Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klaassen: ‘Het leek wel of ik een paar jaar niet had gevoetbald’

Laatste update:

Ajax speelde zaterdag in Oostenrijk met 2-2 gelijk tegen Dynamo Moskou. Volgens nieuwbakken aanvoerder Davy Klaassen ging het ‘niet geweldig’ en zelf had de middenvelder het ook lastig. Trainer Frank de Boer liet zich al ontvallen dat het hoofd van Klaassen naarmate de wedstrijd vorderde ‘steeds rooier’ werd.

/

In gesprek met De Telegraaf zegt Klaassen dat het ‘een bijzonder zwaar weekje’ voor hem was. “Na mijn operatie eind vorig seizoen heb ik weken niets mogen doen. Tegen Dynamo leek het wel of ik een paar jaar niet had gevoetbald. Ik voel ook stijvigheid, maar van de blessure heb ik gelukkig geen last meer.”

Er zal volgens Klaassen nog geschaafd moeten worden aan het 4-3-3-systeem waarin hij zelf als nummer 10 speelt. “We hebben nog een paar weken tot de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League”, klinkt het.


Davy Klaassen is de juiste aanvoerder voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Persoonlijk vind ik hem de juiste aanvoerder. Dit seizoen moet zijn seizoen worden. Vorig jaar verwachtte ik al veel van hem en eerste seizoenshelft maakte hij toch best indruk. 2e seizoenshelft was een stuk minder maar dat viel eigenlijk over heel ajax 1 te zeggen. Hopelijk met de aanvoerdersband om z'n arm groeit hij uit tot een topper

6 juli 2015 om 08:49

Speelde toen ook niet meer op zijn eigen positie, en was geblesseerd.

6 juli 2015 om 08:53

Het risico van zijn aanvoerderschap is dat er nu wel heel veel druk bij hem komt. Hij moet op '10' een nieuwe positie aan gaan leren, wat ook nog een sleutelpositie is in het elftal. En tegelijkertijd moet hij ook constant bezig zijn met de rest van het elftal. Veel spelers, zeker op die leeftijd, kunnen het zelf presteren slecht combineren met het 'leiden' van een elftal.

Daarbij vraag ik me ook af hoe lang het nog gaat duren voor Klaassen weer een zware blessure oploopt. Zeker op de '10' positie zal hij het zwaar gaan krijgen. Goede voetballer, maar elk jaar weer toont zijn lijf dat het niet geschikt is voor topsport.

6 juli 2015 om 08:59

Klaassen heeft jaren op 10 gespeeld in de jeugd. Dat hoef je hem echt niet te leren.

6 juli 2015 om 09:06

Ik denk juist dat deze aanvoerdersband klaassen alleen maar goed zal doen. Hij blijft altijd rustig op t veld, heeft een nuchtere en duidelijke kijk op het spel en is dat ook tegenover de media.

6 juli 2015 om 09:22

@ Hoppa!

Als er één positie is die je Klaassen niet hoeft te leren is het spelen als nummer 10. Zijn gehele leven is hij een nummer 10 geweest en op basis daarvan is hij toen ook bij het eerste gekomen. De grootste krachten die Klaassen had kon hij vorig jaar op de 6 positie juist niet gebruiken. Klaassen snapt heel goed wanneer hij diep moet gaan tussen de linies. In zijn debuutseizoen zag je dit dan ook veelvuldig en werd hij bijna topscoorder van Ajax.

En extra druk voor Klaassen, hij was vorig jaar al regelmatig aanvoerder.

6 juli 2015 om 09:24

Wijnaldum lukt het ook allemaal toch? Als hij het kan, kan Davy het zéker!

6 juli 2015 om 09:32

Hoezo weer zwaar geblesseerd? Sinds zijn zware blessure waarbij hij er een jaar uit heeft gelegen is hij 2x geblesseerd geweest. Een keer een week en een keer een maand. Afgelopen seizoen 30 wedstrijden gespeeld en het jaar daarvoor 32 waarvan 6 in Jong Ajax

6 juli 2015 om 09:41

@nijogeth

Dat is natuurlijk niet te vergelijken. Bij de grote jongens is de vereiste handelingsnelheid, creativiteit en het inzicht veel groter. Genoeg toptalenten uit het verleden die in de jeugd op 10 veelbelovend waren, maar vervolgens zwaar tekort kwamen in het eerste. Eigenlijk vrijwel allemaal. Noem de laatste zelf opgeleide '10' van Ajax eens die het in het eerste ook liet zien? Net als met spitsen lukt

Juist qua handelingssnelheid en het naar voren denken, creativiteit en het nemen van verantwoorde risico's, vind ik Klaassen zeer matig presteren. Op andere vlakken is het een veelbelovende voetballer, maar ik denk niet dat hem op 10 zetten de oplossing is voor het creativiteitsprobleem waar Ajax al een paar jaar mee kampt.

6 juli 2015 om 10:32

Siem de jong toch? Overdreven gedoe allemaal. Klaassen is een fantastische nr 10. Watch and learn!

6 juli 2015 om 10:34

Je moet nog even een paar wedstrijden kijken denk ik. Klaasen is wss. De enige vorig seizoen die altijd minimaal een 6 haalde. Aanvoerder altijd al geweest en 10 ook. En als je dan kijkt naar het 'hoge' ED niveau zou ik me niet teveel zorgen maken. Deze jongen gaat nog ver komen

6 juli 2015 om 10:49

@lee112
Siem de Jong door Ajax opgeleid? Euh....? Dan heb je wel heel veel fantasie.

@scavajaa
Bij Ajax op de '10' is een 6 halen niet genoeg. Als je op die positie niet altijd minimaal een 7,5 speelt, dan dupeer je het elftal.

6 juli 2015 om 11:04

@ Hoppa!

Ach, als je als 15 jarige bij een club komt dan ben je toch in ieder geval wel deels opgeleid door die betreffende club neem ik aan. Of moet je vanaf je 11e bij een club spelen om opgeleid te worden door een club. Hetzelfde geld voor Eriksen die op zijn 16e bij Ajax kwam. Wat zijn precies de vereisten om bij een club opgeleid te zijn vraag ik me dan af.

6 juli 2015 om 11:07

Daarom zeg ik minimaal.... Loop nou niet zo te azijnen aub. Altijd een 7,5 minimaal halen kan letterlijk geen speler ter wereld dus helaas dat gaat het niet worden. As je hele team een 3 speelt en je zit zelf nog rond een cijfer 6 te spelen ben je gewoon goed bezig.

6 juli 2015 om 11:22

Hoppa, hij is opgeleid als nr 10 bij Ajax. Ja hij is op late leeftijd gehaald, zo?? Het Ajax spelletje als nr 10 leerde hij logischerwijs bij Ajax. Gaf hij zelf aan. Maar jij weet het vast beter.

6 juli 2015 om 13:39

Dus Ajax gaat met de punt naar voren spelen ipv de punt naar achteren zoals we gewend waren?

6 juli 2015 om 14:22

@ Bergkamp
Zonder te willen zeuren of over een jaartje te vallen, maar je moet de situatie wel eer aan doen. Toen de Jong naar Ajax kwam was hij bijna 17 jaar. Maar goed, de eigen jeugd discussie is gewoon onzinnig in dit verhaal. Waar het mij om ging is dat er in de afgelopen jaren veel grote talenten op de typisch Ajax '10'-positie zijn geweest en dat vele het niet gehaald hebben omdat juist die positie (en dat moet jij als Ajax kenner als geen ander weten) de stap naar het eerste verschrikkelijk groot is. Geldt ook voor de Ajax-spits positie trouwens, ook een plek waar zelden talenten bij Ajax doorbreken. Kluivert was de laatste.

En mochten we Siem de Jong als 'eigen' 10 rekenen, dan is het daarvoor ook heel lang niets geweest.

@geert Vs
De Boer heeft aangegeven dat ze meer met de punt naar voren willen spelen. Ik juich dat overigens toe, want doorgaans levert dat veel leuker voetbal op. Je maakt jezelf in balbezit wat kwetsbaarder, maar dat is wel leuker om naar te kijken. Ik zou het bij PSV ook graag zien, maar Cocu is te controleren ingesteld. Bovendien zou dat een rol voor Maher op '10' inhouden en dat lijkt me zelfmoord tegen 90% van de Eredivisieploegen.

Als ik Ajax zie spelen de afgelopen maanden (en ook tegen Dynamo) dan heb ik het gevoel dat er een aantal jongens al jaren niet heeft gevoetbald. Zo slecht zeg....

6 juli 2015 om 10:36

Omdat dinamo een amateur team is natuurlijk waar je met minimaal 10-0 van moet kunnen winnen met nog een flink aantal selectie spelers die niet mee spelen... Prima oefenpotje

Perfecte aanvoerder van ajax.

7 juli 2015 om 00:27

Dat ben ik met je eens. Klaassen beschikt over alle eigenschappen die de ideale Ajax aanvoerder nodig heeft. Hopelijk gaat hij met de aanvoerdersband een erg goed seizoen spelen en ik hoop dat hij volgend seizoen minstens 10x gaat scoren.

Ik baal ervan dat de boer sinkgraven waarschijnlijk basisspeler wilt maken en dat bazoer dan moet banken. Bazoer is twintig keer waardevoller voor ajax dan sinkgraven. Als bazoer moet banken dan bevestigd dat nog maar eens dat de boer een prutser eersteklas is.

6 juli 2015 om 14:16

Dit baseer jij waarop precies?

6 juli 2015 om 15:35

Omdat sinkgraven vaak bij de basisspelers behoort op de eerste trainingen en bazoer niet.

6 juli 2015 om 20:00

De selectie is nog niet half compleet en jij trekt al conclusies? Er worden gewoon steeds redelijk gelijkwaardige elftallen gevormd. Belachelijk om daar nu al aan te verbinden dat de Boer een prutser is.

Klaassen zal echt vol aan de bak moeten. Tegen Dynamo Moskou was het echt drama. Qua conditie kan hij er natuurlijk weinig aan doen, maar voetballend was het ook erg slecht.

Er wordt nu wel erg veel van hem verwacht, alsof het al echt de absolute dragende 'vedette' is. Het is en blijft nog steeds een onervaren speler die nog niet zo gek veel heeft laten zien op een aantal wedstrijden na. CL speelde hij best aardig en in de Eredivisie erg wisselend.

Wordt wel heel erg gehypet.

6 juli 2015 om 14:09

Is niet zo gek, hij heeft een tijd niks kunnen doen door die operatie. Hij moet weer langzaam opbouwen naar zijn topvorm.

6 juli 2015 om 14:17

Ja klopt, daarom.
Maar ik bedoelde alleen te zeggen dat het verwachtingspatroon in mijn ogen wel erg hoog is. Natuurlijk is het een (groot) talent, maar nu moet hij wat meer steady worden. Ajax kan hier toch nog niet helemaal op leunen?

6 juli 2015 om 15:33

Hij heeft al een hoog niveau aangetikt voornamelijk tegen Barcelona en tegen Spanje vandaar dat de verwachtingspatroon hoog ligt bij hem. En eigenlijk moet er een meer ervaren speler boven hem staan bij ajax ja maar schijnbaar is dat niet opgenomen in het beleid. Want hij wordt de aanvoerder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren