Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitvallen Rick Karsdorp enige smet op probleemloze avond AS Roma

Laatste update:

AS Roma heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Het team van trainer José Mourinho speelde met 0-0 gelijk bij Real Sociedad, maar dat was voldoende na de eerdere 2-0 overwinning. Tegelijkertijd plaatsten ook Bayer Leverkusen en Union Saint Gilloise zich voor de volgende ronde, door respectievelijk Ferencváros en Union Berlin uit te schakelen.

Real Sociedad – AS Roma 0-0
Aan de kant van Roma, dat het heenduel met 2-0 had gewonnen, begonnen Georginio Wijnaldum en Rick Karsdorp in de basis. Laatstgenoemde moest de strijd overigens na veertig minuten staken, nadat hij de schouder van Rico in het gezicht had gekregen en zijn gezicht onder het bloed zat. Roma had de grootste kansen in het eerste bedrijf. Zo ging een schot van Paulo Dybala na een vrije trap net naast en werd een goal van Chris Smalling afgekeurd omdat hij hands maakte.

Na de rust kreeg ook Sociedad kansen op een doelpunt. Alexander Sörloth zag zijn kopbal echter naast gaan, twintig minuten voor tijd trof Mikel Oyarzabal eerst doelman Rui Patrício en vervolgens de lat en even later zag Igor Zubeldia zijn kopbal over het doel van Roma gaan. In de absolute blessuretijd kreeg Carlos Fernández nog zijn tweede gele kaart, waardoor Sociedad het duel met tien man eindigde.

Ferencváros - Bayer Leverkusen 0-2
Bayer Leverkusen, met Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong in de basis, kwam in Hongarije snel op voorsprong. Moussa Diaby werd diepgestuurd aan de rechterkant van het veld en na een indrukwekkende sprint tekende hij voor de 0-1. Over twee duels stond het daardoor 3-0 voor de Duitsers, waardoor Ferencváros flink aan de bak moest. De Hongaren waren in de tweede helft tot twee keer toe dicht bij de 1-1. Eerst schoot Amer Gojak de bal recht op Lukáš Hrádecký, even later raakte Adama Traoré via Edmond Tapsoba de lat.

In de tweede helft waren de grootste kansen voor Leverkusen. Bakker (schot geblokt), Frimpong (doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel Bakker), Sardar Azmoun (redding Dénes Dibusz) en opnieuw Bakker (redding Dibusz) hadden het geluk echter niet aan hun zijde. Toch eindigde het duel in 0-2: tien minuten voor tijd schoof Amine Adli de bal via binnenkant paal in het net.

Union Saint Gilloise - Union Berlin 3-0
Vorige week eindigde dit duel in 3-3, waardoor alles nog mogelijk was voor beide ploegen. Bij Union Saint Gilloise stond Bart Nieuwkoop in de basis, terwijl aan de kant van Union Berlin Danilho Doekhi en Sheraldo Becker het vanaf de eerste minuut mochten laten zien. De thuisploeg raakte al vroeg in de wedstrijd de paal via Victor Boniface, maar kwam in de achttiende minuut alsnog op voorsprong via Teddy Teuma, die profiteerde van een fout in de verdediging van Union Berlin.

In de tweede helft waren de bezoekers meermaals dicht bij de 1-1. Zo ging een vrije trap van Becker net naast en kopte Diogo Leite over. Aan de andere kant van het veld was het na ruim een uur spelen opnieuw raak voor de Belgen, toen Jean Thierry Lazare Amani na een goede actie van Boniface de 2-0 op het bord zette. In de slotfase – nadat Becker een bal van de lijn had gehaald en een doelpunt van Union Saint Gilloise werd afgekeurd wegens buitenspel – werd het ook nog 3-0: Loïc Lappoussin schoot vanaf de rand van het strafschopgebied hard en fraai raak. Union Berlin eindigde het duel overigens met tien man, nadat Janik Haberer in de tachtigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat Union Berlin is toch echt een waardeloos elftal. Ajax moet zich echt diep schamen.

16 maart 2023 om 23:17

Zo waardeloos dat ze misschien volgend jaar wel CL spelen.

16 maart 2023 om 23:19

Tja dat heb je nou eenmaal als je weinig goede ploegen in de bundesliga zitten. Dan heb je kans om je te plaatsen. Je denkt toch niet dat Union in Italie, Spanje of Engeland in de buurt van de top 4 zou staan?

16 maart 2023 om 23:22

Italië zou nog wel kunnen.

16 maart 2023 om 23:23

Houd toch op met die onzin. 4 ploegen bij de laatste 16 van de CL, 3 bij de laatste 16 van de EL, een rechterrijtje club die vorig jaar die de EL won en Barca uitschakelde. En dan komt meneer friestho vertellen dat er weinig goede ploegen zijn. Union is dit jaar (1ste seizoenshelft) boven zichzelf uitgestegen, maar heeft kwalitatief ook alles behalve een top-4 ploeg.

16 maart 2023 om 23:24

En Spanje toch net zo goed. Sevilla stelt ook weinig meer voor en haalde nog CL vorig jaar. Een Villarreal wordt momentee uitgeschakeld door Anderlecht. Lazio verliest van Feyenoord en AZ. Nu verliest Union van een Belgische topploeg en krijg je dit soort kletskoek. Alleen Engeland heeft een legio aan topclubs en een stabiele top-6.

16 maart 2023 om 23:26

Ah je bedoelt Dortmund dat verdiend verliest van de nummer 10 van Engeland? Of Frankfurt dat kansloos met 0-5 verliest van Napoli (geen schande, maar goed is het niet)? Of bedoel je Union dat eerst onder Feyenoord eindigde en nu ruim verliest van de 2de plaats uit Belgie?

Enige die goed is, is Bayern. Deal with it.

16 maart 2023 om 23:29

Vergeet ik zelfs nog de 7-0 tegen City

16 maart 2023 om 23:32

Spanje 1 ploeg in de KO, Italie tot voor kort al jarenlang geen ene reet gepresteerd. Maar daar hoor ik je niet over. Je lult maar wat. Dortmund verliest door arbitrale dwalingen o.a. Milan werd 2x afgeslacht door een slechter Chelsea, maar daar hoor ik je niet over. Overigens staat Duitsland boven Italie in de Uefa ranking en is Spanje flink aan het kelderen de laatste jaren. Barca er al 2x eruit in de poule. Bayern heeft tegen een Augsburg meer tegenstand dan tegen Barca.

16 maart 2023 om 23:35

Haha we worden het duidelijk niet eens. Milan staat trouwens gewoon in de kwartfinale van de CL, net als inter (dat barca heeft uitgeschakeld) en napoli. Zoals je zegt, Bayern is een klasse apart. Die zijn namelijk veel beter dan de rest van de Bundesliga

16 maart 2023 om 23:39

Je licht nu paar uitslagen eruit, maar kijk is verder dan je neus lang is. Kan anders ook wel zeggen dat Leipzig laatste jaren van Real, City (vorig jaar, United en PSG gewonnen heeft. Frankfurt dat Barca verslaat enzo kan ik nog wel even doorgaan. Laatste 5 jaar Dortmund: kwartfinalist, 2x 1/8ste finales, Leipzig halve finale, 2x 1/8ste finales, Frankfurt 1/8ste finale en EL winnaar, Gladbach 1/8ste finales, Leverkusen 1/8ste finales, Schalke 1/8ste finales. Buiten Bayern dus al nagenoeg op gelijke hoogte met alle Italiaanse clubs als het gaat om KO fase bereiken en een EL winst. Dit jaar doen de Italiaanse clubs het eindelijk weer een keer heel goed. Mede door makkelijke lotingen staan Inter en Milan ook in de kwartfinale. Napoli met geweldig voetbal. Spanje teert puur op Real Europees de laatste jaren. Atletico eindigde dit jaar ook onder Leverkusen in de poulefase en die stonden op dat moment in het rechtterijtje. Barcrlona is laatste 2 jaar lachwekkend. Villarreal heeft dan nog 1x gepiekt met een halve finale en EL winst. Verder de resultaten van de Duitse ploegen tegend e Spaanse ploegen: Frankfurt schakelt Betis en Barca uit, Leipzig schakelt Atletico en Sociedad uit, Bayern wint jaarlijks van Barca, Leverkusen vernederd Betis en pakt 4 punten tegen Atletico. Alleen Villarreal won van Bayern. Zoals ik al zij houd het bij de feitenZ geen onderbuikgelul.

16 maart 2023 om 23:50

@derkaiser123 - Met alle respect hoor, maar zoals jij altijd zonder subjectiviteit discussieert over het Duitse voetbal? Ik vraag me af of jij de aangewezen persoon bent om het te hebben over onderbuikgevoel. Objectief is het namelijk vaak niet als het 't Duitse voetbal betreft.

De Bundesliga is ook gewoon niet indrukwekkend de laatste jaren. Dat komt overigens niet omdat er iets mis is met het Duitse voetbal, integendeel. Het probleem is al die miljardairs die overal clubs opkopen en Duitse clubs die het vaak nog op eigen houtje proberen te doen (waar mogelijk). Geen schande dus. Verder ook de enige topcompetitie waar ik wedstrijden van kijk, juist om die specifieke reden en natuurlijk vanwege de ambiance en het tempo.

16 maart 2023 om 23:53

Kijk zelf naar de feiten. Ze staan 9.000 punten achter Spanje en bijna 25.000 achter op Engeland.

16 maart 2023 om 23:54

Ah dus ik mag er geen paar uitslagen uit pakken, maar zodra jij dat doet is het wel toegestaan? Bayern moet je er buiten houden, daar is iedereen het over eens dat die geweldig zijn. Als ik zo kijk naar dat rijtje over de laatste 5 jaar die je stuurt, vind ik dat nou niet echt indrukwekkend.

17 maart 2023 om 00:00

Engeland noemde ik juisr dat ze verreweg boven de rest stonden, lezen jullie wel? Man man…

17 maart 2023 om 00:02

@sirius
Dan blijft er weinig indrukwekkens over. Alle competities zijn flut behalve de PL. Spanje is laatste 2 a 3 jaar in een neeraaartse spiraal terecht gekomen @lierse. Je snapt toch wel dat puntentelling over 5 jaar gaat?

17 maart 2023 om 00:08

Wie won de CL vorig jaar?

17 maart 2023 om 00:30

Ik zei al dat Real top presteerde. Overigens heeft Duitsland met Bayern en Frankfurt nog 2 recente winnaars. Buiten Real is het momebteel heel matig Europees vanuit Spanje.

17 maart 2023 om 08:21

Laatste 5 jaar EL winnaars : Frankfurt, Villareal, Sevilla, Chelsea en Atletico Madrid. In de Champions League is Spanje nog dominanter als je naar laatste 10 jaar kijkt! PL is zo overhypt dat de meesten zelfs simpele feiten niet checken. Liverpool met Van Dijk werd bestempeld als het beste team uit de geschiedenis van het voetbal.. Kunnen gewoon nooit winnen van Madrid!

16 maart 2023 om 23:20

Zit hem in de manier van spelen, Union Berlin wacht af en hoefde het spel niet te maken, omdat Ajax dat deed. Het initiatief kwam van Ajax, waardoor Union bij de counters kon toeslaan.

Vanavond zie je dat ze zelf het voetbal moeten spelen en aan afwachten niks hebben, omdat de tegenstander ongeveer net zo speelt. Dan staat Union Berlin niet in zijn kracht en worden ze kwetsbaar.

16 maart 2023 om 23:57

Ligt het dan niet aan Heitinga?? Hij kan ze toch ook opstellen zodat Union Berlin niet op zijn sterkst is? Een beetje te simplistisch naar mijn mening..

17 maart 2023 om 00:12

Absoluut is het dan de schuld van Heitinga, want hij is de coach. Maar ik denk dat elke andere coach ongeveer hetzelfde had gedaan als Ajax zijnde. Ajax speelt namelijk nooit afwachtend voetbal en gaat zelf voor balbezit. Heitinga had wellicht beter kunnen trainen op counters en standaardsituaties, maar ik gok dat een Schreuder of zelfs een Ten Hag er net zoveel moeite mee zou hebben gehad.

17 maart 2023 om 07:54

Hou toch op man. Dat union kan er echt helemaal niks van. Schande dat ajax daarvan verloren heeft. Het 3e elftal van ASWH zou die koekenbakkers nog een moeilijke dag geven bij wijze van spreken. Vorig jaar nog helemaal zoek gespeeld in de kuip tegen Feyenoord wat totaal geen bijzonder elftal had toen.

Wat een pechvogel is die karsdorp ook. Lichaam lijkt niet gemaakt te zijn voor topsport. Had zoveel meer uit zijn carrière kunnen halen als hij altijd fit was geweest.

Knappe prestatie van Bart Nieuwkoop en de zijnen tegen een heuse Europese topclub! Een reünie met Feyenoord in de volgende ronde zou mooi zijn.

Gelukkig red Leverkusen de eer nog, maar wat een dramatische week boor het Duitse voetbal.

16 maart 2023 om 23:55

Mua, los van Union Berlin zit de loting ook niet echt mee. Leipzig moest het afleggen tegen Manchester City. Die loot je liever niet en zeker niet zo vroeg al. Frankfurt is sowieso al geen bijzondere ploeg en die loten de ploeg die misschien wel het meest in vorm is in Europa (napoli). Het zit qua loting ook niet echt mee. Ik had m'n geld sowieso op Bayern en Leverkusen gezet. Bayern hoef ik niet uit te leggen, Leverkusen oogt gewoon erg fris en getergd. Leipzig is het hele seizoen al een beetje zoekende, terwijl Frankfurt eigenlijk niet een club is die je vaak verwacht terug te zien in de CL, laat staan na de winterstop.

Ik hoop dat ze Feyenoord loten morgen, altijd leuk een potje tussen nl belgie, ik hoop dat ze Union niet onderschatten want ze spelen echt goed

Mourinho Masterclass! 77% balbezit voor de Spanjaarden en Sociedad kon er helemaal niets mee! Nu is alleen United nog over als grote favoriet, van de steenrijke teams waar het een schande van is als ze niet minimaal tot de halve finale komen, en ook daar geef ik Roma een kans tegen! Het kan nog, ik denk dat de Europa League pakken met Roma Mourinho’s laatste kunstje wordt in Rome voor hij weer een topjob krijgt. Real, PSG, (hopelijk) Chelsea etc.

17 maart 2023 om 07:21

Afschuwelijke wedstrijd. Elke voetballiefhebber hoopt natuurlijk dat Roma eruit vliegt de volgende ronde, niet om aan te zien. Daarnaast moet een scheidsrechter hier veel eerder iets meedoen, had die keeper gewoon een meteen al 2x geel moeten geven

17 maart 2023 om 10:58

Wat een drama pot.

Deze wedstrijd had een doel en dat was doorgaan.

Als je Roma volgt zie je dat met name de tactiek van Mourinho bepaald wat het spel wordt. Ze hebben dit seizoen ook erg sterke aanvallende wedstrijden gespeeld, maar Mourinho past zich aan op de situatie en dat was ronde doorgaan en dus niet verliezen, gevolg, wedstrijd dood maken.

17 maart 2023 om 07:33

@YoeriCFC

Ik respecteer je mening en je idolisering van Mourinho, maar ik kan dit niet aanzien. Je snapt toch dat verdedigen altijd makkelijker is dan aanvallen? Je laat namelijk het initiatief aan de tegenstander. Het is wel een pure resultaatcoach(ook al blijven die de laatste jaren wat achter). Wij wonnen onlangs nog zo tegen Real in de Copa, ik kon het niet aanzien maar het was een mooie zege mede door de omstandigheden (veel spelers afwezig).

Nou ja, fijn voor Roma en Mourinho dat ze winnen.

Wel grappig dat hier steeds geroepen werd door ajacieden hoe goed Union wel niet was na de uitschakeling verwijzend naar de stand in de competitie. En nu worden ze uitgeschakeld door een clubje uit België of behoort dit clubje dan tot de top van Europa?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren