Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind bekroont superseizoen met nieuw contract bij Girona

Laatste update:

Daley Blind heeft zijn contract verlengd bij Girona, zo maakt de Spaanse club bekend. De 34-jarige verdediger ligt nu tot medio 2026 vast bij de stuntploeg. Het oude contract van Blind liep volgend jaar zomer af.

Blind beleeft in de nadagen van zijn carrière sportief gezien een van de beste jaren uit zijn loopbaan. De Oranje-international slaagde er met Girona in om Champions League-voetbal veilig te stellen volgend seizoen.

De Spaanse sensatie is zeker van een plek bij de bovenste clubs in LaLiga, wat directe plaatsing voor het grootste Europese clubtoernooi betekent. Blind wil dat avontuur meemaken en blijft de club uit het Noord-Oosten van Spanje dus trouw.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het vorige contract van Blind liep nog een jaar door. Met de vroegtijdige contractverlenging kan Blind nog twee jaar door bij de huidige nummer drie van LaLiga.

Blind vormt met zijn 35 wedstrijden dit seizoen een fundamenteel onderdeel van het team van trainer Michel Sánchez. De verdediger staat hoofdzakelijk centraal achterin. Twee keer werd hij als linksback geposteerd.

Dat Michel gecharmeerd is van Blind blijkt wel uit het feit dat er slechts vier spelers zijn die vaker werden ingezet dit seizoen. Alleen Paulo Gazzaniga, Aleix Garcia, Miguel Gutierrez en Sávio kwamen vaker in actie.

Blind maakte vorig jaar transfervrij de overstap van Bayern München naar Girona. Bij de Duitse recordkampioen lukte het hem niet om zich in de basis te spelen. In dienst van Girona behoort hij tot de absolute sleutelfiguren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor hem, in de laliga kan die nog prima mee oo techniek.

Wat me opvalt is dat zijn laatste blessure 3 jaar geleden is geweest. Blijft toch wel 3 seizoenen lang fit na zijn 30e. Zegt ook wel iets over hem.

15 mei 2024 om 18:13

De 2 jaar hiervoor hield hij bij ajax en Bayern de bank warm, dan raak je natuurlijk ook niet snel geblesseerd.

15 mei 2024 om 18:22

Hij heeft maar een half jaartje bij Bayern vooral op de bank gezeten. Bij Ajax speelde hij gewoon altijd, was alleen de laatste wedstrijden onder Schreuder geen basis speler meer. Jongens met een forse blessure liggen er al snel langer uit dan die paar maanden die hij niet veel heeft gespeeld.

15 mei 2024 om 19:48

Hij is wel echt traag. Misschien dat hij daarom geen spier verrekt.

Super leuk voor hem. Hoewel kwetsbaar door zijn (gebrek aan) snelheid zie je toch dat zijn voetbalgogme heel veel goedmaakt. Ik gun het hem van harte!

Is het überhaupt al zekerheid dat Girona CL gaat spelen? Want er was toch iets dat ze zelfde eigenaar hebben als City(?) en daardoor enig belangenverstrengeling kan opborrelen?

15 mei 2024 om 17:43

Ze zullen toch wel zo'n zelfde soort systeem opgezet hebben als red bull. Althans dat is mijn verwachting met zulke concerns in het voetbal.

15 mei 2024 om 17:53

City Football Group heeft nu 47% van de aandelen en dit moet onder de 30% worden van de UEFA om beide teams in de CL te laten spelen. Wellicht dat de broer van Pep interesse heeft in meer aandelen

15 mei 2024 om 18:08

Dus kwestie van verkopen en is er niets meer aan de hand? Dan zal het wel goed komen

Veel kritiek gehad op z'n snelheid. Z'n techniek vind ik formidabel. Leest het spel en werkt zich kapot. Jammet dat die Schreuder het niet in hem zag zitten. Evenals Davy Klaassen. Deze jongens worden zwaar gemist in de strijd en coaching.

15 mei 2024 om 19:30

Eerlijk gezegd mis ik ze niet. Het was tijd voor een grote schoonmaak.

15 mei 2024 om 20:02

Dat hebben we gezien ja, in de tussentijd knok je met NEC om plek 5..

15 mei 2024 om 23:36

Die knok partij om plek 5 heeft Ajax al gewonnen.

Denk je dat met Blind het anders was gegaan en Ajax nu om plek drie of nog beter speelde?

Las vanmiddag nog ergens anders dat het helemaal niet zeker is dat Girona de CL in gaat omdat de city groep niet 2 teams in de cl mag hebben waar ze meer dan 30% aandelen in hebben.

Het is hem gegund. Wordt vaak verkeerd gebruikt in het Nederlands elftal, maar daar speelt hij wel echt in zijn kracht.

Haha die lacht iedereen uit die hem af hebben lopen zeiken, enige wat matig was, dat was zijn snelheid, overzicht zag hij alles met een goede pass in zijn benen.
Succes in de CL.

15 mei 2024 om 18:10

De kritiek was toch ook gericht op zijn snelheid? Dan is die kritiek toch terecht, dat is geen afzeiken.
En er waren ook wat mensen die zijn voetballende kwaliteiten overdreven, terwijl Malacia die altijd als matige passer werd gezien, het laatste jaar betere stats had dan Blind op het gebied van passing.
Hij doet het nu goed op een andere positie en dat is mooi voor hem en gun ik hem ook, maar de kritiek van toen was terecht.

15 mei 2024 om 18:22

Het was echt geen kritiek vind ik. Opa blind moet stoppen, kan er niks van, heeft een rollator nodig etc etc. Vind jij dat kritiek? De beste man kan fantastisch voetballen en als je als trainer die kwaliteit benut is het een prima versterking. Ajax heeft na Ten Hag bagger trai ers gehad die het niet snapte.

Blind vind ik echt ondergewaardeerd hier in NL.

15 mei 2024 om 18:37

@FR010FRDAM kritiek was ook terecht maar dan alleen vanwege zijn snelheid en niet in alles.
Voetballend is hij nog steeds erg goed en een neusje voor inzicht.
Het Nederlands elftal hoeft van mij ook niet, daar moet een andere de kans gunnen en geven

15 mei 2024 om 20:08

Ja oké, jullie hebben wellicht gelijk dat de kritiek te overdreven was, maar hij hoorde wat mij betreft al even niet meer in oranje thuis

15 mei 2024 om 19:49

Kritiek zag nooit op z’n inzicht en passing; maar op een of andere manier werd hij belachelijk vaak als linksback gebruikt en dan komt hij heel vaak heel veel snelheid tekort. Als centrale man is het een hele goeie.

15 mei 2024 om 20:01

Wat valt er uit te lachen? De kritiek was terecht, evenals de complimenten. Een uitstekende speler aan de bal, maar verdedigend gewoon erg kwetsbaar, vooral bij ploegen die wat verder van de goal af spelen of op de flanken waar je sowieso veel ruimte in de rug hebt. Hij komt daar gewoon beter tot zijn recht.

Leuk voor hem, ik had persoonlijk niet verwacht dat hij nog zo'n mooi seizoen zou meemaken in de top van een serieuze competitie. Blijkbaar kan hij toch nog/weer een belangrijke schakel zijn in een goed draaiend team.

Off: vind Girona (ondanks dat het lijkt op beleid) wel jammer met de CFG. Fijn voor City dat ze een satellietclub hebben in Spanje maar hoe een provincieclubje met zulk geld ineens de Tsygankovs van de wereld wegkaapt voor een PSV is toch wel jammer, al scouten ze wel goed; zo'n Dovbyk was mij toch onbekend. Al volg ik de Oekraïnse liga dan ook totaal niet meer.

Intelligente voetballer die met zijn gogme zijn gebreken goed maakt. Doet het goed, ruim 3 jaar blessurevrij en een stabiele factor in het team. Logische keus dus.

Ik ben echt fan van Blind. Die heeft iets wat maar weinig voetballers tegenwoordig hebben... Voetbalintelligentie.
Als er van dit soort spelers meedoen loopt een elftal gewoon een stuk soepeler. Altijd de bal naar de goede kleur, uitmuntende balbehandeling en altijd de ruimte zien voordat je in de bal komt...echt een goede speler!

Oh ja, hij kan niet zo hard rennen zoals al die atleten die momenteel op het veld staan en vaak geen idee hebben wat er om hen heen gebeurt...

Het is hem gegund. Kiezen voor Schreuder t.o.v. Blind is nog altijd een van de grootste fouten die men gemaakt heeft.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren