Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: Gündogan verlaat Manchester City en tekent transfervrij bij Barcelona

Laatste update:

Ilkay Gündogan is officieel speler van Barcelona. Dat melden de Catalanen via de eigen clubkanalen. De Duitser wordt transfervrij overgenomen van Manchester City, waar Gündogan onlangs nog de treble mee in de wacht wist te slepen. De middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2025, met een optie voor een extra jaar.

Gündogan en Barcelona bereikten afgelopen week al een overeenkomst over een verbintenis, al moesten er toen nog enkele plooien worden gladgestreken. De spelverdeler onderging woensdag een medische keuring, waarna hij zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Catalanen zette. Nu maakt Barça de transfer wereldkundig.

City-manager Josep Guardiola zag zijn aanvoerder liever een nieuwe verbintenis tekenen bij de Engelse grootmacht. De succescoach van the Citizens vroeg de club zelfs om extra ver te gaan voor de voormalig middenvelder van onder meer Borussia Dortmund en VfL Bochum, maar het mocht niet baten. City en Gündogan werden het niet eens over de contractduur. De speler wilde zijn verbintenis met twee jaar verlengen, terwijl City hem maar een aanbod van één jaar deed.

Een vervanger voor Gündogan heeft de Engelse kampioen al gevonden. Mateo Kovavic staat op het punt om zijn transfer af te ronden. De Kroatische middenvelder komt voor minimaal 29 miljoen euro over van Chelsea. Barcelona-trainer Xavi heeft in ieder geval een van de twee aankopen waar hij het bestuur om heeft gevraagd binnen. De Spaanse coach wil deze zomer ook nog een rechtsback naar het Spotify Camp Nou zien komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch nieuws voor Barcelona, een van de beste middenvelders van het moment. Begrijp niet dat City hem niet meer dan een jaar wilde geven.

26 juni 2023 om 10:25

Ik snap ook niet dat als je coach vraagt of je ver voor een speler wilt gaan, dat je dan als club niet verder dan 1 jaar gaat. Dat is niet echt ver voor iemand gaan lijkt me.

26 juni 2023 om 10:28

Hele goede middenvelder, maar is juist goed beleid om hem niet lang te binden. Je kon dit seizoen al wel merken dat hij geregeld het tempo niet aan kon (richting einde van wedstrijden). Hoorde dat ze Rice willen halen, volgens mij ben je dan bezig met doorselecteren en dat is maar goed ook, Gundo wordt toch alleen maar minder nu.

26 juni 2023 om 11:44

Gundogan kan zijn niveau van afgelopen seizoen nog prima 2 jaar volhouden sowieso. Tegelijk is doorselecteren nooit verkeerd, ook om de selectie goed gemotiveerd te houden. Rice lijkt me echter geen geschikte vervanger, aangezien Rice een echte "6" is, en daar speelt Rodri al bij City. Een blok Rodri-Rice zou opzich wel kunnen werken, maar dan is die dus niet de vervanger van Gundogan.

26 juni 2023 om 18:54

De vervanger van Gundogan wordt Kovacic. Ik denk dat Pep hem in een aanvallendere rol gaat gebruiken.

26 juni 2023 om 11:09

Dat is wat Guardiola al tijden doet: verversing van de selectie, ook als het om sterkhouders gaat. En beter nu laten gaan dan als de sleet er al op zit.

26 juni 2023 om 11:23

Maar Guardiola zelf vroeg City blijkbaar om extra ver te gaan om Gundogan te behouden.

26 juni 2023 om 12:04

Je kunt je afvragen hoe graag Guardiola heeft aangegeven hem te willen hebben, het is blijkbaar afgeketst op een jaartje extra.

26 juni 2023 om 13:30

De voorzitter heeft nog aangegeven er alles aan willen doen om Gundo te behouden. Een paar jaar geleden twijfelde Gundo ook al om elders een avontuut aan te gaan omdat hij er aardig wat jaartjes zat. Zonde natuurlijk. Ik had hem zeker nog wel 2 jaar bij City willen zien

Mijn God, wat een transfer voor Barca. Een van de beste middenvelders van dit moment binnen gehaald. Samen met ongeveer de beste spits.
Ben heeeeel benieuwd hor hij het in Spanje gaat doen.

26 juni 2023 om 10:16

een of andere manier wanneer spelers transfervrij zijn gaat hun voorkeur vaak nog naar barca.

26 juni 2023 om 10:21

Zou het ook wel weten, spelen bij een legendarische club met het lekkere weer van Spanje

26 juni 2023 om 10:48

Barca betaalt hele hoge salarissen, en is ook bereid om oude spelers relatief lange contracten te geven - Bayern wilde Lewandowski (33) maar met een 1 jarige deal verlengen, en City met Gundodan (32) ook. Idem met Aubameyang (destijds 32), overigens.

26 juni 2023 om 10:57

Misschien omdat Barcelona geen transfersom kan betalen.. Verschil moet er zijn, 32 jarige transfervrije speler of 100 miljoen betalen voor het grootste tienertalent.

26 juni 2023 om 10:57

Langere contracten dan hun huidige/ex-werkgever klopt. Hele hoge salarissen is pure lulkoek. Bayern had Lewa een hoger salaris aangeboden.

26 juni 2023 om 11:04

Dat is geen lulkoek, na PSG en Real Madrid betaalt Barcelona de 3e hoogste salarissen van Europa.

Het Lewandowski aanbod van Bayern is nooit publiek gemaakt, je kan niet op geruchten afgaan. Zowel de speler als de club hebben belang om lage bedragen te lekken voor de buhne ("speler X wil voor onze mooie club voor weinig geld spelen" ), maar uiteindelijk zie je de salarissen toch terug in de jaarcijfers.

26 juni 2023 om 11:20

Het is wel degelijk lulkoek. Je haalt een situatie aan die niet meer relevant is. Dit bestuur deelt geen hoge salarissen uit en er is al flink in gesneden. Dat negeren en dan beweren dat spelers komen vanwege het hoge salaris is lulkoek.

En ook dat "voor de buhen" is niet relevant, gezien Barça van de leden is en er inzage is in de financien.

26 juni 2023 om 11:51

Je argumentatie gaat hier echt wel scheef Hangover96. Op het moment dat je beweert dat Barcelona hoge salarissen betaalt (in de context van het aantrekken van transfervrije spelers), moet je ook kunnen laten zien dat de salarissen die Barca aanbiedt aan die transfervrije spelers, ook daadwerkelijk hoger zijn dan de andere opties die ze hadden (bayern voor Lewa, en City voor Gundogan).

Dat Barca de 3e hoogste salarissen van Europa betaalt is inderdaad niet best, maar wat wil je als je spelers als Umtitit, Lenglet, Dest, Maia en Collado samen al zo'n 51 miljoen betaalt (waarvan je een klein deel terugkrijgt door de huursommen), terwijl ze niks toevoegen aan het eerste elftal.

Ook een salaris van 16 miljoen (zoiets dacht ik in ieder geval) voor Frenkie is enorm hoog en onterecht, maar ook dat heeft niks met het aantrekken van transfervrije topspelers te maken.

Dat de salarissen zo hoog zijn is niet best, maar dat bewijst niet dat Barca hoge salarissen betaalt om transfervrije spelers als Christensen, Lewandowski en Gundogan aan te trekken.

26 juni 2023 om 11:59

Ik kan me zomaar voorstellen dat Barca op papier fantastische salarissen biedt. Je moet alleen wel hopen dat ze zich ook aan de afspraken houden daar

Ik snap opzich wel dat spelers die transfervrij zijn naar Barca vertrekken. Is toch voor velen gewoon een droomclub....ook al hebben ze zich bij veel buitenstaanders aanzienlijk minder populair gemaakt het afgelopen jaar. Bij het publiek gaat dat misschien wat sneller dan bij voetballers.

Het blijft een mooie club, prachtige geschiedenis, geweldige stad.....ik sanp ze wel.

26 juni 2023 om 12:12

Barcelona heeft zijn schulden ondanks allerlei leningen nog amper afgelost en gaat dat zo te merken nog steeds niet doen. Uitstel van executie met spelers als Lewa en Gündogan. Geweldige spelers maar gaat je in de toekomst niets opleveren. Gelukkig is mijn club daar beter mee bezig.

26 juni 2023 om 12:27

Hm als je moet kiezen tussen Pedri, Gavi en Gundogan in een paar jaar tijd "binnenhalen" (waarbij je qua transfersom 5 miljoen betaalt en verder enkel het salaris), of 103 miljoen uitgeven aan Bellingham, weet ik wel wat ik liever zou doen.

Bellingham is echt een geweldige aankoop hoor, begrijp me niet verkeerd, maar Barca is met het ook op de toekomst ook prima bezig met de spotgoedkope Pedri en Gavi.

Een ervaren kracht als Gundogan erbij voegt dan juist mooie ervaring toe, net als Kroos en Modric dat tussen de jonkies van Real doet.

26 juni 2023 om 14:05

Een ervaren Gundogan naast de talentvolle maar nog erg jonge Gavi en Pedri is idd een goeie zet.

Toch had ik me de transfer carousel aan het begin van de zomer anders voor gesteld. Was echt er van overtuigd dat als Gundogan weg ging bij Man City, zij Bellingham zouden oppikken en Kokcu naar Dordtmund zou gaan.

Helaas is het net ff wat anders gelopen allemaal.

26 juni 2023 om 16:29

@sergioramoshm

Heb je daar bronnen van of is dit gewoon uit je duim gezogen?

Uit een interview van Forbes werd duidelijk dat Barcelona gewoon haar termijnen aflost en dat er gunstigere voorwaarden werd gecreëerd om die leningen af te lossen. Daarnaast is de salarisschaal van 724 miljoen in 2021 gezakt naar 528 in 2023. In die 528 miljoen zit nog 51 miljoen euro aan spelers die deze zomer zullen vertrekken (lenglet, Umtiti, Dest, Collado en Gustavo Maia).

Daarnaast was er nog het probleem van de uitgestelde betalingen. Daar had Laporta ongeveer 390 miljoen euro "geërfd" van Bartomeu. Daar is tot op vandaag +- 320 miljoen euro van uitbetaald.

De totale schuld aflossen zal beetje per beetje gebeuren vanaf het nieuw stadion klaar is. De verwachte opbrengsten van Espai Barça en de horeca errond zullen gebruikt worden om deze schulden af te lossen.

Je kan ook gewoon Barça feliciteren met het binnenhalen van een transfervrije wereldtopper.

26 juni 2023 om 17:24

Die schulden aflossen zal de komende jaren wel minder snel gaan denk ik? Met alle tv rechten en weet ik veel wat die voorzitter allemaal verkocht heeft om spelers te kunnen binnen halen.

26 juni 2023 om 10:09

Die blijft echt wel spelen hoor.

26 juni 2023 om 10:10

Spelen niet op dezelfde positie.

26 juni 2023 om 10:14

Hahah is goed gundogan stond niet op
6 bij dortmund

26 juni 2023 om 10:18

Bale stond op linksback bij Southampton, betekent niet dat Marcelo’s plek in gevaar kwam toen Bale naar Madrid kwam.

Was Kehl trouwens niet de verdedigende middenvelder toen?

26 juni 2023 om 10:18

Je weet dat Dortmund al 7 jaar geleden is voor Dortmund he? Dat is bijna hetzelfde als zeggen dat C. Ronaldo nog steeds een linksbuiten is

26 juni 2023 om 10:59

James Milner, rappe linksbuiten.

26 juni 2023 om 11:11

Valverde anders even gewoon op rechtsbuiten zetten.

26 juni 2023 om 14:06

Bale bij Spurs bedoel je denk ik?

26 juni 2023 om 21:41

Nope, Bale bij Southampton

Een middenveld met Gündogan, Frenkie en Gavi. Watertanden!

26 juni 2023 om 10:09

Je vergeet een speler en die gaat sowieso spelen..

26 juni 2023 om 10:12

@madrid8484

Inderdaad, Pedri is echt een 200% zekerheidje. Je ziet ook gewoon dat het geheid veel minder ging toen hij er toevallig uitlag.

26 juni 2023 om 11:26

Geheel minder ging toen hij uitviel? Dat was Frenkie door wie bij zijn afwezigheid het team van Barca gelijk implodeerde.

26 juni 2023 om 11:54

@origami wellicht kwam het door de afwezigheid van Frenkie én Pedri tegelijkertijd.

Door de afwezigheid van Pedri had Barca het al heel zwaar in aanvallend opzicht, en toen Frenkie er ook nog even uitlag was het helemaal niks meer. Alleen is er geen periode geweest dat Pedri wel speelde en Frenkie niet, dus het is lastig te zeggen welk gemis groter is.

Ik denk eigenlijk dat het gemis van Frenkie wat makkelijker op te vangen zou zijn met een middenveld van Busquets, Kessie/roberto, Pedri, Gavi, dan het gemis van Pedri, aangezien Barcelona aanvallend al erg matig was met een slecht presterende Fati, en een geblesseerde Dembele.

26 juni 2023 om 12:06



@origami

Frenkie is 4 wedstrijden uit geweest vorig seizoen, waar heb jij het over? Pedri was van Februari tot Mei quasi uitgeschakeld en in die periode verloren we zowel het tweeluik met United, verliezen we de halve finale van de Copa en was het in de competitie ook gewoon veel minder qua spel (en ditto uitslagen).

Nee hoor, ik weet niet wat jij zegt maar dat had zeker niet te maken met Frenkie. Pedri is gewoon veel bepalender voor het spel van Barã§a. Zonder afbreuk te doen aan Frenkie, want die speelde vorig jaar gewoon een goed seizoen.

26 juni 2023 om 12:33

@fcbinsider

Pedri gaat absoluut beter worden dan Frenkie, maar ik durf niet te zeggen dat die dat nu al is. Zeker gezien de consistentie van Frenkie, terwijl Pedri sommige wedstrijden ook echt tegenviel (niet zo gek gezien zijn leeftijd, en vermoeidheid etc, maar toch).

Ik denk dat het bepalende waar je op doelt vooral ligt aan de beschikbaarheid van een goede vervanger. Als Frenkie er afgelopen seizoen langere tijd niet was geweest, had Kessie hem redelijk goed kunnen vervangen, of Roberto, of had Xavi terug kunnen gaan naar een 3mans middenveld. Pedri kon heel lastig vervangen worden, omdat enkel Torre dezelfde creativiteit vanaf het middenveld brengt (en dat durfde Xavi niet aan), en de creatiefste aanvaller (dembele) ook al geblesseerd was.

Met de huidige selectie (dus zonder een extra basiswaardige pivot) zijn de rollen juist omgedraaid. Gundogan lijkt me een uitstekende vervanger van Pedri, terwijl ik geen speler kan bedenken die Frenkie nu goed kan vervangen, aangezien de defensieve stabiliteit op het middenvelder al veel minder is nu Busquets weg is.

26 juni 2023 om 10:10

En Pedri

26 juni 2023 om 10:28

Vind je? Zo bijzonder vind ik die Gavi nou ook weer niet en Frenkie speelt heel veel breed en terug. Als Pedri fit genoeg is gaat Gavi of Frenkie toch afvallen zou je zeggen.

26 juni 2023 om 10:40

Misschien toch wat serieuzer naar Frenkie en Barcelona kijken, want hij speelt de bal juist heel graag vooruit.

26 juni 2023 om 10:44

Moet zeggen dat ik niet alle wedstrijden van Barcelona zie maar wat ik van hem zie, vind ik het wel meevallen. De keren dat je Frenkie echt een goede bal naar voren ziet spelen zijn zeldzaam. Ik vind hem geen schim meer van de speler die hij bij Ajax was en zijn eerste 2 jaar bij Barcelona. Heb zo het idee dat hij helemaal overbelast is door al die wedstrijden.

26 juni 2023 om 10:53

Barcelona lag er in de eerste playoff ronde in de Europa League al uit en was heel vroeg al kampioen, zo zwaar is het seizoen toch niet geweest?

26 juni 2023 om 10:59

Dan nog hebben ze behoorlijk wat wedstrijden in de Copa gespeeld, Supercup en natuurlijk La Liga. En dan moet je ook nog met Oranje de Nations League in en daar weer 120 minuten vlammen tegen Kroatië en zo'n 100 minuten tegen Italië... Niet dat ik er medelijden mee heb overigens als je zo'n salaris verdiend...

26 juni 2023 om 11:20

@allez Paris - Frenkie speelt alleen maar breed en terug? Dit doet hij als er weer even rust in het spel moet komen. Hij probeert vaak de pass naar voren te zoeken. Dat zie je in zijn hele lichaamshouding/taal tijdens de wedstrijd. Als de pass een te groot risico is op balverlies is dan speelt hij hem terug of breed. Dat is gewoon goed de kansen van een succesvolle pass inzien.

Geen schim meer van de speler bij Ajax? klopt, hij is imo beter geworden. Neemt minder onnodig risico. Hij was inderdaad geweldig bij Ajax in de UCL, maar voorderest waren de tegenstanders in de Eredivisie gewoon te zwak voor een speler als de Jong.

26 juni 2023 om 11:58

@allez Paris

Frenkie was een tijdje minder dat die bij Ajax was wat mij betreft, of hij viel in ieder geval een stuk minder op. Dit seizoen, toen die naast Busquets speelde, met Gavi én Pedri ervoor, was die juist echter veel beter, en werd het echt duidelijk hoe belangrijk hij is voor Barca.

Als enkele 6 is Frenkie mislukt bij Barca, en op een 3mans middenveld schuin voor Busquets en naast Pedri kun je ook beter Gavi opstellen, maar dit seizoen in een wat vrije rol naast Busquets was die echt geweldig. Juist ook zijn ballen vooruit waren echt heel sterk, met een paar prachtige dieptepasses.

Ik vermoed dat Xavi volgend seizoen ook vier middenvelders op wil stellen. Hij wil echter wel nog graag een extra pivot halen, en dan wordt het inderdaad de vraag wie er gaat banken. Echter, als Gavi dan bijvoorbeeld op de bank zit, kun je alsnog zoveel variëren dat Gavi genoeg minuten maakt, en zowel Pedri, Gundogan, Frenkie en de onbekende pivot genoeg rust krijgen.

26 juni 2023 om 13:43

Bijna alles wat je zegt, klopt. Frenkie is weldegelijk een klasbak geworden bij Barca en speelt niet meer alles breed en terug. Hij moet alleen eens even leren, dat als hij een paar meter ruimte heeft 20 meter van de goal, dat hij dan eens een keer uithaalt. Verder is Gavi inderdaad niet zo bijzonder en staat hij vooral bekend om zijn werklust. Voetballend voegt hij niet veel toe aan Barcelona. Frenkie, Pedri, Gundogan is echt een toptrio, maar toch mis je dan een soort Busquets. Wie gaat de ballen afpakken op het middenveld? Hoewel Busquets geroemd is om zijn voetballende kwaliteiten en inzicht (echt een van de besten ooit in dit aspect), zien veel mensen over het hoofd dat hij ook gewoon veel ballen afpakte.

26 juni 2023 om 14:05

@shiraz - Helemaal mee eens! Hoe vaak Frenkie wel niet in schietpositie komt, maar die trekker niet over haalt is toch wel opmerkelijk voor iemand met zijn kwaliteiten. Misschien komt het ook deels door het Barca dna voor het vaak door willen tikken in de 16. Barca was/is zijn grote droomclub dus hij heeft (bewust of onbewust) het spel van Barca als grote voorbeeld gebruikt.

2 jaar contract voor iemand die 32 is en nog zo goed is hoeft toch geen struikelblok te zijn. City laat hem wel erg makkelijk vertrekken.

26 juni 2023 om 10:21

Nu vind ik dat ergens ook wel de kracht van City. De club is het grootste en als een speler niet meer zoveel trek heeft om onderdeel van het geheel te zijn, mag je weg. En dat heeft ze tot nog toe nooit opgebroken.

26 juni 2023 om 10:28

Of hij wilde juist onderdeel van het geheel zijn en City gaf hem dat gevoel niet door hem maar een 1 jarig contract aan te bieden (terwijl de coach vraagt of de club ver voor hem wil gaan). Is ook een optie hè.

26 juni 2023 om 10:23

Hij wordt 33 in oktober. De vraag of hij op zijn 35ste nog kan brengen wat hij nu doet is lastig te beantwoorden.

26 juni 2023 om 10:30

Hoeft ook niet hè. Als hij uit zijn contract loopt 1 juli 2025, is ie dus nog steeds pas 34....

26 juni 2023 om 11:07

Ja maar tegen de 35 aan. Het probleem met oudere spelers is dat je niet weet wanneer het verval intreedt, het kan zijn dat ie gewoon nog twee jaar kan knallen maar het kan ook zomaar heel snel terug lopen.

Dit is toch een hele lekkere aanwinst zeg, helemaal aangezien hij transfervrij is. Tuurlijk zal hij een aardige tekenboeken en salaris opstrijken maar persoonlijk denk ik dat dit een prima versterking is!

Begrijp de aankoop niet 100 procent. Neem aan dat Frenkie wat meer verdedigend gaat spelen op 6? Dan heb je Pedri en Gavi en nu Gündogan, die niet komt voor de bank lijkt me...

26 juni 2023 om 10:13

Xavi heeft vorig seizoen al meermaals met 4 middenvelders gespeeld, en is daar groot fan van

26 juni 2023 om 10:15

@bongiorno

Kan goed zijn dat we op een 3-2-4-1 zullen overstappen als we geen rechtsback kunnen halen dit jaar. Daarnaast zie ik Kessié ook wel vertrekken aangezien die niet brengt wat er van hem verwacht wordt (al wil ik het nog wel een seizoen geven hoor, alleen heeft Barcelona die financiële flexibiliteit niet).

Gundogan is overigens een ander type middenvelder dan dat we hebben, Gundo kan scoren en de laatste pass versturen (enkel Pedri kan dit ook). Je zag ook meteen wanneer Pedri uitviel dat ons spel enorm achteruit ging.

26 juni 2023 om 12:03

Een 3-2-4-1 is toch eigenlijk gewoon het systeem wat we dit seizoen ook al speelden? Het is gewoon de balbezit variant van de 442 van dit Barca.

26 juni 2023 om 12:11

@elrompelineas

Hmmm ja, al ging die toch vaak starten in een 4-3-3. Alleen ging Gavi inderdaad iets dichter bij Lewa spelen waardoor je dat vierkant krijgt in het middenveld. Koundé stond vaker tegen de zijlijn dan dat hij zelf wou.

26 juni 2023 om 12:36

Koundé stond inderdaad nog wel vaak naar buiten ja. Tegelijkertijd moet dat ook haast wel, om tactische variatie erin te houden, én om de bal makkelijk kwijt te kunnen. In de fases dat Balde naar voren ging zag je Kounde wel meer naar binnen komen.

Ik zie komend seizoen Balde wel nog wat meer naar voren gestuurd worden, zodat Kounde vaker meer naar binnen kan komen.

Daarnaast denk ik dat de 433 in verdedigend opzicht wel nodig is, zeker als Dembele op rechts speelt in plaats van Raphinha.

26 juni 2023 om 14:13

@elrompelineas

Ben ik het je eens. Vooral dat laatste stukje is on the point, Raphinha werkt enorm hard mee in defensief opzicht.

26 juni 2023 om 10:51

Xavi lijkt nog een vervanger van Busquets te willen halen dus heb je zometeen 6 middenvelders. Dus ik neem aan dat Xavi met 4 middenvelders gaat spelen of met 3 en dan Nico Gonzalez en Kessie gaat verkopen.

26 juni 2023 om 12:02

Hoe kom je aan 6 middenvelders?

Frenkie, Gavi, Pedri, Gundogan, onbekende pivot, Kessie, Torre, Nico Gonzalez en evt Roberto toch allemaal?

Ik neem inderdaad aan dat Kessie en/of Nico verkocht worden, zeker als er een extra pivot komt. Anders zijn ze nog wel een prima back-up optie. Een verhuur voor Torre lijkt me ook het beste gezien de speelmogelijkheden.

Dan hou je er dus inderdaad 6 over als je Kessie of Nico behoudt, en dan nog Roberto natuurlijk. Ik denk dat dat een prima bezetting is voor een 4-mansmiddenveld, waar Xavi op aan lijkt te sturen.

Een absolute aderlating voor Manchester City! Je ziet toch dat er redelijk wat spelers na die CL overwinning of na enkele seizoenen Guardiola kiezen om te vertrekken bij Manchester City, of dat ze openstaan voor een vertrek.

Ik heb naar een podcast zitten luisteren met insiders bij Manchester City die aangaven dat er een aantal spelers zijn die echt vermoeid zijn na zoveel jaar Pep. Daarom is doorselecteren zo ongelofelijk belangrijk! De selectie moet open blijven staan voor de ideeën van de coach!

26 juni 2023 om 10:20

Ja je word wel echt uitgeput na werken onder Pep. De Barca spelers hadden er ook last van toen alles al gewonnen was, toen was het nog moeilijk om zijn werkstijl op te volgen. Ik kan me dus best goed voorstellen dat als je coach niet weg gaat dat je dan even verder kijkt voor nieuwe omgeving waar je weer nieuwe motivatie kan krijgen.

26 juni 2023 om 11:03

Sommige spelers werken al bijna 6 jaar met hem. Bernardo Silva, Kyle Walker, Gundogan en Mahrez willen of gaan vertrekken. Sterling en Jesus zijn als oudgedienden ook al vertrekken afgelopen jaar. Eigenlijk hebben we alleen nog niet zoveel gehoord over Ederson en De Bruyne, maar ik vind het ergens wel logisch dat de grote ster en de keeper minder moeite hebben met Pep na zo’n lange tijd. Hij zal De Bruyne redelijk ontzien en hem vooral scherp willen houden.

26 juni 2023 om 11:10

Maar in het geval van Silva, Walker en Mahrez kun je natuurlijk ook nog aankaarten dat zij vinden dat ze niet genoeg spelen. Gundogan speelde in principe alle belangrijke wedstrijden, werd hooguit in de competitie een keer gerouleerd. Overigens kan ik me ook inderdaad wel voorstellen dat je Pep beu kunt raken. Daarnaast is wonen in Barcelona natuurlijk ook voor veel voetballers gewoon aantrekkelijker dan Manchester.

26 juni 2023 om 12:12

@silverfront

Dit kan je enkel in het geval van Walker en Mahrez zeggen. Silva speelde elke belangrijke wedstrijd en is gewoon basisspeler onder Pep hoor.

Ik vind Gundogan altijd wel een goeie middenvelder. Maar heet Barca nu niet een beetje veel Cm's en veel te weinig scorend vermogen op het middenveld?
Pedri, Gavi, Frenkie,gundogan....allemaal goeie spelers met hun eigen kwaliteiten. Maar geen geboren doelpunten makers allemaal.

26 juni 2023 om 10:45

Gündogan dit seizoen: 11, vorige seizoenen (terugtellend van 22/23): 10, 17, 5, 6, 6, 5, 3, 3 (laatste is dus 14/15). Niet verkeerd voor een cm lijkt me.

26 juni 2023 om 10:54

Barcelona heeft het in La Liga vrij makkelijk, ik zie hem wel goals scoren hoor.

26 juni 2023 om 10:17

@bizzlad

Gundogan is meer een infiltrerende middenvelder dan een pure CM hoor. Die kan dat overigens ook wel , maar bij City hadden ze ook door dat een rol iets dieper op het veld hem beter lag.

Scoorde in 3 seizoenen ook 29x als middenvelder, dan ben je in mijn ogen toch een scorende middenvelder hoor. Toegegeven, het is geen Frank Lampard maar dat is dan ook een legende als het gaat om scorende middenvelders.

26 juni 2023 om 12:11

@bizzlad

Gundogan is niet perse een geboren doelpuntenmaker, maar kan toch prima al een stuk of 8 doelpunten maken per seizoen.
Bij Pedri zie je duidelijk dat de coaches (vooral Xavi, maar ook al Koeman deels), met hem aan de slag zijn gegaan om hem ook doelpunten te laten maken. Dit seizoen had die in La Liga 6 goals in 26 wedstrijden, als die nog blijft verbeteren (wat me best aannemelijk lijkt) en die het hele seizoen kan spelen, zijn dat ook al 10 goals.

Bij Gavi valt het aantal doelpunten en assists mij altijd wel wat tegen, maar wellicht dat Xavi daarmee aan de slag kan met hem. Of Gavi kan juist een wat meer teruggetrokken rol krijgen, dat is misschien ook een optie.

Heerlijk nieuws om de file overgoten dag mee te beginnen. Net 2 uur gedaan voor 35km , dit verlicht alleszins de maandagochtend!

Fantastische middenvelder die heeft aangetoond nog steeds van wereldklasse te zijn. Een middenvelder die kan infiltreren, een goed afstandschot heeft , makkelijk scoort en ook nog eens voetballend ijzersterk is. Ilkay zal onze jonge jonkies enorm goed kunnen begeleiden, beschikt over leiderschap en heeft ervaring in het winnen van prijzen.

Kortom, als je zo iemand transfervrij kan binnenhalen doe je toch altijd goede zaken.

Ik weet niet of ik als Barca fan blij om moet zijn.
Xavi gaat vanaf nu altijd met vier middenvelders spelen, of Gavi banken, vind beide opties niet goed.
Langs de andere kant is het misschien niet zo slecht als je weet dat Pedri vaak geblesseerd is, dan heb je een goede vervangers inpl van Kessie, die voetballend toch weinig brengt.

26 juni 2023 om 10:20

@goat10

Je zou moeten schreeuwen uit blijdschap. Nee even serieus, een gratis Gündogan is toch een enorme steal?

Besef dat je een basisklant uit de CL winnaar voor gratis hebt binnengehaald. Hoe Xavi het gaat invullen, dat zullen we zien. Het is ook de bedoeling om veel verder te komen dan dit seizoen hé.

Dan speel je snel 50-60 wedstrijden en heb je gerust iedereen nodig hoor. Ze zullen rouleren en ik verwacht dat Gavi soms meer als linkshalf gaat spelen dan op het middenveld.

26 juni 2023 om 11:18

Ik zou Fresneda als rechtsback nog graag zien komen. Hoe dan ook: 3-2-4-1 zou wel een opstelling zijn die past bij de huidige selectie. Gundogan en Frenkie als dubbele pivots (kan Gundogan makkelijk van nature), Gavi en Pedri ervoor. Ik denk oprecht dat je het best voetballende middenveld ter wereld hebt dan. Dan heb ik het puur over het domineren van balbezit en combinatie voetbal spelen. Maar uiteindelijk zal de praktijk het moeten uitwijzen natuurlijk.

Ik zou rechts Dembele zetten en Lewa spits. Echter zou ik op links niet voor een klassieke winger zoals Fati gaan, maar juist voor Balde. Die heeft snelheid en diepgang en kan verdedigend ook de defensie ondersteunen daar waar nodig. Achterin speel je dan met 3 man: Christensen/inigo(?), Araujo en Koundé.

26 juni 2023 om 11:40

Volledig mee eens, kon het niet beter verwoorden. Daarmee kan je overigens ook tactisch flexibel zijn door in de wedstrijd naar een 4-mans achterhoede gaan met Kounde op RB mocht de wedstrijd dit vragen. (pedri en Gavi in de pockets)

Mijn hoop was de volgende 5 spelers :

- Gundogan (eindelijk binnen)
- Vitor Roque (bijna binnen)
- Inigo Martinez (handtekening ontbreekt nog)
- een RB (cancelo, Arnau Martinez, Vanderson of Fresneda).
- een CVM (zubimendi of Brozovic)

Gundo is dus al binnen, Vitor Roqué is op een haar na rond en Martinez wacht op groen licht van La Liga (wat wel zal gebeuren).

Voor de RB zie ik graag Cancelo komen, hoop persoonlijk op een huur met verplichte aankoopoptie. Mocht dit niet haalbaar zijn dan zou Fresneda met zijn gelimiteerde clausule van 20 miljoen wel interessant zijn. Vanderson gaat helaas te duur zijn vrees ik.

Als pivot zou ik graag ofwel Brozovic ofwel Zubimendi zien komen, Brozovic zal de meest waarschijnlijke optie zijn. Ik zag gisteren ook een gerucht over Dani Parejo wat ik persoonlijk wel het meest op Busquets' stijl vind lijken en zou voetballend een enorme toevoeging zijn. Echter is hij ook al 34 en zullen we het tegen fysiek sterke tegenstanders wel lastig hebben met Parejo en zitten we in hetzelfde schuitje als Busquets de laatste 2 seizoenen.

Ter Stegen
Kounde
Araujo
Christensen
Dembele
Gundo
Frenkie
Balde
Gavi
Lewa
Pedri
26 juni 2023 om 12:18

Cancelo is uiteraard een gedroomde aanwinst, maar denk dat Fresneda misschien interessanter is. Is spaans, jong en zit enorm veel potentie en rek in. Xavi kijkt graag naar binnenlanders wat Spanjaarden betreft. Arnau Martinez komt wat dat betreft ook in aanmerking. Vanderson is goed maar te duur. Cancelo maybe weer verhuur? Anders lijkt me dat ook niet reëel.

Benieuwd of er een echte CVM komt. Ben eerlijk gezegd niet kapot van Brozovic en Zubimendi zie ik niet komen gezien zijn recente uitlatingen. Dan zou ik gewoon het seizoen ingaan met de huidige middenvelder en aangevuld met eigen jeugd. Parejo is een stylist. Als tussenoplossing ideale optie imo. Zijn lange ballen/openingen zijn werelds. Ook aan de bal sterk. Alleen ja: loopvermogen is er niet meer.

26 juni 2023 om 12:18

Met het systeem ben ik het helemaal eens, en het is eigenlijk ook gewoon hetzelfde als afgelopen seizoen. Juist de tactische variatie door Balde mee te laten verdedigen als LB, en op te laten komen als een vleugelaanvaller, en af en toe ook Kounde mee naar voren te laten gaan, of juist Christensen/araujo in te laten dribbelen, maakt het systeem heel sterk en flexibel.

De invulling heb ik wel mijn twijfels bij; wat mij betreft is Gundogan toch echt een stuk beter op de posities van Pedri en Gavi. Om Gundogan samen met Frenkie als dubbele pivot te gebruiken gaat denk ik ten koste van de kwaliteiten van beiden, en is defensief vrij kwetsbaar. Het zijn toch allebei spelers die wat meer op het aanvallende spel zijn gericht, terwijl Busquets ook altijd bezig was met de verdediging.

Daarnaast mis ik in je opstelling (@fcbinsider) de extra pivot die je zelf aangeeft. Als daadwerkelijk Brozovic of Zubimendi aangetrokken wordt, lijkt het me toch veel logischer om Brozovic/zubimendi tot dubbele pivot te bombarderen, en daarvoor 2 van de drie van Pedri, Gavi en Gundogan?

Daarbij mag wel vermeld worden dat Gundogan ook prima wedstrijden op de plek van Frenkie kan spelen, of tegen de "kleinere clubs" op de plek van de andere pivot, zodat iedereen voldoende rust en voldoende speeltijd krijgt.

26 juni 2023 om 12:23

Als ik erover nadenk ben ik toch erg benieuwd hoe het middenveld van Barca er over drie jaar uitziet. Zou Barca echt voorlopig met 4 middenvelders gaan spelen, aangezien Frenkie als enkele 6 niet gaat, en je eigenlijk ook Pedri en Gavi nog een plek moet geven.

26 juni 2023 om 12:53

@elrompelineas

Oh had me enkel gebaseerd op de spelers die er nu zijn hoor, zolang er geen handtekening is zal ik geen opstellingen maken van spelers die ik graag zou willen zien ;-).

Uiteraard als er een pivot komt, dan zie ik Gavi banken maar wel geregeld spelen dmv roulaties. Dan zie ik Gundogan idd meer op de plek van Gavi spelen.

Zoals je zelf aangeeft, Gundo is flexibel en kan op meerdere plekken spelen, ze zullen mekaar wel afwisselen ;-)

26 juni 2023 om 13:04

Ah juist dat is begrijpelijk dan inderdaad ;-)

Een specifieke speler invullen zou ik ook niet doen voordat er iemand binnen is, maar een dubbele 6 van Frenkie en Gundogan lijkt me toch defensief te zwak, en jammer van de kwaliteiten van beiden. Vandaar dus mijn twijfels, maar als je de extra pivot niet meetelt wel de beste opstelling inderdaad.

26 juni 2023 om 13:14

Verdient ook 20mil per jaar, dat is het dubbele van Pedri.
Ze leren het ook nooit, dit zorgt alleen maar voor problemen.
Balde moet nog verlengen, kan goed zijn dat hij ook 20 vraagt, dan moeten ze niet zeggen dat ze geen geld hebben

26 juni 2023 om 14:06

@goat10

Wie verdient 20 miljoen per jaar?

26 juni 2023 om 15:39

Gundogan

26 juni 2023 om 15:56

@goat10

Waar heb je dat vernomen?

Gündogan zou voor 9,8 miljoen getekend hebben. (bron : Rac1)

Pedri zit overigens aan 9,3 miljoen en dat bedrag wordt gedurende zijn contract opgewaardeerd. (bron : Capology)

26 juni 2023 om 16:18

Dat van Pedri is bruto als ik mij niet vergis, en dat van Gundogan is netto, dus bruto bijna 20mil

26 juni 2023 om 16:33

@goat10

Klopt niet, Gundogan zat op 7,8 miljoen pond bruto op de loonlijst bij City. City wou tot 12 miljoen gaan om hem aan boord te houden.

Geld was niet de allerbelangrijkste drijfveer, een stabiel langdurig contract wel. City bood hem 1+1 aan, en Gundogan wou 3. Barça geeft hem 2+1 en die optie is aan de hand van enkele variabelen die makkelijk te behalen valt.

26 juni 2023 om 22:33

In Sport staat dat hij rond de 10mil net gaat verdienen, in spanje is dat dan 20 bruto.
Dit is gewoon slecht beleid, als je weet dat Pedri daar de helft van verdient, dit is gewoon voor problemen zorgen in de ploeg.
Gundogan wordt 33, en Pedri is 10 jaar jonger, denk niet dat hij blij zal zijn.
Balde moet ook nog verlengen, hij gaat ook veel vragen als hij ziet dat ze voor Gundogan wel geld hebben.
Barca leert niet van hun fouten.
Door die hoge lonen krijgen ze ook amper spelers weg, tenzij gratis.
Zie maar naar Lenglet, Umtiti, en veel anderen, worden telkens verhuurd, maar geen enkele club die hen wil overnemen door die hoge lonen.
Gundogan moest niet eens, er zijn andere prioriteiten, City heeft geld genoeg, maar zijn op dat gebied veel slimmer.
Lewa wordt hetzelfde verhaal, verdient veel te veel, krijgen ze ook niet meer weg op die leeftijd, hij zal ook alleen maar minder worden

27 juni 2023 om 09:33

@goat10

Klopt niet.... Sport is sowiso al geen betrouwbare medium als het om Barça nieuws gaat sinds Bartomeu weg is. RAC1 is veel betrouwbaarder. Het is 9 miljoen euro bruto, hij verdiende bij City 7,8 miljoen euro bruto(ik heb je bronnen gegeven). City wou tot 12-13 miljoen gaan om hem te overhalen. Overal staat dat hij een verlaging van dat aanbod heeft aanvaard om bij Barça te willen voetballen. Jij wilt het op een geld issue steken, maar dat was het niet. Overal lees je dat hij een 3 jarig contract wou en dat City hem dat niet wou geven.

Pedri is jong, om hem nu al miljoenen contracten uit te delen heeft geen nut. Laporta weet heus wel wat hij doet als het om salarissen gaat. Zo werkte hij vroeger overigens ook. Laag basissalaris dat met de jaren meegroeit en hoge bonussen bij het behalen van prijzen.

Baldé is al mondeling akkoord. Umtiti is op een haar na rond met Lyon , Tottenham wil Lenglet behouden.. Overigens, die contracten zijn ook niet door Laporta opgesteld hé?

26 juni 2023 om 11:00

Ik heb meer het idee dat Gavi een Iniesta-achtige rol gaat vervullen. Of misschien dat we dat met Pedri uit gaan proberen.

26 juni 2023 om 11:00

Je haalt een geweldige middenvelder transfervrij binnen en weet niet of je hier blij mee moet zijn? Make it make sense. Je bent een topclub die, als het een beetje meezit, zomaar 60 wedstrijden per seizoen moet spelen. Dat met Gavi, Pedri en de Jong aangaan is zelfmoord.

Een fikse aderlating voor City hoor. Hij was zo belangrijk met name in de laatste maanden. Zoveel belangrijke goals en was natuurlijk hun captain. Voor Barcelona is dit wel een uitstekende aanwinst hoor. Zeker na het vertrek van Busquets was er behoefte aan ervaring. En dat heeft deze Gundogan natuurlijk. Ben benieuwd hoe het middenveld eruit gaat zien van Barcelona. Denk dat Pedri een zekerheid is alleen dan gaat de andere tussen De Jong of Gundogan. Want ik ga ervan uit dat Xavi nog een vervanger voor Busquets wil halen.

Slecht nieuws voor Frenkie. Die gaat nu moeten strijden met Pedri en Gündogan voor die 2 linker en rechter cm posities. Xavi wilt een nieuwe 6 halen. Zubimendi word daarvoor genoemd. Het is echt maar de vraag of Frenkie blijft spelen. Moet echt een hoog niveau blijven aantikken, want het kan zomaar gaan lopen bij die 2.

Frenkie op cvm, Pedri en Gündogan ervoor, wat een heerlijk drietal zou dat zijn op het middenveld zeg. Uitstekende aanwinst voor Barca

26 juni 2023 om 11:43

Nee Frenkie gaat niet als 6 spelen en wilt daar ook helemaal niet staan. Hij heeft bewegingsvrijheid nodig en zal dus weer voor een 6 staan maar dit keer met een extra concurrent erbij in de naam van Gundogan

26 juni 2023 om 12:52

Frenkie zal net als dit seizoen vooral in een wat vrijere rol naast de andere 6 staan.

Frenkie gaat niet of weinig spelen volgend seizoen. Xavi wilt er nog heel graag een echte nummer 6 bij. Gavi zal meer dan waarschijnlijk ook veel op linksbuiten spelen. Dan heb je met een middenveld Gundogan/ pedri en de nieuwe nummer 6 (Khimmich) . Denk dat Xavi een been zou geven om Frenkie te kunnen ruilen voor Khmmich…

26 juni 2023 om 11:42

@theatlaslion85

Kimmich is onhaalbaar, haal hem maar uit het hoofd. Ik verwacht Brozovic en mocht hij niet komen dan verwacht ik Dani Parejo. Boordevol ervaring en voetballend uitstekend. Alleen zitten we wel weer met een 34 jarige op die plek...

26 juni 2023 om 11:46

Dani Parejo als enkele 6? Dan word je gigantisch overlopen. Ook Brozovic vind ik geen balafpakker. Er zijn maar een paar goede. Rodri, Kante, Casemiro, Partey en Kimmich. Spelers die daarnaast ook kunnen voetballen. Zubimendi zou ernaar toe kunnen groeien

26 juni 2023 om 11:55



@wk020

Tegen de fysiek sterke ploegen word je inderdaad overlopen. Tegen de zwakkere ploegen kan je hiermee domineren en de wedstrijden binnenhalen. Brozovic vind ik wel een goede hoor, die laat zien zowel bij Kroatiã« als bij Inter dat het een goede pivot is. Veel loopvermogen, duelkracht en goede voetjes (weliswaar anders dan een Busquets, Kimmich of een Rodri).

De jongens die je opnoemt zijn helaas niet haalbaar(muv Zubimendi), buiten Kantã© maar die is dan ook de Arabische miljoenen gaan opzoeken.

Zubimendi gaf al aan volgend seizoen nog bij Sociedad te willen spelen omwille van de Cl.

26 juni 2023 om 12:51

@wk020 de opties die je noemt zijn inderdaad de beste opties als echte balafpakker, maar zijn allen niet haalbaar voor Barca dit seizoen (financieel of omdat de speler niet wil komen).

Barca zal dan dus waarschijnlijk voor een dubbele 6 opteren, waar Frenkie uitstekend in past. Daarnaast lijkt me Parejo nog niet eens een slechte optie, en ook Brozovic is prima denk ik.

26 juni 2023 om 12:49

Op basis waarvan gaat Frenkie niet of weinig spelen volgend seizoen? Het is echt niet voor niks dat Barca hem deze zomer voor de verandering niet probeert kwijt te raken.

Kimmich is sowieso compleet onrealistisch overigens. Brozovic of Parejo lijken op het moment het meest realistisch. Parejo en Frenkie als dubbele 6 lijken me een prima duo, hoewel het in topwedstrijden wel zwakjes is in verdedigend opzicht.

Het gaat sowieso een 4 mansmiddenveld worden. Dan kun je er dus 4 opstellen van het rijtje Frenkie, Gavi, Pedri, Gundogan en de nieuwe nummer 6 (als die echt komt).

Dan lijkt het me dat je Frenkie haast wel nodig hebt om verdedigend sterk genoeg te zijn, tenzij er echt een hele sterke nummer 6 wordt gehaald. Gundogan kan dan mooi Frenkie/de andere pivot vervangen in de wedstrijden tegen de mindere goden. Op die manier kun je met roulatie mooi alle 5 de spelers veel minuten en veel rust geven, en ben je er ook klaar voor om een blessure op te vangen.

Ben benieuwd naar Kovavic, ken ik niet. Had gedacht aan Kovacic, of hooguit Kovacevic, maar ik laat me verrassen.

ON: top aanwinst is dit voor Barca! Ruime keus nu op het middenveld, met veel (technisch) voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren