Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

46-voudig international van Oranje denkt aan spoedige terugkeer in Eredivisie

Laatste update:

Kevin Strootman zou komende zomer terug kunnen keren op de Nederlandse velden. De 33-jarige middenvelder, die dit seizoen met Genoa promotie naar de Serie A afdwong, loopt uit zijn contract en laat in gesprek met Voetbal International weten klaar te zijn voor nog een mooie stap. Een transfer naar de Eredivisie behoort tot de mogelijkheden.

Strootman staat onder contract bij Olympique Marseille en die club verhuurde hem dit seizoen aan Genoa. Dat beviel de controleur goed, want in dienst van il Grifone kwam hij tot 31 officiële wedstrijden en twee doelpunten. Genoa eindigde onder trainer Alberto Gilardino als tweede in de Serie B en dat was goed genoeg voor promotie. Of Strootman volgend seizoen met de Italianen op het hoogste niveau actief zal zijn, is echter nog maar de vraag. De club wil wel, maar de middenvelder heeft de knoop nog niet doorgehakt.

In gesprek met VI zegt de 46-voudig international van Oranje dat hij meerdere ijzers in het vuur heeft. "Ik ben deze zomer een vrij man. Vorig jaar heb ik dus even getwijfeld om te stoppen, maar daar denk ik nu heel anders over. Ik heb een goed jaar gehad bij Genoa, heb veel gespeeld, ben fit gebleven. Mijn gevoel en perspectief zijn daardoor heel anders dan een jaar geleden. Ik denk dat ik nog best een mooie stap kan maken."

In Nederland speelde Strootman voor Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV. Een terugkeer in de Eredivisie behoort tot de mogelijkheden voor de controleur uit Ridderkerk, die in 2013 voor het laatst actief was op de Nederlandse velden en in de zomer van dat jaar van PSV naar AS Roma vertrok. "Het kan de Serie A gaan worden, of een andere buitenlandse competitie. Nederland sluit ik ook niet uit. Het hangt van veel factoren af: mijn gezin, maar ook welke club interesse toont."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jordy "buitenkans" Zuidam kom er maar in.

25 mei 2023 om 17:32

Dacht ook aan FC Utrecht of Sparta. Zou mooi zijn.

25 mei 2023 om 17:50

Zie hem graag terug komen een goede voetballer die ook niet bang is er hard in te gaan dat is precies wat we nodig hebben. Ik vind het bij Utrecht vaak te slap en veel te lief in de duels dan kan je een Strootman er goed bij hebben.

25 mei 2023 om 18:31

Zou toch mooi zijn voor Sparta? Leuk als hij eventueel nog europees voetbal kan spelen.

Niks van gezien maar blijkbaar een goed seizoen gedraaid bij Genoa. Als hij zich zou schikken in een rol dat hij geen basisplaats heeft dan mag hij van mij best naar PSV komen. Voor de breedte en ervaring.

25 mei 2023 om 17:33

Heb je nog niet genoeg middelmaat op de bank zitten dan?

25 mei 2023 om 17:34

Feliix

Meen je dat? Ik zou dan nog eerder Rommens bij Eagles weghalen dan dat ik de gok met Strootman zou nemen. Rommens komt nog uit de jeugd van Psv zelfs.

Ik denk dat Strootman blij mag zijn met een Heerenveen. Al denk ik dat dat al hoog gegrepen is, omdat Stijn Schaars niet minder was toen hij daar eindigde.

Utrecht zal t wel worden gok ik. Die willen dergelijke spelers de laatste jaren wel vaak terughalen.

25 mei 2023 om 17:37

Kan het helaas niet meer belopen verwacht ik, heb niets gezien van hem al een tijdje maar een aantal jaren geleden vond ik dat wel het geval. Erg jammer dat deze speler zoveel blessures heeft gehad en dat zijn carrière negatief beïnvloed heeft, zou voor PSV inderdaad een ideale speler geweest zijn om ooit terug te halen naar Nederland en ook in het Nederlands elftal had hij van waarde kunnen zijn.

25 mei 2023 om 17:46

Welnee, dat wil PSV ook echt niet natuurlijk. Je zou dan eerder maximaal aan Utrecht denken. Als ie met z'n hart zou kiezen zou het Sparta zijn, maar Strootman heeft duidelijk de behoefte nog wat geld te verdienen. Als er echt niks komt- en laten we wel wezen, dit is zijn eerste fatsoenlijke fitte seizoen sinds ie een jaar of 25 is, en hij speelt op het tweede niveau van Italië -dan zou ie misschien wel terugkomen.

Zou wel passen bij FC Utrecht lijkt mij, en anders bij Sparta.

"het kan de Serie A gaan worden, of een andere buitenlandse competitie. Nederland sluit ik ook niet uit"

Titel: denkt aan spoedige terugkeer in Eredivisie

Juist. Klinkt voor mij meer alsof hij in eerste instantie naar het buitenland kijkt, maar kan aan mij liggen..

25 mei 2023 om 18:08

Ach het maakt ze niet uit of de titel klopt, als mensen maar klikken he

Utrecht of Sparta zouden het wellicht kunnen proberen? De top 3 en AZ zullen niet komen lijkt me maar terug op het oude nest zou best fijn kunnen wezen.

Heeft zijn niveau van voor zijn blessure nooit meer kunnen aantikken.
Die moet lekker stoppen met voetballen want hij kan er serieus niets meer van.

Zonde, want het was voor zijn blessure een prima speler.

25 mei 2023 om 17:48

Nou, basis bij een Italiaanse promovendus, dat is niet 'helemaal niks meer van'. Kan echt nog wel van waarde zijn in de Eredivisie. Sparta of Utrecht, mits ie fit blijft. Denk vooral dat ie hoopt op wat geld. Is 33 en de weg omhoog zit er niet meer in.

Wat heb ik dit toch altijd een dertien in een dozijn voetballer gevonden. Hier moet PSV echt niet meer aan beginnen. Wellicht wat voor Utrecht.

Utrecht trap er nou niet weer in, je hebt al 8 spelers in je selectie die 30 of ouder zijn. Maar Jordy zal daar vast anders over denken.

26 mei 2023 om 10:38

Ik hoop ook niet dat Utrecht geintresseerd is, naast z'n leeftijd zou dat de zoveelste "naam" zijn die niks gaat brengen.

Zou liever zien dat de FC eens opzoek gaat naar wat capabele verdedigers, wat er nu achterin staat kan echt niet...

Lekker met Sparta Europa in gaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren