Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lewandowski, Dembélé en Ansu Fati herstellen foutje van Frenkie de Jong

Laatste update:

Barcelona heeft zich zondag uitstekend hersteld van zijn valse seizoensstart in LaLiga. De ploeg van Xavi had het tegen Real Sociedad met name in de eerste helft zwaar, maar stelde na rust ruimschoots orde op zaken: 1-4. Frenkie de Jong gaf met balverlies al vroeg een doelpunt weg, maar twee doelpunten van Robert Lewandowski, die zijn 34e verjaardag vierde, één van Ousmane Dembélé en één van Ansu Fati leverden een een ruime overwinning op voor de Catalanen. Na het gelijkspel tegen Rayo Vallecano (0-0) komt Barça op vier punten, goed voor de zesde plek in LaLiga.

De Jong begon bij afwezigheid van de geschorste Sergio Busquets als nummer 6 op een middenveld met Gavi en Pedri. Memphis Depay bleef de hele wedstrijd op de bank. Minder dan een minuut kostte het Barcelona om op 0-1 te komen. Pedri dribbelde zich in de drukte handig vrij en lanceerde Alejandro Baldé op de linkerflank. De back, die de voorkeur kreeg boven Jordi Alba, nam de bal over behoorlijke afstand mee en bezorgde die panklaar bij Lewandowski. De Pool kon van dichtbij binnenlopen. Lang hield de voorsprong niet stand, want na zes minuten ging De Jong op een gevaarlijke plek op het middenveld in de fout.

De middenvelder hield de bal te lang bij zich en zag David Silva onderscheppen. Alexander Isak was daardoor vertrokken en scoorde met een hoop fortuin via de sliding van Eric García. De bal caramboleerde zo precies over André ter Stegen heen: 1-1. Barcelona had het daarna zwaar en kwam bij twee momenten goed weg. Na een klein half uur miste Takefusa Kubo van achttien meter uit een kansrijke rebound, waarna Silva op slag van rust een nog veel betere kans kreeg. De nummer 10 mocht van ongeveer elf meter aanleggen, maar zag Marc-André ter Stegen redden.

Na rust pakte Barcelona de draad op en werd het geholpen door individuele klasse. De net ingevallen Ansu Fati legde de bal na een uur spelen met de hak fantastisch klaar voor Ousmane Dembélé, die links van het doel met een diagonaal schot naar de verre hoek scoorde: 1-2. Twee minuten later legde Fati de bal met ogenschijnlijk wat geluk vanuit het strafschopgebied neer voor Lewandowski, die van dichtbij kon binnenlopen: 1-3. In minuut 79 waren de rollen omgedraaid: de Pool produceerde een prachtige hakpass, waarmee Fati doorbrak in het strafschopgebied. De linksbuiten nam aan en kon de bal zo binnenschuiven: 1-4.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Aha señor hernandez is dus een genie . Speelt speciaal 3-4-3 om ferran torres speciaal te laten spelen die constant de bal kwam halen maar kort daarna verspilde. Vervolgens werkt het totaal niet en gooit señor hernandez fati y raphina erin. Met de juiste spelers werkt een 3-4-3 wel GEWELDIGE 2E HELFT GEZIEN ALSOF WE PSG WAREN MET FATI LEWA DEMBELE !!!

Alleen nog Achterin missen We een leider. Hopelijk mag kounde snel gaan spelen dit moet onze nieuwe leider achterin worden. Wat zijn we opbouwend ook zo zwak. Met garcia aurajo christensen en dan heb je de jong voor je die het zo graag wilde laten zien en dan gaat lopen met de bal terwijl je als vm het zoals busquets doet simpel houden. Dit deed hij 2e helft beter frankie. Buenas noche culés

21 augustus 2022 om 23:57

Die 3 horen gewoon te starten inderdaad.
Ansu Fati voortaan laten starten dus, helemaal niet kapot van Ferran Torres. Lewa doet het gewoon weer, ziet er zo makkelijk uit bij hem.

22 augustus 2022 om 00:01

Jongens vergeet ook niet te benoemen dat het ook over en uit is met Alba. Man verdient 12 miljoen netto per jaar. Balde lekker vanaf nu basis opstellen en Alba zn afscheid laten nemen. Het moet klaar zijn met Alba, Busquets en Pique als Barca door wil groeien.

22 augustus 2022 om 00:08

Heb je balde zien spelen vandaag? Daar kun je toch niet mee voor de dag komen man.

22 augustus 2022 om 00:20

De backs stonden veel te laag waardoor dembele en ferran niet aan aanvallen toekwamen. Gelukkig 2e helft beter

22 augustus 2022 om 00:42

Heb jij afgelopen jaar wel naar barca gekeken. Jordi Alba zit nog steeds in zijn prime. Busquets nog steeds beter dan frenkie en nog steeds een belangrijke schakel. Busquets werd vandaag echt gemist. Pedri was vandaag enide voetballende middenvelder. Pique mag van mij weg. Maar aub zeg niet meer dat het over en uit is met Alba.

22 augustus 2022 om 11:56

Ik heb nog liever dat ansu ergens in de tweede helft gebracht wordt. Hij komt van een zwaar jaar en moet rustig gebracht worden. Dembele en Raphinha samen met Lewa gewoon starten. Ff los hiervan wie gaat starten, ik irriteerde me echt aan sierd de vos bij de goal van Ansu…. Dat hij niet zag dat de bal via een Sociedad mannetje ging en blee maar roepen wat lenig wat een circus wat een hakje van Lewandowski.

22 augustus 2022 om 12:01

Waar zijn al die analisten nu dan?? Ja frenkie wordt niet goed gebruikt??? Busquets is zo zo zo zo onderschat echt niet normaal. De rust die hij brengt zie je zelden. Koeman gebruikte Frenkie toch ook niet op z’n eigen plek terwijl hij dat wel riep daarvoor. Of als hij dat deed dan gebruikte hij 2x een 6 met busquets. Als je zoveel praatjes had daarvoor waarom zet je hem dan niet gewoon op z’n plek en busquets op de bank? Frenkie moeten we eigenlijk niet na 1 wedstrijd kapot maken op 6 alleen is dit geen eredivisie. Hij kan het wel maar zolang busquets er is vind ik dat hij op die plek hoort. Frenkie gaat nu z’n 4de jaar in, kom op man. Hij mag best wel eens een beslissende pass geven. Hij werk super hard en vind hem super goed ook maar soms vind ik het magertjes

22 augustus 2022 om 00:33

Zie in Araujo meer een leider dan Kounde eigenlijk.

Xavi maakt het zichzelf wel echt heel moeilijk op deze manier. Een aantal punten waar xavi de mist in ging deze wedstrijd:

Het voortdurend opstellen van Araujo op de rechtsachter positie. Die man voegt aanvallend letterlijk 0.0 toe & logisch ook aangezien die man gewoon een centrale verdediger is met beperkte voetbalkwaliteiten. Sergi roberto is gewoon goed genoeg om zo'n wedstrijd te starten & voegt aanvallend veel meer toe dan araujo met zijn passing & loopacties. Je zag dat dembélé volledig in een eiland beland omdat araujo hem nooit overlapt & beperk je je rechterkant hiermee behoorlijk. Heeft je al punten gekost tegen rayo dit.

Ferran torres opstellen terwijl hij net terugkomt uit een blessure & letterlijk 0 minuten in de benen heeft. Ik begrijp hier werkelijk waar niets van. Die man heeft niets toegevoegd & is gewoon te traag als flankspeler. Ik denk oprecht dat dit komt door zijn prijskaartje & het feit dat hij xavi's eerste aankoop is. Voortaan moet fati altijd starten daar of anders raphinha. Ferran is en moet gewoon 4de keus zijn als flankspeler.

Frenkie opstellen als 6 terwijl hij al zoveel keer heeft bewezen niet op die positie te kunnen spelen. Loopt overal & nergens en kan zich niet door de druk heen spelen. Ik heb hem zoveel rare keuzes zien maken & vrijwel nooit de flank zien opzoeken met een pass. Daar had gewoon pjanic moeten staan of anders kessi-FDJ-Pedri.

De wissels hebben de wedstrijd gelukkig gekanteld voor xavi, maar ik denk niet dat real zich veel zorgen moet gaan maken als xavi zo voort doet met zijn rare keuzes. Wat denken de barca fans hierover?

22 augustus 2022 om 00:12

Goede analyse. Wat ik eraan toe zou willen voegen is dat Gavi nu twee wedstrijden op rij vrij onzichtbaar is en Xavi over goede alternatieven beschikt. Vertrouwen geven is goed niet in een wedstrijd en een moment als deze. Frenkie vond ik vrij goed spelen al vind ik dat zijn medespelers sneller in beweging dienen te komen zodra hij begint te lopen/draaien. Barca moet als geheel dwingender worden dan vandaag. In de eerste helft had het zo de andere kant op kunnen gaan.

22 augustus 2022 om 00:36

Frenkie vond jij vrij goed spelen..? Holy hoe dan? Ook zo mooi dat er weer word gewezen naar dat de mede spelers het beter moeten doen. Frenkie was zo matig vandaag. Hij was vaak uit positie, hij hield de bal vaak te lang vast waardoor de tegenstander makkelijker hem onder druk kon zetten. Ook vaak verdedigend voorbij gelopen alsof ie er niet staat. Nee ik had gehoopt dat Frenkie het bij ons zou maken maar die jongen was vandaag weer echt matig helaas.

22 augustus 2022 om 00:37

Goede analyse? Wauw echt slecht geanalyseerd hoor. Begrijp het spel totaal niet wat betreft Araujo. Of hij heeft de wedstrijd van vorige week gekeken, want toen stond Araujo rechtsback. Ben ook meteen gestopt met lezen. Ik heb nog nooit een driemans verdediger die een overlapping moet voor zorgen voor de buitenspeler. Te veel drank op neem ik aan.

22 augustus 2022 om 00:46

Ik denk dat jij degene bent met te veel drank op hoor. als je goed had opgelet was araujo het merendeels van de tijd als rechtsachter geposeerd tijdens de match. Ik zag garcia en christensen centraal spelen & balde & araujo meer tegen de zijlijn spelen in balbezit. Als je dan toch in een verkapte '3 mans verdediging ' speelt doe dit dan met de juiste spelers. Ferran had nog op zijn minst een partner op die linkerflank met baldé terwijl dembélé daar helemaal alleen was. Volgende keer hoef je al niet beginnen met lezen.

22 augustus 2022 om 01:16

Pff nog steeds vol houden. ik ga niet eens moeite nemen om te reageren. Ik wil je alleen maar een goede nacht wensen.

22 augustus 2022 om 01:18

Beter voor jou dan. Zet die drank weg en geniet van je welverdiende slaap amigo!

22 augustus 2022 om 02:35

Frankie speelde in mijn ogen ook heel goed. Ik vind hem juist goed met de punt naar achter, ook bij het NL elftal; met zijn wegdraaien en door combineren zorgt hij juist er voor dat je het middenveld kan oversteken. Waar bij veel teams het constant zoeken is naar een opening, zorgt Frenkie daar heel vaak in zijn eentje voor. Daarom “loopt” hij vaak ook aan de bal: maar hij creëert daarmee openingen! Pedri en Gavi speelde juist een stuk minder; die sneeuwde helemaal onder in het spel van Sociedad zeker in de eerste helft.

22 augustus 2022 om 10:56

Ik heb het foutje van frenkie gemist maar vlak daarna toevallig ingetuned. Ik vond frenkie wel goed spelen eigenlijk. Veel goede druk en herstel momenten met zijn snelheid, pakt toch nog steeds redelijk makkelijk ballen af en draaide vaak makkelijk en versneld goed uit situaties waardoor barca in overtal komt. Had een paak keer ook knullig bal verlies door er te lang mee te lopen maar dat waren we wel meer. Gavi vond ik heel matig en die ferran torres is echt geen basis materiaal als je het mij vraagt, zn invallers zijn beide een stuk beter raphina en ansu. Ik mis wel een beetje de beweging de diepte in bij barca, iedereen komt in de bal, vindt je het gek dat er geen ruimte komt om kansen te creeeren. Lewa als spits zijnde maakte als enige deze loop actie terwijl hij die niet eens )zoveel) hoort te maken vanuit de spits. Achterhoede vond ik voetballend/opbouwend ook behoorlijk beperkt.

Het verschil: de invalbeurten van Raphina en Ansu. De 1-2, 1-3 en 1-4 begonnen allemaal bij Raphina. Ansu met twee assists en een doelpunt. Twee heerlijke voetballers. Zij brachten weer fleur in het spel, want tot aan de 60ste minuut was het niet om aan te zien. Met name door dissonant Ferran Torres, die in de weg liep van Lewa en echt aasde op eigen succes. Die jongen moet gewoon banken en spelen als breekijzer. Als basisspeler komt die vooralsnog veel te kort.

22 augustus 2022 om 00:19

Werd ook mogelijk doordat we 3-4-3 gingen spelen en overwicht kregen op middenveld. Voor 60e minuut hadden we niks op middenveld te zeggen.

22 augustus 2022 om 00:45

Nee had niet met de formatie te maken. Had te maken met kwaliteits verschil tussen ansu fati en ferran. En raphina en gavi.

22 augustus 2022 om 01:47

Niet overdrijven he, het was in de eerste helft bij momenten goed voetbal maar soms wat afval in het spel. Dom balverlies van sommige spelers, maar in de tweede helft na de wissels swingde Barca gewoon.

Moet eerlijk zeggen dat ik mijn aandacht op een late zondagavond niet altijd bij de wedstrijd heb kunnen houden, zeker op het moment dat ik ergens een compilatie van Barcelona onder Luis Enrique tegenkwam. Oude beelden van Dani Alves, Xavi, Iniesta, Fábregas, Pedro, Villa, Neymar, Suárez, Messi… Dat was echt een compleet ander niveau dan wat we vandaag van de club zien. Zeker in de eerste helft werd het gebrek aan controle over de wedstrijd pijnlijk duidelijk, waarbij het balverlies van Frenkie de Jong voornamelijk pijnlijk was nu hij eindelijk de kans kreeg op ‘zes’. Het werd überhaupt duidelijk dat het voor hem lastig is om zijn positie te behouden tijdens de opbouw. De centrale verdedigers hadden te vaak te weinig aanspeelmogelijkheden, terwijl hij in omschakelmomenten niet goed gepositioneerd stond. Geen schande, iedere speler heeft punten om te verbeteren. Maar vandaag was een uitgelezen kans om te bewijzen dat hij zonder problemen op de positie van Sergio Busquets kan spelen.

Denk overigens dat complimenten op z’n plaats zijn voor de meest sympathieke club in La Liga op dit moment. In de loop der jaren hebben ze in San Sebastián een nagenoeg perfecte balans gevonden tussen de eigen jeugd en versterkingen op de transfermarkt. Martín Zubimendi uit de eigen jeugd (en in mijn ogen een speler die in staat zou moeten zijn om de stap naar de absolute top te maken), terwijl Mikel Merino na mislukte avonturen in Duitsland en Engeland eindelijk een ploeg heeft gevonden die hem op waarde weet te schatten. Ook nu weer, Takefusa Kubo, Brais Mendez en Mohamed-Ali Cho zijn absolute topversterkingen om de club naar een hoger niveau te tillen. Niets anders dan bewondering voor Real Sociedad, ondanks dat Barcelona er vandaag met de overwinning vandoor gaat.

Overigens mogen we inmiddels ook concluderen dat Ansu Fati misschien wel de beste vleugelaanvaller van Barcelona is. Geloof dat we zelden een speler hebben gezien die op deze leeftijd beslissender is voor een club van het niveau van Barcelona. Het rugnummer tien is in goede handen.

22 augustus 2022 om 00:03

Frenkie is geen zes en wordt dat niet. Als ik zie hoe hij speelt, mag hij geen dribbels inzetten van Xavi en dat is juist zijn kracht. Verder staat hij te vaak uit positie en zakt hij verkeerd uit, waardoor verdedigers inderdaad een optie minder hebben. Gavi valt de eerste twee wedstrijden tegen, maar vanuit zijn positie zijn Frenkie wel aan de dribbels toekomen als hij lager op het veld mag beginnen.

22 augustus 2022 om 00:07

Precies, dat is inderdaad het probleem van Frenkie de Jong als 'zes' bij Barcelona. Hij krijgt niet de vrijheid om uit te wijken naar de flanken en zijn welbekende dribbels uit te voeren. Daarvoor heb je echt een andere speler naast hem nodig die zijn positie over kan nemen. Wellicht dat hij iets meer vrijheid kan krijgen nu Ronald Araújo als vleugelverdediger speelt en daardoor meer verdedigende zekerheid biedt? Het zal in ieder geval nog even puzzelen worden voor Xavi.

22 augustus 2022 om 00:16

Frenkie is dus wel een 6 maar niet bij Barcelona. Wil hem eerlijk gezegd zien bij een Liverpool ofzo, denk dat dat smullen word.

22 augustus 2022 om 00:20

Waarom zien mensen dit niet. Frenkie ging de fout in omdat Barca slecht gepositioneerd was.

22 augustus 2022 om 00:20

Misschien is een 'zes' de verkeerde term, want een 'zes' in een 4-3-3 is compleet anders dan een 'zes' in een 4-2-3-1. Wat dat betreft denk ik dat Frenkie de Jong tegen dezelfde problemen aanloopt dan nu bij Barcelona. Overigens heeft Xavi al eerder gespeeld in een 3-2-2-3, wat in mijn ogen weer vrijheid biedt voor Frenkie de Jong op de langere termijn.

22 augustus 2022 om 00:22

Nee frenkie ging de mist in omdat hij een slokje water te weinig had genomen , waardoor hij te weinig gehydrateerd was om daar logisch na te denken. Echt , doe jezelf een plezier en geef gewoon een fout toe van je speler. Is echt niet moeilijk 🤦

22 augustus 2022 om 00:22

Cilmi, nee. Frenkie de Jong verloor de bal op het moment dat Barcelona op z'n kwetsbaarst was. Hij had geen risico's moeten nemen met slechts twee verdedigers achter de bal, dat heeft niets te maken met verkeerde positionering.

22 augustus 2022 om 00:39

Haha de wereldvrede oplossen lijkt makkelijker dan de juiste systeem voor frenkie te vinden

22 augustus 2022 om 07:30

Eens hij kan niet opereren als een 6 met de punt naar achter, in een dubbele 6 komt hij veel beter tot zijn recht. Hij heeft dan meer vrijheid om zijn rushes in te zetten.

22 augustus 2022 om 08:57

@eindtovenaar10 want hij gaat Thiago/fabinho eruit spelen? Denk dat toch niet. Overigens zou hij bij Liverpool wel naast Fabinho komen te spelen, dat gaat werken omdat hij dan minder verdedigende verantwoordelijkheden heeft.

Verder nam Frenkie gisteren veel te veel risico op een plek waar dat gewoon niet kan, zeker niet als je twee man in je nek hebt. Hij komt gewoon alleen tot zijn recht als dubbele zes, waardoor hij vrijer is met dribbelen en niet de meeste verdedigende taken draagt.

22 augustus 2022 om 00:17

Martin Zubimendi wordt al geruime tijd in verband gebracht met topclubs en in het bijzonder FC Barcelona als mogelijke opvolger van Busquets. Ik heb mijn twijfels of hij daar geschikt voor is. Frenkie speelde vandaag vrij goed vind ik alleen merk ik dat zijn teammaten te traag in beweging komen zodra hij opstoomt. De rest mag iets explosiever reageren en op die wijze dwingender spelen.

22 augustus 2022 om 00:21

Waarom heb je twijfels bij Martín Zubimendi?

Lewandowski 45 miljoen euro maar dan heb je ook wat, wat een machine. Ansu Fati laat binnen een paar minuten zien dat hij twee keer zo goed is als Ferran Torres, als die jongen fit kan blijven gaat dat een grote speler worden. Pedri foutloos. Frenkie begon zwak eerste helft maar herstelde zich goed in de tweede helft.

Wat overigens ook gezegd mag worden is dat Ter Stegen goed aan het seizoen is begonnen. Hoop dat hij weer zijn oude niveau kan halen.

22 augustus 2022 om 00:10

Zekers!! In deze vorm is Terstegen absoluut wereld top

Frenkie de Jong was super vandaag. 61 passes gegeven waarvan 60 aankwamen. Hoogste pass percentage van het veld (ook in de final third). Mooi voor Barcelona dat ze hebben gewonnen. Ze zullen de punten nodig hebben voor het kampioenschap.

22 augustus 2022 om 00:00

Super is niet het woord dat je hier moet gebruiken vind ik. Frenkie was zwak vandaag vooral bij de goal van Sociedad.

22 augustus 2022 om 00:02

Heb het idee dat je een andere wedstrijd hebt gekeken dan ik. Vond frenkie eigenlijk helemaal niet goed.

22 augustus 2022 om 00:04

In ieder geval niet de wereldspeler die het volgens velen zou zijn als hij op deze positie speelt .

22 augustus 2022 om 00:26



Frenkie was niet heel goed, maar beter dan busquets vorige wedstrijd thuis 0-0 tegen rayo. Frenkie had 2 kansen gecreeerd waaruit goals voortkwamen, aantal tackles. Busquets had precies 0 van beide vorige wedstrijd.

Misschien is Frenkie niethet antwoord om DM probleem op te lossen, maar Busquets mag echt opdonderen. Die heeft tenminste Frenkie naast hem om op te ruimen. Frenkie had Gavi die tja...eigenlijk een van de slechtste was vandaag.

22 augustus 2022 om 00:02

Ik heb nog nooit iemand kampioen zien worden zonder punten. Dus ja ik moet je gelijk geven!!

22 augustus 2022 om 00:07

Achja ik weet niet wat bij jou de maatstaf is voor 'super' , maar nee. Frenkie was echt niet super vandaag. Een blunder in de eerste helft & zijn positionering die gewoon ondermaats was. Frenkie hoort de speler te zijn die altijd aanspeelbaar is & het spel bepaalt. Dat zag ik echt niet terug. Dan kan je je gaan blindstaren op zijn pass percentage, maar dat zegt echt niets. 90% van zijn passes waren zijwaartsen passen of naar achteruit , terwijl er echt wel genoeg openingen waren op de flanken die hij gewoon negeerde. Mooi hoor die percentage , maar daar ga je niets mee opschieten.

22 augustus 2022 om 00:28

En hoeveel passes vooruit over meer dan 5 meter zaten daar tussen?

22 augustus 2022 om 00:30

Oh moet Barcelona tegenwoordig kick & rush spelen Japie?

22 augustus 2022 om 00:47

Dus een pass verder dan 5 meter is meteen kick and rush?

22 augustus 2022 om 00:50

Meestal praat je onzin. Maar kan je niks anders dan gelijk geven nu. Frenkie heeft totaal geen riskante passes ertussen. Die zal ook geen assist geven op deze manier.

22 augustus 2022 om 00:56

Ahja @myvision al je zoveelste reactie zo uit mijn hoofd die enkel over frenkie gaat. Je neemt het wel graag op voor hem hè? Japie zegt hier niks gek, maar jij noet het weer helemaal gaan omdraaien om leuk te lijken. Nee, Frenkie heeft op geen enkel moment een pas gegeven die het spel openbrak of gewoon een lange pas naar de flank was al teveel gevraagd. Kijk eens heel de wedstrijd terug en tel even voor het gemak op hoeveel keer hij dembele kon vrijspelen op de rechterflank. Wat doet hij in plaats daarvan? We draaien , draaien & geven een pass opzij. Best wel knap hè die passpercentage...

22 augustus 2022 om 01:07

En Pieter, als jij op iedere reactie van mij reageert heb je dan wel in de gaten dat je precies even vaak op en over Frenkie reageert hier? Alleen dan de negatieve versie. Wat maakt het jou beter dan mij? En waarom mag jij vaker reageren, omdat jij objectief bent?

22 augustus 2022 om 01:17

De negatieve versie? En jij bepaald dus even dat die negatief is? Ik reageer gewoon uiterst eerlijk, want laten we eerlijk. Waarom zou ik alleen maar negatief zijn op Frenkie als landgenoot & iemand die al maanden sterk presteert voor oranje? ik heb die jongen echt graag, maar ik kan echt wel onder 2 ogen zien dat die jongen niet goed speelt bij barca , net als het 1ste seizoenshelft vorig seizoen. Als jij wil dat hij terug de oude Frenkie word, dan moet hij gewoon naar een andere club gaan. En het ligt ook gewoon aan hem & niet aan randzaken zoals 'verkeerde positie' , 'slechte coach' , 'busquets' of zijn teamgenoten. Ik zie dit wekelijks voorbij komen. Als ik negatief ben , dan ben jij en andere of veel te positief of jullie willen het gewoon niet zien.

22 augustus 2022 om 01:45

@myvision Dus een De Bruyne en Modric zijn kick en rush voetballers of je hebt nog nooit van een dieptepass gehoord?

22 augustus 2022 om 07:41

Hahahah Myvision, misschien wel de meest idiote reactie die ik ooit heb gezien. De Bruyne met die briljante pass vandaag op Silva was zeker op kick and rush voetbal. Of de steekpass gisteren van Modric op Vinicius Junior. Dat was ook kick and rush🤣. Hoe kun je nou een pass van meer dan 5 meter kick and rush voetbal noemen?

Keek ernaar uit… Wat een speler die Frenkie zeg, nu hij “in zijn kracht gebruikt wordt” op zijn favoriete positie. Is gewoon geen bijzondere speler hoor. aantal betere middenvelders kan ik niet op twee handen tellen

22 augustus 2022 om 00:09

Het gaat toch ook niet om wie er beter zijn, voor Frenkie telt alleen welke middenvelders het bij Barcelona beter doen. En aangezien vier trainers achter elkaar Frenkie blijven opstellen, valt dat kennelijk dus wel mee.

22 augustus 2022 om 00:16

1 was Koeman , dat telt niet . Maar ik zeg ook niet dat hij niks kan , maar hij heeft louter meegevoetbald in zijn Barcelona jaren. Hij werd binnengehaald en zou volgens iedereen Barcelona bij de hand gaan nemen, want 1 van de beste middenvelders ter wereld . Nou dat is hij niet. Zegt genoeg dat nu alle topclubs weten dat hij weg mag , ze niet in de rij staan. Ra ra hoe in dat.

22 augustus 2022 om 00:23

Beetje flauw om te zeggen dat Koeman niet telt, ook Xavi laat Frenkie gewoon elke keer spelen. Ook nu hij Kessie en Pjanic tot zijn beschikking heeft, speelt Frenkie gewoon.

Ik begreep dat er biedingen lagen van Manchester United en Chelsea. Dus belangstelling is er wel maar hij is wel een dure jongen. Hij moet meer dan 80 miljoen euro op leveren en hij verdiend ook echt heel goed, 14,5 miljoen euro per jaar. Lijkt me niet meer dan normaal dat veel clubs dat wel erg veel vinden.

Bij Barcelona is hij op dit moment de nummer vier in de pikorde op het middenveld. Dat betekend dat hij van de bank invalt of bij blessures of schorsing gewoon in de basis start. Denk dat Frenkie daar voorlopig wel mee kan leven, zeker nu Busquets wel het einde van zijn carrier aan het naderen is.

22 augustus 2022 om 00:39

Bedoel meer clubs als Liverpool bayern Psg en city , noem real even niet . Die komen dus niet voor hem . Maar wel voor anderen . De echte top dus

22 augustus 2022 om 00:59

PSG wilde hem destijds hebben. Maar ze zijn daar niet gek, ze gaan nu echt geen 80 miljoen euro betalen voor Frenkie. Maar als Frenkie goedkoper wordt, wie weet.

Bij City stond hij destijds ook op de lijst maar Frenkie ging naar Barcelona en kocht City Rodi. Die zijn dus al voorzien.

Bayern heeft Kimmich dus die zijn ook al voorzien.

Liverpool heeft Fabinho al dus ook reeds voorzien.

Voordat een echte top club bereid is 80 miljoen euro transfergeld en 14,5 miljoen euro per jaar aan salaris wil betalen, dan moet er wel een noodzaak zijn, moet er plek in het elftal zijn. Het is nogal veel geld om voor een bankspeler te gaan betalen.

22 augustus 2022 om 02:41

Ja destijds… dus na 3 jaar barca hoeven ze hem niet meer

22 augustus 2022 om 09:26

Niet voor 80 miljoen euro nee. Als Barcelona van hem af wil, dan zullen ze toch echt met de prijs moeten zakken en Frenkie eerst moeten uitbetalen. Welke clubs er dan komen, dat is koffiedik kijken.

Dit barca gaat machine worden beetje bij beetje!!!

Ansu Fati voortaan laten starten dus, helemaal niet kapot van Ferran Torres. Lewa doet het gewoon weer, ziet er zo makkelijk uit bij hem.

Goeie 2de helft van Barca.
Vind de verdediging wel kwetsbaar.
Wordt tijd dat ze een rechtsback halen, zodat Araujo terug centraal kan gaan spelen, samen met Kounde.
Dan ziet het er een pak beter uit.
Fati als hij fit blijft, wordt het een legende.

Fati goed, ferran viel tegen.
Pedri magistraal, Gavi onzichtbaar,

Haha bijzonder dat er 3 goals nodig zijn om 1 foutje van Frenkie te herstellen. Dat zijn de maatstaven hier ook ongeveer, het glas is weer eens half leeg.

22 augustus 2022 om 00:02

@myvision met alle respect, maar jij kan ook nooit objectief kijken naar De Jong en ben ook helemaal niet verrast van jouw opmerking. Frenkie heeft gewoon een hele grote fout gemaakt daar. Je laten aftroeven door onder andere kubo op zo'n kinderlijke manier. Kan niet op dit niveau & zeker niet als je de vervanger & 'opvolger' van busquets bent. Het zou jullie eens sieren als jullie zouden kunnen toegeven dat Frenkie als 6 gewoon niet werkt. Die man staat positioneel gewoon zwak en leest het spel niet zoals busquets. Geen schande , maar ga dan aub in het vervolg niet komen roepen waarom de 'bejaarde' busquets blijft spelen & frenkie nooit op zijn positie speelt. Het is gewoon geen goed huwelijk gebleken tussen Frenkie & Barca. Ik ben ervan overtuigd dat hij het bij een manu wel goed zou doen in een systeem die hij kent van een bekende trainer.

22 augustus 2022 om 00:04

Je legt me wel veel woorden in de mond. Ik zeg alleen dat het raar is dat er 3 goals nodig zijn om de fout te herstellen van Frenkie. Z'n passzuiverheid wordt niet benoemd. Verder helemaal eens dat hij weg moet bij Barcelona. Hij kan beter bij een team gaan spelen waar hij wel de touwtjes meer in handen krijgt. Als laatste moeten mensen eens ophouden hier mensen te verwijten subjectief te zijn want iedereen is hier subjectief. Het is niet zo dat wanneer je alleen maar de slechte dingen van een speler ziet, je objectief bent ofzo.

22 augustus 2022 om 00:19

Denk dat de meerderheid hier in ieder geval objectiever is dan al die Ajacieden die principieel oud Ajacied Frenkie ophemelen en verdedigen. Subjectiviteit mbt Frenkie komt voornamelijk van de vooringenomen AFC aanhang. Dat moge duidelijk zijn.

22 augustus 2022 om 00:28

Je kan het ook omdraaien dat het overdreven negativisme ten opzichte van Frenkie vooral door niet Ajax fans gebeurd.

Wat voor mij duidelijk is, is dat Frenkie deze zomer nog wegmoet naar een andere club. Frenkie moet als 1 van de 2 pivots spelen in een 4231 positie. Een club als Arsenal zou echt perfect voor hem zijn voor naast Partey.

22 augustus 2022 om 00:35

Precies wat Blackhawk zegt. Er is dus niemand hier objectief. En als je dat niet kan toegeven, je alles wel negatief beoordeelt en dus je mening er continu over geeft maar objectief zegt te zijn...tsja, dan lijkt me dat erger dan wanneer je de positieve punten kan zien van wat voor ons een goede voetballer is Frenkie de Jong maar gewoon kan toegeven subjectief te zijn. Barcelona heeft gewoon 1-4 gewonnen, met Frenkie in de basis. Het moet een zware zondag voor je zijn Jeffrey.

22 augustus 2022 om 00:44

@myvision. Nou, omdat Frenkie een goal weggaf en een zaadpot speelde moet het voor mij een zware zondag zijn? Oké. Binnenkort is Busquets weer terug, dan ben jij toch echt degene die het zwaar krijgt.

@blackhawk. Gefundeerde kritiek op nota bene een weggegeven goal (!!) is dus 'overdreven negativisme'?

Tja, wederom een allesbehalve objectieve reactie

22 augustus 2022 om 00:49

Ik wil helemaal niet objectief zijn. Dit is een forum. Hier plaats je een mening. Ongelooflijk. Ik krijg het niet zwaar als Busquets terug is. Want ik zit niet te azen op de zwaktes van andere spelers. Als Busquets er voor zorgt dat Frenkie naar een andere club gaat, is dat voor mij helemaal prima.

22 augustus 2022 om 00:52

Oh oh wat hebben jullie het toch zwaar om een fout toe te geven van een geliefde speler van jullie... Dus omdat wij een grote fout opmerken van een speler zijn we oppeens overdreven negatief en subjectief? Wauw. Jij was al op het vorig artikel aan het zeuren waarom er een artikel wordt gemaakt over Frenkie zijn fout , maar van zodra er een artikel komt van hoe goed Frenkie het wel niet deed in een helft, dan is het ineens wel nuttig en mag het gepost worden. Als je toch alleen maar over Frenkie wil reageren in 2 posts , geef dan tenminste zijn fout toe en begin met je betoog ipv te gaan roepen 'het glas is weer eens half leeg'.

22 augustus 2022 om 00:58

Frenkie heeft een fout gemaakt. Zeg ik ook al in m'n eerste reactie hierboven. Frenkie heeft namelijk een fout gemaakt zo groot dat er drie goals gemaakt moesten worden door medespelers om die gigantische fout goed te maken. En je verkondigt pure leugens want ik zeg/zeur nergens over dat er speciaal een artikel wordt gewijd aan Frenkie z'n fout. En weet je, dit is een forum. Ik bepaal precies zelf of ik glazen half leeg vindt en jouw zure geblaat doet me vermoeden dat je inderdaad een vol glas azijn achter over geslagen hebt.

22 augustus 2022 om 01:04

Of ik kan met mijn ogen open naar een landgenoot kijken & kan de feiten onder ogen zien. Achja we zullen natuurlijk niet overeenkomen hierover. Ik wens jou een fijne nachtrust toe & een geweldige werkdag toe morgen.

22 augustus 2022 om 01:09

Ik wens je alles twee keer zoveel als jij mij Pieter. Trusten!

22 augustus 2022 om 07:41

Ik vind dit een goede shout. Hij kan bij Arsenal een gelijke rol invullen zoals bij Oranje. Hij kan veel voetbal toevoegen en met zijn dribbels ook voor een man meer situatie creëren. Hoewel Xhaka de afgelopen tijd het verdienstelijk doet en over een betere lange pass beschikt, zal Arsenal er toch vooruit opgaan met Frenkie op het middenveld.

Een ding is duidelijk, de Jong komt op z’n natuurlijke positie niet uit de verf. Hij mag van Xavi schijnbaar geen dribbels inzetten en alleen maar een keer raken, dat is z’n kracht niet. Positioneel is hij geen Busquets of uberhaupt wereldtop en dat kwam Sociedad uitstekend uit, die kregen geweldige kansen.

Verder was het in de aanval bij tijd en wijle smullen geblazen. Lewangoalski is een absolute killer en dat gaan we nog heel vaak zien, met zo veel creativiteit/individuele acties van Fati, Dembele en Raphinha gaat dat veel moois opleveren. Wat mij betreft gaat Fati wel spelen in plaats van Ferran, eerstgenoemde gaf even een masterclass tijdens z’n invalbeurt.

22 augustus 2022 om 00:11

Ik heb zelden een wisselspeler zo'n impact zien maken als Fati vandaag. De wedstrijd kantelde meteen. Als die jongen heel blijft, gaat hij dit seizoen echt heel belangrijk worden voor Barcelona.

22 augustus 2022 om 08:59

Ongelofelijk he, je ziet hoe veel inzicht en techniek hij heeft. Bij dat hakje of z'n positionering bij die goal die hij maakt. Hopelijk blijft hij blessurevrij inderdaad, dan nemen onze titelkansen aanzienlijk toe.

22 augustus 2022 om 00:13

Frenkie begint in mijn ogen een beperkte speler te worden. Wat ik ermee bedoel? Ik denk serieus dat hij maar in 1 type opstelling/tactiek uit de verf komt en dat is 4231 (433 punt naar voor whatever), waarbij er met een dubbele pivot gespeeld wordt. Hij heeft echt een bewaker naast zich nodig zodat hij helemaal in zijn element komt. Hij houdt van penetreren dmv dribbels in te zetten, als enige controleur in een punt naar achter systeem is dribbelen het laatste wat je moet doen. Ook opent hij nooit lang en in die diepte of breedte. Het is altijd de dichtstbijzijnde man die hij aanspeelt. Je moet juist de ruimtes zoeken op die positie. Busquets weet precies wanneer hij een lange bal moet geven en waar en wanneer niet. In Barca systeem komt Frenkie het best tot zn recht op de plek waar Gavi momenteel speelt (die ik dit seizoen tot nu toe matig vind).

22 augustus 2022 om 00:17

Dit is iets wat ik al maanden probeer uit te leggen & juist bedoel met ' een speler die enkel in een bepaald systeem uit de verf kan komen' . Mooi uitgelegd & helemaal mee eens. In de elite moet je je kunnen aanpassen aan meerdere systemen & niet zo eenzijdig zijn als Frenkie, want lagen we eerlijk zijn. Is Frenkie het echt waard om heel je systeem om te gooien om hem te renderen? Nee, absoluut niet. Wordt nog een heel moeilijke taak om busquets op te volgen voor barca.

22 augustus 2022 om 00:27

Dat valt wel mee, tenzij Barcelona een echte topper aantrekt voor het middenveld. Op dit moment hoeft Frenkie alleen Kessie en Pjanic achter zich te houden om regelmatig te spelen. Verder kan hij gewoon de concurrentie met Gavi aangaan want zoals je terecht opmerkt, die doet het niet geweldig tot op heden.

Busquets begint ook minder te worden. Niet voor niets pakte hij twee keer geel verleden week. Dat soort overtredingen had hij vroeger niet nodig om te corrigeren.

Al met al liggen er nog meer dan genoeg kansen voor Frenkie bij Barcelona.

22 augustus 2022 om 00:57

Op 6 moet Frenkie dan wel heel snel anders gaan voetballen. En ik hoop dat hij dit zelf ook door heeft. Op 8 hoeft dit minder, maar we zullen het zien. Genoeg perspectief op minuten is er idd wel.

22 augustus 2022 om 09:02

Roerend met je eens. Het is het inderdaad ook niet waard om je hele systeem om te gooien voor Frenkie, de beste jongen zet zelfs in topvorm zijn prestaties niet om in doelpunten en assists. We kunnen ons beter focussen op het zo goed mogelijk ondersteunen van Lewandowski, Raphinha en Fati of Dembele, die kunnen echt het verschil maken.

Ik ben van mening dat je gewoon Raphina, Lewandoski, Fati en Dembele tegelijk moet opstellen met daarachter Pedri en busquets. Een dynamische aanval zorgt ervoor dat je verdedigend nooit in de problemen komt. Dat zag je even toen we even speelden zonder linksback, De aanval ging veel sneller. En ik weet niet waarom xavi niet even heeft gewacht met het afhalen van Dembele. Misschien hadden we dan meer gescoord.

Verder zie ik in Pedri de nieuwe Modric. Die jongen is totaal niet onder druk te krijgen.

22 augustus 2022 om 00:10

Jij was degene die ferran torres je meest belangrijke speler noemde toch? 🤣 Ben je zo snel van gedachte veranderd dan? En nee, die opstelling gaat nooit werken, tenzij je football manager of carière speelt op semi prof.

22 augustus 2022 om 00:17

Ja, vorig seizoen. Hij is net terug van blessure. Daarnaast werd hij gedwongen om soort halve middenvelder te spelen omdat Balde blijkbaar dacht dat hij een linksbuiten is.

22 augustus 2022 om 07:45

Haha lol. Balde doet dat niet zomaar toch? Of denk je dat hij instructies van Xavi negeert? Ze spelen 3-4-3 en kennelijk moest Balde hoog staan en moest Ferran naar binnen trekken, toch karakteristieke acties voor een 3-4-3.

22 augustus 2022 om 00:38

Dat gaat niet werken. De reden is heel simpel, met zoveel aanvallende spelers ver vooruit gaat een tegenstander niet langer opbouwen, die gaan heel direct spelen. Dus kunnen de vier aanvallers voorin geen druk zetten en zijn ze gezien zodra de bal naar voren gaat. Dan wordt het middenveld compleet overlopen en staan ze achterin al snel 1 op 1.

Het doet pijn om Depay op de bank te zien. Hoop dat ie snel weg kan gaan. Hij moet lekker weer voetballen.

22 augustus 2022 om 00:11

ja die speler die zogenaamd qua clubvoetbal in het rijtje RVP RVN Kluivert Makaay Van Basten Bergkamp Huntelaar etc staat . 7/8 spelers voor hem in de pikorde , is gewoon niet goed genoeg. Alhoewel, als Koeman precies deze spelersgroep had , zou depay natuurlijk wel spelen

22 augustus 2022 om 07:48

Niemand heeft dat over Memphis gezegd, geen dingen verzinnen nu. Als je hem niet mag zeg het dan gwn. En vind je Huntelaar echt beter dan Memphis?

22 augustus 2022 om 00:12

Hij is toch beter dan die overschatte Ferran maar ja die is Spaans dan krijg je een streepje voor.

22 augustus 2022 om 00:13

Depay is toch al praktisch weg begreep ik? Dacht dat ze eruit waren mbt zijn contract ontbinding.

De speler die zich echt zorgen moet gaan maken is Auba. Hoe die ooit Lew eruit wil gaan spelen is mij een raadsel. Zou me niks verbazen dat die na vandaag eieren voor zijn geld kiest en toch maar naar Chelsea gaat.

22 augustus 2022 om 00:24

Waarom haal je auba dan ook, als begrijp ik best dat ze buitenkansje lewan niet kon laten lopen.

22 augustus 2022 om 01:49

Pijn? Waarom dan? Ze winnen 1-4, wat moet je met Depay? Dat hij ooit bij Barca beland is, was geluk bij een ongeluk.

Het is wel heel erg duidelijk dat een 3-4-3 totaal niet werkte vandaag. Balde was positioneel echt heel erg zwak en ik denk zelf dat hij echt verhuurd moet worden. Voor frenkie ook lastig want na de wissels vond ik hem wél een voldoende, voor de wissels en de systeem switch natuurlijk gewoon heel erg zwak.

Die ansu fati is wel echt een juweel he, hopen dat hij fit blijft!

22 augustus 2022 om 00:12

Ik was de hele tijd dat hij erin stond zo gefrustereed. Zelden een speler zo uit positie gezien.

22 augustus 2022 om 00:22

Ik weet niet of je blij moet worden met Alonso, want die vind ik positioneel ook niet best. Aanvallend wel goed, maar heb je weer een type Alba. Aanvallend goed en verdedigend minder. Balde wel verhuren.

22 augustus 2022 om 00:25

Ik heb de naam Alonso natuurlijk ook niet genoemd. Ik zou de voorkeur geven aan Grimaldo, Javi Galan of Gaya. Het probleem van deze jongens, op Galan na, is of transfersom of salariseisen. Galan is gewoon geen bewezen optie. Maar nee Alonso is absoluut geen verlosser hoor, maar een beter alternatief dan Balde.

Xavi mag Fati niet meer op de bank zetten, dat is duidelijk. Wat viel hij fenominaal in. Lewandowski gespeeld hoe een spits moet spelen, pedri foutloos, dembele goed gespeeld, Gavi matig, Frenkie heeft zich prima herstelt na die fout, Garcia matig, Araujo prima, Christensen nog steeds onwennig en Ter Stegen heeft ons in de wedstrijd gehouden

Jammer dat Xavi 60 min nodig heeft om in te zien dat we op het middenveld niks te zeggen hadden. Na de wissel van Balde en 3-4-3 systeem met Ansu in vrije rol was het heel snel geklaard. Wat genot om naar de looplijnen, rust en techniek te kijken van die jongen. En daarmee ook Pedri niet te kort doen. Met deze 2 jongens heeft Barca echt goud in handen.

Dembele mag van geluk spreken dat die niet vroeg mocht douchen. Rare elleboog in het gezicht, daar had de VAR wel mogen naar kijken.

Jammer dat Sociedad er niet meer uithaalde in de eerste helft. Kubo speelde echt fantastisch. Schot van Silva geweldig gepakt door Ter Stegen. Helaas was de pijp leeg bij Sociedad toen Xavi aanvallender ging spelen en in een rap tempo stond het 1-4. Wat een opties ook voorin. Ff Fati en Raphinha erin brengen, en dan deden Memphis en Auba niet eens mee. Wij hebben alleen Vinicus en Benzema, en het niveau daarachter met Hazard, Asensio, Mariano en Rodrygo is veel te laag en lachwekkend. Zegt al genoeg dat Ancelotti de laatste tijd met een middenvelder op rechtsbuiten speelt.

Ondanks die ene fout (dat eigenlijk ook niet zijn schuld was) vond ik Frenkie een van de beste spelers op het veld

Lekkere overwinning op een toch moeilijke verplaatsing voor ons historisch gezien. Lewa ook meteen 2x op het scorebord, de ketchup fles is open!

3-4-3 begonnen wat niet echt leek te lukken, bedoeling was om Baldé zo hoog mogelijk te zien en Araujo samen met Eric en Christensen centraal dekking te houden. We dreigden af en toe maar waren niet zo heel gevaarlijk. Na de inbreng pas van Ansu en Raphinha kwam er meteen gevaar. Dat is ook wel goed ingegrepen van Xavi en zeker niet te laat. Baldé speelde niet slecht zoals sommige hier beweren, maar het was duidelijk dat hij nog vlieguren nodig heeft. Toch heeft hij al meteen een assist achter zijn naam staan in zijn eerste basisplaats in La Liga.

Woensdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen City waar we vooral de jongens zullen zien die niet gestart hebben vandaag. (kessié, Alba, Sergi Roberto, Ansu, Raphinha, Memphis , Aubameyang , Koundé). Volgende week een thuiswedstrijd tegen Valladolid dat verloor van Villarreal op de eerste speeldag en op Sevilla gelijkspeelde. Moeten we normaal wel kunnen oprollen.

Eerste indruk over La Liga is dat vooral Villarreal een gevaarlijke outsider zal worden , dat Sevilla nog niet thuis geeft en dat Betis op dezelfde voet doorgaat als de voorbije jaren. Real Madrid is meteen op dreef en we zullen absoluut geen punten mogen verliezen.

Fijne werkweek mensen!

Lewandowski levert vanaf de eerste minuut dat hij bij Barca speelt. Absolute wereldtop. De Jong is een lachertje aan het worden. Komt echt op alle punten tekort om op 6 te spelen. Geen fysiek, geen snelheid, geen pass en slapheid in duels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren