Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi in bescherming genomen: ‘De scheidsrechter verdient ook straf’

Laatste update:

De rode kaart van Lionel Messi tegen Athletic Club (2-3 nederlaag) in de finale van de Spaanse Supercup zet kwaad bloed bij Jaume Roures. De Catalaanse mediamagnaat, als lid al meer dan drie decennia verbonden aan Barcelona, vindt dat scheidsrechter Jesús Gil Manzano eerder in de wedstrijd veel harder had moeten optreden tegen spelers van Athletic die Messi herhaaldelijk fors aanpakten. De Barcelona-aanvaller werd van het veld gestuurd na een harde duw richting Asier Villalibre.

"Laat duidelijk zijn dat Messi iets heeft gedaan dat niet door de beugel kan, iets dat hem nog nooit is overkomen", zo opent Roures in een vraaggesprek met Radio Marca. "Maar het mag ook duidelijk zijn dat Messi nooit in zo'n situatie terecht had mogen komen. De scheidsrechter trad in de periode daarvoor namelijk helemaal niet op bij de overtredingen op hem. Messi was zijn zelfbeheersing nooit verloren als de scheidsrechter eerder in de wedstrijd al een paar gele kaarten had uitgedeeld" Messi ontving de rode kaart in de 120ste minuut van de verlenging, toen Barcelona tegen een 2-3 achterstand aankeek.

EERSTE RODE KAART OOIT VAN LIONEL MESSI VOOR BARCELONA.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 17 januari 2021

"Wat mij betreft verdient de scheidsrechter ook een straf", verwijst Roures, oprichter van Mediapro, naar de schorsing van twee wedstrijden die Messi kreeg opgelegd van de Spaanse voetbalbond. Barcelona heeft inmiddels al wel hoger beroep aangetekend. De mediatycoon hoopt dat de sanctie geen invloed heeft op de besluitvorming van Messi aangaande zijn toekomst. De routinier heeft een aflopend contract en is nog steeds niet tot een akkoord gekomen over een nieuwe verbintenis in het Camp Nou. "Ik denk dat Messi bij Barcelona blijft als hij echt gelooft dat de club in staat is om prijzen te veroveren."

Roures laat tevens zijn licht schijnen over de presidentsverkiezingen van Barcelona op 24 januari. "Ik stem op de kandidaat die de beste plannen voor de toekomst van de club heeft. Ik ben al dertig jaar lid, dus het is niet zo dat ik nu stem omdat ik er geïnteresseerd in ben." Presidentskandidaat Joan Laporta liet zijn afbeelding plaatsen op tweehonderd meter afstand van het stadion van Real Madrid. "Dat heeft indruk op mij gemaakt", onthult Roures. "Hij liet daarmee zien dat hij weet wat er bij de socio's van Barcelona speelt." Laporta neemt het later deze maand op tegen Toni Freixa en Víctor Font.

Ben jij het eens met Jaume Roures over Jesús Gil Manzano?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een loser ben je dan. Het belachelijke gedrag van je favoriete voetballer goedpraten door de schuld aan de scheidsrechter te geven. Echt schandalig.

21 januari 2021 om 12:18

Ben ik niet helemaal met je eens. Ja, hij spreekt inderdaad schande van wat Messi deed, maar stelt daarna dat dat nooit gebeurd zou zijn als de scheids harder was opgetreden. Hij verzacht dus de actie van Messi door tussen de regels meer de schuld op de scheidsrechter te leggen. Want, ja, van zichzelf is Messi niet in staat om zo uit te halen, dus dat gedrag komt door de scheidsrechter. Ik snap fiorenoord wel.

21 januari 2021 om 12:19

Ach hou toch op. Gaan we straks ook een straatroof goedpraten omdat die persoon misschien het geld wel gewoon nodig heeft?
Het prinsje kon gewoon zijn frustratie niet in bedwang houden en deze fanboy gaat daar allemaal verklaringen voor zoeken en legt de schuld uiteindelijk bij de scheidsrechter, die volgens hem ook nog eens straf verdient. Dieper een slachtofferrol inkruipen is echt bijna onmogelijk.

21 januari 2021 om 12:52

@fiorenoord een vader die een brood jat bij de bakker op de markt omdat hij zn kinderen niet te eten kan geven, kan ik beter begrijpen dan een hangjongere die een rolex jat omdat hij er bij wil horen met dure bling bling op zn lichaam. Dus ja, er zit verschil tussen.

Ik heb trouwens het idee dat je de wedstrijd niet gezien hebt, maar deze scheidsrechter even een tijdje op lager niveau laten fluiten kan helemaal geen kwaad. Heeft niks te maken met de actie van Messi, maar gewoon zn dramatische niveau van fluiten. Sterker nog, de rode kaart aan Messi geven, was ongeveer zn enige juiste beslissing.

21 januari 2021 om 13:04

Koepbarca03, dit is een beetje in de categorie van ik ben helemaal geen racist hoor maar..... Hij geeft wel degelijk nuances aan waarin hij het gedrag van Messi op anderen afschuift. Totaal onnodig.

21 januari 2021 om 14:10

Een mooi voorbeeld van iemand die misbruikt wordt, "ja maar ze droeg uitdagende kledij dus ze lokte het wat uit". Wat een belachelijke redenering van deze Roures.

21 januari 2021 om 12:41

Was het niet de scheidsrechter die met een Real Madrid tas naar buiten liep toen hij Villareal vs Real Madrid floot en Villareal flink benadeelde?

Manzano staat bekend een pro Real Madrid te zijn. Hoe kan hij nu voor Barcelona fluiten.
VAR heeft meerdere malen aangetoond dat zij pro Real Madrid zijn. En een ex scheidsrechter kondigde pas nog dat 90% van scheidsrechters pro Real Madrid zijn.

21 januari 2021 om 12:44

Die scheidsrechter maakte gewoon een duidelijke redeneerfout. En dat is al meer dan een jaar geleden.

21 januari 2021 om 12:51

Nee dit is de scheidsrechter die drie pingels gaf aan Valencia tegen Real. Hij is gewoon een slechte scheidsrechter. Maar dat benoem je niet, omdat het niet past in jouw complottheorie.

21 januari 2021 om 14:13

Jullie mogen de scheids nog bedanken dat hij in zijn verslag maar half schrijft dat het agressie van Messi was waardoor hij maar 2 wedstrijden heeft gekregen. En nog slagen jullie erin om te klagen? Blijkbaar is de redenering dat Villalibre maar sneller zijn hoofd moest wegtrekken.

21 januari 2021 om 13:01

hahaha inderdaad! moeten we nu elke scheidsrechter die een mindere wedstrijd fluit of waar een bepaalde club het niet eens is met zijn beslissingen gaan schorsen zeker. dan kunnen ze straks wedstrijden laten spelen zonder scheidsrechters

"de mediatycoon hoopt dat de sanctie geen invloed heeft op de besluitvorming van Messi aangaande zijn toekomst."

Bij alle incidenten nu met Messi( zoals doelpunt, overtreding etc...), gaan mensen nu beoordelen of hij gebaseerd op dat incident wel of niet bij barca blijft. Gaar nergens over...

Ik hoop dat Messi wel bij Barce blijft :P, alleen moet zijn salaris wel omlaag.

Wat een idioot. De overtredingen waar deze man over praat, daar wordt bv Modric elke wedstrijd aan blootgesteld. Al jaren. Wat is dit voor slap gezwets? Er is geen maar. Slaan is rood. Punt uit.

21 januari 2021 om 12:32

Wat wil je hiermee zeggen? Dat dit de enige wedstrijd is dat Messi zulke overtredingen te verduren kreeg? Ik praat de rode kaart echt niet goed, maar de scheids had toch echt wel vaker mogen fluiten en een kaart trekken voor Athletic.

21 januari 2021 om 14:28

Ik praat de rode kaart niet goed, maar..... en daar ga je al met je goedpraten. Allemaal excuses om het af te zwakken. Nooit met het vingertje naar andere dingen wijzen als je aangesproken word op Jouw gedrag. Reageren op je eigen gedrag of je mond houden is zoals het hoort

21 januari 2021 om 18:52

Daarom doe ik het ook ipv messi zelf😉

22 januari 2021 om 07:49

Waar zie je mij dat zeggen dan, dat dit de enige keer is dat Messi het zwaar heeft? Dat heb ik nergens beweerd.

22 januari 2021 om 12:58

Nou je haalt modric erbij alsof messi zich niet moet aanstellen dat het een keer bij hem gebeurd. Verder vind ik er ook een aardig verschil zitten tussen de ovetredingen op modric en messi. Modric wordt namelijk niet al vanaf de middenlijn geblokkeerd omdat iedereen bang is dat hij gaat scoren. Ik snap messi zijn frustratie wel, het is alleen wel gewoon rood.

tuurlijk had de scheidrechter eerder en vaker op moeten treden, echter geeft dit niet het recht (zelfs niet aan een van de beste voetballers van deze planeet) om zo een tik uit te delen.

ik vind dan ook dat Messi er echt goed mee weg komt dat hij :" slechts" 2 wedstrijden schorsing kreeg.
Het verbaasd mij dan ook enorm dat Barca hier tegen in beroep gaat.

Ha, leuke discussie! Actie - Reactie?!

Tuurlijk moet Messi zich ten alle tijden inhouden, dus dat is geen excuus. Rood is terecht.

Maar een scheidsrechter staat er wel om een wedstrijd in goede banen te leiden en spelers te beschermen. Dus de kritiek op de scheidsrechter is wel terecht.

De vraag is meer: wat doe je als je als speler continu geschopt wordt, zonder dat de scheidsrechter ingrijpt? De meeste spelers gaan rollen en kermen. Niet sportief, maar beter dan slaan.

21 januari 2021 om 12:36

Messi is alleen niet een type die gaat janken na een trap en ik vind ook niet dat spelers dat moeten gaan doen. Scheids moet gewoon hier op letten maar goed de arbitrages in Spanje zijn denk ik de slechtste in Europa dus denk niet dat het beter wordt.

21 januari 2021 om 12:50

Is nog een wedstrijd met de scheidsrechters in Engeland dan . Maar zij horen niet meer tot Europa haha. Maar goed, je snapt m'n punt. Het niveau van de arbitrage gaat echt hard achteruit vind ik, in meerdere landen.

21 januari 2021 om 19:30

Zeker Jackie, ik heb het gevoel ook dat de scheidsrechters vaak het om hun willen laten draaien ook. Ik kijk niet wekelijks Premier League dus kan het niet in Engeland beoordelen maar in Spanje zit je soms echt 65 minuten naar een lekker potje te kijken en dan begint de scheids uit het niets rare beslissingen aan het maken en vermoord op die manier de wedstrijd. Alsof ze dan denken: hmm wedstrijd is leuk en heb nu niks te doen, ik wil ook even de camera op me gericht hebben laat ik maar even voor dingen fluiten.

Dat de scheidsrechter straf verdient slaat nergens op maar hij liet het wel uit de hand lopen. In de verlenging werd Frenkie de Jong keer op keer met 2 handen van achter vastgehouden en geen enkele keer geel. Het had mij niet verbaasd als hij een keer een arm naar achteren zou swiepen als je weet dat de scheidsrechter keer op keer niet ingrijpt. Dat Messi 2 wedstrijden krijgt vind ik dan wel prima. Dat past zeker bij het beeld van de wedstrijd hoe er opgetreden werd.

Messi is al zeker iets van vijf rode kaarten ontlopen, puur en enkel omdat het Messi is en de scheidsrechters hem niet van het veld durfden te sturen. Deze scheidsrechter is eindelijk iemand die geen onderscheid maakt en verdient juist een compliment.

Dit is echt de omgekeerde wereld. Ongekend gênant wat er allemaal gebeurt rond dit incident. Het grotere probleem is dat het nu vaker gaat gebeuren. En wanneer dat weer gebeurt en iemand erger gestraft wordt dan 2 wedstrijden ontstaan er weer tig discussies "maar Messi kreeg maar 2 wedstrijden".

Iedereen met gezond verstand keurt wat Lionel deed af, doe je dat niet ben je onderdeel van een groter probleem en geef je toe aan willekeur.

Wat Messi deed was niet goed en is niet goed te praten. Dat betekend niet dat je dan geen kritiek op de schijds mag leveren en ik denk dat als de schijds gewoon goed gefloten had, Messi die fout inderdaad niet begaan zou hebben uit frustratie. Maar het is de eerste rode kaart voor Messi in het Barcelona shirt en nu krijgt hij een storm van kritiek, terwijl Ronaldo nog veel idioterie dingen gedaan heeft die ook vaak werden goedgepraat door bepaalde mensen en daar hoorde je veel minder over. Maar ik denk dat omdat het de eerste keer is voor Messi veel mensen hun kans schoon zien om dit breed uit te meten.

Ik kan hier echt niet anders zeggen dan houdt gewoon je mond als je wijs bent, want 2 wedstrijden is natuurlijk belachelijk weinig. Lang geleden dat ik zo'n gerichte slaande beweging heb gezien.

Harde duw? Hij hoekt hem gewoon neer? Zou 12 wedstrijden moeten krijgen.

21 januari 2021 om 17:35

Nieuwe beelden laten zien dat hij hem een harde duw op de schouder geeft. Dit in tegenstelling tot de beelden tijdens de wedstrijd die dus een verkeerd beeld gaven. Op die beelden gebaseerd zou je inderdaad een lange schorsing kunnen verwachten maar hij heeft hem dus niet op zijn bakkes geslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren