Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB geeft Advocaat uitleg: ‘Ajax had drie duels andere arbiters’

Laatste update:
/

De KNVB kan zich niet vinden in de klaagzang van Dick Advocaat. De trainer van PSV merkte na Ajax-PSV op dat hij het raar vond, dat Björn Kuipers de wedstrijd op zich mocht nemen. De scheidsrechter floot recent namelijk ook al de ontmoeting tussen de Amsterdammers en Vitesse, gaf Advocaat aan. De bond geeft hem geen gelijk in zijn kritiek.

De beste scheidsrechters over wie de KNVB beschikt, krijgen de pittigste wedstrijden. Zo filosofeert de bond al langere tijd. “Dat is het belangrijkste uitgangspunt, daarnaast hanteert de bond een aantal lichtere uitgangspunten. Bijvoorbeeld dat men niet te snel achter elkaar (thuis)wedstrijden van dezelfde club fluit. Naar ons oordeel is hiervan geen sprake”, geeft een woordvoerder te kennen aan Voetbal International.

De Nederlandse bond maakt Advocaat duidelijk dat er meer dan twee weken zaten tussen Ajax-Vitesse en Ajax-PSV: de eerste wedstrijd was op 3 november. “Vervolgens speelde Ajax drie wedstrijden onder leiding van andere arbiters. Twee keer uit (PEC Zwolle en Roda JC) en tussendoor dus ook nog thuis (tegen VVV)”, aldus de bond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is precies het punt dat Advocaat hiermee wilde maken dan? Heeft Kuipers PSV laten verliezen, dit kwam toch echt door het laffe spel dat men vertoonde. Advocaat moet eens de hand in eigen boezem steken, met het materiaal wat hij heeft vind ik het een schande dat hij dit soort randzaken aan de kaak stelt.

3 december 2012 om 15:55

Hij zei toch ook dat Kuipers goed floot, hij vond het alleen opvallend. Als je het interview had gezien, had je dus ook gehoord dat hij zei dat het zeker niet aan de scheids lag dat ze verloren.

3 december 2012 om 16:02

Door dit openlijk te constateren insinueert hij wel dat het iets te betekenen heeft.

3 december 2012 om 16:06

Wat Advocaat hiermee wilde bereiken mag Joost weten. Van Bommel gaf ook inderdaad al aan dat Advocaat bewust voor een verdedigend tactiek had gekozen omdat men dacht dat Ajax na een uur vermoeid zou raken. Uitgaan van je eigen krachten is nog altijd het beste. Ik vind het daarom ook dubbel zo mooi dat PSV verloren heeft vanwege het defensief gekozen plan wat hopeloos gefaald heeft.

3 december 2012 om 18:40

En dan zijn bepaalde spelers nog gespaard in de EL om tegen Ajax de tegenstander een uur lang te laten uitrazen....... eigenlijk ongelofelijk! Als je dan spelers spaart in de EL en die opoffert om kampioen te worden, mag je toch op z'n minst verwachten, dat je je gespaarde spelers de wedstrijd erop het veld in stuurt met de opdracht alles op alles te zetten 3 punten te pakken en niet een uur van de anderhalf uur je tegenstander z'n gang laten gaan om ze te vermoeien

3 december 2012 om 20:20

EL was een week eerder, maar goed.

3 december 2012 om 20:18

Want met laf spel verlies je automatisch, Chelsea kan het weten!

4 december 2012 om 02:56

@jossofutbal

PSV speelde terug getrokken vanaf de 1ste minuut, het plan was om ajax uit te laten razen.
En op zich lukte dat, Ajax had een aantal kansen maar ook veel afzwaaiers uit de 2de lijn.
Laf spel ja tot de 30ste minuut (goal ajax). Daarna was het spel in evenwicht.

Nadat Advocaat over de scheids begon heb ik de wedstrijd overnieuw bekeken. Je kunt wel zeggen dat de scheids veel in het voordeel van ajax floot. Maar denk dat PSV vooral van zichzelf heeft verloren door 2 miscomunicaties (2goals). Bij de 1-0 komt er een corner uit de fout tussen Marcelo en Derijck. Bij de 3-1 wil Mertens terug koppen maar word deze van richting veranderd daardoor komt Fisher 1op1 en scoort.

Verder even de beslissingen/overtredingen die Kuipers heeft gemist.

0:14 Poulsen duuw op van bommel van achter
10:45 Blind zet een blok op Narsign
21:46 overtreding Hoesen op v. Bommel
24:42 was geen corner Eriksen raakt hem als laatst
34:15 Overtreding Blind op Narsign
38:40 Penalty Overtreding v. Rijn op Mertens
59:57 Overtreding De Jong op V. Bommel
68:26 ingooi was voor PSV De jong als laatst ipv V. Bommel
83:10 Overtreding van achtere Poulsen op Mertens
85:00 Overtreding Poulsen op Depay (voordeel?)

Verder is iedereen zeer negatief over Wijnaldum het probleem lag (vind ik) niet bij hem, omdat PSV terug getrokken speelde in de 1ste helft moest Wijnaldum veel verdedigen en dat is niet zijn sterkse punt. In balbezit was hij sterk en mede door hem kwam PSV met combinatie voetbal eruit. Wijnaldum heeft 2x balverlies geleden (1 pass en 1 duel tegen poulsen verloren)
Wat je alleen zou willen zien is dat Wijnaldum meer de bal opeist, beter positie kiest.
Nadat Wijnaldum gewisselt werd zag je dat PSV qua positie spel niet meer kon combineren en meer de lange bal ging spelen. Naar mijn idee een foute wissel.

Natuurlijk. Het lag aan de scheidsrechter. Kom er dan voor de tijd mee in plaats van na de tijd. Als psv had gewonnen had hij waarschijnlijk niets gezegd. Advocaat koos gewoon voor de verkeerde tactiek en hij wist zijn spelers niet echt te motiveren. Hoe Willems aan het voetballen was, was gewoon een schande. Hij leek een beetje te dromen, terwijl dit voor psv een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen is. Ook Mertens en Wijnaldum kwamen amper in het spel voor, hoewel Mertens toch nog een assist op zijn naam had bij de 3-1 trouwens.

3 december 2012 om 15:54

Nee het lag aan die lafaard Dick, hij liet Psv zo laf spelen. Mertens, en Wijnaldum horen thuis bij Pec Zwolle, maar niet bij Psv..

'dat kan nooit van zn leven!' Hahah, dat sloeg nergens op Dick! (;
Ik moet zeggen dat ik Kuipers nou niet echt een topscheidsrechter vind, ook al hebben we die ook niet in Nederland, maar hij heeft het zaterdag gewoon goed gedaan volgens mij.
En waarom Mertens nou weer zei dat Kuipers alleen maar voor Ajax floot, is mij ook een raadsel.

3 december 2012 om 16:12

Mertens was gefrustreerd. Op dat moment ben je alles behalve objectief . Kuipers doet het internationaal uitstekend als scheidsrechter. In Nederland hebben we gauw de neiging om ieder klein foutje 100x uit te vergrootten en af te kraken. Samen met Blom de 2 beste scheidsrechter in mijn ogen. Gözübüyük komt er overigens ook aan, groot scheidsrechterstalent!

3 december 2012 om 16:22

Als een scheidsrechter eenmaal een grote fout heeft gemaakt, vergeet ik dat niet zomaar. ;p Ik heb nu bijvoorbeeld nog steeds een ontzettende hekel aan Wegereef en die penalty die Kuipers aan feyenoord gaf vorig seizoen ben ik ook nog niet vergeten. Ook al weet ik zelf hoe lastig het is als scheidsrechter, zulke fouten kunnen gewoon niet. De Fifa moet eens met haar tijd mee gaan en heel snel video umpire invoeren. Dat had ons heel wat ellende bespaard (CL vorig jaar...)

Gozubuyuk vind ik inderdaad ook 1 van de betere scheidsrechters.

3 december 2012 om 16:49

Gelukkig heeft kuijpers de penalty (mertens) weer goed gemaakt bij jullie toch.

Voor de rest heeft kuijpers goed gefloten en heeft ajax terrecht gewonnen.

3 december 2012 om 16:53

Klopt. Nog een voorbeeld ; het afgekeurde doelpunt van Vertonghen tegen FC Twente. Ik vergeet het ook niet gauw maar als we alles op een rijtje zetten dan is er niemand die foutloos fluit. Ik ben ook een voorstander van digitaal materiaal maar er is 1 probleem ; geld. Naar verluidt kost het per club 1 ton en voor de wat kleinere clubs is dat heel veel geld.

3 december 2012 om 17:26

@thuntelaar
Dat was ook zo'n moment ja, Tiendalli die op de achterlijn stond en dan nog durven te vlaggen. xD Die grens was laatst trouwens weer grensrechter bij ons, gelukkig ging het toen wel goed. ;p

@psv Da Beste
Persoonlijk vond ik dat geen penalty. Het enige was dat Marcelo geen rood kreeg voor die slaande beweging naar Hoesen, maarja, logisch dat de scheids dat niet ziet als het niet in de buurt van de bal gebeurt.

3 december 2012 om 18:02

Het was ook geen penalty nee maar een overduidelijke schwalbe. Dat Big Boy Mertens snel op zijn gat ligt zegt meer over hem dan wat er op het veld gebeurt. Bovendien heeft hij ook een reputatie tegen dus het werkt averechts. Marcelo kan hoe dan ook een schikkingsvoorstel verwachten van minimaal 3 wedstrijden. Smerige actie wat niet hoort tijdens een wedstrijd.

3 december 2012 om 20:01

@ajaxgirl

Als jij dat geen penalty vond, dan zal ik zeggen welke slaande beweging.

Kom op he wel objectief blijven graag

3 december 2012 om 20:49

Je bedoelt toch dat moment dat Van Rhijn bijna tegen hem aanloopt?
Luister bijv naar de analisten van EL (ze kunnen dan misschien geen uitslagen voorspellen, verstand van voetbal hebben ze wel). Gullit en... wie zat er ook alweer naast? ;p Ze vonden het allebei geen penalty en zo zijn er wel meer.
Ricardo kwam er misschien wat wild en onhandig aanlopen, maar hij raakte hem nauwelijks.

3 december 2012 om 16:13

Ik deel je mening volledig.

Wat mij betreft vallen ze eerst door de mand, op het veld zaterdag avond... Vervolgens vallen ze allemaal door de mand in de media...
Dick die zeurt over het aanstellingsbeleid van de scheidsrechters.... zonder uiteraard eerst de feiten te checken... Moet zich drukker maken over de instelling van zijn spelers.

Mark die zeurt eerst dat ze hem aan het zoeken zijn met kaarten.... terwijl hij er met zijn manier van spelen duidelijk om vraagt. Lijkt wel of ie kaarten aan het verzamelen is om ze straks met kerst aan zijn vrienden te kunnen sturen. Daarna wist hij het allemaal wel even te vertellen, dat Ajax dit maar 60 minuten vol kon houden.... leek wel of ie er zelf niet bij is geweest de laatste 30 minuten, maar toen was Psv, net als de eerste helft helemaal nergens.

Driesje die begint te zeuren dat de scheids alles in het voordeel van Ajax floot... Terwijl ie eigenlijk moet zeggen.... Ajax was veel beter. Daarom begon onze keeper al na 18 minuten met tijdrekken. Zelf zag ik het ook niet meer zitten en na mijn zoveelste fout, de verkeerde kopbal, waaruit de 3-1 werd gescoord, zie je goed op de beelden dat ik na deze bal een wegwerp gebaar maak, en de actie niet eens afkijk, of mijn ploeg kom helpen. Ik draai me om en loop gewoon weg. Dat is namelijk mijn metaliteit....

3 december 2012 om 16:23

Dat interview met Van Bommel van Omroep Brabant spande de kroon haha, dat was pas genieten.
En oja, 'ik wil het verschil maken bij Ajax-psv', ook zo'n mooie uitspraak. Dat is Dries toch wel redelijk gelukt..

De beste scheidsrechter krijgt de pittigste wedstrijden. Lees ik dat goed? Dat blijkt niet echt uit de aanstellingen die sommige scheidsrechters krijgen.

3 december 2012 om 20:40

Inderdaad !!!!

Vind echt dat we dik verdiend gewonnen hebben hoor maar vond de scheids zwak tot zeer zwak, en als de Knvb dan gaat roepen:
"de beste scheidsrechters over wie de Knvb beschikt, krijgen de pittigste wedstrijden. Zo filosofeert de bond al langere tijd."

Dan hadden ze Gözübüyük allang naar voren moeten schuiven, scheids die in mijn ogen zeer consequent fluit. Fair is en de wedstrijd eigenlijk nooit doodfluit.

Momenteel vind ik Kuipers één van de betere scheidsrechters van Nederland. Blom en Vink zijn de laatste tijden een beetje door de mand gevallen. Verder vind ik Nijhuis ook een goede.. Dhr. Advocaat zeurt hier wel een beetje.

Nette uitleg van de Knvb. Ik ben zelf ook scheidsrechter bij de Knvb en soms komt het voor dat je twee keer kort achter elkaar hetzelfde team moet fluiten. Het is me zelfs twee jaar terug voorgekomen dat ik twee keer achter elkaar het zelfde team had (één keer uit, en één keer thuis). Geen ideale situatie, maar het komt voor. De Knvb had misschien ook Nijhuis, in mijn ogen een goede scheidsrechter, op dit duel kunnen zetten. Echter, Kuipers is de enige Nederlander op de Cl-lijst, dus lijkt het me ook niet meer dan logisch dat de beste scheidsrechter dit duel fluit.

Dick Dick het ligt aan jou dat we verloren hebben, je liet ons als bange honden spelen...
Vorig jaar werden we niet eens weggespeeld onder Rutten en zetten we druk op Ajax, maar nou was net of Spakenburg in de Arena speelde. Hij mag vertrekken van mij samen met Mertens Wijnaldum, Narsingh..

Dick heeft vreselijk gefaald daar baal ik als Psv fan heel erg, we speelde gewoon als lamme schaapjes..

Dick ontslaan, ik dacht nou echt dat het in topduels beter zou gaan, maar de eerste test en we falen weer hard. bye bye titel bye bye C.l.

Constant maar die prutser Wijnaldum opstellen, en Depay onze beste speler zit gewoon op de bank voor een overschatte Mertens, laat hem terug gaan naar Utrecht.

3 december 2012 om 16:05

Hoewel je reactie wat emotioneel en overtrokken lijkt, sta jij met je analyse een stuk dichter bij de realiteit dan Advocaat of anderen die het verlies aan de scheidsrechter toeschrijven. Kuipers heeft het goed aangevoeld en knap gehandeld door de eerste helft de kaarten op zak te houden. Hij heeft geen enkel uitgesproken verkeerd besluit genomen, voor al zijn beslissingen zijn prima argumenten aan te dragen. Zo was duidelijk te zien dat van Rhijn zich inhield (weliswaar te laat) en mertens te mooi dook, dan kan je een penalty geven maar is het ook uit te leggen als je het niet doet. Verder moeten de spelers vooral in de spiegel kijken, ze hebben het af laten weten.

3 december 2012 om 16:06

Maar ik wil toch ook wel is de onderbouwing van een Psv'er horen, waarom zijn jullie zo ontzettend blij met jullie voorhoede? Ik vind Mertens ontzettend overschat, kan hele leuke dingen doen maar nog niet gezien in wedstrijden waar het echt om te knikkers gaat.

Verder vind ik narsingh een erg beperkte speler, op een goede voorzet na.

En lens... Ja die heeft wel iets, maar zie ik nou ook geen echte topper in.

Verder lukt het die fantastische strootman ook nog niet in de belangrijke wedstrijden, op het ek onzichtbaar en tegen Ajax onzichtbaar, voor de Psv'ers die altijd riepen dat hij beter is dan Anita, ik heb et nog niet gezien.

Van Bommel leek idd niet fit te zijn maar dan moet je gewoon niet spelen.
Jammer voor PSV maar ik zie deze selectie op geen enkele positie meer potentie hebben dan bij Ajax, behalve natuurlijk strootman ten opzichte van poulsen. Depay ben ik ook van gecharmeerd maar die speelt amper.

3 december 2012 om 16:26

Het oppertunisme is geheel zonder grenzen hier. Pas geleden Ajax tegen VVV gezien. Pijn aan mijn ogen kreeg ik ervan, niet om aan te zien en er waren bij Ajax spelers bij die moeite hadden de ene voet voor de andere te krijgen.
En nu is het weer allemaal hosanna omdat PSV is weggezet.

Zaterdag was Ajax idd beter, maar die opportunistische reacties overal op vz en in de media daar wordt je wel moe van zeg.

Volgende week kan het weer allemaal anderszijn en worden dezelfde spelers met de grond gelijk gemaakt.

volkomen terechte overwinning van ajax, al kwamen ze goed weg met de gemiste kans van Lens. Als die er in was gegaan, was het niks meer geworden.

Tja, 1 penalty moeten krijgen en een vage gele kaart voor Mertens. Het zegt toch wat over de partijdigheid van Kuipers. Daarbij werd Strootman ook nog een keer omver geduwd in het strafschopgebied, maar dat kun je over het hoofd zien als scheidsrechter.

Het veldspel van Ajax was veel beter dan dat van Psv, maar als de overtreding op Mertens goed geinterpreteerd was, had de uitslag heel anders kunnen zijn.

3 december 2012 om 16:00

vergeet niet dat de corner waar de 1-0 uit gescoord wordt geen corner is. Dus toch wel een paar cruciale blunders. Daarnaast nog de absurde gele kaart voor narsingh. Het is geen excuus voor de nederlaag, maar het maakt wel duidelijk dat kuipers niet geschikt is om op topniveau te fluiten. Keer op keer zorgt hij voor consternatie en neemt hij dubieuze beslissingen.

3 december 2012 om 16:19

Inderdaad niet heel erg goed gefloten, Marcelo had namelijk rood moeten hebben...

3 december 2012 om 17:01

Daar hoorde je niemand over na de wedstrijd, totdat die Ajax-minded Telegraaf er iets over zei. Erg jammer dat de Knvb zich laat kennen door er ook nog werkelijk een onderzoek naar te laten starten.
Desalniettemin zie ik Marcelo net zo graag op de bank zitten, waarschijnlijk zelfs liever, dan dat hij op het veld staat. Heel veel maakt het dus niet uit.

3 december 2012 om 17:24

inderdaad, je hebt mij niet gehoord na de wedstrijd, ik zei het namelijk tijdens de wedstrijd al!

oh en psv-gomes, serieus?
Whahaha, nee jongens, jullie zitten nu echt te fantaseren met je psv bril op, heb liever kritiek op de dramatische verdediging en instelling van de spelers.
Dat is meer op zijn plaats namelijk...

3 december 2012 om 20:27

Crazydj07,

Je hebt me dus gewoon letterlijk tegen mij gezegd dat Kuipers dat niet kan zien.

3 december 2012 om 16:10

dan had van bommel ook een 2e gele kaart moeten krijgen vlak na zijn eerste? doet ie ook niet! daarnaast was jullie keeper al in de 20e minuut bezig met tijdrekken? krijgt ie ook maar een waarschuwing. dus ik zie niet in waarom jullie huilen. En dat strootman omver werd geduwd is gewoon omdat ajax veel agressiever speelde strootman en van bommel dacht eriksen en siem de jong wel ff aan te pakken nou niet dus. 2e goal!

On: Hele zwakke reactie vind ik dit, voor een man met zijn status. Ik denk dat heel veel mensen inclusief bij Psv deze man gewoon weer zien vertrekken. Terug naar Rusland ofzoo

3 december 2012 om 17:02

Dat was nog geen geel al had je het graag. En heb jij ooit een keeper in de 20ste minuut geel zien krijgen voor tijdrekken? Het was niet eens tijd rekken, hij had gewoon erg lang nodig om de bal goed te leggen, kan gebeuren.
En omdat ik feller zou zijn mag ik jou omduwen? Wat een non-argument zeg, Eriksen en de Jong zijn ook maar momentspelers, de ene keer kunnen ze wel voetballen en de andere keer zie je ze alleen nadat ze 90 minuten op het veld niets hebben lopen doen.

3 december 2012 om 16:11

Als je dus een fout maakt dan ben je gelijk partijdig wat is dat dan voor een gebrabbel. Hoe noemen we al die scheidsrechters die van Bommel geen 5x geel per wedstrijd geven dan allemaal Psv fans. Kom op die mensen maken gewoon fouten en vooral als je ziet hoe vaak spelers een scheidsrechter om de tuin proberen te leiden maakt het alleen moeilijker. Of het een penalty was ik vond het wel mee vallen. En als je dan ook nog eens ziet hoe dat ventje naar de grond gaat had ik hem rood erbij gegeven. Hij viel als of die de eerste 8 maanden niet meer kon voetballen en van het veld gedragen moest worden. En daarbij de overtreding viel mee dus waarom je dan nog een penal zou geven is me een raadsel

3 december 2012 om 16:22

En waarom hoor ik niets over een rode kaart voor Marcelo in de eerste helft?

Allemaal de verkeerde bril op?

3 december 2012 om 16:25

Ik denk het ja.
Want na zo'n rode kaart zo vroeg in de wedstrijd was de wedstrijd nog eentoniger geweest en was het gevalletje mertens (die overigens altijd heel makkelijk gaat liggen) niet eens voorgekomen...

3 december 2012 om 17:04

Als je nou eerlijk bent, had je die overtreding niet eens gezien. Alleen die vervelende man van de Telegraaf (die altijd afgeeft tegen Psv) had het gezien en door hem is de Knvb een onderzoek gestart.

Voor mij maakt het totaal niet uit of Marcelo erin staat of niet, hij bakt er helemaal niets van en ik zie nog liever Bouma, Zanka, hendrix of Koch in de basis staan, geef hen maar een keer de kans.

3 december 2012 om 17:18

Teunteun,

Maar dan blijft het nog steeds een overtreding. Toch?

Maar in een eerdere reactie op een ander forum had ik al aangeven dat ik via een streaming naar één of ander Arabische sportzender zat te kijken en daar werd eenmaal de herhaling getoond direct na die overtreding. Dus ik had hem wel gezien. Alleen blijkbaar zaten in de regie van Eredivisie Live wat Psv-ers, die de beelden niet durfden te tonen.

3 december 2012 om 17:25

Teunteun, ik zei nota bene tijdens de wedstrijd al dat het rood moest zijn dus wat lul je nou joh?
Ik weet niet of het mogelijk is hoor maar zoek anders maar de 'live meepraten' topic op en zoek mijn reactie op.
Overigens lees ik ook de kansloze telegraaf niet dus.... (hootch30, eredivisie live toonde volgens mij ook de herhaling, ik keek in ieder geval via el al weet ik niet of ik direct die overtreding zag of dat ik de herhaling nodig had (als die er dus was want dat weet ik niet zeker))

3 december 2012 om 20:11

@crazydj07 eredivisielive liet inderdaad in een herhaling zien dat marcello zijn elleboog in hoessen zijn lichaam plantte

3 december 2012 om 16:44

Je hebt al 2 nachtjes er over kunnen slapen en de tijd gehad om alles op een rijtje te zetten.
Als je dan niet zo emotioneel doet en objectief van afstand de zaak bekijkt moet je gewoon tot de conclusie komen dat PSV van een sterker Ajax heeft verloren en niet van Kuipers. Verliezen is nooit leuk maar wees een kerel en aanvaard het gewoon. Volgende keer weer beter! Veel succes tegen Twente...

3 december 2012 om 17:10

Tdk3000,

Lees jij wel goed? Advocaat zei dit n.l. al na de wedstrijd. Staat ook in de tekst. De Knvb heeft dus vandaag pas uitleg gegeven.

Wat ik dan wel raar vind is dat al ruim van tevoren bekend wordt wie de scheidsrechter is, maar dat Advocaat pas achteraf na een nederlaag gaat klagen over de aanstelling.

3 december 2012 om 18:50

Dank je wel voor je bezorgdheid Hootch30 maar ik kan prima lezen.
De vraag is kan je dat zelf wel? Als je goed kijkt zie je misschien een lijntje wat van mijn kader naar die van Teunteun loopt, wat aanduid dat ik op zijn reactie reageer. Doe je best!

3 december 2012 om 20:29

Hootch30,

Omdat een journalist pas na de wedstrijd vraagt wat Advocaat daarvan vindt natuurlijk.

3 december 2012 om 21:07

Tdk3000,

Ik kan inderdaad goed lezen hoor, maar blijkbaar heb ik moeite met lijntjes zien. Wellicht ligt het aan mijn beeldscherminstelling dat de lijntjes bijna onzichtbaar zijn, want op mijn laptop zijn de lijntjes wel goed te zien.

Sorry daarvoor, nu snap ik jou reactie wel.

3 december 2012 om 21:54

Gelukkig!

3 december 2012 om 20:09

strootman werd buiten het strafschopgebied geduwd, dus dat was sowieso never nooit een penalty
en die kaarten voor psv waren gewoon terecht

Kuipers is een gigantische thuisfluiter. Zie Feijenoord - Ajax vorig jaar. Hij vond het fantastisch Guidetti een strafschop te geven voor een schwalbe. Of de wedstrijd van Barca vs Milaan. Waarbij hij Barca zelfs twee strafschoppen toe wees. Voorbeelden genoeg. Ik ben Ajacied, en was zaterdag avond zeker niet ontevreden. Maar hij was wel redelijk op de hand van Ajax. Ik ben niet kapot van deze scheidsrechter omdat hij zich mijn inziens erg laat beïnvloeden door het thuis publiek.

3 december 2012 om 16:04

Helemaal mee eens. Van mij mag hij wel wat vaker in De Kuip fluiten.

Dirk jonge je zeurt. Moest je maar niet met zo een tactiek spelen(niet dat jullie dan alsnog zouden winnen maarja)!

3 december 2012 om 20:30

Dit gaat dus om de uitleg van de Knvb.

Ondanks dat kuipers ook Ajax-vitesse heeft gefloten wat heeft dat te maken met het in het voordeel fluiten van Ajax? Volgens mij heeft Ajax die wedstrijd nog altijd verloren van Vitesse en niet gewonnen met hulp van de scheidsrechter zoals Dicky nu beweerd?

Of zit ik nu weer helemaal mis?

Al zou je Kuipers twee keer achterelkaar in de Arena laten fluiten, who cares? Dat maakt hem toch geen Ajax-supporter? Als je vertrouwen hebt in de kundigheid en integriteit van je mensen moet het helemaal geen issue zijn. Laat Dick zich bezighouden met zn team. Maar goed, iedereen roept wel eens wat in de emotie na een nederlaag.

Wat is dit nou weer? Gaat de Knvb daadwerkelijk zichzelf verdediging? Advocaat moet niet zeuren. Ze hebben niet verloren omdat Kuipers aantal weken terug Vitesse - Ajax floot, maar omdat hij een laffe tactiek had, vanaf minuut één aan het tijd rekken was en omdat hij zijn spelers niet kon motiveren. Het is mij nog steeds een raadsel waarom Narsingh gekozen is tot man of the match volgens Eredivisie Live. Ik wist niet eens dat hij mee deed. Terwijl hij toch een speler is die voor het gevaar had moeten stichten met zijn snelheid tegenover Blind die snelheid te kort komt (moet er wel bij vermelden dat Blind het fantastisch doet dit seizoen).

Het is toch niet zo dat Ajax dankzij Kuipers heeft gewonnen van Vitesse en Psv? Het is ook niet zo dat Ajax onterecht verloren heeft van Vitesse en/of dat Vitesse heeft gewonnen door Kuipers. Waardoor Kuipers nu wat goed te maken had. Kuipers heeft beiden wedstrijden gewoon goed gefloten. Hij had misschien een penalty kunnen geven aan Psv. Maar dat doet niks af van het feit dat Psv slap begon.

Ik kan mij enkel voorstellen dat Van Bommel en co. gefrustreerd waren doordat Kuipers niet in zijn praatjes trapte. Voor de aftrap zat Van Bommel al te praten met Kuipers en dan achteraf zeuren dat hij telkens gezocht wordt.

Heeft er iemand misschien een spiegel over voor Advocaat en de rest die wat te zeuren hebben over een ander?

3 december 2012 om 16:20

Volgens mij was dat een grap van de Ajaxsupporters, omdat Narsingh Amsterdammer is en ipv Ajax voor PSV koos...

Dick Advocaat begrijpt er duidelijk geen Fluit van...

Je moet pas gaan zeuren als een scheidsrechter daadwerkelijk wat fout doet, dan heb je misschien nog reden tot zeuren. Kuipers floot gewoon een prima wedstrijd afgelopen zaterdag en PSV heeft het helemaal aan zichzelf te danken dat ze hebben verloren. Het beleid van de Knvb om de pittigste wedstrijden aan de beste scheidsrechters te geven is gewoon meer dan logisch, en dat Kuipers dan toevallig Ajax twee keer fluit in een topwedstrijd, wat maakt dat nou weer uit?

Over Kuipers , hij floot hele goede wedstrijd.
Over de Penalty moment , Van Rhijn trok zijn been terug , hij raakte daardoor Mertens niet , Mertens maakte een halve Swalbe..

Daarbij Mistte Kuipers onder andere ook de Slaande beweging van Marcelo , had rood kunnen en moeten zijn indien waargenomen.

Van Bommel had ook een 2e gele kaart kunnen krijgen , als je die pingel geeft , had je ook die 2e gele kaart kunnen geven aan Van Bommel toen hij Boerrigter licht neerlegde..

Hij liet gewoon keurig doorvoetballen (tuurlijk die actie van Marcelo moest 100% rood zijn ) , maar als je voor die actie van Van Bommel een 2e gele geeft , of een Penalty om zo een lichte vergrijp (mertens zoekt nadrukkelijk de penalty op ) , als je daarvoor al gaat fluiten , fluit je de wedstrijd gewoon kapot...

Dat je daar al bezig mee bent welke wedstrijden die eerder gefloten heeft kom op zeg. Kansloos dat je er zo erg mee bezig bent. Maar van Psv lijken ze de laatste tijd echt met alles bezig te zijn behalve met balletje in netje te schieten. Al doen ze dat tot nu toe ook gewoon goed. Maar er word alleen maar om kaarten gevraagd geven rare antwoorden naar een wedstrijd de scheidsrechter doet alles en de tegenstander zijn elke keer een stelletje smeerlappen. Kom op man ga gewoon voetballen en als trainer doe je werk eens man en niet meer niet minder. En daarbij kan ik me die wedstrijd nog herinneren geen idee dat hij de scheids was maar kan me geen fouten herinneren. Net zoals die deze wedstrijd gewoon oke floot. Dat maakt het eigenlijk alleen nog maar erger dat die niks fout's deed. En dat de Knvb dit nog uitleggen is ook te schandalig voor woorden. Had lekker gezegd bekijk jij het lekker

Misschien moet dick z'n advocaat inschakelen. xd

On: de vernedering was hard en toen gingen ze allemaal huilihuilie doen na de wedstrijd. Wat een figuren zeg...

3 december 2012 om 20:31

Slechte grappen, slecht commentaar. Zeg dan niets.

4 december 2012 om 10:04

Ik vind mezelf nogal schijtlollig hoor

De knvb had hier eigenlijk niet eens op moeten reageren.
Gewoon lekker laten lullen die Dick na een frustrerende nederlaag...

Vorige week waren alle Psvers nog helemaal in der nopjes met de aanstelling van Kuipers.
Ajax zal zelden grote wedstrijden winnen onder Kuipers dus dat ging nu natuurlijk weer niet gebeuren.
En ja hoor nu hebben ze verloren en dan lig het weer aan de scheids, met de trainer voorop.
Misschien moeten ze de halve eierschalen is van der hoofd afhalen in Eindhoven.

Ik heb het idee dat ze tijdens de scouting het onderdeel zelfkritiek en mannelijkheid weleens vergeten, heb zelden zo'n stel verongelijkte zeikerdjes bij elkaar gezien na een verlies.
ajax was gewoon veel beter, en ook al hadden ze een andere scheidsrechter uitgekozen voor de wedstrijd, dan nog had PSV niet gewonnen.

Eigenlijk hoeft Dick niet zoveel te klagen. Kuipers kon net zo goed een rode kaart geven aan Marcelo die, gelukkig voor Psv, niemand zag. En van Bommel had toch zeker een tweede gele kaart moeten krijgen, maar omdat hij al een gele kaart had liet hij het gaan. Al met al het ligt aan PSV zelf...

Dick heeft trouwens zelf toegegeven in zijn interview dat als PSV gelijkgespeeld had (of gewonnen daar ga ik van uit), dat hij niet zou klagen... Zie hem rood worden na zijn uitspraak...

Ik zie toch liever Kuipers als scheids dan Vink of Bossen, die zien dingen die er niet zijn en andersom.

3 december 2012 om 17:09

Nederland heeft geen scheidsrechters van Niveau...

3 december 2012 om 17:15

Het niveau is vrij laag maar ook tussen de scheidsrechters is verschil. Je kunt niet zeggen dat ze er allemaal even weinig van kunnen.

Wat een huilebalk die Dickie misschien is het verstandiger om is naar jezelf te kijken en die schandalige instelling en dramatisch speelwijze van je team te veroordelen ipv de scheidsrechter want die had werkelijk geen enkele invloed op het gegeven dat Psv kansloos was.

niet zeuren advocaat jij hebt de spelers het veld opgestuurt met die instelling ( denk ik).
en na deze hele slechte wedstrijd zeg jij dat het de schuld is van de scheidsrechter.
De scheidsrechter is de baas en daar hoef jij niets op aan te merken.
Ook al heeft hij een hele slechte wedstrijd gefloten hij blijft de baas.

Maakte niet uit welke scheids er stond PSV had die avond nooit wat gewonnen met die instelling

De uitleg had moeten zijn....

Ajax heeft de premie om kampioen te worden van Nederland weer overgemaakt. Vandaar dat net als voorgaande jaren, de Knvb aan haar corrupte scheidsrechters het teken gegeven heeft dat de titel weer naar Amsterdam moet, dus tegen de andere concurenten fluiten. Let maar op nu is het PSV dat in het onderlinge duel genaaid wordt (ajax was beter maar de penaltie had de 1 - 2 kunnen betekenen) en de overige duels wordt Twente, maar ook Vitesse nog wel weggespeeld door Ajax en de Knvb. Dus Ajax proficiat met wederom een kampioenschap.

Men zegt wel eens dat PSV haar kampioensteam bij elkaar koopt, maar dat is beter dan een titel van de Knvb kopen. Corruptie op en top.

3 december 2012 om 19:09

Wat ben jij een triest figuur zegt , zulke grove beschuldiging zonder enige bewijslast posten. Accepteer nou gewoon dat Ajax zaterdag gewoon duidelijk beter was dan PSV en dat een 3-1 nederlaag zeer bescheiden was gezien de verhoudingen op het veld. Als PSV met 6-1 naar huis was teruggekeerd was dat alles behalve geflatteerd geweest. Dat je dan nog het lef hebt om te zeuren over een scheidsrechter , als de scheidsrechter de acties van Marcelo had gezien dan had PSV meer dan een uur met 10 man gespeeld.

In plaats van complottheorieën te verzinnen kun je beter eens kritisch naar je eigen club en zijn beleid kijken. Al jaren ontbreekt er visie en worden problemen structureel genegeerd. Als PSV de schaal ooit weer eens in Eindhoven wilt halen zal men toch echt intern moeten kijken en niet naar de buitenwereld wijzen.

4 december 2012 om 11:52

@adzevedo

Ik geef toch ook toe dat Ajax zaterdag beter was... Echter moet jij dan toegeven dat Ajax wel al twee jaar op rij heel veel geluk heeft gehad met de titels, waarbij de factor geluk meer naar omkoperij lijkt om te draaien... En het niveau van de Nederlandse scheidsrechters is ver beneden peil in vergelijk met andere landen.

ik snap het probleem niet, al fluit die man 6 wedstrijden van ajax achter elkaar!!

4 december 2012 om 11:52

Hij zal ook wel uitgenodigd worden op het 3e gekochte kampioensfeest als vriend van Ajax...

Beetje frustratie van Advocaat. De beste man is voor 1 jaar aangesteld en moet in dit seizoen kampioen worden. Als dan zijn spelers wederom als mietjes in het veld staan dan raak je gefrustreerd als trainer zijnde, en roep je achteraf wat onzin,. ondanks hij ook aangaf dat Kuijpers gewoon prima floot. Advocaat trekt zich dit aan, v Bommel ook, en dan nog een paar andere maar niet veel. De meeste zetten gewoon hun koptelefoon weer op, K3 op, en terug de bus in om op hun telefoon te kijken of ze weer overgemaakt hebben gekregen.

Mertens had, vond ik persoonlijk, een pingel verdiend.
Lens had na zijn schitterende goal psv ook op 1-2 moeten zetten.
Maar was dit alles verdiend geweest? Vond ik niet.

Psv liet ajax hun eigen spel spelen en liet zich door de jongste mannetjes gewoon het kaas van t brood eten. Ajax had namelijk al binnen 30 minuten al met 4-0 voor moeten staan en dan hadden wij niet eens mogen klagen! Het was gewoon een wanprestatie, niet meer en niet minder.

Ik heb zelf al een gruwelijke hekel aan de speler Dries mertens.. Een hele domme en veel te overschatte voetballer die zichzelf zo geweldig vind maar niet meer kan dan naar binnen trekken en rollen. Mark en Kevin zijn winnaars die zich 100% inzetten (zaterdag niet gelukkig speelden) en hun gedrag irriteerd alleen de tegenstander. Dat wil vaak zeggen dat het ook spelers zijn die ze bij andere clubs graag op het veld hadden staan. (zo hadden wij dat ook met Suarez/vertonghen)

Welke scheids er ook floot, maakte dus uiteindelijk niet uit. ajax was een paar klasses beter en hebben dus terecht gewonnen.

De versie van een psv supporter die ook kan annalyseren zonder een gekleurde bril op.

Haha Vonkje, wat ben je toch lekker creatief. omdat Ajax goed speelt, PSV laf speelt en goeie kansen mist als ze kansen krijgen (lens) heeft Ajax de knvb maar omgekocht? Kun je niet tegen je verlies joh?

De beste scheids in Nederland. Die schwalbe zag ie weer goed 2x zelfs waarom narshing ging liggen snap ik nog niet

Ajax kampioenen

eerlijk elke keer heeft psv iets te zeuren als ze een nederlaag hebben geleden beetje triest maar als ajaxcied denk ik dat ajax heel moeilijk zou krijgen voor schaal

PSV heeft de nederlaag aan zich zelf te danken maar we mogen zeker wel praten over een thuis fluiter en als dit de beste scheidsrechter is die we hebben dan is het nivo zeer bedenkelijk

3 december 2012 om 19:24

Mee eens!!
Wel opvallend is dat de knvb reageert,dat doen ze anders nooit???
Dus door te reageren geven ze indirect aan,dat er iets niet helemaal in de haak is.
Niet dat Kuipers ajax alweer floot(dat maakt geen hol uit),maar meer dat Kuipers in de eerste helft zo erg voor ajax floot,dat je haast zou vermoeden in opzet......
Vorig seizoen rond dezelfde tijd en ook toen psv goed op weg was,werd psv ook benadeelt door ene heer blom tijdens twente-psv. Rood voor strootman.......destijds en zwaar onterecht en daardoor werd het gelijk ipv een makkelijke overwinning.
Het begint op te vallen.........wanneer psv goed gaat,de scheidsrechters bepalend gaan worden voor psv in negatieve zin.

4 december 2012 om 10:43

En vorige week tegen vitesse ook al ! ! !

Kuipers floot opzich een hele goede wedstrijd.
Hij maakte 1 fout en dat was het niet geven van een penalty aan Psv.

Maar desondanks goed gefloten en het resultaat was gewoon terecht.

3 december 2012 om 20:14

nee daar ben ik het niet mee eens, de enige fout die hij maakte is geen rood geven aan marcello voor die elleboogstoot..
die situatie met mertens was geen strafschop.. zou ik ook gezegd hebben als het aan de andere kant gebeurt was

3 december 2012 om 20:33

Dat van Marcelo kon hij toch nooit zien?

3 december 2012 om 21:05

hij heeft ook nog twee assistenten he en aangezien die onder zijn verantwoordelijkheid vallen

3 december 2012 om 22:12

Was duidelijke penalty hoor.
Van Rhijn was gewoon veel te laat.
De overtreding was niet erg, maar het is er wel 1.

En over Marcelo heb je wel gelijk.
Dus de scheids maakte 2 fouten.

4 december 2012 om 07:04

Limboroy,

Kan hij toch zelf niets aan doen? Dan zouden we de hele arbitrage moeten bespreken en niet alleen Kuipers.

Als je dat vind als trainer moet je dat voor de wedstrijd zeggen en niet na die tijd gaan lopen janken.

Advocaat kan beter zijn energie steken in speciale afwerk oefeningen voor Lens, Wijnaldum en Narsing , want die jongens missen al met al toch heel wat kansen.

En laat hij zijn eigen verdediging maar eens bekritiseren in de media, zoals Marcelo die tegen Derijk aanknalt omdat ze allebei voor de bal gaan met als gevolg een vrije doortocht voor Hoessen, en Hutchinton die aan de achterlijn zichzelf voor gek zet door een mislukte schouderduw met Blind, zulke acties zie je bij de amateurs nog geen eens.

Ja, Dick, en weet je dat Ajax ook al twee thuiswedstrijden met dezelfde bal heeft gespeeld? Een schande! Niet dat het aan de bal lag natuurlijk, maar het moet toch maar even worden gezegd dat het opvallend is!

3 december 2012 om 20:34

Dit is de uitleg van de Knvb kneus, wordt volwassen en leer om het te laten direct weer PSV er bij te betrekken. Nog zo reageren als je gewonnen hebt, tekenend voor een aantal mensen.

3 december 2012 om 21:07

Gek hè, dat ik PSV betrek bij dit onderwerp! Volgens mij heb jij de tekst niet gelezen, of mijn reactie niet begrepen. In beide gevallen erg spijtig, want moeilijk zijn ze allebei niet.

Groeten van je (overigens volwassen) kneus.

4 december 2012 om 07:03

Waar komt Advocaat aan het woord dan?

Het begon al bij de uit trap van de psv doelman, ''tijdrekken'' om het tempo voetbal niet de kans te geven. Daar hoor je Advocaat niet over. Daarnaast het continu praten met de veldspelers.
De ajacieden waren daarvoor al gewaarschuwt dus die gingen daar niet in mee.
Kuipers had dit prima in de gaten en doelman kwam er goed vanaf met een waarschuwing.
Ook ajax kwam er goed vanaf toen van Rhijn driesje omver schopte binnen de 16...
Uiteindelijk met laf voetbal van psv zijn kant en maar 9(doelpogingen) tegen over 20(doelpogingen)
van Ajax, is Ajax de gelukkige winnaar van deze topper.
Eerlijk = Eerlijk Ajax heeft de overwinning gepakt met mooi voetbal. En had vooral strontman,en van Bommel in de tang. Advocaat zit gewoon te zeiken om niks!! zeurpietenpraat!!!

Wij zijn voor niemand bang!

Onder het mom van je moet alles uit de kast halen om anderen de schuld te geven van je zeer verdiende nederlaag, geef ik Advocaat 100% gelijk!

Waarom geeft de Knvb uitleg? Was niet nodig in mijn optiek, gewoon een rare opmerking van Advocaat. Op de penal na, die makkelijk zou zijn geweest maar waar wel een 100 procent overtreding gemaakt werd, heeft PSV toch niet echt veel te klagen gehad. Marcelo had namelijk ook dik rood moeten krijgen voor die bimbo-stoot...

Dickie moet gewoon zorgen dat de komende wedstrijden wel weer allemaal 3 punten (en met goed voetbal) opleveren.

Laat hem zich daar de komende tijd maar meer mee bezig houden, want de tactiek tegen Ajax was kinderlijk knullig te noemen. Hoezo je tegenstander in het zadel helpen (ook al waren ze goed)...

Advocaat moet niet huilen.
Hij had gewoon nooit zo lag moeten spelen tegen Ajax. Daar moet je
Juist tegen durven aanvallen met passie.
Dat weet iedereen. Achteruit lopen geeft zo,n club alleen maar vertrouwen dat ze ook echt iets kunnen.

Dom Advocaatje.

Tegen Vitesse speelde psv goed alleen had pech.
Tegen Twente lekker aanvallen en zien waar het schip strand.
Dan heb je in ieder geval je best gedaan en voor de winst gevoetbald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren