Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matthijs de Ligt vervult cruciale rol bij aanstaande transfer van PSV

Laatste update:

De komst van Malik Tillman naar PSV lijkt een kwestie van tijd. De Eindhovenaren zijn 'heel concreet' voor de aanvallende middenvelder van Bayern München en hebben nu te horen gekregen dat de Amerikaan een overstap naar het Philips Stadion zelf ook ziet zitten. Tillman wordt voor één seizoen gehuurd met een (verplichte) optie tot koop, zo meldt het Duitse Sport 1.

Na een sterk seizoen bij Rangers FC had Tillman de clubs voor het uitzoeken deze zomer. De middenvelder werd begeerd door clubs uit de Premier League en de Bundesliga. Onder meer VfL Wolfsburg (als opvolger van de naar Borussia Dortmund vertrokken Felix Nmecha) en VfB Stuttgart zagen hem graag komen. Tillman geeft echter de voorkeur aan PSV.

Iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de transfer is Matthijs de Ligt, weet de Duitse tak van Sport 1. De voormalig Ajacied heeft er bij zijn ploeggenoot op aangedrongen om de gang naar de Eredivisie te maken. Tillman had bij Bayern nog een contract tot volgend jaar zomer. Het is niet bekend of de optie tot koop verplicht of vrijwillig is.

Naast De Ligt heeft ook Peter Bosz een belangrijk aandeel in de transfer. Tillman weet dat er veel speelminuten in het verschiet liggen onder een coach die er een aanvallende speelstijl op nahoudt. Bovendien heeft de viervoudig international van de Verenigde Staten de mogelijkheid om bij PSV in de Champions League te spelen. De Eindhovenaren moeten dan wel eerst zien af te rekenen met Sturm Graz.

Tillman, een 1,88 meter lange nummer 10, speelde vorig jaar nog met Rangers FC tegen PSV. In Schotland kwam de rechtspoot in 28 wedstrijden tot 10 doelpunten en 4 assists. In de voorrondes van de Champions League-kwalificatie was Tillman tevens goed voor een doelpunt. Tot op heden kwam het jeugdproduct van Bayern München tot 7 optredens in de Beierse hoofdmacht, waarin hij 1 keer scoorde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat dit wel een leuke speler voor psv kan zijn. Maar ik geloof niet dat onze Matthijs een cruciale rol speelt in deze transfer…. Klik Klik

5 augustus 2023 om 12:05

Haha dat denk ik ook niet inderdaad. Psv krijgt zo toch wel een heel leuk team hoor. Als er nog een goede verdediger bij komt hebben ze een hele sterke selectie staan.

5 augustus 2023 om 12:18

Debast lijkt te gaan komen voor de verdediging. Kregen we gisteren te horen. zijn ze hard mee bezig.

5 augustus 2023 om 13:22

Gaat toch echt nog wel wat bij moeten komen want in de breedte is psv wel erg kwetsbaar. Als lang geblesseerd raakt dan moet je het met Vertessen of El Ghazi doen op linksbuiten. Valt Sangare uit dan moet je nu commencia of lang opstellen. Vranckx en Debast erbij lijkt het te worden. Verder is het huren van Tillman met optie natuurlijk een perfecte deal eigenlijk. Gehuurd dus als hij niet levert dan laat je babadi lekker staan, verlengt babadi niet en levert Tillman dan kan je hem overnemen voor een mooi bedrag. Veel scenarios om uit te tekenen wat positief uitvalt voor PSV.

5 augustus 2023 om 14:03

Vond hem de beste van Rangers vorig jaar. Kan mooi met Icey strijden om de plek op 10.

Loopt dus 1 op 2 in Schotland, waarbij rangers in elke wedstrijd de bovenliggende partij is op 2 potjes tegen celtic na. Niet heel fantastisch imo.

Hij is me ook totaal niet opgevallen in de wedstrijden van zowel psv als ajax tegen rangers.

Verwacht er persoonlijk niet echt veel van.

5 augustus 2023 om 12:04

PSV is ook praktisch iedere wedstrijd de bovenliggende partij in Nederland en toch zijn er maar weinig PSV-middenvelders die 1 op 2 lopen. Nu is de Eredivisie natuurlijk wel iets sterker dan de Schotse competitie maar aan de andere kant is de competitie van Schotland wel een stuk fysieker en ik denk ook verdedigender. Daarmee vind ik zijn statistieken voor een net 21-jarige toch zeker niet slecht. Als de optie tot koop niet al te hoog bedraagt vind ik dit op het eerste oog een mooie deal

5 augustus 2023 om 12:05

Hij viel mij toen tegen PSV wel op, maar PSV speelde toen ook niet echt fantastisch. 21 jaar en best wel wat potentieel, ik zie het wel zitten mits de koopoptie niet te hoog is

Met een optie tot koop is dit wel een heel goede zet van PSV.
Ook een nummer 10 die door zijn loopacties in de 16 perfect bij het spel van Bosz past en achter een spits als Luuk de Jong.

Ook commercieel een goede deal. Met twee Amerikanen voorin kan PSV wellicht een klein voetje in de Amerikaanse markt zetten. Zeker met de connecties van Stewart. Wellicht nog Dest op rechtsback.

5 augustus 2023 om 12:07

Maar als ie uit zijn contract loopt, kan je hem toch gratis nemen in 2024. Dus snap t verhaal vd optie tot koop niet. Bayern gaat hem toch niet verhuren, zodat ie volgend jaar gratis de deur uitloopt? Zeker als meerdere clubs hem nu willen.

5 augustus 2023 om 12:28

Ik denk dat Bayern nog een optie heeft om eenzijdig te verlengen, anders zou dit nergens op slaan inderdaad

5 augustus 2023 om 12:28

Waarschijnlijk zal een (verplichte) optie tot koop inhouden dat hij zijn contract met bijv. een jaar dient te verlengen.

Als hij uit zijn contract wil lopen, dan zal Bayern er alles aan doen om deze transferperiode nog te verkopen. Als dat niet lukt, dan neem ik aan dat hij een seizoen lang bij het tweede zal moeten spelen.

5 augustus 2023 om 12:58

Bij een verplichte optie tot koop, kom je direct al een contract overeen die na de huur in gaat.

Bij een niet-verplichte optie tot koop ga je pas over tot contractonderhandeling na de optie tot koop te lichten.

Als zijn contract volgend jaar afloopt, neem ik aan dat dit een verplichte optie tot koop is. Zie het als een soort uitgestelde koop, die pas volgend jaar in gaat. Tot die tijd huur je hem voor andere voorwaarden dan het uiteindelijke contract. Denk aan huurkosten en meebetalen in salaris.

5 augustus 2023 om 14:08

Verwacht dat Psv hem gewoon eigenlijk heeft gekocht. maar het geld uitgaven naar volgend jaar wilt schuiven. dat ze dit jaar nog andere spelers kunnen halen. En dat ze desnoods 1 dag voor contract afloopt de bedrag overmaken die ze anders dit jaar zouden betalen.

5 augustus 2023 om 16:40

Maar Riddle, je kan niet iemand 'kopen' die transfervrij is.

5 augustus 2023 om 12:37

Dest op RB is echt geen verbetering tov wat je daar nu hebt. Kost je een hele klap salaris voor niks.

5 augustus 2023 om 12:39

Dest is in het spel van Bosz wel een verbetering alleen is Dest zijn salaris het niet waard.

5 augustus 2023 om 12:40

Consy

Dest komt te kort voor Europees top maar hij is toch wel paar klassen beter dan Teze? Sambo is nog jong en niet gespeeld op top niveau in Nl.

Op rechtsback is Teze niveau subtop Nederland (centraal zie ik hem wel verder komen).

5 augustus 2023 om 16:01

Je zou Teze dan wellicht centraal kunnen zetten en dan miljoenen kunnen besparen op Debast. Maar dat hangt er vanaf of Bosz Teze als centrale verdediger goed genoeg vindt natuurlijk.

Daarnaast was het een beetje met een knipoog met al die Amerikanen in Eindhoven.

Nou bedankt Mathijs! Als dit blijkt te kloppen dan denk ik dat je een 10 erbij krijgt. Wel alleen interessant als er een optie tot koop bij zit vind ik. Ook ideaal voor een Babadi ideaal om in zijn schaduw zich te ontwikkelen.

5 augustus 2023 om 12:09

Maar hij loopt in 2024 uit zijn contract. Dus dan kan ie gaan en staan waar ie wil. Wat is de optie tot koop dan?

5 augustus 2023 om 12:23

Lijkt mij dan meer een uitgestelde betaling. Misschien verlengt hij zijn contract nog wel, zie je wel vaker als spelers ergens op huurbasis heen gaan.

Volgens mij is het ook zo dat je bij een huurdeal alvast een akkoord kan sluiten met de speler voor een contract na de optie, zodat er nog maar 1 partij (psv in dit geval) is die het lot kan beslissen van de speler en niet 3 en als deze optie ook nog verplicht zou zijn 0 dus.

5 augustus 2023 om 16:42

Tuurlijk kan dat. Maar dan heet het geen verplichte optie tot koop. En Bayern heeft daar dan al helemaal niets over te zeggen.
Denk dat het dan ook gewoon een verzonnen verhaal is van iemand, die even de lengte van zijn contract had gemist. Of dat Bayern een eenzijdige optie heeft om te verlengen.

Psv weer lekker opleiden voor andere clubs. Niks geleerd van Simons?

5 augustus 2023 om 12:03

Er zit een optie tot koop bij, dus hoezo opleiden voor andere clubs?

5 augustus 2023 om 12:05

De deal was uiteindelijk verre van ideaal, dat mag duidelijk zijn. Maar toch blij dat PSV een topspeler als Simons 1 seizoen heeft gehad, hij was zeer belangrijk en een fantastische speler voor PSV. Als ze de cl halen was hij het meer dan waard.

Verder staat hier toch echt dat PSV een koop optie op heeft.

5 augustus 2023 om 12:40

Timfeenstra2.0 leest alleen titels

5 augustus 2023 om 13:18

Timfeenstra2.0. Wat er met Simons gebeurd komt niet meer voor. Hij wilde zelf niet bij psv blijven. Of dat goed uit gaat pakken voor hem moet nog blijken.

Dit is een zeer interessante speler.
Hij viel me vorig jaar al op tegen de Rangers.
Denk dat hij heel goed gaat bevallen.
In de met hem en Vrankx erbij en het weggaan van Sangaré dan is het middenveld wel zo goed als compleet.
Alleen de positie van verdedigende middenvelder is eigenlijk te krap.
Nog een sterke centrale verdediger erbij.
En het liefst zie ik ElGhazi weggaan en er een vervanger voor komen.

5 augustus 2023 om 12:30

jorrit hendrix voor de verdedigende middenvelder plek... is geen geweldenaar, maar wel gratis op dit moment. kent de club, spreekt de taal.

5 augustus 2023 om 12:37

Hahaha Hendrix? sorry hoor maar dat is echt geen optie.

Mooi. Nog een middenvelder en twee verdedigers te gaan.

5 augustus 2023 om 12:20

Er komt maar 1 verdediger bij. Twee kan je uit je hoofd zetten.

5 augustus 2023 om 12:43

Ligt eraan wat er vertrekt. Schijnen aardig wat clubs te zijn die geïnteresseerd zijn in Teze verteld Rik Elfrink pas geleden. Verlengd Sambo niet zou ik hem ook niet laten spelen.

5 augustus 2023 om 12:31

Denk 1centrale verdediger voldoende is.
Vrankx er nog bij.
Alleen de positie van VM is dun bezet.

Twee keer een til voor op de 10 is toch niks man.

5 augustus 2023 om 12:41

Beter 1 Til op de bank dan 2 Tillen op 10, zoiets?

Hoe lang zit Guus nog vast bij PSV?

5 augustus 2023 om 12:54

1 til op de bank is ook al te veel. Zit nog tot 2026 bij PSV.

Malik Leon Tillman heeft in de jeugd van zowel Duitsland als de USA gevoetbald en werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot talent van het jaar in Schotland waar hij uitkwam voor de Rangers. De Rangers huurden Tillman dat jaar met optie tot koop, blijkbaar is deze koopoptie niet gelicht. Dus de Rangers vonden Tillman niet goed genoeg of te duur, ik zou het niet weten. Overigens wordt in dit artikel gerept over een optie tot (verplichte) koop, wat is het nou precies? Welk prijskaartje hangt aan deze koopoptie en is deze nou wel of niet verplicht? Overigens snap ik sowieso niet het nut van een huur met verplichte koopoptie. Dat is dan een uitgestelde koop om boekhoudkundige redenen of zo? Nogal schimmig allemaal. De rol van De Ligt bij deze mogelijke deal is ook niet geheel duidelijk, heeft Matthijs de Eredivisie of PSV aanbevolen als een goede opleiding of springplank? Dit artikel roept bij mij enkel vragen op.

5 augustus 2023 om 12:44

Ik las net ergens dat Bayern de optie er uit kon halen en dat gedaan heeft, in ruil daarvoor kreeg Rangers 1 miljoen pond en 10% van de toekomstige transferopbrengsten.

Wat het precies is zal de komende dagen wel duidelijk worden als hij daadwerkelijk naar PSV komt. Misschien is het inderdaad een boekhoudkundige truc of misschien staat er iets tegenover een terugkoopclausule bijvoorbeeld waardoor Bayern hier aan mee wil werken. Daarnaast heeft de speler natuurlijk ook nog een wens.

5 augustus 2023 om 13:21

@memphisdepay Dank je, je reactie verduidelijkt al wat. Overigens heeft Tillman aangegeven open te staan voor PSV begrijp ik via andere bronnen.

Tillman, wat een niveau.. was tegen Ajax helemaal nergens, werd door het slechtste Ajax middenveld in jaren zwaar overlopen.

Thanks Matthijs! Je hebt je oude club weer een dienst bewezen. Topper.

5 augustus 2023 om 12:46

Alvarez (wordt volgens jullie op 45mil geschat), Berghuis en Taylor als slechtste Ajax middenveld in jaren? Misschien speelde hij niet perse goed tegen ajax, dat weet ik niet meer, maar jij bent er vast zo eentje die de aankoop van die 24 jarige uit de 2e bundesliga wel fantastisch vindt?

5 augustus 2023 om 12:53

Zeker geen Ajax gezien afgelopen seizoen?

Het was drama het hele seizoen lang. Tegen elke serieuze tegenstander werden we afgemaakt en tegen Rangers lukte alles, gaven totaal geen weerstand.

Daarnaast ook geen indrukwekkende statistieken in een competitie die een stuk minder is dan de eredivisie.

Ik juich deze transfer overigens enkel toe, als Ajacied.

5 augustus 2023 om 13:02

Jij kent deze speler dus totaal niet. Staat bekend als aardig groot talent en presteert goed.

Ook was het middenveld Alvarez - Taylor - Berghuis bijna niet gebruikt en juist dit middenveld werkte het beste vorig jaar.

5 augustus 2023 om 13:07

Heb het even terug gezocht. Ajax stond nog bovenaan in de Eredivisie toen beide wedstrijden tegen Rangers geweest waren. Ze waren wel afgedroogd door Napoli tussendoor, maar je overdrijft het wel een beetje hoor. 1e plek in ED en 2x winst tegen Rangers. 3e plek in een poule met Liverpool en Napoli.. Zo slecht nog niet op dat moment.

5 augustus 2023 om 14:10

Het is bij Ajax alleen maar slechter gegaan, nadat ze Schreuder eruit hadden gemikt.
Voor die tijd ging het nog wel.
Zoals ook Bergwijn prima begon en daarna afzakte.

5 augustus 2023 om 14:26

Valt wel mee. Heitinga had een beter puntengemiddelde al was hij ook niet geschikt. Schreuder had het daarna niet beter gedaan, ben ik wel van overtuigd. Ging alleen maar bergafwaarts met hem en moraal ging omlaag en omlaag.

6 augustus 2023 om 15:48

Tuurlijk overdrijf ik een beetje, maar ik word hier in ieder geval niet erg bang van als Ajacied. Toevallig ken ik wel Rangers fans, en die hoor ik nooit over Tillman, terwijl ze Bassey helemaal top vonden (dat was 1 van hun belangrijkste spelers). Beetje tegengeluid op die hosanna-stemming hier mag ook wel.

Vergeet niet dat Bassey ook zwaar uitblonk bij Rangers. Is gewoon niveautje KKD (meeste clubs).

Overigens had ik niks anders verwacht in een PSV-topic dan deze eenzijdige reactie alsof Tillman 'the next big thing' is.

Wat was uberhaupt de laatste Amerikaanse voetballer die echt goed was? Landon Donovan? Was ook geen wereldtopper trouwens.

Om nog maar niet te beginnen over het feit dat als je voetballer bent in Amerika, dat je niet bij de beste atleten van het land hoort want die zijn naar de NFL, NBA, NHL etc. Wat ook de reden is dat ze geen/weinig goede voetballers hebben. En dat zijn pure feiten.

5 augustus 2023 om 12:49

Die jongen is net 21 jaar (toen net 20 jaar) en speelde in een ploeg die volledig verzoop in de CL. Met die logica kun je hetzelfde over Timber zeggen. Die verzoop zelfs in de Eredivisie het afgelopen seizoen tegen ploegen die nog lang niet op hun best waren. Dit is gewoon een goed talent en huren met een optie tot koop maakt het voor PSV interessant met weinig risico.

lekker spelertje hoor, hij viel mij ook al op. Speelde in de wedstrijden, en met name die in Glasgow, tegen Ajax ook niet onverdienstelijk.

"tillman had bij Bayern nog een contract tot volgend jaar zomer. Het is niet bekend of de optie tot koop verplicht of vrijwillig is".

Weer zo'n heerlijk journalistiek meesterwerk: Een koopoptie voor een speler die uit zijn contract loopt en er dan ook nog doodleuk bij vermelden dat niet bekend is of het om een vrijwillige of verplichte optie gaat.

Pepi, Lang, Vranckx, Tillman en mogelijk Debast. PSV is wel echt goed bezig zeg qua transfers (en ook met aantrekken van Bosz als coach). Zijn allemaal goede spelers of spelers met veel potentie. Ben stiekem best jaloers als Ajax supporter, al deze spelers hadden ook een toevoeging kunnen zijn bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren