Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Misschien kost het Ajax miljoenen extra, maar schijt daaraan’

Laatste update:

Een fikse schadevergoeding is de inzet van de arbitragezaak die de familie van Abdelhak Nouri maandag heeft aangespannen tegen Ajax. De KNVB behandelt de zaak binnen drie maanden. Nouri zakte in juli vorig jaar tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar. Op basis van de tv-beelden concluderen de advocaten en medisch specialisten die de familie heeft ingeschakeld dat de verleende medische zorg onvoldoende was.

Ajax is via externe juridische en medische adviseurs, geleden tot de conclusie gekomen dat er geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen. De club benadrukte na de aangespannen arbitragezaak dat men ‘vanzelfsprekend de volle verantwoordelijkheid zal nemen, in geval vast mocht komen te staan dat de club aansprakelijk is’. Sjoerd Mossou is van mening dat Edwin van der Sar het zelf in Amsterdam-Geuzenveld moet oplossen. “Ga alleen. Neem geen advocaat mee, geen huisjurist, geen financieel directeur, geen notulist, zelfs geen directiesecretaresse.”

“Doe het in je eentje. Zeg dat het je spijt dat je niet eerder bent gekomen”, schrijft de journalist in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Althans, dat je te veel hebt geluisterd naar anderen, die zeiden dat Ajax een advocaat in de arm moest nemen. Die beweerden dat de nasleep van het drama ‘juristenwerk’ was. Onzin natuurlijk. De boodschap had zo krachtig en simpel kunnen zijn: ‘Wij, Ajax, nemen alles voor de familie Nouri op onze schouders. Alles’.”

“Het was domweg de enige optie in dit verhaal: alle deuren open zetten. Niks afschuiven. Niks onderhandelingstafels. Niks gedoe over verzekeringsrisico’s en aansprakelijkheid”, vervolgt Mossou. “Soms gaat het er namelijk niet om of je technisch gezien verantwoordelijk bent, maar of je je verantwoordelijk voelt. Natuurlijk had Ajax direct een groots gebaar moeten maken zoals Fiorentina dat wél deed, kort na het overlijden van hun aanvoerder Davide Astori (en dus niet maanden later pas). Hij kreeg een contractverlenging voor onbepaalde tijd, het salaris gaat rechtstreeks naar zijn vrouw en dochtertje, daar hoefde geen jurist aan te pas te komen.”

Mossou erkent dat een dergelijke handreiking als een teken van zwakte kan worden gezien of juridisch gezien zelfs heel onverstandig. “Misschien kost het Ajax miljoenen extra. Maar schijt daaraan. Moreel gezien valt er niets meer te verliezen, alleen maar te winnen.” De zaak kent alleen maar verliezers, zo oordeelt de journalist. “Zelfs als Ajax die verdomde arbitragezaak zou winnen, verliest het kansloos. Ajax rest maar één ding. Het grootse, liefdevolle, onvoorwaardelijke gebaar van steun waar we nu al bijna een jaar op zitten te wachten. Zet al die advocaten buitenspel. Volg je hart. Maak je klein en wees groot.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
9 juni 2018 om 11:49

waarom word er alleen over Ajax gesproken . bij een wedstrijd hoort toch ambulancepersoneel te staan . die hebben toch ook gefaald ?

9 juni 2018 om 11:52

Dat is weer een hele andere discussie, het is schaamtelijk hoe Ajax hier als het zwarte schaap wordt neergezet terwijl Nouri zijn gehele loopbaan bij Ajax met gouden handen werd behandeld.

9 juni 2018 om 11:54

Waarom moet er een partij schandalig zijn hier? Kan toch ook gewoon zijn dat ze allebei een goede zaak hebben vanuit hun eigen perspectief.. Natuurlijk zeggen de advocaten van de familie Nouri dat ze een goede zaak hebben. En hetzelfde voor Ajax.

Daarnet nog Ajax een koude en kille club noemen vanwege 1 trieste gast op dit forum, je bent wel op dreef vandaag.

Bovendien gaat er geen beetje medeleven uit naar de hulpverleners die hier met de grond gelijk gemaakt worden. Want iedereen weet al precies wat er gespeeld heeft, vanwege een cursusje Ehbo op de basisschool ofzo.

Als Ajax een schuldbekentenis geeft gooien ze het medisch personeel ook onder de bus. Dan zou Ajax inderdaad die koude, kille club zijn.

9 juni 2018 om 12:08

origineel

"daarnet nog Ajax een koude en kille club noemen vanwege 1 trieste gast op dit forum, je bent wel op dreef vandaag."

Je suggestie dat ik Ajax een koude, killie club noem op basis van één (inderdaad terecht zo genoemde) trieste gast is een misvatting. Ik noem Ajax dat al jaren. Maar hoewel ik van Ajaxfans daar vaak opmerkingen over krijg, dat het niet zo is, blijkt uit dit soort gevalletjes én die reatcie van die trieste gast dat ik misschien wel een punt heb.

Of wilde jij, even naar de kern, beweren dat uit deze gang van zaken blijkt at Ajax wél een warme club is soms? Reageer daar eens op, want ik wil dn wel weten hoe jij erover denkt.

9 juni 2018 om 12:13

Sommige mensen hier kennen geen schaamte of gevoel in hun hart. Ze blijven hopen op hun zoon, begrijpelijk! Dat het woord ‘geldwolven’ voorbij komt, belachelijk! Ajax hoort dit gewoon te doen uit het hart, alsof zijn het überhaupt zouden missen en als het wel zouden missen, boeiend.

9 juni 2018 om 12:33

@constant kante, en aangezien jij al jaren Ajax een koude kille club noemt en je het al jaren nodig vindt om Ajax bij zowat elk onderwerp in kwaad daglicht te stellen, neemt niemand die dat weet jou serieus. Alles wat jij zegt is immers zwaar gekleurd en anti Ajax. Ik vind het dan ook verwerpelijk dat je dit leed misbruikt om je gal te spuwen; dat zegt meer over jou dan over Ajax of de familie Nouri.

Jij weigert mee te nemen dat Ajax nog steeds warm contact heeft met de familie en dat de band daarom nog steeds uitstekend is. Als je je koud en kil opstelt, kom je niet op bezoek en laat je je advocaat alle contact hebben.

Sjoerd Mossou maakt hier ook een fout, namelijk dat je juridisch gezien niet zomaar de schuld op je kan nemen, omdat er vele haken en ogen aan zitten. Zo zijn er andere partijen bij betrokken, b.v. de verzekering en de clubarts.

Daarnaast is het mogelijk dat het volledig opnemen van de schuld het faillissement van de club betekent. Een rechter zou zomaar honderden miljoenen aan gederfde inkomsten en smartegeld kunnen opleggen. men denkt dat dat niet kan in de verzorgingsstaat Nederland, maar de verzorgingsstaat brokkelt af. Een paar weken terug kreeg een vijftiger 600.000 euro aan vergoeding omdat zijn baas hem onterecht had ontslagen omdat hij weigerde mee te verhuizen naar Groot Britannie. Zo'n bedrag was 10 jaar geleden ondenkbaar. Nouri had een enorm verdienpotentieel en het leed is ook enorm en zon schadevergoeding kan veel en veel hoger uitvallen dan voor mogelijk wordt gehouden.

Overigens reageer ik niet eens op idioten die de familie afschilderen als geldwolven. Juist omdat Ajax en de familie zon goede warme band onderhouden, wilde men geen stappen ondernemen. Er moet echter wel wat gebeuren. Ik vind het ook netjes dat men niet naar de rechter stapt maar het via de Knvb doet.

Er zwermen overigens wel geldwolven rond de familie, zoals die letselschade advocaat die van de week glashard loog in de media en op tv. Die zei dat Appie spastisch zou zijn en daardoor permanante dure zorg nodig zou hebben. Hiermee wekte hij de indruk dat Appie enigzins bij bewustzijn zou zijn; was dat maar zo.

9 juni 2018 om 12:38

"dit soort gevalletjes" ?

Volgens mij zie jij alleen wat je wilt zien. Zoals bijvoorbeeld "scepticus38" hieronder al prima verwoord heeft mag Van Der Sar niet eens zonder Juristen deze zaak afhandelen. Maar aangezien meerdere mensen hier je al niet meer serieus nemen zal ik je reacties voortaan ook de aandacht geven die ze verdienen..

9 juni 2018 om 13:20

Dat is pertinent niet waar.
Als ik tijdens mijn werk neer val, en het duurt te lang qua hulpverlening... reken er maar niet op dat mijn werkgever even tonnen gaat lappen.

Alsof voetballers meer zijn dan het normale..... volk.

9 juni 2018 om 13:36

@ndisdenaam Dat ligt echt wel aan de situatie. In werksituaties met een verhoogd risico moet bepaald personeel aanwezig zijn. Als die er niet op tijd bij zijn of fouten maken, kan aansprakelijkheid bij de opdrachtgever liggen. Geen idee of dat hier het geval is, maar wat mij betreft mag topsport in het algemeen, en zeker bij 35-40 graden, wel bij een beroep gerekend worden met verhoogd risico.

9 juni 2018 om 20:42

@Ndisdenaam

Als bekend is dat bij jouw werk extreem hoge hartslagen voorkomen en er een medisch team aanwezig moet zijn, en dit aanwezige medische team jou niet op tijd hulp verleent, dan is jouw werkgever inderdaad aansprakelijk en zal hij wel "even tonnen gaan lappen". Dus als jij onder extreme omstandigheden werkt en ineenzakt, ja dan krijg je flink wat geld. Het is dus "pertinent WEL waar"

Geef die jongen een contract voor 50 jaar met 250.000 als Salaris, zoiets

dan heeft de familie een behoorlijke compensatie en het is voor een club als Ajax toch vrij makkelijk te betalen.

denk dat alle partijen er mee kunnen leven op die manier, er zijn namelijk sowieso geen winnaars hier! het is niet de schuld van Ajax als club, maar het is wel een van je werknemers en het is tijdens de werkzaamheden gebeurd dus een beetje coulance mag wel. (dus geen miljoenen per jaar!)

9 juni 2018 om 11:52

Ik vind dit nogal naïef. Moet Ajax ook de schoonmaakster 50 jaar een jaarsalaris gaan betalen als die tijdens haar werkzaamheden neervalt?

Of als jij of ik tijdens onze werkzaamheden (in mijn geval op kantoor) in elkaar zak? Omdat mijn werkgever nog groter is dan Ajax moeten ze ook maar 50 jaar 75.000 gaan betalen?

Ik vind het erg kort door de bocht en erg populistisch.

9 juni 2018 om 20:22

"Moet Ajax ook de schoonmaakster 50 jaar een jaarsalaris gaan betalen als die tijdens haar werkzaamheden neervalt?", als zij door nalatigheid van ajax blijvende schade heeft moet dat vanzelfsprekend

10 juni 2018 om 11:45

Lees het anders nog een keer goed door ;-)

We hadden het hier over:

- het is Niet de schuld van Ajax als club, maar het is wel een van je werknemers en het is tijdens de werkzaamheden gebeurd -

9 juni 2018 om 11:53

Gewoon even 12.5 miljoen uitdelen? Is de vraag hoe dit heeft kunnen plaatsvinden niet belangrijker dan geld ?

9 juni 2018 om 12:40

http://www.at5.nl/artikelen/182901/ajax-bood-familie-permanente-zorg-voor-nouri-en-nieuw-tienjarig-contract-aan

De familie wilt dat de club iets erkent wat het juridisch gezien niet zal mogen, de club wilt op financieel vlak iets doen en zorgen dat Appie nooit vergeten zal worden. Maar het gaat hier om meer dan simpelweg iets toegeven, de zaak is veel te complex om simpelweg schuld te bekennen.

9 juni 2018 om 13:14

Ook dat zou veel te overdreven zijn. Je kunt deze hele situatie niet volledig beoordelen op basis van sentimenten. De meeste mensen kijken nu naar Ajax, maar de familie wil geld zien. Niet heel vreemd aangezien de verzorgingskosten flink op zullen lopen als ze hem als 'kasplantje' laten leven, maar daar hoeft Ajax natuurlijk niet voor op te draven. In dit geval is een objectieve neutrale partij (de rechter) dus een goede oplossing.

9 juni 2018 om 13:18

Wat is dit voor gekkigheid... 12,5 miljoen?
Vraag me af hoe oud de gemiddelde persoon is die soortgelijke berichten de wereld in slingert.

Echt ver van de werkelijkheid af.

Waarom zou Ajax, als het niet de schuld van de club is zoals je zelf zegt, in vredesnaam ‘even’ 12,5 miljoen moeten overboeken?

Ik vind dat er heel erg veel verantwoordelijkheid bij de werkgever wordt gelegd. Ajax is deels verantwoordelijk maar hoeft (als zij denken dat er niets fout is gegaan) natuurlijk niet volledig door de knieën.

9 juni 2018 om 11:52

Ruudgeels

"ik vind dat er heel erg veel verantwoordelijkheid bij de werkgever wordt gelegd"

Dat is de verantwoordelijkheid die de wetgever al heel erg lang bij een werkgever legt. Omdat we nu eenmaal een Arbeidsrecht hebben dat uitgaat van het feit dat werkgever en werknemer ongelijke partijen zijn. En daarom worden in de wet strenge eisen gesteld aan de zorgplicht voor werkgevers in gevallen van ongevallen en letsel. Zo is dat nu eenmaal geregeld.

9 juni 2018 om 12:41

Xyzz

"ik vind die zorgplicht vaak wel te ver gaan inderdaad"

Prima! Zodra jij van een steiger valt en je werkgever jou na twee jaar ontslaat zonder vergoeding spreek je uiteraard anders.

Maar sowieso, nu gaat die zorgplicht dus nog gewoon zo ver als die gaat en heeft Ajax daarmee te maken. Als je dat niet meer wilt, wat je aangeeft, dan moet je dus lekker stemmen op reactionaire clubjes. Bij dat soort lieden is dat soort betutteling inderdaad uit den boze en dan kunnen zij de wet veranderen zodat jij en andere lieden die iets zou overkomen tijdens werktijd sneller op straat gezet kunnen worden. En als zij aan de macht komen, zullen zij die misstand van rechten voor arbeiders snel rechtzetten! Dã¡t is de relevantie.

Al zal Ajax daar niets aan hebben Die zullen zich moeten verweren tegen de familie van Nouri op grond van de huidige arneidswetgeving. En die kent een vergaande zorgplicht voor werkgevers.

9 juni 2018 om 13:06

@Kante ik ben wel erg benieuwd hoe goed jii de club Ajax kent en de nensen er om heen. Uit jou reacties durf ik op te maken dat en je niets van deze club weet buiten wat men in de media roept en dat jij dit nogal selectief doet. Maar als je als club zijnde tot de dag van vandaag betrokken bent bij Nouri en langskomt en faciliteerd dan ben je niet kill. Als je buiten het juridische al een genereuze geste doet om ren 10 jarig contract aan te bieden en te helpen bij de zorg en de faciliteiten er om heen strookt ook weer niet met het beeld wat jii schijnbaar in elk bericht wil verkondigen. Dus of je gaat onderzoek doen naar wat je zonstellig beweerd of zeg er niets over en reageer op de inhoud van berichten met liefst een gefundeerde mening.

9 juni 2018 om 13:48

@ Kante:

"prima! Zodra jij van een steiger valt en je werkgever jou na twee jaar ontslaat zonder vergoeding spreek je uiteraard anders."

Ik krijg de indruk dat je niet weet waar je het over hebt.. Ja, een werkgever heeft maximaal 2 jaar de verplichting om bij arbeidsongeschiktheid loon/ziektegeld door te betalen en een vastgelegd traject aan te gaan. Daarnaast heeft ook de arbeidsongeschikte meerdere verplichtingen. Na die 2 jaar gaat de werknemer zoals het genoemd wordt "ziek uit dienst" en wordt niet ontslagen. Dat kan nl. ook niet. Wel wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden door het Uwv/cwi, die vervolgens de betaling van het ziektegeld op zich nemen.

Bij een arbeidsongeval (vallen van een steiger) gelden dezelfde regels; een eventuele schadevergoeding (alleen bij ernstige nalatigheid van de werkgever) wordt bepaald door de rechtbank.

In Nouri's geval (hoe tragisch ook) is er geen sprake van een arbeidsongeval, maar een "normale" ziekte/arbeidsongeschiktheid situatie. Waarom zou de club Ajax dan "automatisch" alle "schuld" op zich moeten nemen ?

Een handreiking zoals die nu geopperd is (10 jaar loondoorbetaling en het verplegend personeel op de loonlijst bij Ajax zetten) is meer dan billijk en toont de betrokkenheid van de club in de hele (nare) situatie.

Geloof me, als jij in een soortgelijke situatie komt bij je werk/werkgever kom je er heel wat slechter vanaf...

9 juni 2018 om 14:39

@constant kante. Het gaat hier om hartfalen. Als jij een hartklapper op je werk krijgt is de enige verplichting voor een werkgever om hulp in te roepen. Zelfs een AED is niet verplicht. Hoezo gaat Ajax dan voor gaas? De organisatie van deze wedstrijd zou eerder aansprakelijk zijn. Neemt niet weg dat Ajax van mij een hoop geld voor Nouri mag nalaten maar niet omdat ze dat verplicht zijn.

9 juni 2018 om 20:35

@Dennisvan Leeuwen
"In Nouri's geval (hoe tragisch ook) is er geen sprake van een arbeidsongeval, maar een "normale" ziekte/arbeidsongeschiktheid situatie. Waarom zou de club Ajax dan "automatisch" alle "schuld" op zich moeten nemen ?"

Dit is niet helemaal correct, bij intensieve lichaamsbeweging is het risico op problemen met je hart veel groter, Ajax wist dit ook én wist dat Nouri hartproblemen had, ze hadden dus beter voorberid kunnen zijn, als de aanwezige artsen hier niet volledig van op de hoogte waren betekent dat dat ajax de artsen beter op de hoogte had moeten stellen, als ajax deze artsen wel goed heeft voorgelicht maar blijkt dat de artsen toch te laat zijn begonnen met reanimeren dan is hun werkgever (Ajax) aansprakelijk. Geen principe kwestie, gewoon aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht voor beginners.

In het kort: als uit onderzoek blijkt dat ajax aansprakelijk is, moeten ze inderdaad de schuld op zich nemen.

12 juni 2018 om 10:16

Dennisvanleeuwen

"ik krijg de indruk dat je niet weet waar je het over hebt..

Bij een arbeidsongeval (vallen van een steiger) gelden dezelfde regels; een eventuele schadevergoeding (alleen bij ernstige nalatigheid van de werkgever) wordt bepaald door de rechtbank.

In Nouri's geval (hoe tragisch ook) is er geen sprake van een arbeidsongeval, maar een "normale" ziekte/arbeidsongeschiktheid situatie. Waarom zou de club Ajax dan "automatisch" alle "schuld" op zich moeten nemen ?"

Stellen dat je de indruk hebt dat de ander niet weet waar hij het over heeft en dan zelf hiermee aan komen zetten?

Sorry, maar jij bent degene die niet weet waar je het over hebt. Want als je stelt dat hier geen sprake is van een bedrijfsongeval dan sla je twee planken mis. Ten eerste gaat het bij Nouri vanzelfsprekend om een ongeval, want wil jij het verlamd en hersendood raken tijdens werktijd werkelijk een 'normale' arbeidsongeschiktheidszaak noemen? Het is geen verkoudheid of een verstuikte enkel. Het is zelfs geen gebroken been of andere voetbalblessure. En ten tweede heb ik in heel jouw verhandeling over arbeidsongeschiktheid en loondoorbetaling nergens iets gelezen over artikel 7:658 BW, de zorgplicht van de werkgever voor een veilige werkplek en bedrijfsongevallen.

Het enige dat je daarin noemt, terloops, is het feit dat een eventuele schadevergoeding door de rechter wordt bepaald. Dat is op zichzelf een juiste vaststelling. Maar waarom heb je niet concreet even nagelopen of aan de vereisten van dat artikel is voldaan, want het enige dat je concludeert is dat daarvan ('hoe tragisch ook' geen sprake van zou zijn. Hoezo niet dan? Hier is namelijk nou juist wél sprake van. Althans, dát is nou juist de inzet van de hele rechtszaak. En ik lees behalve in jouw bijdrage nog een heleboel goed bedoelde suggesties en aanwijzingen over 'eigen schuld' en dat je van Ajax niet kunt verwachten dat zij alles goed regelen en dat Ajax het niet kan maken om schuld/aansprakelijkheid te erkennen omdat dit een klap in het gezicht zou zijn van de medische staf van Ajax zelf. Allemaal leuk en aardig, maar het zijn net als jouw suggesties allemaal opmerknigen van mensen die zelf nog nooit een rechtszaak voerden, laat staan eentje waarin het ging om arbeidsongeschiktheid en bedrijfsongevallen, of wel soms? Hoeveel zaken heb jij op dit gebied gedaan Dennis? Ik meer dan tien. Ik vind het echt opvallend dat mensen zomaar wat dingen roepen terwijl je gewoon de jurisprudentie kunt lezen waarin je voorbeelden treft waarinde zorgplicht voor werkgevers nog veel verder gaat dan de casus van Nouri en Ajax. Rechters zijn gewoon bijzonder streng in dit soort gevallen. En dat is te begrijpen. Het Arbeidsrecht in Nederland is historisch zo opgebouwd dat de kleine partij (werknemer) wordt beschermd tegen de grote partij (werkgever). En de vergaande zorgplicht voor werkgevers is daar een uitstekend voorbeeld van. Zelfs werknemers die 100 keer is verteld door de werkgever dat ze hun werkruimte schoon moeten houden maar die desalniettemin struikelen en letsel oplopen krijgen gewoon een schadevergoeding van de rechter, Want, de werkgever moet zorgen voor een veilige werkplek, klaar. En dat gaat in sommige gevallen bijzonder ver.

Dus in die zin snap ik de familie Nouri ook wel. Ajax moet echt van goede huize komen om hier aan het betalen van schadevergoeding te ontkomen. En nee, Ajax kan en mag zichzelf niet vrijpleiten door te stellen dat het lag aan de lokale omstandigheden. Het was immers Ajax zelf dat het trainingskamp heeft belegd. Dan moet de club, dus, op grond van de wet ook zorgen dat alle medische faciliteiten, etc. op orde zijn. Enfin, we zullen het wel gaan zien over een paar jaar, want dan zal het vonnis pas bekend zijn.

En tot die tijd zal ik mijn voornaamste kritiek op Ajax nog maar een keer spuien dan. Of je nou gelooft in je gelijk of niet en of je nou puur voor het geld van de verzekering je zo formeel en puur volgens de regeltjes optelt, dat maakt mij geen donder uit. Maar dat je het die jongen en zin familie zo aandoet, en zo publiek ook, dát vind ik het ergste verwijt dat je Ajax kunt maken. En het doet veel mensen hier heel erg veel pijn als ik dat zeg, maar het is wel iets om echt heel goed over na te denken, maar als het dan gaat om Ajax als 'koude, kille club, zonder warmte' dan vraag ik me bij dit soort gevallen altijd af dat er nog mensen zijn die dat durven tegen te spreken. Het is evident dat dít een uitstekend voorbeeld is dat Ajax dus geen warme club is. En ja, dat is hard, maar wie durft mij hier tegen te spreken en mij uit te leggen dat ik dit verkeerd zie en dat hieruit juist blijkt dat Ajax juist wél een warme club is dan? Ik ben benieuwd.

12 juni 2018 om 10:28

Gabstra

"als jij een hartklapper op je werk krijgt is de enige verplichting voor een werkgever om hulp in te roepen. "

Werkgevers zijn verplicht om een Bhv'er te hebben. En werkgevers zijn wettelijk verplicht te zorgen voor een veilige werkvloer. Maar dat terzijde.

En uit dat laatste vloeien dus weer een heleboel andere verplichtingen voort. Waaronder dus het zorgen van medische ondersteuning aangezien de aard van het werk, topsport, gepaard gaat met cardio vasculaire inspanningen en dus met verhoogde risico's op hartfalen.

Ik snap best dat jij het allemaal niet snapt en dat voor jouw gevoel Ajax hier niks aan kan doen, maar feit is gewoon dat de wet iets anders zegt dan wat jij beweert en denkt. Kan ik ook niets aan doen. ALs je de jurisprudentie leest dan volgt daaruit al snel dat Ajax zich als werkgever (nouri ging met de selectie op trainingskamp, dat is werk en dus is waar ze dat doen, op initiatief van Ajax, voor rekening en risico van Ajax zelf en niet van de 'organisatie van de wedstrijd'. Want Nouri was niet in dienst van de 'organisatie van de wedstrijd'. Hij is in dienst van Ajax. En de wet geeft Nouri in dat soort gevallen gewoon de mogelijkheid om te kiezen. HIj kan de organisatie aanspreken (lastige procedure, buitenland, moeilijk, ander rechtssysteem) maar hij kan ook zijn werkgever aanspreken. Die mogelijkheid biedt de wet nu eenmaal. En is voor de werknemer gewoon makkelijker. Kan hij in Nederland, op grond van Nederlands recht procedure met een wet die hem ook nog op belangrijke punten helpt. Als Ajax dat daarna nog wil kan zij eventueel de schade dan weer proberen te verhalen op die organisatie. Maar dat is dan tussen Ajax en die organisatie. En daar heeft Nouri niets mee te maken. Zó werken die dingen.

En dus gaat Ajax 'voor gaas'. Ajax organiseerde dat trainingskamp. Dat kamp had ook elders gekund, waar de medische hulp wél voorradig en adequaat was. Dus die keuze is voor risico van Nouri. Als nu ook nog komt vast te staan dat de medische hulp tekort schoot, dan is het echt simpel. Alhoewel, simpel, dit soort zaken duurt 5-7 jaar. Is ook niet geschikt om voor de arbitragecommissie te dienen. Hier moet je eigenlijk gewoon voor naar een rechtbank. Want aansprakelijkheidsrecht en berekening van de schade zijn echt lastige zaken.

12 juni 2018 om 10:34

Amuntvalencia

"geen principe kwestie, gewoon aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht voor beginners. In het kort: als uit onderzoek blijkt dat ajax aansprakelijk is, moeten ze inderdaad de schuld op zich nemen."

Precies! En dan tenslotte nog even de herhaling van de kern van mijn kritiek:
Dit soort zaken duren gemiddeld 5-7 jaar. Dit gaat gepaard met een heleboel ellende, moddergooien en nare details die weer opgerakeld moeten worden. Dit gaat een hoop pijn en enmotie veroorzaken. Ik vind het een hele slechte zaak van een voetbalclub dat je dit de familie van die arme jongen aandoet. Want ik zie wel een heleboel reacties van mensen die het helemaal snappen dat Ajax hier puur formeel doet en zich enkel houdt aan de regeltjes (van de aansprakelijkheidsverzekeraar) maar waar is de menselijkheid dan mensen? Dit is geen plicht, deze houding van Ajax. Dus waarom steunen zoveel mensen deze onmenselijke houding? Je had dit als volwassen club gewoon moeten managen en moeten regelen. Dit was onder Michael van Praag natuurlijk nooit gebeurd. Het tekent weer de onervarenheid en de onvolwassenheid van Van der Sar als directeur. En over dat 'warme karakter' van de club heb ik hierboven al het nodige gezegd. En, als je eerlijk bent, ook met enig recht.

12 juni 2018 om 10:41

Thamike

"dus of je gaat onderzoek doen naar wat je zonstellig beweerd of zeg er niets over en reageer op de inhoud van berichten met liefst een gefundeerde mening."

Ik kies optie 3, namelijk dat optie dat ik zelf wel bepaal hoe en óf ik hier reageer én op welke wijze ik dat doe, okay?

Wat jij opmaakt uit mijn reacties is verder jouw zaak, daar ga ik niet over en dat is iets van jou. Verder snap ik niet zo goed wat je nou bedold met het 'kennen' van de club. Wat is 'kennen' dan? De mensen bedoel je? Of wat? Ik heb twee bronnen van mensen die binnen in de Ajaxgelederen zitten en eentje in de pers van een journalist die Ajax bijna dageljiks volgt. Is dat dan voldoende voor je? Of moet ik er meer kennen om iets te mogen zeggen? Overigens, zou het in dat geval niet zo moeten zijn dat dus 98% van VZ niets over welke club dan ook mogen zeggen, omdat ze de club 'niet kennen'?

Nee sorry, je slaat een zijweg in die ik niet ga nemen verder. Ik zou het graag jhouden aan de feiten. Ik vind dat de manier van Ajax om de familie van Nouri te behandelen onnodig, niet netjes en zakelijk en kil is. En ik mag dat vinden.

In zo'n situatie valt het niet perfect op te lossen. Ik snap volledig dat Ajax niet zomaar de schuld hiervan accepteert. Daarmee zeg je namelijk indirect dat je niet goed op je spelers past en dat is funest voor je naam.

Was daarnaast niet allang bekend en medegedeeld dat Nouri hartproblemen had? Moet Ajax die jongen dan verbieden om door te spelen ofzo.

Als de familie Nouri de schuldvraag boven water wil hebben snap ik dat volledig. dat zou ik in die situatie ook willen. Heb het idee dat het via de media spelen van deze situatie daarin niet bepaald heedt geholpen.

9 juni 2018 om 11:56

Ongezoute

"in zo'n situatie valt het niet perfect op te lossen. Ik snap volledig dat Ajax niet zomaar de schuld hiervan accepteert. Daarmee zeg je namelijk indirect dat je niet goed op je spelers past en dat is funest voor je naam."

Nee hoor, absoluut niet. Als je gewoon een mooie schikking treft, die schikking vastlegt in een overeenkomst en als je goed afkaart dat de regeling niet kan en mag worden gezien als erkenning van schuld, dan accepteer je dus helemaal geen schuld of iets dergelijks. Maar dan los je dit wel heel chique en netjes op.

Nu laat je toch aan de buitenwereld weten dat je dus een kille zakelijke club bent. Die als het eom gaat formeel gedrag en regeltjes neuken belangrijker te vinden dan te zorgen voor de familie van een werknemer die tijdens werktijd verlamd geraakt is. De vraag die je nu aan Van der Sar zou moeten stellen is: "edwin, is het dit allemaal wel waard"??

9 juni 2018 om 12:21

Maar misschien is er geen mooie schikking mogelijk. De familie van Nouri stelt Ajax aansprakelijk, terwijl Ajax van mening is dat zij dat niet zijn. Ajax is bereid om een overeenkomst met de familie te sluiten, maar die aansprakelijkheid is het probleem, nu de specialisten van Nouri en Ajax elkaar daarin tegenspreken. Dan is er maar 1 optie en dat is een onafhankelijk oordeel over de aansprakelijkheid vragen. Los van of Ajax aansprakelijk wordt gesteld of niet zal er echt wel een overeenkomst komen waarmee Ajax de familie gaat ondersteunen.

9 juni 2018 om 12:29

Master D

Die aansprakelijkstelling is uiteraard niet het probleem. Dat is onderdeel van de juridische weg.

Mijn punt is echter dat Ajax, als 'grote partij' en als werkgever van Nouri gewoon zonder die juridische weg deze zaak kán oplossen. Nogmaals, daarvoor is die aansprakelijkheid echt geen enkele belemmering. Niets houdt Ajax tegen om dat te doen. Ook niet de verzekeringsmaatschappijen die al dan niet erkenning zouden tegenhouden.

En als het echt zo is dat een deal met de familie echt onmogelijk zou zijn, wat ik niet geloof, want de kern is nou juist dat Van der Sar die oplossing aan alle kanten onmogelijk gemaakt heeft, dán houdt het natuurlijk op. Als Sar de familie vijf mijoen geboden zou hebben (ik noem maar even wat) en de familie zegt nee ik wil 20 mijoen, ja dán houdt het op natuurlijk.

Maar dat is niet wat er is gebeurd. Ajax heeft zich, ongeveer vanaf het begin, formeel en puur zakelijk opgesteld. Dát is de kern van mijn verwijt.

9 juni 2018 om 12:39

De aansprakelijkheid is wel een belemmering. Als Ajax aansprakelijkheid accepteert dan laat het de volledige medische staf vallen, terwijl niet vast staat dat ze verkeerd gehandeld hebben. De experts spreken elkaar daar immer in tegen.

Ajax kan deze zaak niet zonder de juridische weg oplossen omdat de familie van Nouri vindt dat Ajax aansprakelijk is. Elke overeenkomst zonder die aansprakelijkheid zal de familie van Nouri afwijzen als een onafhankelijke partij dit niet heeft vastgesteld. Ajax heeft al een aanbod van 10 jaar gedaan en daarbij aangegeven zorg te willen dragen voor de medische behandelingen. Maar daar zat geen aansprakelijkheid bij, dus dat ging niet door. Dat aanbod zou zomaar eens een waarde van rond de 5 miljoen kunnen hebben.

Ajax moet zich formeel opstellen omdat het niet alleen het belang van de speler Nouri moet dienen, maar ook die van de werknemers die bij de behandeling op het veld betrokken waren en daar al of niet fouten hebben gemaakt. Ajax kan niet met details naar buiten treden omdat zij dan als werkgever de privacy van werknemers schenden.

9 juni 2018 om 12:40

Zoals ik het meekrijg is het voor de fam. Nouri van wezenlijk belang dat Ajax aansprakelijkheid accepteert. Ajax heeft volgens media verschillende schikkingsvoorstellen gedaan, maar accepteert daarbij niet de aansprakelijkheid. Aan de ene kant valt er iets voor te zeggen om het via een schikking op te lossen, maar een weg via rechtspraak levert in ieder geval op dat het op korte en lange termijn helder is of er wel of niet correct gehandeld is toen op het veld door de medische staf van Ajax. In het geval van een schikking zal dit altijd in het midden blijven hangen.

Klinkt plastisch, maar het zakelijke deel (is er correct gehandeld door de medische staf) los zien van het emotionele deel in deze situatie lijkt te billijken en voor de buitenwacht lijken bestuursleden en spelers van Ajax het altijd nog goed te kunnen vinden met de familie Nouri.

9 juni 2018 om 13:33

Je vergeet voor het gemak even dat ajax, geheel vrijwillig en vrijblijvend heeft geopperd voor een fonds, een toernooi, een hoofdgronden etc.
Iets wat genoeg geld op zou leveren voor Nouri?
En voor jouw informatie.. Nouri staat nog steeds op de loonlijst voor 5.5 ton.

9 juni 2018 om 13:32

Ten eerste gaat de rechtszaak niet over het feit dat hij hartproblemen zou hebben gehad, want ik denk dat Ajax daarin niets te verwijten valt, anders was dit ook wel in het geschil opgenomen. Het gaat puur over de behandeling op het veld. Dat Appie een hartinfarct of zoiets krijgt kun je Ajax ook niet verwijten. Dan blijft alleen de vraag over of de arts het goed gedaan heeft. Maar dat is ook weer een grijs gebied, want op het veld heb je minder faciliteiten. Dat is het hele probleem van deze zaak: een groot grijs gebied waarin een arts, die mogelijk nooit eerder in een dergelijke situatie geweest is mogelijk niet goed of te traag gehandeld heeft. Lijkt me heel moeilijk om daar een oordeel over te vellen. Het is niet voor niets dat verzekeringsmaatschappijen steeds vaker eisen dat een ziekenhuis om bepaalde operaties vergoed te krijgen er minimaal een vast aantal per jaar moet doen. Wat die arts van Ajax overkwam kan zo maar een doorsnee huisarts ook overkomen.
Verder ben ik ook niet bang voor de financiele gevolgen van een uitspraak voor Ajax. Zelfs als Ajax veroordeeld wordt kun je niet zeggen dat de familie vele miljoenen aan inkomsten derft. Immers zijn hartfalen voor de reanimatie is al een streep door zijn carriere, iets waar Ajax niets aan kan doen.
Overigens is in een andere zaak al eens een reanimatie bij Ajax wel goed uitgepakt, maar de voetbalcarriere van Sno was wel voorbij omdat clubs hun handen niet willen branden aan een speler met een dergelijk verleden. Terwij hij alleen maar een pacemaker kreeg.

9 juni 2018 om 20:53

@Ongezoute

"Was daarnaast niet allang bekend en medegedeeld dat Nouri hartproblemen had?"

Het gaat al lang niet meer om het feit dat Nouri een hartinfarct had, maar om de vraag of ajax wel snel genoeg gehandeld heeft toen Nouri met een hartinfarct op het veld lag, Ajax is dus niet verantwoordelijk voor het hartinfarct, daar gaat het ook niet om,
De familie vindt dat ajax sneller had moeten handelen, en als je bedenkt dat ajax op de hoogte was van nouris hartprobleem kan je stellen dat de artsen door ajax op de hoogte zouden moet zijn gesteld en dus beter voorbereid zouden moeten zijn op die situatie en, als ze hiervan op de hoogte zijn gesteld door ajax, sneller hadden moeten beginnen met reanimeren.

"een fikse schadevergoeding is de inzet van de arbitragezaak die de familie van Abdelhak Nouri maandag heeft aangespannen tegen Ajax. De Knvb behandelt de zaak binnen drie maanden."

Haha, mooi verhaal. Maar letselschadezaken kennen een gemiddelde doorlooptijd van 5-7 jaar. Succes met het behandelen van deze zaak in drie maanden!!!

9 juni 2018 om 14:47

Onze warme club verkort dat traject wel en zal zeker goed voor de nabestaanden zorgen. Zal voor jou moeilijk zijn om aan te nemen maar dat ligt bij jou in de lijn der verwachting.

Prachtig betoog vanuit gevoel maar totaal onrealistisch. Als huermee de kous af was geweest had Ajax dat gedaan maar er ligt een verantwoordelijkheids vraag die je huermee niet oplost. Er zijn teveel mensen bij betrokken en wie verantwoordelijk is of verantwoordelijkheid neemt heeft met meer dan de familie alleen te maken. Ajax heeft een 10 jarig contract aangeboden incl kosten verzorging etc maar zonder de verantwoordelijkheid van de situatie en daar ging de advocaat van de familie niet mee akkoord.

9 juni 2018 om 11:55

Precies, daarom is het ook zo jammer dat het verhaal van Astori erbij te halen. Totaal andere situatie en alleen aangehaald om te zeggen ‘zo kan het ook’.

9 juni 2018 om 15:31

En het klopt ook nog eens niet. Bij Astori was de week eerder mondeling een akkoord bereikt over een nieuw contract met hoger salaris, dat was alleen nog niet officieel rondgemaakt. Na zijn overlijden heeft de club direct aangegeven dat akkoord te respecteren. Dat was echter geen onbepaalde tijd.

Sjoerd Mossou is de grootste onnozelaar die er bestaat. Bovendien is het heel erg makkelijk scoren en geld weg te geven dat niet van jou is. Ik denk niet dat er ook maar 1 bedrijf in de wereld is dat zelfs maar in overweging zou nemen wat Mossou hier oppert. Het is namelijk volslagen belachelijk om te verwachten dat een bedrijf enorme bedragen uit eigen zak gaat betalen, terwijl het daarvoor verzekerd is en ieder jaar enorme premies moet betalen. Bovendien kan Van der Sar helemaal niet in zijn eentje doen wat Mossou verwacht omdat hij geen eigenaar maar werknemer van Ajax is. Hij kan dat eenvoudigweg niet in zijn eentje beslissen en als hij dat wel zou doen zou hij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid worden terug gefloten door de Rvc. De familie van Nouri is naar de Knvb gestapt en heeft de zaak aan de tuchtcommissie voorgelegd. Ajax heeft vooraf aangekondigd dat het de uitspraak van het geding zal accepteren en de aansprakelijkheid op zich zal nemen als de Knvb van mening is dat die terecht is. Dat is het enige juiste pad omdat de aansprakelijkheid niet alleen door een onafhankelijk instituut wordt vastgesteld, maar de club de kosten die dit met zich meebrengt, bovendien kan verhalen op de verzekering.

Ajax heeft de pech dat Astori onlangs is overleden en Fiorentina daar een prachtig gebaar heeft gemaakt. Nu gaan anderen zeggen dat Ajax het ook zo moet oplossen. Alleen zijn de twee situaties totaal verschillend. De een is in zijn slaap overleden en hierbij is het duidelijk dat de werkgever geen enkele blaam treft. De ander zakt op het veld in elkaar en daarbij wordt de werkgever verweten dat er te laat is gehandeld. Fiorentina kan dit gebaar maken omdat er geen juridische consequenties aan vast zitten. Ajax kan het nooit op de Fiorentina-manier oplossen. Hiermee zouden ze aansprakelijkheid erkennen en dat kan verstrekkende financiële en juridische gevolgen hebben. Ik vind het een heel mooi betoog van Sjoerd Mossou, maar het is wel erg makkelijk om te schrijven als het om jou gaat. Ajax moet ook verantwoording afleggen aan de aandeelhouders en dat hoeft Sjoerd niet te doen.

Dit is te moeilijk onderwerp en te pijnlijk. Hoe kan je in dit geval de familie of ajax de schuld geven . Want we waren tuurlijk allemaal zo betrokken bij de familie en ajax en Nouri . En sommige feyenoorders wie ajax de grond in trappen jullie hebben wel echt ballen zeg . Jullie staan der verder vanaf wie dan ook dus hou alsjeblieft op hoor . Het wordt toch straks een verhaal van hij zegt zij zegt . Ik zou daar geen beslissing over kunnen nemen . Veel succes . En nog steeds veel sterkte aan de mensen om Nouri heen .

Wat een onzin zeg. Het gebaar dat Fiorentina richting Astori maakt is uitzonderlijk en hoeft geen voorbeeld te zijn. Er bestaan juist wetten en verzekeringen om dit soort dingen te regelen. Als een vakkenvuller op de werkvloer een natuurlijke dood sterft dan hoeft de supermarkt ook niet levenslang zijn nabestaanden te onderhouden, net zoals in elke andere bedrijfstak. Het hartfalen van deze werknemer had men niet kunnen voorzien. Ik kan niet oordelen of Ajax in deze goed gehandeld heeft maar ik begrijp heel goed dat ze het overlaten aan de juristen. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de betreffende familie nu uit frustratie puur uit is op financieel gewin.

Slechte oproep. Alsof dit het antwoord is op de vragen die de familie van Nouri heeft. Die willen weten wat er gebeurd is met de behandeling op het veld en waarom bijvoorbeeld de defibrillator niet eerder gebruikt is. Zij willen weten hoe het zit met die geconstateerde hartproblemen en in hoe verre deze hartproblemen gevaarlijk waren voor een profcarrière. Wij weten niet wat Ajax al gedaan heeft qua voorstellen. Ik hoor geruchten over een 10 jarig contract. Dat lijkt mij al heel netjes.

Vergelijking met Astori slaat nergens op. Die overleed in zijn slaap, zonder dat er ook maar een mogelijkheid was dat Fiorentina aansprakelijk was. Bij Nouri is Ajax misschien wel aansprakelijk, hetgeen altijd onderzocht zal moeten worden en dus wrevel zal opleveren.

Hoop negatieve reacties op het handelen van Ajax. Maar hebben jullie erbij stil gestaan dat als Ajax de verantwoordelijkheid opneemt zij hun medische staf kei keihard laten vallen? Hebben jullie ooit eerste hulp verleend of gereannimeeerd? Zo ja dan mag ik hopen dat je snapt dat Ajax het opneemt voor het medish personeel in 1e instantie. Is het zo moeilijk om realistisch naar een situatie te kijken? Ipv maar te bashen op een club. De vergelijking met Fiorentina is ook totaal anders. De rechtsgang is nou eenmaal anders. Ajax heeft al aangegeven mocht blijken dat de club verantwoordelijk is die zij volledig zullen nemen

Ajax heeft gedaan wat het kon tot nu toe. Alleen wat mensen niet snappen is dat Ajax niet zomaar alles kan en mogen communiceren. Terwijl dat vanuit famillie Nouri wel kan. Deze zaak heeft alleen maar verliezers waarvan de famillie Nouri het grootste verlies geleden heeft. Ik vind het sterk van Ajax om niet zomaar met miljoenen te gaan strooien. Want denken jullie serieus dat als jullie zelf tijdens het werk in storten dat jullie werkgever je contract verlengt zodat je nabestaanden geld hebben? Probeer toch is realistich te kijken ipv uit haat of emotie.

9 juni 2018 om 16:20

Als er fouten zijn gemaakt door de medische staf waardoor 1 van de spelers nu op sterven na dood in een bed ligt weg te teren lijkt het me niet meer dan normaal dat Ajax die medische staf keihard laat vallen.

Niet berekend op de taak schijnbaar. Ik begrijp dat dit een uitzonderlijke situatie was, maar daar ben je als medische staf toch voor getraind en opgeleid lijkt mij. Als er daadwerkelijk te laat begonnen is met reanimeren en/of het gebruik van de aanwezige aed lijkt mij het volkomen logisch dat Ajax als organisatie daar zijn volledige verantwoordelijkheid voor pakt...

Dankjewel Sjoerd, eindelijk iemand die snapt hoe het werkt. Ik vind het ook altijd grappig hoe mensen vinden dat een club veel heeft gedaan voor talenten. De club doet het vooral voor zichzelf. Om er zelf beter van te worden. Het is geen liefdadigheid!!!!! Men vond ook dat Ajax veel voor Kluivert heeft gedaan. Wat Ajax dan ook heeft gedaan het heeft ze geen 15 miljoen gekost, dus er zijn hier alleen maar winnaars

9 juni 2018 om 12:36

@dijkie70
Zoals je zelf zegt: “het is geen liefdadigheid”, Sjoerd snapt helemaal niet hoe het werkt. Het menselijke aspect van deze zaak moet door familie en club op een persoonlijke manier worden afgehandeld, daarnaast heb je ook het zakelijke aspect, dat zijn zaken die door professionals moeten worden behandeld waar het emotionele buiten gelaten moet worden, voor een familie die iemand verliest of in dit geval iemand die mogelijk permanent in coma ligt is geen vergoeding hoog genoeg, voor een club ligt dit niet hetzelfde daarom is dit het zakelijke gedeelte en komen de advocaten er aan te pas. En wat denkt meneer Sjoerd als van de Sar bij de mensen aanbelt met een keurig voorstel en het wordt afgewezen, dan is hij de gebeten hond, zo werkt het dus niet.

Sorry, maar volgens mij is het de familie Nouri die met een advocaat komt om zoveel mogelijk van de schade vergoed te krijgen.

Als de familie Nouri alleen was gekomen, zonder specialisten, tegen over een heel juridisch leger van Ajax, dan geef ik Sjoerd gelijk.

In dit geval is het niet meer dan logisch dat Ajax er ook een advocaat op zet. Ajax moet betalen voor waar ze schuld aan hebben, verder niks.

Dit keer hardgrondig oneens met meneer Mossou. Het is geen hobby club. Als ik morgen dood neerval op mijn werk, zal er ook onderzocht worden of er sprake is van verkeerd handelen, nalatigheid, ed. Mijn werkgever zal vast niet zeggen ‘Nou, dat is vervelend, wij betalen het salaris nog jaren gewoon door aan vrouw en kinderen.’ Dat wordt gewoon 2 maanden doorbetalen en een nabestaandenpensioen. Bij gebleken nalatigheid wellicht een leuke compensatie, maar c’est ca. die flauwekul hier dat ajax maar over de brug moet komen. Die zullen gek zijn. Dokken doe je als je aansprakelijk bent, anders niet. Lullig voor de familie,maar het is niet lulliger voor de Nouri’s, dan voor de Jansens die iemand kwijt zijn (kasplantje).

Ajax winst lijkt me echt niet dat Nouri een risico liep door inspanning op het veld en als er overwachts iemand neer valt op het veld, waarom zou ajax hun medische staf gaan afvallen en zeggen ze deden fout, ziek mensen die zo denken. ajax heeft er alles aan gedaan om dit erge voorval te voorkomen. het was niet op de toekomst, want ja er werd laat gereageerd vond ik ook. Maar was niet aan ajax om eerste het veld op te rennen, dacht ik zo. assisteren ja, maar niemand had dit verwacht en die verschrikkelijke beelden blijven elke ajax fan op hun netvlies staan. maar ajax is niet schuldig aan dit verschrikkelijke

9 juni 2018 om 15:49

@ReneSchuit: het punt zit hem nu juist in het feit dat de arts van Ajax wél als eerste het veld op had moeten rennen. Op het moment dat iemand in elkaar zakt, zonder dat iemand in de buurt is, dan is het protocol dat je direct gaat reanimeren. Het is logisch dat de arts van de werkgever dat verzorgt. Ik snap daarom wel dat de familie van Nouri wil dat Ajax die aansprakelijkheid erkent. Te laat reanimeren en AED te laat ingezet. Ik wil niet beweren dat Nouri nu nog gevoetbald had als er adequater was gereageerd. Feit is dat er te laat is gereageerd.

Ik zou zeggen, schijt aan Mossou, maar dat had ik al. Het is heel slecht naar je medewerkers toe om volle verantwoordelijkheid te nemen, als je overtuigd bent dat je er die niet hoeft te dragen. Ook fijn als je straks medewerker moet ontslaan en bv. moet besparen op medische zorg bij Ajax door je kosten op te laten lopen, nee, heel slim. Laat de rechter maar een uitspraak doen.

Ik snap best dat het een hele klap is voor de familie, echter zou mijn bedrijf ook niet voor mij verantwoordelijk zijn voor het krijgen van een hartaanval, tuurlijk is het BHV en zal er alles aan gedaan worden. Voetballers zijn uiteindelijk ook mensen die niet meer waard zijn dan een ander.

Mensen moeten zich schamen voor hun opmerkingen hier! Beetje respect graag! Iedereen die hier een ongezouten mening of termen als geldwolf gooit mbt de familie of Ajax ia echt door en door slecht. Kom achter je toetsenbord vandaan en ga kijken wat je kunt betekenen voor anderen. Echt belachelijk! Hoe durven sommige.

Inhoudelijk wil en kan ik geen kant kiezen omdat er te veel info ontbreekt. Wel neig ik ernaar te denken dat Ajax hier anders had kunnen handelen maat goed we moeten afwachten wat er uit komt.
Maar wat zou ik die mensen met simpele opmerkingen en vergelijkingen met hun werk graag een draai om hun oren geven zeg. Bah bah

9 juni 2018 om 19:09

Je kunt altijd 'meer' doen, je had bij wijze van spreken wel 200 doktoren en medici langs het veld hebben kunnen staan of er speciaal een ziekenhuis neer kunnen zetten voor enkel deze wedstrijd. Maar dat is onbetaalbaar, voetballers zijn al bevoorrecht met een volledige medische staf om zich heen en toch is het geen garantie voor succes helaas.

Je zou overigens ook kunnen zeggen dat hij dit overleefd heeft, zijn er genoeg die dit niet overleven.

Volgens mij heeft ie een foutief voorbeeld gepakt met Astori. Daar werd namelijk het mondeling overeengekomen contract (en dat was niet voor onbepaalde tijd) gerespecteerd in combinatie met de salarisverhoging die daarbij kwam. Voor zover ik weet respecteert ook Ajax het contract van Nouri en betalen ze dat door. Dat zijn ze geloof ik ook gewoon verplicht.

Wat mij verbaast is dat er niet over een verzekering gesproken wordt

Als een speler van Ajax een been breekt is hij toch ook gewoon verzekerd?

Een voetbalclub hoeft toch niet het hele leven van een speler te garanderen?

Wat als een speler van Jong Ajax zijn been breekt? En einde carriëre? Moet Ajax dan levenslang blijven betalen voor een inkomen die gebaseerd is op het talent van de speler? Terwijl hij misschien over 2 jaar bij Spijkenisse had gevoetbald?

In het geval van Nouri waren de verwachtingen hoog, en terecht.. Maar dat was bij Aisatti ook zo

Ik heb het gevoel dat Ajax echt wel zijn best heeft gedaan een morele plicht te vervullen, een aantal royale voorstellen heeft gedaan maar dat de familie nu het onderste uit de kan probeert te krijgen, mede gesteund door de publieke sympathie

En als je in die patstelling komt moet er een derde partij beslissen, en dat is de rechter

Zo werkt het in Nederland, meneer Mossou

Als Ajax een voorstel heeft gedaan voor een 10-jarig contract en levenslange zorg dan vind ik dat heel netjes

Maar die verzekering? Dat zit me toch niet lekker.. Wie weet daar wat van?

9 juni 2018 om 17:06

Je hebt verschillende soorten verzekeringen. Je zou in deze casus kunnen denken aan een arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en mogelijk een ongevallenverzekering. In veel gevallen is in de pensioenpremie ook iets opgenomen waardoor je tot je pensioen een uitkering krijgt bij blijvende invaliditeit. De vraag is waarvoor hij precies verzekerd was. Er zal ongetwijfeld een bedrag worden uitgekeerd door een verzekering, of maandelijks worden overgemaakt. Dat zijn de schadeverzekeringen. Zijn (verplichte) zorgverzekering zal alleen feitelijke medische kosten aan zorgverleners betalen. Die keren geen schadevergoedingen uit. Na drie jaar in het ziekenhuis zal de bekostiging naar de Wet Langdurige Zorg gaan, dat wordt uitgevoerd door het Zorgkantoor.

Al met al kan de schadevergoeding van de schadeverzekeraars in de tonnen lopen. Maar de familie zal gedurende komende periode dat geld hard nodig hebben voor verzorging etc.

10 juni 2018 om 14:37

Ok maar dan is een groot gedeelte van de verzorging al gedekt

Dan is het de vraag wat de familie als extra wil zien en wat Ajax biedt

Natuurlijk, Appie had miljonair kunnen worden als hij zijn belofte had ingelost, en dat zal nu een flinke tegenvaller zijn voor de familie, maar kun je die wissel nu niet op Ajax leggen

Zoals ik eerder zei, de belofte was groot, maar niemand kan met zekerheid zeggen dat Appie echt zo'n fantastische carriere zou hebben gemaakt. Dat besef had ik al meteen toen het gebeurde: we zullen nooit weten hoe goed hij zou zijn geworden

Het zou mooi zijn als Ajax er met de familie uitkomt, en er geen gang naar de rechter nodig is

Al is het alleen maar omdat wij er dan niet op die manier steeds weer aan herinnerd worden, en het op een goede manier kunnen afsluiten

Je kan natuurlijk zeggen: Ajax doneer gewoon een paar miljoen maar ik denk dat ze een dergelijk voorstel al hebben gedaan

En dan kom je bij het idee uit dat de familie de zaak uit wil melken, en dat vind ik een naar idee. Ook omdat er massaal steun is verleend aan de familie. Is geld meer waard dan respect uiten?

Mossou heeft wel gelijk met het feit dat het mooi zou zijn als het tussen de verschillende partijen op een nette mooie manier geschikt zou moeten worden, maar dan moeten de partijen ook wel meewerken

En een schuldvraag: erg lastig. Als de medische staf van Ajax niet adequaaut heeft gehandeld ligt de fout in eerste instantie daar, of is de werkgever daar dan ook verantwoordelijk voor?

Heeft niets met elkaar te maken qua inhoud: maar dit moet geen Mh17 verhaal worden, ik wil er niet jaren aan herinnerd worden. Op een gegeven moment moet je iets afsluiten

Ajax is een beurs genoteerde bedrijf dat betekend dat een bestuur beslissingen neemt verder heb ik vorig kaar al gezegd dat het pm de knikkers gaat en ergens anders over de gans met gouden eieren is in het ziekenhuis en daar zal de familie geen rekening mee hebben gehouden verder zie ik nergens de vraag wist Nouri van zijn hart afwijking! en zo ja heeft hij dat risico bewust genomen of wist hij er niet van af! IETS WAT ik mij niet kan voorstellen

Sjoerd heeft helemaal gelijk. Kan miljoenenextra kosten (denk overigens niet), maar dat is de prijs die ze nu moeten betalen omdat vdSar niet vee erder de zaken gewoon netjes heeft geregeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren