Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal: ‘Het was jarenlang een hecht team en toen kwam hij ineens’

Laatste update:

Louis van Gaal heeft nog altijd fiducie in de winst van het WK in Qatar. De bondscoach van het Nederlands elftal gelooft ‘natuurlijk’ dat hij de wereldtitel kan winnen met Oranje, zolang de ondergrens omhoog gaat bij de Oranje-internationals en iedereen ook beseft wie hij is als teamspeler. In een groot interview met het Algemeen Dagblad wijst Van Gaal op zijn boek uit 2019 als het sportieve verval van Barcelona en Juventus aan bod komt.

Een half jaar na het vertrek van Lionel Messi is Barcelona zevende in LaLiga en bleek zelfs overwintering in de Champions League een te moeilijke opdracht. Juventus overwintert wel in het Europese miljardenbal, maar lijkt ook dit seizoen weer naast de landstitel te grijpen. “Lees mijn laatste boek, daar staat het allemaal al in. Dat Barcelona al een tijd niet meer een echt team was. Ze waren afhankelijk geworden van die ene man, Messi. Juventus was ook jarenlang zo'n hecht team, en toen kwam ineens Cristiano Ronaldo, tegen de cultuur van de club in”, somt de zeventigjarige bondscoach op.

Van Gaal vindt het ook ongelooflijk dat Italië een krachttoer moet leveren, via de play-offs eerst tegen Turkije en later mogelijk tegen Portugal, om zich te kwalificeren voor het WK na nota bene in de zomer het EK te hebben gewonnen. Hij denkt dat het ligt aan een veranderde mindset bij de spelers. “De coach zal niet opeens andere dingen doen, neem ik aan. Wie ben je als teamspeler? Dáár gaat het om. En dús liggen er altijd kansen, óók straks voor het Nederlands elftal. Wij kunnen in Qatar dat beste team worden.”

In dat kader is het belangrijk dat de weg van Van Gaal wordt gevolgd. “Het wordt gezien als arrogantie als je dat roept, maar als trainer gaat het om twee essentiële dingen: leiderschapskwaliteiten en inzicht in het spel en karakters van spelers. Ik kan moeilijk zeggen dat ik dat niet heb, ik heb het allebei. En kijk mijn curriculum maar na. Bij alle clubs waar ik gewerkt heb, heb ik prijzen gewonnen. Waarom zou dat met het Nederlands elftal niet kunnen? Natuurlijk geloof ik daar in.”

De spelers van het Nederlands elftal zullen in dat geval minder de bal moeten gaan verspelen in eenvoudige spelmomenten. "In situaties dat er afspeelmogelijkheden zijn, maar spelers tóch een keuze maken die balverlies brengt en daarmee een dodelijke counter", doceert Van Gaal. "Met drie verdedigers in het centrum zou je al beter gewapend moeten zijn dan met twee. Maar als jij onnodig balverlies lijdt, dan staan je medespelers vaak nog in de opbouw-/aanvalmodus. Wat ook beter moet: spelers moeten beseffen waar op het veld ze wel en niet kunnen dribbelen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha, Louis… Baas… maar mag wel een tikkie bescheidener .

25 december 2021 om 11:05

Waarom zou hij bescheidener moeten zijn? Typisch Nederlands dit. Wees blij dat de bondscoach ambitieus is en zijn doel hoog stelt. Hij zegt toch niet dat het makkelijk word? Hij geeft aan dat er een kans is, niet dat het zeker is dat ze kampioen worden. Denk je dat Max F1 kampioen was geworden als hij niet in zichzelf geloofd had? Als je aan een toernooi begint met de instelling: we liggen er toch na de 1e ronde uit, dan ga je het inderdaad niet redden.

Hoezo een tikkie bescheidener? Denk je dat hij is ingestapt om na een derde plaats op het WK nu te gaan voor een vierde. Ik kan z’n ambitie om voor de wereldtitel te gaan alleen maar waarderen.

24 december 2021 om 09:17

Hoezo moet die man bescheiden zijn? Met zo'n prijzenlijst weet je waar je over praat en hoe de wereld werkt. Ik vind hem geweldig.

24 december 2021 om 10:51

Door zijn 'bescheidenheid' krijg ik juist extra zin in het komende WK. Laat de wedstrijden maar beginnen!!

24 december 2021 om 10:53

Zijn 'arrogantie' of realisme doet mij denken aan Bert van Marwijk in 2010. "als we niet voor de wereldtitel gaan, kunnen we net zo goed morgen met vakantie gaan". Heerlijk!

24 december 2021 om 18:54

Bert besloot na dat WK een hele lange vakantie in diverse zandbakken te nemen.

24 december 2021 om 21:33

Jij vergeet het ellendige EK 2 jaar later, daarna is hij ergens zijn kop in de zandbakjes gaan steken.

25 december 2021 om 11:14

@Titaantje dus? Van Marwijk had het tot de finale geschopt. Van Gaal werd 3e en ging met pensioen. Geen van beide relevante statements hoor.

25 december 2021 om 12:16

Wat een gruwelijke belediging voor een man als van Marwijk om vergeleken te worden met van Gaal. Van Marwijk is wel een bescheiden,beschaafd persoon met fatsoensnormen en van Gaal...tja

25 december 2021 om 19:20

Eens, maar dat debacle 2 jaar later, daar kan je vedettes vooral op aankijken. Wel vaker voor gekomen in de Nederlandse voetbal geschiedenis

25 december 2021 om 21:24

NicoMitea helemaal met jou eens, dit slappe elftal heeft juist wat bluf nodig en okal komt t een beetje vervelend uit V Gaal zijn mond maar de dingen die die zegt heeft die gewoon gelijk in.

Hij zegt hier geen gekke dingen.

Het team is inderdaad belangrijker dan een individu, hopelijk kan hij dat Depay bij brengen.

Ben benieuwd hoever oranje gaat komen, ze kunnen zomaar eens gaan verrassen omdat we er niet veel van verwachten.

24 december 2021 om 09:23

Depay maakt iig nog met regelmaat het verschil. Er zijn internationals in Oranje waar ik me meer aan erger

24 december 2021 om 09:34

Japie. Ik ben er van overtuigd dat zelfs John van Loen ook zou renderen bij zoveel vrijheid. Japie, heb jij zelf voetbalschoenen gedragen? Het is als team, en zeker als middenvelder heeel frustrerend om de bal al weer kwijt te zijn, terwijl je aansluit. Niet één keer dan, maar wel 25 x per wedstrijd. Dus voor je weer gaat afgeven op Wijnaldum en co.. Hoe kunnen die nu bepalend zijn wanneer ene Depay voorin staat te falen. Van Gaal steekt hier ook gewoon naar Depay hoor. Volkomen terecht!

24 december 2021 om 10:14

Depay zou nog veel beter zijn als hij meer aan het team denkt ipv elke keer een ‘mooie’ actie te willen maken.

Grossiert in dom balverlies.

En natuurlijk zijn er andere spelers waar ik me ook aan erger. Alleen Depay doet alsof hij een topper is.

24 december 2021 om 16:13

Verwacht dat Depay er uiteindelijk zelf ook beter van word... win win situatie. Wellicht zal hij dan zelf minder scoren, maar als team komen we dan echt verder, ook beter voor Depay lijkt me

24 december 2021 om 17:43

Kritiek mag je altijd hebben want Depay doet zeker ook genoeg dingen fout, maar ik ben blij dat hij iig nog iets doet. Er lopen er een paar in Oranje die meedoen voor spek en bonen. Depay, De Vrij en Van Dijk zijn imo toch wel met afstand onze belangrijkste spelers

25 december 2021 om 10:20

Depay is met afstand de belangrijkste aanvaller van de afgelopen jaren bij Oranje. Ik geloof er ook helemaal niets van dat jongens als Luuk de Jong of Weghorst net zo succesvol zouden zijn bij Oranje. Depay is zeker geen wereldtop, maar het is wel de aanvaller die het dichtste bij wereldtop komt van Oranje.

25 december 2021 om 11:03

En daar gaat het dus mis. Een speler met het verkeerde karakter of mentaliteit (hoe je het wil noemen) word op zijn individuele kwaliteiten beoordeelt door jou. Het team, zelfs de gehele selectie word beã¯nvloed door zo'n speler. Dat is wat hier gezegd word, maar met zo'n reactie lijkt het alsof jij dat niet begrijpt. 1 rotventje vroeger in de klas verpesten het voor de gehele klas.... dat was vroeger duidelijk, maar denk maar niet dat dat weg is ofzo, dat zie je op de werkvloer nog steeds terug.

24 december 2021 om 09:44

Marcel

Ik vind dit wel gek: "en toen kwam ineens Cristiano Ronaldo, tegen de cultuur van de club in"

Hoezo tegen de cultuur in? Alsof Juve nooit grote aankopen deed of kopen van beste spelers.

24 december 2021 om 09:51

Hij bedoeld meer op het systeem aanpassen op 1 speler.

24 december 2021 om 10:06

U moet wel begrijpen waar meneer van Gaal het over heeft, als hij zegt tegen de cultuur van de club in.

25 december 2021 om 11:01

Is niet wat hij zegt. Wat hij zegt is: Juventus speelde altijd als team was moeilijk te verslaan omdat het een collectief was. iedereen had zijn taak en was even belangrijk.het team was niet gebouwd om 1 man heen. Toen Ronaldo kwam veranderde alles, want het team draaide om Ronaldo, het spel werd aangepast op Ronaldo. Dat is wat hij zegt.

Louis gelooft erin wereldkampioen te worden. Blijf maar dromen arrogante Louis, je zal niet eens door de groepsronde heen komen. Uiteindelijk is kwaliteit doorslaggevend. In 2010 had je Sneijder in topvorm 2014 Robben in topvorm. Nu ben je afhankelijjk van Depay Wijnaldum is niet van hetzelfde niveau! Je kan wel achterin dicht gooien met Virgil Matthijs en Stefan. Maar als je voorin niet beslissend bent houdt het op.

24 december 2021 om 09:16

ik zie Oranje ook niet wereldkampioen worden maar om nou te doen alsof het helemaal onmogelijk is.. Je kan inderdaad achterin dicht gooien en als je dan net geluk aan je zijde hebt en jouw kansen (die je echt wel krijgt zelfs met onze voorhoede) er in schiet dan kan je zo ver komen. Aanval wint je wedstrijden en de verdediging wint je titels.

24 december 2021 om 16:15

Ach. WE hebben in een vijf mans verdediging de beste van de wereld... Tijdens een toernooi is de verdediging echt belangrijker dan de aanval hoor!

24 december 2021 om 10:08

Aks je met de gedachte loopt het niet te worden, ga je het ook niet worden. Het gaat niet om het individu maar om het team. Lees en begrijpt wat meneer van Gaal zegt.

24 december 2021 om 10:12

Griekenland werd ooit Europees kampioen met Charisteas (as ik het goed schrijf) in de spits.

25 december 2021 om 11:01

In 2014 was het nog steeds de arrogante Louis van Gaal.
Totaal onverwachts werden wij 3de met vlagen goed voetbal.
We zijn niet allemaal hetzelfde maar laat Louis maar lekker arrogant zijn en denken dat we ver kunnen komen, vindt ik prima.
Met Rinus Michels 1 vd beste coaches die Nederland ooit heeft gekend

25 december 2021 om 12:09

Als je vond dat in 2014 goed werd gespeeld...dan hou maar op...afbraak voetbal en dan vooral niet vergeten die belachelijke penalty die Robben kreeg voor z'n zoveel te duikelpartij...goed voetbal ..lol

25 december 2021 om 11:07

Wie niet droomt wint ook nooit. Er word over de jaren constant bewezen dat kwaliteit niet doorslaggevend is of ben je Leicester en Griekenland vergeten? Wat een pessimistisch geneuzel

25 december 2021 om 11:11

Als je aan een toernooi begint, maak je altijd kans om het toernooi te winnen. Denk je dat de Denen in 1992 van tevoren gedacht hadden Europees Kampioen te worden? Of de Grieken in 2004? Wij hadden nooit verwacht in 2010 de finale te halen of in 2014 3e te worden. Kans is er altijd. En dan is het goed om een bondscoach te hebben die erin geloofd het voor elkaar te kunnen krijgen. Hij zegt niet dat het makkelijk word of dat hij 100% zeker kampioen word. Hij geeft aan dat de kans er is... of heb jij liever een coach die nu al zegt:"we kunnen beter op vakantie gaan want we winnen geen wedstrijd"?

25 december 2021 om 13:35

Voetbalexper. Als Griekenland het EK kan winnen kunnen wij het WK winnen. Kwaliteit zegt niet alles in een team sport!

26 december 2021 om 07:37

Types zoals jij lopen voorop in de polonaise als het eventueel wel lukt, eerst afzeiken maar als ze verder komen en winnen staan mensen zoals jij als hardst te juichen

Met Ronaldo erbij deed Juventus het iig beter dan nu. Messi bij PSG lijkt helaas een vedette in het elftal teveel

24 december 2021 om 09:31

Deed Juve het echt beter? Voor de komst van CR7 waren ze ultra dominant en haalden ze CL finales. Sinds zijn komst gingen er ze er steeds voortijdig uit in de CL en werden ze zelfs geen kampioen in het laatste jaar.

Maar ja, CR7 maakte nog steeds zijn goals en meest wordt er dan niet meer verder gekeken.

ON: Van Gaal die spreekt over het belang van één team te zijn en dan steevast Depay in de spits stelt, een jongen die vooral voor zichzelf speelt en het mannetje wil zijn. Maar beter loopt er niet voorin bij Oranje... Ergo: Van Gaal stelt ook gewoon de beste 11 op en probeert daar een team van te maken (wat hij uiteraard als geen ander kan).

Ik zie Oranje zeker de kwartfinale halen en mits gunstige loting... wie weet.

24 december 2021 om 09:45

Dit seizoen eens naar Juventus gekeken? Beter voetballen als team doen ze absoluut niet. De andere spelers beginnen ook niet plots bevrijdt te voetballen. Ze missen voornamelijk goals. Met Ronaldo erbij zou Juventus er echt een stuk beter voorstaan op sportief gebied.

24 december 2021 om 09:45

Henry

Zeur niet, wat Japie zegt klopt gewoon.

Juve was al langere tijd aan het zakken qua kwaliteiten. Hebben slecht beleid gevoerd.
Zonder CR waren die jaren nog slechter.

Middenveld was om te janken

24 december 2021 om 09:52

Daarom haalde ze de finale van de cl en pakte ze de scudetto keer op keer totdat hij kwam.

24 december 2021 om 09:54

Het gaat me om de uitspraak van Japie dat Juve 'het veel beter deed met Cr7'. Is dat echt zo?

Laatste seizoen speelden ze geen kampioen (net zoals dit seizoen het geval zal zijn) en in de CL hadden ze een bijrol, zelfs met CR7 in de rangen (net zoals ze nu hebben).

Dat het voetbal dat ze brengen nu nog slechter is, kan zijn. Maar qua resultaten zie ik geen dusdanig groot verschil dat de uitspraak 'met CR7 ging het véél beter' volledig kan rechtvaardigen.

24 december 2021 om 10:15

Het grote probleem van Juventus was dat ze niet verjongd hebben, integendeel. Hun team was te oud en de jongeren die ze gekocht hebben, hebben het verschil niet gemaakt.

Maar het Juventus van nu is er gewoon op achteruitgegaan zonder Ronaldo. Dat lijkt me vrij duidelijk.

24 december 2021 om 10:54

@lierse: ja uiteraard is het huidige Juve er achtergegaan sinds het vertrek van CR7, dat lijkt me logisch. Het scheelt hem gemiddeld 20-25 competitiedoelpunten per seizoen.

Maar zelfs mét CR7 deed Juve het sportief toch niet zoveel beter dan ze vandaag doen? Zeker Europees niet.

24 december 2021 om 10:59

Met Ronaldo zouden ze een titelkandidaat zijn naar mijn mening.

24 december 2021 om 11:03

Mja mogelijk maar met geen zekerheid te zeggen. Vorig seizoen werden ze ook geen kampioen, ook al was CR7 er toen nog bij. Maar dit jaar zijn ze inderdaad geen kandidaat voor de titel. Ik zie ze geen 12 punten goedmaken op Inter.

24 december 2021 om 11:06

Juventus deed het helemaal niet beter dan voor zijn komst, net als dat United het nu niet beter doet. Spel leek en lijkt helemaal nergens op, terwijl het daarvoor goed stond. Ook logisch, als je Ronaldo haalt stem je daar je team op af, maar je kan moeilijk zeggen dat Juve en United er beter van zijn geworden. Juve moet nu die hele handel weer opnieuw opbouwen en heeft ondertussen miljoenen geã¯nvesteerd in een speler die ze geen CL bracht (dat was het doel) en ook geen mooie transfersom heeft opgeleverd. Ik vraag me ook af of de rest van het team nou echt wat heeft geleerd van CR7, maar afgaande op de woorden van Chiellini (of bonucci, weet het niet meer zeker), is dat niet het geval. Dan heb je dus een paar jaar een van de beste spelers ooit in je gelederen gehad, maar heeft het alleen wat verkochte shirtjes opgeleverd.

Ik heb het allebei en ik geb nog veel meer ik ben namelijk ook narcist lees maar in mikn boek. Men zegt dat ik het spel goed doorzie wie ben ik om dit te ontkennen.
Ik denk dat de Koning hoopt dat we het WK winnen zodat.hij mij en mijn team de hand kan schudden
De kabinetsformatie heeft natuurlijk veel te lang geduurd als ik dit proces want dat is het had moeten leiden dan was dit klusje veel eerder opgelost.
Ach ik begin niet eens over de hoge gasprijs en omikron
Lees mij boek maar dan zal je zien hoe ik dit allemaal doe

Eh dat is niet de arrogantie, de betweterige hooghartige en ronduit beledigende houding naar journalisten en dus je aanhang is belachelijk en arrogant. Voor de rest mag je je eigen mening hebben maar je hoeft niet te doen of je god bent en iedereen afblaffen manman

24 december 2021 om 14:18

Ja Louis, het was ook ongelofelijk dat Oranje een krachttoer moest maken en zichzelf niet eens kwalificeerde voor het WK. Geluk is een belangrijke factor in het voetbal. Dat moet je ondertussen wel weten Louis. Of ben je je eerste kwalificatie vergeten?

24 december 2021 om 14:22

Ja Oker, daar heb je een punt. Ik vergat even in de spiegel te kijken.

Louis heeft helemaal gelijk, daarom heeft een team meer aan Thomas Muller dan aan Cristiano Ronaldo.

Ik ben het niet helemaal eens over Ronaldo, die heeft toch wel een soort van goede uitstraling naar de rest van het team. Neymar, Messi en Mbappe hebben dat minder.

Voor de rest zie ik het ook helemaal zoals v Gaal. Op het toernooi is iedereen 80-100 qua kwaliteit maar er zijn op basis van mentaliteit minimaal 30 punten bovenop te gooien waardoor een team met allemaal 80 spelers zomaar beter kan zijn dan een elite team a la Frankrijk.

De arrogantie van de man, bah vreselijk. Altijd dat belerende toontje alsof hij het allemaal heeft uitgevonden, constant schofferen van mensen die het met zijn meninkje niet eens zijn.
Bescheiden siert grote vrouwen of mannen, je zelf ophemelen toont het 100% tegenovergestelde.

Wel mooi dat hij echt het gevoel en geloof heeft in zijn spelers .
Ben het ook nog met hem eens , zijn de nummer 10 van de wereld ?
Kunnen als iedereen de neus de goede kant opstaat , en natuurlijk met de nodige wilskracht en kunde ..
Wereldkampioen worden.
Weet wel dat hij dan een standbeeld verdiend heeft .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren