Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabrizio Romano weet hoe Bayern aankijkt tegen een vertrek van Gravenberch

Laatste update:

Bayern München heeft geen enkele intentie om te onderhandelen over een vertrek van Ryan Gravenberch, zo meldt Fabrizio Romano. Zowel Thomas Tuchel als het bestuur van de Duitsers wil de ex-Ajacied graag behouden. Gravenberch wil meer spelen en staat daarom niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Liverpool, zo maakte De Telegraaf maandagavond bekend.

‘Bronnen rond Liverpool’ hebben gemeld dat de vader van Gravenberch en zaakwaarnemer José Fortes Rodríguez in Amsterdam afgelopen week gesprekken met de leiding van de Engelse topclub hebben gevoerd. Eerder berichtte de Duitse tak van Sky Sports ook al dat Arsenal op de tribune zou hebben gezeten voor Gravenberch. De middenvelder vertrok afgelopen transferzomer voor een bedrag van ruim achttien miljoen euro van Ajax naar Bayern München. Bij de regerend Duits landskampioen maakt de middenvelder vooralsnog geen succesvol seizoen door en Gravenberch steekt zelf ook niet onder stoelen of banken op meer speeltijd te hebben gehoopt.

Volgens De Telegraaf begint Gravenberch 'moedeloos' te worden bij Bayern vanwege het gebrek aan perspectief. Ondanks het moeizame eerste seizoen van de middenvelder zou de leiding van der Rekordmeister dus nog altijd voldoende potentie in hem zien. Het vertrouwen van de club in Gravenberch zou hem aan het twijfelen brengen, al is het volgens de krant duidelijk dat hij gevleid is door de interesse van Liverpool. Het is vooralsnog onduidelijk of en wanneer er vervolggesprekken met the Reds op de agenda staan.

Begin april was Gravenberch in gesprek met Ajax Showtime openhartig over zijn situatie bij Bayern. “Kritiek laat mij koud. Iedereen heeft er een mening over, maar als ik eerlijk ben interesseert dat mij niet. Ik sta nog steeds achter mijn keuze voor Bayern en heb er absoluut geen spijt van. Ik had zeker gehoopt en ook verwacht dat ik meer zou spelen bij Bayern. Tot nu toe is het niet gelopen zoals verwacht. Voor mij is dat jammer, maar ik ga er goed mee om. In mijn carrière heb ik tot dit seizoen eigenlijk nooit een tegenslag gehad. Voor mij is dit seizoen pas het eerste seizoen waarin ik het lastig heb en weinig aan spelen toekom”, zei Gravenberch.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook daar ga je echt niet spelen hoor. Kijk gewoon of je naar een club als Leverkusen ofzo kan gaan

17 april 2023 om 17:22

Ja maar hij is ooit vergeleken met een grootheid. Kan hij natuurlijk niet meer loslaten.

17 april 2023 om 17:24

Inderdaad een leuke speler om er nog bij te nemen. Maar ik denk dat Liverpool hoger moet richten om de kwaliteit op het middenveld hoger te krijgen. Jongens die er direct staan. Er is een reden dat gravenberch niet speelt, omdat kimmich en goretzka oa zijn gewoon veel beter, dat zegt ook iets. Desondanks zou ik het wel leuk vinden als die komt, denk dat het een goeie kan worden en zie ook wel wat kwaliteiten a la Wijnaldum in hem.

17 april 2023 om 18:44

Maar zijn de overige Liverpool middenvelders zo aantoonbaar veel beter? En kijkend naar leeftijd.. denk dat Gravenberch goed zou passen bij Liverpool. Los van Thiago. Fabinho reken ik niet mee, dat is een pure controleur.

18 april 2023 om 18:08

Persoonlijk vind ik Kimmich en Goretzka dan ook echt geweldige spelers. Er zijn weinig spelers die ik op die plek beter vind.

17 april 2023 om 17:25

Vind het anders een heel goede stap voor Gravenberch. Juist veel meer kans op speeltijd. Denk dat een coach als Klopp ook het maximale uit hem kan halen. Concurrentie bij Bayern was gewoon te groot.

17 april 2023 om 17:38

Liverpool is net als Bayern te hoog gegrepen voor hem. Een mooie subtopper in Duitsland zou beter zijn.

18 april 2023 om 18:31

Het zijn de clubs die hem willen en dan ga je in gesprek, moet je dan 'nee' zeggen en ze geven je een riante salaris, dus zij grijpen naar hem.

Hij is nog jong en fit en heeft bewezen om op niveau te kunnen spelen. Ik zie hem liever niet naar Liverpool gaan, de chemie tussen Klopp en de club is al aardig verzwakt....Klopp blijft denk ik ook niet zolang meer daar.

17 april 2023 om 17:42

Daar zal hij wellicht sneller de kans krijgen dan bij Bayern. Met Tuchel heeft hij niet bepaald een trainer gekregen die tussendoor graag even een talentje erin gooit.

17 april 2023 om 18:36

Ja en nee, liverpool moet hoger mikken maar voor de juiste prijs is Gravenberch wel iets voor de toekomst. Liverpool's middenveld is ook al op leeftijd

18 april 2023 om 19:32

Dachten we ook wat betreft Gakpo. Heb het idee dat hij onder Klopp weleens meer kan gaan spelen dan bij Bayern.

Kan een prima stap zijn voor Gravenberch. Liverpool’s middenveld is pure bagger op dit moment. Daar gaat die zeker wel meer kansen krijgen dan bij Bayern. Liverpool moet verversen als je Milner, Henderson en Oxlade-Chamberlain ziet. Bij Bayern heeft die concurrentie van Goretzka en Kimmich.

17 april 2023 om 17:31

Voor Gravenberch is het een prima stap, maar voor Liverpool is dit geen speler die ze weer richting de top van de PL gaat brengen. Ik hoop dat Liverpool met wat beters gaat komen.

17 april 2023 om 17:35

We zullen zien. Denk dat Gravenberch echt wel potentie heeft. Misschien dat Klopp het wel kan doen. Alleen Liverpool heeft natuurlijk meer middenvelders nodig. Iedereen kan zowat weg behalve Thiago, alleen die is wel erg blessuregevoelig.

17 april 2023 om 17:52

Gravenberch heeft potentie maar op basis van wat zou Liverpool wat aan hem hebben? Op basis van wedstrijden bij Ajax die heel wisselvallig waren? Hij moet gewoon een stap terug dan naar subtop en daar alles spelen en belangrijk zijn. Liverpool moet echt hoger mikken als ze wat willen bereiken volgend seizoen.

17 april 2023 om 18:35

Idd ja, hij heeft talent maar niet de mentaliteit om te slagen in de top.

17 april 2023 om 19:41

Precies dat, waarom zou je na de zomer niet opnieuw voor je kans vechten? En je wilde toch zo graag naar een grote club ipv nog 1 jaartje bij ajax, zoals bv gakpo een half jaar nog bij psv heeft gedaan? Vond hem persoonlijk nog niet stabiel genoeg voor zon transfer

18 april 2023 om 10:50

Was inderdaad wisselvallig. Heeft de eredivisie ook zeker niet uitgespeeld zoals Siem de Jong, Eriksen, Sneijder, Anita Frenkie, Schone en Klaassen dat wel deden ten tijde van hun vertrek..

17 april 2023 om 18:08

Naast die middenvelders zijn er nog meer middenvelders bij Liverpool he. Bajcetic, Thiago, Elliot, Carvalhoen Fabinho om er maar een paar te noemen. Daarnaast is er best kans dat Klopp Trent door gaat schuiven naar het middenveld. Het is dus echt niet zo dat Gravenbergh zich daar met gemak in de basis zal spelen.

18 april 2023 om 01:39

Die zijn op Thiago na echt niet beter dan Gravenberch hoor.

17 april 2023 om 20:00

Samen met Fabinho en Thiago op het middenveld zou dat een wereld van verschil maken tov idd

Misschien moet Ryan eens in de spiegel kijken en heel goed nadenken over zijn niveau en een daarbij passende vervolgstap...

17 april 2023 om 17:20

Volledig mee eens, al zou een overstap naar liverpool wel logischer zijn aangezien ze willen verjongen op het middenveld... maar of Ryan het geschikte niveau daarvoor is betwijfel ik zeer.

17 april 2023 om 17:23

Gravenberch staat bekend als de nieuwe rijkaard onder de kenners, ik heb geen twijfel of klopp haalt deze potentie eruit bij Ryan. Klopp matcht goed met jonge talentvolle spelers, ik denk dat het een succesverhaal wordt. En wat je zegt, weinig concurrentie

17 april 2023 om 17:37

Goede speler idd. Gravenberch heeft meer talent in zijn kleine teen dan de voetballers Taylor, Klaassen en Alvarez bij elkaar opgeteld

17 april 2023 om 17:39

Klopt japie, zonde dat ajax hem heeft laten gaan. Met een goed bod was Ryan gebleven. Nu zitten ze met creatieveloze matige spelers opgescheept

17 april 2023 om 18:04

Ryan was ook zo inconsistent als wat bij Ajax. Nee, die had ons ook geen kampioen gemaakt. Wel hele talentvolle speler met hoge pieken.

Wat verwacht je dan als je naar Bayern gaat met Goretzka en Kimmich voor je…

Eerder normaal mens zou denken; ook daar gaat hij niet spelen; want zo geweldig is hij niet, MAARRR, Liverpool is flinderdun in middenvelders. Buiten Elliot zou ik niet weten wie op zijn plaats moet spelen. Henderson is ook op. Maarja hij zou zich zelf ook makkelijk kunnen maken door de subtop te kiezen ipv steeds de grootste clubs te kiezen

Ahh.. gelukkig naar een club zonder al te veel concurrentie waar hij wel veel minuten gaat maken.

17 april 2023 om 17:30

Volgens mij bedoel je dit sarcastisch, maar heb je de kwaliteit op het middenveld van Liverpool wel eens gezien op dit moment?😅

17 april 2023 om 17:37

Fabinho en Thiago zijn stukken beter normaal (wel blessuregevoelig natuurlijk maar als je daar al moet beginnen hopen). Elliot vind ik zelf ook echt een groot talent en iemand als Henderson is niet geweldig, maar dat is Gravenberch ook allerminst. En dan vergeet ik die Spanjaard die de laatste tijd leuk speelt ook nog te vermelden.

Met pech ben je de vierde keuze en dan gaan we er even van uit dat er verder niemand bij komt.

17 april 2023 om 18:04

Maar is Gravenbergh nu al aantoonbaar beter dan wat er verder in de selectie zit? Elliot, Jones, Carvahlo, Bajeric. Op alle opties van middenveld loopt al een talent. Fabinho is redelijk zeker, Thiago mits fit is zeker. Dan zullen ze sowieso nog een vervanger halen voor henderson, maar dan eentje die er staat. Waar komt Gravenbergh dan in de pikorde en voor welke positie…

Maar nee, meneer heeft geen spijt.. Als ie op zijn bankrekening kijkt misschien, maar op sportief vlak kun je toch wel van een mislukt avontuur spreken.. Laat dit nou een les zijn voor alle Nederlandse talenten, die denken dat ze er al zijn op hun 20e. Bij Liverpool zal hij ook niet basiskracht zijn en zou beter een stapje omlaag doen om weer ritme op te doen.

17 april 2023 om 17:23

Boompie85. Hij had inderdaad bij Ajax kunnen blijven. Timber stijgt momenteel ook flink boven zichzelf uit.... Als je goed genoeg bent kom je er echt wel hoor. Heeft niks te maken met of je wel of niet in Nederland blijft. Er zijn meerdere wegen naar Rome.

Niet wat Liverpool nodig heeft en niet wat Gravenberch nodig heeft, lijkt me voor allebei geen succesverhaal.
Het is echt geen ramp om even een stap terug te doen. Bij Ajax in de Eredivisie was hij al niet onomstreden laat staan bij Bayern of Liverpool.

Helaas weer een gevalletje ‘te vroeg gegaan’. Zo zonde van die jonge spelers die hierdoor hun eigen ontwikkeling vertragen door in het geval van Ryan een jaar vrij weinig speelminuten op het hoogste niveau te maken. Bij Liverpool heeft hij wellicht wat meer kans op speelminuten gezien het middenveld daar, maar dat moet natuurlijk ook nog maar blijken. Achteraf natuurlijk gewoon zonde dat deze jongen niet nog een jaar bij Ajax is gebleven. Ajax kon hem goed gebruiken en andersom hij Ajax ook.

Misschien was het toch beter om nog een een jaartje of 2 bij Ajax te blijven .
Het geld boven het sportieve , en ik begrijp ook wel dat hij ze eigen niks van kritiek aantrek met een inkomen van bijna 9 miljoen .

Goede snor, hij lijkt wel op Frank Rijkaard zo. Benieuwd of die vergelijking vaak wordt gemaakt.

Ik heb mijn twijfels bij de zin van deze transfer. Bayern was een tikkeltje ambitieus, want Gravenberch verzaakt schijnbaar verdedigend. Verbaast me niks, aangezien ik hem heb vervloekt in die interland bij Montenegro (2-2). Het gemak waarop hij als een invaller (!) voor 1 van de CVMs terughobbelde bij een van de tegengoals vergeet ik niet zomaar. Heeft bij mij toen het label 'ongeschikt' gekregen. Omschakelen als C(V)M is een must.

Potentie heeft hij zeker, maar had ook vorig jaar bij ajax een zwak jaar, dat hij het nu (nog) niet red verbaast me niks

Had gewoon nog twee jaar bij Ajax moeten blijven. Verloren jaar niks bij geleerd. WK weg gegooid. Hopelijk goede leer les voor hem en andere jongen spelers.

Nee daar ga je wel spelen natuurlijk...

Waarom gaat hij niet gewoon lekker naar een subtopper in Duitsland of elders? Liverpool is niet zo goed voorzien op zijn positie als Bayern, maar ook daar vrees ik voor speelminuten voor Gravenbergh. Die jongen moet gewoon rustig opbouwen en zichzelf niet te hoog inschatten. Zo zonde, al die Nederlandse gastjes die een seizoen goed draaien in de Eredivisie en dan afglijden na een veel te hooggegrepen transfer. Gaat het dan echt alleen maar om het geld?

Precies wat bij Ajax ook zijn probleem was; hij kan niet knokken/heeft geen strijdlust/mist pit. Het is een slappe hap qua mentaliteit. Iemand die, volgens velen, zo ontzettend getalenteerd is had in de jaren dat hij bij Ajax basisspeler was veel meer progressie moeten boeken. Hij stond echter nagenoeg stil in zijn ontwikkeling en toonde totaal geen motivatie om dat te verbeteren.

Karma. Spelers moeten niet steeds zo vroeg de eredivisie verlaten. Kunnen we meteen de beargumentatie van “elke dag hoog niveau trainen” ook onderuit halen. Als je te vroeg gaat, kan je nog 24/7 trainen maar t belangrijkste is SPELEN

Arsenal heeft een aantal keren op de tribune gezeten om hem te bekijken.. Zo’n goede indruk in die luttele minuten?

17 april 2023 om 19:31

Dat weten ze van te voren toch niet?

Bijzonder toch als dit klopt. Helemaal niets gepresteerd bij Bayern, was zelfs niet altijd basisspeler bij Ajax, en dan komt Liverpool aanzetten. Zelden zo'n overschatte speler meegemaakt.

17 april 2023 om 19:31

Helemaal mee eens. Bizar overschat en een product van de marketingmachine die onze jeugdopleiding ook kan zijn. Zeer getalenteerde jeugd wordt door Ajax zelf al zeer jong opgehypt voor ze überhaupt in het eerste hebben gespeeld. Voor mij als Ajacied leuke content, want je bent al bekend met alle goede jeugdspelers voor zij debuteren en voor Ajax de ideale manier om jeugdspelers al enorm op te hypen bij de grootste clubs. Van dat imago profiteert Ajax vaak door hogere transfersommen te kunnen krijgen én zoals nu blijkt het ook geen windeieren te leggen. Als de spelers de bijbehorende druk aan kunnen, is die jonge spotlight voor iedereen uiteindelijk gunstig. Dat kan ook haast alleen de reden zijn dat Gravenberch nu naar Bayern kon en wellicht naar Engeland gaat, want het is niet op basis van zijn prestaties in het eerste. Dat was overall hooguit, dus echt op z'n meest positieve bekeken, acceptabel.

17 april 2023 om 21:44

Zeker waar. Dit kan ook alleen maar goed gaan als er regelmatig wél spelers tussen zitten die absolute top halen en daar mee kunnen. Iedereen die nu regelmatig naar De Ligt en Frenkie kijkt ziet daar 2 ajax producten rondlopen. En dat Botman en Schuurs het nu geweldig doen helpt natuurlijk ook. Dus dat mensen Ajax uitlachen dat die spelers nooit bij Ajax 1 zijn doorgebroken... Ajax lacht gewoon weer als laatst hoor.

Ryan maar vooral z’n vader gingen toch voor het plan van Bayern? Zo verzekerden ze. Absoluut niet voor het geld. En dan zou je nu naar Liverpool gaan waar je ook weer als een relatieve nobody binnenkort.. Ik snap het niet. Of ja, ik snap het wel. De poen zal goed zijn en de status ook. Lijkt mij dat speeltijd en ontwikkeling meer van beide op gaat leveren maar dan niet direct. En ja, blessures enzo, onzekerheid dus pakken wat je pakken kan. Maar als ie bij Ajax was gebleven, als kind van de club, had ie ook nooit meer hoeven werken. Had ie anders bij een Bayern of Liverpool of whatever binnengekomen. Maar goed, wens hem veel succes. Hoop voor ‘m dat ie nu wel de juiste keuze zal maken.

Dat had ie zelf ook kunnen invullen toen hij voor Bayern tekende. Moordende concurrentie bij een club van dat statuur. Was nog maar net basisspeler in Amsterdam. Had dit seizoen nog alles moeten spelen daar en zorgen dat hij er met kop en schouders boven uitsteekt. Had hij deze zomer alsnog een mooie transfer kunnen maken. In plaats daarvan heeft hij een jaar niet gespeeld.

Gelukkig traint hij wel elke dag met hele goede spelers.

Bij Bayer kom je niet aan de bak om wat voor reden dan ook en dan overweeg je een stap naar liverpool. Ik voorzie net zo'n glansrijke carrière al donny vd beek. Doe lekker een stap omlaag en ga lekker minuten maken wekelijks ipv wekelijks te cashen vanaf het bankje.

Broodje aap verhaal dit. Liverpool is geïnteresseerd in Youssouf Fofana van AS Monaco die in dit geval het beter doet dan Gravenberch en op dit moment ook stukken beter is dan Gravenberch.

Hij 'moest' toch zo nodig weg bij Ajax.... nou, nu 'heeft' ie wat....

Net als Renato Sanches totaal de verkeerd club gekozen. En weer dezelfde 2 die blijven staan. En je hebt tegen city gezien die zijn echt niet beter. Lekker naar Liverpool en nog liever Arsenal gaan Ryan.

Gravenberch is zo'n speler die net dat stapje met geluk nodig heeft, denk ik. Soms heb je dat bij een club. Zo'n jong talent dat er tegenaan schurkt, maar het niet genoeg laat zien in de minuten die hij krijgt om de mannen voor zich weg te spelen. Dan raken ze ineens geblesseerd en krijgt zo'n jongen ineens 10 wedstrijden de kans en na die 10 wedstrijden blijft hij gewoon staan, omdat ie dan die stap heeft gezet en gewoon ineens de beste speler op zijn positie is. Er zijn in het verleden al zoveel spelers geweest, heel talentvol maar verstopt achter wereldtoppers, die dan ineens die stap zetten en direct richting de wereldtop gaan. Een voorbeeld, Mazraoui, die kwam te spelen door de blessure van Veltman net voor het einde van het seizoen en zijn plek tijdens het succesvolle CL seizoen niet meer kwijtraakte. Onana was ook zo'n geval. Of zoals eerder Muller en Badstuber onder Van Gaal.

Hij heeft lang niet gespeeld en ik betwijfel het dat hij bij Liverpool aan de bak gaat komen. Hij kan beter naar een club gaan die talenten sneller de kans durven geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren