Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michel Vlap snoert criticasters de mond in zevenklapper

Laatste update:

Michel Vlap lijkt meer en meer zijn draai te vinden bij Anderlecht. De aanvallende middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van sc Heerenveen, scoorde in beide voorgaande wedstrijden voor Paars-Wit en deed het zaterdagavond tegen Zulte Waregem nog véél beter met een hattrick. Anderlecht was sowieso op stoom: de ploeg van trainer Franck Vercauteren won met liefst 7-0.

Vlap, die op zijn favoriete nummer tienpositie speelde achter spits Dejan Joveljic, zag hoe zijn club in de zesde minuut in het zadel werd geholpen door een eigen doelpunt van Ewoud Pletinckx. De verdediger van Zulte wilde een voorzet wegwerken, maar raakte de bal volledig verkeerd: 1-0. Even later werd de diepgaande Vlap gevonden door ploeggenoot Albert Lokonga, waarna de offensieve middenvelder koelbloedig afrondde: 2-0.

De 3-0 kwam op naam van de zeventienjarige Jeremy Doku, die na een lange bal van Vincent Kompany aan een solo begon en knap afrondde. Een domme handsbal in de zestien van Zulte Waregem bezorgde Vlap in de 64ste minuut een buitenkansje vanaf de strafschopstip. De Nederlander stuurde de keeper de verkeerde kant en tekende voor zijn tweede van de avond: 4-0.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak voor Anderlecht. De uitblinkende Doku kwam vanaf de linkerkant naar binnen en legde de bal kinderlijk eenvoudig in de verre hoek: 5-0. De zesde treffer kwam op naam van opnieuw Vlap, die ploeggenoot Peter Zulj mocht danken voor een slim passje, waarmee hij vrij voor doelman Eike Bansen kwam. Een intikker van Nacer Chadli bepaalde de eindstand op 7-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat nog een spannende laatste ronde worden voor Anderlecht. Mechelen (44), Genk (44) en Anderlecht (43) spelen met zijn drieën nog voor 1 laatste po1 plek. Laatste wedstrijd spelen Mechelen en Genk tegen elkaar, dus Anderlecht moet hopen dat dat een gelijkspel wordt en zelf winnen. Anderlecht speelde lang een verloren seizoen en nu in de laatste 3 wedstrijden 16x scoren.

Anderlecht begint de laatste tijd toch echt te draaien en dat komt Vlap ten goede. Doku laat deze wedstrijd nog maar eens zien dat hij echt wel een groot talent is. De kritiek die er in het begin van het seizoen op hem was (niet koelbloedig genoeg en te weinig overzicht) is tegenwoordig veel minder van toepassing op hem. Ook Sambi Lokonga doet het weer goed vandaag. Ik ben persoonlijk wel een fan van hem, hij heeft echt een prachtige stijl en overzicht. Er zit toch echt wel muziek in dit Anderlecht (zeker naar volgend seizoen toe).

7 maart 2020 om 22:52

Mwah ze spelen tegen Eupen en Waregem die er met de pet naar gooien en we gaan hosanna roepen? Ik heb vlap in alle toppers al zwaar tekort zien komen qua fysiek en handelingssnelheid. Vind Anderlecht oprecht een goede ploeg met leuke talenten en een paar goede ervaren spelers maar in Vlap zie ik het toch echt niet. Snap ook de obsessie van voetbalzone met Vlap niet. Nooit berichten over de Jupiler Pro League maar wel over elke goal of interview van Vlap. Misschien nog een up;date over welk merk tandpasta hij koopt? Oke hij is een Nederlander dat snap ik best maar dan doet zijn landgenoot Luckassen het beter (en constanter) imo maar die krijgt dan nul komma nul aandacht. Goed ja. Ben benieuwd of ze po1 halen, zelf hoopte ik op Mechelen maar die hebben het volgens mij verkwanseld. Mooi ook dat Cercle gered is, positief voetbal heeft zijn plaats in 1A. Park thz bus ploegen als Beveren en Eupen (volgend jaar?) mogen zakken.

7 maart 2020 om 23:05

Ben ook niet echt kapot van Vlap. Fysiek en ook qua voetballende kwaliteiten zijn gewoon niet goed genoeg bij hem. Het enige wat hij echt heel goed kan is afwerken (wat natuurlijk wel belangrijk is). Ben wel benieuwd wat er gaat gebeuren als Verschaeren terugkeert. Voetballend is hij echt een niveau of 5 beter dan Vlap, maar hij kan dan weer totaal niet afwerken. Verder ben ik het wel met je eens dat Anderlecht niet overschat moet worden, maar ze hebben wel een plek in Play-off 1 naar mijn idee (mede door mijn persoonlijke clubvoorkeur mag Mechelen het niet halen voor mij 😉).

7 maart 2020 om 23:07

Inderdaad goed voor de Belgische competitie dat Cercle er in blijft. Een mooie club met leuk voetbal momenteel. Stork is echt een topcoach en ik zou hem graag bij een Belgische topclub zien. Genk had hem gewoon moeten nemen in het begin van het seizoen want je kon van afstand zien aankomen dat Mazzu niet ging werken.

8 maart 2020 om 00:12

@bonjovi Over Luckassen waren laatst toch ook gewoon artikelen dat Anderlecht hem wou overnemen en dat hij het uitstekend naar zijn zin had in Belgie? Net als dat er wel is iets over Hoedt langskomt bij Antwerp.

8 maart 2020 om 00:36

Verschaeren krijgt wel op korte tot middellange termijn weer de voorkeur denk ik. Momenteel kan je Vlap misschien niet uit de ploeg zetten (never change a winning team zegt men dan) maar uiteindelijk komt Verschaeren er wel weer in. Is Belg, jeugdproduct, en gewoon getalenteerder. Of samen op het veld met Verschaeren op de flank kan natuurlijk ook.

8 maart 2020 om 00:42

Verschaeren zal inderdaad wel de voorkeur krijgen. Het enige probleem aan die jongen is zijn schrijnende gebrek aan een eindproduct (en in tegenstelling tot Doku lijkt er niet meteen beterschap te komen op dat vlak), op dat vlak is hij het tegenovergestelde van Vlap. In het begin van het seizoen werd er al geprobeerd beide samen te laten spelen maar dat werkte totaal niet helaas, het zal dus 1 van de 2 worden vrees ik.

8 maart 2020 om 00:49

Mrsamosa, dan heb ik dat gemist. Mijn schuld. Maar er verschijnen proportioneel toch veel meer artikelen over Vlap hoor, terwijl Luckassen meer en beter speelde. Dat is toch opmerkelijk. Dan ook nog over die oninteressante vete met Aad de Mos die het ook niet in hem ziet zitten. Vind Aad een wat arrogante en opportunistische man die ik niet graag als analist zie maar in de zaak Vlap geef ik hem wel gelijk. Anderlecht moet bouwen aan een team met van Crombrugge, Murillo, Kompany, Luckassen, aankoop/Lawrence, Sambi, aankoop (Zulj doet het verrassend goed in 2020 maar blijf ik toch aan twijfelen, voornamelijk in toppers), Verschaeren, Doku, aankoop/Pjaca en aankoop/Colassin. Vlap is geen speler die ik Anderlecht terug naar successen zie leiden.

8 maart 2020 om 00:53

Hij is nog jong, dat eindproduct kan nog aan geschaafd worden. Tevens moeten we Vlap zijn cijfers niet overdrijven want hij scoort een berg goals (waaronder enkele strafschoppen) tegen zwakkere tegenstanders die de rode loper uitrollen. Misschien had Verschaeren er vandaag wel 4 gemaakt. Maar bijvoorbeeld in Gent mistte Vlap toch een aantal opgelegde kansen waardoor Anderlecht 2 punten verloor. Tel die er bij en paars wit zit in pole position voor play off 1. Verschaeren is de betere speler en zou ik gewoon het vertrouwen geven. Onder Vercauteren lijkt een systeem met 2 offensieve middenvelders inderdaad geen optie. Daarom vermeldde ik dat idd ook niet.

8 maart 2020 om 00:28

Ik vind Sambi ook echt een hele goeie... speelt met een bepaald soort flair waar ik maar niet genoeg van kan krijgen, al pakt hij wel teveel kaarten naar mijn mening en maakt soms domme verdedigende foutenl. Ook de kritiek op Vlap dat het 'slechts' tegen eupen en Zulte is en hij in topmatchen te traag handelde vind ik wel juist tot op heden. Al hoop ik dat hij het dan ook eens kan laten zien en schrijf ik hem zeker niet af. Ten laatste wil ik nog een pluim geven aan Sardella. Die jongen was in het begin van het jaar heel onzeker in zijn spel en vaak de zwakke schakel maar doet het nu gewoon zeer goed en dit lees je nergens! Ook Murillo is al een goeie aankoop gebleken.

8 maart 2020 om 00:37

Sambi is echt een heerlijke speler om naar te kijken zoals je aangeeft. Als hij nog iets maturer wordt, heeft Anderlecht daar echt een goudhaantje mee in huis. Sardella verdiend inderdaad ook wel wat aandacht, doet het de laatste tijd echt goed. Murillo is verder zoals je aangeeft echt een versterking gebleken. Hopen voor Anderlecht dat Lawrence het even goed gaat doen (stond hoger aangeschreven in de VS dan Murillo, dus dat is zeker hoopgevend). Maar Anderlecht komt er wel met de huidige strategie. Met jongens als Kana (17), Sardella (17), Doku (17), Sambi Lokonga (20) en Collasin (die natuurlijk nog veel te bewijzen heeft, maar wel echt indruk maakte voor zijn blessure) heeft Anderlecht als vanouds weer veel talentjes in huis.

8 maart 2020 om 00:39

En dan vergeet ik het grootste talent van allemaal Verschaeren nog!

8 maart 2020 om 01:14

Klopt die is eindelijk terug. Laq een tijdje terug dat hij het mentaal op training wel nog wat moeilijk heeft. Dus gewoon rustig brengen. De plaatsen worden nog duur...

leuk dat Vlap het nu zo goed doet en hopelijk gaat hij zijn potentie inlossen. ik vond het bij Heerenveen best een goed talent

Als Kokcu weg gaat, koop deze man dan alsjeblieft Feyenoord. Zit toekomst in en is zeker minder waard kan Kokcu.

7 maart 2020 om 22:38

Vlap zal zeker meer dan 10 miljoen kosten (zeker in de huidige vorm) en dat zie ik Feyenoord niet meteen neerleggen. Daarnaast is Feyenoord geen enorme stap vooruit ten opzichte van Anderlecht, dus ik zou niet meteen weten waarom Vlap daar zelf op zou zitten wachten.

7 maart 2020 om 22:56

Hij heeft ook niet de creativiteit die je nodig hebt. Lijkt me geen handige aankoop voor het dure prijskaartje wat aan hem zal hangen

7 maart 2020 om 23:09

Inderdaad. Hij heeft een neusje voor de goal maar dat is ook het enige uitzonderlijke bij hem. Als hij niet in stelling gebracht wordt heb je er niet veel aan. In de toppers is hij tot nu toe praktisch elke keer onzichtbaar.

Heel veel positieve zaken gezien vanavond. De jonkies op de flanken veel en veel doelgerichten dan enkele weken/maanden terug. Zulj die zijn niveau oppikt. (toch ook respect voor hem want hij was al 34 keer op de brandstapel geschreven door iedereen) En een ploeg die op zoek blijft gaan naar goals. Alleen hoop ik dat het niet allemaal te laat komt... Coym

8 maart 2020 om 00:29

Is het gewoon niet beter dat dit Anderlecht playoff 2 speelt? Zouden ze makkelijk kunnen winnen, doen ze ervaring en vertrouwen op naar volgend seizoen en maken ze kans op Europees voetbal.

8 maart 2020 om 00:31

Gemakkelijk moeten winnen is overdreven. Ze komen sowieso een sterk team als Mechelen of Genk tegen en daarnaast heb je dan ook nog Kortrijk. Niet dat Anderlecht hen niet aankan, maar makkelijk winnen ze er zeker niet van.

8 maart 2020 om 01:16

Met zicht op Europees voetbal wel lijkt me... In het verleden heb ik Anderlecht het al vaak moeilijk zien hebben uit bij de 'kleinere' ploegen. Voorts is ervaring tegen topploegen toch betere ervaring lijkt me en ook financieel is PO2 een aderlating.

Het is makkelijk om anderlecht nu te viseren en zo, maar brugge zat jaren in dat schuitje. Het werkte niet, geen prijzen, 0,0 mooi voetbal. En nu al meer dan 10 jaar loopt het daar nog eens. En ineens lult iedereen anderlecht zwak anderlecht dit. Maar goed hoeveel titels prijzenkast heeft anderlecht?

Want daar draait het hier op dit forum om he.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren