Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Laatste seizoen Guardiola in München: contract bij Man City’

Laatste update:

De geruchtenmachine rond Josep Guardiola draait op volle toeren. Dat de oefenmeester komend seizoen nog trainer is van Bayern München staat wel vast, maar daarna lijkt de Spanjaard te kiezen voor een nieuwe uitdaging. Volgens beIN Sports heeft Guardiola inmiddels een voorcontract getekend bij Manchester City.

/

Het medium meldt dat Guardiola zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarig contract, dat ingaat voorafgaand aan het seizoen 2016/17. Huidig Manchester City-manager Manuel Pellegrini mag het komend seizoen nog laten zien, maar moet daarna plaatsmaken bij the Citizens.

Als Guardiola daadwerkelijk naar Manchester City gaat, is dat niet zo raar: de ex-coach van Barcelona werd in het verleden ook al in verband gebracht met de financiële grootmacht uit Engeland. Manchester City heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat Guardiola een droomkandidaat is. Bij Manchester City voeren ex-Barcelona-bestuurders Ferran Soriano (algemeen directeur) en Txiki Begiristain (directeur voetbalzaken) het bestuur aan.

Denk je dat Josep Guardiola naar Manchester City gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou leuk zijn. Kunnen we eindelijk zien wat hij echt kan. Met Barca en Bayern had en heeft hij wel een wereld selectie. En beide clubs hebben een visie. Die City niet heeft dus ben benieuwd of hij echt kan laten zien hoe goed die is..

26 juli 2015 om 18:59

Nu doe je net alsof hij naar Fortuna Sittard gaat. City heeft bakken met geld en de spelers die ze nu hebben lopen zijn allesbehalve koekenbakkers. Ik geef Guardiola geen ongelijk, maar hij kiest nou niet bepaald voor de moeilijkste weg.

26 juli 2015 om 19:09

Welke toptrainer doet dat wel? Altijd zo'n dooddoener bij Guardiola. Zie je Ancelotti kiezen voor pakweg Hellas Verona om daar eens potten te breken? Nee dus. Waarom is dat bij Guardiola dan wel een issue?

26 juli 2015 om 19:14

Van Gaal doet dat wel.. heeft van Barca gemaakt wat het nu is, heeft AZ kampioen gemaakt en is bezig met United weer een basis te geven voor de komende jaren.

26 juli 2015 om 19:39

Rodgers en Chelsea hebben dat ook een soort van gedaan. Als je ziet wat beide trainers erfden en wat er bij beide clubs nu staat.. wat een vooruitgang. Chelsea is dankzij Mourinho fantastisch gegroeid in kwaliteit.
Liverpool misschien iets minder, maar er is wel veel jeugd en potentie met spelers als Can, Coutinho en Firminho o.a.

26 juli 2015 om 19:45

Laten we vooral vergeten wat Barca was voor de komst van v. Gaal.
Vier jaar achtereen kampioen met Cruijff. Halve finale Uefa cup in z'n laatste jaar nog, bekerfinalist. Een EC II en een EC I gewonnen.
Robson, de opvolger, won ook de Uefa Cup, de supercup en de beker.

26 juli 2015 om 20:16

United een basis aan het geven?
Hij koopt er voor het tweede jasr lustig op los en heeft United nog alles behalve een basis gegeven waarop ze kunnen bouwen.
Een koopclub aansturen kan iedereen.
Nee, met Az kampioen worden en met Ajax de champions league winnen is verreweg het meest glansrijke wat hij tot nu toe gepresteerd heeft, puur omdat die twee dingen tot het onmogelijke behoorde.

26 juli 2015 om 20:50

En dus ontzettend knap toch?

26 juli 2015 om 20:50

Daar mag je zijn prestatie bij Bayern wel aan toevoegen!

Hij heeft het huidige Bayern gecreeerd en daarbij een aantal (wereld) supersterren van nu laten debuteren.

26 juli 2015 om 21:19

Van Barca gemaakt wat het nu is they say.. Pff dat was Guardiola..

27 juli 2015 om 05:11

Mourinho en Ancelotti wel degelijk. Zij moesten Barca stoppen en La Decimale halen. En Mourinho is er 1 gelukt & Ancelotti beide.

27 juli 2015 om 10:42

m1elelfc, datzelfde kun je zeggen van Pep bij Barcelona. Dat team domineerde jarenlang Europa, daar hebben ze nu nog profijt van.

26 juli 2015 om 21:03

Hij is echt niet zo goed als dat het lijkt.
Bij Manchester City treft hij ook wel een redelijk team aan.

26 juli 2015 om 23:54

Hij treft goede spelers aan. Een sterk team is het absoluut niet in relatie tot de kwaliteit van de spelersgroep

27 juli 2015 om 02:20

Jonge je lult uit je nek. Pelligrini is een trainer die bekend staat om dat hij bij elke ploeg die hij traint het positie spel d'r in slijpt. Je doet alsof city alleen maar teert op de individuele klasse van aguero en silva, maar d'r is vorig jaar ontzettend veel gerouleerd. Kijk eens naar de kritieken die ze het jaar kregen dat ze kampioen werden met pellegrini. Alleen maar lovende kritieken over het positie spel. Dit jaar hebben ze gewoon pech gehad met blessures een verdediging uit vorm en Touré die ook niks klaar speelde.

26 juli 2015 om 21:03

City heeft geen visie? Er is vorig jaar nog uitgesproken. Dat City mooi en attractief voetbal wil spelen. Ook heeft de voorzitter van de club gezegd. Dat City spelers als Hart , Kompany , Yaya , Silva en Aguero worden gezien. Als het hart van de club. En dat City daar een team om heen wilt bouwen. De CFA ( enorme training + jeugdcomplex ) is gebouwd om meer met de jeugd te doen. Iets wat voor velen City haters ondenkbaar is op dit moment. Maar het is wel iets wat in de toekomst gaat gebeuren. Ik vind dat een uitstekende visie. En hoewel ik 95% van de geruchten niet geloof. Geloof ik dit wel. Omdat City hoe blind sommigen ook zijn. Wel degelijk vooruit denkt. Dat deden ze toen ze aan het bouwen van de CFA begon. En ik zie ze dat nu weer doen.

26 juli 2015 om 21:40

Leer het verschil tussen wanneer je een punt of een komma moet zetten...

26 juli 2015 om 22:11

Punt gemaakt

On: Ik geloof dit ook wel; en hopelijk breken een paar van die jeugdparels van City dan door. Is nog niet veel gebeurd de laatste tijd!

26 juli 2015 om 22:44

Mijn grammatica is inderdaad niet perfect. Maar dit is toch leesbaar? En inhoudelijk. Gezien het lage aantal punten dat jij hebt, is inhoudelijke reacties plaatsen erg moeilijk voor je. Misschien kun jij daar ook iets van leren.

26 juli 2015 om 23:44

Jij snapt het. City heeft misschien niet zo'n glansrijke historie als United of Liverpool , maar dat betekent toch niet dat het meteen een mindere club is.
Agüero en Touré bijvoorbeeld zijn relatief goedkoop gehaald , ivm wat pakweg Real Madrid voor spelers betaalt. Chelsea en Man U hebben de voorbije 2 seizoenen meer uitgegeven dan City , dus ik denk dat de verhouding van grote aankopen in de PL over het algemeen redelijk in balans zijn.

27 juli 2015 om 03:14

Ja klopt, United heeft misschien de laatste 2 jaar veel uitgegeven maar sinds de sjeik bij City is, geven ze elke jaar bakken met geld uit. Dus ik weet niet wat je punt is. United mag ook wel na al die succesvolle jaren weer eens wat uitgeven hoor. Nadat Ferdinand, Vidic, Evra, Scholes, Ronaldo, Tevez weg zijn gegaan is United ook wat minder geworden. En natuurlijk ook door Ferguson. Dus ze bouwen weer een hele nieuwe team op.

27 juli 2015 om 03:02

Bedoel je dezelfde selectie die tata martino ook had ?? Kom op gaurdiola is gewoon een geweldige coach.

City leuk club voor pep want ze kunnen alles kopen wat ze willen. Als hij paar mijl uit mag geven koopt hij zo maar goei team bij elkaar. Dan winnen ze gelijk alles.

26 juli 2015 om 19:04

Ik denk niet dat hij ver komt met mijlen.

26 juli 2015 om 19:30

Ik denk dat veel top spelers eerder naar city willen komen als hij daadwerkelijk trainer is.

26 juli 2015 om 20:11

Je slaat de spijker op zijn kop in je reactie @arsenalfc564.
Zo dacht ik er ook over,
Manchester City heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat
Guardiola een droomkandidaat is.
Maar ja er kan zo veel veranderen in de voetbal wereld.

26 juli 2015 om 21:31

Daar komt ie vast mijlenver mee lol

26 juli 2015 om 19:11

Heb je het nu over Pep of van Gaal/Mourinho met kampioenschappen kopen?

26 juli 2015 om 20:47

@nudel2

Ik zou rustig aan zijn reactie nogmaals lezen. Hij heeft letterlijk alleen maar positiefs te melden over Guardiola.

Ik zie hem best naar City gaan. Pellegrini is leuk en aardig maar ben overtuigd dat Guardiola beter is/word. En Pep is dol op uitdagingen en zou mooi zijn om hem in de PL aan het werk te zien. Op een dag mag hij van mij ook naar Paris komen, of weer terug naar Camp Nou.

26 juli 2015 om 19:15

Uitdaging? Barca met messi, xavi, iniesta en kompanen. Bayern met robben, ribeiri, muller, lahm, schweini en neuer. Hij nam elke keer al een elftal over waar een goed geraamte stond. Het zou mooier zijn om een team zelf op te bouwen.

26 juli 2015 om 19:47

Uitdagingen meer in de zin van dat Pep altijd het beste uit zijn spelers(groep) probeert te halen. City is ook een topteam maar ietwat uit balans en de concurrentie is groter in Engeland dan Spanje en Duitsland. Natuurlijk had hij topteams tot z'n beschikking maar het is niet vanzelfsprekend dat je er ook meteen succes mee boekt. Kijk maar naar Real Madrid, al jaren een topselectie maar pas 1 titel de afgelopen 7 jaar.

Eindelijk een coach die vanuit het voetbal denkt ipv al die behoudende coaches die ze tot nu toe hebben gehad. Met het materiaal van City moeten ze meer kunnen presteren.

26 juli 2015 om 19:10

Pellegrini staat toch wel bekend als een trainer die zijn ploegen attractief laat spelen. Zijn voorganger is wel droevig qua opvatting.

27 juli 2015 om 13:00

Het probleem is dat zij inderdaad wel aanvallend willen zijn, maar dat niet geheel onder de knie hebben en daardoor zogezegd 'naief aanvallend' voetballen. Arsenal is daar bijvoorbeeld jaren lang een voorbeeld van geweest. Vele Engelse teams eigenlijk.

Pellegrini weet niet precies hoe hij kan aanvallen zoals Barcelona dat bijvoorbeeld als de beste kan. Aanvallen, maar tegelijkertijd verdedigen middels hoge, intensieve en compacte druk vanuit een hoge lijn.

Wel pijnlijk dat Bayern afgestraft is door Real en Barca sinds Guardiola daar is.
Onder Jupp/LVG was Bayern beter dan Barca en gelijkwaardig aan Real.

26 juli 2015 om 19:01

Vind ik ook. Guardiola heeft Bayern slechter gemaakt, al blijft het natuurlijk een topteam. Onder Heynckes speelden ze echt super goed en dominant.

26 juli 2015 om 20:43

@ El Casa, ik snap niet eens dat ik op jou bericht reageer. Maar jou reacties die komen mij de strot uit! Volgens jou is real zoveel malen beter dan barca. Wat heeft barca gewonnen dit jaar? En wat heeft real gewonnen dit jaar?
Het verschil tussen real, barca en Bayern is helemaal niet zo groot. Je moet ma net iets meer geluk hebben dan de ander.

En kom ook niet met ja wij hebben zoveel titels zoveel C.L titels gewonnen. Want dat is het enige waar jij op kan leunen. Het verleden van real Madrid terwijl je volgens mij net een aantal jaar voetbal aan het volgen bent.

On: als pep ook daadwerkelijk naar man city gaat, ben ik wel heel erg benieuwd na wat voor soort voetbal hij wilt laten zien. Ik volg dan ook biet echt het Engelse voetbal. Dus ik zou niet weten hoe pep man city zijn tiki taka systeem in wilt voeren.

Guardiola vind ik niet echt bij City passen. City speelt goed aanvallend en onder Guardiola zal het eindeloos rond tikken worden. Pellegrini doet het gewoon goed. In zijn eerste jaar kampioen geworden en dat je daarna een jaar niks wint is normaal.

26 juli 2015 om 19:03

Maar City boekt geen vooruitgang in de Champions League. Ja, ze hebben soms een beetje pech met loting. Maar zoals Pellegrini ze liet spelen tegen Barça was gewoon schandalig angsthazen gedrag. Ik snap dan ook wel dat ze hem willen vervangen. Of Guardiola ze echter beter maakt weet ik niet. Ik hou niet van zijn soort voetbal. Hij houdt niet van direct voetbal, maar passt liever 20x teveel

26 juli 2015 om 19:10

Engelse clubs in de cl is sowiso een drama. Denk niet dat pep daar heel veel aan gaat veranderen. Zie hem ook liever na united gaan dan city maar dat is mijn persoonlijke mening.

26 juli 2015 om 19:13

Ben het met je eens dat het niet al te mooi was tegen Barca, maar wie heeft het afgelopen seizoen wel goed gedaan tegen Barca? Zelfs Bayern met Guardiola werd kapot gemaakt. Ben zelf ook geen fan van de manier waarop hij zijn ploeg laat spelen. Bayern was onder Heynckes de best voetballende club i.m.o. maar Guardiola maakt het gewoon saai. Dat past niet bij Bayern en ook niet bij City.

Kopen kopen en nogmaals kopen maar toch gaat city nooit een top club worden in Europa (cl)

Op zich vind ik het niet eens zo erg als Pep Guardiola aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Bayern München.

Guardiola is een fantastische coach, maar wat er de laatste jaren bij Bayern allemaal is veranderd, sinds Guardiola coach is van Bayern, vind ik gewoon jammer en op de een of andere manier vind ik de combinatie Guardiola en Bayern niet echt werken.

Het voetbal dat Guardiola Bayern laat spelen, vind ik niet echt leuk om naar te kijken. Het voetbal dat Bayern onder Guardiola z'n voorganger speelde, Jupp Heynckes, vond ik echt vele malen leuker om naar te kijken en het voetbal dat Guardiola met Bayern speelt, gaat in mijn ogen ook ten koste van de resultaten van Bayern.

Spelers als Medhi Benatia (doordat er met 'n hoge lijn wordt verdedigd) en Mario Götze (ja, de concurrentie is groot, maar hij wordt in mijn ogen verkeerd gebruikt door Guardiola) komen ook niet echt tot hun recht onder Guardiola en ik ben bang dat als Guardiola nog langer van Bayern coach blijft, dat er over 'n paar jaar meer Spanjaarden bij Bayern spelen, dan Duitsers.

Als hij daadwerkelijk naar Manchester City vertrekt, dan ben ik benieuwd hoe hij het daar zal doen. Guardiola heeft bij FC Barcelona vooral geprofiteerd van het werk van zijn voorganger(s) en dan vooral van Frank Rijkaard. Die had de basis al voor het grootste gedeelte gelegd, spelers als Lionel Messi laten debuteren en Guardiola heeft uiteindelijk het laatste zetje gegeven.

Bij Bayern heeft Guardiola vooral geprofiteerd van het werk van Heynckes en Louis van Gaal. Van Gaal liet spelers als Thomas Müller, Holger Badstuber en David Alaba debuteren en Müller en Alaba zijn nu belangrijke basisspelers, Badstuber was/is ook een belangrijke basisspeler, maar heeft helaas pech met blessures en Heynckes heeft voor stabiliteit gezorgd en ervoor gezorgd dat de spelers nog beter werden.

Als vervanger van Guardiola zat ik dan te denken aan Lucian Favre, van Borussia Mönchengladbach of, waarom niet, Jürgen Klopp. Favre levert al 'n paar jaar uitstekend werk bij Mönchengladbach en Klopp zit zonder club en zal volgend jaar zomer, als Guardiola waarschijnlijk vertrekt, vast wel open staan voor een nieuwe uitdaging.

26 juli 2015 om 19:15

Klopp zal vrij zijn maar zijn tactiek (althans die hij bij BVB altijd had) past niet bij de huidige selectie bij Bayern. Het reactie voetbal van Klopp terwijl Bayern nu erg gericht is op balbezit. Wellicht dat Klopp er een mix van zou kunnen maken maar met BVB had hij daar vorig seizoen al grote problemen mee.

Andere kandidaat waar een hoop Bayern fans op hopen zijn idd Favre maar ook Weinzierl van Augsburg. Doet het ook uitstekend al is het moeilijk om zo'n jonge trainer voor zo'n groep te zetten.

Zou zelf niet heel erg zitten met een vertrek van Guardiola. Toen hij net bij Bayern kwam en vertelde weinig te veranderen omdat het goed stond kon ik niet wachten om het te zien maar als ik dan zie hoe hij het totaal heeft veranderd en alle goede dingen die fantastisch liepen onder Heynckes heeft veranderd dan baal ik daar toch van. Met name de manier waarop bayern toch wel vernederd werd in de CL halve finales is pijnlijk en ook de DFB Pokal finale is Bayern misgelopen dankzij Guardiola.

Hoop dat komend seizoen het wel allemaal goedvalt maar ik moet het nog zien. De onderlinge resultaten tegen de betere clubs in de bundesliga zijn gewoon slecht, wat onacceptabel is want tijdens die wedstrijden viel het mee met de blessures.

26 juli 2015 om 19:20

Favre speelt ook reactievoetbal. Kan je beter Roger Schmidt halen. Iemand die volle pressievoetbal speelt. Zeer aanvallend voetbal en niks op de counter, zelfs niet tegen Bayern en consorten.

26 juli 2015 om 19:28

Ja met Schmidt heb ik juist het gevoel dat hij iets te aanvallend is en moeite heeft met het defensief vast te gooien. Al is het allemaal best moeilijk want het materiaal waarmee ze zouden werken bij Bayern is gewoon veel beter dan waar ze nu werken.

26 juli 2015 om 19:42

En de ''jeugd'' kansen geven, dat zou hij ook doen. Niks van gezien. Spelers die er duidelijk klaar voor waren kregen geen kans, in plaats daarvan speelde Xabi en Dante. Ben nog blij dat Hojbjerg heeft verlengd voordat hij naar Augsburg ging, was misschien bang dat hij zou vertrekken.

Ik dacht eerlijk gezegd dat Bayern er met Tuchel ervandoor zou gaan, alles wees daar ook op. Tuchel zou top zijn, maar helaas. Ik denk dat het belangrijk is om een Duitse dan wel een trainer met een sterk verleden in de Buli aan te rekken.

26 juli 2015 om 20:09

Favre past de speelstijl altijd aan. Zodra de tegenstander het toelaat hanteert die een aanvallende spelwijze.

26 juli 2015 om 23:51

Favre ? Nee veel te angstig.

Pellegrino zou gek zijn om dan dit seizoen nog aan te blijven. Ik zou dan puur aan mezelf denken en een mooie, geschikte club zoeken.

Zie hem wel naar Rusland of Turkije gaan.

26 juli 2015 om 23:53

Met of zonder Gas ?

Bij barca en Bayern stond er al een geheel bij City alleen een hoop spelers hij mag t laten zien wint hij de Pl en de Cl binnen 3 jaar dan is t een echte topper

Zal geen Bayern supporter van wakker liggen. Mag hij lekker Dante en Xabi meenemen. Zou er niet eens wakker van liggen als Bernat mee zou gaan. Heeft leuke dingen laten zien, maar in grote wedstrijden haast altijd gefaald.

Als dit waar is verliest Bayern misschien volgend jaar ineens de hele Spaanse fractie. Spannend is de vraag welke (duitse?) trainer Pep zal opvolgen. Ik denk, dat het alleen maar Favre kan zijn.

Hopelijk wordt Pep de opvolger van Vicente del Bosque! Die stopt waarschijnlijk na het EK van 2016.

Lekker motiverend voor Pellegrini zo'n voorcontract. Goede resultaten of niet, hij wordt er sowieso uitgeschopt. Pellegrini moet gewoon de kans krijgen zich dit jaar weer te bewijzen.

Ik vind het eigenlijk jammer voor Bayern dat ze zoveel van hun oorspronkelijke identiteit verloren hebben. Wie wacht op een buslading van Spanjaarden in een Lederhose=

27 juli 2015 om 11:24

Nee, dat heb je behoorlijk mis.

Bayern was sinds kort gelegen heel trots op hun "duitse identiteit". Onder Höness was het zelfs zo dat men probeerde elke Duitse nationale speler naar Bayern te halen. We weten dat dit, op basis van hun financieele kracht, te vaak gelukt is.

Met de komst van Guardiola is hier voor het eerst verandering in gekomen. Normal gesproken zal Bayern in plaats van Bernat, Alonso, Benatia of Thiago vergelijkbare Duitse spelers aangetrokken hebben. (bijvoorbeeld. Durm, Hector, Klose of Özil).

De voormalige trainer Hitzzfeld, heeft laatste week nog via de pers laten weten, dat men bij Bayern op moet letten, dat de voertaal binnen de club Duits blijft.

De spelwijze van Guardiola is ook niet echt wat Duitse voetbal fans aantrekt. Er is te weinig actie, van dat urenlange bal geschuif op het middenveld, en rond de 16, wordt niemand blij.

Rummenigge zei dat die de contract met Pep wil verlengen, maar ik geloof daar niets van. Ik denk dat Pep aan zijn laatste seizoen bij Bayern bezig is, omdat de achterban, ondanks de prijzen niet gelukkig is. Hier in München hoor je bijna iedere Bayern supporter met hetzelfde verhaal.

Voor mij als BVB supporter is dat minder leuk. Want als die Spanjaard weg is, zullen ze ongetwijfeld weer met die leegkoop acties bij de Duitse clubs beginnen.

De naam FC Hollywood komt voort uit het feit dat binnen de club altijd ruzie tussen de sterkhouders was (en is). De directieleden benutten vaak de pers om hun mening,aan andere mensen binnen de club, bekend te maken. Iets wat eigenlijk alleen in Hollywood tussen gescheiden schouwspelers gebuurt.

Ik hoop mijn Prtns Bernhards is te lezen

Van mij mag ie, kan Klopp daaarna moi komen. Ik heb me de afgelopen twee jaar gruwelijk geërgerd aan een aantal keuzes van Pep.

Mooi!!!

Strik eromheen en gelijk Klopp contracteren!

Ben dat ge-onzin van die Spanjaard allang zat!

Ik zie pellegrini graag de omgekeerde weg bewandelden, mooi aanvallend voetbal met Bayern of een goede opvolger als Wenger ooit besluit te stoppen

Bij Bayern zijn ze niet zo tevreden over Guardiola.
Dat hij volgend seizoen voor Manchester City kiest, zat er wel aan te komen.
Poen is het centrale draaimiddel voor beide partijen.

Van mij mag hij vertrekken samen met Xabi, Dante en Bernat. Ook al wordt de triple gewonnen mag hij alsnog vertrekken. Bayern verliest haar identiteit door Pep. Ik hoop dat Klopp volgend seizoen kan komen

Klopp naar Bayern en niet te veel Spanjaarden meer halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren