014 om 16:33

Wanneer je in de gehele wedstrijd ongeveer 2 kansen creërd dan ligt het probleem niet alleen achterin. Het lijkt wel alsof Rooney helemaal niet wil scoren, bij elke potentiele aanval loopt hij simpelweg niet mee maar blijft hij bij de middenlijn staan. Aan smalling ga ik geen woorden vuil maken. Di Maria speelde waardeloos, hetzelfde liedje als bij madrid: zo wisselvallig als de nete. Blind en Felliaini redelijk, maar daarmee ga je echt geen derby winnen. Rojo ook zwak. Alleen De Gea en Van Persie hebben het redelijk gedaan. En dan Van Persie, omdat hij er niets aan kon doen als diepe spits zonder enige aanvoer.

2 november 2014 om 16:34

Het enigste wat zonde is is dat het alleen 1-0 was gebleven, City had deze wedstrijd allang stil kunnen gooien met Yaya. Achja Manchester is blue, waar zijn die united fans die dachten dat city wel even punten ging verspelen?

2 november 2014 om 16:44

Net alsof City de wedstrijd 90 minuten onder controle heeft gehad...

2 november 2014 om 17:00

Ik vind het opmerkelijk dat je met zo'n conclusie komt, United is echt op de goede weg, zonder die rode kaart was het een andere wedstrijd geweest, United heeft de pressing naar voren na die kaart 45 minuten eraf moeten halen waardoor het spelbeeld veranderde, zo zonde, zat veel meer in voor United.

Het was Duidelijk dat united een paar niveaus minder is. Vershil alleen tussen Fellaini en blind va toure en Fernando is al groot laat staan achterin.
Louis moet hopen dat hij de tijd krijgt om zijn naïeve houding richting de bpl aan te passen want zo ga je geen wedstrijden winnen laat staan de competitie...

2 november 2014 om 16:35

Janmaat heeft het al moeilijk genoeg bij Newcastle.

2 november 2014 om 16:45

Shaw speelde uitstekend. Hij hield bijna 90 minuten de hele linkerkant in zijn eentje terwijl hij tegen Navas en Zabaleta stond.

2 november 2014 om 18:14

Shaw had ook duidelijk de instructie mee gekregen om op eigen helft te blijven en zich op het verdedigen te concentreren. Wat hij idd erg goed deed.

2 november 2014 om 16:34

Waarom moet Louis van Gaal nu opeens de tijd krijgen? Moyes kreeg die ook niet, en haalde meer punten binnen met Man United na 10 speelronden. Moyes stond toen op 17 punten en Louis van Gaal nu nog maar op 13..

2 november 2014 om 16:46

Omdat van Gaal niet enkel de 'lange halen thuis' strategie hanteert.

2 november 2014 om 18:27

Van Gaal zal toch ook binnenkort met betere resultaten moeten komen hoor. Met ruim 200 miljoen uitgeven te hebben dan mag je wel wat meer verwachten dan dit.

2 november 2014 om 16:38

Tot de rode kaart ging het toch redelijk gelijk op? Die domme rode kaart is gewoon einde wedstrijd en dan nog is het maar 1-0

Moyes had op dit punt pas 10 punten overigens. Weet niet waar je die 17 vandaan haalt.

2 november 2014 om 16:53

Vind ik niet city tikte united boj

2 november 2014 om 16:58

Bij vlage weg ook toen het nog elf tegen elf was. United was toch wel tegen een rode kaar of penalty opgelopen omdat ze achterin en op het middenveld werden gedomineerd door city

2 november 2014 om 17:18

Toure was goed maar Fellaini was zeker niet minder dan Fernando. Fellaini hield goed stand.

Wel geluk dat het nog maar bij 1-0 is gebleven en dat Van Gaal nog kon hopen op misschien een goaltje uit een counter. Ik heb de wedstrijd niet gezien maar ik las een gele kaart voor onsportief gedrag (wat al niet slim is) en die tweede kaart voor haken van tegenstander? Lekker al na 30 minuten met een man minder.

Titel zeer onzinnig, voor de rode kaart had man u ook niks in te brengen...

City mag de scheids dankbaar zijn voor deze 3 punten.

2 november 2014 om 16:27

Je bedoelt dat United lucky is en ze door de scheidsrechter niet met 4-0 naar huis gingen?

2 november 2014 om 16:28

Haha, City kon 3 penalties krijgen

2 november 2014 om 16:34

Dat is overdreven maar United had geluk want normaal was er minstens 1 op de stip gegaan. City zocht echter wel heel nadrukkelijk naar de penalty en wellicht dat de scheidsrechter daarom niet floot.

2 november 2014 om 17:29

Toch zeker 2 hoor, jij kijkt misschien door een wat rode bril, wat uiteraard normaal is. Ik heb dat ook bij matchen van Arsenal.
Waarom hij niet floot weet ik niet, soms zocht City er inderdaad wat naar.

Ik zie hierboven dat je vond dat Shaw uitstekend speelde, mag ik vragen waarom?
Die jongen heeft hetzelfde probleem als de backs van Barcelona: aanvallend is hij enorm goed voor een back, maar hij kan bij momenten écht niet verdedigen. Navas zou volgens mij wel elke week tegen Shaw willen spelen.

3 november 2014 om 01:24

Shaw is juist defensief erg sterk. Aanvallend kan het beter maar zoals hij vandaag een paar keer Navas stopte was gewoon heel goed. Navas kwam er eenmaal langs en schoot op de paal maar dat was omdat Shaw tegen meerdere spelers stond. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog jaren in de basis blijft staan en zjn transfersom gaat verantwoorden.

Wat een idioot die Smalling.
Achteraf is altijd makkelijk praten, maar als United met 11 man de gehele wedster. had gespeeld zag ik ze wel winnen.

2 november 2014 om 16:26

Hun spel was redelijk, maar City was de enige die echt dreigend was. Ook met 11 tegen 11.

2 november 2014 om 16:36

Dreigend, maar zeker niet dominant. Nu kreeg United geen kans meer om aan te vallen, maar zie dat maar eens uit te leggen aan iemand die nogal anti-United reageert in dit topic.

2 november 2014 om 16:40

dreiging is veel belangrijker dan dominantie. City kan met één counter, wat united met 20 minuten rondtikken nog niet kan

2 november 2014 om 16:42

Eh? Wat is nu je punt? Alle kansen waren voor City.

2 november 2014 om 17:54

Dat de mogelijke dreiging van United werd weggenomen door Smalling, terwijl ze met 11 tegen 11 tenminste nog wat konden. Lezen is niet je sterkste punt he? Staat namelijk gewoon in m'n reactie.

2 november 2014 om 21:16

SMK ik denk dat Zizoufan zeker wel kan lezen, ik denk alleen dat jij reacties chronisch verkeerd interpreteert. Zizoufan geeft namelijk aan dat OOK met 11 tegen 11 city veel meer kansen had dan united. Daarna zeg jij dat de rode kaart ervoor zorgde dat United geen aanvallen meer kon opzetten. Vervolgens geeft zizoufan aan dat alle kansen voor city waren (11 vs 11) en dat daarmee dus het wegvallen van smalling niet alleen ervoor heeft gezorgd dat United niet meer kon aanvallen.
Ik raad je aan op een cursus begrijpend lezen te gaan, aangezien dat niet jouw sterkste punt is.

Hoe kan United in deze wedstrijd nou weer zo'n domme rode kaart halen.

lompe joekel Smalling, geen verdere uitleg nodig lijkt me

2 november 2014 om 16:48

idd als hij geen rode kaart had gepakt, dan had Man United echt wel een kans gehad op in ieder geval een punt. Zei het al bij een ander topic; met Smalling word je geen kampioen.. Dus taak voor Van Gaal: koop een RB en een CB. Alhoewel Mcnair en Blacket prima backups zijn,,, Er is duidelijke progressie te zien in het teatm en het is nu zaak om de verdediging op slot te doen. Met de falende concurrentie zie ik ze nog steeds 4de worden.

Pover City hoor, zonder Silva zijn ze toch al gauw 30 procent minder. Hun enige speler die altijd aanspeelbaar is tussen de linies.

Maar ongelooflijk zeg, hoe erg werd UTD gematst? Zeker 3 penalty's niet gegeven aan City, misschien zelfs 4. Rojo had er dan ook af gemoeten.

Nog iemand die twijfelt aan De Gea? Top-5 van de wereld!

2 november 2014 om 16:27

Klopt De Gea word beter en beter. Zeker in de top 5!

smalling, wat een dorpsgek! past perfect in een knotsgekke derby als deze.
Man utd gevochten, hadden naar mijn mening een puntje verdiend.
City was sterker maar lieten na te scoren. Verder veel beslissingen tegen hun. Hadden wel 3 penalties kunnen krijgen.
Blind speelde zijn zwakste wedstrijd toch dusver naar mijn mening. 2X overlopen door touré. Maar dat gebeurd de besten.
Motm aan utd's kant was rooney dankzij zijn mooie panna aan kompany, met daarna fellaini die voor veel balbezit zorgde.
Heerlijke wedstrijd al met al, en utd gaat top 4 wel halen als ze met deze instelling, en zonder smalling, blijven voetballen

2 november 2014 om 16:41

Op de acties van Toure na speelde Blind ijzersterk, waarom was dit zijn zwakste wedstrijd? Hij heeft talloze keren de bal veroverd en verdeelde het spel goed. Hij was constant aanspeelbaar en door zijn weergaloze positionering vangt hij tientallen afvallende ballen op en dat was deze wedstrijd nog beter dan andere wedstrijden. Is dat nou zo moeilijk om te zien of te snappen? Voor de rest valt er weinig over deze wedstrijd te zeggen, het was knap hoe goed United nog af en toe speelde met tien man maar Man C won verdiend. Scheids was overigens drama (voor beide kanten)

2 november 2014 om 16:47

Blind ijzer sterk???
Komaan man die jongen is alleen goed als er in een straal van 10 meter geen tegenstander is te bespeuren in duels is hij een zero en zeker niet bestand bij druk.

2 november 2014 om 17:30

Talloze keren de bal veroverd? Dan hebben wij een andere wedstrijd gekeken want bijvoorbeeld Toure heeft amper de bal verloren tegen Blind.

2 november 2014 om 17:54

@surreal

Ik heb bijna alle PL wedstrijden van utd gezien tot dusver en ik vond blind zijn slechtste wedstrijd spelen. Hij krijgt nog net een voldoende naar mijn mening. Wat eraan ontbrak vandaag was vooral de lange passes waarmee hij vaak uitblinkt. Touré schakelde hem gewoon uit. Dat hij veel vuil werk heeft opgeknapt klopt wel, maar hij was niet zoveel aanwezig als normaal, en kwam ook niet aan de bal op de plekken waar hij aan de bal moest komen. (voornamelijk dankzij de aanwezigheid van touré)
Verder ben ik het met je eens, utd heeft goed gespeeld met tien man

2 november 2014 om 19:16

@surreal
Overdrijven is ook een vak, Blind was echt niet geweldig vandaag. Werd overlopen door Toure en Fernando, hij verdedigde erg zwak mee en gaf weinig tot geen passes vooruit. Heb hem zelf bijna geen ballen zien onderscheppen.

Ik begrijp best dat Nederlanders willen dat Blind een belangrijke speler voor United word, maar hij voegt naar mijn mening gewoon te weinig toe om echt een meerwaarde te zijn. Als je Blind vergelijkt met de spelers die op zijn positie in de Engelse top rondlopen, dan merk je gewoon dat hij United niet sterker maakt. Toure, Gerrard, Fabregas, Fernandinho en Henderson, om er een paar te noemen, zijn gewoon beter dan Blind.

2 november 2014 om 16:43

""heerlijke wedstrijd al met al""
Dan heeft u gisteren niet naar de Duitse topper gekeken.
Spannend was het wel,maar was echt een zeer zwakke wedstrijd.

2 november 2014 om 17:50

@zapperboy

Ik heb de duitse topper niet gezien nee....
Maar ik vond dit een heerlijke wedstrijd met passie en inzet. Daar kan ik ook van genieten. Als ik puik voetbal wil zien dan kijk ik wel naar real

2 november 2014 om 17:58

Spanning, strijd, passie en veel dreiging maken samen een leuke wedstrijd om te kijken. Dat jij meer geniet van het voetbal in de Duitse topper is je goed recht, maar nu insinueer je net alsof deze wedstrijd niet leuk was omdat de topper in Duitsland leuker was.

Uiteraard is dit een terechte overwinning. Maar United heeft laten zien wel te willen vechten.
Daar lag het niet aan, de hoofdoorzaak voor dit verlies is Smalling. Hoe dom kun je je team benadelen. Wat een oerstomme kaarten.
Mike Oliver floot wel een matige pot zeg, dat inkomen van Demichelis op fellaini, als Hij dat been had laten staan had hij zijn been gebroken, daar mag je rustig een kaart voor geven.
Maar goed City had ook best een Penalty kunnen krijgen.

Zo jammer dat Rooney zijn geweldige actie niet af kon maken met een goal. Speelde Kompany door de benen, hoevaak gebeurde dat!

En tja, hoevaak had City een pingel kunnen krijgen? Zou Webb Oliver nog hebben ingefluisterd United te sparen?

Jammer dat United niet heeft kunnen winnen maar ja di maria was ook super slecht vandaag denk zelfs dat sightorsson het beter zou gedaan hebben.

2 november 2014 om 16:27

nu overdrijf je wel heel erg, als zelfs sightorson het beter zou hebben gedaan

2 november 2014 om 16:37

Hoezo nu overdrijf je wel heel erg vind je dan dat Di Maria een geweldige wedstrijd speelde dan? hij kon amper een goeie hoekschop geven en tuurlijk hij was niet de enigste die het slecht deed maar hij had zeker weten meer kunnen betekenen deze wedstrijd en je mag ook wel wat meer van hem verwachten als je ongeveer 70 Miljoen kost.

2 november 2014 om 16:42

nee hij speelde geen goede wedstrijd. maar het maakt niet uit hoe slecht di maria speelt, sigtorson zou het niet beter hebben gedaan

2 november 2014 om 16:47

Dat weet je niet

Manchester United mag zeker niet ontevreden zijn. Ze hebben hard gevochten in 2de helft. Zelfs met een man minder waren ze dreigend.

2 november 2014 om 16:47

Ja en je blijft wederom met 0 punten achter. Mede door deze uitslag staat united 9e en daar mogen ze zeker niet tevreden over zijn

2 november 2014 om 16:56

Je gaat uit spelen tegen City, dan moet je op voorhand weten dat winst moeilijk zal zijn. Maar toch spelen ze een redelijk goede wedstrijd met een man minder.

Ze hebben laten zien dat ze toch niet slecht kunnen voetballen. Nu moeten ze het volhouden en de volgende wedstrijden winnen.

United kan met opgeheven hoofden naar huis, met tien man hebben ze nog geweldig gestreden. Als ze zo verder gaan als die blessures eens ophouden zijn ze binnen no-time terug aan de top.

Terechte overwinning voor City, al was het wel veelzeggend dat ze met een man meer nog onder zulke druk kwamen te staan. In principe komt het verlies door Smalling, wat een idioot. Di Maria was trouwens wel erg onder de maat vandaag.

Manchester United heeft het laagste puntenaantal na 10 wedstrijden sinds 1968. David Moyes pakte records, maar Lowietje kan er ook wat van.

Haha die Smalling...kan toch niet op dit niveau dat je dit soort oliedomme dingen doet.

Gelukkig was het over, zenuwachtige minuten op het laatst, maar de 3 punten zijn binnen.

als je zoveel pech achterin hebt met blessures maakt het niet uit tegen wie je speelt, je verliest toch. tel daar bij de domme rode kaart bij op en je hebt echt problemen.

mede hierdoor heeft city verdiend gewonnen

Dat het maar 1-0 is geworden tegen een verdediging met Mcnair, Carrick en Valencia zegt wel genoeg over de vorm van City. United had hier echt kunnen winnen vandaag. Jammer van die rode kaart, anders had ik ze ook wel daadwerkelijk iets moois zien doen vandaag. De 1e 30 minuten was United gewoon de betere ploeg. Zelfs met 10 man waren ze nog gevaarlijk genoeg.

Een hele week kijk je uit naar deze wedstrijd, en dan wordt hij gewoon verpest door die rode kaart. Erg jammer. Gefeliciteerd City fans.

2 november 2014 om 16:32

De betere ploeg de eerste 30 minuten? Veldspel was gelijkwaardig maar City was veel en veel dreigender.

2 november 2014 om 16:39

Veldspel was niet gelijkwaardig. United had het meeste balbezit en speelde gewoon beter. City was inderdaad gevaarlijker, maar als het 11 tegen 11 was gebleven had United veel kansen kunnen creëren, want ze kregen enorm veel ruimte van City.

2 november 2014 om 16:41

Utd creeerde tot aan de rode kaart geen drol, dus je baseert alles op gebakken lucht. De wijze waarop Aguero een paar keer erdoor heen kwam is een veel betere indicatie voor het mogelijke wedstrijd verloop.

2 november 2014 om 16:41

Niet op hem in gaan. Hij is het hele topic al bezig City omhoog te praten alsof ze de sterren van de hemel hebben gespeeld. Door de rode kaart werd City dominant. Daarvoor was het veldspel voor United en de kansen voor City.

2 november 2014 om 16:42

Ik heb geen enkel moment gedacht dat Utd die ruimte zou uitbuiten. Gaat ook moeilijk wanneer je zoveel non-voetballers in het elftal hebt staan en je niet eens van achteruit kan opbouwen. .

2 november 2014 om 16:43

Het was ook maar een echt grote kans voor Aguero. Die andere kansen vielen wel mee want vanuit de positie waaruit geschoten werd laat De Gea zich echt niet passeren.

2 november 2014 om 16:46

Ha, daarom geef ik in mijn eerste post aan dat City erg pover was. Smk88 logica .

2 november 2014 om 16:47

ZizouFan heeft een hele bijzondere kijk op voetbal, gewoon negeren die kwibus.

2 november 2014 om 16:51

the grapes are really sour...

En United had misschien meer balbezit, maar kansen kwamen er niet, en dan ben je dus niet beter. Je kan de halve wedstrijd de bal op je eigen helft rondtikken, ben je dan beter? Dacht t niet.

3 november 2014 om 08:53

Beste Mufc-Wazza,

Balbezit:
City 52% Utd 48%
Schoten:
City 10 Utd 7
Schoten op doel:
City 6 Utd 2

Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben om uw geweldige argumenten zoals "meeste balbezit" en "speelde gewoon beter" te weerleggen.

Mvg,

The Ox

2 november 2014 om 16:37

Eerste helft was city gewoon de betere, utd had alleen wat gevaarlijke dodespelmomenten. City moest het gewoon afmaken en er 2/3-0 van maken , we hadden gewoon pech met de gea (die een fantastische wedstrijd speelde) en de afrondingen. Door de hoge ballen op fellaini kon utd nog wat proberen maar een winst zat er zekee in niet in vandaag voor jullie.

Waar van Gaal wel op een taalcursus mag, mag Smalling wel op een "get Smarter" cursus. Hoe stom kun je zijn!

Smalling is echt zoooooooooooo dom. Hoe kun je nu als centrumverdediger na een halfuur spelen zo'n gele kaart slikken? De doelman blokkeren is iets wat enkel één van de aanvallers mag doen, omdat de kans dat zij een tweede geel slikken kleiner is.

Enige waar ik tevreden over ben is dat City Chelsea blijft achtervolgen. Als ze gelijkspeelden of verloren zat er na 10 speeldagen al een gat van 8 of 9 (!) punten tussen hun en was er geen competitie meer.

Wat mij vooral duidelijk is geworden na deze wedstrijd is dat het niet zozeer is dat City een beter plan had dan United, maar eerder de kwaliteit van de spelers voor het verschil zorgde. Vooral die Fernando en Kompany zijn echt geweldig. Zo'n beetje elke aanval van United stopte bij hen.

Ook die Aguëro vind ik zo goed. Positioneel is hij echt heel slim. Hij was bij zijn doelpunt die verdedigers van United gewoon te slim af en ontsnapte aan hun dekking. Echt een grote kwaliteit van hem. Ook kan hij soms echt geweldige dingen met die bal doen. Heerlijke speler.

En United moet echt verdedigers kopen. Ik weet niet hoe het met Rafael zit, maar als ik dit zo zie kan een extra rechtsback zeker geen kwaad. Ook een goede CV is een must. Fellaini mag ook vervangen worden. Hij speelde wel goed, maar mist naar mijn idee toch wat extra's op zijn positie. Strootman of Vidal zouden echt geweldige versterkingen zijn.

2 november 2014 om 16:45

Strootman? De man met 25 wedstrijden serie a en terugkomende van een zware blessure? Neen, dan kan je evengoed de ervaren en goed spelende Fellaini laten staan. United heeft andere problemen.

2 november 2014 om 16:48

Dat was ik even vergeten. Alleen als Strootman weer fit wordt en gaat spelen als vanouds zal United hem moeten halen. Ik ben gewoon totaal niet gecharmeerd van Fellaini. Het is niet het ergste probleem, maar als nog mag ik hem niet.

2 november 2014 om 16:56

Dus United moet een goed spelende fellaini vervangen omdat Lennonturbo op voetbalzone.nl hem niet mag?

dat is een geloofwaardig argument jongen. Je mag hem gewoon niet en het maakt jou niets uit als hij goed speelt hij moet vervangen worden omdat je hem niet mag?

dat is niet serieus te nemen ook tijdens het live meepraten zat je constant ongegrond naar hem uit te halen.

2 november 2014 om 17:19

Ik vind hem gewoon een net niet speler. Hij komt een paar keer in scoringspsoitie, maar voor de rest vind ik het niet veel soeps. Hij mist dat beetje extra's om van een redelijke speler naar een top speler te gaan. Gezien de ambities van United is hij gewoon niet goed genoeg.

2 november 2014 om 17:36

Er zijn heel wat spelers die eerst vervangen moeten worden voor je aan de positie van fellaini komt volgens mij ( vooral verdedigend).
Daarbij vind ik Strootman zeker niet de man die een groot verschil zal maken als je hem erin zet ipv fellaini en hebben ze ook nog herrera voor die positie.
Vidal op topniveau zou wel een versterking kunnen zijn maar eerst zien of hij ooit nog dat topniveau haalt. En daarbij zal strootman eerst moeten zorgen dat hij er bij roma überhaupt wel nog inraakt want nainggolan speelt momenteel zeer goed op zijn positie en zal niet met gemak uit de basis te krijgen zijn hoor..

2 november 2014 om 18:15

Het ging mij meer om een box to box speler die meekan in de Europese top. Vidal en Strootman waren de eerste twee die bij me opkwamen. Fellaini vind ondanks zijn aardige spel vandaag niet goed genoeg. Hij is een degelijke speler, maar mist dat beetje extra om hem een topspeler te maken. Er zijn inderdaad posities die dringender versterkt moeten worden. Volgens mij heb ik dat niet helemaal duidelijk gemaakt in mijn eerdere post.

2 november 2014 om 16:48

Aguero is ook de beste spits in Engeland. Falcao in vorm kan hetzelfde of een hoger niveau halen maar Aguero heeft echt alles. 'gelukkig' voor de concurrentie is hij vaak geblesseerd maar als hij fit is dan scoort hij bijna altijd.

2 november 2014 om 16:49

Vind Costa wellicht net iets beter dan Aguero maar die 2 zijn overduidelijk de 2 beste in de PL nu. Wanneer wordt Falcao nou 100% fit?

2 november 2014 om 16:52

Falcao is geblesseerd geraakt op de training dus die mag weer opnieuw beginnen met fit proberen te raken.

Costa is goed maar Aguero vind ik persoonlijk een betere speler. Costa heeft een heel goed seizoen voor Atletico gespeeld en begint goed bij Chelsea maar Aguero laat al jaren zien dat wanneer hij fit is hij absolute top is. Hij speelt alleen altijd slecht bij Argentinië.

2 november 2014 om 16:50

Hmm vind niet echt terecht nu, Fellaini speelt de afgelopen wedstrijden goed en brengt zeker wat met zich mee.
Trouwens is het afwachten hoe Strootman terugkomt uit zijn blessure. Heel voorbarig om hem al op te noemen. Weet ook niet of je een centraal duo blind, Strootman wil hebben.

2 november 2014 om 17:33

Ik doel dan ook meer op gewoon een goede box-to-box speler dan perse Strootman. Ik had ook Vidal genoemd die ook heel goed is. Bij Strootman hangt het er inderdaad heel erg van af hoe hij van zijn blessure terugkomt.

Ik ben trouwens niet voor een blok op het middenveld met Blind en Strootman, dat gaat niet werken. Blind werkt sowieso niet goed in een blok vind ik. Ik had eerder een middenveld van Herrera - Blind - Strootman/vidal in gedacht. Van Gaal wil geloof ik ook naar een 4-3-3 toe werken.

Man wat een olie domme actie van Smalling, voor de rode kaart een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met de grootste kansen voor City. Na de rode kaart tot het doelpunt was City heer en meester, daarna lieten ze United komen en kregen ze wat kansjes maar City was gevaarlijk op de counter. City mede door de oliedomme kaart verdient gewonnen vandaag. City verdiende vandaag denk ik toch minimaal 1 penalty waar United meerdere keren ontsnapte

City vergat zo lang te scoren dat je als United fan de hele wedstrijd hoop bleef houden. Het laatste kwartier hing er zelfs een gelijkmaker in de lucht. Maar natuurlijk gewoon verdiend gewonnen door City. Eens te meer wordt duidelijk dat United een probleem heeft in de verdediging.

Weer slechte team prestatie van man utd. Rvp heeft weer niet in een grote wedstrijd zijn stempel weten te drukken zonde. Word aub weer de oude en snoer mij en alle andere critici de mond.

2 november 2014 om 16:55

Is nogal lastig als je oo een eiland staat met 10 man tegen Company en Demichelis. Deed wat hij kon, mooie actie gezien en kon verder niet veel meer doen.

Ik vraag me af waarom dat mensen op dit forum vaker zeuren over blind? Bij Fox nu net vinden dat hij goed heeft gespeeld met zun 3en. Bij bbc zijn ze vaker lovend over hem ferguson was lovend overhem mja hier zullen ze het wel beter weten toch vd gaal weet er ook niks van.

Nu gaat van Gaal zich schuilen achter de rode kaart. Alleen Rooney verdiend een duim omhoog aan man utd kant.

2 november 2014 om 16:39

Als Rooney er een verdient dan verdienen De Gea en Shaw er minstens tien.

Terechte overwinning voor City, 11 tegen 11 ging nog heel redelijk. Manchester United had overwicht maar City een paar kansjes en een grote kans. Toen besloot Chris Smalling dat hij geen zin had om 90 minuten te voetballen en liet zich er maar afsturen... Daarna domineerde City tot het einde van wedstrijd maar een gelijkspel zou niet terecht zijn geweest.

Positief was wederom David de Gea, hij hoort gewoon bij de beste keepers ter wereld en Luke Shaw liet ook zien waarom er zoveel voor hem betaald is want defensief is hij ijzersterk. Wellicht zelfs verdedigend de beste back in Engeland. Carrick deed het ook wel aardig als centrale verdediger in zijn eerste wedstrijd van het seizoen en waarschijnlijk moet hij daar nog wel even blijven staan vanwege de blessures van Jones en Rojo de schorsing van Smalling.

2 november 2014 om 16:43

1-0 verlies met 10 man en een verdediging bestaande uit Mcnair, Carrick en Valencia is nog vrij goed vind ik. We hebben er natuurlijk niet veel aan, maar als Smalling niet zo dom was geweest had United hier zomaar kunnen winnen. Eindelijk speelde United eens goed in een topper en dan moet iemand het weer verpesten. Erg jammer, want City was echt te pakken vandaag. Zonder Silva zijn zei toch 30-40% minder.

Domme aktie van Chris Smalling eerst bij de keeper en later die overbodige overtreding. Nu kwam United ook wel goed weg want City had minimaal 1 penalty moeten hebben. Maar ik zie wel een stijgende lijn bij United, Louis krijgt het wel weer op de rails.

Snapte niet waarom pellegrini de laatste minuten zo verdedigend ging spelen tegen een 10 man van utd en met een gehandicapte verdediging. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt op het laatst. Maarja tevreden met de 3 punten en nu voorbereiden voor de wedstrijd tegen cska.

Prima United gezien, weggespeeld? Onzin. Hebben echt goede dingen laten zien. Maar wat een oliedomme Smalling, die eerste gele kaart, ok, niet slim, maar dat je daarna er nog een keer zo ingaat maat het ultradom.

Waar ik echt van baal is dat Di Maria van een negen een paar wedstrijden terug helemaal teruggevallen is naar een vijf, dat kan toch niet?!? Een goede Di Maria is juist wat United nodig had.

Enige positieve aan Smallings rode kaart is dat we n Mcnair in de basis kunnen zetten. Mijn god wat is het toch schaamtelijk om te zien, die Smalling. Speel je tegen Chelsea zo goed en dan ga je vandaag zo erg de fout in. Idioot. Ik hoop echt dat we van hem & jones afkomen.

2 november 2014 om 16:47

Die 2e gele kaart was erg dom, maar ik snap nog steeds niet waarom hij geel kreeg bij dat moment met Hart. Smalling stond gewoon buiten de 16 en sprong omhoog. Daar is toch niets mis mee? Hart schoot die bal ook nog eens expres tegen Smalling aan omdat hij zogenaamd niet genoeg afstand nam. Dat is natuurlijk onzin want Smalling mag doen wat hij wil buiten de 16.

2 november 2014 om 16:50

Spelbederf. Beide kaarten lieten een totaal gebrek aan verstand zien. Smalling, Jones en ook Rafael hebben allemaal specifieke kwaliteiten maar zijn alle drie wel enorm dom in bepaalde situaties. Jones is een wilde, Smalling liet vandaag zien dat hij niet bepaald slim is en Rafael komt ook om de zoveel tijd in een idiote situatie terecht.

2 november 2014 om 16:52

Ja die scheidsrechter was sowieso slecht maarja, what else's new? Ik ben het alleen zat dat onze spelers de team steeds maar in de steek laten. Eerst Jones. Ik weet dat blessures kunnen gebeuren maar bij hem is het niet normaal vaak. Je kan niet eens op hem rekenen. Smalling zelfde verhaal, of hij is geblesseerd of hij maakt wel weer eens zo'n oliedomme fout. En dat geldt ook voor Rafael, ik mag Rafael heel erg en hij doet het goed maar hij kan soms ZO dom de fout in gaan. Het is toch erg dat ik liever een Mcnair in de basis wil omdat ik hem meer vertrouw dan Jones/smalling? En dan Falcao..hij is nooit beschikbaar na een interlandperiode. Dan heeft hij altijd een jetlag, maar dan denk ik van..aguero, Di Maria, James Rodriguez..zij moeten ook steeds ver reizen met interlands maar kunnen gelijk spelen daarna.

Ja misschien praat ik nu teveel hierover door mn emoties maar het is echt om gek van te worden. Onze verdediging heeft nog geen 1 keer zonder blessures gestaan. Elke week ziet de verdediging er anders uit.

2 november 2014 om 16:54

Ik zag een City speler hetzelfde doen bik een vrije trap. Maar deze kreeg geen kaart. Ietwast inconsequent.

2 november 2014 om 16:56

Spelbederf zegt men dan, maar het is toch echt Hart die de bal tegen Smalling aanschiet. Smalling doet niks verkeerds lijkt me. Als hij dit in het strafschop gebied had gedaan dan had ik het wel gesnapt, maar Smalling mag toch gewoon omhoog springen buiten de 16? Ik vind die kaart i.i.g. zeer flauw. Zeker als je ziet dat Zabaleta 10 tackles op de man heeft gemaakt en maar 1 gele kaart heeft gekregen.

2 november 2014 om 16:58

Falcao heeft geen jetlag. Je hebt geen jetleg van twee weken. Hij heeft een tik gekregen op de training en daardoor geblesseerd geraakt.

Verder ben ik het helemaal eens met je verhaal over de verdedigers. Phil Jones heeft talent maar is dom in zijn acties (komt wild in, waardoor hij zichzelf blesseert en loopt erg vaak uit positie) en is te vaak geblesseerd. Ik vind alleen niet dat hij verkocht hoeft te worden want hij is nog jong en hopelijk groeit hij over zijn blessures heen en wordt hij wat slimmer in zijn spel.

Smalling is defensief eigenlijk de beste verdediger. Hij is snel, heel erg sterk en heeft redelijk inzicht en staat vaak goed. Hij is echter ook erg vaak geblesseerd en die acties van vandaag duiden erop dat hij geen verstand heeft.

Rafael is heel erg goed maar ook wild/dom in zijn spel en ook blessuregevoelig. Heel erg jammer want in vorm en fit is hij echt een van de beste backs ter wereld.

Dan is er natuurlijk nog Evans, die ook vaak geblesseerd is en ook in staat is de domste fouten te maken. Hij is alleen minder dom in zijn spel dan de vorige drie spelers.

Wat mij betreft wordt er een van de 3 centrale verdediger weggedaan en een ervaren verdediger gehaald die de rest van de domme/wilde verdedigers wat kan aansturen.

2 november 2014 om 17:03

Nee dat weet ik ook wel, maar hij kon niet beginnen tegen west brom omdat hij een jetlag had. Daar doel ik op. Ik weet ook wel dat hij een blessure heeft opgelopen. Rojo trouwens nu ook, hij kan niet spelen volgende week. Evans vind ik al helemaal niets, vind hem dit seizoen echt zwak(voor wat ik heb gezien want ook hij is er zowat nooit).

Ja een ervaren CV is nodig maar wie dan? Hummels die nu niet in vorm is en ook best blessuregevoelig.

2 november 2014 om 19:33

Smalling ging gewoon zeer expres voor Joe Hart staan met die uittrap. Hij deed wel degelijk iets verkeerd. Wat het vooral zo dom maakt, is dat het zo ontzettend onnodig is.

Wat is die Fellaini toch ook slecht zeg...

Niks lukt bij die man, snap niet hoe hij dit niveau heeft gehaald. Snel weg doen als ik Man U was.

2 november 2014 om 17:02

Wat een onzin. Fellaini speelde vandaag gewoon weer naar behoren. Ik heb hem zelfs Toure een aantal keer met speels gemak voorbij zien gaan. Ook hield hij de bal goed in de ploeg toen United met 10 man kwam te staan.

2 november 2014 om 17:16

Het enige wat hem niet lukte was de bal op goal koppen. Verder behoorlijk gespeelt.

Pff , 4 keer op rij verloren van City. Echt een domme actie van Smalling en dan nog zo inkomen. Toen United met 10 man speelde wist ik al dat City in de tweede helft zou toeslaan. Ik vond United onlangs die rode kaart niet slecht spelen , veral de laatste 20 minuten kon United de 1-1 maken. Echt jammer dat Rojo geblesseerd eruit ging. Ik vond dat Rojo goed verdedigde tegen Aguero maar nadat McNair kwam zag je bij de 1-0 datie Aguero zomaar liet lopen. Ik ben zeker niet teleurgesteld over het spel alleen ik hoop echt dat United een verdediger haalt in de winter.

Vond je Fellaini goed spelen? Nou, ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken maar hij was allesbehalve goed. Heeft totaal geen controle. Als er iemand echt goed speelde dan was het Blind! Blind, Rooney, di maria en De gea speelden een goede wedstrijd.

Het is heel simpel als manchester united punten wil pakken moeten ze v. persie op de bank houden.
Hij loopt alleen in de weg voorin, zal en voorbeeld noemen.
Di maria is en speler die de bal wil of diep loopt maar als je en spits hebt die de bal het liefst in de voeten wil hebben en niet inzakt tot de middenlijn zodat de buitenspelers eroverheen kunnen word het lastig.
Met en rooney op zijn positie heb je beweging word het lastig voor de tegenstander om rond de 16 te verdedigen.
V. persie maakt steeds de verkeerde loopbewegingen net als in de nederlandse elftal.
Als cv's hoef je dan niet teveel te doen maar lekker 2 cv's op de 16 zetten word het steeds drukker en lastiger om te scoren.

Lucky Manchester United had geen moment recht op een punt en City gewoon meer dan verdiend gewonnen. Speelde georganiseerd en sterk. United moet echt maar eens de verdediging versterken want dit word niks zo. Ben benieuwd of Smalling nog in de plannen van van Gaal gaat toekomen en kijk nog meer uit naar de nabeschouwing van van Gaal. Die heeft nog ontzettend veel werk te verrichten in Manchester. Jammer dat het niet 3 of 4-0 werd.

2 november 2014 om 16:50

Als jij City sterk vond dan heb je naar een andere wedstrijd gekeken. Zelfs tegen deze zwakke verdediging hebben ze voor hun doen weinig kansen gehad. En dat United met 10 man nog beter was in de laatste 15 minuten dat zegt ook wel veel over hoe City vandaag was. Absoluut geen slechte ploeg, maar City was gewoon slecht vandaag.

2 november 2014 om 17:09

Ach slecht spelen, dwars gezeten worden door een slechte scheids die geen penalties geeft en dan toch nog redelijk makkelijk met 1-0 winnen is gewoon goed. United is onder Van Gaal gewoon zwak...

2 november 2014 om 17:12

United heeft zeker geluk gehad dat het geen 2 of 3-0 is geworden maar City heeft ook heel wat geluk gehad in de laatste 20 minuten. De kans van van Persie , Fellaini en die van Di Maria. Dat waren allemaal 100% kansen en dan nog met 10 man. En dan moet je nog naar de blessures en de verdediging van vandaag kijken met Valencia - Carrick - McNair - Shaw. City speelde vandaag helemaal niet zo goed. Pussy's dat ze met een man meer achteruit gaan leunen. Heel het stadion was stil in de laatste fase dat ze dachten dat het nog mis zou gaan.

Ik vond vooral Shaw echt ijzersterk spelen! Mja laten we eerlijk zijn,, united speelde met 2 echte verdedigrs en dat is best ernstig! Aangezien Carrick en valencia geen echte verdedigers zijn natuurlijk..

Ik heb me groen en geel geërgerd aan City. Bij elk tikje blijven liggen als door bliksem getroffen. Constant om penaltys en kaarten vragen en zelf er soms inklieven als idioten. Wat niet weg neemt dat Smalling het voor United verziekt heeft.

Eerste helft stond het tactisch goed bij man united, goed middenveld dat veel luchtduels won met rooney en fellaini. Na de rode kaart viel dat volledig in duigen en was de wedstrijd gelopen. Enige reden dat man u terug kwam is omdat city achteruit ging lopen na de 1-0 voorsprong.

En toch heb ik vertrouwen in dit United en Van Gaal, als ze nog paar versterkingen halen met name achterin en Louis zn werk mag voortzetten zie ik ze nog hoger komen dit seizoen en titelkandidaat worden volgend seizoen.

2 november 2014 om 16:56

Voor welke club geld dat niet als ze nog een paar spelers mogen halen?

Zoals ik vaker heb gezegd, er zit geen kleur en smaak aan dit MANU, alleen di maria.
Rooney soms met wat geniaals maar hij ook geen topper hoor.
En alweer, Smalling, man man wat een slechte verdedigers is dat. Ongelooflijk dat kun äugero trouwens gewoon in de 16 kon dribbelen.

Het begint bijna zielig te worden voor van Gaal. Zijn verdedigers zijn van zo'n laag niveau, dat je zelfs de verdediging van Ajax of PSV daar kan neerzetten, die het dan beter doen. Hoe kan een coach zijn ploeg op de rails krijgen als er geen normale verdediging is. Er moeten nog minstens 2 verdedigers bijkomen in de winterstop. Met alleen Hummels bijvoorbeeld verbetert het nog nauwelijks. Elke topclub in europa heeft een goede verdediging, daar begint het uiteindelijk mee. Je ziet het aan PSV of Southampton, waar weinig tegengoals vallen. Dan gaat het meteen een stuk beter lopen.

2 november 2014 om 18:39

Van Gaal valt zelf ook wel het een en ander te verwijten he! Ruim 200 miljoen uitgeven (volgens mij het meeste van alle clubs) afgelopen transfer periode, maar dan niks doen aan je zwakste linie.

3 november 2014 om 15:49

Ja dat klopt zeker, maar het blijft wel erg lastig voor hem.

Een goed begin van united. Tot die rode kaart waren ze zeker niet veel minder ook al kreeg city de beste kansen. 2 domme gele kaarten van smalling, dat beslist de wedstrijd grotendeels. City verdiende na die rode kaart nog minimaal 1 penalty. Die kregen ze niet, wat ik een fout van de scheids vond. 2e helft had city weer overduidelijk overwicht, dat beloond werd met de goal van aguero. United had niets in te brengen en van persie was vaak helemaal alleen voorin. Laatste 20 minuten heeft united nog redelijk gespeeld.

Ik vond het een leuke en spannende derby.

ON: Hart en de Gea zijn topkeepers. Vooral van Hart had ik het niet verwacht.

City heeft het zichweer wederom moeilijk gemaakt om de kansen niet af te maken. Daardoor werd het nog billenknijpen op het einde. Je weet van te voren al dat als City niet de 1-0 maakt, dat ze dan met de rug tegen de muur gaan staan in de laatste minuten. Gelukkig is het goed afgelopen en is de derby gewonnen. Nu 3 punten pakken tegen Moskou thuis en blijven concentreren op een 2e plaats in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren