Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Misser van Messi heeft geen kwalijke gevolgen voor Barcelona

Laatste update:

Barcelona heeft op de eerste speeldag van de Primera División geen punten laten liggen. De regerend landskampioen van Spanje was zondagavond in San Mamés met minimaal verschil te sterk voor Athletic Club: 0-1. Luis Suárez zorgde in het tweede bedrijf voor het klassenverschil. Gorka Iraizoz keerde in de eerste helft een strafschop van Lionel Messi en is nu na Diego Alves de tweede Primera División-doelman ooit die een penalty van zowel Messi als Cristiano Ronaldo heeft gestopt.

/

In de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat de ploegen geen geheimen meer voor elkaar hadden, na de dubbele confrontatie om de Supercopa de España. Athletic en Barcelona hadden antwoord op elkaars sterke punten, zo zagen ook Luis Enrique en Ernesto Valverde. Barcelona domineerde meer in de eerste helft, maar het ontbrak nadrukkelijk aan diepgang en kansen. Domper voor Barcelona was bovendien het uitvallen van Daniel Alves, die zich na ruim een kwartier moest laten vervangen door Sergi Roberto.

Barcelona had na een half uur spelen dé kans om op voorsprong te komen. Na een charge van Gorka Elustondo op Suárez wees de dienstdoende scheidsrechter naar de stip. Iraizoz raadde echter de intenties van Messi, die zodoende liefst 22 procent van zijn strafschoppen voor de Catalanen niet heeft benut: 14 van de 63. Na nog geen tien minuten na rust verscheen de openingstreffer op het scorebord. Na een heerlijke pass van Ivan Rakitic bezorgde Jordi Alba de bal met een volley bij Suárez, die zelf met een volley op harde wijze voor de 0-1 van Barcelona zorgde.

Barcelona, dat naderhand ook Sergi Busquets geblesseerd zag uitvallen, zocht naar een tweede doelpunt en had pech dat Sergi Roberto de bal vijf minuten na de 0-1 op de lat schoot. Athletic zag zich gedwongen om op zoek te gaan naar een doelpunt, maar de Basken kwamen niet verder dan ongevaarlijke pogingen van Ibai Gómez en Eneko Bóveda. Messi had in de slotminuten de bevrijdende 0-2 op zijn schoen; Iraizoz stond echter in de weg. De treffer van Suárez was echter voldoende voor de Catalanen, die voor het eerst in de geschiedenis in zeven seizoenen op rij de openingswedstrijd weten te winnen.

Prolongeert Barcelona de landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Messi speelde weer buitenaards hoor, hij was nergens te vinden op aarde. Maar al met al een verdiende overwinning van Barca. Die invaller van Dani Alves viel uitstekend in. Opvallend dat Barca veel blessures heeft opgelopen deze wedstrijd.

23 augustus 2015 om 20:39

Kijk maar naar de laatste solo actie van Messi dan zie je dat het buitenaards is

23 augustus 2015 om 21:47

Barca verdiende de overwinning en neymar werd weer heel erg gemist. Rafinha op linksbuiten is geen succes!
Messi speelde niet goed, maar dat was wel het verdienste van Bilbao. Want ze zaten er kort op en Messi raakte geã¯rriteerd.

Verdedigend stond het beter en Vermaelen had alles in de lucht en dat tegen Aduriz. Dat is knap!

Roberto heel goed ingevallen. Kan niet wachten totdat neymar terug is en hopelijk valt de blessure van busquets mee. Anders kun je lachen.

24 augustus 2015 om 00:59

Het is inderdaad wel duidelijk dat Rafinha geen flankspeler is.

23 augustus 2015 om 23:35

Ongeloofelijke speler natuurlijk, alleen met zijn penaltys staat hij nog wel stevig op de aardse grond!

Mooi, gelukkig 3 punten binnen zeg. Een vd moeilijkste wedstrijden van het seizoen. Jammer van de blessures zeg pfff, hopen niet al te ernstig. Tweede helft veel beter dan de eerste, Roberto is 10x beter op RB dan op het middeveld en vermaelen was eem beest vandaag. Zou perfect zijn geweest als die solo van Messi erin zou gaan.

Misser van Messi belangrijker dan het doelpunt van Suarez voetbalzone ?

23 augustus 2015 om 20:43

Zeldzamer dus hogere nieuwswaarde

23 augustus 2015 om 21:06

Nou als je ziet hoeveel pingels hij mist is het niet zo zeldzaam hoor just kidding rustig aan boys! 2x verloren bu dan toch derde wedstrijd tegen de stugge Basken gewonnen. Geen onbelangrijke overwinning hoor !

23 augustus 2015 om 21:34

Laatste 11 penalty's 6x gemist, niet zo Zeldzaam dus

24 augustus 2015 om 07:32

@Madrid99, je mag het hardop zeggen en menen hoor, want je hebt gewoon helemaal gelijk. Messi is de absolute top en persoonlijk voor mij de beste speler aller tijden. Maar penaltys gaan hem niet al te goed de laatste paar jaar, hij schiet te gemakzuchtig. Ik treur er in ieder geval niet om als er wordt veranderd van penaltynemer.

Heb alleen de tweede helft kunnen zien, maar wat een opluchting dat Barcelona hier weg komt met de drie punten. De blessures van Dani Alves en Sergio Busquets zijn wel flinke dompers, maar om zo’n lastige uitwedstrijd succesvol tot een einde te brengen is ontzettend knap. Sergi Roberto en Sergi Samper zijn uitstekende vervangers voor de twee blessuregevallen, daar maak ik me geen zorgen om. Hopelijk zijn ze niet lang uit de roulatie!

Thomas Vermaelen was een verademing vandaag, hij was vandaag een rots in de branding. Met de afwezigheid van Piqué laat hij in ieder geval zien een waardig vervanger te zijn. Een centraal duo met een gebrek aan lengte, maar Vermaelen is verrassend goed in de lucht en bood Aduriz behoorlijk weerstand vandaag. Over Ariz Aduriz gesproken, die man heeft zich niet echt geliefd gemaakt bij de fans van Barcelona; eerst door een hattrick te maken de Spaanse Supercup binnenhalen en vandaag Sergio Busquets uit de wedstrijd schoppen.

23 augustus 2015 om 20:39

Barcelona mist echt goede reserves, ik ben benieuwd hoe ze het dit seizoen gaan doen.

23 augustus 2015 om 20:52

- Vermaelen heeft vandaag laten zien dat het een uitstekende back-up is. Als hij zo blijft spelen zou het me niet eens verbazen dat hij Mascherano uit de basis zou kunnen spelen. Is zo sterk in de lucht, hard in de duels en heeft een uitstekende pass in de benen. Weet ook wanneer een bal gewoon weg gepeerd moet worden.

- Mathieu heeft vorig seizoen bewezen een uitstekende back-up te zijn. Als linksback zie ik hem liever niet. Dan heb ik zelfs liever Adriano. Grimaldo zou ik graag zien debuteren dit seizoen, maar ben benieuwd of dit gaat gebeuren.

- Aleix Vidal is een uitstekende multifunctionele voetballer. Kan rechtsvoor spelen maar ook als rechtsback.

- Arda Turan hoef ik denk ik niet eens aan te kaarten. Een topvoetballer die als aanvallende middenvelder spelen, maar ook vanaf de vleugels.

- Rafinha is aan de bal subliem. Maar het mag duidelijk zijn dat hij alleen op het middenveld moet spelen en niet op de vleugels.

- Sandro en Munir zijn inderdaad minder goede reserves als back-up voor Msn. Munir is nog te licht, maar heeft echt enorm veel talent. Sandro vind ik beter en verder. Qua speelstijl identiek aan Pedro. Scoort ook makkelijk.

- Samper moet dit seizoen echt minuten krijgen. Sowieso in de competitie, maar ook in de CL. Een ruwe diamant is het. Zou hem ook graag op de positie van Rakitic willen zien spelen.

Al met al valt het reuze mee. Barca gaat meedoen voor alle prijzen.

23 augustus 2015 om 21:04

Vermaelen; hoeveel % van het seizoen is hij fit?
Matthieu: schutterde hij niet onlangs nog in de supercup? daarom zit hij nu niet eens bij de selectie
Vidal: niet speelgerechtigd door absurde kinderhandel bij barca
Turan: zie vidal
Rafinha/sandro/munir/samper: jeugdspelertjes van het niveau Espanyol, daar win je geen titels mee. Leuk voor Barca B in Division C, maar met deze iele mannetjes win je de CL niet

23 augustus 2015 om 21:18

Mathieu was geschorst.

23 augustus 2015 om 21:20

Vermaelen: ik zeg toch als hij zo blijft spelen? Dus met andere woorden fit blijft en dit niveau steeds kan aantikken.

Mathieu: oordeel jij maar op een mindere wedstrijd(en), ik kijk naar een heel seizoen en daarin heeft Mathieu afgelopen seizoen zijn toegevoegde waarde bewezen. Daarnaast was hij volgens mij geschorst.

Vidal en Arda: de cruciale fases van alle competities starten vanaf eind Maart. Vanaf Januari spelen deze 2 heren al dus wat bazel je nou?

Dat je Samper ook zo kwalificeert zegt al genoeg over jou kennis. Je hebt jezelf hiermee nogal voor schut gezet. Of wees gewoon eerlijk en zeg dat je hem nooit hebt zien spelen of dat je niet weet wie het is.

Met een nagenoeg zelfde selectie en magere bank(dat had Barca afgelopen seizoen ook volgens iedereen) is wel de treble gewonnen.

Ik zie veel onkunde in je reactie. Je bent niet eens op de hoogte van hoe de zaken er daadwerkelijk voor staan. Zit rustig en praat wanneer je weet waarover je het hebt.

Hey doei he!

23 augustus 2015 om 21:23

@xaviola

Ik hoor je wel over een paar maanden en dan kunnen we de situatie nog eens bekijken.

Barcelona is wat mij betreft ook de titelfavoriet maar ik denk toch dat ze het nog lastig gaan krijgen.

23 augustus 2015 om 21:32

Prima.

Ik heb nergens wat over titelfavoriet ofzo gezegd?
Als we jou beredenering moeten hanteren, zou je juist moeten zeggen dat je Real de titelfavoriet vind, omdat ze een sterkere bank hebben in jouw optiek (puur afgaan op namen).

Barca heeft al jaren een op papier mindere selectie dan Real. De basiself is uitstekend, maar op de bank heeft Real altijd veel betere voetballers daar waar je op de bank bij Barca veelal jeugd ziet. Dat is namelijk de filosofie van de club. En dan heeft de laatste jaren wel wel opgeleverd of niet? Bij Real juist niet..

maar goed, we praten halverwege het seizoen wel

23 augustus 2015 om 21:32

Nee ik zag dat nu. Ondanks dat ze een beperkte bank hebben (opnieuw imho) schat ik ze wel hoog in maar dan moet echt iedereen fit zijn en moet je geen last hebben van blessures.

23 augustus 2015 om 23:26

Matthieu is de meest afschuwelijke verdediger die er is. Snap niet dat hij bij Barça voetbalt. Eigenlijk een schande.
Macherano is echt een beest. Die blijft maar gaan. Zo kort en toch nog kopduels winnen.

23 augustus 2015 om 21:04

Vermaelen goed?! Hij had een paar goede ingrepen hoor. Maar hij ramt veel en veel te veel ballen naar voren naar mijn smaak. De voetballende oplossing moet er bij hem nog ingeslepen worden.

23 augustus 2015 om 21:30

Vermaelen: Motm vs Athletic Club, Rating 8.07, Clearances 16, Interceptions 4, Tackles 2, Pass Accuracy 90.4%

1 woord: beest

23 augustus 2015 om 22:27

Samen met Sergi Roberto de man van de wedstrijd. Speelde geweldig en zocht waar mogelijk de voetballende oplossing.

Laat aub iemand anders de penalty's nemen. Hoe je het ook wendt of keert, Messi mist ze te vaak.

23 augustus 2015 om 20:56

Hij scoort er ook genoeg

23 augustus 2015 om 21:58

Maar hij mist er wel onwijs veel...

22/100 is slechts een klein beetje hoger dan de gemiddelde "mis kans" van een penalty (gemiddelde aanvaller mist zo'n 18/100 van zijn penalties), dus dat valt wel een beetje mee.. hoewel je van Messi beter zou verwachten

Mooie prestatie tegen een counterende Bilbao thuis. Weinig kansen weggegeven.
Roberto speelde sterk op rechts en ook Vermaelen speelde goed! Moet alleen nog werken aan de ballen naar voren.

Sergi Roberto op rechtsachter was een hele positieve verrassing.

barca wint gelijk ff 1 van de moeilijkste uitwedstrijden van dit seizoen, netjes.

Voor de neutrale supporter niet echt een spannende wedstrijd, tot de laatste 20 minuten.
Een wedstrijd met veel blessures, veel pit en maar één goal. Messi vandaag ongelukkig, Rafinha eerste helft slecht de tweede wat beter.
Maar laat ik eerst en vooral mijn woorden terugnemen over Vermaelen. Speelde vandaag zeer sterk, als hij het zo volhoud ben ik gelukkig met hem vanachter.

Sergi Roberto heeft zijn beste plek denk ik wel gevonden, wat was hij goed op de RB. Zeer snel, iets wat ik niet verwacht had.
Hij ging vaak de lijn op en geraakte zijn mannetje goed voorbij. Als hij het zo keer op keer kan doen op de RB treur ik er niet om, om hem als vervanger van Dani te gebruiken.

Bilbao vandaag pittig, stevig in de duels, soms wat smerig. Zette hoog druk en zaten overal bovenop.
Ben blij dat we vandaag de 3 punten hebben binnengehaald, in een moeilijke wedstrijd.

Mijn gevoel over Suarez was dan toch juist, ik had het gevoel dat hij de verlosser werd en vandaag maar één kans nodig had.
Daar stond hij dan! The winning goal!

Fijne avond verder aan iedereen, nu kijken hoe Real Madrid zeer waarschijnlijk Gijon afdroogt..

Denk niet dat ze kampioen worden teminste met zulke wisselspelers die ze erbij hebben niet.

23 augustus 2015 om 21:47

Begin nou al ja, seizoen is net 48 uur oud..

1 van de lastigste uitwedstrijden in de competitie. Daarnaast had Bilbao ook een psychologisch voordeel i.v.m. de recente Supercopa. Vandaag is Barca eigenlijk geen enkel moment echt in de problemen gekomen. In balbezit domineerde ze en Bilbao hoopte gewoon een gelijkspel binnen te kunnen harken. Uiteindelijk is dit gewoon een verdiende overwinning natuurlijk.

Vermaelen speelde als een baas. Sergi Roberto deed het uitstekend als rechtsback. Messi schoot die penalty er gemakzuchtig in en het was ook geen pingel. Hij mist van alle absolute vedettes toch wel de meeste pingels denk ik. Maar goed, het is Messi en logisch dat je ze hem laat nemen. Die actie in de 86e minuut is de reden waarom hij de beste speler van de wereld is. Niemand kan hem dat nadoen, die actie had een doelpunt verdiend.

De goal was een hele mooie aanval. Het seizoen is goed begonnen. Niet veel clubs gaan winnen in San Mames. Nu maar even kijken hoe Real Madrid voetbalt

offtopic : als een keeper een bal Tegenhoudt,dan betekent dit niet dat de schutter heeft Gemist.
Want als de Schutter Mist dan schiet hij niet op doel.
Messi schoot hem WEL op doel maar DE Keeper hield HEM Tegen.
Om het even duidelijk te maken.

23 augustus 2015 om 21:00

Het klopt gewoon hoor. Je kan het doel missen, zoals jij het zegt. Maar je kan ook een kans of een penalty missen. Dus dan klopt de term "misser".

23 augustus 2015 om 21:48

Hangt er waarschijnlijk vanaf hoe ik het opvat

3 verdiende punten zijn binnen.
Barca speelde niet zo sterk, maar wel een paar goede kansen gehad, terwijl Bilbao zo goed als geen doel kanse kreeg.
Nu hopen dat de blessures van Alves en Busquets mee vallen, want op de bank heeft Barca weinig goede spelers.

Opvallend dat niemand wat zegt van die onterechte pingel.
Ik vond de scheids heel overduidelijk voor Barca fluiten maar goed ik laat het hierbij.
Overigens heeft Barca terecht gewonnen Bilbao was heel erg zwak waarschijnlijk door al die blessures.

23 augustus 2015 om 21:01

Ja maar Bilbao vraagt erom met het agressieve spel. Vond de scheids ook niet partijdig.
Twee keer onterecht buitenspel voor Suarez gefloten.

23 augustus 2015 om 21:27

Moet je beter lezen (mijn reactie bijvoorbeeld).
Daarnaast is Suaréz zeker 2/3 x voor niets teruggefloten voor buitenspel, terwijl dat zeer kansrijke situaties kon opleveren.

Welke blessures had Bilbao allemaal dan? Neymar en Piqué speelde niet, Alves viel al vroeg uit. Je zoekt gewoon maar iets om deze puike prestatie te bagatelliseren.

Moet je geen Real kijken ? Is tot nu toe niet om aan te zien, maak je daar liever druk om.

23 augustus 2015 om 22:15

ik vond het dan weer net omgekeerd.. - hands in de 16 werd niet geblazen en het muurtje bleef duidelijk 2 keer niet op zn plaats staan achter de vanishing spray - er hadden er een paar meer van Bilbao geel moeten hebben.. Scheids durfde niet veel omdat Bilba thuis speelde

Zwaar bevochten 3 punten. Busi, Alba, Vermaelen en Roberto speelden goed.
Gezeur over de te weinig kwaliteit op de bank vind ik kortzichtig....je kunt je bank moeilijk veranderen als je een transfer verbod hebt....

23 augustus 2015 om 21:04

Gezeur over de kwaliteit is terecht als spelers niks laten zien. Het is nu gewoon taak voor die spelers om zich zo snel mogelijk te ontwikkelen.

Vermaelen en Roberto zijn iedergeval op de goede weg.

Gister zei ik dat die sergi roberto niet goed is, maar wat heb ik dat toch fout. Speelde een super wedstrijd!

Aartsmoeilijke wedstrijd voor Barça, elk jaar moet je eigenlijk hier al puntenverlies incalculeren. Dit is niet gebeurd dus hoed af. Vermaelen deed het prima en 3x jeugd die mocht invallen, allemaal mooi zo.

Prima uitoverwinning van Barcelona bij Bilbao. Je kunt echter ook niet verwachten dat Bilbao van de drie potjes er geen één verliest

Suarez moet echt eens normaal gaan doen met dat achterlijke gedrag. Vreselijk.

Prima winst van Barcelona in San Mames, hoop wel dat t meevalt met de blessures van Sergio en Alves. Overigens viel Roberto zeer sterk in voor Alves en ook Vermaelen speelde goed. Ben wel tevreden over de eerste wedstrijd want ik had hier geen winst verwacht!

Messi mist echt veel te veel penalties, hoe je het ook wendt of keert.

Roberto echt onwijs sterk maar liet in de laatste aantal minuten verdedigend (luchtduels) toch helaas wat steekjes vallen. Ben benieuwd hoe hij zich verder ontwikkeld, we hebben natuurlijk ook nog Vidal achter de hand..

Bilbao haalde bij lange na niet het niveau van de super cup. Waarschijnlijk is de energie eruit na ook donderdag gespeeld te hebben. Sergi Roberto kan zich beter gaan richten op de rechtsback positie. Speelde daar verrassend goed.

23 augustus 2015 om 22:05

In de voorbereiding speelde hij ook uitstekend als rechtsback. Maar ben het zeker met je eens hoor. Dan heb je voor de komende jaren Aleix Vidal en Sergi Roberto. Voetballend is hij goed, heeft enorm veel loopvermogen, vanwege zijn techniek ook erg goed in de combinatie, heeft een goede pass en overzicht etc.

Ben alleen benieuwd of hij verdedigend ook bijgeschaafd kan worden. Dan bedoel ik niet puur in de duels, want daarin is hij goed maar meer positionering etc. Heeft ook genoeg snelheid om er te spelen.

Gevalletje Reiziger misschien? gewoon omturnen tot back.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren