Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santiago Gimenez onthult door welke grote fout hij zelfvertrouwen verloor

Laatste update:

Santiago Gimenez heeft spijt van zeker twee verkeerde beslissingen in het shirt van Feyenoord. Te gast in het programma Kick ‘t Met van Ziggo Sport blikt hij terug op zijn eerste seizoen in Rotterdam, waaraan de spits soms gemengde gevoelens overhield.

In de uitzending vertelt Gimenez onder meer openhartig over beginnersfouten die hij maakte bij Feyenoord. Eerst wijst hij naar de felle discussie met Orkun Kökçü over een penalty in de wedstrijd tegen Lazio in september 2022.

In het Europa League-duel met de Romeinen keek Feyenoord aan tegen een 4-0 achterstand, totdat de Rotterdammers in de 69ste speelminuut een penalty kregen toegekend. Gimenez benutte de strafschop, maar eigenlijk had Kökçü de strafschop moeten nemen. Een ruzie ging vooraf aan het moment.

“Ik maakte veel beginnersfouten”, vertelt Gimenez desgevraagd. “Toen ik op het veld ruzie kreeg met Kökçü om een penalty... In mijn cultuur neemt de nummer 9 de penalty's. Ik was de nummer 9 dus ik dacht: ik moet hem nemen.”

“Toen begon ik ruzie te maken met Kökçü. Dat was een grote fout van mij, omdat ik niet wist hoe belangrijk het is om de regels van de aanvoerder te volgen. In Mexico is dat niet zo erg”, aldus de spits.

Ook wijst Gimenez naar het moment dat hij zijn zelfvertrouwen verloor. De Mexicaan scoorde tot het duel met RKC Waalwijk van 4 november al dertien keer in de Eredivisie, maar in die wedstrijd werkte hij een panenka over het doel van keeper Mark Spenkelink. Nadien liep zijn doelpuntenproductie aanzienlijk terug.

“Ik probeerde die penalty te chippen, en dat was ook een grote fout van mij. Het was belangrijk, want ik zat heel hoog in mijn zelfvertrouwen. Na die misser begon dat af te nemen”, besluit de aanvaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Open en eerlijke reactie. Kan je alleen maar waarderen. Dat zelfvertrouwen neigde echter misschien iets te veel naar arrogantie met die penalty

8 mei 2024 om 18:53

Wat een gelul zeg... als je je zelfvertrouwen verliest door een gemiste penalty en vervolgens maanden lang geen deuk in een pakje boter schopt ben je niet geschikt als topvoetballer.

8 mei 2024 om 19:06

Hoezo gelul? Rare reactie imo. Hij zegt toch dat dat zo gegaan is?! En hoezo is hij niet geschikt? Omdat jij dat vindt?
Hij is nog hartstikke jong en kan hier heel veel van opsteken. Spitsen leven van goals. Zelfs Van Basten werd onzeker als ie een tijd niet scoorde.

8 mei 2024 om 19:08

Inderdaad wat een gelul. De grote Kuna_Mila kan het weten. Want die heeft ook in zo'n situatie gezeten.

8 mei 2024 om 19:14

Hij scoorde de maand na die pingel nog 6 keer geloof ik.

8 mei 2024 om 19:15

Kuna weet zo te zien precies wat er gevraagd wordt om topvoetballer te zijn. En hij kan aan de hand van een interview zien hier al zijn conclusie over trekken. Kuna speelt zelf ook bij Bayern München gok ik. Of dan op zijn minst bij Feyenoord

8 mei 2024 om 19:15

Gelul, omdat hij excuses zoekt voor het feit dat hij maandenlang niets presteert. Dat heeft niets met die gemiste penalty te maken, de wedstrijden daarna heeft hij immers nog best veel gescoord.

8 mei 2024 om 19:17

Ik zou het normaal vinden als hij na die misser het zelvertrouwen mist om penalties te nemen maar als je er maandenlang slecht van gaat spelen is het wel heel erg.

8 mei 2024 om 19:21

Luuk zei het zelf al. Als speler en spits heb je nou eenmaal zulke periodes. Luuk kwam vorig jaar niet verder dan 14 en heeft zelfs een seizoen gehad met 8 goals.

8 mei 2024 om 19:24

Hij zegt volgensmij nergens dat die mislukte chip het begin van zijn recente vormdip is alleen dat zijn zelfvertrouwen op dat moment omlaag ging. En daarna heeft hij zoals Migi zegt nog genoeg goals gemaakt. Lijkt me sterk dat die penal iets te maken heeft met deze dip.

8 mei 2024 om 19:25

En dat is ook helemaal prima, vorm komt en gaat. Maar kom dan niet met al dit soort vreemde excuses.

Je speelt gewoon prut. Daarvoor speelde je maanden goed...

8 mei 2024 om 19:27

Een echte topper zoekt die oorzaken gewoon buiten zichzelf inderdaad. Scheids, medische staf, zaakwaarnemer, kunstgras, wat dan ook. Die gozer krijgt een vraag en zoekt een verklaring, boeiend. Hij is ook alweer iets van 60 minuten heel goed nu he, dus is gewoon topper.

8 mei 2024 om 19:35

Eens met Ryangarcia. Kan je gewoon niet weten. Als het allemaal zo makkelijk was..

8 mei 2024 om 19:38

Migi, helemaal 👍

8 mei 2024 om 21:04

Kuna Mila weet blijkbaar precies wat er in zijn hoofd omgaat. Bijzonder talent heb je dan

9 mei 2024 om 08:14

Ja want jij bent topvoetballer en weet wat voor druk erop ligt?
Jij hebt vast constant alle zelfvertrouwen, waardoor je nu of multimiljonair bent, of de beste voetballer/ander atleet op aarde?

Volgens mij niet.

Grote Europese clubs zullen dankzij een gebrek aan mentaliteit en zelfvertrouwen een minnetje achter zijn naam zetten. Het is natuurlijk heel menselijk om na zulke momenten zelfvertrouwen te verliezen, maar de echte toppers kunnen mentaal snel terugschakelen.

8 mei 2024 om 19:11

Gelukkig zijn er ook genoeg prachtige clubs onder de allergrootste clubs.

8 mei 2024 om 19:27

Zelfreflectie lijkt me geen gebrek aan mentaliteit

8 mei 2024 om 19:46

Oh ja ? Die gozer is net 23 geen 43. Voetbal is in zekere zin ook een ervaringsvak en zelfvertrouwen/constantheid groeit normaal gesproken met de jaren.

Ben benieuwd of er nu nog een topclub komt. Nog steeds vrij jong maar toch ook niet veel postieve voetbal kwaliteiten. Een killer kan het zijn als het allemaal mee zit..

8 mei 2024 om 19:10

Misschien beter naar een tobclub. Boehoehoe..!

8 mei 2024 om 19:56

Ach joh tuurlijk komen er nog zat mooie clubs. Was laatst niet in het nieuws dat Tottenham concreet was? Alsof clubs zo diep gaan en denken dat hij nu opeens zo labiel als de pest is en morgen zelfmoord pleegt. De meest belachelijke miljoenentransfers worden er gedaan. Gimenez zal daar echt geen uitzondering op zijn.

Een penalty missen is altijd vervelend als speler. Maar als dat zoveel met je doet en je daarna maandenlang in een vormdip raakt ben je denk ik uiteindelijk niet geschikt voor de top van Europa.

8 mei 2024 om 22:42

Jawel hoor want mensen die de top bereiken maken hoogtepunten en dieptepunten mee en leren daarvan. Het is ook weer niet dat hij niks heeft gedaan na dat moment he

9 mei 2024 om 10:15

Als je op je 23e zó lang van slag bent van welgeteld 1 gemiste penalty heb je idd niks te zoeken bij de absolute top. Totaal niet zelfs, stukje mentale veerkracht is echt een must in de hogere kringen

Ergens ook wel ironisch dat hij benoemd dat zijn eerste fout is een penalty opeisen omdat in zijn ogen een nummer 9 die hoort te nemen om vervolgens je zelfvertrouwen te verliezen door het verpesten van een penalty.

Wat een gelul over cultuursverschillen waardoor hij dacht dat de aanvoerder niet zo belangrijk was.

8 mei 2024 om 19:19

Dit soort dingen wordt toch ook gewoon besproken voor de wedstrijd? Of is er dan misschien een taalbarrière geweest?

8 mei 2024 om 19:20

Het is een interview vol met gelul... alleen maar onzin en excuses voor matige prestaties en vreemd gedrag. Erg jammer dit.

8 mei 2024 om 20:18

Heb het hele gesprek niet kunnen zien maar hij noemt nu twee punten waarvan hij spijt heeft en zegt hoe hij het anders had moeten doen.

8 mei 2024 om 20:59

En dat is prima, dat valt zelfs te prijzen. Alleen de 'excuses' die hij gebruikt voor zijn gedrag zijn natuurlijk tranentrekkend slecht.

8 mei 2024 om 21:11

Zelfvertrouwen verliezen is een gedragsdingetje? Over welke situatie heb je het nu?

8 mei 2024 om 21:35

Kuna_mila valt me op dat je fel en met behoorlijk wat aannames reageert. Zwaar overdreven allemaal

8 mei 2024 om 22:14

Het interview is nog niet eens uitgekomen. Die komt donderdag 17:00 uit. Goed dat jij dit nu al weet Kuna Mila.

8 mei 2024 om 21:01

Hoezo is dat gelul? Bij veel Zuid Europese en Zuid Amerikaanse clubs is het traditie dat de aanvoerdersband standaard naar de oudste basisspeler van de selectie gaat en is het vooral een ceremonieel dingetje.

8 mei 2024 om 23:27

En uw argumenten daarvoor zijn….?

Komt zwaar te kort en denk dat Feyenoord zijn plafond is.

8 mei 2024 om 23:28

Zwaar tekort voor? Feyenoord is natuurlijk ook een schandalig laag plafond.

Toch wel bijzonder om te zien hoe hard iedereen hem hier aanpakt. Wellicht omdat die heel snel is gehyped dan zien mensen je graag ook snel en hard vallen. Elke jonge speler mag een dip hebben of een knel in zijn zelfvertrouwen maar Gimenez niet ofzo. Ik zie hem overigens uiteindelijk ook niet in de top slagen maar dat men net doet of het een Lucas Pratto is slaat natuurlijk nergens op. Hij heeft 60 g/a in 85 wedstrijden en dat ook nog met 2 egoïsten naast zich. Dat zijn gewoon prima cijfers. Real gaat die niet naar de CL winst schieten, maar voor een 22 jarige nog genoeg potentie om een stap of 2 te maken.

8 mei 2024 om 22:43

Is niet opvallend: het merendeel is hier voor Ajax en dan een kleiner gedeelte voor psv. Het merendeel daarvan is niet objectief en reageert als een kind van 12

Zelfreflectie is best zeldzaam in het voetbal. Je ziet hier ook meteen waarom, haha.

Ik dacht zelf overigens dat dat dinopak de ommekeer was.

8 mei 2024 om 19:43

Haha ja inderdaad, blijkbaar hebben echte killers niet het vermogen om te leren van hun fouten en zitten topploegen daar ook niet op te wachten.

En dat T-rexpak was natuurlijk ook een blunder van jewelste. Iedereen weet dat stegosaurus de coolste was.

Eerlijke reactie maar toont ook mentale zwakheid en dat is nodig in de top. Verkopen en cashen

Denk dat Gimenez gewoon boven zijn stand heeft geleeft. En een gevalletje Jørgensen wordt helaas. Als Feyenoord zijnde zou ik hem deze transfer proberen te verkopen voor zoveel mogelijk.

8 mei 2024 om 23:29

Denk of hoop?

8 mei 2024 om 23:49

Dat denk ik! Hoezo zou ik dat hopen?

9 mei 2024 om 01:04

Waarom zou je anders de vergelijking maken? Wat hebben ze gemeen behalve dat ze spits van Feyenoord zijn (geweest)? Jorgensen was voor zijn tijd bij Feyenoord uberhaupt niet eens een pure spits. Jorgensen heeft in 151 wedstrijden bij Feyenoord 78 g/a. Gimenez in 85 wedstrijden 60 g/a. Jorgensen kwam op zijn 25e... Gimenez op zijn 21e..Maar ok waarom ook ingaan met iemand die Ams in zijn nick heeft...

De Jong (27): 96 minuten per doelpunt
Pavlidis (28): 101 minuten per doelpunt
Gimenez (23): 107 minuten per doelpunt
Van Wolfswinkel (14): 120 minuten per doelpunt
Brobbey (18): 124 minuten per doelpunt
Steijn (14): 161 minuten per doelpunt
Sierhuis (12): 183 minuten per doelpunt

9 mei 2024 om 10:18

Mooie stats, maar als je bijv de eerste seizoenshelft 50 minuten per goal nodig had en daarna de volledige tweede seizoenshelft zelden scoort kom je alsnog uit op die 107 min per doelpunt. Wat natuurlijk niet wegneemt dat je een rampzalige tweede seizoenshelft draait. Consistentie is het sleutelwoord in deze

9 mei 2024 om 10:36

Ik ben het met je eens dat zijn tweede seizoenshelft niet consistent was, maar het wordt door veel mensen schromelijk overdreven. In januari was het zo slecht nog niet, februari was erg zwak, alleen tegen AS Roma viel het mee en scoorde hij ook (vraag niet hoe). Maart was prima, tot de interlandbreak. April was weer zwak. Dat was het. In mei speelde hij pas 1 wedstrijd en dat was weer geweldig. Overall was zijn seizoen gewoon erg goed voor een spits van 22 (nu 23) en had het nog beter kunnen zijn als hij in februari en april 2 of 3 goals gemaakt had. Dan was dit helemaal geen discussie geweest. Als hij zich blijft ontwikkelen, wordt dit gewoon een topspits. In Nederland praten we mensen graag omlaag als het even wat minder gaat. Daar word je ook weer sterker van, als je er goed mee omgaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren