Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Messi mijlenver boven Ronaldo in Ballon d'Or-poll van Madrileens 'Marca'

Laatste update:

Het tijdschrift France Football publiceerde maandag de lijst van dertig spelers die kans maken op de Ballon d'Or en Cristiano Ronaldo lijkt de voornaamste kandidaat. De aanvaller won dit kalenderjaar de Champions League met Real Madrid en het zomerse EK met Portugal. De lezers van Marca zijn echter een andere mening toebedeeld.

/

De sportkrant, nota bene gevestigd in Madrid en vaak gefocust op Real, hield een peiling op de eigen website en ontving binnen 24 uur ruim 100.000 stemmen. Lionel Messi kwam als favoriet van de lezers uit de bus: de sterspeler van Barcelona vergaarde 58 procent van de stemmen, terwijl Ronaldo het moest doen met 26,6 procent. Antoine Griezmann volgt op ruime afstand als nummer drie met 3,2 procent.

De tweede plek van Ronaldo heeft mogelijk te maken met zijn matige seizoensstart bij Real. De Portugees maakte dit seizoen pas twee treffers en staat al vier thuiswedstrijden op rij droog, wat hem zelfs gejoel van het publiek opleverde. Overigens wordt de prijs dit jaar niet meer in samenwerking met de FIFA uitgereikt; de voormalige FIFA Ballon d'Or gaat voortaan door het leven als FIFA's Best. Voor de Ballon d'Or van France Football wordt gestemd door journalisten.

Vind je het terecht dat Lionel Messi bovenaan staat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zo hoort het! Als messi net zo ego zou zijn als ronaldo zou hij nog veel meer scoren!

25 oktober 2016 om 23:18

Heel objectief van jou. Je kan het draaien of keren, hij is de topscoorder aller tijden van de CL en hij heeft het record (zijn eigen record nota bene) verbroken in een CL seizoen. Heeft geschiedenis geschreven met portugal. De 2 grootste prijzen van 2016 zijn naar ronaldo gegaan. Een blessure en een mindere periode verandert daar helemaal niks aan.

25 oktober 2016 om 23:22

Iedereen weet, dat messi de toekomstig topscoorder van de CL gaat worden

25 oktober 2016 om 23:35

De twee grootste prijzen van 2016 zijn naar Real Madrid en Portugal gegaan, niet naar Ronaldo. Zijn aandeel hierin was niet groter dan bijvoorbeeld het aandeel van een ijzersterke Pepe. Hij verdient in het behalen van de twee minstens zoveel credits als Ronaldo. Portugal heeft tot de halve finale geen enkele wedstrijd gewonnen (!!!). Het was dus voornamelijk te danken aan de verdediging dat ze uberhaupt zover zijn geraakt. Enkel tegen Hongarije en Wales heeft Ronaldo zijn stempel weten te drukken. In de Champions league heeft hij 11 goals gemaakt tegen Malmo en Sjaktar Donetsk. Sorry hoor, maar dat is in mijn ogen niets bijzonders. Wel moet gezegd worden dat hij Real tegen Wolfsburg persoonlijk een ronde verder bracht. Maar voor de rest was zijn bijdrage in de grote matchen (inclusief finale) vrij beperkt.

25 oktober 2016 om 23:37

Hij is 3/4 jaar als messi mag dat ook wel hé, en ook alle penalty's opeist. Als we gaan kijkenndat hij met portugal de ek heeft gewonnen kunnen we beter meteen eder de ballandor geven. Wat hebben zij onterecht gewonnen zeg. Wel heel makkelijk om dan dat als voorbeeld te geven.

26 oktober 2016 om 07:41

Rode Duivel,

Zonder Ronaldo zou Portugal niet in de finale hebben gestaan. Portugal heeft 7 keer gescoord, waarvan Ronaldo met 3 goals en 3 assists direct bij 6 goals betrokken was. Ook in de CL was hij degene die opstond met een hattrick tegen Wolfsburg, waar niemand anders dat deed. Nee, inderdaad, Ronaldo zijn invloed was niet groot genoeg. Wanneer Ronaldo echter prijzen wint, telt ineens het voetballende vermogen, terwijl wanneer Messi prijzen wint altijd de prijzen wel genoemd worden als belangrijke factor door zijn aanhang. De subjectiviteit spat er weer eens vanaf.

Ik vind overigens niet dat Ronaldo hem verdient en al helemaal Neymar niet, maar ook Messi in mijn ogen niet. De enige terechte winnaar staat voorlopig nog niet eens in de top 3 en dat is in mijn ogen Suarez. Als je het voor elkaar krijgt meer te scoren dan Ronaldo en Messi en ook nog eens zo bepalend bent, verdien je die prijs.

26 oktober 2016 om 09:19

Hij heeft er wel voor gezorgd dat ze gekwalificeerd zijn. zonder dat hadden ze ook niet het ek kunnen winnen

26 oktober 2016 om 11:22

Als Ronaldo die twee goals tegen Hongarije niet maakt was Portugal uitgeschakeld in de groepsfase.
Pepe speelde natuurlijk ook een geweldig EK, maar toch was Ronaldo de belangrijkste pion van Portugal.
Ook de goal tegen Kroatie was hij de "aangever"
De enige twee verschillen tussen Messi en Ronaldo zijn dat Ronaldo wel een prijs heeft gewonnen met zijn duidelijk minder kwalitatief land dan Argentinie.
En dat Messi een betere selectie om zich heen heeft staan.
En daarbuiten heeft Messi 3x de kans gehad om een prijs te winnen met Argentinie 1x Wereldkampioen te worden en 2x de Copa te winnen.

26 oktober 2016 om 12:15

moeilijk te verkroppen he,als ie scoort is t omdat de tegenstander zo slecht is,als hij een toernooi wint komt het door de vedediging.portugal won weliswaar geen wedstrijd binnen de 90 minuten, maar was telkens wel de betere ploeg. Scoren tegen Malmo en Shacktar stelt niets voor? waarom lukken het meer spelers niet dan en Bovendien is shaktar een subtopper in Europa beter dan alle belgische clubs bij elkaar,.ongeloofelijke afgunst jegens een ongeloofelijke goede voetballer en 10 jaar aan de top, superfit een voorbeeld voor alle toekomstige voetballers. .zeg gewoon dat je hem niet mag ipv onzin argumenten te bedenken de prijzen liegen er niet om ,en dat van een Rode Duivel fan meeste gehypte ploeg ever..

26 oktober 2016 om 14:10

Helemaal geen afgunst. Gewoon een realistische kijk. Messi scoort er bijvoorbeeld drie tegen Manchester City en geeft dan de vierde nog cadeau aan Neymar. Een veel knappere prestatie dan Malmo en Shaktar of niet? Ik zeg gewoon dat Shaktar en Malmo niet bijzonder is, zeker niet voor kalibers als Ronaldo en Messi. Dus om op basis van die wedstrijden de gouden bal aan Ronaldo te geven, zou te ver gaan. Trouwens, ik mag hem wel, absoluut. Op sportief vlak is hij zelfs een voorbeeld voor mij. Enkel de arrogantie mag ik wat minder.
De Rode duivels hebben hier trouwens niets mee te maken, dus beetje triest dat je dat er bij wilt halen.

26 oktober 2016 om 15:16

Individueel zijn de teamgenoten van Messi beter, maar het zijn geen teamplayers, terwijl bij Portugal als een eenheid wordt gespeeld. Zoals je zegt onder leiding van Messi hebben ze 3 finales gespeeld, alleen omdat ze het niet hebben gewonnen is ie geen 'legende'? Dus als in 1 van deze finales Higuain zn 100% kans had afgemaakt, was Messi opeens wel een legende?

Ik vind het trouwens belachelijk hoe mensen over Messi deden na zn gemiste penalty afgelopen Copa. Messi (in tegenstelling tot Ronaldo) heeft altijd de verantwoordelijkheid genomen om de eerste penalty in een shoot-out te nemen. Ronaldo wilt ze altijd nemen in een wedstrijd, maar in een shoot-out durft ie het niet aan om de 1e te nemen. Dat Messi ook een x een penalty zou missen was ook logisch, hij scoorde op het wk 2014 in de halve finale, ook in de copa 2015 halve finale en in de copa finale van 2015 was hij de ENIGE van Argentinie die zijn penalty had benut in de finale. Messi was op het wk bij 7 van de 8 goals betrokken, creerde de meeste kansen en had meeste en meest succesvolle dribbels. Bij de afgelopen 2 copas was ie bij 70% van de doelpunten betrokken en had ie een uitstekende finale gespeeld. Kijk naar de afgelopen Copa finale, Messi trekt letterlijk het hele team van Chili naar zich toe en vindt Aguero. Aan de rechterkant staat Mercado compleet vrij, maar Aguero wil van een onmogelijke hoek scoren.

Dat Argentinie een beter team heeft is een fabeltje, de spelers zijn daar geen schim van wat ze bij de club zijn. Portugal heeft geen grote namen, maar ze kunnen het wel opbrengen om samen te spelen. Dit is het eeuwige verhaal van Messi en vandaar dat veel mensen zeggen dat Messi bij Argentinie niks is, terwijl ik hem bij Argentinie juist veel meer zie werken dan bij Barca.

25 oktober 2016 om 23:28

Wat versta je hier onder ego? Een penalty een keer afstaan, of zijn speelwijze veranderen waardoor hij vaker eindstation is?
Voor hetzelfde geld gaat het team minder draaien als hij minder balletjes geeft, waardoor hij zelf ook moeilijker in scoringspositie komt. Vind dat hij nu een goede balans heeft gevonden tussen spelmaken en de afronder zijn.

26 oktober 2016 om 00:04

Zo leuk hoe de waan van de dag dit onderwerp bepaalt. Na het EK zeiden veel mensen (weliswaar veel Ronaldo fanboys) dat hij met het winnen van de CL en het EK de Ballon al praktisch binnenhad.

Nu heeft hij een vormdip, bij hem betekent dat geen/weinig doelpunten, en heeft iedereen het weer over Messi. Dan knalt Ronaldo er voor de lol vanaf nu nog even 30 in voor het eind vh jaar in alle competities en wint ie m alsnog. Ongelooflijk deze twee

Kan goed weer een actie van Barca fans zijn om massaal te stemmen, zo werd Balotelli ook bijna speler van 't jaar bij Liverpool. Zo'n polls zijn sowieso al idioot, in de premier league winnen Arsenalspelers altijd, omdat Arsenal fans als idioten op die poll gaan stemmen

26 oktober 2016 om 00:09

Veel Barca fans negeren Marca omdat die krant voor het grootste deel over Real gaat en zij ook niet altijd even objectief zijn over Barcelona. Ik denk dat die stemmen vooral van andere fans komen. De rest van Spanje is ook eerder fan van Messi dan van Ronaldo.

26 oktober 2016 om 00:21

Niet, die winnen omdat ze de beste spelers van de PL zijn.

26 oktober 2016 om 07:42

who cares wie hem krijgt, het zijn altijd dezelfde en de prijs is gewoon een veer die een van deze heren weer erbij kan steken om zo de grootste pauw te worden.

Ik kijk over het algemeen geen voetbal uit Spanje of grotere competities maar ik lees elk jaar weer dezelfde redenen waarom Ronaldo of Messi die prijs moet winnen, alsof er geen andere speler is die een goed jaar heeft gehad en zo'n prijs verdient?

Ik zal het tegelijk even onderbouwen, neem spelers als Buffon, Neuer, Lahm, Schweinsteiger in zijn top jaren even als voorbeeld te noemen die gewoon geweldige seizoenen kennen of hebben gespeeld en dan wordt zo'n hommel gekozen omdat hij 30 goals heeft gescoord. Lekker belangrijk elk jaar om dat te hanteren als criteria... prijzen en goals.

de rest van het elftal doet geen kloot en staat maar een beetje te hangen. Ik vind het jammer dat deze prijs is uitgegroeid tot een media spectakel waarbij het alleen maar telt op welke positie je speelt of hoeveel je hebt gescoord.

triest eigenlijk

26 oktober 2016 om 08:27

Hoe kan je iets zinnig te zeggen over de ballon dor als je niet naar de spelers lijkt die in aanmerking komen om. Hem te winnen?

26 oktober 2016 om 14:50

Maar het gaat om individuele prestaties, niet alleen om goals. Vandaar dat Messi hem ook vaak wint, hij scoort veel, bereid veel voor, is in bijna alle aanvallen betrokken, is de meest succesvolle dribbelaar, creert de meeste kansen, enzovoorts.

Natuurlijk hebben keepers en verdedigers andere taken, maar het feit dat Messi en Ronaldo bij bijna alles zijn betrokken en hun ploeg keer op keer van een overwinning voorzien, zelfs als andere moeite hebben, maakt het uiteindelijk een tweestrijd.

26 oktober 2016 om 20:19

Ik zeg toch ook niet dat Messi en Ronaldo geen goede spelers zijn of dat ze die prijs nooit verdienen.

Ik zeg alleen dat er naar mijn mening wel wat meer variatie mag komen in wie die prijs oppikt.

Er wordt gezegd door Tata dat het niet om goals gaat. Volgens mij is er in de hele geschiedenis maar 1 verdediger geweest die de prijs gewonnen heeft en een handje vol middenvelders die toevallig wel aanvallend waren.

Met andere woorden, andere posities komen gewoon niet aan bod. Neuer, Buffon, Maldini, Lahm en vele andere spelers worden gewoon weggezet alsof ze niks doen want ze maken geen 30 doelpunten.

Maar zoals jullie al bewijzen, maakt het voor jullie geen kloot uit want ik zie jullie Messi verdedigen of Ronaldo alsof ze alleen op het veld staan.

Heb je nu dit jaar een ballon d'or en een fifa's best? Dus 2 verkiezingen of hoe moet ik dit zien?

25 oktober 2016 om 23:40

Ja. De afgelopen jaren was de Ballon d'or een samenwerking tussen France Football en de Fifa, maar de Fifa heeft (waarschijnlijk vanwege commerciã«le redenen) die samenwerking beã«indigt. Zodoende zitten weer met de situatie van voor 2009, toen de Ballon d'or en Fifa World Player of the Year (nu The Best) apart gehouden werden.

26 oktober 2016 om 08:09

Thanks voor je reactie. Wel een beetje een rare situatie als beide prijzen door een andere speler gewonnen worden. Wie is dan de beste

26 oktober 2016 om 10:21

Ene wordt gekozen door toonaangevende journalisten, andere door bondscoaches en captains

Ik vraag me eerder af wanneer het geen strijd meer wordt tussen alleen maar Lionel en Cristiano. Tijd voor iemand anders.

25 oktober 2016 om 23:27

En dit jaar zou het ook best kunnen, want ik vind suarez ook geweldig spelen de laatste tijd en heeft daarnaast ook meer gescoord dan messi en ronaldo als ik me niet vergis.

26 oktober 2016 om 08:20

Ik hoop het. Zou tenminste weer de Ballon d'or spannend maken. Eigenlijk valt er dan ook te vertellen dat Messi, Ronaldo en Suarez de drie kandidaten worden

Terecht lijkt mij. Messi is met afstand de beste voetballer van het moment. Hij is een teamspeler maar maakt ook mooie acties en scoort veel. Als Ronaldo niet scoort heb je helemaal niets aan hem.

25 oktober 2016 om 23:28

Ik zag het tegen Legia. Ronaldo scoorde niet, maar speelde wel een uitstekende pot.

25 oktober 2016 om 23:33

Ik overdreef natuurlijk ook een beetje maar mijn punt is dat Ronaldo voetballend geen topper is.
Hij is natuurlijk wel de grootste doelpunten machine van dit moment alleen mijn voorkeur gaat uit naar Messi.

26 oktober 2016 om 00:05

Als het hoogtepunt van Ronaldo een uitstekende pot tegen een club als Legia is dan zou ik mij zorgen beginnen te maken.

26 oktober 2016 om 00:11

Datgene wat Messi van Ronaldo voornamelijk onderscheidt is inderdaad het spel verdelen.

Alsof Ronaldo het hele jaar geweldig heeft gespeeld. Zijn hele EK was waardeloos, je zag niks van hem. En dat geldt ook voor de laatste maanden. Enige waar hij op zijn niveau speelde was in de CL. Maar voor de rest niet. Messi was veel beslissender en beter dan Ronaldo in alle opzichten.

26 oktober 2016 om 00:14

Mee eens, Ronaldo speelde eigenlijk slechts 2 wedstrijden goed waarin hij ook beslissend was. Maar de bijdrage in de finale was nihil en hetzelfde geldt voor in de (halve) finale CL. Te wisselvallig.

Daar waar Messi duidelijk meer assists heeft gegeven, meer doelpunten heeft gemaakt en (tot nu toe) meer prijzen heeft gewonnen. Daarnaast had Messi een grote bijdrage in La Liga, Copa en Super Copa en met zijn land tot aan de finale.

26 oktober 2016 om 10:12

Ja je hebt helemaal gelijk @iniesta maar het heeft geen nut want deze prijs gaat ronaldo meenemen

26 oktober 2016 om 09:16

Helemaal niet onderschat, hij wordt juist vaak als beste middenvelder gezien, maar de laatste tijd speelt hij niet heeel goed.

Ik vind het gewoon terecht hoor. Ronaldo heeft inderdaad de Champions League en het EK gewonnen, maar laat ons eerlijk zijn, in geen van beide tornooien heeft hij echt zijn beste niveau gehaald.
Hij heeft zich laten gelden tegen Hongarije, Wales, Malmo en Wolfsburg. Dat waren voor hem de uitschieters. Niet meteen de meest noemenswaardige teams vind ik. Dat Portugal het EK heeft gewonnen is (op de wedstrijd tegen Hongarije na) vooral te danken aan hun ijzersterke verdediging. Ze hebben niet voor niets de knockouts gehaald zonder ook maar 1 overwinning.
Dit seizoen is hij ook dramatisch slecht begonnen. Niet alleen qua statistieken, maar ook qua spel. Hij is zelfs tamelijk onzichtbaar voor zijn doen. Neen, voor mij zou hij absoluut niet de verdiende Ballon d'or zijn.

En terecht! Messi heeft een prima jaar gedraaid, we hebben betere jaren gezien maar vergeet niet dat hij ook 2 maanden buitenspel stond met blessureleed. Messi heeft ook in de Copa geschitterd heeft het alleen niet tegen Chili op kunnen brengen, heeft Barca de titel gebracht. en is heerlijk begonnen aan dit jaar! Ronaldo daar in tegen heeft een slecht EK gedraaid hoe je het ook wend of keert hij heeft alleen tegen Hongarije zijn niveau gehaald. ook in de champions league finale buiten zijn winnende penalty niet gezien. Nog maar te zwijgen over de laatste weken. Ronaldo heeft portugal het EK niet gebracht dat was toch echt Pepe!

26 oktober 2016 om 09:19

Je zegt dat je niet moet vergeten dat Messi 2 maanden geblesseerd is en het nog zo goed deed, is ook waar. Maar dan zeg je dat Ronaldo de laatste weken slecht doed enz, maar die man is 31 (32?) en is 2 maanden geblesseerd geweest vanwege een knieblessure. Hij heeft wat langer nodig om goed op tempo te komen aangezien hij ook zijn hele leven herft gewerkt aan zijn lichaam.

26 oktober 2016 om 12:23

Je doet alsof Ronaldo voor z'n blessure wel goed speelde. De dalende lijn van Ronaldo zit er sinds begin vorig seizoen al in.

26 oktober 2016 om 22:34

Ik wil Ronaldo niet onderuithalen, maar het meeste van die 2 maanden was tijdens de vakantie en het voorseizoen.

Geloof dat Ronaldo niet heel veel heeft bijgedragen aan het winnen van de EK. Volgens mij speelde bv Pepe een beter Ek dan Ronaldo. Finale zelfs niet gespeeld. En het is nog raarder om een speler de beste te noemen als hij prijzen heeft gewonnen met zijn ploeg. Dat zegt toch helemaal niets over de individuele kwaliteiten van een speler. Daarnaast scoorde Ronaldo wel heel veel maar je kan toch niet met droge ogen beweren dat hij een betere voetballer is dan Messi. Het zou ook eens afgelopen moeten zijn dat de prijs alleen maar naar aanvallers gaan die veel scoren. Modric en Iniesta zijn ook fantastische voeltballers. Pique heeft het bij Barã§a goed gedaan en Pepe bij Portugal. Het zou beter zijn om per linie een prijs te geven.

26 oktober 2016 om 00:10

Pepe, Quaresma, Renato Sanchez, Bruno Alves, Andre Gomes, Rui Patrico binnen de Portugese selectie allemaal een beter EK gespeeld. En bij Madrid is Ronaldo ook verre van de belangrijkste speler.

Geef hem dan aan Griezmann of Bale.

26 oktober 2016 om 16:53

Hhaha, ronaldo was de topscorer ne heeft ze door het toernooi gesleept. Maar dat weet je zelf ook wel denk ik

26 oktober 2016 om 21:13

Doorheen gesleept? Portugal speelde beter zonder hem dan met hem lol.

26 oktober 2016 om 09:40

Heb je gelijk in GEEN FINALE GESPEELD en mensen moeten hierover niet meer gaan discussieren dankzij door andere spelers van porugal hebben zij die dag de finale gewonnen en stastisch gezien hoe ze waren begonnen aan de EK verdienden ze niet eens te winnen

Online polls zeggen niet altijd alles. Ik kan me herinneren dat Liverpool zo'n poll had voor speler van het jaar, en dat de fans van Arsenal, United en Everton massaal op Balotelli stemden.

26 oktober 2016 om 08:46

Ja dat is van enkel een club.
Dit is gewoon een Madrid gerelateerde krant dus dat is kompering appels with peers

Ik weet niet eerlijk gezegd of ronaldo het wel verdient, ik weet ook niet of messi het verdient. Ik vond messi over het afgelopen kalenderjaar veel beter dan ronaldo en suarez. Maar misschien zeg ik dat omdat ik een fan ben van messi. Maar ronaldo 2 hele grote prijzen in europa, het maakt niet uit op welke manier hij dat heeft gewonnen, die 2 prijzen zitten in zijn prijzenkast en waarschijnlijk word hij de best player of 2016 alhoewel voor mij messi de beste speler uit deze generatie is, misschien wel de beste speler ooit

26 oktober 2016 om 07:24

Ik denk dat er geen twijfel mogelijk is dat de 3 nominaties : messi, suarez en ronaldo zal zijn. Ik vind dat suarez de voorkeur krijgt boven griezmann omdat suarez gewoon veel beter was.

26 oktober 2016 om 09:36

Dat is zeer zeker waar

26 oktober 2016 om 11:30

Haha nee, Suarez zal absoluut niet in de top 3 zitten.

Het wordt Messi, Suarez, Ronaldo.

26 oktober 2016 om 23:13

Haha jij zal schrikken als het griezman leo en ronaldo word

Ronaldo won misschien de grootste prijzen, maar de prijs voor beste speler hoort te gaan naar de speler die in veld de beste prestaties heeft geleverd en niet statistisch het beste seizoen heeft gedraaid, daarbij komt dat mensen zich volgensmij ook wel realiseren dat Ronaldo zijn aandeel in de grote toernooien, mede door blessures, niet van buitengewone klasse was. Ronaldo is misschien de blikvanger vanwege zijn status en grote klasse, maar dat maakt hem eindverantwoordelijke voor de gewonnen prijzen bij zowel Real als Portugal.

26 oktober 2016 om 09:35

He hallo ronaldo heeft toen niet eens de finale gespeeld halloooooooo word eens wakker GEEN FINALE GESPEELD. Door andere spelers die opdat moment speelde heeft portugal toen de finale gewonnen en niet RONALDO. Dus mensen hou hier nu over op

Griezmann was de beste in 2016.
Niet Messi en niet Ronaldo.

26 oktober 2016 om 14:12

Wat mij betreft inderdaad ook Griezman. Al denk ik dat Suarez een goede kans had gemaakt moest hij geen blessure gehad hebben tijdens de Copa America. Overigens is Messi wel veel sterker begonnen aan het huidige seizoen dan Griez of Luis.

27 oktober 2016 om 15:39

Griezmann is ook goed begonnen maar was ook de belangrijkste man van Atletico vorig seizoen en is uitgeroepen tot speler van het EK en Jaar van La Liga,

Messi messi messi. Uiteindelijk zal de gouden bal naar ronaldo gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren