Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique steekt loftrompet over Koeman: ‘Ik vind dat echt knap’

Laatste update:

Luis Enrique steekt maandag de loftrompet over collega Ronald Koeman. Reden voor de lofzang is het selecteren van Pedri voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden van Spanje. De bondscoach heeft veel waardering voor de werkwijze van Koeman bij Barcelona, waar dat dit seizoen naast Pedri de nodige talenten de kans krijgen om zich te bewijzen op het allerhoogste podium.

"Met de resultaten die hij nu boekt geeft Koeman een duidelijke boodschap af", deelt Luis Enrique op een persbijeenkomst na het bekendmaken van de Spaanse selectie een groot compliment uit aan de Barcelona-coach. "Ik vind het echt knap dat hij zoveel spelers uit de eigen opleiding gebruikt. Dat is een goede zaak, want ik weet hoe moeilijk zoiets is", verwijst de Spaanse keuzeheer naar zijn dienstverband als trainer van Barcelona van enkele jaren geleden. Luis Enrique verlegt de aandacht vervolgens naar de debuterende Pedri, die door de oproep uitzicht lijkt te hebben op een plaats in de definitieve EK-selectie van Spanje.

"We hebben allemaal veel waardering voor zijn kwaliteiten", zo krijgt de pas achttienjarige Pedri mee. "Het mooiste vind ik nog wel dat hij altijd zo rustig overkomt. Hij is bescheiden en heeft echt een balans gevonden tussen verdedigen en aanvallen." Pedri was vorig jaar nog een vertrouwd gezicht bij Jong Spanje. Door zijn stormachtige ontwikkeling echter is hij snel in beeld gekomen bij Luis Enrique, die de WK-kwalificatieduels ongetwijfeld zal gebruiken om te zien of Pedri al goed genoeg is voor een plaats in zijn EK-selectie.

Naast Pedri kregen ook ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba een uitnodiging van Luis Enrique voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland (25 maart), Georgië (28 maart) en Kosovo (31 maart). Voor Alba is het de eerste keer sinds september 2019 dat hij zich weer bij de Spaanse selectie voegt. In de afgelopen anderhalf jaar kreeg onder meer Valencia-verdediger José Gaya de voorkeur boven de linksback van Valencia.

Zie jij Pedri met Spanje naar het EK gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Pedri, Puig, Ansu Fati, Araujo, Frenkie, Ilaix Moriba de toekomst van Barcelona is in veilige handen. Alleen maar mooi dat Koeman genoeg vertrouwen heeft in deze jonkies en veel spelen. Dat is onder Valverde wel eens anders geweest.

15 maart 2021 om 17:49

Nu ja dat vind ik altijd zo makkelijk. Wie van die talenten waren er al beschikbaar voor Valverde? Puig, Fati, Frenkie en Araujo. Fati en araujo heeft hij laten debuteren en zeker Fati speelde veel. Puig speelde minder maar dat valt ook voor onder Koeman. Frenkie speelde alles (wat logisch is voor iemand van meer dan 80 miljoen). Dus ja dan heb je pedri (zat nog niet bij de club), mingueza (was niet nodig) en Moriba (was 16).

15 maart 2021 om 17:57

Araujo werd pas toch onder Koeman een basisspeler?

15 maart 2021 om 18:01

Ben er vrij zeker van als Valverde de beschikking had over Pedri dat hij als nog Rakitic en Vidal op zou stellen. Araujo debuteerde onder Valverde idd maar speelde nooit. Nu komt het Koeman misschien goed uit vanwege de financiele situatie, maar Valverde is nooit een man geweest van de jeugd.

15 maart 2021 om 18:02

Dat wel maar hij heeft zijn debuut gemaakt onder Valverde. Dat is alsof Koeman nu ontslagen wordt, Moriba volgend jaar uitblinkt en je dan over die trainer zegt dat hij voor de doorbraak van Moriba heeft gezorgd.

15 maart 2021 om 18:11

Daar valt niks zinnigs over te zeggen. Als je ziet wie hij bij Bilbao en Barcelona heeft laten debuteren, durf ik dat trouwens te betwijfelen.

15 maart 2021 om 18:17

Ik kan niets zinnigs zeggen over zijn tijd bij Bilbao, maar in zijn tijd bij Barcelona is maar één talent “semi” doorgebroken en dat is Ansu Fati geweest. Alhoewel Ansu zijn echte doorbraak als basisspeler heeft beleefd onder Koeman. Toch karig vind je niet in drie seizoenen?

15 maart 2021 om 18:19

Absoluut. Maar wie zijn dan de spelers die echt hadden moeten doorbreken? Welke grote talenten heeft hij fout ingeschat? Het tot nu toe enige echt grote talent uit die periode heeft hij gewoon laten debuteren en belangrijk gemaakt, namelijk Fati.

15 maart 2021 om 21:11

@lierse1997 zo kan je overal een creatieve draai aan geven. als Koeman die talenten nu niet had laten spelen hadden we ook kunnen zeggen ze zijn er nog niet klaar voor maar als je ze niet opstelt zal je dat nooit kunnen vast stellen en Koeman heeft het risico genomen om ze op te stellen, wat zich nu uitbetaald. spelers een paar minuutjes laten invallen is iets anders als ze wekelijks in de basis zetten

15 maart 2021 om 21:20

Maar antwoord dan? Welke toptalenten heeft Valverde verwaarloosd? En van de huidige toptalenten heeft hij er drie laten debuteren (puig, Fati en Araujo), was er één nog niet aanwezig en was er één 16 jaar oud.

15 maart 2021 om 21:59

Ik vind het kijken naar hoeveel spelers debuteren onder een coach wel echt een slechte manier om te bepalen of er veel gebruik wordt gemaakt van jonge spelers. Als je als coach 5 jonge spelers consequent gebruikt vind ik dat toch een stuk meer zeggen dan als je 10 spelers de laatste 3 minuten laat invallen tegen een club uit de tweede klasse in beker wedstrijd waar je al 4-0 voor staat.

15 maart 2021 om 23:42

@lierse1997 ik zeg niet dat Valverde talenten heeft verwaarloosd maar om nu elke keer te doen alsof het normaal is dat Koeman zoveel jonge spelers de kans geeft dat vind ik ook te makkelijk. genoeg coaches die dan toch voor ervaring kiezen ongeacht of die goed presteren of niet

15 maart 2021 om 18:06

Met alle respect voor alle talenten die je opnoemt, maar alleen Saka komt een beetje in de buurt van talenten als Ansu Fati en Pedri. Ansu heeft een waarde van 80 miljoen euro, Saka de helft. Daarbij is de aantrekkingskracht van een Barcelona of Real Madrid twintig keer zo groot als dat van Arsenal. Vind je vergelijking niet opgaan.

15 maart 2021 om 18:36

@corrogrande55

Man, je bent al van sinds je account actief is aan het bashen op Barcelona terwijl je zogezegd Real Madrid fan bent.

Ik zou zeggen, hou je beter maar bezig met Real Madrid..

Ontopic : Koeman doet het fantastisch.. als er een nieuwe trainer komt dat succes gaat behalen met deze generatie , dan heeft Koeman toch de eerste bouwstenen gelegd!

15 maart 2021 om 18:39

@el_guaje7 De toekomst van Barcelona is in veilige handen.... Ja tuurlijk Dat zeiden ze een aantal jaren geleden ook over jeugdspelers als Bojan Krkic, Isaac Cuenca, Sergi Roberto, Andreu Fontas, Cristian Tello, Gerard Deulofeu, Marc Bartra, Oriol Romeu, Marc Munies maar waar zijn die gebleven? Eã©n voor éã©n bestempeld als nieuwe generatie van La Messia. Goeie grap Overigens, alle spelers die jij benoemd waren al beschikbaar en opgeroepen door Valverde. Het is niet echt de verdienste van Koeman

Wat een juweel van een speler is dit. Een speler als Pedri moet het mooie rugnummer van 8 overnemen ipv Pjanic. Ik kreeg echt een hard hoofd toen ik soms naar Barca keek met een middenveld met Rakitic, Vidal en Busi. Nu zie je puur voetbal met Frenkie en Pedri op het middenveld en Puig en Moriba die beetje moeten uitvechten wie de eerste wissel gaat zijn. Toekomst ziet er weer rooskleurig uit!

15 maart 2021 om 19:26

En met een piqué en lenglet in de verdediging
Ook een hard hoofd.zo lang barcelona geen gooie verdedigers haald gaat het moeilijk worden om weer champions league te winnen
Laatste champions league winst was in 2015
Aub contract van dembelle niet verlengen te vaak geblesseerd en scoren kan die niet.

Mooi in ieder geval dat Luis Enrique en Jordi Alba weer door 1 deur kunnen.

15 maart 2021 om 19:12

Weet je toevallig waarom ze nooit door 1 deur konden?

15 maart 2021 om 19:50

Er zou iets zijn voorgevallen bij Barcelona voordat Luis Enrique vertrok. Voor zover als ik weet heeft geen van beiden er over gesproken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren