Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kevin Strootman hakt knoop door wat betreft mogelijke terugkeer bij Sparta

Laatste update:

Kevin Strootman blijft bij Genoa. Dat heeft Andres Blazquez, de voorzitter van de club uit de Serie A, maandagmiddag bevestigd. De 33-jarige middenvelder kon deze zomer ook terugkeren bij Sparta Rotterdam, maar dat is dus definitief van de baan. “Het is belangrijk om te melden dat we Strootman hebben kunnen overtuigen om hier te blijven”, zo vertelt Blazquez in gesprek met Italiaanse media.

Gerard Nijkamp, de technisch directeur van Sparta, gaf begin juni in gesprek met RTV Rijnmond aan dat de Kasteelclub vol voor de terugkeer van Strootman ging. De 46-voudig international werd afgelopen seizoen door Olympique Marseille verhuurd aan Genoa en beschikte over een aflopend contract. De Italianen, die op de tweede plaats eindigden in de Serie B en daardoor promoveerden, hebben Strootman nu kunnen overtuigen om te blijven. De linkspoot heeft een contract getekend bij Genoa, al is niet duidelijk tot wanneer die verbintenis loopt.

“Het is belangrijk om te melden dat we Strootman hebben overtuigd om te blijven”, zegt Blazquez. “Dat was niet zo makkelijk als je misschien zou denken. Het is voor ons ontzettend belangrijk om Kevin bij de selectie te hebben. Hij heeft ons zoveel gegeven.” Strootman kwam afgelopen seizoen tot 31 wedstrijden in het shirt van Genoa, waarin hij twee doelpunten maakte. De middenvelder, die in Nederland naast Sparta ook uitkwam voor FC Utrecht en PSV, kende zijn beste tijd in Italië bij AS Roma. Die club betaalde in de zomer van 2013 ruim achttien miljoen euro aan PSV voor zijn diensten. Strootman kwam tot 131 optredens in het shirt van de Romeinen.

Het aanblijven van Strootman in Italië is dus een flinke aderlating voor Sparta, dat had gehoopt op zijn komst. De spelmaker liep op 1 juli uit zijn contract bij Marseille, waardoor Sparta besloot om de stoute schoenen aan te trekken, zo vertelde Nijkamp eerder. "Voor de wedstrijd tegen Feyenoord hebben we een gesprek gehad, Manfred (Laros, algemeen directeur van Sparta, red.), Kevin en ik. Dat was op zich een heel goed gesprek. We hebben het plan gepresenteerd, hoe wij hem zien als speler, en ook een doorkijk naar de toekomst. Het is aan Kevin wanneer hij besluit om weer thuis te komen. Voor ons het liefst eergisteren, maar daar moeten we geduld mee hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou hem zelf nog graag bij ons terug zien komen.
Maar na zijn blessures is hij helaas niet meer de topspeler die hij vroeger was.
Maar nog steeds van toegevoegde waarde in een elftal

3 juli 2023 om 16:24

Bedoel je bij Roma of bij Sparta?

4 juli 2023 om 05:28

Bij AS Roma bedoel ik

3 juli 2023 om 16:50

Ik denk niet dat Strootman nog van waarde kan zijn voor AS Roma. Ik weet het bijna wel zeker trouwens. Wijnaldum maakte al weinig tot geen indruk en die is toch wel wat minder in verval dan Strootman. Het beste is er helaas al een hele tijd vanaf. Erg zuur, want zonder die ene blessure had hij de top kunnen halen. Wat was die goed tot die rotblessure.

Balen, van wat ik begreep gaat het om een driejarig contract dus die zien we op z'n 36e echt niet meer terug bij Sparta. Super jammer!

Hmm de italiaanse zon of de rotterdamse haven, ik had het ook wel geweten! Jammer voor Sparta, die gun ik een mooi seizoen

3 juli 2023 om 17:56

Nu is Genua toevallig ook een havenstad en over de zon hebben ze in Rotterdam de laatste jaren toch ook niet te klagen

Zo af en toe duikt zijn naam weer op, en dan krijg ik weer nachtmerries naar dat heel NL zn adem moest inhouden of Kevin F-ing Strootman wel of niet fit zou zijn.. dat we daar toen van afhankelijk waren was het begin van het einde van een tijdperk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren