Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Keane haalt kwinkslag Klopp over falende Alisson keihard onderuit

Laatste update:

Roy Keane is keihard in zijn oordeel over het zwalkende Liverpool, dat zondag op Anfield op pijnlijke wijze onderuit ging tegen koploper Manchester City (1-4). De Ierse analist, jarenlang het boegbeeld op het middenveld van Manchester United, is van mening dat manager Jürgen Klopp zich in deze moeilijke tijden voor the Reds niet achter smoesjes moet verschuilen.

"Als Liverpool zo doorgaat, dan duurt het wéér dertig jaar voordat ze kampioen worden", verwees Keane zondag bij Sky Sports naar de landstitel van vorig jaar, het eerste kampioenschap sinds 1990. "We kunnen zeggen dat het vanwege de coronacrisis een uniek seizoen is, een freak-seizoen zelfs. Maar kom op, zeg, dit is Liverpool, de kampioen." De analist verbaasde zich daarnaast over een uitspraak van Klopp over Alisson Becker, die in de slotfase bij twee treffers van Manchester City in de fout ging. "Ik hoorde hem zeggen dat Becker bij zijn blunders last van koude voeten had. Dat is een goeie. Ik weet dat het half als grapje was bedoeld door Klopp, maar ze komen bij Liverpool nu met het ene smoesje na het andere."

Omg. Zie wat Alisson Becker doet bij de 1-2 én de 1-3 van Manchester City. Een complete black-out.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 7 februari 2021

Keane snapt sowieso niet zo goed waarom Liverpool zoveel aandacht krijgt in de Engelse en buitenlandse media. "Ik denk dat ze daar in de afgelopen twee jaar zelf een beetje zijn gaan geloven in de hele hype", zo ging de analist verder met zijn harde analyse over de weggezakte titelverdediger. "Ze werden een beetje meegesleept, terwijl je na het veroveren van een landstitel moet denken: Hoe kunnen we opnieuw kampioen worden?" Collega-analist Jamie Carragher, jarenlang een vaste waarde in de Liverpool-verdediging, is net als Keane somber gestemd over de huidige staat van de nummer vier in de Premier League.

"Een plaats in de top vier staat nu echt op de tocht", zo opende Carragher zijn analyse over Liverpool, dat voor de derde keer in korte tijd op Anfield verloor. "En het was aan het begin van dit seizoen ondenkbaar om dat over Liverpool te zeggen. Er zal heel snel iets moeten gebeuren. Het is de eerste keer sinds de komst van Klopp (in oktober 2015, red.) dat er serieuze vragen zullen moeten worden gesteld over het elftal." Gary Neville was niet zo negatief als Keane en Carragher over het huidige Liverpool. "Het is een vormdipje, dat kan gebeuren. Er is nog geen reden tot paniek." Liverpool staat nu tien punten achter Manchester City, terwijl de lijstaanvoerder ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Klopp zelf was duidelijk in zijn oordeel over Liverpool na de zeperd tegen Manchester City. "Na de twee grote blunders (van Alisson, red.) waren we kansloos", zo klonk het in de Engelse media. "Die doelpunten waren echt van doorslaggevend belang, zeker omdat we op dat moment nog helemaal in de wedstrijd zaten", aldus Klopp, die Alisson kort na het duel gelijk opzocht. "Hij baalde ontzettend van de blunders in zo'n topduel. Ik zei tegen hem: 'Dat is het probleem met fouten, je weet nooit wanneer ze gemaakt gaan worden'. Het belangrijkste is dat je leert van je fouten. Ik weet zeker dat het hem niet wéér zal gebeuren. Hij is heel vaak van onschatbare waarde geweest voor ons en het is een doelman van wereldklasse."

Denk jij dat Jürgen Klopp volgend seizoen nog manager is van Liverpool?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkelijk praten zonder van dijk op het veld. Nu kunnen de "kenners" die dachten dat van dijk niet veel voorstelde, toch even zien hoe belangrijk hij is voor dit Liverpool. Overigens is Thiago meer een city speler dan voor Liverpool. Liverpool heeft een dynamische box to box nodig die de bal meteen doorstuurt naar voren. Hij vertraagt het snelle counter spel vind ik.

8 februari 2021 om 10:29

Thiago is echt heel slecht gescout. Totaal geen speler voor Liverpool idd, vraag me af wat het idee achter zijn aantrekken is geweest. Verder wordt van Dijk ongelooflijk gemist achterin en de gene die roepen dat hij niks voorstelde hebben er geen kaas van gegeten. Maar buiten die verdediging he, speelt Liverpool niks klaar in de aanval. Misschien dat ze iemand halen die vers bloed voorin kan brengen.

8 februari 2021 om 10:59

Wat dacht je van Diogo Jota? Die bracht vers bloed voorin en zette zelfs de positie van Firmino ter discussie. Helaas raakte ook hij geblesseerd en waren de bankzitters een te grote stap terug.

8 februari 2021 om 11:43

Thiago is begonnen met spelen in de vormcrisis van een geheel team, hoe kun je dan je oordeel klaar hebben? Wacht gewoon eventjes.... Liverpool heeft vers bloed gebracht in de aanval zoals Frisian al zegt. Ik vind het dus voorbarig en onjuist wat je hier zegt.

8 februari 2021 om 11:50

@schop Misschien is het idd te snel maar je ziet aan alles dat Thiago niet past bij Liverpool. Vind Thiago meer een Barca, City en Bayeren speler.

8 februari 2021 om 12:12

Thiago zoals ik hem ken kan enorm waardevol zijn als er een paar meter ruimte is achter de verdediging. De brightons, Sheffields staan nu met 0 ruimte tussen de goal en de verdediging en dat doen ze ook tegen City. Dus Thiago zal zijn spel moeten aanpassen aan de PL, dat denk ik ook, maar slagen kan hij nog steeds want zijn balhandling is heel goed. Slimme spelers kunnen elke competitie leren spelen.

8 februari 2021 om 10:37

Daar ben ik het niet mee eens. Thiago is precies wat Liverpool nodig heeft maar moet niet op de 6 positie staan. Hij moet verder naar voren staan maar die mogelijkheid is er niet omdat er geen centrale verdedigers zijn. Daardoor heb je daar nu Henderson en Fabinho en is Klopp dus genoodzaakt om Thiago op 6 te zetten. Ik denk dat het seizoen er heel anders uit zag als Liverpool gewoon de beschikking had tot centrale verdedigers. Maar ja eigen schuld voor het weg doen van Lovren en geen vervanger te halen.

8 februari 2021 om 11:14

@ArsenalFan
Sinds het vertrek van Coutinho is er een grote groep fans die graag weer een spelverdeler bij Liverpool op het veld zag staan. Naar mijn mening onterecht.

Dit Liverpool had een ongelofelijke formule gevonden, eerder uit noodzaak geboren (men wilde eerst Coutinho niet graag verkopen), waarmee ze veel ploegen wisten te domineren.

Er is nog nooit een ploeg geweest die met zulke 13 in een dozijn middenvelders de CL finale heeft gehaald en zelfs heeft gewonnen. Liverpool kon dit, omdat ze beschikken over superbacks en een extreem goed centraal duo. Voorin hadden ze 3 aanvallere die veel vrijheid krijgen. Ook om fouten te maken... Want? Ze hebben 3 centrale middenvelders die eigenlijk veel van die fouten tijdig corrigeren en eindeloos bikkelen, weinig fouten maken, en niet denken aan beslissend zijn. Het hele middenveld kon zo een 2,5 jaar overgeslagen worden.

Men riep hier om Fekir.. Om die andere van Monaco (nu Atletico), maar dat was niet nodig.. Liverpool heeft Fabinhos nodig en Van Dijks. Slopers. En voorin.. Spelers mer snelheid, werklust en creativiteit. Counterspitsen die jagen en jagen.

Thiago moet daarom niet gebruikt worden als een voetballende oplossing, maar meer als een aanjager en iemand die de gaten dichtloopt. Dat kon met Van Dijk. Die heeft een redelijk goede pass in de benen en Gomez. Maar nu er zoveel spelers wegvallen, moet Liverpool een heel ander spel spelen.

Liverpool is in de achilleshiel geraakt. Niets aan de hand verder.

En de keeper. Dat is een topkeeper. Iedere keeper heeft weleens even een mindere periode. Maar deze man is zo imposant, dat zijn aanwezigheid in de goal al voor veel spelers een schrik is. City heeft afgelopen paar wedstrijden 3x een penalty tegen hem gemist. Allemaal naast en over. Hij hoefde alleen maar te staan. En het was steeds een andere Cityspeler.. Mahrez, Gundo en KdB... Bizar wel.

8 februari 2021 om 11:19

Liverpool heeft gewoon slecht gehandeld in de zomer. Afscheid genomen van je 4e centrale verdediger en je haalt geen vervanger. Je weet dat Matip en Gomez erg blessuregevoelig zijn dus je zou eigenlijk sowieso al een periode staan met maar 1 echte CV. En dan haal je nu een verdediger uit de Championship en Kabak van Schalke in de hoop het recht te zetten. Ik ben heel erg benieuwd want ik denk niet dat dit een sterk duo zal zijn dit seizoen maar ik laat me graag verrassen. En ja, de penalties van City worden wel heel slecht ingeschoten. Je kunt best onder de indruk zijn van een keeper maar als prof kun je een bal toch wel op doel krijgen?

8 februari 2021 om 12:14

Thiago geen speler voor Liverpool? Komaan. Momenteel heb je geen verdediging bij Liverpool. Als je Thiago op 6 zet met Henderson en Wijnaldum er bij heb je dat box to box middenveld. Probleem bij Liverpool is de verdediging momenteel

Dat gedoe altijd over die smoesjes. Er zijn gewoon legitieme redenen waarom je in een slechte reeks kan belanden. Als je kijkt naar hoeveel kansen Liverpool de afgelopen weken creëert en hoe weinig goals er worden gemaakt dan is er ook gewoon sprake van pech. Maar in voetbal bestaat dat blijkbaar niet. Daarom vind ik Schmidt een leuke coach. Die beseft en geeft dat ook toe dat er in het voetbal ook gewoon veel op kans is gebaseerd. Zowel als je wint en als je verliest.

Ik denk zelf dat de magie is uitgewerkt tussen de ploeg en Klopp, wat Liverpool nu laat zien is gewoon echt slecht. Tuurlijk je mist je beste verdedigers en je moet nu middenvelders daar neer zetten maar toch kan je best meer laten zien dan wat ze nu doen. Thiago voegt werkelijk niks toe op dat middenveld en ik vraag me af of Liverpool wel goed na heeft zitten denken over wat voor type speler het eigenlijk is. Misschien dat Klopp kan kijken voor nieuw bloed en anders lekker nieuw avontuur aan gaan.

8 februari 2021 om 12:18

Wat is dat nou weer voor domme conclusie. De magie uitgewerkt? Kom op zeg, je kijkt nu naar een seizoen waarin je beste CV het hele seizoen geblesseerd is geraakt, je andere CV ook zwaar geblesseerd raakt tijdens een training bij Engeland, je verbreding voor de aanval in de vorm van Jota ook flink geblesseerd raakt en je andere aankoop ook maanden uit de roulatie geschopt wordt door die idioot van een Richarlinson. Je speelt driekwart van het seizoen met middenvelders op de CV positie, waardoor je middenveld zijn motor (henderson) en het slot op de deur (fabinho) ook verliest.

Dit heeft helemaal geen reet met magie of met klopp te maken, dit is puur te wijten aan enorm veel pech met blessures.

8 februari 2021 om 12:23

Buiten even die verdediging loopt de aanval ook voor geen meter he. Er was zelfs volgens mij een wedstrijd waarin jullie niet een keer op doel schoten. Dan kan je wel de verdediging wijzen maar dan speel je aanvallend gewoon niks klaar lijkt me. Daarnaast lijken meer ploegen dat spel van Liverpool wel door te hebben. Geef Liverpool de bal en laat ze lekker rond tikken, verder dan dat komt er niks. Als jullie de bal hebben dan wordt er werkelijk niks gecreëerd. Dat heeft echt niks met blessures te maken maar vooral met hoe Klopp het heeft staan.

8 februari 2021 om 12:52

@barcalover123.

Maar waarom heeft het niks met blessures te maken dan? De complete as van je succeselftal is verschoven/geblesseerd. Van Dijk - Gomez/matip was je centrale duo: geblesseerd. Fabinho - Henderson was je middenveld duo, waar Wijnaldum dan meestal voor speelde: spelen nu als Cv's. En dan denk jij dat zoiets niet door werkt in je spel? Natuurlijk dient Klopp dan zijn tactiek aan te passen, wat hij in mijn optiek wel deels doet. Maar betekent dit dan dat je er geen last van zal hebben? Natuurlijk niet.. En vergeet daarbij ook niet dat de nieuwe aanvallende impuls, Jota, ook nog eens geblesseerd raakte dit seizoen. Terwijl hij op dat moment de beste en belangrijkste speler was.

Klopp heeft dus wel degelijk stappen gezet om aanpassingen te doen, zij het door middel van aankopen of door middel van tactiek. Jota en Thiago waren daarvoor natuurlijk gekocht. Het is alleen iets anders om Thiago in te passen op een middenveld met een solide Fabinho en Henderson, dan nu met die 2 als nood-CV's.

En er zijn dit seizoen inderdaad wedstrijden geweest waarin Liverpool te weinig heeft gecreëerd. Maar er zijn ook wedstrijden geweest, waarin wel degelijk kansen gecreëerd worden, maar dat die niet afgemaakt worden. Het is niet alsof Liverpool niks nieuws probeert of dat ze niks meer creëren. Kijk alleen al tegen City gister. Als Mané die bal erin kopt, sta je 1-0 voor en heb je een hele andere wedstrijd. En normaal kopt Mané zo'n bal er wel in. Alleen nu niet.

Overigens vind ik het toch wel knap dat Salah ''compleet uit vorm is'', maar wel nog 16 goals en 3 assists in 22 PL wedstrijden weet te noteren. Het zijn vooral Mané en Firmino die 'onderpresteren'.

Het lijkt me, wat Neville al aangeeft een vormdip, alleen ben ik het ook wel met Keane eens dat het lijkt alsof de honger een beetje verdwenen is bij ze en laat dat nou een van de belangrijkste redenen zijn waardoor Liverpool kampioen geworden is. Op kwaliteit en de breedte van de selectie leggen ze het 9 van de 10x gewoon af tegen een City, en zelfs tegen Chelsea als dat eenmaal begint te draaien.

Het is gewoon schandalig slecht om met de meest waardevolle selectie zulk spel op de mat te leggen. Tuurlijk kan je spreken van pech als er bepaalde ballen er niet in gaan, maar als titelverdediger met deze selectie hoor je je tegenstanders angst in te boezemen. Dat is totaal niet het geval en als ze niet oppassen, gaan ze inderdaad weer richting het Liverpool van de laatste jaren. Ik begrijp dat Klopp een immens groot vertrouwen geniet en dat heeft hij ook volledig terecht verkregen door alles wat hij gedaan heeft. Maar een evaluatie zou op z'n minst wel op zijn plaats zijn. Ik zeg niet dat ie ontslagen moet worden, maar wel even een goed gesprek met hem kan geen kwaad. Misschien kan hij het dan overbrengen op zijn spelers.

8 februari 2021 om 11:07

Foei Isco! Je moet niet kijken naar de waarde van de selectie maar je moet kijken naar wat het ooit heeft gekost volgens Japie. Dan valt het allemaal wel mee natuurlijk en spelen ze gewoon naar behoren en is die 4e plek helemaal niet zo gek.. Zonder Gekkigheid ik denk dat er inderdaad iets moet veranderen bij Liverpool willen ze weer mee gaan met het niveau van afgelopen 3 seizoenen. Misschien spelers als Wijnaldum, Keita en Firmino weg doen en nieuwe spelers daarvoor terug halen. Misschien dat vers bloed wat doet met het team.

8 februari 2021 om 11:33

Gewoon slecht (anno 2000), heel slecht (anno 2010), schandalig slecht (anno 2020)....ik ben benieuwd wat 2030 gaat brengen. Een slechte pot in een slechte periode voor Liverpool in rare tijden kan gebeuren en overkomt ook andere clubs met waardevolle selecties. Het mag gezegd worden en excuses zijn al snel slap inderdaad, alleen ik verdedig mijn vrienden ook soms for the greater good. Klopp is geen Mourinho die zijn spelers in de pers gaat beoordelen, maar waarom zou je dan denken dat er binnenskamers er niks word besproken? Vind je het nodig om hem publiekelijk te evalueren? Ik niet, doe dat lekker op de maandag in je kantoor...

8 februari 2021 om 11:44

Schandalig slecht (anno 2021). Als je 1 woord eruit wil pakken om een grap te maken, doe het dan wel juist..
Een wedstrijd tegen City neem ik echter niet als graadmeter, maar dat snap je hopelijk zelf ook wel toch? Of ben je tevreden over Brighton waarin Liverpool volgens mij geen 1 keer een schot op doel heeft gelost en Brighton niet met geluk heeft gewonnen? Of tegen Burnley waarin Liverpool enkel balbezit had en amper iets creëerde.. Ik ben niet enkel kritisch naar Liverpool als dit gebeurt, maar ook naar andere teams die -zoals jij al aangeeft- ook waardevolle selecties hebben en niks op de mat leggen. Daarnaast zeg ik niet dat ik niet denk dat er niks besproken wordt of dat hij publiekelijk moet worden geëvalueerd, ik zeg dat ik vind dat hij best geëvalueerd mag worden, maar lijkt wel alsof je niks over Liverpool of Klopp mag zeggen? In dat geval: "liverpool speelt echt frivool voetbal en Klopp lijkt op dit moment de enige juiste trainer voor deze toppers. Keep up the good work en Ynwa"

8 februari 2021 om 12:02

Oh nee, je begrijp mij verkeerd ik hou het patroon 00,10,20 aan. Ik zie de schandeligheid al langer voorbij komen. Vind het ook geen grap, het is vermoeiend en over the top. Zelfde als buitenaards etc. dus in positieve en negatieve zin. Oke onder een artikel van deze wedstrijd begreep ik dat je deze wedstrijd bedoelde. Dus de laatste weken/maanden? Dan hebben we het over onze gehele vormcrisis. Ook dat kan gebeuren en zolang de inzet optimaal blijft, die is in mijn ogen onveranderd gebleven, dan is het wachten op vormherstel en hoop houden. Klopp en de spelers hebben genoeg credits om het zo rustig te houden zoals het is. Je mag wel degelijk wat zeggen en zijn excuses zijn ook slap, alleen ik snap ook dat hij dat doet, zoals ik al zei met het voorbeeld over mijn eigen vrienden. Betwijfel dus of de clubleiding zijn media antwoorden gebruikt als reden om hem op het matje te roepen. De club weet hoe hij werkt, dus ik denk niet dat zij hetzelfde denken als dat jij doet op basis van zijn deze slappe poging om een fout te verdedigen. Als het slecht gaat moet je een goed plan hebben voor verbetering en kunnen inspelen op veranderingen, zolang je je hier aan houdt en dit vertrouwt kunnen de resultaten uitblijven maar houdt je de boel wel kalm en op de juiste route. Soms hoeft er niks te veranderen en is het op dezelfde manier doorgaan met werken. West ham en Tottenham waren wel weer indicatoren. Lijkt dat Liverpool en sinds kort ook United dit begrijpt....

8 februari 2021 om 12:17

Dan heb ik je inderdaad verkeerd begrepen, excuses. Echter, ben ik nog wel van mening dat je verschillende gradaties hebt in het benoemen van slecht of goed. Dat verduidelijkt juist iets ipv dat het zorgt voor verwarring. Deze prestatie is namelijk niet slecht of best slecht .. Zo zorg je ook dat er geen grote hoop slecht ontstaat. En de gehele vormcrisis is deels door blessures maar daar kan en mag je het niet aan wijten. Liverpool moet met dit materiaal simpelweg beter voetbal op de mat leggen. En ook al geloof ik nog steeds wel dat ze CL voetbal zullen veilig spelen, is er wel degelijk iets wat er intern besproken moet worden. Ook Klopp is niet onaantastbaar en mag zeker verantwoordelijk gehouden worden voor de prestaties.

8 februari 2021 om 12:45

@isco24.

Natuurlijk mag dat. Maar ook ik vind dat je te veel 'doorslaat' naar het negatieve. Jij zegt dat er ''niks'' meer wordt gecreëerd. Dat is simpelweg niet zo. Liverpool moet inderdaad ietwat schakelen en nu meer het spel maken. Dat is zeker wel deels te wijten aan de blessures. Maar zelfs dan, er worden zeker wel kansen gecreëerd. Deze kansen worden echter steevast gemist.

Zelfs tegen City heeft Liverpool wel degelijk kansen gecreëerd. Alleen niet extreem veel. Maar sinds wanneer is dat de norm? City is net zo goed een abnormaal goed team, waarbij het niet meer dan logisch is dat je niet 15 kansen in een wedstrijd creëert. Persoonlijk vind ik het eigenlijk net zo bijzonder dat niemand ''kritiek'' levert op de Mourinho-stijl tactiek van Guardiola? City hing met name de 1e helft voor de eigen goal, te hopen op een countertje. Ik vind daar niks mis mee overigens, maar over het algemeen wordt daarop zeer negatief gereageerd hier op Vz.

Wat betreft Liverpool: het kan en moet beter. Maar het is toch best verklaarbaar waarom het nu zo loopt? En ik snap dat ''smoesjes'' niet goed aanslaan, maar ik vind dat gelul over ''smoesjes'' ook onderhand wel erg vervelend worden. Niet altijd alles is zomaar even op te lossen he. En Liverpool mist gewoon echt belangrijke pilaren in het elftal vanwege blessures. Dat mag je simpelweg niet onderschatten. En doordat ze zoveel missen, verstoor je ook weer andere posities. Daar komt dan ook een probleem.

En ja, Liverpool had in de zomer een 4e CV kunnen en misschien wel moeten halen. Maar dat is dan ook echt de enige ''fout'' van hen in dit probleem. En ja, je aanvallers hebben op het meest verkeerde moment een vormdip. Maar denk jij ook niet dat dit deels een gevolg is van de complete verstoring van de as van je elftal? Alsnog heeft Salah overigens 16 goals en 3 assists in 22 PL wedstrijden, wat gewoon top statistieken zijn.

Mijn punt is vooral dat het gewoon niet zo simpel is als velen doen voorkomen. En dat het niet zomaar iets is dat Klopp kan veranderen. De partij die jij aanhaalt tegen Brighton was niet goed nee, of Burnley, maar vergeet dan ook niet dat je die in je ''top seizoen'' ook met moeite won. Door een brille van Mané of Salah.

8 februari 2021 om 13:59

Jackie.

Ten eerste, wat fijn dat bij jou de alinea's gewoon weer zichtbaar zijn. Ik krijg dat helaas nog niet voor elkaar!

Dan inhoudelijk op je punten:
Tegen Burnley en Brighton werd er nagenoeg niks gecreëerd. Ze hadden wel veel balbezit, maar juist ik kan weten hoe frustrerend het is om balbezit te hebben en niks te creëren. Daarom kan je ook niet anders dan eerlijk zijn en toegeven dat het schandalig slecht is?
Ik heb nergens gezegd dat de wedstrijd tegen City de maatstaf is, dus waarom jullie beiden deze wedstrijd gebruiken in jullie pleidooi verbaast me wel.

Ik heb ook nergens smoesjes benoemd en jullie hebben het ook allebei over 'smoesjes' en ik heb het daar nooit over gehad, dus begin me eigenlijk af te vragen of jullie wel op mij reageren of mijn reacties wel hebben gelzen?

Klopp is absoluut de verantwoordelijke voor de malaise momenteel, niet alleen omdat er geen extra CV is bijgekomen, maar blijkbaar ontbreekt het de gehele selectie aan zelfvertrouwen. Juist Klopp kan dat weer terugbrengen zoals hij altijd heeft gedaan bij BVB en ook Liverpool. Dat men nu geen kwaad woord wil lezen over hem snap ik wel, maar als we met z'n allen staan te jubelen bij wat hij goed heeft gedaan, moeten we nu ook eerlijk zijn als het niet goed gaat. En dat mis ik momenteel. Nu het niet loopt, ligt het aan de spelers en diens vorm, maar toen het wel als een tierelier liep, was het de verdienste van Klopp.

En de stats van Salah zijn prima natuurlijk, al zitten bij die 6 goals volgens mij wel 6 penalty's, dus kleine kanttekening.

8 februari 2021 om 15:37

City - Liverpool bericht, City - Liverpool interpretatie - ook de excuses die hij stelt gecombineerd met je evaluatie die je noemt kan ik zo herleiden. Beetje net zoals met conversaties, maar 30 procent zijn de woorden die je exact zegt de rest is non-verbaal en 'ruis'. Ik ben altijd enorm blij als iemand in grote lijnen reageert op mijn punten, want het is bijna uniek als men exact reageert. Snap dus dat je denkt dat het niet 100 procent reacties zijn op jou argumenten, maar over het algemeen reageren we redelijk inhoudelijk. Denk ik ook niet dat je het zo strikt moet verdedigen, vice versa valt dat ook meestal wel mee

Zeker is hij verantwoordelijk voor de resultaten, maar ik denk dat ik wat meer begrip heb voor de vormcrisis dan jij. Resultaten mogen van mij tegenvallen, omdat 1. vormdips gewoon eenmaal voorkomen en 2. ik geloof dat ze er weer bovenop komen als ze dezelfde inzet blijven tonen en proberen te blijven zoeken naar een oplossing voor die bus voor de goal wedstrijden.

Denk dat je wat kritischer bent dan ons? Maar ik denk dat je ook wel kan begrijpen dat de kritiek grotendeels op Klopp uit blijft omdat hij nogal wat credits heeft opgebouwd?

Wat me vooral opvalt is de totaal lamgeslagen aanval. Vorig jaar liep iedereen watertandend te praten over het trio Mane, Firmino en Salah en nu spelen ze helemaal niets klaar. Geen dreiging, geen kansen niks niet. Voeg daarbij toe dat Thiago belabberd gescout want de kracht van Liverpool was juist een beweeglijk middenveld met Wijnaldum, Henderson en Milner die allemaal van box to box hun waarde hebben. Thiago is dat totaal niet.

8 februari 2021 om 11:17

Ik denk dat dat ook deels te maken heeft met het feit dat de aanval vorig jaar vaak vanuit druk op de tegenstander kon spelen, fout tegenstander, counter.. Snelheid.. En dat kan de aanval nu niet doen. Vorig jaar werd het middenveld als het ware in de opbouw overgeslagen. Nu probert Liverpool op te bouwen, maar dan is de tegenstander al terug naar zijn plaats. Denk dat dit veel uitmaakt.

Really kwinkslag? Ik moest het googlen en kan daarna de one-liner niet vinden waarop gedoeld word in dit bericht? Is dit dan onjuist gebruik van een woord en een beetje overkill?

Keane heeft natuurlijk gewoon gelijk, beetje f'ed up, want normaal gesproken zijn teams in het tweede seizoen niet hongerig genoeg, maar dat is bij Liverpool niet het geval. Ze zijn nog steeds hongerig naar meer, maar hebben hun spel niet verbeterd ten opzichte van de verbeteringen die tegenstanders hebben toegepast in hun spel tegen Liverpool. De opmerking van 30 jaar is natuurlijk lekker United praat, makkelijk scoren nu

Vind het in periodes dat het slecht gaat met een heel team, niet eerlijk om op fouten van een individu te focussen en helemaal niet een keeper. Keeperfout equals goal, spitsenfout equals gemistte kans. De kopbal van Mane had er ook gewoon in gemoeten, alleen daar word geen item van gemaakt. Het is dus scheef vind ik.

8 februari 2021 om 13:04

Precies Schop.

Ik vind het ook allemaal een beetje overdreven. En ik vind het heel erg situatie gebonden. Vooropgesteld dat de spelers beter kunnen dan wat ze nu laten zien he. Want er is zeker ook een deel van het probleem bij hen. De spelers hun vormdippen zijn ze zelf verantwoordelijk voor om daaruit te komen. En daarin ben ik het ook met jou eens dat die spelers wel degelijk hard blijven werken en inzet tonen. Dus daar ligt het niet aan. Dat komt dan vanzelf.

Maar wat ik persoonlijk erg ''makkelijk scoren'' vind, is dat mensen nu naar het spel gaan wijzen en dan zeggen dat de blessures geen excuus zijn. Nou weet ik dat jij er ook niet van houdt om zulke dingen te benoemen, maar het feit blijft wel dat het wel degelijk een belangrijke factor is. En niet alleen puur de spelers die je mist, maar ook de complete verschuiving in je as. Je mist achterin een talisman in Van Dijk. Henderson is meer een leider zoals jij ook vaker hebt gezegd, maar je kunt er niet omheen dat Van Dijk ook een flinke impact heeft op zo'n selectie. Niet alleen qua leiderschap, maar ook qua vertrouwen van de spelers om hem heen en het effect op tegenstanders. Buiten zijn kwaliteiten ook nog. De rest mis je ook daar. Maar als gevolg daarvan, breek je ook je succesvolle middenveld op. Van de drie-eenheid Fabinho, Henderson en Wijnaldum, staat alleen Wijnaldum nog daar (oneerbiedig gezegd de minst belangrijke; in vergelijking dan he).

Nou is het aan Klopp om daar tactische wijzigingen in aan te brengen in de speelwijze, maar het moeten nog wel de spelers zijn die daarmee om kunnen gaan. En dat is lastig. Daarnaast breng je dan vers bloed met Jota en Thiago. Om die ''verandering'' te bewerkstelligen. Van Jota zag je al gelijk dat dit werkte. Alleen hij raakt ook langdurig geblesseerd. Thiago moet ingepast worden en die zal zelf ook zijn spel moeten aanpassen, maar het is nogal een slok op een borrel of hij dat kan doen op een ingespeeld middenveld of een uiteengeslagen middenveld.

Dan heb je ook Allisson nog een periode gemist dit seizoen, die ondanks zijn blunders van gisteren wel degelijk erg belangrijk is. En dan wordt er schijnbaar toch verwacht dat je 'even' weer alles oprolt. Volgens mij werkt het niet zo.

En zeker, het moet beter. Alleen moet je ze daar ook de tijd voor geven, want hoe je het ook wendt of keert, de selectie van Liverpool is niet dermate breed als die van City. Het belangrijkste is het werk die de spelers erin leggen, wat jij ook al zegt. En inderdaad, ik zie dat bij jullie nog steeds gewoon aanwezig.

Misschien is het voor Klopp wel iets om Milner weer meer speelminuten te geven? Hij kreeg laatst al veel minuten, maar tegen City weer niet zag ik. Maar omdat je Henderson mist op het middenveld, is het misschien goed om Milner dan daar te posteren?

8 februari 2021 om 15:50

Van achter naar voor, omdat het makkelijker typen is. Ik denk dat Milner toch niet startte om zijn wisselbeurt van laatst. Dat was een statement van Klopp die hij moest maken. Vind wel dat Milner als enige middenvelder die passing naar voren constant durft op te zetten, dus ja ik zou meer met hem spelen. Valt mij deels tegen dat Thiago niet zo aanwezig is met die passing, maar hij is er ook nog maar net. Het was wel heel pijnlijk dat zelfs City het lukte om te verdedigen in 80 van de wedstrijd tegen ons. Ik heb na 75 minuten ook weggezapt, ik kon het niet aan zien. Vorig seizoen was Mane/firmino erg goed met die 10 meter achter de verdediging. Thiago was daar ook erg goed in bij Bayern. Het rotte is dat nu de verdediging grof gezegd 0 meter over laat tussen goal en laatste verdediger. Die spelers zijn dus totaal onbenut en moeten dus iets anders leren te doen of andere spelers opstellen. Zelf val ik dan terug in dribbels, inzakken en counteren, afstandschoten en voorzetten, maar misschien weet iemand iets beters? Inzakken en counteren hebben we niet het spelersmateriaal voor, ons gegenpress is counteren van het middenveld. Afstandschoten hebben we alleen de Ox en Shaqiri voor en die vind ik op het moment tegenvallen (shaq)of te weinig minuten krijgen (ox) Voorzetten? Naar wie? Origi kan niet koppen ondanks zijn lengte. Onze buren hebben daarin wel een typische speler die ik bedoel (Calvert-Lewin) - 1 touch 1 goal Dribbels was onze hoop en Jota deed het en Salah kan het, maar valt tegen. Salah kan als Robben zijn en mag wat mij betreft nog egoã¯stischer zijn op het moment. Het is uiteindelijk geen egoã¯sme als je scoort Firmino en Mane moeten ook draaien, mannetje passeren en dan voor de pass gaan, nu lopen ze zonder bal en dat werkt niet omdat de passlijnen allemaal gedekt zijn.....

Groot gelijk. De Engelse pers is enorm goed in het ophypen van hun eigen spelers en teams. Wekelijks kreeg je artikelen over de grootsheid van Liverpool voor de kiezen, terwijl het elftal als een kaartenhuis in elkaar stort als er een paar pionnen missen. Het middenveld is gewoon totaal niet bijzonder en een Thiago loopt er verloren bij, helemaal zijn type voetbal niet. Verder snap ik dat van Dijk een enorm gemis is hoor, maar het verval is wel echt enorm groot. Zo'n blunderende Alisson kan overigens een keertje gebeuren, alleen van de absolute topkeepers verwacht ik dat niet. De keren dat een Oblak, Neuer of ter Stegen dit overkomt zijn op een hand te tellen.

8 februari 2021 om 11:39

Maar bestaat er dan geen nuance? Het is 'ophypen' of 'valt allemaal wel mee', waar is gewoon goed of erg goed gebleven? Zoals ze afgelopen seizoen gespeeld hebben was erg goed te noemen, nu zitten ze in een vormcrisis van het team. Neuer stond 2 seizoen geleden nog compleet ter discussie met diverse blunders (ik vond hem toen nog steeds de beste keeper), maar ik vind dat we ons helemaal niet moeten focussen op het individu als het complete team de vorm mist. Firmino is ook onzichtbaar, Mane en Salah missen kansen en de voorzetten zijn ook niet meer messcherp. Moeten we dan zeggen dat Thiago niet bij dit voetbal past? Lijkt mij enorm lastig binnen komen in een team wat niet lekker loopt in je eerste seizoen, laten we oordelen als het wat beter gaat! Net zoals met Neuer moet je er een beetje doorheen kunnen kijken, want ondanks de blunders was hij voor mij nog steeds de beste.....

Tsja, hij heeft Lovren ook laten gaan en die was immers de 'beste verdediger van de wereld' (volgens Lovren zelf). Volgens mij kan hij ook liever Karius terughalen, dat was volgens Klopp de beste van de wereld achter Ter Stegen en Neuer.

Tja Klopp kan heel goed een elftal bouwen, maar eenmaal aan de top is er weinig innovatie bij hem te vinden. Dat was eerder bij Dortmund ook al het geval. Trainers als Tuchel en Guardiola zijn misschien mindere people managers, maar hebben wel veel betere voetbal filosofieën.

8 februari 2021 om 16:02

Klopp moet dat nog bewijzen, Tuchel heeft nog niets bewezen vind ik en Pep is al zo'n 15 jaar aan het leren verdedigen en lijkt nu deels van zijn filosofie af te stappen. De filosofie van Klopp is echt niet alleen people management, counteren vanaf het middenveld is toch wel grotendeels door hem gebracht in de laatste 10 jaar. Misschien gaat het met Klopp wel net zoals met Mourinho en Pep, de filosofie die op een gegeven moment gekraakt word en dan moet hij gaan innoveren. Zoals je eigenlijk al zegt alleen dan zie ik zijn concurrentie absoluut niet als beter. Grote voordeel met Klopp is dat het team altijd tot op het bot gemotiveerd is en dat als het eenmaal loopt dat het dan ook voor Klopp wat makkelijker word. De machine loopt dan. Mourinho had dit ook vroeger. Pep en tuchel zijn micro managers en als we iets weten van de werkvloer is dat micro management enorm veel energie kost en blijft kosten - je bouwt in wezen niks op omdat je niks uit handen geeft.

Keane heeft gelijk dat Klopp soms te veel zeurt na een teleurstellend resultaat. En we moeten niet vergeten: Keane was zelf natuurlijk altijd een echte hele goede sportieve verliezer! verliezer! En hij begrijpt niet dat er veel aandacht is voor Liverpool, onbegrijpelijk. Zijn United-verleden maakt hem t.o.v. Liverpool wat kortzichtig.

Weet Keane wel dat Liverpool z'n twee vaste centrale verdedigers langdurig geblesseerd heeft, terwijl ook de back-up Matip continu blessures heeft? Dan speel je centraal achterin met de vierde en vijfde keuze. Geen enkele ploeg ter wereld lijdt daar geen schade door.

En dan te bedenken dat mensen echt zeiden dat dit Liverpool misschien grootste PL team ooit was. Ze kunnnen niet eens hun PL titel prolongeren laat staan PL domineren voor jaren zoals teams van United, Arsenal en Chelsea wel gedaan hebben. Daar kan je zelf City bij beginnen te zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren