Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman noemt Bosz ‘naïef’: ‘Je wint er geen prijzen mee’

Laatste update:

Peter Bosz zal niet tevreden zijn over zijn start als trainer van Ajax, want de Amsterdammers werden uit de Champions League gekegeld door FK Rostov en leden in competitieverband al vijf verliespunten. Ronald Koeman stelt in een interview met de NOS dat Bosz misschien iets aan zijn tactiek moet doen.

/

“We willen altijd maar opbouwen. Ik wil ook graag de bal hebben in plaats van erachteraan te moeten lopen, maar als je soms wat directer speelt, kan het ook gevaarlijk zijn. Daar moet je een combinatie in zoeken”, aldus Koeman. “Dat gebeurt niet altijd in Nederland. Wij zijn niet van het opbouwen en dat we met een kans eindigen.”

Koeman omschrijft de aanvallende speelstijl van zijn 52-jarige collega als ‘af en toe naïef’: “Het is absoluut belangrijk dat je vasthoudt aan je idee van voetballen, maar nee, je wint er geen prijzen mee.” Het Ajax van Bosz neemt het zondagmiddag op tegen Heracles Almelo. Ajax speelt dan overigens zijn dertigste Eredivisiewedstrijd op kunstgras; de Amsterdammers verloren slechts een van deze duels.

Ben jij het met Ronald Koeman eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
18 september 2016 om 10:07

Koeman heeft toch gewoon gelijk?
En daarbij heeft hij uitstekend gepresteerd met Southampton. Verwacht jij dat een club als Southampton voor de prijzen speelt?
Denk eerst eens na voordat je wat roept.

18 september 2016 om 10:14

Hij heeft toch geen gelijk? Fdb pakte vier titels op rij. En de stijl van Bosz is directer. Dus gebalanceerder.

18 september 2016 om 10:37

Ja maar het is toch wel duidelijk dat je met ajax meer om de prijzen speelt en hoort te spelen dan southampton.

18 september 2016 om 10:38

Dus gebalanceerder? Wanneer? Dus je vind dat er nu meer balans is?

18 september 2016 om 10:43

directer ja, maar tot nu toe loopt het voor geen meter, ik kan Koeman wel begrijpen, alleen steekt het ook.

18 september 2016 om 10:44

Ja. De stijl van Bosz stijl is directer en opportunistischer dan die van De Boer.

18 september 2016 om 10:45

Ja dat is duidelijk Mearte, maar maakt voor dit punt toch niet uit? Met deze stijl speel je om prijzen, dat is ook duidelijk. Koeman heeft ongelijk.

18 september 2016 om 10:46

Met alle respect, maar de speelstijl met Bosz is een stuk minder gebalanceerde dan die van de Boer.

18 september 2016 om 11:00

Iedere coach zijn speelstijl is gebalanceerder dan die van De Boer. Die zit echt helemaal in het uiteinde van het spectrum. Maximaale hoeveelheid balbezit, minimale hoeveelheid kansen.

18 september 2016 om 11:12

Je snapt het niet. Directer spelen met mensen voor de bal zoals bij Bosz is veel aanvallender dan de bal rond spelen, tikjes breed, zoals de boer speelde.
De boer speelde juist veel verdedigender. Ook met minder pressie als bosz.
Een bal direct is meer risico, verlies je de bal sta je met 6 a 7 man voor de bal en is het alleen maar hopen dat de tegenstander t niet goed uitspeelt.

Ik ben het helemaal met koeman eens. En nog los van het feit dat bosz er vast wel wat beters van maakt met verloop van tijd, had hij voor de CL even zn principes opzij moeten zetten. Dat heeft ons minstens 15 miljoen gekost.
Ik ben normaal niet iemand die snel zegt dat een trainer weg moet, maar van mij hadden ze m toen per direct mogen ontslaan.
Bosz kan vaak leuk ballen met zn teams, maar ik zie nog geen trainer die ook graag prijzen pakt. Mja, nationale prijs is altijd mogelijk met dit materiaal, maar dat is t wel. Vooralsnog is t niet om aan te zien in ieder geval.

18 september 2016 om 11:19

Of hij gelijk heeft kun je over discussiëren. Maar het is niet chic om je zo uit te laten over een collega. En het is nou ook weer niet dat Koeman een dermate uitpuilende prijzenkast heeft dat hij dit kan zeggen. Tot hij bij Feyenoord kwam heeft hij overal gefaald. Nu is hij een aantal jaar goed bezig, maar dat geeft hem nog geen recht om een collega zo af te vallen. Daarnaast is Bosz pas net begonnen dus het kan nog alle kanten op.

18 september 2016 om 11:38

Xstream goede reactie maar dat laatste stuk meen je niet. Blind, Ten Cate, Van Basten, Jol, De Boer. Geen van allen prijzenpakkers (bij moment van aanstelling). Dit is nooit een eis geweest om bij Ajax aan de slag te gaan.

Een trainer ontslaan nadat hij net een hele dure les heeft geleerd, een les van 15 miljoen, dat is niet slim. Dit doet Bosz de volgende keer anders.

18 september 2016 om 12:19

"dit doet Bosz de volgende keer anders."

Dit is de meest naïeve reactie die ik ooit op VZ heb gelezen. Bosz heeft zijn tactiek nog nooit aangepast na aanhoudende tegenvallende resultaten, of nadat overduidelijk was dat zijn aanvallende tactiek niet altijd werkt. Vraag maar na bij Vitesse en Heracles supporters. Het is tactisch gezien de meest eigenwijze trainer van de Eredivisie. Die gaat zijn speelstijl never nooit aanpassen aan de situatie of de tegenstander. Iets wat hij zelf al sinds zijn aanstelling bij Ajax zegt en zelfs na de uitschakeling tegen Rostov nog zei. Hij zei na Rostov vrij letterlijk dat hij optimaal gelooft in zijn voetbalfilosofie en daar nooit van zal afwijken. Bereid je er maar vast op voor dat Ajax onder Bosz nog vaak genoeg helemaal weggecounterd gaat worden tegen slimme ploegen. Precies wat er bij Vitesse en Heracles regelmatig gebeurde.

En Bosz zijn speelstijl is op geen enkele manier gebalanceerder dan die van De Boer. Het elftal van De Boer had veel minder risico in het spel, met een lager tempo, minder risicovolle passes, minder druk naar voren en minder mensen voor de bal. Vitesse en Heracles supporters noemden Bosz niet voor niets een kamikaze-trainer.

18 september 2016 om 13:20

Wat praat je nou slap? Bosz speelt puur op de aanval en er zit totaal geen balans in dat ploegje.
Frank de boer zorgde juist altijd dat er een goede rest verdediging stond en redelijke bezitting met aanvallen. Veel meer in evenwicht dan Ajax tot nu toe is

18 september 2016 om 13:32

Je hoeft je philosofie niet te veranderen maar wel je benadering van Europese duels. Hier had Bosz bij Heracles en Vitesse geen ervaring mee.

18 september 2016 om 13:57

"je hoeft je philosofie niet te veranderen maar wel je benadering van Europese duels."

Ja en dat gaat Bosz dus nooit doen. Die benaderd elke wedstrijd hetzelfde.

19 september 2016 om 15:03

Tuurlijk gaat hij zich wel ontwikkelen. Of hij het wilt of niet. Volgend jaar is Bosz al een betere coach. Zijn stijl zal hij niet verliezen, nee.

18 september 2016 om 10:08

Dat is lekker te vergelijken. Everton heeft waarschijnlijk het 7de/8ste budget van de PL en Ajax het grootste budget van zijn competitie. Stuk moeilijker prijzen pakken met Everton. Je kunt natuurlijk wel even kijken hoeveel prijzen Koeman in NL heeft gepakt...

18 september 2016 om 10:21

@Roogsfc, wat heeft je positie van Budget vergeleken met de rest van de competitie te maken met hoe goed je speelt?

18 september 2016 om 10:28

Vrij veel natuurlijk. Je moet spelen naar je mogelijkheden. Als je budget groter is dan de rest van de competitie heb je doorgaans meer mogelijkheden maar das logisch, toch?

18 september 2016 om 11:04

Behoorlijk wat. Het is wat makkelijker goed aanvallend te spelen met wereldspelers dan met mindere spelers.
En je haalt wereldspelers met meer geld in je budget.
Of denk je dat Chelsea en Man City zonder al dat geld ook kampioenschappen zouden behalen?

18 september 2016 om 12:46

Man City - Bournemouth 4-0
Leganes - Barcelona 1-5
Dortmund - Darmstad 6-0

De oogst van slechts één speeldag met voorbeelden uit drie verschillende competities. Zal wel toeval zijn.

18 september 2016 om 10:08

Scorebord-journalistiek. Ik ben geen fan van de persoon Koeman, maar je kan moeilijk ontkennen dat ie het geweldig doet de laatste jaren en inmiddels wat recht van spreken heeft.

18 september 2016 om 12:15

Nou ja, recht van spreken. Ronald Koeman heeft er de laatste jaren een handje van om zijn collega's coaches publiekelijk te beoordelen en hun aanpak te veroordeelden. Er is ook nog zoiets als een onbesproken onderlinge code, dat je elkaar niet openlijk bekritiseert als coaches onderling.

Koeman heeft ook niet het wiel uitgevonden en is in zijn trainerscarrière net zo goed zepers opgelopen door tactische missers. Daarnaast doet hij het geweldig, maar zijn zijn palmares als coach toch ook maar bescheiden.

18 september 2016 om 10:41

Weet je waar bosz niets om geeft? Omschakeling. Weet je waar je in het hedendaagse voetbal punten mee pakt? Omschakeling.
Bosz wil in de kleine ruimte spelen met heel veel beweging en een verdediging met een hele hoge lijn. Dat is ontzettend risicovol. Naïef dus.
Koeman liet feyenoord met.matig spelersmateriaal vanuit de omschakeling spelen en ruimte zoeken. Daarmee heeft hij Feyenoord nieuw leven ingeblazen.
Hij moest pochettino opvolgen bij Southampton en iedereen daar is pochettino vergeten. Koeman is een van de weinige nederlandse trainers die wel door heeft dat je niet meer wint met veel balbezit.

18 september 2016 om 11:06

Schiet niet gelijk in de "kom niet aan mijn clubje" reflex. Koeman heeft gelijk dat Bosz naïef speelt. Frank de Boer heeft met een soortgelijke spelersgroep 4x het kampioenschap binnengehaald en dat zie ik Bosz op deze manier niet snel doen.
Ajax hoort mee te spelen om het kampioenschap; Southampton is vergelijkbaar met pak hem beet Pec Zwolle (met excuus voor iedereen die ik hiermee ongewild beledig), Verwacht jij daar prijzen van?
Misschien een beker :-)

Als je zo'n bagger variant speelt als meestal in Nederland gebeurt, win je er ook geen prijzen mee nee. Maar als je er een goede variant erin weet te krijgen is dat zeker mogelijk. Kijk maar hoe Man City iedereen oprolt momenteel met balbezit voetbal.

18 september 2016 om 10:21

Hier heb je helemaal gelijk in, maar je moet er ook in meenemen welke spelers men daar tot de beschikking heeft. Dat zijn stuk voor stuk fantastische namen. De jongens die wekelijks daar op de tribune worden gezet zouden hier in Nederland bij menig topclub basisspeler zijn en de spelers die wij bewieroken (guardado, Ziyech, Propper) zouden daar niet aan de bak komen.

Als het allemaal echt zo makkelijk was zouden wel veel meer (ook kleinere) teams op balbezit spelen en zeer aanvallend ingesteld zijn. Tegenwoordig zijn er echter maar een handjevol teams die dit op constante basis met succes weten uit te voeren.

Ik denk dat het erg belangrijk is vooruit te denken, maar ook realistisch. Wat kunnen de spelers? Hoe komen ze het beste tot hun recht? Je kunt bijvoorbeeld in het geval van Ajax niet verwachten dat een Klaassen doet wat een Kevin de Bruyne doet, of dat Dolberg en Traore net zo dominant zijn in de spits als Aguero.

18 september 2016 om 10:43

Je overschat echt hoeveel skill er voor nodig is. Er zijn zat teams op amateur niveau die aanvallend spelen. Ben jij een voetballer of voetbalfan? Puur uit interesse.

18 september 2016 om 10:53

En daarom heb je toch ook zoveel amateuruitslagen? Aanvallen allebei komt vaak neer op 6-4 en soortgelijke uitslagen. Als je continu wil aanvallen moet je wel degelijk super gedisciplineerd jagen en druk zetten. Dus wat dat betreft klopt t wel wat hij zegt, dat je daar echt de juiste middelen voor nodig hebt.

18 september 2016 om 10:58

Je hebt daar de juiste middelen voor nodig, maar iedereen heeft die middelen bijna. Het is niet zo dat slechts 0,000000001 van de voetballers (het aantal dat bij topclubs speelt) kan jagen en discipline heeft.

18 september 2016 om 12:19

Voor gedisciplineerd achter de bal aan rennen is geen voetbal skill nodig, alleen een stukje positionele intelligentie kan daarbij helpen, maar dat is ook tot op grote hoogte leerbaar.

Voor het gedeelte in balbezit is het vooral een vereiste dat je de juiste type spelers hebt. Bij Ajax duurt het allemaal erg lang momenteel omdat er vooral op het middenveld en op de back-posities teveel van hetzelfde rondloopt. Tete en Dijks zijn aanvallend niet bijzonder (tete erg slecht zelfs), maar zijn verdedigend slecht. Het De Boer middenveld bestaat uit drie nummers 8 die allen meer dienende spelers zijn dan creërende. Bosz kan ze er echter niet allemaal naast zetten, want hij heeft ook rekening te houden met status binnen de selectie en dergelijke.

En qua kwaliteit moet je het vooral relatief bekijken. Ziyech is ivm de rest van de Eredivisie even goed als De Bruyne ivm de rest van de PL. Younes is onze Sterling, Traore is Aguero (al is hij zelfs relatief minder, maar dat is niet erg want Aguero steekt echt heel ver boven de rest van de competitie uit), Klaassen onze Muller (bij City geen goede gelijkenis), etc.. Pas in Europa kan je echt naar absolute kwaliteit gaan kijken.

18 september 2016 om 12:36

Glory ik vind dat het wel echt meevalt met de juiste middelen, je kan al een aardige variant spelen met de goeie tactiek en mentaliteit. Ik zeg altijd al Guardiola vertaalt de visie van Cruijff perfect, niet met balbezit de makkelijke weg zoeken maar d.m.v. balbezit je tegenstander dwingen om uit hun positie te stappen waardoor er creatievelingen / aanvallers vrijkomen zodat ze hun taak kunnen doen.

Onder andere El Ahmadi lijkt me echt zo'n speler om het mee uit te proberen, tegenstander afjagen, balbezit heroveren en het spel verdelen.

18 september 2016 om 11:05

Makkelijk praten. Maar wil jij de spelers van ajax vergelijken met die van Man City?

18 september 2016 om 12:23

Ja en nee. Ja omdat Ajax evenals Man City een van de beste selecties heeft van hun competities en nee omdat ik Man City ook vergelijk met het Man City van vorig seizoen. Onder Pellegrinni werd er ook op balbezit gespeeld, maar dat was veel minder vernuft dan dat van Guardiola en dit seizoen lijkt er gewoon en compleet ander elftal te staan.

18 september 2016 om 12:23

Wil jij de tegenstand die Go Ahead Eagles geeft met de tegenstand van Sunderland? Ze hebben beiden het hoogste budget op hun eigen niveau en moeten dan in staat zijn een dominant team samen te stellen.

18 september 2016 om 12:38

De clubs in Nederland hebben niet de financiele mogelijkheden om die variant succesvol te laten verlopen. Bovendien countert Manchester City ook in de Champions League als het de grote tegenstanders tegenover zich krijgt. Verder heeft City elke positie dubbel bezet met spelers die meer waard zijn dan de duurste speler van Ajax.

Verder ben ik het wel met je eens dat de juiste variant relatief succesvol kan zijn voor Nederlandse clubs. Eindeloos en doelloos getik is niet om aan te zien en niet effectief. Alleen maar counteren geeft hetzelfde resultaat. Wij moeten hier in Nederland zorgen dat we op de omschakeling gaan spelen, maar het balbezit wel in ons achterhoofd houden. Daardoor gaat het tempo omhoog en zullen we ook meer wedstrijden winnen in Europa als Nl'se clubs zijnde.

Bosz is ook altijd naïef geweest bij zijn voorgaande clubs , en tot op heden toont hij niet aan te hebben geleerd. Bij Vitesse en Heracles was het ook vaak alles of niets , en bij dat soort club kan dat ook , bij Ajax ligt dat echter totaal anders. Ik zie Bosz dan ook niet slagen , te groot voor een servet te klein voor een tafellaken.

18 september 2016 om 10:40

Bij ajax ligt alles anders en werkelijk niemand is goed genoeg voor Ajax. Ook Guardiola niet. Ondertussen komt Bosz wel heel dicht in de buurt van wat ze willen in Amsterdam. Ze willen juist die naiviteit, en ze willen er dan ool nog alles mee willen. Naiviteit is trouwens een noemer waar je al het aanvallende spel wel onder kan scharen. =)

18 september 2016 om 11:22

Precies ik word een beetje moe van dit gezeik. Iedereen heeft jaren geschreeuwd om aanvallend voetbal, dan moet je ook accepteren dat dat het eerste half jaar even omschakelen wordt en dat we verliespunten gaan krijgen. Geef een trainer nou even de tijd, we gaan naar een compleet andere speelstijl, geen wonder dat dat even lastig is.

18 september 2016 om 11:27

@glory
Ben het met je eens. De filosofie van Cruijff was ook altijd één goal meer scoren dan de tegenpartij. Echter, de laatste jaren wint het aantal voorstanders van realistisch voetbal terrein. Ik ben meer van winnen middels goed voetbal, maar dat is echt uit de tijd heb ik de indruk. Winnen, ongeacht hoe is van deze tijd. Maar Bosz wil bij balverlies direct druk op de tegenstander zetten, zodat je minder afstand hoeft te overbruggen dan wanneer je achteruit gaat lopen. Ik ben daar een groot voorstander van, maar dan moet wel iedereen mee doen. Ook wil hij middels de combinatie kansen creëren. Dat loopt nog niet. Dat is enerzijds een kwestie van inslijpen, maar anderzijds ook kwaliteit. Met middenvelders (gudelj) die eerst de bal een paar keer goed moeten leggen voor ze hem doorspelen en/of meer achteruit en breed dan vooruit spelen kom je er niet. Verder zal je achterin snel moeten zijn en met een keeper verder uit zijn doel moeten spelen omdat je met een grote ruimte achter de laatste lijn speelt en je daar dus kwetsbaar bent. Het kan wel, maar vergt tijd en kwaliteit.

18 september 2016 om 12:31

Kwaliteit zal er altijd wel zijn gelukkig en volgens mij heeft de huidige RvC ook heel wat geduld dus ik zie het goedkomen.

eeh influanzafca heb je wel gezien wat koeman met Southampton heeft beriekt en hoe hij nu speelt met everton en oowja hoeveel prijzen heeft hij in NL gepakt 5 en 3 daarvan zijn met Ajax. En hoeveel heeft Bosz ..... niks. Dus voortaan voor dat je iets schrijft even nadenken. En hij heeft met Benfia de supercup gewonnen en de met Valencia de Copa del rey.

18 september 2016 om 11:36

Koeman heeft 8 of 9 jaar bij de top 3 in Nederland gecoacht, Bosz heeft nu 3 maanden bij een topclub gecoacht en prijzen worden niet in de eerste 3 maanden verdeeld. Logisch fus dat hij minder prijzen heeft.
Hij is trouwens wel kampioen met Heracles geworden dus hij heeft niet niks.

Met een minder naieve speelstijl wint Ajax ook geen prijzen. Dus dan liever spektakel dan antivoetbal.

18 september 2016 om 11:05

Voor het gemak vergeet je ff 4 keer kampioen 2011-2014, dus hoezo win je dan geen prijzen?

18 september 2016 om 11:33

Ook de laatste 2 jaar vergeten?

18 september 2016 om 13:54

@fcneutraliteit

Verwacht jij soms dat Ajax ieder jaar kampioen wordt? De doelstelling is één keer kampioen in drie jaar. En dat zal moeilijk genoeg blijken te zijn als je met een modale selectie als die van Ajax een spelconcept hanteert waarbij je de deur wijd open zet.

En wat heeft de Boer naast die landstitels dan gepresteerd, een titel weggegeven op de laatste dag en in de EL tegen laagvliegers eruit.

18 september 2016 om 10:32

Wat heeft Mourinho naast zijn CL titels gepresteerd? Waar slaat deze vraag op? Wat heb jij, behalve je prestaties, gepresteerd?

18 september 2016 om 11:25

Zullen we Bosz ook 5 jaar de kans geven bij Ajax en dan kijken waar hij staat?

18 september 2016 om 11:29

Laten we dat eens doen Jaap.

18 september 2016 om 10:33

@van haafte. En hoe lang is de Boer trainer? Nog geen zeven jaar... En hij heeft al vier titels op zak....

18 september 2016 om 11:08

De Boer heeft toch al een stuk meer gepresteerd dan Bosz, dus het is een beetje raar om dat tegen hem te gebruiken. Zoveel mensen zijn zo negatief over De Boer, maar hij heeft het gewoon geweldig gedaan.

Het zou Koeman sieren als hij zijn collega wat geduld geeft. Serieus, hoe lang is Bosz trainer bij Ajax? Jaren of zo? Lijkt er al een tijdje op dat de ex Ajax speler en trainer altijd wel wat negatief heeft te zeggen over de Nederlandse recordmeister De Boer kon ook niks goed doen met Ajax. Ik vind dat zwak, maar so be it.

18 september 2016 om 10:34

Koeman is eigenlijk best mild, jammer dat de NOS en VZ een klein uitspraakje weer zo moeten uitmelken. Wat een armoede.

18 september 2016 om 10:40

Dat is wat anders en daar kan ik niks aan doen. Ik reageer op wat ik lees

18 september 2016 om 10:55

Je kunt er wel een beetje doorheen prikken in dit artikel.

Koeman noemt aanvallende speelstijl 'af en toe naief', hij noemt Bosz niet naief.

Dan zegt hij 'misschien iets aan je tactiek moet doen', dat heeft betrekking op Rostov, oftewel een benadering van een play offs duel. Die benader je anders dan een eredivisie duel, dat weet Koeman als geen ander.

"soms moet je wat directer spelen". Dit zijn zulke algemene uitspraken. En daar dan drie van op een rij, het is duidelijk dat Koeman zijn woorden zorgvuldig koos. Het heeft geen zin gehad want er is alsnog iets sensationeels van gemaakt. VZ heeft Koeman met de titel echter wel woorden in de mond gelegd.

Als Koeman echt volledig is in zijn uitspraak dan zou hij ook iets moeten zeggen over de samenstelling van de lectie waar Bosz mee werkt. Een dramatische keeper en een lekke verdediging met Veltman Dijks en Viergever.
Ik ben het met hem eens dat de beoogde speelstijl veel te naïef is. Maar grootste probleem is de selectie. Daar win je geen prijzen mee. Ook niet met Koeman als trainer

18 september 2016 om 10:35

De selectie is prima. Er ontbreekt alleen ervaring. Het is verder gewoon voldoende om mee te doen in Nederland.

18 september 2016 om 12:14

Meen je dit serieus?
Onana???
Veltman???
Dijks???
Viergever???
Riedewald???

bij deze vijf weet je een ding zeker. Ze zullen nooit weggekocht worden omdat deze meuk voor geen enkele Europese subtopper een meerwaarde zullen zijn.
Kijk naar de kansloze vertoning tegen Rostov bijvoorbeeld. Hoe kan je nou zeggen dat de selectie prima is

18 september 2016 om 12:27

Maar waarom moeten onze spelers voor Europese subtoppers een meerwaarde zijn? Ze moeten toch voor Ajax een meerwaarde zijn? Wat ze daarna doen, boeit mij eigenlijk niet zoveel. Ik wil dat ze voor mijn club goed spelen.

18 september 2016 om 12:27

Je noemt gewoon 5 namen met vraagtekens en 1 wedstrijd en nu moet ik hier kritiek uit filteren. Leuk.

Onana begint pas net toch? We hebben Krul voor het geval Onana tegen valt.
Veltman is goed, beter kunnen we ook niet kopen. Ik hoop ook niet dat hij wordt weggekocht.
Dijks verkoop je zo aan een engelse club.
Viergever hebben we altijd voor de breedte gehad.
Riedewald, dat is toch gewoon een hele goede? En pas 20!

Je speelt een slechte wedstrijd, je speelt een goede wedstrijd, je speelt nog wat wedstrijden. Wat moeten we nou zeggen over Rostov?

Ben jij het ermee eens dat een slechte wedstrijd meer oorzaken kan hebben dan enkel de kwaliteit van de spelers?

18 september 2016 om 10:40

Nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar.

18 september 2016 om 10:47

De selectie is zelfs beter. Maar door het verlies van twee belangrijke spelers en toevoeging van een hoop nieuwe spelers is het wel even zoeken nog.

Deels gelijk. Daarom wil ik Tete ook terug in de basis hebben. Veltman wellicht een betere opbouwer, maar daar komt ook weinig uit. Liever een voetballende CV naast een pure mandekker (Sanchez). En dan 2 backs die snel zijn en kunnen verdedigen.

Man man man wat is Koeman toch een verschrikkelijke zeur geworden. Hij had ook altijd kritiek op De Boer. Kan hij zich niet met zijn eigen zaken bemoeien? Lekker makkelijk van de zijkant kritiek leveren. Het derde jaar dat Ajax kampioen werd had Feyenoord wellicht een beter team, ze hielden ook het hele team bij elkaar en toch won De Boer wel met zijn spel. Dat is precies waar hij nu kritiek op heeft. Beetje vreemd, als zijn spel zo goed is dan had Koeman de alwetende kampioen moeten worden toen. Niet nu weer zeiken over Bozs, volgens mij zit het hem diep dat het hem niet lukte dat jaar.

In feite kunnen we een dergelijke conclusie pas na dit seizoen trekken. Bosz zit voor het eerst écht bij een ploeg die om de prijzen moet spelen en we zullen zien of hij met zijn aanpak dit jaar kampioen wordt, die kans moet je hem geven.

Desalniettemin vind ik hem tot nu toe inderdaad wel vrij naïef en heeft hij wel de nodige fouten gemaakt. Ik blijf het een beetje een vreemde vogel vinden. Hij praat altijd rustig en helder, zweet nog geen druppel bij 40 graden in een maatpak en lijkt de boel altijd helemaal onder controle te hebben, terwijl daar soms niet echt reden voor is. Aan de ene kant zou je dat positief kunnen benaderen, dat hij een koele kikker is, maar ik vind hem soms eng koel als het ware. Ik twijfel nog of hij gewoon een uiterst verstandige man is, of een vreemde obsessieve snuiter.

Lekker collegiaal van Koeman. Maar volgens mij is het de filosofie om met aantrekkelijker voetbal het publiek te vermaken. Mooie doelstelling toch. En hoeveel prijzen heeft Koeman zelf gehaald in Engeland?

Deze man begrijpt het. Je kan tegen elke ploeg hetzelfde soort spel spelen als je Barcelona bent. Maar Ajax moet tegen clubs in de CL niet hetzelfde gaan spelen als tegen Go Ahead Eagles, dat is gewoon dom. Onder Koeman schakelde Ajax AC Milan nog bijna uit. Hij had toen Yakubu de 'speciale missie' gegeven om de hele wedstrijd Kaka in de weg te lopen.

Het is oncollegiaal van koeman om kritiel te uiten op een andere trainer en bovendien veel te vroeg on te oordelen over bosz. Misschien staat bosz aan het eind van het seizoen wel met de schaal

Maar toen van Gaal commentaar had op Koeman zijn tactiek destijds vond hij het ook niet leuk en onbeschoft van Loui.

Maar nu doet Koeman nagenoeg hetzelfde bij Bosz. Oke oke oke

Bosz is aangetrokken door Ajax, juist om weer leuker voetbal te laten zien. Onder De Boer is heel de Ajax filosofie verwaarloosd. Wel 4 landstitels, maar Ajax was geen Ajax meer. Saai betonvoetbal werd toegestaan zolang er maar prijzen gewonnen werden. Na 2 jaar zonder prijs moest De Boer wel plaatsmaken, zodat een ander Ajax weer kan laten voetballen zoals Ajax hoort te voetballen.
Echter heeft het gewoon zijn tijd nodig. Een team als die van Ajax kan niet zomaar van de ene op de andere dag omschakelen van speelstijl en resultaten blijven halen. Bosz probeert dat wel en dat is inderdaad naïef. Stap voor stap omschakelen zou misschien beter zijn geweest.
Wel vind ik dat Bosz tijd gegund moet worden. Met Heracles en Vitesse duurde het ook een tijdje voordat het team begon te draaien. Bij die teams wierp Bosz's naïeve visie uiteindelijk zijn vruchten af. De vraag is alleen of Bosz zolang de tijd krijgt. Ajax staat namelijk niet bekend om een engelengeduld te hebben.

18 september 2016 om 14:17

@bosche_bol

Als je er de spelers niet voor hebt, is de Ajax filosofie, Hollandse School of hoe je het ook noemen wilt, niets anders dan luchtfietserij. FdB heeft die filosofie ook, maar kwam nadat Ajax tegen de ene na de andere zeperd aanliep, waaronder een 5-1 bekernederlaag tegen een laagvlieger als PEC Zwolle, tot de conclusie dat zijn spelers door een gebrek aan kwaliteit, mentaliteit en persoonlijkheid niet konden uitvoeren wat hij voor ogen had. En heeft zoals een echte vakman betaamt, zijn systeem vervolgens op de mogelijkheden van zijn spelers aangepast. Peter Bosz heeft ongeveer gelijkwaardig materiaal en je hoefde dan ook geen glazen bol te hebben om van te voren te kunnen voorspellen dat hij tegen dezelfde problemen als zijn voorganger aan zou lopen. Met dit spelconcept en met het huidige spelersmateriaal zal het zelfs heel moeilijk worden om in de top van de Nederlandse competitie mee te draaien. Laat staan in een Europese competitie.

Zet iemand als Koeman voor de groep en Ajax zal qua resultaat meteen een stuk beter voor de dag komen. Misschien zelfs ook wel qua kijkspel want dat is onder PB nog niet veel beter geworden dan vorig jaar. Natuurlijk moet PB nog even de tijd krijgen om zijn spelconcept erin te slijpen, maar het feit dat er na 2 maanden nog amper vooruitgang in zit en het zelfs steeds minder lijkt te gaan, doet het ergste vrezen. Ik ben persoonlijk in ieder geval alles behalve optimistisch.

Nu roepen alle zelfverklaarde "kenners" en "analisten" in koor dat Zyech een positie naar achteren moet, maar als je ziet hoeveel balverlies hij leidt en hoe de verdedigers van Ajax wekelijks staan te schutteren, staat dat gelijk aan sportieve zelfmoord. Als PB Zyech wil opstellen als middenvelder zal hij zijn systeem dienen los te laten en wat meer zekerheden dienen in te bouwen, anders wordt dat een enorm fiasco. Zeker tegen ploegen in vorm als PSV en Feijenoord. En dat zie ik niet snel gebeuren.

Koeman moet een keer ophouden met bijdehand te doen over zijn collega's. Hij heeft zelf ook een paar moeilijke periodes gehad. Toen vond hij het ook niet tof dat collega's hem van ongevraagd advies gingen voorzien via de media.

Het voetbal onder Bosz is al jaren naief. Alleen maakte dit bij vitesse of heracles niets uit. Deze ploegen mochten een aantal keren verliezen om de doelstelling te halen. Bij ajax heb je die ruimte niet.

Ach voor Koeman is het zo makkelijk praten die is gewoon omhooggevallen met goede prestaties weliswaar maar je moet gewoon je mond houden over collega's dat doe je niet maar hij hij heeft nu de laatste jaren succes en nu gaat hij even de bijdehante jongen uithangen tov een collega niet erg chic , Bosz is bezig om te proberen Ajax aantrekkelijker te laten voetballen en dat kost gewoon tijd en laten al die andere bijdehante trainers zich lekker bezig houden met hun eigen club .

Wat een verschrikkelijke verdraaiing van het interview. Als je het interview gewoon kijkt (je weet wel, met beeld enzo, zonder dat een schrijvende journalist de woorden kan verdraaien of uit de context kan rukken) noemt Koeman Bosz geen enkele keer bij naam en heeft hij het in het hele interview eigenlijk nooit zelfs specifiek over Ajax. Het enige wat hij zegt is dat hij het naïef vindt dat we in Nederland opbouwen voor het balbezit en niet opbouwen voor het creëren van kansen en dat in de Eredivisie grote kansen vrijwel alleen voortkomen uit omschakelmomenten.

Er wordt net gedaan alsof Koeman een aanval op Bosz pleegt in zijn interview, maar niets is minder waar. Stemmingmakerij. Overigens ligt dat niet aan VZ, maar aan de manier waarop de NOS het interview naast het beeld heeft uitgeschreven. De NOS maakt in de geschreven tekst ineens de link met Bosz, terwijl in het daadwerkelijke interview Koeman het duidelijk helemaal niet specifiek over Bosz heeft. Hij heeft het puur en alleen over de algemene Nederlandse speelwijze.

Ajax speelt nog niet zoals Bosz het graag ziet. Er wordt nog te veel met de bal gelopen en er wordt te weinig vooruit gedacht waardoor de tegenstander de kans krijgt zich goed op te stellen. Er wordt te weinig in een keer door gespeeld. Daarmee benoem ik dan ook het grote verschil tussen jong Ajax en Ajax 1.

Er lopen simpelweg nog te veel spelers in Ajax 1 die een hoger baltempo niet aan kunnen en waarvan het de vraag is of ze het ooit aan zullen kunnen. Wat Bosz nastreeft is niet naïef maar het is juist gezonde ambitie. Bovendien heeft Ajax alles in huis om het tot op zekere hoogte goed uit te voeren.

18 september 2016 om 14:27

@eredivisionist

Je schrijft eerst: "er lopen simpelweg nog te veel spelers in Ajax 1 die een hoger baltempo niet aan kunnen en waarvan het de vraag is of ze het ooit aan zullen kunnen".

En vervolgens schrijf je: "wat Bosz nastreeft is niet naïef maar het is juist gezonde ambitie. Bovendien heeft Ajax alles in huis om het tot op zekere hoogte goed uit te voeren"

Daarmee spreek je jezelf dus tegen en geef je Ronald Koeman gelijk. Een systeem hanteren met de wetenschap dat je er de spelers niet voor hebt, is niet alleen naïef, maar zelfs het toppunt van naïviteit.

18 september 2016 om 18:58

Met de kwaliteit in huis doel ik op jeugdspelers die niks anders zijn gewend dan bijna gehele tijd in keer raken en door te bewegen. Dat hoeft niet naïef te zijn. Het gaat erom dat Ajax de tegenstander steeds een stap voor moet zijn om weer dominant te kunnen zijn. Ook Europees gezien kan dat, alleen zullen ze wellicht wat meer op balbezit moeten spelen.

Je kan in het nieuws komen en in het willen komen. Koeman is voor mij echt mediageil geworden. Op alles heeft hij een mening en antwoord.
Focus je meer op je werk dan op werk van andere. Als je de PL wint met Everton mag je van mij alles bij elkaar raak lullen. Zover zal het wel niet komen dus blijf een beetje stil aub.

Guardiola, van Gaal, Cruijff of Sampaoli. Zomaar ee paar coaches met een visie tegen de stroming in. En wel succesvol. Ik snap Koeman, maar het is wel weer lekker makkelijk.

Zolang de verdedigers meeste balbezit hebben gaat er iets mis.
Cruijff was ook altijd gericht op de pas naar voren en diepte zoeken.
Gaat niet goed bij Ajax (en rest v NL)

Nee het spel van Koeman heeft de laatste jaren een prijs opgeleverd! Kijk eerst naar jezelf Ronald voor je over andere oordeelt

Wat is Koeman soms een nare arrogante man. Ik heb het hele interview gezien en het was totaal niet nodig om deze uitspraken te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren