Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Modric had nominatie verdiend, hij is de beste middenvelder van de wereld’

Laatste update:

Slaven Bilic snapt er niets van dat Luka Modric niet tot de genomineerden behoort voor het winnen van de Ballon d’Or, de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar. De trainer van Besiktas, die als bondscoach van Kroatië samenwerkte met de middenvelder van Real Madrid, is van mening dat Modric in ieder geval op de lijst van 23 kanshebbers had gehoord die de FIFA heeft gepubliceerd.

/

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Javier Mascherano (Barcelona en Argentinië) ontbrak Modric echter. “De Primera División is bij uitstek de competitie waar middenvelders spelbepalend zijn, en daar werd hij verkozen tot beste middenvelder”, betoogt Bilic in gesprek met Sportske Novosti. “Hij had in ieder geval op die shortlist van 23 spelers moeten staan.” Volgens de Kroatische coach maakt Modric evenwel te weinig reclame voor zichzelf.

“Zijn gebrek aan pr is de enige reden dat hij er niet bij zit, hij is beleefd en bescheiden. Hij zal de Ballon d’Or ook nooit winnen, dat is weggelegd voor spelers als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Arjen Robben en Franck Ribéry. Maar hij had een nominatie verdiend; hij speelde geen goed WK, maar won wel de Champions League. Ik zeg niet dat hij de beste speler van Real is, maar na Ronaldo is hij wel de belangrijkste. Op zijn positie is hij de beste van de wereld”, vindt Bilic.

Ben je het met Slaven Bilic eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke middenvelder, zeker een van de beste CM die er is!

29 oktober 2014 om 12:15

De beste CM van het afgelopen seizoen zonder twijfel. Hij speelt bijna altijd minimaal een 7, ik he hem in ieder geval niet betrapt op een slechte of zelfs matige wedstrijd afgelopen seizoen. Hij heeft alles wat een middenvelder nodig heeft en stond in de belangrijke wedstrijden altijd op. Dus had zeker bij de beste 23 moeten staan

29 oktober 2014 om 21:26

Eens

29 oktober 2014 om 22:05

Eens

wij van wc eend....

Maar dat ie best bij de beste 23 had kunnen staan is zeker zo. Maar zet dan eerst suarez in dat rijtje.

29 oktober 2014 om 11:53

Suarez hoort er wel op maar verdient het niet, die halve zool moet eerst maar eens stoppen met bijten van mensen...
Hulde voir fifa dat hij er niet op staat!

29 oktober 2014 om 13:57

Wat een stelletje zeikwijfen zijn het omtrent Suarez hier zeg. Hij heeft zijn straf van 4 maanden toch al gehad. Die prijs moeten ze gewoon buiten beschouwing laten. Stelletje dwazen daar by de fifa. Zullen we hun twitteraccount rampeneren?

29 oktober 2014 om 11:54

Waar het bij Modric ontbreekt aan PR heeft Suarez te veel negativiteit om zich heen. Dat lijkt mij dan ook de reden waarom hij er niet bij zit en terecht overigens. Iemand die bijt hoort niet op zo'n evenement te staan.

29 oktober 2014 om 11:56

Die heeft 4 maanden niks gedaan, dat is 1/3de van het jaar. Iemand die bijt staat er terecht niet tussen vind ik. De wereldvoetballer van het jaar moet ook een voorbeeld zijn, dat mis ik bij Suarez.

29 oktober 2014 om 12:15

Dat mis ik wel bij meerdere voetballers uit de lijst. Waar Ronaldo soms een prof kan zijn, gedraagt hij zich ook af en toe als een rund. Het slaan en schoppen is niet echt een goed voorbeeld zijn denk ik. Maar dat terzijde. Ronaldo hoort er zeker in te staan en Suarez ook.

29 oktober 2014 om 12:22

Hoeveel schorsingen van 4 maanden heeft Ronaldo gehad?

29 oktober 2014 om 12:33

Wil je zeggen dat Messi nooit iets doet? Messi wou zelf geen shirt tekenen voor een jongen van 12 die op 't veld kwam. En Messi klaagt zeker nooit als Barca slecht speelt hij klaagde altijd over Tello en die anderen als hij geen bal krijgt of ze verliezen. But thats none of my bussniss.

29 oktober 2014 om 13:10

Ja slaan en schoppen vergelijken met iemand die na de wedstrijd zijn frustraties uit.

29 oktober 2014 om 12:48

Haha Suarez? Je maakt een grap toch? Moet hij op naam op die lijst gezet worden? Hij is ongeveer de helft van het seizoen afwezig geweest door een blessure en een vier maanden durende schorsing. Die jongen staat er terecht niet op. Eigen schuld dikke bult. Als hij niet gebeten had, had hij er hoe dan ook tussen gestaan. Dan had hij in die vier maanden nog mooie dingen kunnen laten zien. Volgend jaar beter.

Volledig eens, maar er zijn meerdere spelers onterecht gedaan. Ook Suarez en Koke.

Onbegrijpelijk!

29 oktober 2014 om 11:55

Mwa koke... nee, is geen nominatie waard, ookal vind ik hem geweldig. Echter zou hij wel weer eerder een nominatie waard zijn dan mascherano...

29 oktober 2014 om 12:00

Mascherano was vorig seizoen zeer belangrijk voor Barca. Was het niet voor hem dan had Barca het veel slechter gedaan. Bovendien heeft hij een goed wk gespeeld.

Koke was samen met Turan motor van Atletico.

29 oktober 2014 om 12:04

Koke moest er zeker bijstaan bij de 23 al is het dan in de plaats van Iniesta. Maar modric is onbegrijpelijk dat hij er niet bij is

29 oktober 2014 om 12:19

Masch staat er door zn WK. Daar was hij echt steengoed. Al vind ik dat Modric zijn plaats had moeten hebben.

29 oktober 2014 om 14:41

een WK maakt je seizoen niet. Hij verdiend deze nominatie niet door zijn prestaties bij Barcelona

Wat mij betreft inderdaad de beste spelverdeler die er momenteel is.

29 oktober 2014 om 12:18

En een David Silva dan. Die speelt als klein iel ventje toch meer dan behoorlijk in de zware Bpl. Het is een geniale voetballer die alles er zo simpel uit laat zien. Ik vind dat hij ook zeker bij de beste middenvelders van de wereld hoort. Misschien dat zijn WK hem hier parten heeft gespeeld.

29 oktober 2014 om 12:39

Meer dan behoorlijk, maar heeft toch minder impact dan een Modric bij zijn club. En dan verschillen die clubs ook nog eens behoorlijk qua grootte.

29 oktober 2014 om 13:03

Doe es ff kalm aan joh. Modric is een fantastische speler en naar mijn idee de beste CM, samen met Koke wanneer hij daar gepositioneerd staat, maar Silva is ook van de absolute buitencatogorie. Silva is samen met Hazard en wellicht Aguero/Costa de beste voetballer van de Premier League.

Had Silva in zijn loopbaan bij Barcelona en/of Real Madrid gespeeld had hij net zoveel roem en aanzien als Iniesta en Xavi gehad. Een Ozil die de veters van Silva nog geen eens mag strikken werd enkel door zijn Real Madrid link beschouwd als 1 van de betere voetballers. Ter vergelijking: David Silva krijgt niet eens 20 de aandacht van diezelfde Ozil. Terwijl zelfs de doorsnee blinde man en zijn hond kunnen zien wie er de betere van de 2 is. Modric is absolute wereldtop, Silva ook en waarschijnlijk nog een tikkeltje beter.

29 oktober 2014 om 13:13

Er is een verschil Modric laat het ook zien in de CL. En david Silva niet.

Modric heeft al laten zien wat hij kan in de PL.

29 oktober 2014 om 13:36

Tuurlijk jongen. Dus Totti en Ronaldo die nooit de CL hebben gewonnen, hebben zij ook minder dan Modric laten zien? Voetbal werkt niet zo en als jij daadwerkelijk voetbal zou kijken weet je dat Silva sowieso structureel een, zo niet DE, uitblinker bij Man City is. Zowel in de PL als de CL..

Hoe zit het trouwens met Modric op de EK en WK eindrondes? Daar heeft hij zich nog nooit laten zien he. Silva wel met 2 gewonnen EK's. Om even jou logica er op te gooien. Maar goed, de gemiddelde Barca/Real supporter is sowieso niet de slimste en heeft vaak veel weg van een hersendode 14 jarige snotaap die denkt dat het voetbal alleen om Barca en Real spelers draait. Zoek een zandbak op joh.

Die Ballon d'or shortlist is sowieso niet serieus te nemen.
Suarez staat er ook niet op.
Het is meer een populariteitprijs.
Er staan sommige spelers op waarbij ik denk van "oke waarom?".

Ik vind dat er per linie een Ballon D'or uitgedeeld moet worden.
Wat maakt een speler beter dan de ander.
Snap de criteria nog geen eens meer.
Ik roep gewoon Ronaldo omdat hij mijn favoriete speler is niet omdat hij beste is van de wereld.
Ronaldo kan toch niet verdedigen dus in dat aspect kan je nooit de beste van de wereld zijn want de beste kan alles echt alles zo zie ik het.

29 oktober 2014 om 11:58

Leuke reactie en ik ben het eens met je. Nu krijgen meestal aanvallers zoals Messi of Ronaldo de prijzen. Fantastische spelers zoals Xavi, Pirlo, Scholes, Gerrard, etc zijn hierdoor nooit gewaardeerd geweest. Een prijs per linie is zeker geen slechte idee.

Voor de rest zeer objectief reactie.

29 oktober 2014 om 11:58

Voor mij is een voetballer pas de beste van de wereld op het moment dat hij ook qua gedrag op het veld laat zien dat hij een top-voetballer is. Om die reden staat Suarez dus volledig terecht niet op de lijst. Daarbij heeft de goede man, over de periode waar het hier om gaat, ruim een derde van de tijd een schorsing gehad en is hij dus maar beperkt te beoordelen.

Voor wat betreft de prijs per linie, dat ben ik met je eens. Een back is nu eenmaal niet te vergelijken met een spits. En dit soort prijzen gaan vrijwel altijd naar aanvallend ingestelde spelers, dat is niet terecht in mijn ogen.

29 oktober 2014 om 12:16

Vind die tweede reden dan weer een non-argument. Hij heeft een schorsing uitgezeten waarbij een derde van de tijd niet aanwezig was en heeft toch voor elkaar gekregen om evenveel goals te maken als een Ronaldo, bij een mindere club, in een competitie waar het moeilijker scoren (lijkt te zijn). Ik vind dan dus dat hij ondanks die beperking die hij zichzelf heeft opgelegd, heel goed te beoordelen is. Hij doet iets waar anderen een stuk langer voor nodig hebben, dat is toch wel een prestatie van formaat.

Als je gedrag erbij gaat rekenen dan hoort hij er inderdaad niet bij.

29 oktober 2014 om 12:20

Ik vind dat geen non-argument. Het gaat om een prijs waarbij de speler die het hele jaar door presteert de meeste kans maakt. Het is 'voetballer van het jaar', niet 'voetballer van een paar maanden'.

Als je dan 4 maanden niet speelt kan niemand beoordelen of je die vorm wel het hele jaar hebt vastgehouden.

29 oktober 2014 om 12:51

Hij maakte een groot deel van die goals ook nog in 2013. Over heel 2014 heeft Ronaldo meer gescoord dan wie dan ook en dat in minder wedstrijden. Wel de feiten benoemen en niet de waarheid half verdraaien om Suarez er in te praten.

29 oktober 2014 om 14:10

Waarheid verdraaien? Suarez erin praten?

Man, man. Ik praat Suarez ten eerste nergens in.

Ik was even van mening dat het net zoals tijdens Europees voetballer van het jaar het over het gehele vorige seizoen zou gaan i.p.v. kalender jaar. Zou betrekkelijk late uitreiking zijn inderdaad, maar bij de Fifa weet je dat maar nooit. Met die veronderstelling in het achterhoofd vond ik de reden van Hoppa een non-argument omdat hij in het gehele seizoen een prestatie heeft geleverd waar de meeste voetballers een stuk langer voor nodig hebben.

Met de wetenschap dat het om een kalenderjaar gaat, is het argument van hoppa ook begrijpelijker, omdat suarez in het kalenderjaar 2014 er met die reden inderdaad minder op los scoorde.

29 oktober 2014 om 12:26

Die zijn zo goed, die spelen met zijn 10e

Zeker één van de beste! Maar de beste vind ik niet. Persoonlijk vind ik Iniesta toch net nog beter.

Zelfs Ronaldo werd ondergewaardeerd door de Fifa voor het winnen van de gouden bal vorig jaar. Je moet blijkbaar aan bepaalde gedragsvoorwaarden voldoen wil je erbij zijn. Messi heeft hem enkele malen verdiend gewonnen maar in 2011-2012 had Ronaldo hem moeten krijgen. Je moet kijken op voetbalkwaliteiten en daarom moet ook Suarez hierbij staan

29 oktober 2014 om 12:18

Toen scoorde Messi 91 goals hé?

29 oktober 2014 om 12:37

Waarom dat? Omdat Ronaldo toen kampioen werd en Messi niet? De Ballon D'or gaat over het kalenderjaar, niet over het seizoen. Messi deed het in de eerste seizoenshelft van het daaropvolgende seizoen ontzettend goed en maakte Barcelona in december al kampioen (mede door het falen van Real Madrid natuurlijk).
Ook zat daar natuurlijk dat recordje bij van 91 doelpunten in één jaar.

On: Tja, zoals hij het zegt - te weinig PR. Alle individuele prijzen zijn tegenwoordig bijna niets meer waard en de Ballon D'or spant de kroon. Dat vorig jaar zomaar opeens de stemperiode werd verlengd na Blatter's commentaar richting Messi en Ronaldo zegt meer dan genoeg.

29 oktober 2014 om 14:54

Ik vind dat Ronaldo hem moest krijgen ja omdat tussen beide grootheden enkel prijzen het verschil maken. Maar dat ter zijde je moet gewoon vaststellen dat je aan bepaalde gedragsfuncties moet voldoen wat compleet belachelijk is.

Hij is niet dé beste, maar wel een van de beste. Op dit moment zijn er veel middenvelders van topniveau, en daar hoort hij wel bij (Toure, Modric, Kroos, Xabi Alonso, Iniesta etc).

Suarez en Modric hoorden ook bij die 23 namen te zijn. Macherano niet vind ik. Voor de rest vind ik het lastig om nog een naam eruit te halen. Misschien Rodriguez, omdat hij waarschijnlijk grotendeels alleen op die lijst staat vanwege dat ie topscorer was op het WK.

29 oktober 2014 om 16:32

Als je de Ligue 1 een beetje zou volgen zou je weten dat James een onmisbare speler was voor Monaco in het seizoen 13/14. Hij heeft 10x gescoord en 14 assists gegeven.

Kon Kroatie tijdens het WK niet bij de hand nemen en ronde verder komen, wat met dat elftal moeiteloos zou moeten kunnen. Telt waarschijnlijk ook zwaar mee.

maakt niet uit wie er genomineerd worden, ronaldo wint um

Arda turan moest ook in die lijst staan. Enorm belangrijk geweest voor atletico, heeft een geweldige dribbel.

Regelrechte schande dat Modric er niet bijzit en dat zal inderdaad te maken hebben met het feit dat alle aandacht naar de aanvallers gaat. Ik krijg sterk de indruk dat het handjevol middenvelders en verdedigers dat genomineerd is er enkel bijstaat vanwege hun grote namen en in mindere mate vanwege hun prestaties. Hiermee wil ik niet zeggen dat er geen goede spelers tussen zitten, Lahm bijvoorbeeld heeft een heel sterk seizoen gehad, maar spelers als Pogba, Götze, Iniesta, Ramos en Bale zijn allen grote namen die er eigenlijk niet thuishoren.

Hopelijk wint Neuer em dit jaar, om de taboe van het verkiezen van spelers op andere positie dan de aanval te doorbreken.

@Babymongo heb je dat van de musical de lachfactor

Modric is een van de beste middenvelders ter wereld en hij verdient deze nominatie meer dan Götze bijvoorbeeld. Modric en zijn natie speelde geen al te best WK maar was tijdens de reguliere competitie en CL van wereldklasse. Götze scoorde alleen die cruciale WK winnaar maar was verder echt niet beter dan Modric

Modders ik mis je, als je hem live in een stadion heb gezien..... need i say more

Of hij er nu bij zit of niet interesseert me eigenlijk vrij weinig. Ik vind hem persoonlijk in ieder geval een verademing bij Madrid. Een kerel die geniaal kan voetballen, maar zoals beschreven gewoon normaal blijft doen. Is nooit op iets vervelends of negatiefs te betrappen. Zulke gasten zie ik heel veel liever dan al die verschrikkelijke kwalletjes.

Ik vind het zeer onbegrijpelijk dat hij er niet bij is. Op z'n minst een nominatie waard zou je toch zeggen. Maar dan wel iemand als Mascherano op de lijst zetten, wat zijn die prijzen nog waard tegenwoordig.

Modric had er zeker bij gemoeten. Vind hem samen met Kroos een van de betere middenvelders ter wereld. Maar er zijn zoveel toppers dat "de beste" niet bestaat

Hoort erbij. Maar is bescheiden. En dat mag niet meer.

heeft niks met pr te maken,robben is ook niet bepaald een posterboy.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren