Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay blijkt niet gewild: streep door voorstel van Barcelona

Laatste update:

Juventus is niet geïnteresseerd in Memphis Depay, zo meldt Fabrizio Romano. Eerder op de donderdag meldde GOAL dat de 27-jarige spits door Barcelona werd aangeboden in een ruilconstructie. De Catalanen zijn op zoek naar een nieuwe centrumspits en zijn daarbij uitgekomen bij Álvaro Morata, die de omgekeerde weg moet bewandelen. Atlético Madrid, dat Morata momenteel uitleent aan Juventus, is bereid om mee te denken in de ingewikkelde constructie, maar nu de Italianen geen belangstelling hebben voor Depay, lijkt de deal onwaarschijnlijk.

Volgens AS is Morata bereid om er serieus over na te denken, daar hij niet gelukkig is in Turijn. Of Xavi de voorkeur geeft aan een huurdeal of het definitief overnemen van de Juventus-spits is niet bekend, al lijkt een definitieve samenwerking de voorkeur te hebben. Depay wordt op zijn beurt gezien als oplossing in de spits bij Juventus. Over de hoogte van de eventuele transfersom zijn nog geen mededelingen gedaan. Er zullen eerst onderhandelingen moeten worden gevoerd met werkgevers Atlético, Juventus en het management van de vijftigvoudig international van de Spaanse nationale ploeg.

Breuk met Barça is aanstaande: Dembélé krijgt twee zeer lucratieve voorstellen

De aanvaller lijkt te vertrekken, waardoor Barcelona zaken wil doen op de transfermarkt.Lees artikel

Het is niet de eerste keer dat Morata op de radar verschijnt van Barcelona. De inmiddels 29-jarige spits werd als jeugdspeler van Real Madrid ook al genoemd bij de rivaal. Toenmalig voorzitter Josep Maria Bartomeu slaagde er destijds echter niet in om de aanvaller naar het Camp Nou te halen. Juventus huurt Morata tot 30 juni 2022 en heeft een koopoptie bedongen bij Atlético, maar gezien de moeilijke situatie op financieel gebied is het afwachten of La Vecchia Signora daadwerkelijk tot een definitieve aankoop overgaat. Mocht de spits vertrekken, dan komt onder meer Arek Milik (Olympique Marseille) in beeld als vervanger.

Op de achtergrond speelt volgens AS ook de situatie rondom Antoine Griezmann. De Franse aanvaller verliet Barcelona afgelopen zomer om op huurbasis terug te keren bij Atlético. De huurdeal loopt tot het einde van het seizoen, maar er is de optie om er een extra jaar aan vast te plakken. De Madrilenen hebben een verplichte koopoptie van veertig miljoen euro plus tien miljoen euro aan bonussen afgesproken in de onderhandelingen met Barcelona.

Xavi is ondertussen als coach van Barcelona op zoek naar aanvallende versterkingen voor de korte termijn. Sergio Agüero moest vanwege hartproblemen een punt achter zijn loopbaan zetten. Memphis Depay kampt met fysieke klachten en volgens AS zou hij bij de komst van Morata samen met Luuk de Jong weleens op de transferlijst kunnen worden geplaatst. Ousmane Dembélé lijkt de club op korte termijn te gaan verlaten. Volgens transferexpert Fabrizio Romano schermt de vleugelaanvaller uit Frankrijk met twee aanbiedingen uit de Premier League. Een van die aanbiedingen komt naar verluidt van Newcastle United. AS benadrukt wel dat Barcelona eerst ruimte zal moeten maken in de salarishuishouding, voordat een deal met Morata kan worden gesloten.

Denk jij dat Álvaro Morata bij Barcelona past?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slechtste spits van Juve, ooit. Kan echt niet voetballen, een drama.

30 december 2021 om 09:47

Ik snap het ook niet en toch willen topclubs hem blijkbaar....

Wat Barca nu doet is ook helemaal gek. Spelers vragen hun salaris te verlagen om andere spelers te halen om uiteindelijk afgedankt te worden.

Ik snap dat een dembele niet wil verlengen.

30 december 2021 om 12:26

Je vergeet 1 ding in dit verhaal. Barca is geen top club op dit moment.

30 december 2021 om 15:05

Chelsea, Atletico, Real, Juve, allemaal kopen ze hem. Nu ook Barca. Ik vraag me dan af: waarom? Zien hun iets dat ik niet zie?

30 december 2021 om 15:14

Real heeft hem alleen gekocht om hem weer door te verkopen.

30 december 2021 om 23:38

Dat is omdat het bij liverpool vooral van de zijkanten komt. Firmino is echt heel goed met als bliksemafleider. Iets dat Morata niet is. Bij liverpool is hij een schakel bij juve is morata dat niet.

30 december 2021 om 10:05

Niet overdrijven zeg.
Morata is een prima spits die goed rendeert als er ook een goed team om hem heen staat.
Of is iedereen vergeten hoe goed hij was in het jaar dat hij met Juve de CL finale haalde?

30 december 2021 om 10:09

Toen waren Morata en Cuadrado fenomenaal. Ik kan me nog die wedstrijd tegen als ik me niet vergis Bayern herinneren toen Morata echt absurd goed speelde. Dat niveau hebben ze daarna echter nooit meer gehaald

30 december 2021 om 10:49

Kijk het team dat hij achter zich had. Een middenveld met Pogba Vidal Marchisio en Pirlo. Zijn partner in de spits was Tévez en de verdediging bestond uit Chiellini Bonucci en Barzagli...

30 december 2021 om 10:55

Was een ander jaar, toen gingen we er alsnog uit tegen Bayern. Maar idd een prachtige match.

30 december 2021 om 12:27

Inderdaad, als er een goed team om heen staat. Dat is bij Juventus nu al niet het geval, en bij barca mits hij komt al helemaal niet …

30 december 2021 om 13:14

Zoveel beter is het team bij Juve op dit moment in mijn ogen niet.

30 december 2021 om 13:49

Dat is ook gelijk 1 van de weinige seizoenen waarin hij heeft gerendeerd en dat terwijl hij inmiddels 29 jaar is. Onderaan de streep voor dat niveau dus gewoon een redelijk beperkte spits die zo nu en dan een assist geeft, maar bar weinig scoort. Dan kun je beter Memphis houden. Die kan beter voetballen, behaalt minimaal hetzelfde rendement en presteert ongetwijfeld ook beter als er een beter team om hem heen staat.

30 december 2021 om 19:36

Memphis kan beter voetballen?

30 december 2021 om 10:08

Bizar als hij straks na Real, Atletico, Chelsea en Juventus, ook nog Barcelona op zijn palmares heeft staan. Als je dat over 50 jaar ziet, zou je direct denken dat het een of ander fenomeen moet zijn geweest. Maar in werkelijkheid is hij inmiddels al 29 en heeft hij nergens over langere periode geïmponeerd.

30 december 2021 om 13:09

Als deze deal doorgaat, kan hetzelfde gezegd worden over Depay. Clubs als United, Barca en Juventus achter je naam hebben staan terwijl je schromelijk tekort komt voor dat niveau.

30 december 2021 om 10:16

Snap ook echt niet wat clubs in hem zien. Mist alles wat een topspits moet hebben

30 december 2021 om 10:21

Wat moet een topspits hebben?

30 december 2021 om 10:31

Meer dan 20 goals in een jaar bijvoorbeeld?

30 december 2021 om 10:54

@Sashhaha die vraag kan je zelf wel invullen he

30 december 2021 om 14:27

Oei, als je hem de slechtste spits ooit vindt, dan ken je niet veel van de Juve history.

30 december 2021 om 18:32

blijkbaar vinden ze Depay nog slechter.

30 december 2021 om 18:36

Ben ik niet met jou eens. Juve heeft veel slechtere spitsen gehad. Morata is snel, creatief, scoort niet heel veel maar ik vind hem wel belangrijk voor dit juve. Ik zie momenteel ook geen wereldspitsen rondlopen die juve beter maken.

Dat zou wat zijn. Speler die bij alledrie de grote clubs uit Spanje heeft gespeeld. Zijn er daar meer van dat jullie weten? #oudejaarsquiz

Moet het natuurlijk wel echt gebeuren, waar ik zwaar aan twijfel. Kan me niet voorstellen dat Barca het geld wat ze hebben aan hem gaan uitgeven. Is nog nergens echt geslaagd.

30 december 2021 om 09:45

Dat zijn er maar 2, Bernd Schuster en Miguel Soler.

Wat heb ik gewonnen?

30 december 2021 om 09:48

Eeuwig respect en aanzien van de leden van VZ 😉.

30 december 2021 om 09:48

Luis Aragones coachte ook Real Madrid en Atletico en speelde voor Barcelona. Maar dat dat was niet de vraag.

30 december 2021 om 09:53

Krijg je toch een punt voor hoor visca

30 december 2021 om 10:00

Eeuwig respect op VZ....😶 dat geloof ik niet Lierse. Respect op VZ heeft in veel gevallen maar een houdbaarheidsdatum van een dag, zelfs een geopend pak melk buiten de koeling is minder bederfelijk...

30 december 2021 om 10:01

Daar heb je misschien een punt. Ik zal het dan op mezelf betrekken.

30 december 2021 om 10:02

Haha, zoals Lierse aangeeft, eeuwig respect. Knap dat je dat zo paraat hebt en dank voor het antwoord. Overigens vermoed ik dat het voorlopig bij deze twee blijft.

30 december 2021 om 10:07

Wie zegt dat hij het paraat had ;-)

Maar inderdaad, knap. Ik had werkelijk geen idee. Ik ga dat respect ook onthouden.

30 december 2021 om 10:16

Schuster had ik paraat Vernon, Soler had ik geen weet van maar die man is een clubhopper geweest binnen Spanje en is zijn profcarrière begonnen bij Espanyol (dat wist ik dan weer wel 😏).

30 december 2021 om 11:31

Uitgerekend Espanyol ook, mooi man

30 december 2021 om 10:44

Dat hoop ik ook niet, dan liever een griezman.

Hoe die jongen steeds maar weer kansen krijgt bij de grootste clubs is mij een raadsel.

30 december 2021 om 10:37

De definitie van een grote club kun je op meerdere manieren interpreteren. Qua geschiedenis en historie en status is Barcelona een van de grootste clubs, maar qua niveau zijn ze momenteel niet meer dan middelmaat.

30 december 2021 om 11:03

En qua geschiedenis,historie en status is city een klein clubje, maar qua niveau zijn ze momenteel ijzersterk.

30 december 2021 om 11:18

Het aantal prijzen staat niet gelijk aan historie, dat maak jij er van. Qua status kan je trouwens over discussiëren, ik vind de club momenteel meer uitstralen dan Barcelona met haar vunzige streken en beleid.

30 december 2021 om 11:19

Maar vooralsnog niet sterk genoeg om de Ch League te winnen..😷

30 december 2021 om 12:38

City moet nog wel ff doorgaan voor ze meer uitstralen dan olieclub met een half leeg stadion denk ik. Al doet Barca wel hun best om de meest kneuzige club ter wereld te worden.

30 december 2021 om 13:26

Wat je zegt klopt niet. De bezetting van het Etihad is gelijk aan dat van Liverpool, en staat boven Newcastle en Chelsea om een aantal voorbeelden te noemen. United, West Ham, Arsenal en Tottenham scoren wel consequent beter. Maarja, misschien is mijn mening ook deels door een gekleurde bril...

30 december 2021 om 13:26

Omdat het een Spanjaard is.

Als je het artikel opent met de tekst gedroomde spits denk je niet gelijk aan Morata😂😂

30 december 2021 om 10:07

Had eerder Giroud verwacht

30 december 2021 om 10:15

Boixes

Hahaha ik dacht ook, weer een artikel over hoe Barca gaat proberen Haaland te strikken. Was echt benieuwd, welke constructie.

Dan zag ik Morata en moest even ogen wrijven hahaha.
Ik dacht verder dat Torres gehaald is als spits.

Verder denk wel terecht dat Depay op transferlijst gezet gaat worden. Heeft nu nog 1,5 jaar contract, gewogen en licht bevonden. Past niet in het spel wat Xavi voor ogen heeft en nu kan er nog iets aan verdiend worden.

Denk een club als AC Milaan zou top zijn voor Depay. In de modestad net onder top voetballen. Mooi land.

30 december 2021 om 10:57

@ mr Krillin precies wat je zegt ik had ook gehoopt op Haaland als je dan Morata leest schrik je wel even

30 december 2021 om 11:52

Depay op de transfermarkt gewogen en te licht bevonden wat een grap...hij heeft een half jaar voorin gespeeld met gemankeerde kompanen en klikt prima met Fati. Morata zou puur gehaald worden als back-up.

Edit: Als ze hem willen ruilen zou ik echt belachelijk vinden. Eerst Frenkie verpesten en daarna Depay zomaar de deur wijzen nadat hij het vaak helemaal alleen moest doen voorin en ook in een 5-3-2 waarin hij niet functioneert.

30 december 2021 om 13:32

Houd toch op met het verdedigen van Depay. Hij heeft zijn momenten dat hij heel goed speelt, maar hij zakt veel vaker door de ondergrens heen. Je denkt toch niet dat hij ooit gehaald zou zijn als Koeman daar niet was?

30 december 2021 om 14:37

Tja het is toch echt Memphis..en de enige die de Jong heeft "verpest" is de Jong en niemand anders.

30 december 2021 om 15:50

BLM/Barca Frenkie zou bij ajax gewoon nog steeds dirigeren vanuit achteruit als een baas. De enige met wie hij echt een voetbalklik had bij Barca was Messi.

30 december 2021 om 15:50

@Kyle66Hij heeft al veel vaker op het lijstje gestaan bij Barcelona toen hij bij Lyon speelde. En hij heeft in de laatste 3 jaar de op 6 na meeste doelpunten plus assists in Europa. Als jij dus minder vaak door de ondergrens zou zakken, was het een Messi. Blijkbaar moet Memphis een Messi zijn voor mensen minder nadruk gaan leggen op elk klein dingetje dat hij fout doet.Maar ach als zelfs het lievelingetje van Nederland, Frenkie, niks meer goed kan doen en iedereen doet alsof spelen bij de club net de meeste drama en problemen geen invloed heeft op je spel, dan verwacht ik weinig.

30 december 2021 om 16:25

@straatvoetbal, dirigeren tegen teams als fortuna en nec ja. Voor de top komt frenkie te kort. Wat betreft depay, is alleen sterk Als het team op hem is afgestemd en hij in een vrije rol mag doen wat hij wil. Bij barca is het drama, die spelen veel wedstrijden al 532 en als je spits dan ook nog gaat zwerven, wie gaat de goals dan maken. Maar goed, dat depay niet ging slagen was natuurlijk te verwachten

Van Haaland naar morata, xavi moet niet overdrijven.

30 december 2021 om 12:40

Je wist toch al van te voren dat Haaland onmogelijk was voor Barcelona.

Morata komt qua lichaamsbouw in de buurt van Haaland, dat is toch ook al iets ?

We mogen toch met z'n allen hopen dat deze berichtgeving door AS compleet uit de lucht gegrepen is. Morata creëert heel weinig als spits maar scoort zelfs nog minder. Hem nu overnemen en voor 3/4 jaar vastleggen betekent ook dat er geen restwaarde op zit. Dit is nu een schoolvoorbeeld van waar Barcelona het niet in moet gaan zoeken. Er moet aan een nieuw jong en talentvol team gebouwd worden. Gearriveerde spelers zijn alleen bruikbaar als ze direct hun kwaliteit waar kunnen maken. Bij Morata is dat gewoon een wilde gok.

30 december 2021 om 09:50

Hij is eigendom van Atletico. Juve huurt hem voor een bak geld.

30 december 2021 om 10:36

Oke, waar schrijf ik dan dat Juve de eigenaar is? Ik snap je reactie even niet.

30 december 2021 om 12:35

Ik dacht dat het om een aankoop ging. Barcelona kan niet een speler kopen die niet eens eigendom van Juventus is.

Als je moet kiezen tussen Haaland en Morata dan zou ik ook voor Morata gaan als Barca zijnde. Top speler /s.

30 december 2021 om 10:11

Ach, Ajax kon na het vertrek van Zlatan kiezen tussen Charisteas, Jan Koller en Berbatov. De rest is geschiedenis. Oftewel, alle topclubs maken fouten, maar deze van Morata ziet iedereen van mijlenver aankomen!

Wat een rattenclub is barca toch. Xavi komt en er is plots geld. Koeman kreeg 0 euro en een vertrek van Messi. En dan nog zijn de fanboys hier kwaad dat hij met een Luuk de jong kwam. Als Koeman de keuze had gehad dan had hij ook liever moratta of Torres’ gehaald. Maar de vuile rat laporte moest Koeman eerst wegpesten. Wat een club, dat barca hé jongens

30 december 2021 om 09:47

Als je maar 5% had gevolgd van wat er gaande is geweest, dan had je begrepen waarom er geen geld was toen Koeman trainde. En dat is toch niet heel moeilijk gezien het aantal berichten dat VZ de afgelopen maanden plaatste.

30 december 2021 om 11:35

Ik heb alles gevolgd maar jij schijnbaar niet. Ik vindt het voor de rest prima, maar dat er nooit meer een barca fan over afkomst van geld, wanbeleid, treiteren van spelers en coaches, machtsmisbruik of liegen en bedriegen begint want in alles is barca daar wel een topclub in. En laporte gaat daar nog een stapje verder in dan jullie vorige voorzitter. Maar wat een club he

30 december 2021 om 12:11

Als je het gevolgd had, lieverd, dan had je geweten dat het geld op dat moment nog niet aanwezig was, omdat de leden het eerst goed moesten keuren. Kusje.

30 december 2021 om 12:55

Lieverd toch je praat niet alleen als een blondje, je bent er nog een ook. De leden hebben gestemd voor het geld voor de ontwikkeling van het stadion. Dat is een andere pot met geld doe niets met spelersaankopen te maken heeft. Dikke kus terug.

30 december 2021 om 13:00

Je hebt het over die anderhalf miljard geleend geld dat zogenaamd in infrastructuur gestoken zou worden?

30 december 2021 om 13:09

Je kan proberen recht te praten wat krom is Almogaver maar Rochus heeft natuurlijk volledig het gelijk aan zijn zijde. De club Barcelona blijkt helemaal niet zo'n mooie club te zijn. Dat is de afgelopen twee jaar in vele opzichten gebleken. Nu is het op bizarre wijs zo gekomen dat er weer een schuld is aangegaan en hop, we gaan weer spelers halen. Ze blijven ook niet in dezelfde valkuilen stappen... Laporta is geen haar beter dan Bartomeu.

30 december 2021 om 14:16

Ik probeer niets recht te praten. Je kunt geen waardeoordeel uit mijn tekst halen, gewoon dat het onzin is dat er geen geld was voor Koeman, maar wel voor Xavi.

30 december 2021 om 16:59

Er was geen geld voor Koeman om transfers te doen. Dat is de waarheid en geen onzin. Lees anders nog eens het nieuws van de afgelopen zomer terug.

30 december 2021 om 18:32

Ik vermoed dat je ziende blind bent en dat Laporta voor jou de man is. Want onder Koeman was er geen cent te makken, dat kun je onmogelijk onzin noemen.

30 december 2021 om 19:47

Jongens, als jullie niet kunnen begrijpen dat het verschil tussen "nu kan er wel geld uitgegeven worden dankzij de leningen" en "toen was er geen geld om uit te geven, want in de zomer waren de leden nog niet akkoord gegaan met de leningen" begrijpen, kan ik het ook niet helpen. Heel veel makkelijker dan dat kan ik het ook niet maken.
Het heeft geen donder te maken met personen/trainers, maar alles met tijd.

Als jullie gewoon houden van slachtoffercomplexen, dan is dat natuurlijk ook prima. Blijf dan vooral lekker in je bubbeltje.

30 december 2021 om 09:47

Dan was heel nederland nu in Barcelona. No thanks

30 december 2021 om 11:37

Als je dat denkt dan snap je er niets van. Als je moet kiezen uit de pot transfervrije spelers dan is het logisch dat je dan op zijn minst kiest voor spelers die je kent. Die spelers zijn niet voor niets transfervrij

30 december 2021 om 10:10

@rochus

Er is niet "opeens" geld. Barcelona heeft geld geleend, en in mijn ogen is dat nog net zo onverstandig als wat ze eerder deden. Nu weer 55-65 miljoen voor die gast uit Manchester. Waanzin. En maar doorgaan met spelers halen. Dit kan eigenlijk alleen maar fout gaan, tenzij er een wonder gebeurt.

30 december 2021 om 11:37

@Vernon.

Helemaal met jou eens. Vele Barca fans zijn nu nog verblind door de liefde voor Laporta, maar feitelijk doet Laporta gewoon Bartomeu na maar dan met transfersommen van de helft. Bartomeu light dus.

Wel is het een lastige situatie en zal je ook spelers moeten halen om weer te kunnen groeien. Alleen snap ik dan niet dat ze niet wachten tot de zomer, waar er echt heel veel prima spelers transfervrij zijn. Dat doen ze deels wel, maar zo'n Torres voor 55 miljoen is echt zwaar overbetaald bijvoorbeeld.

30 december 2021 om 11:59

Rochus haha dat weet ik niet bij Koeman. Werd alleen gelinkt met depay Donny en Wijnaldum. Wou net als louie doen. Allemaal nl spelers halen.

30 december 2021 om 12:56

Met een verschil dat ze transfervrij waren met uitzondering van Donny. Maar dat was een gerucht.

30 december 2021 om 13:29

Maar als Koeman geld had. Laten we eerlijk zijn. Wie zou hij halen dan ??

30 december 2021 om 15:01

Als Koeman het had gered tot januari, dan had hij ook versterkingen gekregen. De situatie in de zomer was nog compleet anders, toen draaide alles nog rond Messi (en Griezmann), heeft dus absoluut niets te maken met dat Laporta geen transfers gunde aan Koeman. Al zou zelfs dat scenario niet zo onredelijk zijn geweest want je wil als club niet lang vastzitten aan spelers die gehaald worden door een coach waar er weinig vertrouwen in was voor de lange termijn...

30 december 2021 om 17:02

Er is financieel niets veranderd. Er zijn geen transfers geweest, er is geen enorme inkomstenderving geweest, sterker nog door Corona loopt varia nog steeds achter de feiten aan. Waar komt dan nu dat geld vandaan? En het is niet 10 mio voor een jeugdspeler waar we over praten. Het is serieus geld. Dus waar komt dat vandaan? Leg dat eens uit.

30 december 2021 om 19:11

@rochus het enige dat echt een beetje veranderd is, is dat er straks wat ruimte in de salarisbegroting zit. Maar dat is natuurlijk allemaal administratief, er is niet opeens extra geld verdiend. Barcelona leeft dus inderdaad gewoon nog op de pof. Dit is echt een train wreck waiting to happen.

Ik word zelf als Barcafan beetje moe van alle Barca artikels hier. Elke dag minimaal wel 4 berichten over wie ze nu gaan. Dan weer akkoord met Dembele, dan weer toch niet. Dan is Cavani weer binnen, nu weer Morata. Morgen Haaland?

30 december 2021 om 09:49

Het is komkommertijd. Maar het begint wat te vermoeien inderdaad. Als we toch bezig zijn PSG zou overigens geinteresseerd zijn in Dembele. Please make it happen.

30 december 2021 om 10:33

Jij denkt serieus dat PSG geen halfjaar wacht en een transfersom betaalt?

30 december 2021 om 13:16

Volgens mij heb je dat wishfull thinking van het bestuur van Barca overgenomen VC, want dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Dembele strijkt netjes zijn miljoentjes op in de laatste 6 maanden en tekent dan een dik contract elders. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het de club Barca inmiddels deze transfer ook niet meer gun. Als je nu toch ook weer leest hoe men met Depay omgaat. Ik sta er misschien niet meer onbevooroordeeld in maar Barca is een club geworden die ik en hele poos niet meer aan de top zie komen. Dat heeft alles te maken met het desastreuze beleid dat Barca heeft gevoerd en nu met Laporta weer dunnetjes over doet.

30 december 2021 om 15:07

Hoe gaat men om met Depay, wordt hij ergens vastgebonden en in elkaar geslagen of zo?
Ik denk niet dat je begrijpt hoe topvoetbal in elkaar zit.
Nieuwe coach met duidelijke visie en speelstijl ziet het niet zitten in aankoop van vorige coach, dat kan eens gebeuren en het gebeurt ook overal wel eens.
Op dat niveau is dat al zeker normaal, Depay drong er zelf ook op aan om maar voor 2 jaar te tekenen (geeft hem een sterkere positie als de club van hem af zou willen) dus dan lijkt het mij dat ze de zaken juist goed zijn overeengekomen zonder dat iemand slecht is behandeld 😉

30 december 2021 om 10:09

Ik mis de tijden dat het over Frenkie ging. Hoe gaat het eigenlijk met hem? Hoop overigens niet dat ze na Luuk de Jong ook de fout in gaan door te denken dat Morata het heilige vliegwiel is.

30 december 2021 om 10:18

Nico

"ik mis de tijden dat het over Frenkie ging. "

Hahah you made my day!! Geweldig!

Hoop dat er idd meer ander nieuws komt. Nog 2 dagen en een sloot aan binnenkort transfervrije spelers zijn vrij om te onderhandelen. Meestal leukste periode, al die geruchten en transfers.

30 december 2021 om 10:41

Ach, daarom lezen we alle artikelen en reageren we er vervolgens weer op, toch helpen we VZ ook door deze periode heen! Laat Januari maar beginnen haha

31 december 2021 om 01:08

Hopelijk blijven Frenkie, Depay, Dembele, Pique en Lenglet nog heel veel jaren in de basis bij Barcelona voetballen. Dat zou ik heel graag zien gebeuren. En wordt Morata daar aan toegevoegd.

30 december 2021 om 10:13

Ja eens, het is erg veel zo. Ik vind Barca ook erg boeiend, maar dit is wat overdreven. Vooral die verhalen over Haaland...

Hoe kan een gehuurde speler op de transferlijst staan? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Lachen trouwens, als Morata komt :P

30 december 2021 om 09:56

Ja zeker lachen als morata naar barca zou gaan. Denk alleen wel voor de concurrenten (sociedad, rayo, valencia). Alvaro morata kan er echt geen kloot van

Kan iemand mij vertellen hoe Barcelona met een schuld van ruim 400 miljoen alleen maar kan en wil kopen.
Als er geld is dan is Barcelona wel een hele nare club, Koeman weg en er was geen geld en nu is Xavi er en opeens kan alles

30 december 2021 om 10:00

Bij een aantal supporters zal er cognitieve dissonantie opgetreden zijn waardoor ze dat wel normaal zullen vinden. Ik stel me die vraag echter ook.

30 december 2021 om 10:09

@Lierse1997 ik vindt dit niet normaal hoor, mag je wel 1 vd grootste clubs zijn, het klopt niet.

30 december 2021 om 10:01

Er is hier een artikel geplaatst een week of 2 terug waarin jouw vraag beantwoord wordt. Artikel heet: Hoe Barcelona ondanks een miljardenschuld 55 miljoen kan betalen.

30 december 2021 om 10:12

@barcalover123 o oke niet gezien of gelezen maar laten we eerlijk zijn dit klopt toch van geen kant, al is er een constructie, je kan toch niet met ruim 400 miljoen schuld er nog 55 uit kunnen persen.
Laten ze daar maar eerst beginnen om het af te lossen dmv verkoop spelers

30 december 2021 om 10:18

Mitch ik ben het 100% met je eens ook. Ik heb liever dat de club zelf gewoon voor goedkope opties gaat als Cavani en geen dure aankopen en dat geld beter gebruikt om de club gezonder te maken. De druk om de CL te missen is in Barcelona blijkbaar heel groot waardoor gedacht wordt aan dit soort spelers. Ik hoop inderdaad zoals jij zegt dat Laporta spelers als Couthino, Umtiti en Dembele in de winter kan weg doen.

30 december 2021 om 10:35

Barcalover123 Cavani is echt geen slechte optie hoor.
CL missen is ondenkbaar en on Barcelona maar misschien is dat een x goed 1 jaar zodat ze kunnen bouwen aan een nieuw en jong team.
Ik zou ook Frenky in de etalage zetten, genoeg PL clubs die daarvoor willen betalen

30 december 2021 om 10:40

Mitch normaal zou ik inderdaad zeggen dat een jaar CL missen geen probleem is maar in de situatie waar Barca in zit kan dat echt niet. Ze kunnen elke cent wel echt goed gebruiken maar dan moet je inderdaad niet die centen die je verdient aan spelers als Morata uitgeven. Frenkie verkopen vind ik ook niet erg, helaas komt het er bij ons niet uit en hij is een van de weinig spelers die nog geld kan opleveren (de top talenten niet mee gerekend)

30 december 2021 om 10:47

Barcalover123 ja dat is het nadeel van een grote club, je moet CL spelen, het startgeld is al inmens veel.
Frenky ik vindt hem goed maar klopt het komt er gewoon niet uit.

30 december 2021 om 12:40

Xavi is gewoon een conservatief type. Normaal haal je Busquets eruit en laat je de jongere Frenkie de opbouw verzorgen zoals bij het NL elftal, maar dat durft hij niet aan. Zal ook wel met Spaanse belangen te maken hebben.

30 december 2021 om 12:46

Pieter als je Barca hebt gevolgd toen Frenkie aankwam dan had je kunnen zien dat hij die kans op die positie vaak heeft gekregen maar dat ie ook op die positie er niks van bakte.

30 december 2021 om 12:50

Nou de keren dat ik hem daar heb gezien was vrijwel altijd met Busquets erbij en die twee lopen elkaar gewoon in de weg. Hoe dan ook moeten ze Frenkie dan maar lozen die bloeit bij een andere topclub wel weer op.

30 december 2021 om 13:00

Pieter Frenkie heeft in het eerste seizoen vooral in het begin van Valverde de kans gehad om op de plek van Busquets te staan en toen kwam het er niet uit. Misschien dat Xavi het nog keer kan proberen met Pedri en Gavi, dat zijn net 2 andere soort middenvelders.

30 december 2021 om 10:04

ruim 400 miljoen? 1.6 miljard is inderdaad wel een redelijk ruime 400 miljoen.

30 december 2021 om 10:14

Ze hebben geloof ik geld geleend wat ze over 35 jaar uitgespreid terug moeten betalen. Zo stel je je faillissement uit, maar meer dan dat is het volgens mij niet. Het is allemaal erg dubieus.

Dit is dan weer heel jammer. Alvaro Morata. Hij is geen spits die je uit het slob gaat trekken. Ik dacht, misschien speelt Barca enorme blufpoker met de komst van een absolute klapper, Erling Braut Haaland. Maar nee, Morata dus.

Zouden ze niet beter voor een Spaanse keeper kunnen gaan? Luis Enrique is vast wel de paaien voor te spelen zonder spits?

Tsja het kan, gewoon een soort ruil, Morata naar barca en Griezmann naar Atleti. Maar barca kan toch beter voor Cavani en Dybala bijv. gaan. Beide transfervrij straks. Fati en Ferran op de flanken en dan Cavani in de punt of Dybala als valse 9.

Lol. Morata is wel de laatste naam die je verwacht als we praten over “gedroomde kandidaat”. Als we het hebben over de meest overschatte spits in Europa, is hij dat wel. Toch bijzonder dat hij in zijn loopbaan alleen maar bij topclubs gezeten heeft.

Zo, niet direct de eerste speler die ik aan Barca zou linken. Maar, ik zeg het hier niet voor het eerst, Barca gaat op de Spaanse tour. Torres, Azpilucuta, Gaya, Morata en ws ook nog Olmo. Met Piqué, Busquets, Gavi, Fati, Pedri, Garcia en aardig team.

Morata is net zoals Ferran Torres, Azpilicueta en Gaya gewoon een hele goede versterking voor Barcelona en het elftal krijgt eindelijk bruikbare spelers. Goede gedachte achter deze namen.
Jammer dat ze dit niet twee seizoenen geleden hebben gedaan en met Messi zijn doorgegaan en grootverdiener Dembele niet op tijd hebben weggedaan.

30 december 2021 om 12:29

Goede spelers om de Europa League te winnen ja.

Maar met deze spelers maak je echt geen indruk in de Champions League of tegen Real Madrid in La Liga, met alle respect.

30 december 2021 om 19:17

@hamsik

Ze hadden Messi juist een jaar eerder weg moeten doen. Toen leverde hij nog 100 miljoen+ op aan transferinkomsten, plus je spaart een jaar zijn astronomische salaris uit. Dat is bij elkaar een paar honderd miljoen euro die je in je zak had gehad. Dan hadden ze afgelopen zomer veel beter zaken kunnen doen op de transfermarkt en hadden ze er nu beter voor gestaan. Wel eens met Dembele trouwens.

Xavi is druk bezig Spanjaarden die in het buitenland zitten terug te halen zeg. Ferran Torres, Azpilicueta, nu Morata. Persoonlijk vind ik Morata echt drie keer niks, en zeker niet de gedroomde topspits..

Haha Morata?? Alle liefde die ik had voor de club is al enige tijd verdwenen helaas. Wat ooit zo mooi was is allemaal weg

Vorig jaar Suarez laten vertrekken en dan nu deze matige spits huren / kopen. Wat een wanbeleid !!!

Alsjeblieft niet zeg. Nu Ronaldo weg is kun je weer een team gaan vormen dus kom dan alsjeblieft niet met Depay aan.

Ik kom echt niet meer bij. Morata, of all people. De man die al voor beide Madrid clubs gespeeld heeft. Voor Chelsea en voor Juventus en werkelijk waar nergens heeft overtuigd. Wellicht een beetje bij Juventus in zijn 1e periode bij de club...

Dit moet toch haast een grap zijn. Of puur omdat hij Spaans is? Maar dat zou ik wel heel erg chauvinistisch vinden...

Er zijn zo veel betere spitsen die men kan halen of proberen te halen in plaats van deze Morata.

Als hij gehaald wordt, is er dus nog echt geen steek veranderd in het beleid van Barcelona

30 december 2021 om 12:34

Die Xavi haalt inene alleen maar Spanjaarden en wijst alle Nederlanders de deur. Beetje iets met eigen volk eerst. Wat dat betreft kan Depay beter terugkomen bij PSV.

30 december 2021 om 12:38

Nou snap ik best dat FC Barcelona een andere en kwalitatief betere spits/aanvaller dan Depay wilt hebben hoor. Zeker als ze weer terug naar de absolute top willen.

Maar om dan bij Morata uit te komen, gaat mij wel erg ver.
Evenals de haat richting Depay overal. De man werkt vaak keihard en is gewoon nog altijd de topscorer van FC Barcelona momenteel.

Daarnaast is het niet zo dat Depay niet kan voetballen. Zou gewoon een prima back-up speler zijn voor FCB, mits ze weer terug gaan naar hun ''niveau''.

Valt mee dat Thijs Dallinga nog niet genoemd is al optie bij Barca. Wat een faalbeleid wordt daar gevoerd zeg. Morata gaat je ook niet veel helpen, Accepteer het huidige rampseizoen en raak die overtollige ballast kwijt (umtiti - Lenglet - Depay - Luuk de Jong - Dembele - Braithwaite - Coutinho). Geef nu de jonkies aangevuld met Busquets - Ter Stegen- Alba - Frenkie - Pique het vertrouwen. En haal dan in de zomer een paar versterkingen en probeer zo barca weer op te bouwen.

Morata toch..

Als hij dit flikt zal het moeilijk te slikken zijn voor ons Madridistas, maar ik zal er niet om treuren.

Hij is wel iemand mits goede aanvoer, hij wel aan zijn doelpunten zal komen.

Is sterk in de lucht, snel. Misschien technisch zo geweldig. Maar imo beter dan Depay.

Enige 2 redenen die bij mij komen voor Morata is dat hij Spaans is en gewoon een pure spits in tegenstelling tot Memphis. Maar voor de rest is het echt vaag. Want die man bakt er helemaal niks van. Dat hij nog steeds bij grote clubs kan spelen is voor mij een raadsel.

Die Depay toch, eerst het gat van Messi opvullen en daarna Ronaldo!

Lekker doen Depay. In Barcelona wordt je toch niet gewaardeerd. Daar wordt van je verwacht dat je even Messi doet vergeten. Hij is ook een prima versterking voor dit Juventus.

Een goede zet. Depay brengt je niet verder. Hij speelt teveel voorzich en kan dit niet zoals de grotere voetballers wel kunnen. Hij dent dat hij het allemaal kan, maar dat is niet zo. Hij is een hele goede voetvballer voor de sub top.
Of Morata nu de man is die Barca verder kan helpen dat weet ik niet zo zeker. Wel is het zo dat hij gemnakkelijker kan scoren, minder lult met de bal.
Een mannetje uitspelen kan hij niet zo gemakkelijk, maar daar zijn anderen voor

30 december 2021 om 13:02

Waarom is het een goede zet als Morata je ook niet verder brengt? En dat makkelijker scoren weet hij echt al heel lang goed te verbergen!

30 december 2021 om 13:09

Depay scoort niet en Morata wel.geef hem ballen en ze gaan erin.
Depay gaat nog even iets geweldigs laten zien en mist. Soms gaan ze er wel eens in.
Voor de korte termijn, dat is proberen CL plek te behalen is hij van meer waarde
Volgens Gaal voelt hij zich bij het Nederlands elftal meer happy dan in Barcelona

Hahaha slechtste spits ooit, heeft het misschien ooit 1 seizoen laten zien en dan wil Barca hem halen. Iig wel beter dan Luuk de Jong.

30 december 2021 om 13:12

De slechtste spits ooit die beter is dan Luuk de Jong? Bijzonder.

30 december 2021 om 15:55

Touché

Morata had destijds nooit weg moeten gaan bij juve. Was daar echt een dodelijk duo met Tevez. Toen hij terug ging naar Real was het klaar met hem.

Sorry maar al dat nieuws over ruildeals.. gaat toch nooit door

Zou Gabriel Jesus niet iets zijn voor Barcelona. Komt toch te kort voor het voetbal van city.

Ik zou het enkel een goede deal vinden als er in zijn contract wordt opgenomen dat ie per keer dat hij buitenspel staat hij de helft van zijn weeksalaris moet inleveren.

30 december 2021 om 14:09

En geen penalties neemt. Deze ruildeal is zo'n onzin. Deze is nog slechter dan de Pjanic ruil. En komt er dus ook nooit.

30 december 2021 om 19:32

@ViscaCatalunya

Het woordje nooit neem ik niet meer in de mond 😁. Ik heb al gekke deals zien voorbij komen de laatste jaren😁

30 december 2021 om 19:23

Kijk eens aan, dan betaalt ie Barca ipv andersom. Dat zou nog eens een manier zijn om de boeken op orde te krijgen

Ik sta nog steeds gek te kijken naar de clubs van Morata. Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea en wellicht ook Barca nu. Oké, Barca is niet hetzelfde als wat het 5 jaar geleden was, maar toch, je zou ze als middelmatige spits maar op je CV hebben staan...

Alweer zo'n sprookjes en onzin verhaal hier..het begint gênant te worden langzaam aan.
Echte officiële bronnen graag en niet van die Hans Christiaan Anders sprookjes telkens ..😫😫😫🥶

30 december 2021 om 14:18

We weten allemaal hoe de sportkranten werken in komkommertijd in Spanje. Het is al ontkracht.

Ze gaan wel heel erg slecht met memphis om zeg
Hij heeft de eerste seizoenshelft alleen in de spits gestaan en 8 laliga treffers (laatste wedstrijden geblesseerd)
Dus als je hen vetrouwen geeft en dande tweede seizoenshelft laat spelen met fati, dembele, torres dan gaat hij er dit seizoen 20 maken.
K heb sowieso het gevoel dat Xavi alleen maar spanjaarden wil wat als je ff logisch nadenkt depay is toch wel een klasse betwr dan morata
Morata heeft al zoveel kansen in de top gehad maar bewijst zich niet komop man geef depay vetrouwen man zelfde geldt voor frenkie als die nu naar city bayern liverpool chelsea gaat dan is de in de top vijf beste middenvelders van de wereld maar ha we zullen zien xavi doet het totaal niet beter dan koeman dus een toptrainer kan ik nog niet zeggen

30 december 2021 om 14:32

Er is niks van waar. Barcelona gaat Memphis die in zijn prime is niet omruilen met een uitgerangeerde speler als Morata. Als er al een ruil zou zijn dan zou het Dembele voor Morata zijn.

Er blijft ook werkelijk helemaal niks van die club over he!
Dembele die vermoedelijk vertrekt
Torres die vermoedelijk niet ingeschreven kan worden ivm salarisoverschrijding
Morata willen halen

Waar zit het beleid bij de club
Dikke schulden, geld uitgeven dat je niet hebt
Vervolgens met geld wat je niet hebt maar toch hebt uitgegeven niks mee kunnen...

Ow ow ow wat Koeman toch slecht met zijn aankopen.
Nee die Xavi doet het lekker nu

Depay, Dembele, Umtiti, Depay, Braithwaite, Sergi Roberto, Lenglet, Luuk, Coutinho. Weg met al die middelmaat asapppp

30 december 2021 om 18:33

Wow, Depay twee keer noemen. Zal ik je eens een geheimpje verklappen? Deze jongens dienen allemaal netjes hun contract uit en leveren verder geen cent meer op. Succes om daar spelers voor terug te halen.

30 december 2021 om 20:16

Typfoutje, kan gebeuren. Ja, ik begrijp ze best wel dat ze hun mooi contract willen uitdienen. Ik zeg dan ook alleen maar hoe ik erover denk.

Nee aub niet. Ik ben echt geen fan van depay bij barca maar Morata is nog minder. Kan totaal niet voetballen

slimme zet,van juveniele dan

Hahaha als ze je al niet eens meer willen ruilen tegen Morata..

Memphis doet het toch heel goed bij Barca, als die ploeg aan het voetballen komt hebben ze veel meer aan Memphis dan zo'n statische Morata.

30 december 2021 om 19:20

Hahahah wil je nou beweren dat Depay als spits beweeglijk is bij Barca? Die kwam de laatste tijd enkel bij zijn verdediger vandaan wanneer ie bij rust de kleedkamer in ging

Zo dus nu wil ook Juve hem niet. Dit moet toch wel een waardeloos gevoel zijn: niet-gewild

Depay moet daar weg en voor een club als Arsenal, Ac Milan, Ajax, Dortmund, Napoli gaan waar hij net als bij Lyon de topspeler van het elftal zal worden en een team om hem heen kan worden gebouwd. Kan het beste clubs als Paris SG, Bayrn Munchen, Real Madrid uit zijn hoofd zetten.

31 december 2021 om 00:40

Jaartje Valencia of Lazio kan prima. Vergeet niet dat er over een jaar een WK aan komt waar hij zich kan etaleren. Dan staan clubs zoals Chelsea, Liverpool, Juventus, Atletico, Manchester United weer in de rij, net als toen met James Rodriguez (real, vervolgens Bayrn).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren