Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Neymar bemoeit zich met het hele spel, hij is completer dan Messi'

Laatste update:

In het debat over wie de beste voetballer ter wereld is worden in de regel voornamelijk Lionel Messi en Cristiano Ronaldo genoemd, maar volgens de Braziliaanse verdediger Gil mag daar nog een naam aan worden toegevoegd. De 27-jarige stopper van Corinthians, goed voor één interland in het shirt van Brazilië, vindt dat ook Neymar tot die buitencategorie behoort.

/

Althans, dat valt op te maken uit zijn vergelijking tussen de ster uit Brazilië en de onbetwiste vedette van aartsrivaal Argentinië. "Ik heb nooit tegen Messi gespeeld, maar stond wel al een paar keer tegenover Neymar", vertelt Gil in gesprek met ESPN Sports. "Neymar is een complete speler die zich met het hele spel bemoeit. Hij heeft een goed schot met beide benen en is erg snel."

Die eigenschappen maken de voormalig speler van Santos volgens Gil een waardevollere speler dan la Pulga. "Ik denk serieus dat hij een completere voetballer dan Messi is", luidt zijn conclusie. Vooralsnog heeft Neymar dat echter te bewijzen: zijn ploeggenoot bij Barcelona won al vier keer de FIFA Ballon d'Or, zelf behoorde hij nog niet tot de voornaamste kanshebbers voor de hoogste individuele onderscheiding in voetballand.

Neymar behoort tot dezelfde categorie als bijvoorbeeld Lionel Messi

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Neymar komt er wel! Alleen heeft hij Messi en Ronaldo nog voor zich.

9 oktober 2014 om 14:38

En zlatan! Mrj voorlopig nog veel meer spelers voor zig robben bale di maria enz.

9 oktober 2014 om 14:39

Robben zlatan???

9 oktober 2014 om 14:49

En wat dacht je van hazard?

9 oktober 2014 om 14:50

Yeah right, niet voor niets door velen een overhypte speler genoemd. Zat spelers die voor hem zitten als je over het hele veld gaat bekijken, want dan komen sowieso de eerste 11 en de bank die ik in mijn dreamteam heb

10 oktober 2014 om 20:36

Messi en Cronaldo presteerden op die leeftijd wel beter als Neymar. Laat staan de echte Ronaldo. Ik vind Neymar ook (veel) minder als Di Maria. Hij is wel jonger, maar ik denk niet dat hij een legende wordt a la Ronaldo, Cronaldo, Messi, Cruijff, Maradona en Rivaldo.

Nee nog niet denk dat t wel een grote gaat worden mits die fysiek sterker word

9 oktober 2014 om 15:58

ronaldo is zogenaamd ook fysiek sterk maar valt bij elk duwtje.

9 oktober 2014 om 18:35

Om een penalty te krijgen en die raak te schieten...

10 oktober 2014 om 06:58

Volgens mij zegt dit alweer genoeg

10 oktober 2014 om 12:25

Maar is vrijwel nooit geblesseerd of wat dan ook. Kan wekenlang 2 of 3 wedstrijden per week spelen.

Nee nog niet en nooit niet, neymar is een show mannetje. Hij moet juist leren effectiever te worden en het spel van Barcelona niet teveel te vertragen.

9 oktober 2014 om 14:40

Is Ronaldo dan geen show mannetje? Ronaldo is toch wel samen met Messi de beste voetballer.. Dat je een showmannetje bent hoeft niet te betekenen dat je niet goed kan voetballen. Natuurlijk moet hij geen schwalbes meer maken, maar buiten dat is het natuurlijk een voetballer met enorm veel potentie. Als hij meer fysiek krijgt, het spelletje van barcelona kan spelen, maar tegelijkertijd ook nog gewoon zijn 'ding' kan doen, dan kan het inderdaad de beste van de wereld worden, over een paar jaar, als de tijd van Messi en Ronaldo over is..

9 oktober 2014 om 14:44

Verschil is dat showen van hem komt het spel van Barca niet ten goede. Daarnaast vind ik Ronaldo niet meer zo'n showmannetje zoals vroeger. Ronaldo is pure effectiviteit.

9 oktober 2014 om 15:15

Verschil is ook dat Ronaldo een paar jaartjes ouder is. Neymar wordt ongetwijfeld straks top 3. Als je alleen al ziet hoe effectiever hij dit seizoen bezig is t.o.v. vorig seizoen, dan kan je dat zeker zeggen.

9 oktober 2014 om 15:43

Ja dat klopt wel, maar ook Ronaldo staat nog steeds graag in de spotlights...

9 oktober 2014 om 15:15

ik weet niet welke wedstrijden je dit seizoen kijkt maar volgens mij heeft Neymar er dit seizoen er al 7 inliggen en messi 6 dus hoezo effectiever doe wel je huiswerk goed, en al is hij een showmannetje daar is niets mis mee zolang je maar presteert, Goed voorbeeld Usain Bolt is de grootste showman maar hij wint daar is waar het omgaat en een beetje show is toch ook een paar clowns die achter een bal aanrennen voor zoveel mensen de ene wilt zijn haren goed doen de andere danst de andere kust het gras en de andere maakt een kruisje how care presteren daar gaat het om toen Ronaldinho de man was bij barca had niemand het nog over messi maar geloof me die Neymar gaat groter worden vergeet niet hij is pas 21 dus waar hebben we het over

9 oktober 2014 om 19:58

Gebruik eens wat meer leestekens en degelijke aub ;-)

9 oktober 2014 om 17:02

Dit is een oproep naar alle mensen die geen competitiewedstrijden van Barcelona kijken: Reageer niet op dit topic, ik begin spontaan te huilen als ik lees dat 'Neymar niet effectief is' en 'dat hij alleen trucjes en schwalbes kan' , Neymar kent een geweldige seizoenstart en is dodelijk effectief bovendien heeft hij ook op het WK erg goed gepresteerd in een heel matig team. Zijn jullie blind ofzo? Neymar is over 5 jaar gewoon de beste, ik zou er maar aan gaan wennen.

Completer is iets anders dan beter. Als mijn oma even goed is met beide voeten, haar hoofd, haar middelste rib en haar kaakbotten dan is ze completer dan Messi. Dat ze niet kan voetballen maakt niet uit.

Verrassend, een Braziliaan die dit over Neymar zegt.

Maar hij heet wel gelijk. Ben benieuwd hoe de heatmap van Messi er uit ziet, beetje heen en weer wandelen van middellijn naar strafschopgebied waarschijnlijk.

Zo subjectief als het maar kan.

Messi is de beste speler ter wereld, Neymar is een fantastische speler maar Messi is in alles beter. Zijn dribbel, zijn passing, zijn schot. Alles van Messi is beter. Dat Neymar potentie heeft om uit te groeien tot de beste speler na Messi, dat zou kunnen. Al is het zeer twijfelachtig of hij ook Ronaldo's niveau ooit zal halen.

Al die argumenten over completere spelers vind ik zo'n onzin. Als een speler completer is dan de ander, dan is diegene ook beter bij wijze van. Nou, dat gaat bij mij niet op. Het gaat erom wat je met je vaardigheden doet en wat voor rendement je daarmee bereikt. Ronaldo werd ook de laatste tijd als beste gezien, omdat hij completer is dan Messi. Dat was destijds een argument, op het moment dat Ronaldo gelijk stond qua doelpunten met Messi. Nu Ronaldo ver boven Messi staat, wordt er weer gezegd dat hij gewoon de beste is, gezien zijn statistieken. Ik volg het allemaal ff niet meer... Fans van Ronaldo proberen er iig wel van alles bij te halen om hem beter dan Messi te maken, terwijl een blinde nog kan zien dan Messi meer voetbal in zich heeft dan Ronaldo. (En ja, het artikel gaat over Neymar)

9 oktober 2014 om 18:26

Zolang voetbal niet exact is kun je nooit deze uitspraken doen, van wie beter is.

De beste moet dan namelijk een definitie krijgen.

Effectiviteit/veelzijdigheid/instict/doorzettingsvermogen, maar ook dingen als posities en hoeveel doelpunten er gemaakt worden zullen dan allemaal een rangschikking hierin moeten krijgen en een weging.

Juist daarom blijven deze discussies eeuwig. Voetbal is niet terug te brengen tot cijfertjes, behalve de score. Zeggen wie de beste is kan simpelweg niet.

9 oktober 2014 om 19:44

Nou, ik vind Ronaldo toch echt beter dan Mart Lieder.

10 oktober 2014 om 00:43

God mag weten wie mart lieder is, maar dat mag jij best vinden.
Betekend niet dat het ook zo is..

10 oktober 2014 om 18:20

Daarom zeg ik ook dat ik dat vind. En Mart Lieder is speler van FC Dordrecht!

Dat hij uit Brazilië komt zal er wel niets mee te maken hebben. Neymar is een hele goede voetballer, maar in mijn ogen ook (nog) steeds niet meer dan dat.

Is er misschien nog een Braziliaan die Arbeloa beter/completer vind dan Messi?! Hahaha wat een onzin allemaal

Je hebt Messi en Ronaldo en daarna komen toch wel spelers als Zlatan, Robben, Iniesta en Pirlo dan daarna heb je een Neymar of Bale of wie dan ook.

Neymar komt nog niet in de buurt van Messi. Laat staan Ronaldo.

9 oktober 2014 om 15:34

Waar gaat het heen? De ene dag is Ronaldo beter , de andere dag Messi. En nu zeg je ook nog dat je sneller net zo goed wordt als Messi dan Ronaldo. Dat is me toch echt de slechtste grap van de dag. Wat Messi heeft, heeft niemand anders. Ronaldo zal nooit zo goed worden als Messi in vorm. Bij verre niet. Zo wispelturig als vrouwen jullie hier!

9 oktober 2014 om 17:42

Wat Messi in vorm heeft heeft ooit al bestaan, maradonna. Laat raffaello gewoon in zijn waarde, enorm veel mensen vinden ronaldo de beste, maar ook enorm veel mensen messi ,laat iedereen gewoon zijn eigen mening hebben. Ik vind bijvoorbeeld ronaldo in vorm een totaal andere voetballer dan messi in vorm. beiden gewoon van een buitenaards niveau.
echt iedereen in dit topic over neymar gelijk weer messi ronaldo discussie houden, pff

On: wat je voorkeur ook is, om neymar kan je niet meer heen straks, is een beetje vergelijkbaar met bale. beiden in de schaduw van de meester maar zeker de potentie om het niveau na te streven.

hahaha grootste grap ooit, Neymar mag al heel blij zijn dat hij überhaupt naast Messi speelt. Messi doet eigenlijk alles beter dan hem dus vind die uitspraak zwaar overdreven.

Tussen Ronaldo en Messi kan ik wel begrijpen dat mensen twijfelen maar Neymar en Messi gaat te ver.

Hij staat niet in mijn dreamteam bij verre niet, dus jammer joh ik ben het er niet mee eens. Voor de geïnteresseerde hier mijn dreamteam momenteel. Gebaseerd op kwaliteit maar ook of ik ze mag of niet...

toelichting; Suarez niet omdat je daar niet op kan rekenen en ik hou van duitse degelijkheid. Hoop over een paar jaar een Sterling, Sturridge of Henderson in dat rijtje te kunnen zetten haha.

Over de backs en keeper valt bijna niet te twisten vind ik om wat reacties los te werken

Neuer
Lahm
Kompany
Hummels
Alaba
Schweini
Alonso
Robben
Messi
Ronaldo
Muller

Er zijn zo veel voetballers die op dit moment beter zijn dan neymer laat staan de 2 aller beste Ronaldo en Messi...

Het enige wat neymar beter kan dan messi is duiken

Als "bemoeien met het hele spel" je criterium is, dan is Immers ook completer dan Messi. Belachelijk verhaal.

Lijkt Pelé wel, met zijn domme uitspraken over Neymar.
Vooralsnog valt Neymar tegen bij Barca. Hij lijdt enorm veel balverlies voor een Barca speler en zijn dribbels zijn lang niet zo indrukwekkend als die van Messi. Eerlijk gezegd had ik meer van Neymar verwacht. Vooralsnog komt hij bij lange na niet in de buurt van Ronaldinho. Dat was echt hoog niveau.

9 oktober 2014 om 15:21

Het lijkt er soms op alsof mensen zijn vergeten dat hij nog een zeer jonge speler is. Hij is pas 22 jaar. Dit is zijn 2e seizoen en hij doet het nu al vele malen beter dan vorig seizoen, waarin hij vaak aan de verkeerde kant werd gezet (rechtsbuiten) en van Tata niet vrij mocht aanvallen. Natuurlijk verwachten we nog meer van hem, maar om nou te zeggen dat hij tegen valt is ook weer overdreven. Hij is dit seizoen veel dreigender en heeft al bijna evenveel goals gescoord als vorig seizoen.

9 oktober 2014 om 15:41

Ik kijk niet naar goals, maar naar spel intelligentie. Hij doet het inderdaad beter dan vorig jaar, maar lijdt nog te vaak onnodig balverlies door de verkeerde keuzes die hij maakt op het veld. Hij moet sowieso fysiek sterker worden om stappen te maken. Heel wat duels verliest hij hierdoor. Ook verwacht ik meer geslaagde acties van hem. Het is tenslotte een aanvaller. Het probleem is dat Neymar niet gewend is om met zo weinig ruimte te spelen.

Hahaha waardevoller dan Messi? Dit moet wel de beste grap van het jaar zijn! Messi en Ronaldo staan op eenzame hoogte, daarna volgen naar mijn mening nog altijd Zlatan, Suarez en Robben. Na deze spelers komt de categorie spelers waar Neymar in valt. Maargoed iedereen zijn mening.

Voor mij zijn Ronaldo en Messi de beste spelers ter wereld met daarachter nog spelers als Suarez, Robben, Zlatan, Neuer, Lahm en Neymar hoort nog een niveau lager met onder andere Hazard, Bale, Kroos, Modric, Iniesta etc

Sorry hoor, maar wie is Gil? Zullen we dan maar de mening van elke willekeurige profvoetballer publiceren alsof die er toe doet?

9 oktober 2014 om 23:00

Zou wat zijn als we dat deden met fans.

Bale zal in elke opzicht Ronaldo overtreffen en hij zal minimaal 1 keer de gouden schoen winnen.
Neymar is nog heel jong en brazilianen schitteren meestal niet zo heel lang. Dan heb je Muller die nog in de buurt van Messi komt maar Messi voetbalt veel mooier. Dus kan ik ook even dat afschrappen dan blijft maar 1 speler die voor altijd herrinerd zal worden en dat is Messi.
Er zijn wel heel veel goeie spelers die nog gaan komen zoals gotze draxler isco james rodriquez maar tot die tijd is nog steeds niemand beter dan messi.

Neymar, Bale, Hazard en Messi ja met zijn huidige vorm zitten in de top 5. Ronaldo is dit seizoen gestart als de onbetwiste nummer 1 en hij verdient dit jaar opnieuw de Golden Bal.

Messi blijft dan steken op 4 Gouden Ballen en Ronaldo 3, maar toch vind ik ze beide aan elkaar gewaagd als je hun hele carrière nu zou vergelijken. Ronaldo scoort enorm veel en doet dat vanaf de flank. Messi is de beste dribbelaar en spelverdeler.
Volgens mij kan Ronaldo mee tot zijn 33,5 (tot Wk2018) nog mee aan de absolute top dus nog ongeveer 4 jaar. En Messi is 2 jaar jonger maar volgens mij zal het beste bij hem rond zijn 31ste (4jaar) er af zijn alleen kan hij dan zakken naar de positie van Iniesta en kunnen ze dan Neymar als nummer 10 zetten die in mijn ogen de potentie heeft om even goed te worden als Messi en Ronaldo alleen vrees ik dat hij iets te licht gebouwd is en het gevaar op een ernstige blessure zijn carrière kan verkloten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren