Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mourinho beleeft slechtste start ooit als coach: ‘Het raakt me emotioneel’

Laatste update:

José Mourinho beleeft zware weken als trainer van AS Roma. Donderdagavond ging de Portugees met zijn ploeg hard onderuit op bezoek bij Genoa (4-1), wat heeft geleid tot de zestiende notering in de Serie A. Mourinho zegt nog nooit eerder zo slecht aan een seizoen begonnen te zijn. De zestigjarige coach weigert echter naar excuses te zoeken.

"Het is de slechtste start van een seizoen voor mij als coach. Desondanks denk ik niet dat het ooit is gebeurd dat AS Roma twee keer op een rij in een Europese finale heeft gestaan", aldus Mourinho, die vorig jaar ten koste van Feyenoord de Conference League won en afgelopen seizoen tot de finale van de Europa League reikte (verlies na penalty's tegen Sevilla).

"Ik laat mijn gevoelens achter de schermen zien, want het raakt me emotioneel, zeker gezien mijn relatie met de fans", zegt Mourinho over de huidige situatie waarin hij zit. "Maar we moeten door en er is geen tijd om te treuren. We zullen vanaf morgen weer hard gaan werken. De volgende wedstrijd (thuis tegen Frosinone, red.) is enorm belangrijk voor ons."

Mourinho vindt het te makkelijk om de sportieve malaise op te hangen aan de afwezigheid van een aantal spelers. Woensdag kon er onder meer geen beroep worden gedaan op Tammy Abraham, Renato Sanches en Chris Smalling. "Als je bepaalde spelers mist, dan missen we vastigheid. Maar het is te makkelijk om het daarop af te schuiven. Ons gebrek aan defensieve stabiliteit heeft te maken met het team als geheel."

'Mourinho-syndroom'
Opvallend genoeg is het niet voor het eerst dat de motor van Mourinho hapert in zijn derde seizoen. Ook bij Chelsea en Manchester United lukte het hem niet om de drie seizoenen vol te maken. Bij Real Madrid greep hij in zijn derde jaar eveneens naast elke prijs, nadat hij conflicten had met verschillende spelers en het 'Mourinho-effect' leek uitgewerkt. Bij Inter vertrok hij na twee seizoenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand medelijden met 'the emotional one' ? Wat een onsympathiek figuur heb ik dit altijd gevonden, dus gun hem dit wel

29 september 2023 om 08:43

Denk inderdaad dat er vrij weinig mensen medelijden hebben met deze man. Niemand zal ontkennen wat een geweldige coach dit was in o.a. zijn tijd bij Inter, maar het is hem toen wel behoorlijk naar z'n bol gestegen.

29 september 2023 om 11:33

Ach ik vind het wel typisch hypocriet Nederland hoor. Elke dag bij elke stukje zeiken dat iedereen volgevreten is aan mediatraining en dat ze nooit wat zinnigs zeggen. Maar de gasten die wel zeggen wat ze denken en vinden worden 1 voor 1 uitgekotst.

29 september 2023 om 12:15

Nou er zit nog een behoorlijk verschil tussen iemand met een eigen kijk/mening over voetbal, en Mourinho hoor. Ik kan van deze serie ook ontzettend genieten, vind het een walgelijke vent.

29 september 2023 om 08:50

Vind het een mooie vent. Altijd leuke interviews, spelers gaan/gingen voor hem door het vuur. Tuurlijk zit er een steekje los, maar dat zit er ook bij Van Gaal en dat vinden we toch ook allemaal een topper

29 september 2023 om 09:04

Zou als speler ook graag onder Mourinho voetballen, lijkt me een geweldige coach waarvoor je idd door het vuur gaat.

29 september 2023 om 09:04

Mourinho is toch ook gewoon een protégé van van Gaal? Dacht dat Mourinho de assistent (tolk) van Louis was bij Barcelona.

Mourinho zijn manier van werken is gewoon erg effectief voor de korte termijn. Helemaal niks mis mee, maar hij moet na twee seizoenen gewoon afscheid nemen bij z’n clubs.

29 september 2023 om 09:05

Ik ben totaal niet bevooroordeeld natuurlijk maar ik vind deze markante figuur ook prachtig om mee te maken. Heb ook het idee dat zijn uitspraken vaak de kritiek moet herleiden van zijn spelers naar hem. Is allemaal bewust.

29 september 2023 om 09:08

Vind hem, buiten wedstrijden om, ook een mooie vent, maar na zijn belachelijke gedrag tegen Feyenoord vind ik dit wel mooi. Wij in de CL, hij in degradatienood

29 september 2023 om 09:11

Bijna allemaal dan.
Mourinho heeft voor een club gewoon een beperkte houdbaarheidsdatum.

29 september 2023 om 10:42

Vind het totaal geen mooie vent. speelt lelijk voetbal en wat ie tegen die scheidsrechter deed en daarmee ook de harde kern ophitste vorig seizoen was beneden alle peil. Was een goede coach maar bereikt vrij weinig meer de laatste pakweg 10 jaar. Respect voor wat hij professioneel bereikt heeft maar een asociaal karakter.

30 september 2023 om 01:15

Je kent hem niet dus weet niet waarom je denkt dat je hem een asociaal karakter kan toedichten. Verder heeft hij in de afgelopen tien jaar een vergiftigd Manchester United aan een prijs bezorgd en tweede gemaakt in de competitie. Na Ferguson heeft niemand dat kunnen doen bij dat elftal, Mourinho wel. Hij heeft bij Spurs de club in de top 6 laten meedraaien ondanks tal van belangrijke blessures en spelers die te boek stonden als topkwaliteit, maar niet thuis gaven (Dele Alli, Ndombele, Dier). As Roma is 2e geworden in de Europa League vorig jaar en boven Juventus geëindigd, terwijl laten we eerlijk zijn: is niet een denderende selectie. Om
Nog maar te zwijgen over de ongelooflijke prijzenkast die hij in de loop der jaren heeft gevuld. Deze man is een fantastische coach en een van de legendes van de sport. Put some respect on his name.

29 september 2023 om 09:04

In zijn eerste periode bij Chelsea en zeker bij Inter vond ik hem nog wel amusant.

29 september 2023 om 09:06

Mooie kerel die vaak zegt waar het op staat, in NL kan dat natuurlijk niet. Een van de beste coaches ooit.

29 september 2023 om 09:09

Kaka. Als er 1 land bekend staat om zijn directe communicatie en direct zeggen waar het op staat, is het Nederland wel.... In het buitenland wordt dat zowel positief als negatief ervaren.

29 september 2023 om 09:10

@Kaka, Uhm Nederlanders staan wereldwijd bekend om hun directheid.....
Maar Mourinho verliest regelmatig zijn fatsoen, dat is wat we bekritiseren

29 september 2023 om 09:20

Ja, alleen als je zoals Mourinho doet, jezelf The Special One noemt, zijn Nederlanders wel de eerste om er wat te vinden, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg

29 september 2023 om 09:23

HotSince95. Als jij jezelf The Special One noemt dan verwacht ik wel meer, dan wat hij de laatste decennia heeft laten zien... Heeft vrij weinig te maken met doe maar normaal, maar eerder met rijkelijke zelfoverschatting/zelfpijperij

29 september 2023 om 09:45

Ik moet hem ook niet maar hij heeft inderdaad wel weer 2x een europese finale gehaald met Roma. En ze kunnen daar zelden juichen..

29 september 2023 om 09:56

Zelf als Roma supporter heb je daar helemaal gelijk in, wat hij bij Slot deed en ff later weer tegen Sevilla / Scheids ging alle fatsoens normen over. Helaas zien veel mensen Roma nu ook zo, wat in mijn optiek weer belachelijk is, maar wel begrijpelijk!

29 september 2023 om 12:26

In NL moet je anders nooit zeggen dat je jezelf goed vind, want wat is dat toch een partij arrogant!

29 september 2023 om 14:09

Hij heeft zichzelf nooit The Special One genoemd. Dit is de naam die de media aan hem heeft gegeven. Zoek het interview maar op.

29 september 2023 om 09:07

Tegenwoordig niet idd. Vroeger wel fan van hem als coach, maar dan wel bij een club waar ik niks mee had/ hekel aan had. Deed vroeger alles voor zijn team, maar is helaas teveel in zichzelf gaan geloven als 'special one'. Nu mag ik em graag zien falen idd.

29 september 2023 om 09:31

Nee geen medelijden, van mij mag die ook wel gewoon stoppen eigenlijk, het was vroeger even wat nieuws, wat anders, maar het is wel een beetje klaar toch. Charisma was wat hem anders maakte en dat is allemaal afgebrokkeld. Denk dat niemand hem zal missen, dat het zelfs jaren zal duren voor mensen denken ‘hee wat doet die mourinho nu eigenlijk’. Hij is ingehaald door de tijd een beetje is mijn gevoel.

Het is nog te vroeg om het seizoen nu al af te schrijven natuurlijk, maar ik heb wel het idee dat Roma voor een derde seizoen op rij in de aanval de zaken aardig op een rijtje heeft maar verdedigend gewoon niet over het kaliber speler beschikt wat nodig is om je te meten met de top van Italië. Smalling is de best presterende verdediger en wat mij betreft zegt dat toch eigenlijk ook wel alles.

Ik hoop dat ze het tij weten te keren, maar als je er 4 tegen krijgt tegen clubs als Genoa dan wordt het een lastig seizoen.

29 september 2023 om 09:30

Mooi om de wanprestatie te bagatelliseren dit. Mourinho is een coach waar spelers aan het begin voor door het vuur willen gaan maar op een gegeven moment is het gewoon minder. Dit mag je ook Mourinho (en uiteraard ook de spelers) aanrekenen.

29 september 2023 om 09:45

Nuanceren is tegenwoordig al bagataliseren als het om Mourinho gaat natuurlijk.. Bovendien zeg ik nergens dat Mourinho foutloos is, maar dat er te weinig kwaliteit in dit team zit kun je denk ik niet ontkennen. Als de kwaliteit niet aanwezig is kun je als coach hoog of laag springen maar dan is er weinig eer te behalen

29 september 2023 om 09:54

Er is genoeg kwaliteit YouriCFC, of denk je nu echt dat Salernitana, Verona, Torino en nu weer Genoa betere selecties hebben? Je houdt Mourinho een hand boven t hoofd en uiteraard mag dat, maar Roma heeft zeker een selectie voor 4/5 de plek. Zelfs met een de Zerbi of Spalletti aan t roer nog hoger, Mourinho speelt voetbal van 10 jaar geleden is niet mee gegaan met de tijd! Gisteren 1e helft en de gehele wedstrijd tegen Torino, alleen maar lange ballen op Lukaku, meer weet die narcist niet meer te verzinnen!

29 september 2023 om 10:15

Niet noodzakelijk betere selecties, maar ik denk wel dat er een aantal spelers zijn die niet goed genoeg zijn en het in zich hebben om beslissende fouten te maken. Een man zoals Patricio zou denk ik bij geen andere ploeg uit het linkerrijtje op goal staan, om maar een niet onbelangrijke positie te noemen.

29 september 2023 om 13:10

Een keeper bepaalt het spel toch niet? Roma heeft een selectie om mee te doen voor de eerste 4. Dus Mourinho is wel degelijk aan het falen. Zo slecht als jij de selectie wilt schetsen is het echt niet. Er is goed ingekocht door Roma. Goed genoeg om bij de eerste 4 te eindigen.

29 september 2023 om 14:22

Ten kosten van wie? Inter, Milan, Napoli en Juventus hebben betere en bredere selecties. Wat mij betreft is er in de competitie gepresteerd naar het niveau van de hele selectie. In een ideale wereld zou een hogere notering mogelijk zijn geweest, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn. Natuurlijk verwacht je dat een team kampioen wordt of bij de eerste 4 eindigt als Mourinho komt, althans dat doet men altijd voorkomen, maar dat is toch niet realistisch?

29 september 2023 om 17:17

Eens goed voetbal brengen zou al veel kritiek doen verstommen.

30 september 2023 om 08:52

Vind het middenveld van Roma niet onderdoen dan van juve. Voorin lopen bij beiden toppers rond. En achterin is het bij beiden clubs een gatenkaas.

Roma moet echt veel beter dan dit. Want er zijn genoeg spelers om goed te presteren. Mourinho faalt gewoon enorm.

29 september 2023 om 09:43

Het contrast van zijn prestaties Europees en in de competitie is echt bizar. Sinds zijn kampioenschap met Chelsea in 14/15 is hij 1(!) keer in de top 5 geeindigd.

En dan heb je Chelsea, Man United, Spurs en Roma gecoacht. Eigenlijk ben je dan gewoon een matige coach gezien de laatste 8 jaar, hoe goed je het Europees ook hebt gedaan.

Laat me raden, het derde seizoen van Mourinho? Na een paar jaar is het gewoon op. Mourinho kan zich ook beter focussen op een land trainen of iets. Zijn we tenminste van zijn gezeur af

29 september 2023 om 10:48

Dat past in mijn ogen ook echt veel beter bij z'n kwaliteiten. Spelersgroep klaarstomen en voor elkaar door het vuur laten gaan. (Europese) toernooien liggen hem beter dan competities, waarom zou dat met ek's of wk's anders zijn. Denk oprecht dat hij daar nog het meeste kan bereiken. Maar welk land met flink aanzien zou hem willen is dan de vraag natuurlijk. Portugal misschien?

29 september 2023 om 13:08

Dat hoef je niet te raden want staat uitgebreid in de tekst ;-)

29 september 2023 om 14:09

Haha ik wist het ook wel hoor. Is ook typisch natuurlijk, 3de seizoen gaat het altijd mis.

Wat een drama zeg. Dat is het gewoon al een tijdje. Mou camoulfeert dit elke keer met de Europese successen. Die zijn zeker goed, maar in de competitie is het al een tijdje drama.

Er is in de selectie goed geinvesteerd (weliswaar veel transfervrij, maar kwalitatief prima) maar de prestaties vallen zwaar tegen. Gisteren was echt typerend weer.

Mou thanks voor de succesen in Europa, maar zowel het spel als de prestaties vallen tegen, ik ben wel voor een verfrissing, dat roep ik al een tijdje.

29 september 2023 om 09:17

Ik vind het moeilijk hem te beoordelen. Op het veld is het gewoon slecht. Eigenlijk geen enkele progressie ten opzichte van de jaren voor hem. Echter vind ik wel dat je overduidelijk kan stellen dat hij Roma naast het veld een nieuw en positief elan gegeven heeft. Het olimpico zit een stuk voller en er komen toch wel echt grote namen naar Roma.

Mocht er een frisse en goede opvolger aangesteld worden, zou het wel eens kunnen dat er onder Mourinho de fundamenten gelegd zijn voor een succesvolle periode.

29 september 2023 om 09:36

Lukaku en Dybala mogen ook in de spiegel kijken hoor, belachelijk hoe hun hebben gespeeld.

29 september 2023 om 09:44

Dat zeker, was gisteren echt slecht. Heb me mateloos lopen irriteren.

Echter de teamprestatie reken ik vooral de trainer aan, en dit is in de Serie A al drie jaar drama.

In de competitie was Mourinho drie jaar lang 1 grote flop, met afschuwelijk slecht voetbal bovendien.
Tijd voor een frisse, jonge coach.

29 september 2023 om 09:25

Sluit ik me bij aan

29 september 2023 om 09:48

Het ging destijds tussen Mourinho en de Zerbi! Maar helemaal mee eens, met dit team moet je zeker kunnen mee doen voor die 4 Champions League plek!

Z'n welbekende derde seizoen is begonnen. Toch opmerkelijk hoe dat keer op keer gebeurt.

Mourinho teert nog op zijn "grote naam" maar speelt gewoon voetbal van gisteren! Gisteren tegen Genoa 1e helft alleen maar de lange bal op Lukaku gehanteerd en dan hopen op bij sluiten van Dybala en Pellegrini! Tegen Genoa met alle respect voor die club, die wel meteen vol druk zetten, waaruit ook door toedoen van Spinnazola en Llorente uit positie de terechte 1-0 voorsprong voor de thuisclub viel. Maar je ziet bij Roma totaal geen systeem, spel opvatting, spelers lopen totaal clueless rondt, perfecte voorbeeld: 2de helft 2-1 stand, Lukaku die helemaal tot zijn eigen 16 terug rent omdat Mourinho iedereen naar voren dirigeert maar de verdedigende taken verwaarloosd. Komt Roma achter telkens weer alle aanvallers erin en zoek het maar uit. Laatste 14 wedstrijden in Serie A heeft Roma 2x gewonnen, totale in eenstorting, maar Mourinho zelf roept over 2x een finale halen met Roma, de grootste narcist op deze aarde, ligt nooit aan José zelf, ligt aan de scheids, Italiaanse bond, te matige transfer window etc. en zo kan ik nog wel ff doorgaan. Elke zelfreflectie is deze man onbekend, helaas voor Roma zal er ook geen ontslag komen, Pinto TD ook een Portugees, zal niet met dit bijltje hakken en de Amerikaanse eigenaren de Friedkins hebben te weinig voetbalverstand en/ of vertrouwelingen die er wel verstand van hebben om deze ingrijpende beslissing te nemen. Dus de conclusie is Roma zit tot einde van dit seizoen aan Mourinho vast, na deze klus kan die definitief afscheid nemen van het Europese voetbal en als een soort valse profeet gaan trainen in de woestijn voor wat geriefelijke olie dollars! The Special One!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren