Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Legende van Chelsea uit zorgen: ‘Ziyech is een ‘copy-cat’ van Mahrez’

Laatste update:

Frank Leboeuf maakt zich zorgen over de situatie van Hakim Ziyech bij Chelsea. De oud-verdediger is van mening dat manager Thomas Tuchel sinds zijn aanstelling op Stamford Bridge niet het beste uit de ex-speler van onder meer Ajax weet te halen. Ziyech verscheen zaterdagavond in het thuisduel met Fulham (2-0 winst) in de basis, maar hij speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd en werd in de tweede helft vervangen door N’Golo Kanté.

Ziyech oogde moedeloos toen hij in de 66e minuut naar de kant werd gehaald en Lebouef is van mening dat de Marokkaans international gefrustreerd begint te raken. “Ik maak me zorgen over Ziyech”, vertelde de Fransman, die eind jaren negentig in vijf jaar tijd zes prijzen met Chelsea in de wacht sleepte. “Als hij speelt, waarom zet Tuchel hem dan niet op rechts?”, vroeg de oud-verdediger zich openlijk bij ESPN FC af.

“Ziyech oogde gefrustreerd als een soort van nummer tien. Dat is naar mijn mening niet zijn correcte positie. Tuchel moet echt erover gaan nadenken om Ziyech alleen aan de rechterkant op te stellen. Kijk naar Riyah Mahrez. Ziyech is een copy-cat van Mahrez”, doelde de voormalig Frans international op de gelijkenissen tussen de twee. “Ik zie Josep Guardiola niet ervoor kiezen om Mahrez op een andere positie in te zetten dan aan de rechterkant.”

De kranten in Engeland stonden eerder dit seizoen meerdere malen stil bij het, mede door blessureleed, moeizame eerste jaar van Ziyech in Engeland. Twee weken geleden was de spelmaker met het winnende doelpunt doorslaggevend in de halve finale van de FA Cup tussen Chelsea en Manchester City (1-0). Ziyech stond daarna in de basis tegen Brighton & Hove Albion (0-0) en viel kort in tegen West Ham United (0-1 winst) en Real Madrid (1-1), alvorens hij zaterdag opnieuw aan het startsignaal verscheen.

Ondanks de woorden van Leboeuf krijgt Ziyech positieve beoordelingen van de media na zijn duel met Fulham, al is algemene tendens dat hij een grote kans in de eerste helft oog in oog met doelman Alphonse Aréola had moeten benutten. The Evening Standard deelt een zeven uit. “Hij liet zich regelmatig terugzakken om het spel te proberen om meer in het spel te worden betrokken. Gezegd moet worden dat hij keihard werkte op de momenten dat de bal veroverd moest worden. Die één-op-één-kans met Areola had een doelpunt moeten zijn.”

Ook The Sun deelt een zeven uit. “Ziyech kreeg een diepere rol om het elftal meer diepgang te geven en counters op te zetten. Die rol paste bij hem en hij speelde goed, ook al miste hij een goede kans.” Chelsea hoopt zich de komende weken te verzekeren van een plek bij de eerste vier in de Premier League en maakt nog altijd kans op twee prijzen: komende woensdag wacht het weerzien met Real Madrid in de halve finales van de Champions League en op 15 mei is de FA Cup-finale tegen Leicester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ziyech komt gewoon net tekort voor de absolute top.

2 mei 2021 om 08:31

Dat ziet iedereen. Mahrez heeft een passeerbeweging en scoort makkelijker. Ziyech kan slechts ballen inslingeren en hopen dat er iemand staat die kan koppen. Helaas zit uitgerekend die al maanden op de bank en is er gekozen voor een blind renpaard. Mount, Havertz en Pulisic blijven voor mij de beste 3 aanvallers. Giroud en CHO als supersubs. Abraham, Werner en Ziyech komen te kort.

2 mei 2021 om 08:43

Laten we gewoon rustig afwachten. Havertz was begin van het seizoen nog een miskoop en deed alles verkeerd. Abraham was vorig jaar de redder van Chelsea en ging de absolute top makkelijk halen. We zijn vaak snel met conclusies trekken. Als het volgend jaar weer niks is, dan kun je die conclusie trekken in mijn ogen, maar er was een tijd en toen was Gündogan een van de slechtste middenvelders van de PL, tegenwoordig is het een van de beste. In het eerste jaar van Ajax was Ziyech ook niet al te best. Geef hem 2 jaar om te settelen en beoordeel hem dan.

2 mei 2021 om 08:43

Haha Warabe waar heb je het over. Kan alleen ballen erin slingeren en hopen maar? Ziyech zet, mits goed gebruikt, mensen vrij voor het doel door passing die weinig spelers bezitten. Als jouw vriendje Mount deze kansen afmaakt heeft hij al het dubbele aantal assists.

2 mei 2021 om 09:17

Ten dele waar dat Ziyech ook een beetje pech heeft gehad met de afronding van zijn teamgenoten in de PL. Zijn xA is vrij hoog met 0,3 per 90 minuten. Daarmee hoort hij bij de top 6 procent van spelers op vergelijkbare posities in de top 5 competities. Hij heeft echter 0,2 assist per 90 en daarmee komt hij pas in de top 44 procent voor.

2 mei 2021 om 10:09

@patrickkluivert, ziyech stond altijd bekend om met een krul de bal in te slingeren in de 16. Hij gaf zelden van die splijtende steekpasses door de as die iemand 1 op 1 met de keeper zetten. Daar staat hij niet om bekend. Buitenom iemand kloppen op snelheid ook niet. Naar binnen gaan en mensen passeren en goed afronden zoals Mahrez vaak doet, kan Ziyech ook niet. Ziyech is niet veel beter dan Shaqiri

2 mei 2021 om 10:45

Zijn assist op donny in een halve finale van de cl tegen spurs,als je dat geen splijtende pas vindt,zijn assist op Tadic tegen Benfica...

2 mei 2021 om 09:40

Vandaar dat ie ook naar Chelsea is gegaan en niet naar de absolute top, toch? Hij kan echt wel renderen in een ploeg van het kaliber Chelsea denk ik hoor, maar wel enkel hangend op rechts inderdaad en daar is met Mason Mount en ook Pulisic wel stevige concurrentie. Anyway, na 1 seizoen al iemand af schrijven is nooit een goed idee, Ziyech is alles behalve een opgever, die gaat echt nog wel meer zijn waarde voor Chelsea tonen in de toekomst hoor.

2 mei 2021 om 10:47

Als Chelsea geen absolute top is,dan blijven er niet veel over hoor en ben echt geen Chelsea fan..

2 mei 2021 om 10:52

Absolute top is barca, real, bayern. Ook ondanks ze nu minder presteren.

2 mei 2021 om 11:04

Ik kan niet reageren op Warabe maar wat onnozel reactie. Men die zegt dat Ziyech niet goed genoeg is voor de top zeiden dat ook over de ligt en frenkie de jong. De schade was pas te zien wanneer Ziyech vertrokken was bij Ajax. Er zijn spelers die op bepaalde posities beter uit komen ipv overal heen en weer geslingerd te worden. Dat wordt nu gezegd over Mahirez. Ik praat over posities dus niet over niveau van spelers! Ronaldo presteert ook beter aan de linkerkant Robben deed het aan de rechterkant. Zo zijn er vele die op bepaalde posities beter uitkomen!

Ik zie iedereen steeds zeggen dat Ziyech te kort komt voor de top. Hij heeft het echter tegen topclubs laten zien met een minder team. Waarom zou hij het dan niet kunnen laten zien bij een betere club!? Ik denk dat het meer aan de spelopvatting en positie ligt. Chelsea speelt nu met de prioriteit om de nul te houden. En het zit Ziyech ook niet mee. Neemt niet weg dat hij die kans gisteren er gewoon in moest schieten.

2 mei 2021 om 08:51

Inderdaad, op dit niveau moet je zo'n kans erin schieten. Bij Ajax was hij onomstreden en de grote man, nu niet meer en moet hij zich bewijzen en zie je toch dat hij op dit niveau tekort komt.

2 mei 2021 om 08:56

@Otje: want topspelers missen nooit een kans?

2 mei 2021 om 09:10

@FGLJN: zeker missen topspelers wel eens een kans, Ziyech mist toch denk ik teveel kwaliteit en mentaliteit voor de absolute top!!

2 mei 2021 om 09:47

Sja Ziyech zijn expected assists zijn ook ruim anderhalf keer zijn echte aantal aan assists dus hij is niet bepaald de enige in de Chelsea selectie die geregeld een opgelegde kans mist. Werner blinkt er in uit dit seizoen zelfs en ook Mount en Havertz heb ik wel dotten van kansen zien missen. Komen die ook allemaal direct tekort voor Chelsea? Nee, dat niet. Beetje simpel geneuzel altijd wat mij betreft.

2 mei 2021 om 11:17

3,6 om 3 lees ik hier? Je gebruikt wellicht een andere site neem ik aan maar toch gek dat er zoveel verschil op zit dan. 3,6 om 3, dat verschil is namelijk verwaarloosbaar imo edit: aha, in de CL is het 1,5 om 0. Dat zal jij opgeteld hebben.

2 mei 2021 om 08:54

Ik zie ook steeds iedereen weer ziyech verdedigen door te wijzen op hoe goed hij het deed in de champions league en dus het niveau aan zou kunnen bij chelsea im de premier league. Maar dat is wel heel makkelijk gedacht. Mensen lijken zijn te vergeten dat ziyech geen constante speler is en zelfs in de eredivisie ook heel veel wedstrijden heeft gespeeld waarin hij tergend slecht speelde met 45 keer balverlies per wedstrijd. Dit is ook weer een andere uiterste, maar het is te makkelijk om die paar potten cl als zijn niveau neer te zetten, want volgens die redenatie zou heel ajax van seizoen 2018- 2019 de wereldtop aankunnen. Chelsea is gewoon te hoog gegrepen voor hem wat geen schande is.

2 mei 2021 om 10:07

Er wordt zelfs gekeken naar xA maar owee als dit voor andere spelers gebruikt wordt, want dan zeggen stats niet alles. Ik snap dat mensen willen dat die jongen het gaat maken, maar het verdedigen begint wel vreemde vormen aan te nemen.

2 mei 2021 om 11:15

Nou vind ik xA en xG in elke discussie over elke speler wel relevant hoor. Stats zeggen niet alles, akkoord. Maar xA en xG zeggen imo zoveel meer dan daadwerkelijke assists en goals. Je kan gewoon ook een periode pech hebben en aan die statistieken kan je voorbije de vorm / het geluk van de dag kijken

2 mei 2021 om 10:06

Met als verschil dat het bij Ajax 95% tegen zwakke teams is en inderdaad in die CL campagne een paar keer tegen de top. Bij Chelsea moet je iedere week vol aan de bak, daar speel je nooit tegen een VVV/NEC/Fortuna/Ado/Emmen/Heracles/Zwolle/etc.

2 mei 2021 om 10:10

Dit blijft het standaardargument. Maar het is toch niet re vergelijken met een Ajax dat tegen een Real, Juve speelt. De spelopvatting zal altijd anders zijn met meer ruimtes. Genoeg spelers die goed spelen bij een kleinere club en bij een grotere club (qua naam) falen.

2 mei 2021 om 10:12

Ziyech speelt prima tegen topclubs, hij is alleen geen speler voor bij een topclub.

2 mei 2021 om 11:12

Wat mensen lijken te vergeten is dat het iets heel anders is om occassioneel te pieken en boven de verwachtingen uit te stijgen als underdog dan week in week uit top zijn bij een topclub en aan de torenhoge verwachtingen voldoen. Dat eerste staat niet garant voor dat tweede. Ik denk dus dat het hoog tijd is dat mensen stoppen met dat alsmaar als argument aan te halen want zoals ik probeer duidelijk te maken heeft dat niets met elkaar te maken. Dat wil niet zeggen dat Ziyech imo te kort komt voor de top. Hij zit er pas 1 seizoen en het is behoorlijk turbulent geweest. Sommige jongens hebben iets langer nodig om zich aan te passen aan Engeland. Laten we nog 1 seizoen wachten met onze conclusies. Echter is het wel zo dat het er voorlopig niet al te best uit ziet.

2 mei 2021 om 11:59

Charisteas liet het ook zien met een Griekenland dus wat is je punt? Ajax met Ziyech zat in een flow. Vd Beek lukt het ook niet. De Ligt gaat wat beter, De Jong laat het wel echt zien. Ziyech is nu gewoon niet goed genoeg en moet een stap terug doen en veel spelen. In de top krijg je niet alle tijd, algemeen bekend lijkt me.

Mahrez is toch nog een klasse beter, ziyech is goed. Maar nu al afschilderen als gefaald zou ik toch wat vroeg vinden.

Zijn 2 totaal verschillende spelers. Mahrez is een dribbelaar en iemand die op snelheid passeert. Ziyech is een technicus die het van zijn passing moet hebben, die gaat vrijwel nooit een sprintduel aan. Ze hebben hetzelfde postuur, maar qua speltype zijn het 2 totaal verschillende spelers. Kromme vergelijking.

2 mei 2021 om 09:12

Mahrez iemand met snelheid passeren? Mahrez dribbelt zich erlangs ja, puur op techniek. Denk dat Ziyech en Mahrez qua snelheid wel evensnel zijn.

2 mei 2021 om 09:37

Ondanks dat geeft Mahrez wel een vergelijkbaar aantal passes per 90 minuten en is zijn passing accuracy 10% hoger. Hun xA is nagenoeg gelijk.

Ook een opvallende statistiek is dat Ziyech 30 keer heeft geschoten en daaruit 1x scoorde. Een shot to goal conversion rate van 3% en dat is 4 tot 6 keer zo laag als spelers als Mahrez of Grealish.

Leuk feitje: In slechts 81 dagen als Chelsea-manager, heeft Thomas Tuchel gewonnen van...Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Diego Simeone, Jos Mourinho en Carlo Ancelotti. Hij kreeg geen enkel doelpunt tegen tegen een van hen. Nu alleen Zidane nog...

2 mei 2021 om 09:51

Alleen de legendarische Big Sam was een maatje te groot😜

Kan iemand me uitleggen wat xa is?

2 mei 2021 om 09:56

Expected assist. Net als xG dus maar dan met assists.

Raar dat hij Ziyech vergelijkt met Mahrez. Op hun noord Afrikaanse roots na zie ik weinig gelijkenissen tussen de 2. Ze kunnen natuurlijk heel goed voetballen maar Ziyech moet het vooral hebben van de afgemeten voorzet of de briljante dieptebal en Mahrez kan dat misschien net iets minder maar heeft wel een geweldige dribbel. Raar om te zeggen dat Ziyech op rechts moet omdat een totaal andere speler daar ook goed rendeert. Ik denk dat Ziyech uiteindelijk gewoon net iets tekort komt om aan de verwachtingen te voldoen. Hij heeft het niveau om leuk mee te doen en af en toe beslissend te zijn maar hij is (nog) niet de topspeler die sommige wel in hem zien.

Zyech komt niet tekort voor de absolute top. Ook omdat hij werkt als een paard, als de omstandigheden bij een club voor hem nog niet ideaal zijn. Wacht maar af.
Deze vechter gaat het absoluut waarmaken

Gewoon niet goed genoeg voor een chelsea dat de top wil ambiëren. Van die ajax selectie zijn er 2 echt goeie spelers voort gekomen. Al de rest heeft toen boven hun niveau gepresteerd en vooral, er was een serieuze dosis geluk gemoeid met die CL campagne..
Havertz kende ik enkel van naam. Maar bij Werner en Ziyech had ik al mijn twijfels, die spijtiggenoeg bevestigd worden.
Ziyech zou wel meer minuten moeten maken, want nu heeft hij ook geen vertrouwen, wat voor zijn manier van spelen toch zo belangrijk is. En wie weet kan hij dan volgend jaar weer mee gaan op de goeie flow van het team (als goede invaller)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren