Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Justin Kluivert: ‘Ik had gedacht dat ik Amsterdam veel meer zou missen’

Laatste update:

Justin Kluivert is soms blij dat het gedoe rondom zijn toekomst voorbij is. De negentienjarige aanvaller maakte eerder deze zomer de overstap van Ajax naar AS Roma, waardoor het maandenlange gebakkelei over zijn toekomst afgesloten kon worden. “Ik kon me er best goed voor afsluiten, maar je krijgt het deels ook mee allemaal. Nu kan ik eindelijk weer gewoon lekker voetballen”, stelt de tiener in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In de Serie A draait alles om winnen niet zozeer om verzorgd voetbal. “Als we met Ajax een partijtje speelden op de training, werden er vaak wel zes goals gemaakt”, vertelt Kluivert. “Bij Roma vallen er maar twee. Iedereen wil per se winnen, iedereen houdt elkaar in evenwicht. Niet dat het er bij Ajax niet serieus aan toeging, maar het is wel anders.” Kluivert kwam tot dusver in twee van de drie competitieduels van AS Roma binnen de lijnen, beide keren als invaller. “Ik lig op schema, vind ik. Ik leer veel, probeer zo snel mogelijk gewend te raken aan een wat andere manier van voetballen.”

Kluivert voelt zich geen tweede keus, maar ook geen eerste keus. “Het zit er een beetje tussenin. Maar ik merk nu al dat ik als voetballer completer word. Bij Ajax was heel veel talent, bij Roma zijn veel ervaren spelers en worden in het veld andere dingen gevraagd dan ik gewend was.'' Zo moet hij wat meer aan de binnenkant spelen, wat dichter bij de spits. En het spel compact houden zonder bal, waarna hij meteen goed moet staan zodra de bal veroverd wordt. “Het gaat me lukken, dat weet ik zeker.”

Bij AS Roma had Kluivert aanvankelijk gezelschap van Rick Karsdorp en Kevin Strootman, maar laatstgenoemde is inmiddels verkocht aan Olympique Marseille. “De aanpassing is goed verlopen, vind ik. Ik had gedacht dat ik Amsterdam veel meer zou missen. De eerste maanden woonde ik in het hotel op het trainingscomplex, inmiddels heb ik een huisje iets buiten Rome. Mijn moeder is er veel, het Italiaanse leven bevalt me goed. Ik denk echt dat ik de goede keus heb gemaakt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
6 september 2018 om 08:48

Gatverdamme man, get over it.

6 september 2018 om 08:52

Maar het is wel zo . We hebben hem niet nodig ofzk

6 september 2018 om 11:40

Hij doelt op Mokum... Niet Ajax.

Je kan er uren slijten.
De parken zijn er groen.
Je kan er langs de grachten lopen dat zou je eigenlijk wel eens moeten doen.
Je bent er vogelvrij, omdat er alles kan
In elk mensenhart daar vind je Amsterdam !
#kris de Bruyne!

6 september 2018 om 09:53

Niemand hoeft hem te missen. Die jongen doet gewoon zijn ding en gun hem dat gewoon. Iedereen vond de stap veelste vroeg maar geloof het of niet, zijn ontwikkeling zal zeker groeien en vooral door het niveau van de tegenstanders trainingen enz. Wanneer kluivert iets zegt of komt alleen in beeld dan willen de meeste ervan overgeven wat ik totaal niet snap. Ieder mens bepaald hoe hij of zei wilt leven en dat moet je respecteren.

6 september 2018 om 10:17

Maar hij heeft het ook niet zo zeer over Ajax. Dus waarom je zo'n reactie moet plaatsen, is mij een raadsel?
Hij mist Amsterdam (de stad waar hij woonde en opgroeide) minder dan gedacht. Kan toch?

6 september 2018 om 10:20

Millonario heeft gelijk, Get over it

Trouwens Kluivert jr bedoelde Amsterdam als stad niet perse Ajax

6 september 2018 om 13:13

Wie in Rome is geweest, zal Amsterdam ook wel snel vergeten zijn denk ik. Een keer in Rome geweest en een keer in Amsterdam. Dan weet ik het ook wel.

6 september 2018 om 11:06

Ik mis hem wel degelijk. Ik vond zijn spel een genot om naar te kijken en een speler met zijn specifieke kwaliteiten heeft Ajax niet rondlopen. Ajax vult het nu anders in en speelt nauwelijks meer met echte vleugelspitsen, afgelopen wedstrijd speelde Neres op '10', en spelen met middevelders op de vleugels pakt tot nu toe goed uit, dus je kan zeggen dat Ajax hem niet nodig heeft, maar ik denk dat Ajax hem best zou kunnen hebben gebruiken in sommige wedstrijden.

Ik vind het de breuk dus wel jammer eerlijk gezegd.

Ik vind het overigens vrij kinderachtig dat je zo stekelig reageert.

Toch benieuwd of ie het daar gaat redden. Vind het nou niet echt de competitie voor hem. Maar dat ie op verschillende gebieden veel kan leren daar, staat buiten kijf.

6 september 2018 om 08:03

Precies en dat wordt gekenmerkt door:

'“als we met Ajax een partijtje speelden op de training, werden er vaak wel zes goals gemaakt”, vertelt Kluivert. “bij Roma vallen er maar twee. Iedereen wil per se winnen"

Nee, niet iedereen wil per se winnen, niemand wil verliezen! Essentieel verschil.

6 september 2018 om 15:18

Lekkerbek, waarom is dat een essentieel verschil.

6 september 2018 om 23:41

Tubby: Heel verdedigend spelen om niet te verliezen of heel aanvallend om te winnen. Wereld van verschil. Dat kan ook het verschil in goals betekenen.

En in Amsterdam dachten ze Justin Kluivert veel meer te gaan missen...

Off topic: Ik zou 'n lot kopen als hij zou zeggen dat z'n moeder er niet zou zijn. Verder geeft hij informatie over de verschillen tussen Ajax en Roma die een voerballerkenner als ik al jaren ken. Geen nieuws dus ...

6 september 2018 om 08:45

Inderdaad niet echt verrassend te horen dat zijn mama er veel is. Die pushte toch een vertrek bij Ajax voor de centjes? Zal er dus nu wel bovenop zitten.

6 september 2018 om 08:53

Als jij een kind hebt die net 19 is en die in het buitenland woont zou je die gewoon daar laten en in de eerste maanden als je daar tijd voor hebt niet langs gaan?

6 september 2018 om 09:52

Die jongen is zo onderhand toch wel ' volwassen ' denk je serieus dat Patrick daar iedere week komt? Zijn moeder heeft hem gepusht, Patrick was en is geen schatje maar zijn moeder is een vreselijke geldwolf.

OT: Het lijkt me voor zijn persoonlijke ontwikkeling een goede keuze, dat wilt niet zeggen dat ik hem daar ook zie slagen.

6 september 2018 om 09:57

19 jaar is toch geen klein kind meer. Kijk is naar spelers als Messi iniesta die moesten leven zonder hun ouders in hun kindertijd. Ze zagen hun ouders wel maar 1x in de zoveel tijd. Messi in zijn tijd bij La masia op zo een jonge leeftijd en dan zonder je ouders, dat is pas heavy.

6 september 2018 om 12:15

Die kregen dan wel begeleiding vanuit de club, zoals jonge spelers in Nederland bij gastouders wonen. En het is toch voor iedere moeder anders hoe vaak ze haar kind wilt zien. Wtf man... is daar nu ook een regel voor dat als je 19 bent dat je moeder dan niet meer vaak langs mag komen.

6 september 2018 om 12:28

Patrick was in deze gewoon reëel en heeft hem geadviseerd bij Ajax te blijven!!
Is uiteindelijk voor Ajax een prima deal geweest en heeft mede mogelijk gemaakt dat tadic nu voor ons speelt.

6 september 2018 om 12:36

Willemholder. Wat zit je nu te zeuren? Kluivert krijgt net zo goed begeleiding van de club als iedere voetballer bij een topclub in Europa... of je nu 9,19 of 39 bent.

Als je het nieuws een beetje hebt gevolgd zit Kluivert daar mede/voornamelijk doordat zijn moeder het erg gepusht heeft. Daarom zit ze er nu bovenop.
Is toch gewoon waar. Snap niet waar jij naar op zoek bent.

6 september 2018 om 13:41

Voetbalvolger9,
Wat een beschuldigingen terwijl je er zelf waarschijnlijk helemaal niks van weet. Of ken jij die familie soms persoonlijk. Daarnaast laat Patrick Kluivert zijn andere zoon ook gewoon op tv en bij Barcelona voetballen en die is nog veel jonger. Daarnaast zou het zo raar zijn als die jongen zelf die beslissing gemaakt zou hebben?

6 september 2018 om 14:22

Wat loop jij te zeuren lees elke reactie hier van jou over Kluivert. Ook al krijgt hij begeleiding is het gek dat een moeder bij haar zoon wilt blijven in het buitenland. Dat jouw moeder niet op die manier om jou zou geven betekent biet dat, dat de standaard is. Om daar over te lopen zeiken is gewoon triest. Er zijn ook moeders die elke dag met hun kinderen willen bellen wanneer ze ver weg wonen so what?! Wat een schande dat een moeder van haar kind houd....

7 september 2018 om 06:42

Nou ik denk dat Kluivert heus wel op eigen beentjes kan staan hoor. Die heeft geen papfles meer nodig. By the way denk ik niet dat zijn moeder speciaal voor hem daar is ...

In Amsterdam missen ze jou helemaal niet. Maar goed, hoop wel dat hij het gaat maken bij Roma. Het Nederlands elftal kan het wel goed gebruiken.

In Amsterdam dachten we dat we jou ook meer zouden missen Justin.
Vind het ook wel knap dat je na 2 maanden al een completere voetballer bent geworden.
Hoop dat hij het allemaal gaat waarmaken, maar is wel koning slap ouwehoeren.

6 september 2018 om 08:47

Klopt... en ondanks slecht 2 invalbeurten in 3 wedstrijden vind ie zichzelf geen 2e keus....

6 september 2018 om 08:55

Het valt mij op dat jij veel loopt te baschen op Kluivert. Zit het je echt dwars? Waaruit blijkt dat hij zichzelf geen 2e keus vind? Jij geeft juist aan dat hij op schema loopt. Als iemand zichzelf 1e keuze vind dan lig je niet echt bepaald op schema....

6 september 2018 om 10:58

'kluivert voelt zich geen tweede keus, maar ook geen eerste keus. “het zit er een beetje tussenin.'

Wat zit jou eigenlijk dwars?

6 september 2018 om 11:34

@willemholder

En toch heeft hij wel gelijk. Die jongen valt twee keer in in drie wedstrijden. Dan ben je op dit moment heel duidelijk een tweede keus. Dat Kluivert zich geen tweede keus voelt momenteel, is meer een uitspraak voor de buhne. Die jongen weet zelf heel goed dat hij op dit moment niet wordt gezien als een basisspeler.

6 september 2018 om 11:42

@ Sirius,

'die jongen weet zelf heel goed dat hij op dit moment niet wordt gezien als een basisspeler.'

'kluivert voelt zich geen tweede keus, maar ook geen eerste keus. “het zit er een beetje tussenin.'

Wat zegt hij dan precies (verkeerd) volgens jullie?

6 september 2018 om 12:38

Wat hij verkeert zegt? Nou hij is weldegelijk 2e keuze.

6 september 2018 om 11:00

'maar ik merk nu al dat ik als voetballer completer word.'

Waar zegt hij dat hij nu al een completere voetballer is geworden?

6 september 2018 om 12:16

@jaweltog

volgens veel Ajax supporters word bankzitter Cillessen ook een betere keeper nu hij met betere voetballers mag trainen dus wie weet geld dat dan ook voor Kluivert bij AS Roma toch?

Trieste reacties zeg, hij heeft het over de stad Amsterdam, niet Ajax Amsterdam. Naast voetballer is hij ook mens.

6 september 2018 om 08:48

Ajax mist ie ook niet. Gisteren stond er een soortgelijk arikel. Hij kijkt Ajaxwedstrijden niet meer....

Ben benieuwd wat er morgen staat

6 september 2018 om 08:57

Overal maar sneu op blijven reageren. Hij zei dat hij niet veel wedstrijden keek. Heeft die daar allemaal tijd voor dan? Ajax speelt net als Roma meestal in het weekend. Het zijn geen amateurs die een uur voor de wedstrijd zich melden bij de club... daar gaan wel wat voorbereidingen in zitten. Leg mij iit wat Kluivert precies allemaal doet wanneer Ajax speelt. Je lijkt veel over hem te weten. Ik ben nu heel benieuwd....

6 september 2018 om 12:27

Pff, ik vind dit soort reacties zo sneu he. Lees het artikel nog eens.... Hij kijkt weinig Ajax wedstrijden (misschien vanwege zijn drukke schema?) en houdt het team wel de hele tijd in de gaten. Ik ben er een beetje klaar mee dat alles wat die jongen zegt compleet wordt verdraaid om het slechter te laten klinken. Hij ging misschien iets te vroeg weg, oke. Maar om hem maanden later daarvoor nog steeds te bashen vind ik zo ongelofelijk onnodig. Denk je dat heel Brazilië spelers als Neres afkraakt als wij ze op jonge leeftijd uit Zuid-Amerika weghalen? Nee. Laat de woede nou gewoon eens achterwege en probeer wat hj zegt eens objectief te bekijken. Voor het Nederlands elftal is het alleen maar beter dat die jongen het daar maakt...

6 september 2018 om 12:42

Willemholder,

Wou je zeggen dat voetballers geen vrije tijd hebben of zo? Schei toch uit man.
Verder heeft ie nog zoveel vrienden en kennissen bij Ajax. Ik zou me daar nog wel voor interesseren ja.
En als laatste, waarom moet ie dit überhaupt weer in de media roepen.

Ik vind het allemaal beetje sneu....voor een over het paard getilde speler

6 september 2018 om 14:28

Ben jij zijn nummer 1 hater of zo? Kijk eens al jouw reacties en de domste conclusies die jij trekt. Voetballers hebben idd vrije tijd, maar zegt Kluivert dat hij geen een wedstrijd meer heeft gezien? Hoe kun je verwachten dat hij alle wedstrijden ziet? En voornamelijk in het weekend als hij die dag zelf ook moet spelen? Jij bent hier vooral sneu. Als je nou eens met echte argumenten komt, maar je blijft maar zoeken naar iets om Kluivert onderuit te halen.
Hij roept dingen in de media omdat het hem gevraagd wordt. Moet hij maar niet meer reageren omdat er kortzichtige mensen bestaan die overal sneu op gaan reageren???

6 september 2018 om 19:03

Nou... hij zei inderdaad dat hij geen wedstrijden had gezien ja..... als je niet weet waar je over praten moet je niet zo snel oordelen vent.

Dit artikel gaat nu toevallig over Kluivert dus dan heb je pro’s en contra’s. Dat jij zo een grote kerel bent die het niet kan verdragen dat mensen een andere mening hebben als jou zegt genoeg over jezelf.

6 september 2018 om 09:50

Ach, wat doe je eraan. Internet heeft geen leeftijdsgrens. Anonimiteit, elke stommeling kan inloggen, dit soort reacties zijn inherent aan die gegevens. Doe je niks aan. Sneu is het wel. Ik kan Kluivert heel goed begrijpen hier, zelfde geldt voor dat topic van gisteren waar hij zei dat hij Ajax niet meer keek maar nog wel volgde. Pff, de reacties zeg.. alsof hij hen wat verschuldigd is ofzo. Bizar.

Kluivert, misschien ben ik de enige maar ik wens je een gezegende en gezonde toekomst en dat je mag uitgroeien tot een vd beste spelers van het Nederlandse voetbal!

6 september 2018 om 08:50

Wat kwek jij nu?? Denk dat iedereen hem een gezonde toekomt toewenst.

Wat je met gezegend bedoeld is me een raadsel. Gezegend door wie?

6 september 2018 om 08:56

Robert41,

Oh, nee hoor, hij 'kwekt' niet. Ik heb zat reacties van leden gezien die hoopten dat hij zou falen bij Roma en/of met hangende pootjes ergens bij een club in de kelder van de eredivisie zou opduiken. Ik heb zelfs voorbij zien komen dat iemand hoopte dat hij z'n been zou breken en diegene kreeg aardig wat likes. Dan praat ik alleen wat ik hierop deze website heb zien langskomen.

Op z'n instagram ging het pas echt los...

6 september 2018 om 10:21

Gezegend wordt vaak door gelovige mensen gezegd, bijvoorbeeld bij Kerst (wat een Christelijke feestviering is) zegt men vooral: "gezegend Kerstfeest".

Het is een positief iets en je wenst iemand veel geluk en gezondheid toe, is niks mis mee.

6 september 2018 om 11:34

Beste robert41,

IK zeg alleen dat ik hem een goede sportieve ontwikkeling gun zeker met het oog op het Nl´elftal en die jongen is door zoveel mensen al uitgekotst al dan niet terecht noch onterecht dat ik het belangrijk vind dat ik laat zien at ik het hem gun.

Waarschijnlijk heeft de stap die Kluivert heeft gezet er voor gezorgd dat Ajax Tadic heeft gehaald. En vooralsnog is Ajax daar zeker beter van geworden. Of Kluivert alleen de stad Amsterdam dan wel (ook) Ajax bedoelt weet ik niet, in dit stukje praat hij alleen over voetbal.
Als hij vindt dat hij een goede stap heeft gezet door naar Roma te gaan dan is het een zogenaamde win-win situatie.
Naar mijn smaak geldt voor Ajax dat het in de ruil Kluivert-Tadic een betere voetballer en ettelijke miljoenen euro's heeft overgehouden.

6 september 2018 om 08:53

Tadic is gekomen voor Ziyech. Door het blijven van Ziyech is Tadic echter op de positie van Kluivert uitgekomen. Waar ik ook niet echt rouwig om ben.

Waarom reageren (volwassen) mannen nog steeds als rancuneuze afgewezen meisjes op een tiener die besloten heeft om Ajax te verlaten voor een ander avontuur? Gaan jullie (net zoals dit ook bij zijn vader gebeurd) tot in den treurnis blijven zeiken op die jongen?

Kluivert vond het tijd voor een ander (wellicht zelfs beter) avontuur en Ajax heeft daar een leuk bedrag aan overgheouden én een goede aankoop gedaan.

Kluivert blij, Ajax blij.

6 september 2018 om 08:49

Ik denk dat veel Ajax fans hoopte op een nieuw talent die al jaren bij Ajax zat met daarbij een achternaam die ook nog eens bij Ajax past. Waar vorig jaar zo rond de winterstop Ajax fans hem geweldig vonden met zijn typische Amsterdamse blufpraatjes zowel op als buiten het veld werd hij door de rest van Nederland juist daarop uitgekotst. Lees voor de grap de reacties eens terug op VZ op artikelen over Kluivert uit die tijd. Die twee ''kampen'' zijn nu geheel omgedraaid. Waar Lozano vorige week nog zei dat hij het stap voor stap doet en waarbij hij veel bijval kreeg hier op VZ zo wordt Kluivert begrepen met zijn stap naar de Serie A terwijl hij A veel jonger is en B minder wedstrijden in de benen heeft. Veel mensen kletsen nu eenmaal vanuit een gekleurde bril.

6 september 2018 om 08:58

Wat een onzin zeg.

De mensen reageren op zijn gedrag. Hij speelde niet best en vond zich desondanks te goed voor Ajax. Gaf allerlei vreemde interviews om een breuk te forceren, had een moeder die enkel naar het geld keek. Kuste om de haverklap het Ajaxlogo en was nog geen minuut bij Roma of deed dat daar ook.

Kan zo nog wel even doorgaan met het opnoemen van vreemde acties. Vind het normaal dat mensen zich daaraan storen.

Dit verhaal kent alleen maar winnaars !!

# Kluivert gelukkig in Roma met beperkte speelminuten maar met een vet contract

# Ajax gelukkig met de mooie transfersom van 18 miljoen, waarvan ze Tadic konden halen (betere speler, meer ervaring) en nu CL spelen.

# Raiola heel gelukkig met zijn fee ....

6 september 2018 om 10:22

Tadic is gehaald als vervanger van Ziyech. Niet Kluivert jr

Waarom zou je ook, vreselijke stad. Als hij het nou over Den Haag had gehad...

Zonder dollen, meer geld, lekkerder weer, beter eten. Ik snap hem wel.

Hij zit nu bij een goede club in een geweldige stad. Prima, al heeft hij het wel heel vaak over Amsterdam nog...

Ben toch benieuwd of hij het gaat redden in Italie. Hij is toch een lichtgewicht en mist wat fysieke body, zeker als hij meer aan de binnenkant moet gaan spelen zoals te lezen valt.

als ik al deze reacties in de Kluivert topics lees van de supporters begrijp ik steeds beter waarom Kluivert weg wilde uit Amsterdam. vorig jaar was dat ook al het geval met Ziyech die steeds compleet werd afgebrand

Wat heeft Justin het nog vaak over Amsterdam en over Ajax. Wordt tijd dat Justin dat achter zich laat en zich druk gaat maken over Roma en het veroveren van een basis plaats. Heel goed dat Justin nu al compelter aan het wordne is, maar nu nog een basisplaats. Want alleen met een basisplaats kan je slagen.

Een hele goede prof instelling heeft Justin. Jammer dat zoveel mensen een hekel hebben aan deze tiener. Hoeveel andere spelers doen niet hetzelfde masr zeggen het niet. Sommigen zijn zelfs gaan wonen in andere landen maar dasr hoor je niemand wat van zeggen .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren