Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mossou beschermt ‘pispaaltje’ van Oranje: ‘Staat in alle lijstjes bovenaan’

Laatste update:

Sjoerd Mossou heeft in de AD Voetbalpodcast een lans gebroken voor Virgil van Dijk. De Oranje-international kon in de periode na zijn zware knieblessure rekenen op veel kritiek, maar tikt volgens de journalist inmiddels weer zijn oude niveau aan.

"Afgelopen zondag was ik bij de wedstrijd van Liverpool (tegen Brentford, red.)", begint Mossou. "Ik kijk wel vaker wedstrijden uit de Premier League, dus het was niet helemaal nieuw, maar Van Dijk speelde echt geweldig. Hij was voortreffelijk. Dat is al weken, maanden zo."

Mossou merkt echter dat in Nederland een ander beeld is ontstaan van Van Dijk. "Dat hij op zijn retour zou zijn. Dat mag hoor. Sommige kritiek, onder meer van Van Basten, was ook terecht. Maar het beeld dat hij op zijn retour zou zijn is op basis van dit seizoen echt absurd. Eigenlijk is hij de beste centrumverdediger van de Premier League."

Van Dijk kreeg op de derde speeldag van de Premier League al na een half uur rood tegen Newcastle United. "Dat was niet best uiteraard. Daarmee begon hij moeizaam aan het seizoen. Maar qua spelniveau is het top, dat blijkt ook uit de statistieken. Hij staat werkelijk overal bovenaan als het gaat om gewonnen kopduels en het niet voorbij gedribbeld worden."

"Het slaat echt nergens op dat in Nederland een mythe is ontstaan dat hij op zijn laatste benen loopt", gaat Mossou verder. "Dat verschil in benadering tussen Engeland en Nederland heb ik het weleens over gehad met hem. Daar haalt hij nu zijn schouders over op."

Felle kritiek
Onder meer Marco van Basten uitte felle kritiek in de richting van Van Dijk. "Hij moet meer initiatief nemen. Hij praat veel, maar zegt niks. Hij is geen leider", zei San Marco vorig jaar. Van Dijk reageerde daar vrijwel meteen op. "Van Basten is altijd negatief. Ik kan hier niets mee."

In maart van dit jaar was Van Dijk andermaal het mikpunt van kritiek bij Van Basten. "Hij is de aanvoerder en moet de verdediging leiden. Hij maakt lawaai, maar zegt niks", zei hij bij Rondo. Ook Ruud Gullit was kritisch. "Van Dijk is niet zo goed, hij is defensief onzeker."

Na de zege op Gibraltar hield Van Dijk een betoog over het maken van fouten als voetballer. “Mensen moeten niet vergeten dat het normaal is dat spelers soms fouten maken, want ook fouten horen bij de voetballerij, dat is heel menselijk. Het gaat erom hoe je er uiteindelijk mee omgaat."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het blijft me verbazen hoe het seizoen 21/22 ergens uit het collectieve geheugen is verdwenen m.b.t. Van Dijk. Toen was hij ook geweldig en deed hij samen met Liverpool tot het einde mee om de quadruple. Alleen vorig seizoen was hij heel matig. Nu is hij weer terug op zijn best.

16 november 2023 om 11:20

Volgens mij is dat seizoen helemaal niet verdwenen uit ons collectieve geheugen. Sterker nog, het lijkt er op dat we v. Dijk blijven vast houden / beoordelen op het niveau wat hij toen aantikte. De perceptie is toch juist dat hij na zijn blessure nooit meer bij dat niveau in de buurt gekomen is?
Mossou probeert dat hier te weerleggen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook het idee heb dat v. Dijk nu minder goed is dan hij toen was. Maar eerlijk is eerlijk, kijk ook niet alle wedstrijden van Liverpool .

16 november 2023 om 11:27

De perceptie is dat hij nu pas weer dat niveau aantikt en dat pas voor het eerst na zijn blessure, terwijl dat dus flauwekul is (naar mijn mening). Hij tikte namelijk na zijn blessure ook een topniveau aan in 21/22. Daar gaat Mossou hier ook aan voorbij.

16 november 2023 om 11:30

Ik stel voor dat je dit seizoen eens wat wedstrijden van Liverpool kijkt in dat geval. Van Dijk speelt weer fantastisch.

16 november 2023 om 11:33

Ik heb Liverpool Brendford ook gezien en v Dijk was zoals Mossou zegt inderdaad geweldig. Velen hadden hem al afgeschreven ironisch genoeg net als Memphis en Wijnaldum. Ik vind juist dat die 3 symbool staan voor het spelplezier en vertrouwen dat is teruggekeerd in Oranje sinds het tijdperk Robben. Koeman behoort daar ook toe als trainer die ons met de eerste Nations League ronde weer op het toneel heeft gebracht en we doen nu gelukkig ook weer mee aan Ekã¢â‚¬â„¢s en Wkã¢â‚¬â„¢s. Nu alleen weer een keer een halve finale/finale halen op een eindtoernooi.

16 november 2023 om 11:52

Spelplezier en vertrouwen in Oranje? Hebben we het over hetzelfde Oranje of kijk je toevallig naar Ivoorkust? We hebben niet eens een vaste 11, laat staan dat ze met vertrouwen spelen.

16 november 2023 om 11:57

De Nations League campagne onder Koeman was dat er wel ook onlangs in de wedstrijden tegen o.a. België. De potentie om wat te presteren op een eindtoernooi is er dus wel aangezien de steunpilaren met Virgil, Frenkie, Dumfries en ook Memphis nog steeds een rol spelen aangevuld met alle nieuwkomers.

16 november 2023 om 12:23

Wijnaldum en spelplezier? Hmm dat heeft hij mij bij Oranje niet gegeven, in ieder geval niet zoals hij dat bij PSV en Liverpool deed.

16 november 2023 om 15:53

Van Dijk in 1 zin noemen met Memphis en Wijnaldum als je het hebt over teruggekeerd vertrouwen. Ongelooflijk. Daar waar Van Dijk qua niveau langzaam weer opkrabbelt, is enig niveau bij Depay en Wijnaldum echt heel ver te zoeken. Sterker nog: die hebben in het Nl's elftal helemaal niets meer te zoeken.

16 november 2023 om 16:45

Inmiddels niet meer, al denk ik dat als Depay z'n vorm terug vindt hij WW moeiteloos uit de basis speelt. Maar onder de 1e periode Koeman waren Gini, en Depay samen met V. Dijk absoluut wel de sterkhouders in Oranje. In mijn beleving in ieder geval.

Oude niveau zal hij hoogstwaarschijnlijk nooit meer halen, maar dat mag ook wel. Die 2 jaar dat hij de PL en CL won was echt bizar, ik denk niet dat ik ooit zo'n hoge piek heb gezien voor een verdediger.

Alsnog is hij onze beste verdediger en een van de beste van de wereld. Fit, sterk, slim en een echte leider. Denk ook dat menig spitsen een beetje bang zijn van zijn aura.

Ik vind Virgil bij Liverpool beter spelen dan bij Oranje. Ik vind hem altijd heel apathisch voetballen en geeft daardoor in mijn ogen veel te simpel ruimte weg aan de aanvaller. De rots in de branding is hij eigenlijk allang niet meer en ik denk dat hij na deze eindronde ook uit de basis zal moeten verdwijnen.

16 november 2023 om 13:23

Bijna iedereen speelt voor zijn club beter dan voor Oranje. Dat mag de technische staf zich aanrekenen.

16 november 2023 om 15:43

Zo lang er niemand beter is dan hij moet hij gewoon in de basis blijven bij Oranje. En naar mijn bescheiden menig is er nog steeds niemand beter.

De kritiek op Van Dijk is inderdaad zeer overtrokken. Die wordt natuurlijk vooral gevoed vanuit een bepaalde kliek die in Nederland nou eenmaal een groot publiek aanspreekt en voor een belangrijk deel de opinie maakt. Zijn echte top lijkt niet zolang geweest te zijn, maar Van Dijk is gewoon een topspeler bij een topclub.

16 november 2023 om 13:25

Ach precies, hij blijft nog altijd top 5 van de wereld op zijn positie. In 2019 was hij natuurlijk de beste, niet alleen als verdediger maar gewoon in het algemeen zelfs.

Een groot deel van de kritiek en afgunst naar van Dijk in Nederland komt natuurlijk vanwege de rel omtrent VI. De kritiek ging namelijk een stuk verder dan enkel zijn voetbalspel, hij zou geen leider zijn, onderdeel van een 'eng' kliekje zijn en arrogant zijn.

Vorig seizoen was matig van hem bij oranje, voor zijn doen. Hij is alsnog goed genoeg om basis te staan. Echter speelde hij bij Liverpool gewoon prima.

16 november 2023 om 12:09

Ik vind VI vooral zelf een eng kliekje, hoe deze mannen week in week uit mensen helemaal kapot mogen maken op de man af (of vrouw, zie Leonne Stentler onlangs) is eigenlijk gewoon ongehoord.

Leuk hoor die humor, ik vind het vooral onbeschoft en ergens ook zeer gevaarlijk voor de beeldvorming. Gimenez steekt in wat mindere vorm, trekt een dinopakje aan voor Halloween en opeens zijn de mannen van VI er als de kippen bij om een verband te leggen tussen die twee zaken. Zie dat verband opeens in andere shows en op social media terug komen met suggesties als" "neemt hij het wel serieus genog?". Kom op man waar gaat dit allemaal over.

Derksen en Gijp moeten zich echt een keer gaan beseffen wat ze teweeg brengen met hun opmerkingen, hoe de mensen over wie ze het hebben nog jarenlang last kunnen hebben van het imago dat ze opgeprikt krijgen. Maar o wee als iemand zich negatief over Johan durft te uiten, dan is het gelijk een 'woke activist' die zich bezighoudt met de cancelcultuur.

Als we nou toch een mooie middenweg konden vinden tussen niet gelijk iemand voor elke scheet cancellen maar ook niet mensen op persoonlijk vlak kapot maken omdat je vindt dat ze professioneel niet goed presteren. Dan zou ons voetballand er een stuk gezelliger uitzien.

16 november 2023 om 14:36

@jtjevtt
Ik krijg het gevoel dat je de invloed van die gasten bij VI ietwat overschat.
Er zijn volgens mij nog erg weinig mensen die die gasten echt serieus nemen. Veel mensen kijken het puur ter vermaak denk ik. (In mijn omgeving iig.)

Het is in de voetbal wereld heel normaal dat er direct achterlijke verbanden gelegd worden tussen wat iemand in z'n vrije tijd doet, hoe hij er uit ziet en hoe goed hij in vorm is. Daar is VI helaas niet uniek in.

Als Depay een hoedje op doet, kan hij zich beter op voetballen richten. Als iemand een bijzonder kapsel heeft, dan kan hij zich beter focussen op zijn spel. Als een voetballer een rap nummer opneemt, kan hij zioch beter focuissen op voetbal. (tenzij je wel in goede vorm bent, dan hoor je niemand er over of is het ineens leuk.)

Het is allemaal gelul en het feit dat Santi een grappig filmpje post in een dino pak heeft hel;emaal niets met zijn vorm te maken. Ieder weldenkend mens weet dat toch?

16 november 2023 om 16:03

Ik zie weldegelijk een hele horde mensen die dat soort uitspreken serieus neemt op social media, maar misschien moet ik dat geluid niet te serieus nemen. Ik hou alleen niet van de beeldvorming hier.

Zie een Berghuis bijvoorbeeld: zolang je maar lang genoeg blijft roepen dat het een vervelende jongen is om mee samen te werken (terwijl de persoon namens wie je dat roept dat zelf overigens gewoon ontkent, Dick Advocaat) dan creeer je dus een imago rondom hem dat hij inderdaad lastig is om mee samen te werken. Terwijl er dus eigenlijk buiten de 'wandelgangen' waar Johan het over heeft helemaal niemand is die dat publiekelijk bevestigd heeft. Net als Driessen, die constant roddels de wereld inslingert alsof het feiten zijn. Dit soort uitspraken worden klakkeloos overgenomen op social media, woorden worden hier en daar wat verdraaid of aangedikt en vervolgens zit iemand de rest van zijn carriere vast aan een bepaald imago. Ook Akpom onlangs, als je leest wat er allemaal over hem wordt geroepen online na de opmerking van Johan...

Dat is dus ook waarom PvH op het matje werd geroepen om zijn uitspraken over Steijn. Natuurlijk waren die van iets serieuzere aard maar ik blijf erbij dat Johan en Gijp geen idee hebben wat ze teweeg brengen met sommige zaken die ze roepen.

16 november 2023 om 17:00

Ik adviseer je om zo min mogelijk te lezen wat mensen allemaal roepen op social media en het vooral niet serieus te noemen. Die mensen hebben allemaal een grote mond veilig achter hun toetsenbordje. In het dagelijkse leven zal een groot deel van die schreeuwlelijken heel anders reageren en veel genuanceerder zijn.

16 november 2023 om 20:08

Niet helemaal mee eens. Social media vertegenwoordigt ook wat mensen vaak denken maar niet in het echte leven durven te zeggen. Dat is niet iets wat je echt uit het oog moet willen verliezen en weldegelijk beter serieus kan nemen als je het mij vraagt. Misschien niet 1 op 1 geloven wat men zegt maar zeker ook niet negeren. En mensen als Derksen en Gijp hebben veel meer invloed op de beeldvorming dan ze zelf geloof ik doorhebben.

16 november 2023 om 14:23

Dat vind ik toch iets te makkelijk. Hij heeft hier in Engeland namelijk ook behoorlijk wat kritiek gekregen op zijn spel en zijn aanvoerdersschap bij liverpool na zijn blessure en zeker vorig jaar toen Liverpool niet presteerde

De VI rel zal bij sommige mensen of analytici misschien in Nederland niet hebben geholpen. Maar dat hij niet goed presteerde zowel als verdediger als als leider werd breder gedragen dan alleen in Nederland.

Van dijk is gewoon momenteel ook weer de best-presterende verdediger van de Premier League.
Wat ik interessant vind, is dat van Dijk in een 4-mans-verdediging het super doet.

Zou het met (de plotselinge komst van) zoveel goede middenvelders een idee zijn om (net als RB Leipzig in het NL-Elftal) te spelen met 4-2-2-2. Hierdoor komen meerdere spelers tot hun recht.
Ook kan dat prima tegen de grotere ploegen, omdat je dan met twee (dynamische) controleurs voor je verdediging speelt.
In de volgende wedstrijd zou dat dan er zo uit kunnen zien:

Gakpo - Malen
Simons - Reijnders
Wieffer - Schouten
Hartman - Van Dijk - Geertruida - Dumfries
Verbruggen

Als Frenkie terug is, kan hij Wieffer of Schouten vervangen, en Aké vervangt later Geertruida.

Voor elke positie heb je dan in de toekomst ook wel weer goede invallers. En je zou ook tijdens de wedstrijden door één ingreep kunnen schuiven naar 4-3-3 of 5-3-2.

16 november 2023 om 18:37

Opvallend dat er geen enkele Ajacied in je opstelling staat. En dan bedoel ik: iemand met een Ajax opleiding. En dat is heel terecht. Ook Frenkie heeft natuurlijk geen Ajax opleiding. Denk dat de club Ajax echt wel even stil mag staan bij t feit dat er op dit moment geen Ajacieden in de echte top spelen, behalve De Ligt. Die tijden zijn wel eens anders geweest.

Van Dijk inderdaad heel sterk dit seizoen. Qua statistieken zelfs de beste centrale verdediger van Europa momenteel. Hopelijk kan hij die vorm ook voorzetten naar het komende EK.

3x de titel veranderen in 1 uur is wel echt next lvl clickbait genereren. Na het hoofd pagina nieuws van Jade Anna gisteren twijfel ik echt over de intenties van voetbalzone als serieus voetbal medium

16 november 2023 om 13:32

Betreft het Jade Anne gedeelte: Sja, mij zal het ook een worst wezen of deze dame met Kenneth Taylor of met Rapper Boef in bed ligt, maar het artikel is 135.000 keer (!) gelezen dus je kunt VZ moeilijk verwijten dat ze dergelijke artikelen plaatsen.. Schijnbaar is stiekem veel meer interesse in dan je zou denken.

Ik heb al die kritieken wel gelezen, maar nooit helemaal zelf een beeld kunnen vormen omdat ik simpelweg niet de PL en van dijk in het bijzonder volg.

Maar deed Moussou zelf dan niet mee aan die kritieken aan het adres van Virgil? Nu er een aantal lijstjes is verschenen is het gemakkelijk daar op mee te liften en eenieder erop te wijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren