Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool-trainer fileert Nederlandse keepers: ‘Zo gaat het niet goed’

Laatste update:

John Achterberg maakt zich zorgen over de toekomst van de Nederlandse keepers. De keeperstrainer van Liverpool werkt al jarenlang met gerenommeerde doelmannen en constateert dat het niveau in Nederland tanende is. Vergeleken met sluitposten uit andere competities zoals de Premier League en LaLiga zijn Nederlandse doelmannen van veel mindere kwaliteit, aldus Achterberg tegenover NRC Next.

"In Nederland wordt nog te veel in termen als meevoetballen gedacht, als het om keepers gaat", vindt Achterberg. “Dat is belangrijk hoor, het is een van de dingen die een topkeeper goed moet kunnen. Maar volgens mij is het toch het allerbelangrijkste dat een doelman ballen tegenhoudt." Puntsgewijs geeft de 45-jarige oud-keeper aan waar er volgens hem winst kan worden geboekt. “Technisch en tactisch zijn we in Nederland op keepersgebied verder dan veel andere landen. Maar je moet als doelman meer facetten beheersen. Ik denk dat er vanaf de jeugd anders gewerkt zou moeten worden. Zo gaat het niet goed.”

“Als je naar de Nederlandse keepers van dit moment kijk, van wie zeg je dan dat ze de top in Europa kunnen halen?”, vervolgt Achterberg zijn verhaal. “Zeg het maar. Ik zie geen Nederlandse topkeepers meer. Bij het Nederlands elftal zitten vaak keepers die bij hun club nummer twee zijn: Jasper Cillessen, Michel Vorm. Bij PSV is Jeroen Zoet nummer één, maar ook bij hem is er nog zat te verbeteren. En Ajax en Feyenoord hebben een eerste keeper uit het buitenland.”

Achterberg vindt dat er een taak ligt voor de KNVB. “Als ik de bond was, zou ik Frans Hoek nauw bij een nieuwe opzet betrekken. Hij heeft veel neergezet in het verleden, en hij is al in dienst van de KNVB. Als alle Nederlandse keeperstrainers nu eens bij elkaar komen en ook oud-keepers, zoals Piet Schrijvers, dan moet er toch al heel wat goeds loskomen. Ik ken vrijwel alle doelmannen in Europa, omdat ik uiteraard keepers scout voor Liverpool, maar ik kom zelden in Nederland terecht. Dat zegt genoeg.”

Ben jij het met John Achterberg eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jones en Onana waren afgelopen seizoen toch wel lichtpuntjes in een competitie met voornamelijk matige keepers. John heeft een goed punt.

20 juni 2017 om 14:19

Ik ben het met hem eens. Nu hopen dat talenten als Hahn (Heerenveen), Bijlow (Feyenoord) en Jurjus (PSV) het waar kunnen maken want dit zijn talentvolle keepers met een Nederlands pasport!

20 juni 2017 om 17:31

Hij dramatiseert het wel een beetje imo. Tuurlijk heb je nu een lichting wat mindere keepers ( wat overigens ook meegeholpen word door het feit dat cillessen niet speelt bij barca. Want cillessen is niet zo veel minder dan dat Stekelenburg was in zijn topjaren.) maar je kunt in een klein land als dit nou eenmaal niet elke lichting een van der sar er tussen hebben zitten. Heeft elk land wel eens last van. Of zijn we vergeten dat Frankrijk wereldkampioen werd met clown barthez op doel? Of dat Brazilië jaren lang met een middelmatige keeper als dida heeft gespeeld? Om nog maar niet te spreken over het feit dat Portugal al jaren geen noemenswaardige keeper meer heeft. Het word alleen ietwat gemaskeerd door het feit dat daar tegenover topspelers stonden op andere posities in het veld. En die mis je nu even bij oranje. Om dan geliek weer dat gezever over verkeerd opleiden en dat soort onzin aan te halen is wel een beetje 2002.

20 juni 2017 om 14:53

Matige keepers? Naast de door jou genoemde Jones en Onana vind ik ook Jensen, Hahn, Van Leer, Room en Zoet geen verkeerde doelmannen hoor. Zo slecht hebben we het niet in Nederland. Vooral niet als ik Castro er nog bij noem.
Lamprou had daarnaast ook een goed seizoen. Dan kom ik uit op 9 doelmannen die meer dan behoorlijk zijn.

20 juni 2017 om 15:19

En wie hiervan zijn Nederlands? Verder zijn van Leer, Hahn, zoet echt ff iets anders dan Van der Sar of stekeleburg op het wk van 2010

20 juni 2017 om 15:22

http://www.voetbal.com/cijfers/ned-eredivisie-2016...
Lamprou vind ik een prima keeper bij Willem II maar als een keeper met die lengte de op éé na beste keeper (volgens dit lijstje) van Nederland is dan geef dat misschien toc h te denken.

20 juni 2017 om 15:29

@la~decima: En dat doet ertoe? Ik reageer op Likdat, die het over de Eredvisie heeft. Het zijn gewoon prima keepers. Volgens mij is het logisch dat wij in een mindere competitie ook slechtere keepers hebben dan een La Liga of een Premier League. Waren ze wereldtop geweest, dan hadden we ze niet kunnen behouden.

20 juni 2017 om 15:34

@ruudos: De ranking die jij aanhoudt is het gemiddelde van de cijfers die de belangrijkste Nederlandse kranten aan de keepers toekennen.

Lamprou speelde dit jaar uitzonderlijk. Heeft dit jaar ook een hoog reddingspercentage. Dan mag je hem toch met een goed cijfer beoordelen? Lengte is mooi, maar er zijn meer kwaliteiten die meespelen in het hedendaagse voetbal. Reflexen en positionering kunnen het gebrek aan lengte compenseren.

20 juni 2017 om 16:06

Lengte is niet mooi maar zeer belangrijk het bepaalt wat voor een doelman je wordt! Keepers boven de 1.90 kunnen wat minder atletisch zijn neem bijvoorbeeld Courtois die is echt niet zo'n atleet als Navas maar de armen van Courtois zijn weer langer. Hoe korter je bent hoe atletischer je moet zijn en zoet en Cillessen zijn gewoon alle 2 niet atletisch genoeg. Ze zijn goed maar niet beter dan dat zij houden de ballen niet die een echte topkeeper wel pakt en dat is nou net het verschil met de echte top. Terwijl jongens als Vorm en Vermeer puur kwa keeperstalent erg goed zijn maar die jongens missen ook gewoon lengte.

20 juni 2017 om 16:47

@memphisdepay: Er zijn ook topkeepers onder de 1.90 m: Kevin Trapp (1.88 m), Claudio Bravo (1.85 m), Hugo Lloris (1.88 m), Ter Stegen (1.86 m) en Mattia Perin (1.88 m) bijvoorbeeld.

Lengte is dus niet de beslissende factor. Ook omdat het niet te trainen valt. Aan lengte kan je niet veel doen.

20 juni 2017 om 16:27

Mwah, als Vermeer niet geblesseerd was geraakt had Feyenoord gewoon een zeer goede NL keeper onder de lat staan, die de concurrentie met Zoet prima had aangekund.

ironisch genoeg zitten we bij Liverpool ook met een keepersprobleem..... Al doet Mignolet het inmiddels redelijk goed, toch hebben we veruit de minst sterke keeper van de top 6 van de premier league nu City die keeper van Benfica heeft gehaald.

20 juni 2017 om 14:23

Zelfs voor city dat had gedaan. Een bravo in normale doen is een klasse beter dan mignolet.

20 juni 2017 om 14:51

Wat is 'in normale doen'? Bravo heeft gewoon bar weinig laten zien in de premier league afgelopen seizoen hoor

20 juni 2017 om 15:55

En Nederland heeft zelfs geen keeper die in de buurt komt van Mignolet . Ach, bij Sunderland was het een topkeeper en ook bij Liverpool speelt ie gewoon 85% van de wedstrijden erg goed. Mensen onderschatten hem teveel op basis van een aantal slechte wedstrijden.

21 juni 2017 om 08:05

Zn normale doen is misschien hoe hij jarenlang gekeept heeft op het hoogste niveau voor hij naar City kwam? Hij heeft jarenlang gewoon laten zien een topkeeper te zijn op een hoger niveau dan de Premier League. Maar blijkbaar voelt ie zich niet op zn plek in Engeland, of is de taalbarriere te hoog gebleken. één ding is zeker, de consistentie en het niveau wat Bravo bij Barca heeft laten zien heeft Mignolet nog nooit gehaald.

21 juni 2017 om 08:06

Tsja maar consistentie is zo ongeveer het belangrijkste wat er is voor een keeper. Ik zie ook wel dat Mignolet veel goeie wedstrijden speelt maar zoals je zelf al zegt is het 85% en dat is gewoon te weinig voor een keeper bij een top 4 club in Engeland.

21 juni 2017 om 16:36

Maar ik meet hem toch niet aan de hand van zijn prestaties bij Barcelona? Ik meet hem aan de hand van zijn prestaties van het afgelopen seizoen. Ik stel dat Bravo een van de minste keepers was, samen met mignolet, van de top 6 in de premier league.
Dan is het toch onzin om zijn prestaties bij Barcelona erbij te betrekken? Die zijn namelijk totaal niet relevant. In dat geval zou ik ook het laatste seizoen van Mignolet bij Sunderland erbij kunnen betrekken, want toen was hij immers de beste keeper van de Premier League.

20 juni 2017 om 14:39

Karius is echt een topkeeper maar oa door blessures en de enorme druk die een keeper het eerste jaar krijgt in de BPL komt het er nog niet uit

20 juni 2017 om 14:53

Dan moet hij het komend seizoen wel gaan laten zien. Ik was vorig seizoen zeer enthousiast over de aankoop van Karius, maar tot nu toe heeft hij het echt heel moeilijk en kan hij Mignolet niet eens uit de basis spelen. Ik heb de hoop zeker nog niet opgegeven, maar hij moet wel echt stappen gaan maken nu.

20 juni 2017 om 16:23

Wamt De Gea presteerde top in zijn eerste jaren bij United. Die groeide ook langzaam aan richting zijn huidige niveau. Als je serieus had verwacht dat Karius direct er zou staan en door zou groeien, ben je niet echt realistisch. Ook hoeft hij niet per se nu al stappen te gaan maken. Op die leeftijd rustig groeien achter een goede keeper is helemaal niet erg op die leeftijd. Die jongen komt er echt wel. Dit is het probleem in de Premier League en met name bij grote clubs: spelers krijgen een jaar het vertrouwen en daarna worden ze weer bij het grof vuil gezet - als het niet door de fans is, dan wel door de club - en mogen ze vertrekken naar een andere club.

20 juni 2017 om 17:48

Mignolet.. Echt geweldig is ie nooit geweest, maar ik krijg wel altijd trek in filet mignon als ik z'n naam tegenkom..mjam

Zegt een Liverpool trainer...

20 juni 2017 om 15:04

Bij Liverpool is er geen keepersprobleem hoor, Mignolet keepte zeer degelijk

Dit soort uitspraken zijn altijd zo opportunistisch. In de premier league en la liga zijn de spelers op iedere positie veel beter. Daarnaast vind ik Vorm en Cillessen gewoon prima keepers. Cillessen is dan wel tweede keeper maar wel bij een van de beste clubs vd wereld.

Ook doet hij alsof we in het verleden altijd topkeepers hadden en dat nu zijn verloren. Op vd Sar na hebben we ze eigenlijk nooit gehad (tenzij je meer dan 30 jaar terug gaat).

20 juni 2017 om 14:19

Van Der Sar werd ook pas echt een absolute topkeeper toen hij de 30 al gepasseerd was. Bovendien kan deze Achterberg dit wel zo mooi zeggen, maar Mignolet, Karius, Manninger en Bogdan zijn ook alles behalve topkeepers. Dan zie ik toch liever doelmannen als Vorm en Cillessen.

20 juni 2017 om 14:32

Karius is nog jong en heeft veel potentie. Cillesen en Vorm spelen nauwelijks. Cillessen keepte in de EK-kwalificatie best slecht.

20 juni 2017 om 15:10

Cillessen was ook ooit eens jong en had ook veel potentie. Hetzelfde geldt voor Vorm en heel veel andere doelmannen. Leeftijd speelt niet echt een rol bij keepers, aangezien ze heel lang mee gaan en dus ook veel tijd hebben om zich te verbeteren.

20 juni 2017 om 14:46

Het feit dat we nooit topkeepers hebben gehad, geeft toch juist aan dat er flink wat veranderd moet worden aan hoe we keepers opleiden?

20 juni 2017 om 15:14

@theroscoe ik denk dat de tekst wat misleidend is. De zinnen die voetbalzone heeft toegevoegd, suggereren dat Achterberg vindt dat het niveau aan het zakken is.

Maar als je de tekst van Achterberg zelf leest, dan lijkt hij inderdaad te zeggen dat het eigenlijk nooit goed is geweest, omdat we altijd al teveel waarde hechten aan meevoetballende kwaliteiten. Dat is dus wat anders dan wat vz suggereert.

Ik ben het overigens niet eens met Achterberg. Van der Sar was wel degelijk een topkeeper, en je kan niet verwachten dat je als land elke generatie zo'n talent hebt. Dat heeft bijna geen enkel land. Spanje en Duitsland komen nog het meest in de buurt, met types als Casillas en De Gea, en Kahn en Neuer. Engeland heeft ze niet. Italie heeft geluk dat Buffon tot zijn 83e levensjaar op topniveau mee kan.

Ik geloof er niks van dat dit met de opleiding te maken heeft. Dit is gewoon the luck of the draw; je moet de mazzel hebben van het unieke talent. Dit soort discussies doen me altijd denken aan de tenniswereld, waar de Belgen tegelijkertijd Henin en Clijsters hadden. Iedereen dacht toen dat de Belgen zo goed aan het opleiden waren, maar dat sloeg nergens op. Dat zie je ervoor, en dat zie je erna: nooit meer dit soort toptalenten gehad.

In het voetbal zit er meer structuur in, daar heb je per land zo 1000 profs, en miljoenen amateurs. Anders dan bij het tennis. Met zo'n brede basis en zo'n groot profbestand kan een goede opleiding zeker bijdragen aan het bovendrijven van goede spelers. Maar het is nooit een garantie op echte topspelers.

20 juni 2017 om 16:05

Wat simplistisch hee. David Goffin bijvoorbeeld staat momenteel 13de op de wereldranglijst in het mannentennis en stond ook al een paar keer top 10.

Het is alsof we enkel Henin en Clijsters hadden en de rest koekenbakkers waren/zijn. Je stelling slaat echt op niets.

20 juni 2017 om 16:28

Fiodor toch.. Dat is nou net z'n punt. Het woordje 'nooit' moet je niet altijd letterlijk nemen. Het feit dat jij maar met een naam komt aanzetten, zegt al genoeg. Veel meer zijn er simpelweg niet. Daarnaast gaat het niet eens specifiek daarom, maar om de vergelijking met het voetbal; iets waar hij een punt over wilde maken a.d.h.v. dit voorbeeld. Niet zo snel op je teentjes getrapt zijn. Rustig, begrijpend lezen helpt daarbij heel veel.

20 juni 2017 om 16:55

Dat komt omdat ik geen zin heb om een lijst te maken en dan maar het meest evidente voorbeeld van dit moment geef. We hebben de laatste 20 jaar al tennisspelers/speelsters zat gehad die top 10 waren of daar in de buurt zaten. Het slaat dus echt op niets zijn commentaar.

En waarom het woord 'nooit' gebruiken als je vervolgens bij elke kritiek stelt dat je niet alles zo letterlijk moet nemen. Dat is typisch voor mensen die hun punt niet kunnen halen en blind zijn voor kritiek.

En de helft van zijn tekst gaat over tennis, jij doet alsof het over twee woorden tussendoor gaat. Wat is dit voor een kleinzielige manier van discussieren?

Wanneer hebben we nou structureel goede keepers gehad? Zolang ik me kan herinneren hadden we altijd in bepaalde periodes een goede keeper. Edwin van der Sar werd pas echt goed toen hij bij Fulham speelde en al wat ouder was. We hebben nooit twee topkeepers gehad. Nu hebben we toevallig een periode waar we geen enkele topkeeper hebben. Dat kan gebeuren in een klein land. Wie zegt dat Cillessen over 3 jaar niet eerste doelman is bij een grote club? Het kan snel gaan in het voetbal.

20 juni 2017 om 14:25

Dat is niet waar, sar was bij Ajax ook al top. Hij heeft alleen in Italië een dip gekregen waar hij bij Fulham langzaam uit is geklommen.

20 juni 2017 om 15:02

In zijn tijd bij Ajax werd hij niet bestempeld als absolute topkeeper. Die titel kreeg hij pas toen hij bij Manchester United begon te schitteren. Bij Ajax was hij getalenteerd, maar niet zozeer beter dan Cillessen nu is. Keepers gaan lang mee en worden vaak pas echt goed als ze richting de 30 jaar gaan.

Toevallig worden we nu in Europa verwend met keepers als Courtois en De Gea en in een eerder stadium Casillas die op vroege leeftijd al een absolute topkeeper was. Zo slecht hebben we het in Nederland ook weer niet qua doelmannen. We hebben momenteel dan wel geen echte topkeeper, maar met Cillessen wel een doelman die betrouwbaar is. Hij zal alleen wel meer moeten gaan spelen in clubverband.

20 juni 2017 om 16:32

Het is voor een land als Nederland ook geen schande om niet altijd wereldtop te zijn. We hebben ten slotte een veel kleinere vijver om uit te vissen. Kijk nu alleen al naar het Duitse keepersgilde met Neuer, Fahrmann, Leno (niet altijd even sterk) en de opkomende Karius mogelijk in de toekomst. Cillessen zou hier hoogstwaarschijnlijk niet eens bij de selectie zitten. Ook Spanje zit nu goed met De Gea als opvolger van Casillas en daarnaast zijn er ook nog keepers als Sergio Rico, Sergio Asenjo en ook Reina speelt nog altijd op een behoorlijk niveau. Toch ben ik wel van mening dat er te veel focus ligt op het meevoetballende gedeelte en dat we wel degelijk keepers beter op kunnen leiden dan hoe we het nu doen. Of het heel veel verschil zal maken kan ik niet zeggen, maar het is allicht het proberen waard.

20 juni 2017 om 15:02

Joop Hiele, Hans van Breukelen, Hans Galje, was een fantastische lichting. Daarvoor met Piet Schrijvers en natuurlijk de beste keeper ooit in Nederland: Jan van Beveren (stuk gemaakt door wijlen Johan Cruijff).
Probleem van de nederlandse keepers is dat we de essentie vergeten: ballen tegen houden. we moeten als keeper snel zijn, twee benig zijn en mee kunnen voetballen. Heb je Buffon wel eens een bal zien weg schieten? als hij ongelukkig aangespeeld wordt? ziet er niet uit, maar hij is een meester in alle facetten van ballen tegen houden en het organisaeren van zijn verdediging.

20 juni 2017 om 15:08

Je noemt keepers die al meer dan 20 jaar gestopt zijn. We hebben het telkens over het feit dat we naar Van Der Sar geen topkeeper meer hebben gehad. Van Der Sar werd pas echt een topkeeper in zijn laatste anderhalf jaar bij Fulham en natuurlijk zijn periode bij Manchester United. Bij Ajax en Juventus was hij helemaal niet zo heel indrukwekkend en had regelmatig fouten en blunders.

We zijn nou eenmaal een klein land en we denken dat we alles wel even op kunnen lossen met opleidingen op jonge leeftijd, terwijl we gewoon moeten accepteren dat we niet altijd een wereldtopper hebben en dus ook niet altijd een topkeeper. Natuurlijk kan een opleiding altijd beter, maar dat is overal zo.

20 juni 2017 om 15:16

Ik ben daarom benieuwd wat van leer gaat doen en of die zich zo stormachtig kan blijven ontwikkelen.

20 juni 2017 om 15:20

Ik vraag me af of de categorie Hiele en Van Breukelen ook in het buitenland als echte topkeepers gezien werden. Zonder er een definitiekwestie van te willen maken hebben we het volgens mij over de echte buitencategorie, en dan niet alleen in Nederlandse ogen. Van der Sar was dat. Schmeichel. Kahn. Buffon is het nu, samen met een paar anderen. Elke generatie heb je het wereldwijd over een handvol keepers, niet meer. Nederland zit daar nu niet bij, maar dat is geen ramp. Je kan niet altijd zo'n uniek talent hebben.

Keepers en verdedigers worden in de jeugd afgekeurd op hun meevoetballende kwaliteiten. Zelfs bij middenmoters. Onbegrijpelijk.

Check Alban Lafont. Wat een prachtkeeper wordt dat. Keept op pure reflexen en atletisch vermogen

20 juni 2017 om 14:45

Zou nuttiger zijn als je dan met een talentvolle keeper uit Nederland komt aanzetten ipv een Franse..

20 juni 2017 om 16:34

Dat is dus onmogelijk, want zo'n talent hebben wij niet. Anders had hij dat wel gedaan. Zou dus nuttiger zijn als je iets toevoegt met je reactie i.p.v. random dingen te gaan roepen.

Wereldtoppers worden geboren niet gemaakt.. Maar ik vind het nogal wat dat een keeperstrainer van Liverpool zijn mond durft open te trekken over het gebrek aan kwaliteit bij Nederlandse keepers, terwijl de twee keeper van Liverpool in de Eredivisie niet eens tot de uitblinkers zouden behoren. Mignolet en Karius zijn echt twee waardeloze keepers! Dit zijn toch geen handige uitspraken?

20 juni 2017 om 15:26

Eens met je eerste zin.

Wat betreft Achterberg: misschien heeft hij geen verborgen agenda, en zegt hij gewoon wat hij ziet, zonder dat hij het op Liverpool betrekt. De kwaliteit van de keepers van Liverpool heeft goedbeschouwd niks te maken met de kwaliteit van Nederlandse keepers. Dan kan je zo'n uitspraak doen.

20 juni 2017 om 16:35

Niet helemaal eens. Ja, ze worden geboren met een bepaald talent, maar als je dit niet op de juiste manier gebruikt en/of traint, benut je absoluut niet je volle potentie.

Als Zoet naar Napoli gaat en daar wekelijks in de goal staat, dan vind ik dat gewoon zeer goed hoor. Napoli is geen Bayern, Juventus of Real Madrid maar de kans dat je een keeper hebt die in de basis staat bij een topclub.. die is gewoon niet zo groot. Dus bij een subtopper is al heel wat.

Cillissen zou ook best nog bij een goede club in de basis komen te staan als hij vertrekt bij Barca. Daar moeten we het mee doen, moet best lukken. Portugal won het EK ook met een keeper van Sporting.

20 juni 2017 om 15:59

Met alle respect voor Zoet, maar Napoli mag toch hoger mikken.

20 juni 2017 om 18:18

Napoli is nu bezig met Alex Meret, die is nog maar 19 maar zou nu al in de basis van NL staan

Waarschijnlijk ben ik wat simplistisch. Maar is het ook niet zo dat je soms een goede generatie hebt en soms ook gewoon een mindere lichting hebt..? De van der Sarretjes stamp je niet zo maar uit de grond. Cilissen is an sich een aardige keeper maar hij heeft de verkeerde club gekozen. Net zoals Vorm een aardige keeper is. Zoet, Krul en Stekelenburg komen gewoon tekort in mijn ogen.

20 juni 2017 om 15:28

Helemaal niet simplistisch, ik ben het met je eens. Je kan opleiden tot je een ons weegt, maar als de volgende wereldkeeper niet binnen je landsgrenzen is geboren, dan houdt het op. Dan kan je de beschikbare keepers maximaal opleiden, maar het echte ruwe toptalent gaan ze niet ontwikkelen.

Stekelenburg was trouwens heel erg goed in 2010, keepte een fantastisch, bijna foutloos WK. Helaas kon hij dat niveau niet vasthouden. Wat betreft Vorm, Zoet en Krul helemaal eens. Cillessen is nog afwachten, maar het lijkt erop dat hij bij Barca niet gaat doorbreken, ook al keept hij in de beker altijd heel goed.

Onzin, we hebben in het verleden gewoon een paar wereldtoppers gehad met Van der Sar als uitschieter. Een wat mindere lichting heeft weinig met de manier van opleiden te maken.

Verder wel geinig dat iemand van Liverpool het zegt, die hebben toch na Reina ook wat grabbelaars gehad.

Raar statement. Het complete niveau is wat lager dan vroeger, dus inclusief keepers. Dan is het niet zo dat cilessen er plotseling niks meer van kan. Ook zoet en Vermeer waren vorig jaar bovengemiddeld. Zeg dan dat de keepers momenteel in een dipje zitten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren